Dodaj do ulubionych

Dylematy studenta

IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 02.10.02, 09:55
W czym pisac: w zeszycie tym wiekszym, czy moze lepiej w segregatorze, a moze jeszcze w czyms innym? Zeszyt jest poreczny i wszystko ladnie wyglada, za to do segregatora mozna wpinac notatki z wykladow, na ktorych obecnosci nie uswiadczylem, ale nie umiem pisac po lewej jego stronie :) Co wybrac?!??!?!
Obserwuj wątek
    • kuba203 Ale masz problem ;P 02.10.02, 09:59
      Ja używam cały czas jednego zeszytu (zresztą używam go od czasu kursu
      przygotowawczego), a potem się będę martwił, jak będę chciał rozdzielić
      notatki :)))
      • Gość: tomCrac WIELKI!!! :D IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 02.10.02, 10:02
        Bardzo trudny ten problem, bo mam pewne nikle fundusze i musze se cos kupic :) Jak kupie jedno, to zabraknie na drugie, a ja jestem bardzo wygodny i praktyczny, wiec musze miec wygodne notatki :)
        • kuba203 Re: WIELKI!!! :D 02.10.02, 10:05
          Gość portalu: tomCrac napisał(a):

> Bardzo trudny ten problem, bo mam pewne nikle fundusze i musze se cos
          kupic :)
          To kup se samochodzik jaki, albo skocz do McDonalda, a nie zawracaj se głowy
          przyziemnymi sprawami :)))

PS Ja chyba będę używał dużego zeszytu (z wkładkami w postaci kser).
          • Gość: tomCrac Re: WIELKI!!! :D IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 02.10.02, 10:10
            > To kup se samochodzik jaki, albo skocz do McDonalda, a nie zawracaj se głowy
            > przyziemnymi sprawami :)))

Ogladal ktos Tomka&Kasie lub Kasie&Tomka? Jezeli tak, to moge wyjasnic, ze meska rola jest wzorowana na mojej psychice ;))

> PS Ja chyba będę używał dużego zeszytu (z wkładkami w postaci kser).

Ja nie lubie wkladek, bo wypadaja (tylko plynne akceptuje), a kleju tez nie lubie!!! :)
            • kuba203 Re: WIELKI!!! :D 02.10.02, 10:35

> Ogladal ktos Tomka&Kasie lub Kasie&Tomka? Jezeli tak, to moge wyjasnic, ze
              mesk
              > a rola jest wzorowana na mojej psychice ;))

Nie oglądałem, a o czym to?
              • Gość: tomCrac Re: WIELKI!!! :D IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 02.10.02, 10:39
                > Nie oglądałem, a o czym to?

Ogladniesz, to zobaczysz o czym. Smiszne :)
    • Gość: picipolo Re: rada IP: *.nowa-huta.sdi.tpnet.pl 02.10.02, 10:07
      proponuje laptopa i po sprawie
      • kathy38 Re: rada 02.10.02, 10:09
        Gość portalu: picipolo napisał(a):

> proponuje laptopa i po sprawie

coś Ty, lepszy dyktafon
        • kuba203 Re: rada 02.10.02, 10:10
          kathy38 napisała:

> coś Ty, lepszy dyktafon

I kolekcja kaset na półce :)))
      • Gość: tomCrac Re: rada IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 02.10.02, 10:14
        > proponuje laptopa i po sprawie

aha, a ksero to se do dupy przykleje! ;)) skanera ni ma, laptopa tez nie..
    • kathy38 Notatnik Akademicki 02.10.02, 10:08
      Kiedyś były w sklepach zeszyty, które nazywały się wprost "Notatnik
      Akademicki". Więc moze wziąc przykład i kupic sobie coś takiego?
      • kuba203 Re: Notatnik Akademicki 02.10.02, 10:09
        kathy38 napisała:

> Kiedyś były w sklepach zeszyty, które nazywały się wprost "Notatnik
        > Akademicki". Więc moze wziąc przykład i kupic sobie coś takiego?

A czym to się różni od zwykłego zeszytu?
        • jottka matkoboska 02.10.02, 10:23
          a ja myślałam, że prowadzenia notatek to tak gdzies w 1.klasie liceum uczą :((

tomCrac, ty jesteś na studiach technicznych, nie? to kup sobie przede wszystkim
          duży ten zeszycik, bo potem nic nie złapiesz z rysunków wielkości mm
          kwadratowego!

i w ogóle cokolwiek, co ma wymieniane kartki i mozna dodatkowe wpiąć - już
          widzę, jak chodzisz na wszystkie zajęcia i okazowe notatki robisz, od kogoś
          będziesz musiał raz wczas pożyczyć.
          • Gość: tomCrac Re: matkoboska IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 02.10.02, 10:32
            > a ja myślałam, że prowadzenia notatek to tak gdzies w 1.klasie liceum uczą :(

Niestety, ciecia budzetowe spowodowaly przeniesie zajec z notatnikowarstwa na pierwszy rok studiow! ;P

> i w ogóle cokolwiek, co ma wymieniane kartki i mozna dodatkowe wpiąć

No to tylko SEGREGATOR!!! Ale jak sie pisze w S po lewej stronie?!?!?! te metalowe kolki przeszkadzaja i nijak reki tam wstawic nie moge! :(

> już widzę, jak chodzisz na wszystkie zajęcia i okazowe notatki robisz,

Czy ja wygladam na TAKIEGO studenta? :) To sie jeszcze okaze z tymi wykladami, moze jeszcze mnie to zainteresuje i doktorat zrobie... :D
            • kuba203 Re: matkoboska 02.10.02, 10:35

> Ale jak sie pisze w S po lewej stronie?!?!?! te metal
              > owe kolki przeszkadzaja i nijak reki tam wstawic nie moge! :(

Można wypiąć kartkę "na zewnątrz" :)))
              • Gość: tomCrac Re: matkoboska IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 02.10.02, 10:38
                > Można wypiąć kartkę "na zewnątrz" :)))

EUREKA!!! Wiedzialem, ze cos na tym swiecie jeszcze jest do odkrycia.. naprawde, nie wpadlem na to wczesniej :))))))) serio! Wypijcie za moja sesje, bo cosik mnie sie zdaje, ze zdam za pierwszym razem ;))
            • adam.67 Re: matkoboska 02.10.02, 10:43
              > No to tylko SEGREGATOR!!! Ale jak sie pisze w S po lewej stronie?!?!?! te
              metalowe kolki przeszkadzaja i nijak reki tam wstawic nie moge! :(

no, jak masz kartkę ze zrobionymi dziurkami, to po prostu wypinasz odwracasz
              (zapisanym) dupskiem do góry, wpinasz na czas pisania, potem znowu zmiana. To
              banalne, przerabiałem to i jest OK metoda !!! całe studia tak zrobiłęm, PRECZ Z
              ZESZYTAMI !!!
              A wogóle jakie segregatorki Cię interesują??? bo może uda się coś za friko
              załatwić dla Ciebie...
              daj znać jak Cię interesuje
              pozdroovka
              • Gość: tomCrac Re: matkoboska IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 02.10.02, 10:48
                > A wogóle jakie segregatorki Cię interesują??? bo może uda się coś za friko
                > załatwić dla Ciebie...

:)))))) A mowia, ze nic za darmo... ;) Dziekuje bardzo za propozycje, ale chyba jakies segregatory sie uchowaly z tamtego maturalnego roku i nie spolonely z tysiacem notatek.. ;)) [jezeli nie znajde zadnego, to chetnie skorzystam z propozycji]
                • adam.67 segregatorki 02.10.02, 10:58
                  spox, robiłem porządek u mnie w banku, trochę udało się uratować ;)
                  może nie są jak ze sklepu (używańce, ale nie śmietnik), ale zawsze za free, po
                  co masz kasę bulić za nówki?
                  Chyba, że znasz sklep, gdzie dają za friko??? to daj znać
                  (aha, w złodziejstwo sklepowe nie wchodzę he he he)
                  :)
            • Gość: Ja.Sz. Re: matkoboska IP: *.pkp.com.pl / 10.9.16.* 02.10.02, 10:49

> > a ja myślałam, że prowadzenia notatek to tak gdzies w 1.klasie liceum uczą
              > :(
              >
              > Niestety, ciecia budzetowe spowodowaly przeniesie zajec z notatnikowarstwa na
              p
              > ierwszy rok studiow! ;P
              >
              > > i w ogóle cokolwiek, co ma wymieniane kartki i mozna dodatkowe wpiąć
              >
              > No to tylko SEGREGATOR!!! Ale jak sie pisze w S po lewej stronie?!?!?! te
              metal
              > owe kolki przeszkadzaja i nijak reki tam wstawic nie moge! :(

wypnij w koncu te kartke!
              Ja przez cale 5 lat uzywale segregatora i nie mialem takich problemow. Zwykle
              zamiast calosci nosilem tylko kilka czystych kartek w tekturowej teczce, po
              zajeciach mozna je dolaczyc.

Jeszcze sie przedzwigniesz noszac codziennie taki wielki segrgator ;)

pzdr
              Ja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka