Dodaj do ulubionych

30 tys. ze metr! - szalejące ceny mieszkań w Kr...

IP: *.dsl.pipex.com 28.10.05, 23:04
To jednak dobrze wrozy naszej gospodarce...
Obserwuj wątek
    • Gość: huk12 Re: 30 tys. ze metr! - szalejące ceny mieszkań w IP: *.ghnet.pl 28.10.05, 23:15
      SZkoda tylko,że nasze pensje nie rosną w tak zastraszającym tempie jak ceny
      mieszkań.
      • Gość: Gabi_Krk Re: 30 tys. ze metr! - szalejące ceny mieszkań w IP: *.zax.pl / *.zax.pl 29.10.05, 00:50
        A zamierzasz kupowac wielkie mieszkanie w kamienicy w centrum miasta? :) Zawsze
        jest jakas tansza alternatywa...
        Swoja droga uwazam, ze takie mieszkanie to swietna inwestycja, bo Kraków i jego
        klimat jest wieczny :)
        Pozdrawiam.
        • Gość: koko Re: 30 tys. ze metr! - szalejące ceny mieszkań w IP: *.ghnet.pl 30.10.05, 10:57
          o tak , klimat świetny zwłaszcza w ścisłym centrum gdzie 20 godzin na dobę
          tłuką się tramwaje , kopcą spalinami niekończące się potoki
          samochodów ,wydzierają się studenci wracający z Rynku na misteczko studenckie,
          trzaskają bramy od knajp i sklepów i za to jeszcze 30 tyś za metr na
          Floriańskiej ?
          kupujacego natychmiast na badania
          • Gość: Jacek Re: 30 tys. ze metr! - szalejące ceny mieszkań w IP: 83.175.177.* 01.11.05, 12:28
            Owszem... Tam zawsze jest głośno, ale to dla tego, że centrum cały czas żyje. W
            kamienicach w pobliżu Rynku ludziom to nie przeszkadza, bo dźwięk się tam tak
            bardzo nie dostaje do środka, jakby się mogło wydawać.
    • Gość: teq Re: 30 tys. ze metr! - szalejące ceny mieszkań w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 23:51
      może ktoś z szanownych dzinnikarzy zapyta w Urzędzie Miasta Wydział Architektury
      ilu developerów dostało w bieżącym roku pozwolenie na budowę... sam znam kilka
      firm które stoją z inwestycjami bo urząd ma czas...
      • Gość: francjosef Re: 30 tys. ze metr! - szalejące ceny mieszkań w IP: *.devs.futuro.pl 29.10.05, 08:03
        Czyli komuś z Urzędu zależy na windowaniu cen - pewnie ma w rodzinie
        developera....
        • Gość: bilbao Wyborcza podgrzewa koniunkturę IP: *.agh.edu.pl 29.10.05, 09:06
          obserwuję rynek mieszkań w Krakowie i z jednej strony faktycznie ceny mieszkań
          idą w górę/ok 10% rocznie/ ale bez przesady. Wybiórcza jak zwykle podgrzewa
          atmosferę a korzystają z tego developerzy. Cena zależy od wielu czynników.
      • Gość: radek Rozliczyć Wydział Architektury IP: *.crowley.pl 30.10.05, 18:54
        jedynym powodem takiego deficytu mieszkań (i ich budowy) jest nieodpowiedzialne
        postępowanie wydziału architektury, tam wychodzą z założenia, że za nie wydanie
        decyzji nie ponoszą odpowiedzialności, ale do czasu odejdzie majchrowski i
        rozliczymy bandę urzędasów
    • Gość: kok Re: 30 tys. ze metr! - szalejące ceny mieszkań w IP: *.ghnet.pl 29.10.05, 10:34
      ceny rosna a setki mieszkań w starych kamienicach stoją puste
      nic dziwnego skoro za 70 metrowe 70 letnie mieszkanie wołaja 400 000
    • Gość: koko Re: 30 tys. ze metr! - szalejące ceny mieszkań w IP: *.ghnet.pl 29.10.05, 11:02
      przegońmy , przegońmy Warszawę , Nowy York , Moskwę ,Kłaj
      wyżej jeszcze wyżej
      na Błoniach budowć bloki , pod Kopcem , przy Wawelu jest troche miejsca
      a jakże
      wtedy można wołać milion za metr
      ci od handlu paliwem kupią takie mieszkania i to po kilka
      naprzód devepolerzy
      tylko jak ktoś teraz powie ,że w Polsce tylko 2% osób żyje dobrze a reszta na
      skraju nędzy to powinien dostać w mordę a później powiedziec skąd ludzie biorą
      pieniądze na zakup tylu mieszkań
    • Gość: szczęśliwa Jak zwykle dziennikarz okazał się nierzetelny IP: *.ists.pl 29.10.05, 11:03
      a klient banku mało zdeterminowany. W środę kupiłam mieszkanie w firmie
      PREMBUD, które oddane będzie pod koniec TEGO ROKU. Co do poziomu cen to się
      zgadza - ceny oszalały.
      • Gość: budujący blok Re: Jak zwykle dziennikarz okazał się nierzetelny IP: *.local.pl / 195.225.248.* 29.10.05, 12:03
        ALBO KOBIETO WYCHLAŁAĆ Z SAMEGO RANA TANIE POLSKIE WINO MARKI "MUZGOJEB" ALBO
        JESTEŚ PSYCHICZNA
        • Gość: szcześliwa Re: Jak zwykle dziennikarz okazał się nierzetelny IP: *.ists.pl 29.10.05, 12:40
          a niby czemu to próbujesz mnie obrazić?? Jak nie wierzysz w to co napisałam to
          sobie zadzwoń do firmy i dowiedz sie że mają jeszcze wolne mieszkania i że
          oddają na ten rok. Poziom twojej odzywki zasługuje na pytanie czy aby ty nie
          nadajesz się do Kobierzyna.
    • Gość: franek budowlaniec Re: 30 tys. ze metr! - szalejące ceny mieszkań w IP: *.local.pl / 195.225.248.* 29.10.05, 12:00
      Mieszanie ludziom w głowach nie ma sensu dla was bolszewików milicjantow ubekow
      inaczej to sie nazywa wiernych psów bylego PZPR jak i sowieckich towarzyszy
      czas sie skończył, czekajcie teraz na obniżkę waszych wysokich emerytur
      logicznie myślący człowiek nie powinie pisać bzdur 30 tyś zł ZA METR KWADRATOWY
      MIESZKANIA TO KRACH W BUDOWNICTWIE I ROZPAD PAŃSTWA, ILE TRZEBA BY BYŁO
      OSZCZĘDZĆ NA METR KWADRTOWY MIESZKANIA PRZY ZAROBKACH 1000 ZŁ MOŻE KAZDY OSIOL
      POLICZYĆ, dyscyplinarne zwolnienie powinien dostac ten ktory sieje nienawisć
      wsród polaków to ludzi wkurza
      • Gość: jastary Re: 30 tys. ze metr! - szalejące ceny mieszkań w IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 01.11.05, 18:03
        Kupowałem mieszkanie spółdzielcze własnościowe w 1986 roku , zarabiałem w
        porywach 1500 starych złotych
        a metr (kwadratowy) mieszkania kosztował 52 000 starych złotych.
        Kupiłem, bo nie jest problemem cena tylko dobry kredyt rozłożony na długi czas
        spłaty przy niskim , na poziomie inflacji, oprocentowaniu.
        Lepiej żeby na tym forum wypowiadali się Ci co coś wiedzą a nie sieją niewiedzę
        i nienawiść. Ja- stary
    • Gość: krakus dobrze ze mamy Marcinkiewicza IP: *.229.101-84.rev.gaoland.net 29.10.05, 13:44
      i juz za 4 lata bedzie 3 miliony mieszkan :)
      • Gość: bre Re: dobrze ze mamy Marcinkiewicza IP: 83.175.177.* 29.10.05, 14:36
        dokladnie, kazda potrzebujaca rodzina dostanie mieszkanie, i bedziemy zyc w
        krainie mlekiem i winem plynacej. hmm ylko co z tymi co ciezko pracowali,
        wzieli kredyty i kupili juz mieszkania, ni eczekajac i nie wyciagajac lapy po
        panstwowe - naiwniacy?
        wg definicji PiS Tak. bo czy sie stoi czy sie lezy ...
        • Gość: teq Re: dobrze ze mamy Marcinkiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 15:56
          aby wybudować 3 mln mieszkań w 4 lata trzeba oddawać 2,2tys mieszkań dziennie
          przez 4 lata, gratuluje tym naiwniakom co uwierzyli w tą oraz inne brednie PiSu...
          • Gość: bre Re: dobrze ze mamy Marcinkiewicza IP: *.ghnet.pl 29.10.05, 18:12
            no widac uwierzyli: glwonie ludzie ze wsi z podstawowym wykszatleceniem, z
            polski B.
            nic dodac nic ujac. ja nie chce mieszkania od kaczynskiego, sam sobie na nie
            zapracowalem. i uwazam ze KAZDY moze, tylko trezba chciec!!!!!
            • likus1 Re: dobrze ze mamy Marcinkiewicza 30.10.05, 19:35
              Kwaśniewski tez obiecywał, i jakoś wszyscy o tym zapomnieli. A potem go i tak
              wybrali - i to "niby " nie byla Polska "b".
    • Gość: m Gratulacje dla pana Krzysztofa IP: *.chello.pl 29.10.05, 16:06
      który "Zdecydował się na kupno "M" w budynku, który nie ma jeszcze pozwolenia
      na budowę!" Możesz się już czuć wyru..y.
      • Gość: cynik Re: Gratulacje dla pana Krzysztofa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.05, 08:35
        nie chrzan. jak sie nie znasz to siedz cicho. polowa mieszkan sprzedawanych ma
        taka sytuacje. takie realia.
    • Gość: stebud Re: 30 tys. ze metr! - szalejące ceny mieszkań w IP: *.bazapartner.pl 29.10.05, 19:00
      jakiej naszej? chyba na glowe spadles z sufitu?
    • nnike Re: 30 tys. ze metr! - szalejące ceny mieszkań w 30.10.05, 01:18
      Niech kupują mieszkania w blokach, a potem będą mieli tak:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=7&w=31131332
      albo tak:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=7&w=30688073 ;)

Żal tym większy, im więcej mieszkanie kosztowało.

A przecież za tę samą kasę, albo i za mniejszą, można kupić domek z ogródkiem :)
      Interesowałam się północą Krakowa, ze względu na bliskość centrum i zamieniłam
      blokowe mieszkanie na domek, 3 km za rogatkami miasta. Wiem jednak, że powstaje
      śliczne osiedle domków niedaleko, w Węgrzcach:
      www.smgrodzka.krakow.pl/loader_content.html
      W życiu nie wróciłabym już do blokowiska!!
    • Gość: Poznaniak Kto to jest Jacek Majchrowski ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.05, 18:18
      Byłem kilka dni w Krakowie. Na każdym plakacie, w gazetach, na ulotkach
      reklamujących imprezy widnieje nazwisko Jacek Majchrowski. Czy to kampania
      reklamowa jakiegoś banku lub supermarketu ?
    • Gość: manbusines Re: 30 tys. ze metr! - szalejące ceny mieszkań w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.05, 18:29
      A ja mam 18 mieszkań w Krakowie i zarabiam na takich przyjezdnych i ludności
      napływowej która szuka w naszej stolicy wykształcenia i pracy:)
    • Gość: inwestor Re: 30 tys. ze metr! - szalejące ceny mieszkań w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.05, 18:31
      kupujcie ostatnia szansa w przyszłem roku cena około 5,0-5,5 tyś zł , ja juz
      kupiłem na kredyt 5 mieszkań i sprzedam z zyskiem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka