Dodaj do ulubionych

biedny miś...

IP: *.chello.pl / *.chello.pl 15.09.02, 19:44
Polska lokalna / Małopolskie
Tatry: Ranny miś
12.09.2002 20:06

Na drodze do przejścia granicznego w Łysej Polanie doszło wczoraj późnym
wieczorem do nietypowego wypadku. Samochód potrącił małego niedźwiadka.

Do wypadku doszło, kiedy niedźwiedzica z dwoma małymi przechodziła przez
drogę. Do nieprzytomnego misia przyjechali pracownicy Tatrzańskiego parku
Narodowego i weterynarz, ale nie mogli od razu zająć się misiem, bo
zdenerwowana niedźwiedzica nie pozwalała na dokładne oględziny.

Nie wiadomo, czy mały niedźwiadek wyzdrowieje. Pracownicy parku ostrzegają,
by w żadnym wypadku nie zbaczać ze szlaków turystycznych. Po zmroku natomiast
w ogóle nie należy wychodzić w góry. (RMF Zakopane)

kurcze, tak zimno, że chyba sobie mojego starego pluszaka wyciągnę:)
Obserwuj wątek
    • mtq Re: biedny miś... 15.09.02, 19:53
      :'-(((

Już przytulam mojego Misia... i Niedźwiedzia też !
      • Gość: tomCrac Re: biedny miś... IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 15.09.02, 20:13
        > Już przytulam mojego Misia... i Niedźwiedzia też !

Ja misia nigdy nie mialem :(( ale ciezkie chwile zawsze umilal mi pajacyk, pozniej byl jeszcze piesek, a teraz zostalem sam! :( Chyba bede sobie musial znowu jakas przytulanke sprawic :))
        • Gość: Gatsby Re: biedny miś... IP: *.chello.pl / 62.179.0.* 15.09.02, 20:40
          Gość portalu: tomCrac napisał(a):

> > Już przytulam mojego Misia... i Niedźwiedzia też !
          >
          > Ja misia nigdy nie mialem :(( ale ciezkie chwile zawsze umilal mi pajacyk,
          pozn
          > iej byl jeszcze piesek, a teraz zostalem sam! :( Chyba bede sobie musial
          znowu
          > jakas przytulanke sprawic :))
          hehe, polecam Akademie Pedagogiczną;)
          • bluetab70 Re: biedny miś... 15.09.02, 20:43
            TomCrac, nie słuchaj Gatsbiego! Akademia Pedagogiczna, dawniej WSP = Wylęgarnia
            Starych Panien (to chyba o czymś świadczy, nie?)
        • bluetab70 Re: biedny miś... 15.09.02, 20:41
          jak to, nigdy nie miałeś misia?????
          ja też miałam różne inne stworki, był i pajacyk, i marynarz, i piesek-dzidziuś,
          ale miś to najlepszy przyjaciel człowieka (zwłaszcza małego)
          ja x lat temu odnalazłam na strychu u mojej Babci mojego pierwszego miśka, i
          przywlokłam go do domu. Miś miał, a własciwie ma na imię Maniek, jest bardzo
          starym Misiem emerytem (ma ponad 30 lat!), wypchany trocinami, ruszają mu się
          wszystkie łapy (pamiętacie takie misie?), i nie wyobrażam sobie, żeby go mogło
          w moim domu nie być :))
          eeech, te sentymenty...
          • Gość: tomCrac biedny tomCrac bez misia... IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 15.09.02, 20:48
            NIGDY NIE MIALEM MISIA! WSZYSCY MIELI.. KOLEGA Z 2 PIETRA, KOLEZANKA Z PRZEDSZKOLA, ALE NIE JA... BUUUUUUU :"((( Hmmm chyba pojade pod AP i sobie pania misiowa poszukam, chociaz podobno najlepsze przytulanki sa na AGH i AWF, no moze jeszcze UJ.. ;)))
            • dreamlover Re: biedny tomCrac bez misia... 15.09.02, 20:52

> NIGDY NIE MIALEM MISIA!

Jeżeli jeszcze nie jest za późno, to mogę się podzielić. Kilka pluszaków dałam
              dzieciom z domu dziecka, ale dla Ciebie na pewno coś się znajdzie ;))
              • Gość: tomCrac Re: biedny tomCrac bez misia... IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 15.09.02, 20:58
                > > NIGDY NIE MIALEM MISIA!
                >
                > Jeżeli jeszcze nie jest za późno, to mogę się podzielić. Kilka pluszaków dałam
                > dzieciom z domu dziecka, ale dla Ciebie na pewno coś się znajdzie ;))

Moje pluszaki (tzn siostry, chlopczyk jest mezny i pluszakow nie ma! no.. najwyzej jednego! ;P ) tez podarowalem dzieciom z domu dziecka, tam tez domek znalazl moj piesek... pajacyk byl troszke bardziej weksploatowany, wiec dostal bilet w jedna strone na strych i tam jest na emeryturze :)) Co do misia, musze przyznac, ze to kuszaca propozycja.. hmmm a rusza lapakami? ;))
                • dreamlover Re: biedny tomCrac bez misia... 15.09.02, 21:00

Co do misia, musze przyznac, ze to kuszaca propozycja.. hmmm a rusza
                  lapakami? ;))

Jak mu pomożesz, to może sie udać ;))
                  • Gość: tomCrac tomCrac bedzie mial misia! :) IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 15.09.02, 21:06
                    > Jak mu pomożesz, to może sie udać ;))

Pomoge jak tu siedze i pod AGH juz jechac nie musze! ;)))
                    • dreamlover Re: tomCrac bedzie mial misia! :) 15.09.02, 21:14

> Pomoge jak tu siedze i pod AGH juz jechac nie musze! ;)))

Pominę milczeniem brak AE w wypowiedzi (Zbigniew już totalnie namieszał Ci w
                      głowie) ;)) A za krakowskie przytulanki zabrali się juz warszawiacy. Podobno
                      znaczna część SGH-u przyjeżdża do nas w weekendy właśnie do przytulanek ;))
                      • Gość: tomCrac Re: tomCrac bedzie mial misia! :) IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 15.09.02, 21:24
                        > Pominę milczeniem brak AE w wypowiedzi (Zbigniew już totalnie namieszał Ci w
                        > głowie)

Zbigniew jest niewinny! :) O AE mialem okazje sam sobie wyrobic zdanie podczas prawie 3 miesiecy kursow przygotowawczych i.. gdybym nie przeniosl sie na PK, wtedy naprawde bardzo trudno byloby mi sie skupic na nauce :))) AE specjalnie nie umiescilem na liscie liczac na oburzenie studentek tej uczelni... ;P

> A za krakowskie przytulanki zabrali się juz warszawiacy.

Ja im tam dam! Krakowianki dla Krakowiakow!!! ;)))
                        • dreamlover Re: tomCrac bedzie mial misia! :) 15.09.02, 21:29

AE specjalnie nie umiescilem na liscie liczac na oburzenie studentek tej
                          uczelni... ;P

Jednym słowem zostałam podpuszczona. Nieładnie ;))

> Ja im tam dam! Krakowianki dla Krakowiakow!!! ;)))

Niestety, już za późno na oburzenie ;))
                          • Gość: tomCrac Re: tomCrac bedzie mial misia! :) IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 15.09.02, 21:39
                            > > Ja im tam dam! Krakowianki dla Krakowiakow!!! ;)))
                            >
                            > Niestety, już za późno na oburzenie ;))

Nigdy nie jest za pozno! Akcja dywersyjna w centrum Wawy ich przeploszy i sami wroca na swoje ;PP
                            • dreamlover Re: tomCrac bedzie mial misia! :) 15.09.02, 21:45

> Nigdy nie jest za pozno! Akcja dywersyjna w centrum Wawy ich przeploszy i
                              sami wroca na swoje ;PP

Tak, a przytulanki za nimi ślepo podążą ;))
                              • Gość: tomCrac Re: tomCrac bedzie mial misia! :) IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 15.09.02, 21:50
                                > Tak, a przytulanki za nimi ślepo podążą ;))

Tylko jezeli sa po AP ;)))))
                                • dreamlover Re: tomCrac bedzie mial misia! :) 15.09.02, 22:03

> Tylko jezeli sa po AP ;)))))

Żebyś się nie zdziwił. W końcu SGH to nie byle jaka uczelnia ;))
                                  • Gość: tomCrac Re: tomCrac bedzie mial misia! :) IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 15.09.02, 22:09
                                    > Żebyś się nie zdziwił. W końcu SGH to nie byle jaka uczelnia ;))

hmmm czy Ty mi sugerujesz, ze misie po AE tez emigruja do Wawy?? koniec swiata! ;)
                                    • dreamlover Re: tomCrac bedzie mial misia! :) 15.09.02, 22:12

> hmmm czy Ty mi sugerujesz, ze misie po AE tez emigruja do Wawy?? koniec
                                      swiata! ;)

Jezeli misie po AE emigrują do Wawy to są ślepe! Misie po AE wolą zagranicę ;))
                                      • Gość: tomCrac Re: tomCrac bedzie mial misia! :) IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 15.09.02, 22:18
                                        > Jezeli misie po AE emigrują do Wawy to są ślepe! Misie po AE wolą zagranicę ;))

Zle wola! Powinny wiedziec, ze w Krakowie najwiecej miodu znajda, trzeba tylko chciec wdrapac sie na drzewko i sprawic, aby pszczolki myslaly, ze jestes obloczkiem, a nie niedzwiadkiem :)))
                                        • dreamlover Re: tomCrac bedzie mial misia! :) 15.09.02, 22:23

> Zle wola! Powinny wiedziec, ze w Krakowie najwiecej miodu znajda, trzeba
                                          tylko chciec wdrapac sie na drzewko i sprawic, aby pszczolki myslaly, ze jestes
                                          obloczkiem, a nie niedzwiadkiem :)))

A jeśli pszczółki okażą się bardziej inteligentne niż misie sądziły?
                                          A jeśli gdzie indziej misie nie muszą się wspinać po drzewkach, żeby znaleźć
                                          miód? ;))
                                          • Gość: tomCrac Re: tomCrac bedzie mial misia! :) IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 15.09.02, 22:37
                                            > A jeśli pszczółki okażą się bardziej inteligentne niż misie sądziły?

Trzeba zawsze ryzykowac i podejmowac wyzwania miast rozwazac 'co by bylo gdyby'.. a poza tym misie zawsze maja duzo przyjaciol, ktorzy chetnie odstapia im swoja baryleczke miodku.. :))

> A jeśli gdzie indziej misie nie muszą się wspinać po drzewkach, żeby znaleźć
                                            > miód? ;))

To wtedy wpadaja w dziurke, nie moga sie wydostac i gdy krolik przestanie juz gadac, zaczynaja slyszec wolajace go glosy baryleczek ze swojej spizarni... :))
                                        • dreamlover Re: tomCrac bedzie mial misia! :) 15.09.02, 22:29
                                          Zdaje się, że niektóre misie będą miały nad czym mysleć tej nocy. Np. jak
                                          przenieść komputer do SWOJEGO pokoju, z którego nikt Cię nie wygania i możesz
                                          włączyć komputer nawet o 5.00 rano. Oprócz tego będą musiały wywiercić dziurę w
                                          ścianie na kabelek z internetem. Jutro będzie pracowity dzień. Dobranoc
                                          wszystkim ;))
                                          • Gość: tomCrac Re: tomCrac bedzie mial misia! :) IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 15.09.02, 22:39
                                            Dobranoc misku z AE, ktory chce emigrowac za miodem za granice.. w okolicach Krakowa tez sa dobre pasieki ;)))
          • mtq Re: biedny miś... 15.09.02, 20:55
            oczywiście mój (moje WSZYSTKIE) także zostają na wieki...
    • Gość: Gatsby Re: biedny miś... IP: *.chello.pl / 62.179.0.* 15.09.02, 21:17
      a ja spałem z pluszowym pieskiem:)) był jeszcze drugi, on spał na półce:( do
      dzisiaj, mam wyrzuty sumienia;) a miś...był duży i nie musiałem się nim
      opiekować:)
      • Gość: tomCrac Re: biedny miś... IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 15.09.02, 21:28
        > a miś...był duży i nie musiałem się nim opiekować:)

O! wlasnie takiego szukam, duzy, samodzielny i jeszcze, zeby sie mna opiekowal! ;)) Gdzie takiego mozna znalezc? :)
        • Gość: mtq Re: biedny miś... IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 15.09.02, 21:33
          Wspaniałe misie są w IKEA w dziale dla Dzieci.
    • Gość: m-p Re: biedny miś... IP: *.cache 15.09.02, 22:08
      Nie znacie się. Z żadnej Ikei.
      Aktualnie w Krakowie en vogue są misie z Endo. Młodsza córka twierdzi, że z
      innymi się nie sypia.
      Same misie, niedrogie, nie powiem, ale ubranka... Niedługo sobie z torbami
      pójdę.
      • Gość: tomCrac Re: biedny miś... IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 15.09.02, 22:12
        > Aktualnie w Krakowie en vogue są misie z Endo. Młodsza córka twierdzi, że z
        > innymi się nie sypia.

Ja najbardziej en vogue Misie widzialem w sklepie z upominkami miedzy Bracka a Grodzka, ale ceny sa z ksiezyca...

• Gość: mtq Re: biedny miś... IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 15.09.02, 22:14
        Masz coś do mojego Niedźwiedzia z IKEI:)???
        • m-p Re: biedny miś... 15.09.02, 22:35
          Ależ skąd! Ale moja córka... :)))
          Prawie cała jej klasa naciągnęła rodziców na misie z Endo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka