Gość: nauczyciel IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.05, 22:49 No nie, to już paranoja!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kazek Dobrze wam tak! IP: *.nfb.pl 07.12.05, 23:15 Za te wszystkie lata gdy gnębiliście uczniów! Ta szkoła to horror! Haha zemsta nadeszła! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biedny uczeń Re: Kursy samoobrony dla nauczycieli, którzy boją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 23:36 No to w mordę bydlakom........, tak jak o nas mówia . I co? Dobrze się czujecie kochani uczniowie? Szkoda, że Samoobrona nie robi takich kursów .....dla Was uczniowie! Ps. To prowokacja w stylu .... tych co nie rozumieją a wiele! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belfer Re: Kursy samoobrony dla nauczycieli, którzy boją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 23:37 Dobrze wam tak....uczniowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BRAT To już teraz wolno się bronić ??? IP: *.ket.agh.edu.pl 08.12.05, 09:28 Znowuż idziemy w kierunku ciemnogrodu, jak tak dalej pójdzie, dorośli zaczną jak za dawnych lat się czepiać i zwracać dzieciom i młodzieży uwagę, żeby nie bić staruszęk na ulicy, nie palić papierosów itp., a nawet żeby nie przeklinać ! A gdzie wychowanie bezstresowe i światłe nowe obyczaje europejskie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z Re: To już teraz wolno się bronić ??? IP: *.citynet.pl 08.12.05, 10:23 Gość portalu: BRAT napisał(a): > Znowuż idziemy w kierunku ciemnogrodu, jak tak dalej pójdzie, dorośli zaczną > jak za dawnych lat się czepiać i zwracać dzieciom i młodzieży uwagę, żeby nie > bić staruszęk na ulicy, nie palić papierosów itp., a nawet żeby nie przeklinać > A juz szczytem komuny bedzie, jak zabroni sie pluc na ulicy i jeszcze nakarze sie ustepowac starszym miejsca w autbusie i tramwaju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: semen korczaszko jako były belfer IP: 213.17.128.* 08.12.05, 10:01 w ogóle się nie dziwię. jak jeszcze pracowałem w gimnazjum jeden delikwent rzucił we mnie petardą. odpaloną, gwoli ścisłości. na szczęście trafił koło mnie. a dyrektor szkoły powiedział mi, że powinienem się cieszyć, bo rok wcześniej ten sam deliwkent rzucił kamieniem w polonistkę, ale w nią trafił. aha, no i jakby kto chciał wiedzieć, co stało się z uczniem, który co najmniej dwukrotnie a) naruszył nietykalność osobistą nauczyciela, b) stworzył zagrożenie dla jego zdrowia? ano wezwano mamę, michałek mnie przeprosił i powiedział że on już nigdy więcej, a parę dnim potem rzucał już petardami na korytarzu podczas przerwy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amelka do czego to doszlo... czy sa Ojcowie IP: *.autocom.pl 08.12.05, 10:28 do czego to doszlo.. ale jest to typowe dla spoleczenstwa polskiego, brak wzajemnego szacunku ... brak tradycji rodzinnych, jak w innych krajach.. ogolnie okresle to jest ROZWYDRZENIE calego spoleczenstwa lacznie z sejmem, Senatem, Prezydentami, Rządami i wszystkimi "madrymi" w kulturze i oswiacie. A czy są w Polsce jeszczce prawdziwi Ojcowie, ktorzy dadza przyklad dziecku, swoim postepowaniem... Mamy same Matki Polki, ktore nie daja rady z nałozonymi obowiazkami.... A gdzie sa nauczycie... ??? w szkolach są sami "wszechmocni" i "wszechmadrzy" ,czy widza malego/ mlodego czlowieka.... jaki przyklad idzie " od rządzących".. jak nie kłamstwem to siłą.. i mamy to co mamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z prawdziwi ojcowie IP: *.motorola.com 08.12.05, 10:59 maszeruja w marszach rownosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob Pani E Nawrotak psycholog dziecięcy ma wątpliwości IP: *.telnet.krakow.pl / *.telnet.krakow.pl 08.12.05, 10:57 Niech no ta pani zajrzy do szkoły na Ułanów to przestanie mieć jakiekolwiek wątpliwości - niech poogląda te "dzieci". Znowu następna mądra - przez to, że w oświacie mamy tylu mądrali, rzeczników praw dziecka, ucznia(a wiadomo, że każdy rzecznik musi udowodnić konieczność istnienia swojego urzędu bo inaczej straci posadę) no to mamy, co mamy. Mój kolega nauczyciel opowiadał mi o jednej takiej zawodówce, w której nauczyciele nie mogli odwracać się do uczniów plecami (a więc nie mogli np pisać na tablicy) bo ci rzucali wtedy w nich śrubami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: Kursy samoobrony dla nauczycieli, którzy boją IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.05, 19:25 Nie taka paranoja, akurat znam parę osób chodzących właśnie do tego gimnazjum na ułanów. Są to przeważnie osoby, które parokrotnie nie zdały (w najlpesyzm wypadku), wyrzucone z innych gimnazjów, mające kłopoty z prawem. Słyszałam o przypadku, gdy uczeń rzucił w nauczyciela krzesłem. O wyzywaniu nawet nie wspominając, bo to zdarza się tam na porządku dziennym. Uczniowie tam chodzą (o ile w ogóle pojawiają się na lekcjach) po to aby w ich papierach mogło się pojawić wyskształcenie podstawowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woker skandal?! IP: *.pl / 195.150.76.* 08.12.05, 20:04 czy to ta szkoła tk.krakow.pl? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belfer NIE BĘDĘ BIŁ SIĘ Z UCZNIEM IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.05, 21:46 Niech to robi policja !!!! Ja jestem tylko nauczycielem chemii !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WR- Świat się przewraca!!! IP: 217.153.131.* 09.12.05, 09:20 Ludzie, czy wy nie umiecie czytać?! W artykule jest napisane "Kurs samoobrony" a nie "Kurs poskramiania rozwydrzonych, przerośniętych bachorów". Co ma zrobić bity i szykanowany przez kilkunastoletnich chuliganów człowiek, który przypadkiem zarabia jako nauczyciel? Bardzo dobry pomysł dyrekcji szkoły. Pedagog powinien nauczać, a nie chodzić do psychoterapeuty, albo do chirurga po każdej lekcji. Skończyłem średnią szkołę w towarzystwie samych chłopaków. Mimo, że była to bardzo inteligentna klasa, potrafiliśmy dopiec nauczycielowi do żywego. Nie chcę sobie nawet wyobrażać co mogą zrobić jednej osobie prawie pełnoletni chuligani typu "Kibol" zebrani w zgraną grupę. Belfrowie, nie dajcie się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ixi Re: Świat się przewraca!!! IP: 81.219.150.* 09.12.05, 11:57 Jesli pedagog daje sobie wchodzić na głowe to znaczy, ze nadaje sie do tego zawodu. Kilka lat temu byłem uczniem zawodówy, potem technikum w Nowej Hucie i pamietam wielu nauczycieli, u ktorych na lekcjach był idealny spokoj, byli tez tacy "nauczyciele" ktorych olewalismy totalnie. Przestańcie wiec pieprzyć, ze nauczyciele sobie nie radzą. Nie radzą sobie tylko nieudacznicy, ktorzy znaleźli sie w szkołach przypadkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pixi Re: Świat się przewraca!!! IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.05, 13:07 A pamiętasz, u których był spokój-u tych, którzy od razu pałowali(stawiali ocenę niedostateczną). Teraz jest WSO i PSO, i Rozporządzenia, i Statut i prawa ucznia. Jak nauczyciele boją się rodziców,dyrektora, kuratora i ministra to będą się bali też uczniów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ixi Re: Świat się przewraca!!! IP: 81.219.150.* 09.12.05, 13:36 > pamiętasz, u których był spokój-u tych, którzy od razu pałowali(stawiali > ocenę niedostateczną). Takich było wiekszosc i jakos nie mieli problemów z rodzicami czy innymi "organizacjami praw ucznia" ale byla tez jedna starsza pani, bardzo przyjacielska, ze tak powiem a mimo to świetnie dawała sobie rade z dyscypliną w klasie. Po prostu miała taki styl bycia, ktory uspokajał nawet najwiekszych klasowych huliganów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fik Re: Świat się przewraca!!! IP: *.telnet.krakow.pl / *.telnet.krakow.pl 09.12.05, 15:58 Żeby jeszcze tym fachowcom dobrze płacili - patrz "Dzień świra" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Belferka Re: Kursy samoobrony dla nauczycieli, którzy boją IP: *.ghnet.pl 15.12.05, 18:43 Co za durny artykuł!! Uczę w tej szkole i NIE BOJĘ SIĘ SWOICH UCZNIÓW, mimo, że jestem słabsza od nich i jestem kobietą. Zdaje się, że Autorce zabrakło tematów do opisania albo czasu na naprawdę rzetelne zapoznanie się z problemem, o którym niechcący napomknęła ... Odpowiedz Link Zgłoś