Gość: merphy IP: *.krakow.tdci.pl 09.10.02, 17:52 I co Wy typujecie na 1 listopada ... ?? Na co bombardiery ?? Czy taki sam układ jak rok temu ?? Czy jakieś zmiany ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ADAŚ Typujemy co na 1 listopada !! IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 09.10.02, 18:06 Gość portalu: merphy napisał(a): I co Wy typujecie na 1 listopada ... ?? Na co bombardiery ?? Czy taki sam układ jak rok temu ?? Czy jakieś zmiany ?? Już taką ankietę kiedyś ogłosiłem. Ja nie przewiduję żadnych zmian. I wyglądać będzie to tak: 1,2,8,9,10,11,13,14,15,19,22,23,94 - 2x105 5,24 - nie kursują 4,92,93,95 - 3 x 105 3,6 (ewentualnie 13) - BOMBY 7,16,21 - GT6 20 - T4 + B4 91,96 - GT6 + B4 Autobusy mnie mało interesują, więc nie piszę o tym. Poza tym myślę, że 92 (czytaj 12) będzie jeździć już od 26.10. Od tego dnia 2 oraz 11 będą podwójne (albo na 2 dadzą przegubowe Norymbergi z wyjątkiem 31.10 - 3.11). I tak do 3.11. W dniach 28-31.10 chyba można popatrzyć na "normalnie funkcjonującą" komunikację, tj. wszystkie 13 3x105, wzmocnione 2,11 - miodzio widok !!! Znów złączą wagony np. 906+907+908 itp. Na Rakowicach o bombach można pomarzyć - ciekawe kiedy w końcu wyremontują to torowisko? Tyle, szkoda (nie chodzi o samo święto, bo jest smutne) że 1 listopada nie trwa cały rok, pod względem komunikacji. Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: Typujemy co na 1 listopada !! 09.10.02, 20:54 Gość portalu: ADAŚ napisał(a): > > Tyle, szkoda (nie chodzi o samo święto, bo jest smutne) I tu sie mylisz :-) 1 listopada to Wszystkich Świętych, czyli radujemy się z tego, że pójdziemy do nieba, że każdy może świętym być i takie bajery :-) A 2 listopada, czyli Dzień Zaduszny jest smutny, bo wtedy wspominamy zmarłych. Ale to tak OT było :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: Typujemy co na 1 listopada !! IP: *.cm-uj.krakow.pl 10.10.02, 08:33 Bombi jeździł rok temu na Rakowice jako 94? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus Re: Typujemy co na 1 listopada !! IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 10.10.02, 16:42 Nie, dwa lata temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ Typujemy co na 1 listopada !! IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 09.10.02, 18:09 Gość portalu: merphy napisał(a): > I co Wy typujecie na 1 listopada ... ?? Na co bombardiery ?? Czy taki sam > układ jak rok temu ?? Czy jakieś zmiany ?? Aha zapomniałem o "17" i "18" Niestety 18 1x105, a "17" możemy tylko wyobrazić sobie. Aha, róbcie fotki - jak najwięcej. Chętnie obejrzę !!! Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: Typujemy co na 1 listopada !! 09.10.02, 20:49 Gość portalu: ADAŚ napisał(a): > > Aha, róbcie fotki - jak najwięcej. Chętnie obejrzę !!! Nie ma sprawy. Ja w zeszłym roku nie robiłem, ale w tym na pewno:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merphy Re: Typujemy co na 1 listopada !! IP: *.krakow.tdci.pl 09.10.02, 22:19 Ja w zeszłym roku robiłem i w tym też będe :) i napewno więcej !! ..Myślisz że dadzą bombardiery na 13 ?? ... możliwe :) ja bym tak chcaił bo jeszcze nie jechałem NGT 6 do Bronowic Nowcyh ... wtedy co jeździła na 13 nei było mnie w Krakowie :( ... Pozdrawiam Wszsytkich !! Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Typujemy co na 1 listopada !! 11.10.02, 11:45 Gość portalu: merphy napisał(a): > ja bym tak chcaił bo jeszcze nie > jechałem NGT 6 do Bronowic Nowcyh ... A ja jechałem :))) I to wcale nie 13, tylko kiedyś jak jeszcze jeździło 43, to była jakaś awaria na pętli w Bronowicach, i wszystko jechało dalej :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Piastów - Prądnik IP: *.cm-uj.krakow.pl 10.10.02, 08:35 Pewnie jak zwykle autobus połączy Piastów z Prądnikiem Czerwonym, ale powinno to zostać dla sprawdzenia do końca roku czy ludzie zechcą jeździć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merphy Czemu nic nie ma z Al.Pokoju na Cmentarz !! IP: *.krakow.tdci.pl 10.10.02, 16:09 To jest nie normalne że nic nie ma za Al.Pokoju na cmantarz Rakowicki !! Przeiceż o wiele więcej jest bloków przy Al.Pokoju niż przy Mogilskiej !! ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Czemu nic nie ma z Al.Pokoju na Cmentarz !! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.02, 22:19 No to w takim razie 97: PL.CNENTRALNY(albo Kopiec Wandy)- Jana Pawła II- al.Pokoju- Powstania Warszawskiego- Mogilska- Rakowcicka- cm.Rakowicki (2x105), a 7 możemy sobie podarować. Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: Czemu nic nie ma z Al.Pokoju na Cmentarz !! 10.10.02, 23:02 Gość portalu: aa napisał(a): > No to w takim razie 97: PL.CNENTRALNY(albo Kopiec Wandy)- Jana Pawła II- > al.Pokoju- Powstania Warszawskiego- Mogilska- Rakowcicka- cm.Rakowicki > (2x105), a 7 możemy sobie podarować. wystarczyło by Dąbie - Powst. Warsz. - Mogilska - Rakowicka... chociaż nie wiem, czy nie za dużo tych linii na Rakowice? W końcu tam jeden tor jest tylko na pętli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ Re: Czemu nic nie ma z Al.Pokoju na Cmentarz !! IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 10.10.02, 23:20 Gość portalu: aa napisał(a): > No to w takim razie 97: PL.CENTRALNY(albo Kopiec Wandy)- Jana Pawła II- > al.Pokoju- Powstania Warszawskiego- Mogilska- Rakowcicka- cm.Rakowicki > (2x105), a 7 możemy sobie podarować. Dałbym tak 97 - PLESZÓW - Kopiec Wandy - Andersa - Bieńczycka - Al. Pokoju - Rondo Mogilskie - CM. RAKOWICKI (a zawiesiłbym w tych dniach 15) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset 97 IP: *.cm-uj.krakow.pl 11.10.02, 10:37 Proponuje 97 z Grębałowa p. CAHTS, Kopiec Wandy, cm. Mogiła, Al. Pokoju, R. Mogilskie do Rakowic, oprócz tego wzmocnić 2, 11 też i do Borku dociągnąć jako 91 , wzmocnić nieco 1 , 93 z Bieżanowa p. Krakowską i 94 z Kurdwanowa do Rakowic, z 5 zrobić 95 i też do Rakowic, wzmocnić 23. 92 Piastów-Grębałów p. Kocmyrzowską a 96 Mistrzejowice-Grębałów p. Mogiłę. Wzmocnić 9, a zawiesić 7,14,16,17,18,20 i 24 Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: 97 11.10.02, 11:43 Gość portalu: mouset napisał(a): > Proponuje 97 z Grębałowa Już trochę mało czasu zostało, żeby tory do Grębałowa wybudować :))) Moim zdaniem, raczej nie zdążą, i tramwaje pojadą, jak zwykle, tylko do Wzgórz Krzesławickich :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: 97 IP: *.cm-uj.krakow.pl 11.10.02, 15:08 Bardzo śmieszne! Używam terminologii MPK: na 1 listopada nie ma nigdy Wzgórz Krzesławickich tylko cmentarz Grębałów Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: 97 11.10.02, 16:01 Gość portalu: mouset napisał(a): > Bardzo śmieszne! Używam terminologii MPK: na 1 listopada nie ma nigdy Wzgórz > Krzesławickich tylko cmentarz Grębałów Hmmm. Raczej: "Wzgórza Krzesławickie (Cmentarz Grębałów)". Tak samo jest "Pleszów (Cmentarz)" i "Salwator (Cmentarz)" Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: 97 11.10.02, 19:53 Jeszcze nigdy nie widziałem w tramwaju tablicy kierunkowej "Grębałów" ani też "Grębałów cmientarz", ani niczego z Grębałowem w nazwie. :))) W autobusach panuje pewna dowolność, co może być mylące, najbardziej klasyczny przykład, to pisanie na autobusach linii dodatkowych jadących na Prądnik Czerwony "Cmentarz Batowice", tymczasem pętla o tej nazwie znajduje się przecież przy niedoszłym krematorium, czyli troszkę gdzie indziej. Poza tym, zwykłe linie jadące w to samo miejsce mają napis "Prądnik Czerwony", co wprowadza moim zdaniem dość duże zamieszanie. Warto byłoby to jakoś uporządkować. Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: 97 11.10.02, 20:22 kuba203 napisał: > Jeszcze nigdy nie widziałem w tramwaju tablicy kierunkowej "Grębałów" ani > też "Grębałów cmientarz", ani niczego z Grębałowem w nazwie. :))) Tak jak podałem, to tylko na ulotkach które co roku roznoszą jest. > W autobusach panuje pewna dowolność, co może być mylące, najbardziej klasyczny > przykład, to pisanie na autobusach linii dodatkowych jadących na Prądnik > Czerwony "Cmentarz Batowice", tymczasem pętla o tej nazwie znajduje się > przecież przy niedoszłym krematorium, czyli troszkę gdzie indziej. Poza tym, > zwykłe linie jadące w to samo miejsce mają napis "Prądnik Czerwony", co > wprowadza moim zdaniem dość duże zamieszanie. Warto byłoby to jakoś > uporządkować. Racja, IMHO powinna być po prostu na ten dzień nazwa cmentarza. A z tego co pamiętam, to w zeszłym roku na 906 było na wyświetlaczu "Cmentarz Grębałów" + decha za szybą. Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: 97 12.10.02, 10:53 pavlack napisał: > Racja, IMHO powinna być po prostu na ten dzień nazwa cmentarza. Moim zdaniem raczej nie powinno się zmieniać nazw przystanków na jeden dzień (tym bardziej, że trzeba byłoby przeprogramować wyświetlacze, aby na zwykłych liniach też pokazywały nową nazwę). Po prostu powinno się przyjąć zasadę, jaka obowiązuje na codzień: >Prądnik Czerwony< - pętla przy ulicy Strzelców, >Cmentarz Batowice< - pętla przy nowej kaplicy. Wtedy będzie logicznie. > A z tego co pamiętam, to w zeszłym roku na 906 było na wyświetlaczu "Cmentarz > Grębałów" + decha za szybą. Tak, i dobrze, bo 906 jechał pod główną bramę cmentarza, a nie w pobliże pętli tramwajowej, a to już różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus Re: 97 IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 12.10.02, 17:16 No... a jaz znowu z niecierpliwością oczekuję tego całego burdelu, gdy nikt nie wie, co oznacza napis Cm. Batowice. Zawsze sobie wtedy wstaję z rana i jeżdżę, obserwując różne zjawiska (w stylu Jelcza M181MB w Wieliczce, czy Rżąsce, albo MAN'a w Cichym Kąciku). Lubię ten dzień! Ludzie! Róbcie dużo zdjęć i opublikujcie je z łaski swojej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ ZDJĘCIA IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 12.10.02, 19:12 Gość portalu: Locutus napisał(a): > No... a jaz znowu z niecierpliwością oczekuję tego całego burdelu, gdy nikt nie > > wie, co oznacza napis Cm. Batowice. Zawsze sobie wtedy wstaję z rana i jeżdżę, > obserwując różne zjawiska (w stylu Jelcza M181MB w Wieliczce, czy Rżąsce, albo > MAN'a w Cichym Kąciku). Lubię ten dzień! Ludzie! Róbcie dużo zdjęć i > opublikujcie je z łaski swojej... Tak tak, róbcie fotki - i to dużo, fajnie będzie pooglądać to wszystko. Najwięcej proszę linii tramwajowych do Cmentarza Rakowickiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: 97 IP: 149.156.15.* 15.10.02, 11:16 Wczoraj zobaczyłem że nad wejściem na cmentarz przy ul. Pasternik wisi tablica ZGK zatytułowana CMENTARZ BRONOWICE WIELKIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: 97 IP: 149.156.15.* 15.10.02, 11:14 W manie na "105" widziałem tez na wyświetlaczu: "Cmentarz Batowice II Brama" Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: 97 15.10.02, 16:54 Gość portalu: mouset napisał(a): > W manie na "105" widziałem tez na wyświetlaczu: "Cmentarz Batowice II Brama" No bo on w niektórych kursach tam jeździ :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merphy NGT6 na 13 IP: *.krakow.tdci.pl 15.10.02, 16:58 A ja chciałbym żeby dali Bombardiera na 13 ... Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: NGT6 na 13 15.10.02, 17:37 Gość portalu: merphy napisał(a): > A ja chciałbym żeby dali Bombardiera na 13 ... A ja też... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
_hektor Re: NGT6 na 13 15.10.02, 20:13 chyba prędzej dadzą na 3 niż na 13, ale zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus Re: NGT6 na 13 IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 16.10.02, 04:30 No dobra, ale popatrz: 6,3,13 będą kursowały wg rozkładów świątecznych, a 24 w ogóle. Tak więc, nawet jeżeli 6 i 3 będą w całości obsługiwane przez skunksy, to jeszcze zostanie parę wolnych, które można by właśnie puścić na 13. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merphy Re: NGT6 na 13 IP: *.krakow.tdci.pl 16.10.02, 08:03 MPK może zrobić tak że da jeszcze je na 23 ... albo pozostawi w zajezdni co jest totalną głupotą ... ale wierze że ujrze na 13 Bombardiera :) Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: NGT6 na 13 16.10.02, 20:33 Gość portalu: merphy napisał(a): > MPK może zrobić tak że da jeszcze je na 23 To byłaby zbrodnia popełniona na tych wagonach, ze względu na stan ul. Kalwaryjskiej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: NGT6 na 13 IP: proxy / *.cm-uj.krakow.pl 16.10.02, 10:05 "6" nie jeździ wg świątecznych na 1 listopada bo łączy cm. Podgórski z Salwadorem Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: NGT6 na 13 16.10.02, 20:32 Gość portalu: mouset napisał(a): > "6" nie jeździ wg świątecznych na 1 listopada bo łączy cm. Podgórski z > Salwadorem Ale i tak jeździ co 20 minut, nawet jeśli godziny odjazdów są inne :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus Re: NGT6 na 13 IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 17.10.02, 02:35 No to dupa zbita... Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: NGT6 na 13 17.10.02, 17:55 Gość portalu: Locutus napisał(a): > No to dupa zbita... ????????????? Przecież napisałem, że rozkład 6 zwykle się zmienia, ale częstotliwość jest bez zmian, co 20 minut :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus Re: Typujemy co na 1 listopada !! IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 24.10.02, 04:17 Do Wszystkich Świętych pozostał już tylko tydzień, a MPK nadal nie rozprowadziło po mieszkaniach ulotek mówiących, jak wszystko będzie sobie brykać w tym roku 1.11. Jak myślicie, kiedy te ulotki dotrą do naszych mieszkań? A może już dotarły, tylko w Bieżanowie panuje zacofanie, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merphy Re: Typujemy co na 1 listopada !! IP: *.krakow.tdci.pl 24.10.02, 06:19 Wczoraj w dzienniku pisali że dopiero zaczną dzisiaj ropowadać ... albo zaczeli już wczoraj nie pamiętem ... i że w najbliższym czasie wszyscy będą mieli ... ale powiem w ramach cieakwoski ..że mieszkam na Dąbiu ..blisko Al.Pokoju i od 3 lat ulotki nie dostałem już ..:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: Typujemy co na 1 listopada !! IP: *.cm-uj.krakow.pl 24.10.02, 09:55 Ja też dostałem tylko raz, pamiętam jak ludzie się wkurzyli rok temu że 24 nie będzie jeździł, nie wiedzieli o 94 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Typujemy co na 1 listopada !! IP: *.um.krakow.pl 24.10.02, 15:08 No właśnie ja też nie mam, a komunikaty w necie na EKK pojawią sie pewnie dopiero w przyszłym tygodniu, a na MPK to może koło 3.11 Jakby ktoś już coś dostał to może by się podzielił. Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Typujemy co na 1 listopada !! 24.10.02, 16:47 Ja też nie mam, wskazuje to na to, że w ten weekend nie będzie jeszcze żadnych wzmocnień :((( Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: Typujemy co na 1 listopada !! 24.10.02, 17:04 kuba203 napisał: > Ja też nie mam, wskazuje to na to, że w ten weekend nie będzie jeszcze żadnych > wzmocnień :((( Ja ulotkę dostaję co roku. Ale w tym jeszcze nie przysłali. Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Typujemy co na 1 listopada !! 24.10.02, 17:10 pavlack napisał: > Ja ulotkę dostaję co roku. Ale w tym jeszcze nie przysłali. U mnie dokładnie tak samo, więc wnioskuję z tego powyższe... Odpowiedz Link Zgłoś