Dodaj do ulubionych

Radni konsultują z mieszkańcami nazwy dzielnic

IP: *.autocom.pl 20.10.05, 22:15
CO ZA POJE..E NAZWY !!! WIDAĆ ZE JAKIŚ DEBIL JE WYMYŚLAŁ
Obserwuj wątek
    • Gość: ponury PODGÓRZE, KROWODRZA, ŚRÓDMIEŚCIE I NHUTA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 22:20
      i tyle wystarczy
      byłoby mnniej urzędasów ;)
    • Gość: il dobre i rzeczowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 09:38
      ;)
    • Gość: krakowianka Re: Radni konsultują z mieszkańcami nazwy dzielni IP: *.zfcs.agh.edu.pl 21.10.05, 10:07
      A przeciaż, już raz tak bylo. Naprawde chyba nie maja powazniejszych problemow.
    • Gość: capik Re: Radni konsultują z mieszkańcami nazwy dzielni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 10:36
      Mieszkam na Starej Olszy (Olsza I) w III-ciej dzielnicy i nierozumiem dlaczego
      mam mieszkać na Prądniku Czerwonym. Najlepszym rozwiązaniem byłoby przywrócenie
      czterech dużych i silnych dzielnic: Śródmieście, Krowodrza, Podgórze i Nowa
      Huta, wszak one cały czas funkcjonują w świadomości mieszkańców Krakowa, którzy
      się z nimi utożsamiają nie wiedząc często w jakim "numerku" mieszkają! Podział
      na numerowane, małe dzielnice tworzy jedynie synekury dla partyjnych... A
      jeżeli już niestety miałyby pozostać to najlepiej bez żadnych nazw!
    • Gość: nikt Re: Radni konsultują z mieszkańcami nazwy dzielni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.05, 11:34
      w ktorej dzielnicy bedzie Ruczaj?
      • Gość: Stefan Re: Radni konsultują z mieszkańcami nazwy dzielni IP: *.ghnet.pl 21.10.05, 19:04
        Ruczaj będzie w Dębnikach, razem z Tyńcem i Kobierzynem.
    • Gość: KaBa Re: Radni konsultują z mieszkańcami nazwy dzielni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 12:58
      A ja jestem za tym, aby nadal było tak jak do tej pory. Przyzwyczaiłam się do
      nazwy Wola Duchacka i Kurdwanów. Poza tym i tak każdy będzie mówił po staremu,
      chociażby z przyzwyczajenia. Tylko na papierku bedzie inaczej.
      Kolejny przykład ciężkiej pracy urzędników :-) I na to idą nasze podatki?
    • Gość: a tam! co to p. Gilarski stało się z Ruczajem-Dębnikami IP: 81.219.149.* 21.10.05, 20:09
      jakieś śmieszne Łagiewniki mają swoją dzielnice, a osiedle na 50 tys. luda już nie?
      • Gość: olo Co z Olszą II? IP: *.krak / *.crowley.pl 22.10.05, 18:43
        Zdrada. Olsza II to nie Pradnik Czerwony. Przewodniczący Sularz! Potrzykroć
        zdrada. Ja nie chcę mieszkać na Pradniku Czerwonym. Juz wolę starą nazwę. A
        wogóle to po co tyle dzielnic?
      • fortibus Re: co to p. Gilarski stało się z Ruczajem-Dębnik 22.10.05, 18:49
        "Także w Dzielnicy VIII nie ustalono jeszcze nowej nazwy. - Chciałem, by nasz rejon nazywał się Dębniki-Ruczaj, bo to połączenie starego z nowym. Dębniki są jednym z najstarszych osiedli w dzielnicy, a Ruczaj - największym - mówi Mirosław Gilarski, przewodniczący Rady Dzielnicy VIII. Radni odrzucili tę propozycję, podobnie jak pomysł referendum wśród mieszkańców."
    • yabol428 Re: Radni konsultują z mieszkańcami nazwy dzielni 23.10.05, 01:09
      W ogóle przydałoby się zlikwidować te rady dzielnic, bo samymi bzdetami się
      zajmują. Poważnych kompetencji i tak nie mają, więc samo ich istnienie to tylko
      marnowanie pieniędzy.
    • Gość: gniewko_syn_ryba Re: Radni konsultują z mieszkańcami nazwy dzielni IP: *.autocom.pl 23.10.05, 21:51
      Zgadzam się ;))) Czym np. różni się Kraków Południe od Podgórza Południe ?... ;)))

A tak poza wszystkim, to czy naprawdę nie ma poważniejszych spraw do załatwienia
      w Krakowie, że (bez)radni za NASZE pieniądze zajmują się takimi bzdetami ???!!!
      Widocznie mamy ulice i chodniki w idealnym stanie, bezkolizyjne przejścia dla
      pieszych, setki kilometrów ścieżek rowerowych, perfekcyjnie funkcjonującą służbę
      zdrowia, szkolnictwo, komunikację miejską itp. itd. ... ? :(
      • Gość: iii Re: Radni konsultują z mieszkańcami nazwy dzielni IP: 81.219.149.* 23.10.05, 23:03
        widocznie tylko do tego się nadają, ogólnie beznadzieja i strata pieniędzy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka