27morel 28.09.05, 10:00 Program PISu zaklada duz opieke dla najbiedniejszych, komunalki na Ruczaju powstana miejmy nadzieje ze 300 a nie 3000 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ruczaj.x Re: Wygrana PISu czyli ... 28.09.05, 10:07 a co rząd ma do samorządu? (o zdrowym rozsądku nie wspominając) Odpowiedz Link Zgłoś
walo74 Re: Wygrana PISu czyli ... 28.09.05, 14:45 Kto mieczem wojuje od miecza ginie/ moze to sie ma teraz nijak do samorzadu ale wybory samorzadowe w przyszlym roku a PIS w krakowie wygral, Wiec pomoc socjalna ruszy na calego a biednym przede wszystkim trzeba kupic mieszkania zeby mogli godnie zyc Odpowiedz Link Zgłoś
ruczaj.x mimo wszystko liczę na zdrowy rozsądek 28.09.05, 17:06 mimo wszystko liczę na zdrowy rozsądek, a poza tym do tego czasu, jak to się ładnie mówi 'Łaska pańska na pstrym...' pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
przemkowa.b Re: Wygrana PISu czyli ... 29.09.05, 21:20 walo, to ty jeszcze istniejesz?:D:D:D:D:D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: Wygrana PISu czyli ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 22:01 Biednym trzeba kupić mieszkania ?A kto to wg.Ciebie Walo 74 jest biedny? To Ty im kup jak jesteś bogaty ! Proponuję abyś Się zastanowł nad tym co piszesz i jeśli możesz zdefiniuj kto to jest biedny? Odpowiedz Link Zgłoś
iinezja21 Biedny to biedny 30.09.05, 13:42 Syty biednego nigdy nie zrozumie, masz co jesc nie zastanawiasz sie w co dzieci ubrac na zime to juz nie jest zle/ ale nie badzcie bufonami co kupili swoje 30 - 50 metrowe komorki i juz biedniejszych nie chca kolo siebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: Biedny to biedny IP: *.NET / *.telnet.krakow.pl 30.09.05, 16:28 Tak może i komórki ale za własne ciężko zapracowane pieniądze. Najlepiej zrobić sobie stado dzieci i skadać ręce do Boga. Część ludzi klepie biedę bo nie chce im sie pracować. Dopiero co oddany blok przy Borkowskiej porysowany jest grafiiti - dostają mieszkania i jeszcze nie sznują tego. Ręce bym z du... wyrwała....... A twoje wypowiedzi iinezja21 wyprowadzaja mnie z równowagi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek Re: Biedny to biedny IP: *.ghnet.pl 30.09.05, 18:11 Zgadza się dzieci nie potrafiące uszanować niczego dookoła tych bloków dewastujące kosze na śmieci itd. i rodzice, którzy nie zwracają na to uwagi.Częste libacje i policja są na porządku dziennym...(Widok codzienny - tatuś z takiego bloku kupuje 10 piw paczkę papierosów a córeczka ładuje mu je do siaty) ale przecież to tylko biedni ludzie, którzy nie potrafili się przystosować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irek Re: Biedny to biedny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 18:21 A w bloku stojacym kolo komunalnego bedza mieszkac ludzie, ktorzy zaciagneli kredyt na 30 lat i fakt ten spedza im sen z powiek. Wszelkie oszczednosci beda inwestowac we wlasne mieszkanie a inni dostana mieszkania obok nie szanujac ich wcale. I badz to madry... Odpowiedz Link Zgłoś
iinezja21 Re: Biedny to biedny 02.10.05, 11:32 Próżnoś repliki się spodziewał, Nie dam Ci szczutka, ani klapsa, Nie powiem nawet "pies Cię jebał" Bo to mezalians byłby dla psa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teq Re: Biedny to biedny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 11:36 och jakaż elokwencja bije z tego postu, rodem z komunałek (nie obrażając tego ułamka uczciwych ludzi którzy naprawdę pomocy potrzebują i męczą się z tą hołotą w jednym bloku). Odpowiedz Link Zgłoś
iinezja21 Re: Biedny to biedny 02.10.05, 11:55 to fraszka Tuwima osiolku A czy rodem z komunalek ? moze sam sobie odpwowiedziales ze nie mozna oceniac ludzi po wygladzie, wypowiedzi itd bo Ty jestes nowobogackim osiolkiem a w komunalkach moze mieszkac inteligentna staruszka ktora nie ma juz sil zeby sie dorabiac bo cale zycie np uczyla w szkoele a teraz jest na emeryturze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teq Re: Biedny to biedny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 13:01 wiem że to fraszka, niemniej jako argument merytoryczny zupełnie się nie nadaje. Żałosna jesteś, owszem ludzi po wyglądzie nigdy nie oceniam, ale po wypowiedziach zawsze, bo to one kształtują poglądany i poziom intelektualny człowieka. Nowobogackim nie jestem, a raczej młodym człowiekiem który od skończenia studiów ciężko pracuje i właśnie planuje wziąć kredyt 200 tys zł na 30 lat żeby kupić sobie mieszkanie, a ty jak widzę proponujesz aby innym to mieszkanie zafundować, to ja mam prośbę ja też chcę, nie będę niszczył bloku, będę czynsz płacił regularnie, a nie będę musiał się martwić jak spłacić kredyt. Druga sprawa to nie rozumiem pejoratywnego określenia nowobogacki, ja osobiście doceniam i szanuję ludzi którzy swoją ciężko pracą osiągnęli jakiś poziom materialny, ale dla was socjalistów to złodziej i kombinatorzy których trzeba tępić, ciekawym kto wtedy będzie płacił na wasze "darmowe" szkoły, mieszkania, szpiatle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ell Re: Biedny to biedny IP: 194.228.222.* 06.10.05, 17:54 teq: nie warto odpowiadac na posty iinezji, bo to zwykly troll. Pewnie doskonale rozumie, ze to "nowobogaccy" (swoja droga tu jestem za glupi zeby zrozumiec: dlaczego ktos daje komplement nowobogacki osobie, ktora mieszkanie musi splacac 30 lat?) maja racje, ale w calym tym smierdzacym interesie weszy zysk, dlatego robi taki mierny PR. Rowniez nie warto sie przejmowac okresleniem "nowobogacki" - dla mnie nie ma to pejoratywnego okreslenia, natomiast Ci, ktorzy nim szafuja wydaja sie nie byc w stanie wyrwac sie z "staro-biedy" dlatego daja upust emocjom plujac na wszystkich, ktorzy sa bogatsi. Gdyby osadnicy ze w stanach 3 wieki temu tez mieli negatywny stosunek do bogacenia sie, byliby teraz tam gdzie teraz rosja albo bialorus. tak, ze cnote pozostawania biednym chetnie zamieniam na pogarde bycia dorobkiewiczem. To zreszta jakos dziwnie mi przypomina spor inteligenckistolecznykrakow - wiesniackastolica. I o ile jako mieszkaniec Krakowa mam do niego ogromny sentyment, o tyle wszystkich plujacym na Warszawe radze po prostu jechac do obecnej stolicy i sprobowac warszawskiego zycia i pracy - wszystkie te zalosne teksty o warszawie nie wzbudzaja z tamtejszej perspektywy irytacji... raczej politowanie. Czasem dobrze jest wyjechac poza Krakow na dluzej niz na urlop - zdecydowanie wiecej widac. A tak w kwestii komunalek: ich obecnosc ani mnie ziebi ani parzy, jednak jako podatnika zastanawiam sie, czy naprawde to zlodziejstwo (bo ten zalosny socjalizm niczym innym nie jest) ujdzie plazem? dlaczego tych biednych ludzi nie zatrudnic do np. budowy/naprawy drog w krakowie i dac lokum na rozsadnych zasadach finansowych (cos jak tbs). Tylko prosze, PR-owcy od zlodziei - nie mowcie mi, ze staruszka nauczycielka nie bedzie w stanie budowac drogi, bo nie rozumiem jakim cudem ta biedna staruszka nauczycielka splodzila gromadke rozwrzeszczanych dresiarzy malujacych graffitti (co jeszcze moge zrozumiec), plujacych i gaszacych pety na klatkach schodowych? Moze cnote dzielenia biedy po rowno, rzadzacy mogliby zamienic na pogardzana rzadze bogacenia miasta/kraju? Z pozytkiem dla wszystkich. Pozdrawiam tych nowobogackich, obyscie zasluzyli na ten komplement przed narodzinami wnukow. Moze i mi sie uda? E. Odpowiedz Link Zgłoś
ruczaj.x Re: Biedny to biedny 02.10.05, 13:14 Tylko czemu biedna inteligentna staruszka mieszkać ma na osiedlu z bandytą? Cóż ona zawiniła? Jesteś niezły(a) z tą nienawiścią do tych, którzy zapracowali na siebie, a to właśnie ich podatki utrzymują urzędników i ich "genialne" wynalazki, to oni siedzą do 20 pracy, żeby jakiś menel mógł kupić sobie ente piwo i fajki na Borkowskiej, zastanów się nad tym. Odpowiedz Link Zgłoś
iinezja21 Re: Biedny to biedny 02.10.05, 14:16 Drogi Ruczaju znowu nie rozumiesz (badz udajesz ze nie rozumiesz pewnych rzeczy) mowimy o mieszkaniach komunalnych a nie o socjalnych !!! Nie jestem za tym zeby menelom dawac nowe mieszkania, ale dla emerytow, zon po generalach, rodzin wielodzietnych, czy dotknietych przez los czesto nei z wlasnej winy musza sie znalez mieszkania i wyraznie to jest powiedziane, nawet ostatnio na lamach prasy ale w wyszukiwaniu linkow Ty jestes specjalista :) A co do pracy tez nic mi latwo nie przychodzi i tez tyram zeby cos miec ale absurdem zebym uwazala sie za kogos lepszego tylko dlatego ze kupilam sobie mieszkanie i tym sie wlasnie roznimy od siebie bo mi nie przeszkadza ze ktos biedniejszy bedzie mieszkal obok mnie Odpowiedz Link Zgłoś
ruczaj.x Re: Biedny to biedny 02.10.05, 21:02 Obecnie jak patrze na stan infrastruktury (społecznej i technicznej) w tej okolicy, a do tego dodam szczęście jakie spotka nas ze strony prezydenta i wydziału mieszkalnictwa, to czuje się raczej kimś gorszym. (to tyczy w tym samym a może i większym stopniu 'Górki') Rzekome nowobogactwo to jest jakaś bzdura powtarzana przez złośliwych. No chyba, że żyjemy w kraju w którym mieszkanie kupione na kredyt to luksus, to by było ciekawe. Swoją drogą ciekawe jak czują się ludzie z okolic Borkowskiej i Marczyńskiego razem ze swoimi kredytami na 20-30 lat? Gdzieś czytałem, że w tym drugim przypadku wartość mieszkań już "fajnie" spadła. Odpowiedz Link Zgłoś
gelarth Re: Biedny to biedny 05.10.05, 12:51 O tych żonach generałów to ja chyba już słyszałem - proszę mie uświadomić ile takich żon jest w Krakowie??? bo zaczyna mi to wyglądać jakby w krakowie została odnaleziona nowa grupa społeczna - no chyba że to jakaś znajoma prezydenta??? No i po co jej całe osiedle??? nie będę już mówił że wojsko daje mieszkanie lub spory ekwiwalent pieniężny, a i uposażenie generalskie nie jest małe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: Biedny to biedny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.05, 21:19 Coś ucichła IINEZJA21 !Czyżby koniec argumentów a może nie odróżniasz biedy materialnej ( obok której też mógłbym mieszkać ) od biedy umysłowej (dla której nie mam wybaczenia). Odpowiedz Link Zgłoś
radek9918 masz rację iinezjo 02.10.05, 11:50 masz rację iinezjo, jesteśmy biedniejsi od osób z komunałek (majchrówek) nas niestać na codzienne piwko i winko, musimy spłacać kredyty, kosztem artykułów pierwszej potrzeby, a może olac kredyt niech nas licytują i tak nie ma eksmisji na bruk, tez sie nalezy mieszkanie od miasta... ale nie wszytkim odpowiada rola pasożyta, który dostaje za darmo a potem to niszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
przemkowa.b Re: masz rację iinezjo 02.10.05, 21:55 i bardzo dobrze że was nie stać na codzienne piwko i winko, dopiero by nam się społeczeństwo rozpiło:))) A już w 1986 Bareja w swoim filmie powiedział "polskie społeczeństwo w 100% jest nietrzeźwe" Odpowiedz Link Zgłoś
ruczajj.x Wszedzie znajdzie sie margines INTYLIGENCJO 07.10.05, 22:25 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25218&w=30018016 Odpowiedz Link Zgłoś
ruczaj.x nie męczy cię 08.10.05, 11:31 nie męczy cię takie żonglowanie nickami? _____________________ ruczaj.org.pl Odpowiedz Link Zgłoś
xrtdgene Re: Wygrana PISu czyli komunalki na Ruczaju 05.10.05, 00:19 tiaaaaa, niedawno podawano że to dla żon po profesorach z UJ , teraz po generałach , jakas kolejny masowy pomór , tym razem wśród kadry generalskiej się szykuje .... p.s. fraszka nazywa sie "Na pewnego endeka co na mnie szczeka" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marin Re: Wygrana PISu czyli komunalki na Ruczaju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.05, 21:24 Ta fraszka mogła by mieć tytuł "Na pewną IINEZJE co bredzi herezje" Odpowiedz Link Zgłoś