Gość: ??? IP: 82.160.57.* 19.11.05, 17:17 Czy ze średnią 4,5 ze starej matury jest sens składać papiery na prawo lub administrację? Czy nie mam szans? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
quille Re: prawo UJ 19.11.05, 18:38 a podali już info dot rekrutacji dla starych maturzystów? bo na stronie WPiA nie ma żadnej informacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matura 2004 Re: prawo UJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.05, 19:29 Właśnie przejrzałam zasady rekrutacji UJ na rok 2006/07. Takiego kwasu nikt się chyba nie spodziewał. Mam na myśli oczywiście przyjmowanie ,,starych maturzystów" na podstawie średnich ocen. Każdy głąb wie, że co szkoła to kryteria; w efekcie nieraz jest tak, że trójka z porządnego liceum więcej jest warta niż szóstka ze szkoły w Pierdziochowie Dolnym. Teraz z całej Polski zjadą jakieś cyborgi i będą myśleć że to wystarczy. Miał być nowy rektor i miało być lepiej. Nie wiem czy śmiać się czy płakać. UJu, schodzisz na psy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus_ka Re: prawo UJ IP: *.compower.pl 19.11.05, 19:36 A jak w ogole wyglada studiowanie prawa na UJ? ... Chodzi mi o to czy jest mozliwe pogodzenie 2 kierunkow jesli chodzi o ilosc nauki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus_ka Re: prawo UJ IP: *.compower.pl 19.11.05, 20:29 I co z maturzystami'05 ktorzy nie zdawali na ani historii, ani wosu? Odpowiedz Link Zgłoś
quille Re: prawo UJ 19.11.05, 23:19 studiuję dwa od pierwszego roku i powiem szczerze, że gorzej jest z pogodzeniem zajęć niż nauki a z pogodzeniem zajęć i tak nie jest tak źle, bo na prawie nic nie jest obowiązkowe - wykłady tak jak wszędzie nie są, a ćwiczenia są słabo punktowane i można ich właściwie nie robić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Judith Re: prawo UJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.05, 23:20 Do tej pory z prawem było tak, że zajęcia były nieobowiązkowe i nie trzeba było na nie chodzić, pozostawała tylko nauka w domu, a tej - zapewniam - dużo. Obecnie zajęcia podobno są już obowiązkowe, więc jeśli studiujesz coś jeszcze, to pozostaje chyba tylko dziekanka. A na pewno dobrze się zastanów. Odpowiedz Link Zgłoś
quille Re: prawo UJ 20.11.05, 12:51 nieprawda - zajęcia nadal są nieobowiązkowe - wykłady tak jak wszędzie, ćw również, zaliczenie z nich (jak już pisałam) jest nisko punktowane, nie jest potrzebne do niczego (tzn nie ma tak, że brak zaliczenia = niedopuszczenie do egzaminu) i można na nie w ogóle nie chodzić na prawie teoretycznie można pojawiać się tylko na egzaminach TEORETYCZNIE, bo wiadomo, że na niechodząc na niektóre wykłady i na niektóre ćw (np, karne, cywilne) jest albo niemożliwe, albo niezmiernie trudne w ogóle zdać egzamin, a chodzenie na inne zajęcia baaaardzo ułatwia zdanie na dobre oceny ale dziekanka wcale nie jest konieczna Odpowiedz Link Zgłoś
mszefu Re: prawo UJ 21.11.05, 20:08 no, cóż z włanego doświadczenia wiem, że nawet cywila II można zdać bez chodzenia na ćwiczeniam, jest jednak małe ale trzeba mieć materiały z tych ćwiczeń podobnie jest z innymi przedmiotami, sam studiowałem równocześnie prawo i ekonomię ( już jestem po skończeiu obu) i bieganie między uczelniami wspominam teraz baaardzo sympatycznie naprawdę było warto biegać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ms Re: prawo UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 20:20 całą sprawę z rekrutacją zbabrali... Zamiast jasnych kryteriów i testu ludzie chcieli by uwzględniać wyniki z matury, no to teraz macie... Jeszcze do tego powinni uwzględniać wyniki z matematyki, bo przyjdą sami głębocy humaniści (czyt. nieumiejący liczyć procentów) i na logice połowa odpadnie, o finansowym nie wspominając. Odpowiedz Link Zgłoś
ziemoowit Re: prawo UJ 19.11.05, 22:43 Popieram w całej rozciągłości. Starym maturzystom pozostaje chyba przystąpić do nowej matury:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adia Re: prawo UJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.05, 10:31 Z tego co tam napisali, będą brać pod uwagę średnie tylko POWYŻEJ 4,5. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: prawo UJ IP: 82.160.57.* 20.11.05, 14:55 No właśnie, ale może jednak 4,5 też wezmą pod uwagę....A jak to jest z certyfikatami z języka obcego? Czy to jest jakoś przeliczane, jeśli nie zdawało się matury z języka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus_ka nowa matura 2005 IP: *.compower.pl 25.11.05, 22:10 Ja mam ciagle pytanie co z maturzystam nowymi z 2005 ktorzy nie zdawali ani wosu ani historii ... ja zdawalam tylko matematyke i chcialabym probowac miec chociaz szanse zdawania na prawo ... skoro rekrutacja dla starych matur odbywa sie na podstawie ocen, w naszym przypadku tez powinni liczyc wyniki z zeszlego roku. Czy tak bedzie, jakos nie moge znalec na to odp poki co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyna PRAWO ZAOCZNIE IP: *.ds3.agh.edu.pl / *.ds3.agh.edu.pl 29.11.05, 20:22 hej ja mam takie pytanko studiuje historie na 3 roku i zastanawiam sie3 nad pojeciem studiow zaocznych na prawie czy jest ktos kto udzielilby mi odpowiedzi jak wygladaja te studia czy jest bardzo ciezko etc na co trzeba uwazac itd itp?????? z gory dzieki bazantpolny@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga do krakus_ka IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 01.12.05, 22:09 Ja tez chce zdawać na prawo, nie zdawałam historii na maturze, nawet napisałam im maila zeby sie dowiedzieć czy moge zdać ten jeden przedmiot u nich ( co jest normalne bo np w wawie sie da...dziwne) no i odpisali mi,że musze podejść do egzaminu maturalnego z tego przedmiotu,no i bede zdawać historie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdf Re: prawo UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 12:43 pomysl ile osob jest takich jak ty. FCE i inne tego typu sa okresowe i nie biora ich pod uwage. Kryteria masz na www Odpowiedz Link Zgłoś