maximus1982 24.12.05, 10:19 Głupie pokolenie, niewychowane, eh uchowane. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hila Re: Studentom dziekujemy. IP: *.net.autocom.pl 24.12.05, 10:58 coś jest na rzeczy.... Odpowiedz Link Zgłoś
veea Re: Studentom dziekujemy. 24.12.05, 21:27 jaki teraz luz w autobusach jak same autochtony zostały!:) ufff.zostańcie tam gdzie jestescie:) Buziaki Veea PS.Joke:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuk krk Re: Studentom dziekujemy. IP: *.citynet.pl 25.12.05, 08:39 właśnie - niech będzie tak jak teraz. dordzy przybysze z matplanety - Kraków już wam dziękuje - ostańcie w pokoju i w swoich chałupkach, my chcemy tylko spokoju w naszym Krakowie... Odpowiedz Link Zgłoś
sopelsiasty Re: Studentom dziekujemy. 25.12.05, 15:33 Chyba sobie nie zdajesz sprawy z tego, ze dzieki 100 tys. studentów w Krakowie drugie tyle autochtonów ma pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
longwehicle Re: Studentom dziekujemy. 25.12.05, 15:38 Bary,dealerzy,izba wytrzeżwień,giekolodzy,dermatolodzy i grabarze!!!;c)) Odpowiedz Link Zgłoś
veea Re: Studentom dziekujemy. 25.12.05, 23:47 e, kiedys było ich mniej i było lepiej:) sami wiecie:) Buziaki Veea Odpowiedz Link Zgłoś
longwehicle Re: Studentom dziekujemy. 25.12.05, 23:49 Bo jakość przeszła w ilość!!;o)) Odpowiedz Link Zgłoś
krakszczur Re: Studentom dziekujemy. 25.12.05, 14:39 Trochę mi głupio, ale to prawda. Po prostu debile. Czy to ilość przechodzi w upadek jakości? Odpowiedz Link Zgłoś
honeybb Re: Studentom dziekujemy. 25.12.05, 16:02 tak, tak! zainwestujcie w edukacje przez internet i douczajcie sie z domkow :):) kiedys slyszalam w tramwaju taki dialog: (tresc zwyslona bo nie pamietam o czym byla mowa, ale slownictwo dokladnie oddane, rojace sie od wulgaryzmow. za to final cytuje co do slowa :-) ) - qqq**waa, on mi na to, ze q*wa nie czaisz - ale h*j J****any, qr*a mac, no i co ty na to? - ja mu q*wa na to, ze jest niedoj** [w sumie romowa troche trwala, okraszona suto wulgaryzmami jak choinka bombkami :):) a teraz final... UWAGA :)] - ej a pozycz mi notatki z logiki bo na wykladzie nie bylem! tak, tak, to dokladnie slyszalam..... Odpowiedz Link Zgłoś
longwehicle Re: Studentom dziekujemy. 25.12.05, 16:20 Raz za razem w drzwi w samochodzie albo pod wycieraczkę wkładają ulotki: studentka maja zrobi ci po mistrzowsku loda student nastawi się za sponsorowanie studentka 18 lat-jolka jeszcze dziewica ???!!!;o)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okik Studenci,zacznijcie się zachowywać jak przyszłości IP: *.net.autocom.pl 25.12.05, 16:38 ...narodu przystało!!! A gdyby im tak od czasu do czasu uwagę zwrócić, bo rzeczywiście uszy więdną...(?) I to głośne zachowanie na ulicy , w autobusie - gadki na cały full. Odpowiedz Link Zgłoś
chani-nr1 Re: Studenci,zacznijcie się zachowywać jak przysz 25.12.05, 16:48 też kiedys studiowałam i część z Was zapewne także, faktycznie - zachowanie i słownictwo naszych obecnych studenów świeci porażającym brakiem kultury... może uczelnie obok zwykłych egzaminów na studia powinny dla tych orłów wprowadzić także egzamin z savoire vivre? Odpowiedz Link Zgłoś
longwehicle Re: Studenci,zacznijcie się zachowywać jak przysz 25.12.05, 16:52 strajkować zaczną!!! Z transparentami po ulicach :walcie się stare pryki!!;o)) Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra ejej 25.12.05, 20:32 i ze znajomosci jezykow obcych, madralo :P] ej, jak to pieknie myslec schematami- ani inteligencji nie trzeba wysilac, ani w szczegoly wnikac... Odpowiedz Link Zgłoś
mrug Re: Studentom dziekujemy. 25.12.05, 16:58 Niech nie zapomina wół, jak cielęciem był...;) Odpowiedz Link Zgłoś
longwehicle Re: Studentom dziekujemy. 25.12.05, 17:17 My klęliśmy w myślach i na ucho...cenzura!!;c)) Odpowiedz Link Zgłoś
czesiekkk Re: Studentom dziekujemy. 25.12.05, 17:34 Tutaj działa magia dużej liczby. W 1990 r. studentów w Polsce było ok. 400 000, teraz mamy ok. 2 000 000, a więc studia stały się masowe. I w tej kilkumilionowej grupie studentów można spotkać faktycznie najrózniejsze jednostki. Ale w sumie Kraków na tym zyskuje, mieszkańcy Krakowa mają komu wynajmować mieszkania, część studentów kupuje mieszkania a liczba mieszkańców miasta nie zmniejsza się, bo część decyduje się na pozostanie w naszym mieście. Teraz pozostaje pomysleć co zrobić, aby i w naszym mieście chciały swoje siedziby zakładać międzynarodowe firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuk krk Re: Studentom dziekujemy. IP: *.citynet.pl 25.12.05, 20:39 kiedyś był taki wątek nt. zabierania przez przybyszów pracy w krakowie, ktoś napisał, że przjezdni zabierają pracę i wprowadzają swoje wsiowe nawyki na krakowski grunt. no i tą osobę totalnie zjechano na forum. ale miała 1000 % racji. po prostu - ruszyła dość poważny temat wsiowego towarzystwa w krakowie. a co do zarabiania na studentach - przesada - gmina traci: zniżkowe bilety (niby dlaczego student ma płacić 50 % biletu), a wynajem pokoi? tak samo jak kraków zarabia na sprzedawaniu miejsc w akademikach. Odpowiedz Link Zgłoś
montenuovo Re: Studentom dziekujemy. 25.12.05, 20:43 oj ruszono temat tabu w Krakowie. Co warci są studenci to widać po Juvenaliach. Jeśli tylko ktoś wyrwie sie ze swojego city i jest tu dwa miesiące już jest starym krakauerem. Sam słyszałem dziewczę, co przybyło spod Radomia i rzekło: "eee ja tam od lat ganiam po pubach na starówce". Jednym słowem - krakowianka cija... Odpowiedz Link Zgłoś
longwehicle Re: Studentom dziekujemy. 25.12.05, 22:10 Masz 101% racji.Nasz przedmówca udowadniał ile miasto zyskuje.On tez jest "miastowy"!!.Obrusza się ,że dzięki studentom Kraków...itp.itd.To nie turysci doemolują miasto,zamaluja elewacje budynków,sikają po bramach kradną. Miasto i studia dla nich to nie wiedza tylko przepustka i glejt do rozróby!!. Nie można generalizować problemu,my tez byliśmy młodzi ,tez dawaliśmy w d.... jednak w sposób cywilizowany.Żyliśmy i uczyliśmy się w innym systemie ,systemie który w zarodku tłumił indywialność i wszelkie próby zmian/1968/.Warszawa jednym słowem określa innośc:prowincja!!.Kraków ludzie z wiochy!!!.I nic nie są w stanie zrobić,jednej osobie na 1000 udaje się wejśc bezboleśnie w środowisko,ale płaci za to stresem i strachem przed dekonspiracją!.Żałosne jest to ale prawdziwe!!. Odpowiedz Link Zgłoś
czesiekkk Re: Studentom dziekujemy. 25.12.05, 22:56 Wybaczam ci, bo są święta. Weż sobie koleżankę i popisz trochę bzdur, zresztą tylko to robisz na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
longwehicle Re: Studentom dziekujemy. 25.12.05, 23:06 Czyli też jesteś z wiochy!!.Do dzisiaj myślałeś że się dobrze zakamuflowałeś!!!. Prawda jest okrutna! Odpowiedz Link Zgłoś
czesiekkk Re: Studentom dziekujemy. 25.12.05, 23:11 Żałosny jesteś. Nic się nie bój za kilka lat zabraknie ludzi z wiosek, jak to ich nazywasz, ulży ci. Aha nie wołaj na pomoc kolegów i tak nie zamierzam z nimi dyskutować. Odpowiedz Link Zgłoś
longwehicle Re: Studentom dziekujemy. 25.12.05, 23:13 Ojcowizny się już pozbyłes i sprzedałeś,impanty sobie zafundowałeś ,mieszkanko ale i tak śmierdzisz/słomą/ jak się denerwujesz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
czesiekkk Re: Studentom dziekujemy. 25.12.05, 23:23 Tak, dyżurny zestaw tekstów, bronisz tej wirtualnej piaskownicy, już dobrze nie zabiorę ci ani łopatki ani zamku z piasku nie zburzę. Zresztą sam nie wiem czy jesteś bardziej śmieszny czy żałosny. Raczej śmieszny, zwłaszcza jak pokazujesz te pazurki. Wiesz masz rację, rozgryzłeś mnie, przyznaję się, co ci pasuje sobie dopisz, miej tą radochę w święta, pa. Odpowiedz Link Zgłoś
longwehicle Re: Studentom dziekujemy. 25.12.05, 23:26 jedno w tym jest be,fakt że tam też tam też zburzyłes wszystkie mosty,a masz choć w Krakowie miejsce na cmentarzu ??.Chyba że jesteś z Pisuraów to się znajdzie!!;c)) Odpowiedz Link Zgłoś
czesiekkk Re: Studentom dziekujemy. 26.12.05, 00:11 a wiesz mam, nawet dwa, tu na rodzinnym w Batowicach i jeszcze jedno nie w Krakowie koło mojego zmarłego bratanka, co do dzisiaj nie mogę odżałować Go, że nie mam już bratanka, po prostu nie mam:((( Odpowiedz Link Zgłoś
longwehicle Re: Studentom dziekujemy. 26.12.05, 00:23 Więc teoretycznie jesteś z miasta , czemu więc piszesz ,że studenci to dobrodziejstwo Krakowa.Tak ale nie potop,my krakowianie sobie na to nie zasłużyliśmy!!.Już raz za karę dostaliśmy Nową Hutę,z tym się pogodziliśmy a kombajnami produkującym mięso armatnie nie!!.Niajpierw postarajmy się o prace dla setek tysięcy absolwentów!!. Odpowiedz Link Zgłoś
sopelsiasty Re: Studentom dziekujemy. 25.12.05, 23:37 Jako Krakowski nieautochtoniczny student (aczkolwiek nie do końca modelowy bo przeprowadziłem się tutaj z Wrocławia) czuję się w tym wątku notorycznie i bezpodstawnie obrażany, co więcej jestem pewien że dokładnie tak samo odebrałaby wiele z powyższych wpisów lwia część studenckiej braci. Mocno atmosferę zatruło pojawienie się prywatnych uczelni - wszak dziś każdy kto ma odpowiednio wypchaną kiesę (czy to za sprawą własną czy rodziców) może nazywać się studentem, co z pewnością negatywnie wpływa na ogólny poziom kultury w środowisku. Jako człowiek który miał okazję przez długi czas mieszkać w innym dużym mieście zauważyłem, że w Krakowie o wiele gorzej niż we Wrocławiu wygląda kwestia przestępczości - w środku miasta giną radia z samochodów a na Hucie ludzie boją się wychodzić z domów po zmroku - jestem absolutnie przekonany, że to sprawka autochtonów a nie przyjezdnych studentów - ci mają mimo wszystko inne rzeczy do roboty i inne pomysły na zarabianie pieniędzy. Ponadto zauważyłem jeszcze jedną przykrą rzecz - wielu z autochtonicznych, chociaż raczej starszych niż młodszych mieszkańców Krakowa przejawia wiejską mentalność. Przykłady? Proszę bardzo: psioczenie na młodzież, że "teraz taka a za naszych czasów...", żegnanie się w tramwaju przejeżdżającym koło kościoła (szczyt głupoty, katolacka nadgorliwość i chęć zamanifestowania wszem i wobec, że jest się "prawdziwym Polakiem katolikiem"), wiejski akcent i wtrącanie wszędzie "żesz" to tylko wierzchołek góry lodowej. Zresztą - to wszystko ma przecież uzasadnienie - Kraków to (oczywiście w wielkim uproszczeniu) ładne stare miasto, biednomieszczańskie śródmieście (króluje niska i małozdobna zabudowa) i betonowe pustynie wybudowane na miejscu wiejskich zabudowań z których wiele znajdowało się tam jeszcze po II WŚ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiko Re: Studentom dziekujemy. IP: *.net.autocom.pl 26.12.05, 01:19 Co za niezwykle subiektywne (wrocławskie?) postrzeganie rzeczywistości... A chodzi po prostu o grubiańskie zachowanie młodego pokolenia - studentów, od których zwykle każde społeczeństwo oczekuje więcej! Albowiem to oni w przyszłości stanowić będą elitę... Odpowiedz Link Zgłoś
sopelsiasty Re: Studentom dziekujemy. 26.12.05, 02:33 Niektórych studentów! I jestem święcie przekonany, że chodzi to o zdecydowaną mniejszość całej krakowskiej studenckiej braci - tj. część studentów prywatnych uczelni. W mojej grupie np. nie ma nikogo takiego a i jeśli chodzi o rok to jestem prawie pewien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiko Re: Studentom dziekujemy. IP: *.net.autocom.pl 26.12.05, 09:28 I obyś miał rację. Pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
veea Re: Studentom dziekujemy. 26.12.05, 13:10 żegnanie sie w tramwaju jest czynione zazwyczja bardzo dyskretnie, kazdy am prawo do symboliki religijnej jak to o Tobie świadczy ze tak to postrzegasz to inna sprawa chusty z głów muzułmankom też pozrywasz?nosza je wszak cały czas wyrazy współczucia Veea Odpowiedz Link Zgłoś
montenuovo Re: Studentom dziekujemy. 26.12.05, 19:37 Studencie, przeszkadzają Ci wtręty typu "żesz" czy krakowski akcent? Właśnie, tak się tu mówi, gada raczej, weże daruj se te uwagi. Mówi Student że jest obrażany w tym wątku? Proszę Studenta, proszę sobie spojrzeć na zachowanie światowej braci studenckiej w tramwaju, na ulicy, w knajpach. Znosimy to cierpliwie mając swoje racje. Fakt faktem: jeśli przybysz jest tu cztery tygodnie - staje się w swoim mniemaniu krakusem pełną gębą. Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaźmirz city ;) Re: Studentom dziekujemy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 08:51 Akcent nie jest wiejski tylko własnie krakowski bajoku z ciasta! I idźże se już z tego forum na pole to może orzeźwiejesz. Odpowiedz Link Zgłoś
maximus1982 Studentom dziekujemy. 26.12.05, 12:12 Sam sobie popisz bzdury. Jestem mlodym czlowiekiem, studentem studium, taka sytuacja ze pracowac trzeba. Moze powinnienem zalozyc inny watek o tresci np. Student, a Kraków... Rzeczywiscie i nie ma co mydlic oczu, ze dzieki tym 1000 mlodych ludzi krakow tetni zyciem, alee.... Nie widze sensu dalszej polemiki, meritum: wychowujmy nasza mlodziez, nie stójmy biernie. Odpowiedz Link Zgłoś
veea Re: Studentom dziekujemy. 26.12.05, 13:08 na studium sie nie studiuje - to nie jest uczelnia umozliwiająca zdobycie tytułu magistra ani żadnego innego prócz technika czyli po prostu zawodu studiuje sie na studiach pozdrawiam Veea Odpowiedz Link Zgłoś
maximus1982 Re: Studentom dziekujemy. 26.12.05, 13:25 Dlatego zaznaczyłem że studiuję na studium:) Bo rzecz oczywista, jestem uczniem(niestudentem) studium. Hotelarskiego, kultura ponad wszystko:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Studentom dziekujemy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.05, 14:18 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=409&w=32395862&a=33940091 Odpowiedz Link Zgłoś
montenuovo Re: Studentom dziekujemy. 26.12.05, 19:41 Jutro już niestety studencka brać wraca ze swoimi słoikami, tobołami, z plecakami, z wieszkami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maximus Re: Studentom dziekujemy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.05, 22:11 to ja ich ku..ka mac w autobusie mac poprzestawiam mac. Autobus lini 114, i pieron wie jeszcze ktore, strzzcie się. Jego mac. Odpowiedz Link Zgłoś
maximus1982 Re: Studentom dziekujemy. 27.12.05, 07:04 strzezcie sie studenty, za chwil kilka udaje sie do pracy, wystrzelam Was. Jesli nie w pracy to w autobusie lini 114. Odpowiedz Link Zgłoś
longwehicle Re: Studentom dziekujemy. 27.12.05, 07:11 Nie w ten sposób,oni ptrzebują pomocnej ręki,kogoś-wzorem mądrej sówki-kto powie co dalej.Narazie wszystcy się od nich odwrócili.Wylano ich jak dziecko z kąpieli i nie podano ręcznika!!.Trzeba jeszcze otworzyć 1000 uczelni!!!. A będzie jak z weteranami wojennymi,nikt ich nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
maximus1982 Re: Studentom dziekujemy. 27.12.05, 07:11 sciagajcie plecaki z plecow, niech ktos mnie szturchnie torba,badz plecakiem.uff Odpowiedz Link Zgłoś
longwehicle Re: Studentom dziekujemy. 27.12.05, 07:16 Wiedzą Dostaniesz ,wiedzą!!Synonimem go!!!;c)) Odpowiedz Link Zgłoś
maximus1982 Re: Studentom dziekujemy. 27.12.05, 07:17 zmysł przewidywania, oraz wrodzony opór na wiedze mnie uchroni od zła wszelkiego(czyt. student) Odpowiedz Link Zgłoś
longwehicle Re: Studentom dziekujemy. 27.12.05, 07:20 Ale "student polski"jest do nie za....Cięko Ci będzie!!;c)) Odpowiedz Link Zgłoś
maximus1982 Re: Studentom dziekujemy. 27.12.05, 07:22 czyt. zmysł przewidywania. I na to są sposoby, hm niejaki spinner miał i na takich sposoby/ Odpowiedz Link Zgłoś
maximus1982 Re: Studentom dziekujemy. 27.12.05, 07:23 eh. dostanie w mordusie i argumenty pogubi/ Odpowiedz Link Zgłoś
longwehicle Re: Studentom dziekujemy. 27.12.05, 07:25 Tylko on nie miał 4.5 promila we krwi!!!;c)) "Czerwony pasek" za osiągnięcia!!;c)) Odpowiedz Link Zgłoś
maximus1982 Re: Studentom dziekujemy. 27.12.05, 07:27 tymczasem lece, bo przegapie przepelnione studentami 114. I co bede czekal do 17? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maximus Re: Studentom dziekujemy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 06:13 w krk o tej porze nie ma studentow; Odpowiedz Link Zgłoś