Dodaj do ulubionych

Warszawianka obcięła najdłuższe włosy w Polsce

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 00:48
O kurcze - co 2 tygodnie myla wlosy. Dziwne, ze znalazla meza. Chyba ze gosc
lubi taki hard core :D
Obserwuj wątek
    • Gość: ff nie znasz sie IP: 82.146.234.* 21.11.05, 11:30
      Codzinne mycie oznacza przesuszanie skóry głowy, co powodu szybsze, zwiększone
      wydzielanie łoju. Poza tym krótkie włosy, umyte (pozbawione osłony) i
      przegrzane suszeniem, wymagają odżywek i balsamów. Czyli najpierw przesusza się
      włosy, a potem ładuje w nie odzywki, żele do stylizacji, wosk, lakier.
      Oczywiście to wszystko trzeba zmyć następnego dnia, bo prezentuje się
      okropnie - nic dziwnego. I tak koło się zamyka.

Włosy długie, jeśli są szczotkowane (usuwa się z nich kurz), pokrywają si e
      naturalną warstewkę ochronną. I rzeczywiście wystarczy je myć raz na tydzień
      albo i rzadziej. Przed wprowadzeniem na rynek ww. gadżetów tak się włosy myło.
      • Gość: norymberga3 Re: nie znasz sie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.11.05, 11:33
        Otóż to! Moja dziesięcioletnia córka też jeszcze nie wie, co to odżywki i
        lakiery. Ma wspaniale dlugie wlosy, które wystarczy umyć raz w tygodniu. Tylko
        szczotkuje.
        • Gość: assa Re: nie znasz sie IP: *.aster.pl 21.11.05, 16:14
          ale 9 - latak jak sądzę jest jeszcze przed okresem dojrzewania więc trudno
          porównywać dziecko i wydzielanie przez nie chormonów z dorosłą kobietą
      • Gość: ewka Re: nie znasz sie IP: 217.153.187.* 21.11.05, 11:35
        niedobrze mi jak to czytam....
        • maheda Re: nie znasz sie 21.11.05, 11:54
          mi też się robi niedobrze na samą myśl, że można tyle świństw na własne życzenie
          nakładać sobie na głowę.
          W pewnym znanym salonie fryzjerskim, fryzjerka po obcięciu mi włosów, nałożyła
          na nie odżywkę, potem jakiś balsam (albo na odwrót), walnęła mi też na czubek
          głowy wosk (którego nie potrafiła rozprowadzić, bo mam bardzo grube i gęste
          włosy) - po czym skasowała mnie na jakąś astronomiczną kwotę. Oczywiście
          pierwszą rzeczą po wyjściu z salonu była natychmiastowa jazda do domu - gdzie
          mój mąż skomentował tylko moją głowę eleganckim okrzykiem "rany boskie!", po
          czym odkręcił mi kran, żebym zaraz po zdjęciu butów i płaszcza mogła zmyć z
          głowy ten cały nabój.
          Też mi się robi więc niedobrze - nie dziwię Ci się :>
          • Gość: crazy frog Re: nie znacie sie!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.05, 12:41
            Eee tam !
            Moim zdaniem: rewelka:! Chciałbym mieć taką kobiete! To fantastyczne mieć takie
            pióra!Na pewno jednak cholernie uciążliwe: czesanie, mycie itp.
            Szkoda, bardzo szkoda, nie dziwię się mężowi, ze nie chciał na to patrzeć!
          • Gość: kasia Re: nie znasz sie IP: 193.130.178.* 21.11.05, 17:39
            Ludzie czym innym sa odzywki a czym innym nie mycie wlosow!!!! Wlosy zlepione
            lakierem nie sa ladne (chociaz maja te wyzszosc nad brudem ze nie smierdza -
            przeciez nikt Ci nie kaze paprac wlosow chemia ale i tak trzeba je myc -
            program minimum to raz na tydzien! raz na dwa tygodnie to jakis horror!!
            • Gość: joop Re: nie znasz sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 19:07
              > Ludzie czym innym sa odzywki a czym innym nie mycie wlosow!!!! Wlosy zlepione
              > lakierem nie sa ladne
              Używanie lakieru nie jest obowiązkowe! Jeśli nie ładujesz na włosy śmieci w
              rodzaju lakierów, wosków, żeli i innych świństw, nie musisz potem tej całej
              skorupy zmywać - proste.
      • Gość: latrer Re: nie znasz sie IP: 212.160.172.* 21.11.05, 13:12
        Ty tez sie nie znasz. Włosy można myć co tydzień przed okresem dojrzewania. A
        potem zazwyczaj (są wyjątki) skóra zaczyna się strasznie przetłuszczac i trzeba
        je myc raz na 1-2 dni niezależnie od dlugosci włosów i liczby uzywanych
        kosmetyków (mam długie i własciwie nie uzywam lakierów, żeli itp.).

Warstewka ochronna to zwykły tłuszcz i mnóstwo brudu i rozsmarowanie tego
        szczotką na calych wlosach niewiele pomoże - to nadal jest obrzydliwe.

Kiedys sie w ogole włosów nie myło, tylko wkładało pudrowane peruki w których
        lęgły sie robaki. Taką tradycję tez mamy kultywować?

Mycie włosów co dwa tygodnie to niechlujstwo i lenistwo - tez nie chciałabym
        byc meżem tej pani.
        • Gość: joop Re: nie znasz sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 19:05
          To Ty się nie znasz. W okresie dojrzewania rzeczywiście trzeba myć częściej,
          ale kiedy gospodarka hormonalna już sie ustabilizuje, wydzielanie łoju ustala
          się na określonym poziomie. W przypadku osób o suchej skórze całkowicie
          wystarcza mycie włosów raz na tydzień - dwa. A pani, o kóej jest artykuł, jest
          dorosła kobietą, a nie zapoconą pryszczatą nastolatką!
      • Gość: niunia Re: nie znasz sie IP: 217.153.187.* 21.11.05, 14:20
        na pewno cudownie pachną takie włosy...nie-myte dwa tygodnie...eh....wyobrażam
        to sobie...
    • Gość: Miranda Re: Warszawianka obcięła najdłuższe włosy w Polsc IP: 217.153.106.* 21.11.05, 13:32
      Osobiście muszę włosy myć codziennie, cazasem jak nigdzie nie wychodzę w sobotę
      lub niedzielę - odpuszczam sobie mycie. Jednak gdybym nie myła dwa tygodnie,
      brrr, po tygodni nie mogłabym już patrzeć do lustra, a co dopiero po dwóch....
      Brrr.
      Jednak wiem, że zdarzają się osoby, które nie mają takiego problemu z myciem
      włosó- wystarczy raz lub maxymalnie dwa razy w tygodniu.
      I ja im zazdroszczę....

• Gość: Mrówa Re: Warszawianka obcięła najdłuższe włosy w Polsc IP: *.ser.netvision.net.il 21.11.05, 14:09
        Mam wlosy troche poza ramiona. Wystarczy mycie raz na 2, gora 3 dni... Sa
        krecone, wiec tez nie wymagaja szczotkowania. Myje szamponem i aby byly
        mieciutkie przed splukaniem myje odzywka. I tyle. Potem tylko zazdrosny wzrok
        na swoich wlosach... :)))
    • Gość: willow Re: Warszawianka obcięła najdłuższe włosy w Polsc IP: 195.204.181.* 21.11.05, 14:22
      A to niby czemu niedobrze ma byc. Ja mam wlosy tylko do ramion. Myje je raz na
      tydzien i gwarantuje, ze tuz przed myciem wygladaja o niebo lepiej niz wlosy
      kolezanki, ktora myje swoje codziennie. Jej sa przetluszczone juz po 3-4h.
      Jakbym zaczela myc wlosy codziennie chyba bym wylysiala. Fakt, ze prawie nie
      uzywam dodatkowej chemii. Tylko szampon i balsam (taki co sie splukuje z
      wlosow). Czasem odzywke. Na impreze ewentualnie pianke i tyle.
    • Gość: Chlopka Re: Warszawianka obcięła najdłuższe włosy w Polsc IP: *.energis.gsi.gov.uk 21.11.05, 15:05
      Codzienne mycie glowy jest w niektorech kregach uwazane za czesc codziennych
      ablucji - pod prysznic, szampon i kropka. W innych kregach normalnym jest, ze
      dziewczeta myja tylko grzywki - a za grzywka w kucyk zwiazane tluste tresy.
      Jak kto ma oko (i nos) na takie sprawy wrazliwe, to zauwazy. Dla kogos innego
      to bedzie ok. A mnie jest zal, jak mloda dziewczyna nosi dlugie, tluste wlosy
      zwiazane w kucyk, bo po co sa te wlosy w sumie, kiedy i tak nigdy ich nie widac?
      • misza1000 kiedy i tak nigdy ich nie widac 21.11.05, 15:29
        Nigdy jak nigdy, wieczorem mozna je rozpuscic - dla meza ;-)
        wprawdzie od wielkiego dzwonu, ale zawsze...

nie mam pojecia jak sie mozna kochac ze szczotka do ubrania...
        musi bardzo drapac...
        ale niektorzy lubia takie - drapiaca szczecina na glowie samicy, jakies czesci
        metalowe powtykane tu i tam...
      • reni Re: Warszawianka obcięła najdłuższe włosy w Polsc 21.11.05, 15:51
        Częstotliwość mycia włosów zależy od pracy gruczołów łojowych na głowie.
        podobnie jak z cerą (gruczoły!!) - może być sucha i zawsze dobrze wyglądać, a
        może być tłusta i mimo pudru i podkładu nadal wyglądać jak kawał tłustej skóry.
        Nie oznacza to jednak, żeby takiego pudru czy podkładu nie używać.
        Codzienne mycie włosów nie powoduje wcale ich zwiększonego przetłuszczania się.
        mogą to powodować zatykające gruczoły specyfiki, ale na pewno nie dobry szampon.
        A powiedzenie, że czasem jest dobrze włosy przetłuścić można chyba włożyć
        między bajki.
        • Gość: bla bla bla Re: Warszawianka obcięła najdłuższe włosy w Polsc IP: *.gdynia.mm.pl 21.11.05, 15:55
          otóż wcale nie, moja droga, zapytaj sie dermatologa, jeśli nie wiesz, bo ja
          Ciebie nie przekonam pewnie, ale włosy przetłuszczają się od częstszego mycia i
          warto je czasem przetłuścić. I koniec, kropka i bomba, kto nie słuchał ten
          trąba :P
        • sineira Re: Warszawianka obcięła najdłuższe włosy w Polsc 21.11.05, 19:17
          Zapewniam Cię, że się mylisz. Wiem z własnego doświadczenia. Kiedyś się
          naczytałam bredni lansowanych przez producentów kosmetyków i zaczęłam myć włosy
          częściej - aż doszło do tego, że musiałam je myć codziennie, a włosy i tak
          wyglądały fatalnie i były coraz słabsze. Było coraz gorzej, aż - korzystając z
          okazji jakies wyjazdu "w dzicz" - przetrzymałam dwa tygodnie bez mycia. Potem
          jeszcze raz. Pomogło. Kłopoty z włosami minęły jak ręką odjął. Od lat myję je
          raz na 5-7 dni.
          Każdy ma inną skórę i inną optymalna częstotliwość mycia - to sama
          stwierdziłaś. Poza tym mokry włos jest podatniejszy na uszkodzenia mechaniczne.
          Nasz skóra nie lubi też chlorowanej wody, tak samo jak nie lubi zbyt częstego
          usuwania warstwy lipidowej. Reaguje na to łuszczeniem, czyli suchym łupieżem.
          Dlatego z pewnością codzienne mycie włosów nikomu nie służy. Oprócz oczywiście
          producentów rozmaitych szamponów, balsamów, maseczek i odżywek.
    • Gość: tojestto Re: Warszawianka obcięła najdłuższe włosy w Polsc IP: *.ras02.jfk01.dial.cogentco.com 21.11.05, 16:10
      Zwyczaj ucinania włosów w czasie lub po ślubie nadal istnieje wśród chamickiej
      populacji. W Polsce nieomalże wszystkie chamickie obyczaje poza niektórymi
      praktykami prawie całkowicie wymarły. Badacze judeizmu twierdzą, że jest to
      związane z praktyką ukrycia swoich niejchlubnych korzeni.
      • nienautyzm XXX 21.11.05, 16:18
        eee, i po co scinac bylo. lepiej dredy skrecic do ziemi. rola w jakims polskim
        megasuper filmie fantasy na bank. dodatkowy bonus za niekorzystanie z
        charakteryzatora.
      • Gość: inis Re: Warszawianka obcięła najdłuższe włosy w Polsc IP: *.pg.com 21.11.05, 19:11
        Hmm,taki z ciebie etnograf-amator. Jeśli Cie to rzeczywiście interesuje, to
        zwyczaj obcinania włosów po ślubie istniał w większości kultur, najczesciej
        chłopskich w całej Europie. W Polsce zwyczaj oczepin wyystępował od Kurpiów po
        Podhale i polegał m.in. na obcięciu warkoczy pannie młodej i nałozeniu czepca,
        oznaczajacego, że jest już ona mężatką. Polecam zapoznanie sie z kultura
        ojczystego kraju :)
    • Gość: Ginekolog amator Krakowianka obciela najdluzsze wlosy lonowe! IP: 152.75.60.* 21.11.05, 18:00
      • Gość: nochal Re: Krakowianka obciela najdluzsze wlosy lonowe! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 19:45
        włosów kobiet trzy zapachy:
        z głowy
        z łona i
        spod pachy ! :))))))))
    • Gość: Dezodorant Lodzianka obciela najdluzsze wlosy pod pachami! IP: 152.75.60.* 21.11.05, 18:01
    • Gość: Pinokio Poznanianka obciela najdluzsze wlosy z nosa! IP: 152.75.60.* 21.11.05, 18:02
    • Gość: k Re: Warszawianka obcięła najdłuższe włosy w Polsc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 18:03
      mozliwe jest niemycie włósów przez tak długi czas. nie kazde włosy się
      przetłuszczają. Moje np. się przesuszają, ale gdzieś dopieor po tygodniu (cho i
      tak je myje co jakies 2,3 dni). ale szczotkowane i odpowiednio ochraniane moga
      cby naprawde ok i przez 2 tygodnie...
    • Gość: niki Re: Warszawianka obcięła najdłuższe włosy w Polsc IP: 212.160.108.* 21.11.05, 20:17
      A czemu nie ma zdjęcia z włosami z po obcięciu.?
    • Gość: mmmmmm Re: Warszawianka obcięła najdłuższe włosy w Polsc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 20:37
      Pomijając to, że nie mogłabym mieć 2 tygodzni nie umytych włosów, to po co
      komuś coś takiego- niepraktyczne, niewygodne i mało efektowne?
      • Gość: zzzzzzzzzzzzzzzzzz Re: Warszawianka obcięła najdłuższe włosy w Polsc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 21:18
        bo ludzie dziwni sa...
        i lubia smierdziec i sie nie myc.
        ohyda.
    • homohominilupus Re: Warszawianka obcięła najdłuższe włosy w Polsc 21.11.05, 22:34
      moja pierwsza mysla gdy uslyszalam o wlosach p.Wioletty bylo - co 2 tygodnie?
      boszszsz, a fuj

moze mowila w lozku do meza czasem: warkocz, warkocz!!! a maz: wrrr (byl taki
      kawal, moze niezbyt smieszny ale pasuje jak znalazl)
      myje wlosy codziennie, co 2 tyg to jakis hardcore
      • Gość: gosc macie problem IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.05, 08:53
        ja nigdy nie mialam problemu z przetluszczajacymi sie wlosami (nawet w okresie
        dojrzewania) i wystarczy ze myje wlosy raz na tydzien i wszyscy mi mowia jakie
        mam zajebiste wlosy. oczywiscie nie uzywam zadnych odzywek i lakierow!!! a co
        do tej pani to kiedy ma sie dlugie wlosy one sie wogole nie przetluszczaja,
        wiem bo sama mialam kiedys dlugie, i wystarczy mycie co dwa tygodnie. a
        wszystkim ktorzy myja wlosy codziennie i nakladaja na nie tyle gowna serdecznie
        wspolczuje!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka