Gość: Gostek IP: *.dsl.pipex.com 28.10.05, 23:04 To jednak dobrze wrozy naszej gospodarce... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: huk12 Re: 30 tys. ze metr! - szalejące ceny mieszkań w IP: *.ghnet.pl 28.10.05, 23:15 SZkoda tylko,że nasze pensje nie rosną w tak zastraszającym tempie jak ceny mieszkań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gabi_Krk Re: 30 tys. ze metr! - szalejące ceny mieszkań w IP: *.zax.pl / *.zax.pl 29.10.05, 00:50 A zamierzasz kupowac wielkie mieszkanie w kamienicy w centrum miasta? :) Zawsze jest jakas tansza alternatywa... Swoja droga uwazam, ze takie mieszkanie to swietna inwestycja, bo Kraków i jego klimat jest wieczny :) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: 30 tys. ze metr! - szalejące ceny mieszkań w IP: *.ghnet.pl 30.10.05, 10:57 o tak , klimat świetny zwłaszcza w ścisłym centrum gdzie 20 godzin na dobę tłuką się tramwaje , kopcą spalinami niekończące się potoki samochodów ,wydzierają się studenci wracający z Rynku na misteczko studenckie, trzaskają bramy od knajp i sklepów i za to jeszcze 30 tyś za metr na Floriańskiej ? kupujacego natychmiast na badania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: 30 tys. ze metr! - szalejące ceny mieszkań w IP: 83.175.177.* 01.11.05, 12:28 Owszem... Tam zawsze jest głośno, ale to dla tego, że centrum cały czas żyje. W kamienicach w pobliżu Rynku ludziom to nie przeszkadza, bo dźwięk się tam tak bardzo nie dostaje do środka, jakby się mogło wydawać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teq Re: 30 tys. ze metr! - szalejące ceny mieszkań w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 23:51 może ktoś z szanownych dzinnikarzy zapyta w Urzędzie Miasta Wydział Architektury ilu developerów dostało w bieżącym roku pozwolenie na budowę... sam znam kilka firm które stoją z inwestycjami bo urząd ma czas... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: francjosef Re: 30 tys. ze metr! - szalejące ceny mieszkań w IP: *.devs.futuro.pl 29.10.05, 08:03 Czyli komuś z Urzędu zależy na windowaniu cen - pewnie ma w rodzinie developera.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bilbao Wyborcza podgrzewa koniunkturę IP: *.agh.edu.pl 29.10.05, 09:06 obserwuję rynek mieszkań w Krakowie i z jednej strony faktycznie ceny mieszkań idą w górę/ok 10% rocznie/ ale bez przesady. Wybiórcza jak zwykle podgrzewa atmosferę a korzystają z tego developerzy. Cena zależy od wielu czynników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Rozliczyć Wydział Architektury IP: *.crowley.pl 30.10.05, 18:54 jedynym powodem takiego deficytu mieszkań (i ich budowy) jest nieodpowiedzialne postępowanie wydziału architektury, tam wychodzą z założenia, że za nie wydanie decyzji nie ponoszą odpowiedzialności, ale do czasu odejdzie majchrowski i rozliczymy bandę urzędasów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kok Re: 30 tys. ze metr! - szalejące ceny mieszkań w IP: *.ghnet.pl 29.10.05, 10:34 ceny rosna a setki mieszkań w starych kamienicach stoją puste nic dziwnego skoro za 70 metrowe 70 letnie mieszkanie wołaja 400 000 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: 30 tys. ze metr! - szalejące ceny mieszkań w IP: *.ghnet.pl 29.10.05, 11:02 przegońmy , przegońmy Warszawę , Nowy York , Moskwę ,Kłaj wyżej jeszcze wyżej na Błoniach budowć bloki , pod Kopcem , przy Wawelu jest troche miejsca a jakże wtedy można wołać milion za metr ci od handlu paliwem kupią takie mieszkania i to po kilka naprzód devepolerzy tylko jak ktoś teraz powie ,że w Polsce tylko 2% osób żyje dobrze a reszta na skraju nędzy to powinien dostać w mordę a później powiedziec skąd ludzie biorą pieniądze na zakup tylu mieszkań Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczęśliwa Jak zwykle dziennikarz okazał się nierzetelny IP: *.ists.pl 29.10.05, 11:03 a klient banku mało zdeterminowany. W środę kupiłam mieszkanie w firmie PREMBUD, które oddane będzie pod koniec TEGO ROKU. Co do poziomu cen to się zgadza - ceny oszalały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budujący blok Re: Jak zwykle dziennikarz okazał się nierzetelny IP: *.local.pl / 195.225.248.* 29.10.05, 12:03 ALBO KOBIETO WYCHLAŁAĆ Z SAMEGO RANA TANIE POLSKIE WINO MARKI "MUZGOJEB" ALBO JESTEŚ PSYCHICZNA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szcześliwa Re: Jak zwykle dziennikarz okazał się nierzetelny IP: *.ists.pl 29.10.05, 12:40 a niby czemu to próbujesz mnie obrazić?? Jak nie wierzysz w to co napisałam to sobie zadzwoń do firmy i dowiedz sie że mają jeszcze wolne mieszkania i że oddają na ten rok. Poziom twojej odzywki zasługuje na pytanie czy aby ty nie nadajesz się do Kobierzyna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek budowlaniec Re: 30 tys. ze metr! - szalejące ceny mieszkań w IP: *.local.pl / 195.225.248.* 29.10.05, 12:00 Mieszanie ludziom w głowach nie ma sensu dla was bolszewików milicjantow ubekow inaczej to sie nazywa wiernych psów bylego PZPR jak i sowieckich towarzyszy czas sie skończył, czekajcie teraz na obniżkę waszych wysokich emerytur logicznie myślący człowiek nie powinie pisać bzdur 30 tyś zł ZA METR KWADRATOWY MIESZKANIA TO KRACH W BUDOWNICTWIE I ROZPAD PAŃSTWA, ILE TRZEBA BY BYŁO OSZCZĘDZĆ NA METR KWADRTOWY MIESZKANIA PRZY ZAROBKACH 1000 ZŁ MOŻE KAZDY OSIOL POLICZYĆ, dyscyplinarne zwolnienie powinien dostac ten ktory sieje nienawisć wsród polaków to ludzi wkurza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jastary Re: 30 tys. ze metr! - szalejące ceny mieszkań w IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 01.11.05, 18:03 Kupowałem mieszkanie spółdzielcze własnościowe w 1986 roku , zarabiałem w porywach 1500 starych złotych a metr (kwadratowy) mieszkania kosztował 52 000 starych złotych. Kupiłem, bo nie jest problemem cena tylko dobry kredyt rozłożony na długi czas spłaty przy niskim , na poziomie inflacji, oprocentowaniu. Lepiej żeby na tym forum wypowiadali się Ci co coś wiedzą a nie sieją niewiedzę i nienawiść. Ja- stary Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus dobrze ze mamy Marcinkiewicza IP: *.229.101-84.rev.gaoland.net 29.10.05, 13:44 i juz za 4 lata bedzie 3 miliony mieszkan :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bre Re: dobrze ze mamy Marcinkiewicza IP: 83.175.177.* 29.10.05, 14:36 dokladnie, kazda potrzebujaca rodzina dostanie mieszkanie, i bedziemy zyc w krainie mlekiem i winem plynacej. hmm ylko co z tymi co ciezko pracowali, wzieli kredyty i kupili juz mieszkania, ni eczekajac i nie wyciagajac lapy po panstwowe - naiwniacy? wg definicji PiS Tak. bo czy sie stoi czy sie lezy ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teq Re: dobrze ze mamy Marcinkiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 15:56 aby wybudować 3 mln mieszkań w 4 lata trzeba oddawać 2,2tys mieszkań dziennie przez 4 lata, gratuluje tym naiwniakom co uwierzyli w tą oraz inne brednie PiSu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bre Re: dobrze ze mamy Marcinkiewicza IP: *.ghnet.pl 29.10.05, 18:12 no widac uwierzyli: glwonie ludzie ze wsi z podstawowym wykszatleceniem, z polski B. nic dodac nic ujac. ja nie chce mieszkania od kaczynskiego, sam sobie na nie zapracowalem. i uwazam ze KAZDY moze, tylko trezba chciec!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
likus1 Re: dobrze ze mamy Marcinkiewicza 30.10.05, 19:35 Kwaśniewski tez obiecywał, i jakoś wszyscy o tym zapomnieli. A potem go i tak wybrali - i to "niby " nie byla Polska "b". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Gratulacje dla pana Krzysztofa IP: *.chello.pl 29.10.05, 16:06 który "Zdecydował się na kupno "M" w budynku, który nie ma jeszcze pozwolenia na budowę!" Możesz się już czuć wyru..y. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cynik Re: Gratulacje dla pana Krzysztofa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.05, 08:35 nie chrzan. jak sie nie znasz to siedz cicho. polowa mieszkan sprzedawanych ma taka sytuacje. takie realia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stebud Re: 30 tys. ze metr! - szalejące ceny mieszkań w IP: *.bazapartner.pl 29.10.05, 19:00 jakiej naszej? chyba na glowe spadles z sufitu? Odpowiedz Link Zgłoś
nnike Re: 30 tys. ze metr! - szalejące ceny mieszkań w 30.10.05, 01:18 Niech kupują mieszkania w blokach, a potem będą mieli tak: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=7&w=31131332 albo tak: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=7&w=30688073 ;) Żal tym większy, im więcej mieszkanie kosztowało. A przecież za tę samą kasę, albo i za mniejszą, można kupić domek z ogródkiem :) Interesowałam się północą Krakowa, ze względu na bliskość centrum i zamieniłam blokowe mieszkanie na domek, 3 km za rogatkami miasta. Wiem jednak, że powstaje śliczne osiedle domków niedaleko, w Węgrzcach: www.smgrodzka.krakow.pl/loader_content.html W życiu nie wróciłabym już do blokowiska!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznaniak Kto to jest Jacek Majchrowski ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.05, 18:18 Byłem kilka dni w Krakowie. Na każdym plakacie, w gazetach, na ulotkach reklamujących imprezy widnieje nazwisko Jacek Majchrowski. Czy to kampania reklamowa jakiegoś banku lub supermarketu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manbusines Re: 30 tys. ze metr! - szalejące ceny mieszkań w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.05, 18:29 A ja mam 18 mieszkań w Krakowie i zarabiam na takich przyjezdnych i ludności napływowej która szuka w naszej stolicy wykształcenia i pracy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inwestor Re: 30 tys. ze metr! - szalejące ceny mieszkań w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.05, 18:31 kupujcie ostatnia szansa w przyszłem roku cena około 5,0-5,5 tyś zł , ja juz kupiłem na kredyt 5 mieszkań i sprzedam z zyskiem. Odpowiedz Link Zgłoś