Gość: grzz IP: *.autocom.pl 20.10.05, 22:15 CO ZA POJE..E NAZWY !!! WIDAĆ ZE JAKIŚ DEBIL JE WYMYŚLAŁ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ponury PODGÓRZE, KROWODRZA, ŚRÓDMIEŚCIE I NHUTA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 22:20 i tyle wystarczy byłoby mnniej urzędasów ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakowianka Re: Radni konsultują z mieszkańcami nazwy dzielni IP: *.zfcs.agh.edu.pl 21.10.05, 10:07 A przeciaż, już raz tak bylo. Naprawde chyba nie maja powazniejszych problemow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: capik Re: Radni konsultują z mieszkańcami nazwy dzielni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 10:36 Mieszkam na Starej Olszy (Olsza I) w III-ciej dzielnicy i nierozumiem dlaczego mam mieszkać na Prądniku Czerwonym. Najlepszym rozwiązaniem byłoby przywrócenie czterech dużych i silnych dzielnic: Śródmieście, Krowodrza, Podgórze i Nowa Huta, wszak one cały czas funkcjonują w świadomości mieszkańców Krakowa, którzy się z nimi utożsamiają nie wiedząc często w jakim "numerku" mieszkają! Podział na numerowane, małe dzielnice tworzy jedynie synekury dla partyjnych... A jeżeli już niestety miałyby pozostać to najlepiej bez żadnych nazw! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: Radni konsultują z mieszkańcami nazwy dzielni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.05, 11:34 w ktorej dzielnicy bedzie Ruczaj? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Radni konsultują z mieszkańcami nazwy dzielni IP: *.ghnet.pl 21.10.05, 19:04 Ruczaj będzie w Dębnikach, razem z Tyńcem i Kobierzynem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KaBa Re: Radni konsultują z mieszkańcami nazwy dzielni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 12:58 A ja jestem za tym, aby nadal było tak jak do tej pory. Przyzwyczaiłam się do nazwy Wola Duchacka i Kurdwanów. Poza tym i tak każdy będzie mówił po staremu, chociażby z przyzwyczajenia. Tylko na papierku bedzie inaczej. Kolejny przykład ciężkiej pracy urzędników :-) I na to idą nasze podatki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a tam! co to p. Gilarski stało się z Ruczajem-Dębnikami IP: 81.219.149.* 21.10.05, 20:09 jakieś śmieszne Łagiewniki mają swoją dzielnice, a osiedle na 50 tys. luda już nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Co z Olszą II? IP: *.krak / *.crowley.pl 22.10.05, 18:43 Zdrada. Olsza II to nie Pradnik Czerwony. Przewodniczący Sularz! Potrzykroć zdrada. Ja nie chcę mieszkać na Pradniku Czerwonym. Juz wolę starą nazwę. A wogóle to po co tyle dzielnic? Odpowiedz Link Zgłoś
fortibus Re: co to p. Gilarski stało się z Ruczajem-Dębnik 22.10.05, 18:49 "Także w Dzielnicy VIII nie ustalono jeszcze nowej nazwy. - Chciałem, by nasz rejon nazywał się Dębniki-Ruczaj, bo to połączenie starego z nowym. Dębniki są jednym z najstarszych osiedli w dzielnicy, a Ruczaj - największym - mówi Mirosław Gilarski, przewodniczący Rady Dzielnicy VIII. Radni odrzucili tę propozycję, podobnie jak pomysł referendum wśród mieszkańców." Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Radni konsultują z mieszkańcami nazwy dzielni 23.10.05, 01:09 W ogóle przydałoby się zlikwidować te rady dzielnic, bo samymi bzdetami się zajmują. Poważnych kompetencji i tak nie mają, więc samo ich istnienie to tylko marnowanie pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gniewko_syn_ryba Re: Radni konsultują z mieszkańcami nazwy dzielni IP: *.autocom.pl 23.10.05, 21:51 Zgadzam się ;))) Czym np. różni się Kraków Południe od Podgórza Południe ?... ;))) A tak poza wszystkim, to czy naprawdę nie ma poważniejszych spraw do załatwienia w Krakowie, że (bez)radni za NASZE pieniądze zajmują się takimi bzdetami ???!!! Widocznie mamy ulice i chodniki w idealnym stanie, bezkolizyjne przejścia dla pieszych, setki kilometrów ścieżek rowerowych, perfekcyjnie funkcjonującą służbę zdrowia, szkolnictwo, komunikację miejską itp. itd. ... ? :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iii Re: Radni konsultują z mieszkańcami nazwy dzielni IP: 81.219.149.* 23.10.05, 23:03 widocznie tylko do tego się nadają, ogólnie beznadzieja i strata pieniędzy Odpowiedz Link Zgłoś