Dodaj do ulubionych

GEO...kolejne rozczarowanie - Zielony Stok

IP: *.ipt.aol.com 29.12.05, 23:41
Mam zlozona rezerwacje na Zielonym Stoku, przedwczoraj dostalem...kolejny juz
raz...list, mowiacu o kolejnym odwolaniu.

Firma GEO, kiedys powazana, obecnie schodzi na psy!!!

Za bardzo Panowie Prezesi chca zarobic; odwolaniami chca zniechecic klientow,
bo chyba cena za m2 (obecnie najtaniej w Krakowie) jest za niska, by miec
krociowe zyski?!?!?!?
Obserwuj wątek
    • Gość: elo Re: GEO...kolejne rozczarowanie - Zielony Stok IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.05, 00:51
      i jest nas coraz wiecej - szkoda ze tak kreca a nie powiedza wprost o co im
      chodzi - w 1999 roku podobna sytuacja z firma geo grupa /wowczas geo mieszkanie
      i dom/ miala miejsce - sprzedawali mieszkania z opcja - ze cena nie wzrosnie
      wyzej niz wskaznik inflacji GUS - a okazalo sie ze cena i tam byla wyzsza o 600
      zl na metrze kwadratowym - klientow powiedzieli "albo bierzecie albo sie w dupe
      pocalujcie bo i tak sprzedamy drożej" a klientom dali jakieś "ochłapy" za tzn.
      "ustawowo należne odsetki" - wiec GEO o co tu chodzi ?
      • Gość: xxx Re: GEO...kolejne rozczarowanie - Zielony Stok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 10:07
        Z niecierpliwością czekam na rozwój wypadków z inwestycją "Złota Brama"...jak
        na razie też same obsuwy (tłumaczone dobrem przyszłych mieszkańców)
        • Gość: archimedia Re: GEO...kolejne rozczarowanie - Zielony Stok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.05, 00:57
          Serdecznie wszystkim z Zielonego Stoku współczuję...
          Ta inwestycja w ogóle znikła z oferty GEO - więc nie rokuje to najlepiej...
          Też mam rezerwację na Cystersów ale zaczynam mieć wątpliwości czy jest cokolwiek warta...Cała ta historia świadczy o zaniku umiejętności deweloperskich i profesjonalizmu w GEO.Ciekawe że firma która ma rzeczywiste osiągnięcia swoją wiarygodnością zaczyna przypominać Univers...
          • Gość: m Re: GEO...kolejne rozczarowanie - Zielony Stok IP: *.chello.pl 01.01.06, 17:12
            Miałem te styczność z tą firmą ale w pore po kilku rozmowach się wycofałem z
            czego sie bardzo cieszę. Przenieście się jak ja i inni do Semaco
            • Gość: xxx Re: GEO...kolejne rozczarowanie - Zielony Stok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.06, 20:16
              Czytalem opinie na temat Semaco Invest - chyba jeden z niewielu deweloperów na
              temat którego ludzie wypowiadają się pozytywnie. Niestety lokalizacja
              (Płaszowska - nie za bardzo mi odpowiada). Powoli w każdym razie zaczynam się
              rozglądać za czymś innym niż GEO :( pomimo tego, że mam tam rezerwację na
              Cystersów.Muszę tylko poczekać na jakiś ruch z ich strony, żeby nie było że
              wypowiadam umowę z mojej winy. Do końca stycznia GEO obiecało ruszyć z
              inwestycją... pożyjemy zobaczymy.PS:przesyłałem im kiedyś linki do naszej
              dyskusji, ale nie raczyli się ustosunkować do niezbyt pozytywnych opinii na
              swój temat ani słowem :)
              • Gość: m Re: GEO...kolejne rozczarowanie - Zielony Stok IP: *.chello.pl 01.01.06, 20:35
                mnie też ta lokalizacja nie odpowiadała, ineresowało mnie Cystersów lub Pilotów
                Cztery Korony /ale tam ceny z kosmosu 5200 m2?????????/.
                Jak sobie skalkulowałem ceny i opinie to jednak to przemówiło za Płaszowską.
                Zacząłem dowiadywać się o plany zagosodarownia tamtych terenów i całkiem nieźle
                się to zapowiada proponuję to również wziąć pod uwagę....
                pozdrawiam
            • Gość: mk albo m Re: GEO...kolejne rozczarowanie - Zielony Stok IP: *.salwator.com.pl 06.01.06, 17:46
              Jesteś pracownikiem Semaco a forum służy do dyskusji, a nie nieuczciwej
              reklamy. Wszędzie ten sam adres żałosne
              • Gość: klm Re: GEO...kolejne rozczarowanie - Zielony Stok IP: 213.134.191.* 06.01.06, 19:59
              • Gość: klm Re: GEO...kolejne rozczarowanie - Zielony Stok IP: 213.134.191.* 06.01.06, 20:01
                mam pytanie inwwes.. jest czy nie ma i prosze o odpowiedź poważną, nie mam
                czasu werywikować a kolega jest zainteresowany &
              • Gość: kr Re: GEO...kolejne rozczarowanie - Zielony Stok IP: *.ghnet.pl 09.01.06, 22:40
                Odezwał się pracownik SM Salwator. A możesz powiedzieć, który to adres ma niby
                wskazywać na pracownika Semaco? chello.pl? A może nerwostrada?
                Rozumiem że boli, że o Pana/Pani firmie nikt z własnej woli nie napisze nic
                dobrego. Ale to jeszcze nie powód, aby wszelkie dobre słowa względem innych firm
                uznawać za nieuczciwą reklamę.
        • Gość: jarek Re: GEO...kolejne rozczarowanie - Zielony Stok IP: 213.17.178.* 08.01.06, 23:01
          serdecznie pozdrawiam w 2006 r.wszystkich fanów tej firemki życząc
          jednocześnie "dobrego!" wyboru.j.
          • Gość: klm Re: GEO...kolejne rozczarowanie - Zielony Stok IP: 213.134.191.* 10.01.06, 20:58
            tak czy nie proste pytanie a nie ma nikogo kompetentnego ?
            • Gość: xxx Re: GEO...kolejne rozczarowanie - Zielony Stok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 21:39
              tak
              • Gość: xxx ............ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 21:41
                tzn tak na Cystersów
              • www101 pozwolenie 17.01.06, 22:58
                Ja zapisałem sie na Cystersów ale rozmawiajac jeszcze tel z firma Geo
                poczatkiem grudnia juz wtedy mówili że z pozwolenia na Zielony Stok beda nici i
                wstrzymuja sprzedaż inwestycji.Tak więc czy wam tego nie mówiono( jestem nowy w
                temacie)
                • Gość: Gosc GeoGrupa schodzi na psy IP: *.ipt.aol.com 18.01.06, 00:04
                  O cos nowego ?!?!?! Dostalem list koncem 2005 roku, mowiacy o przeciagnieciu sie
                  inwestycji; tzn. z tego co wiem, to pozwolenie bylo, ale ktos tam skladal jakies
                  dziwne odwolania. Nikt nigdzie nie wspomnial o calkowitym wstrzymaniu inwestycji.

Budowa miala ruszyc w marcu 2006, coz trzeba wybrac sie do Geo i zj... ich troche.

Moim zdaniem Geo za tanio sprzedawalo, w swoim mniemaniu, inwestycje ''Zielony
                  Stok'', i dlatego chca wycofac sie teraz, a za jakis czas wrocic z pomyslem
                  i...wyzszymi cenami.

Nic innego jak - GEOGRUPA to kolejna zlodziejska szajka!!! Szkoda, bo mieli
                  dobra opinie o sobie.

• www101 Re: GeoGrupa schodzi na psy 18.01.06, 08:36
                    możliwe że masz rację z tymi cenami.Mnie powiedzieli wyrażnie-są protesty więc
                    pozwolenia nie będzie albo będzie kiedyś tam- w blizej nie określonej
                    przyszłości więc na razie wstrzymujemy zapisy na inwestycję
                    pozdr.
                    • Gość: gzg Re: GeoGrupa schodzi na psy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.06, 09:52
                      Mam pytanie? Czy wszyscy rezygnujecie z "Zielonego Stoku"? Ja nie rezygnuje i
                      mam zamiar wykorzystac niskie ceny za m2... (o ile sie nie zmienia i o ile ta
                      inwestycja ruszy). Czy uwazacie, ze ceny moga ulec zmianie?
                      • Gość: ... Re: GeoGrupa schodzi na psy IP: *.ing.uj.edu.pl 18.01.06, 12:19
                        Przelicz sobie o ile zwaloryzowała ci się cena i zobaczysz czy naprawdę będzie
                        to takie tanie. Też interesowałem się tą inwestycją ale na szczęście
                        zrezygnowałem. Jednym z powodów była odpowiedź na moje pytanie "skąd się bierze
                        wskaźnik waloryzacji, który stosujecie?". Odpowiedź brzmiała "bo tak ustalił
                        sobie zarząd". A waloryzacja jest naprawdę niekorzystna.
                        Poza tym rozmawiałem z mieszkańcami tamtejszego osiedla i po tym co usłyszałem
                        włosy stanęły mi na głowie. Może było tanio ale czy naprawdę warto?
                        • Gość: BiLe Re: GeoGrupa schodzi na psy IP: *.raster.krakow.pl 19.01.06, 10:30
                          > Poza tym rozmawiałem z mieszkańcami tamtejszego osiedla i po tym co
                          >usłyszałem włosy stanęły mi na głowie.

Możesz to rozwinąć ?

L.
                          • Gość: ... Re: GeoGrupa schodzi na psy IP: *.ing.uj.edu.pl 19.01.06, 12:53
                            Sa tam mieszkania socjalne. Ogólnie pijaństwo i eksmisje. Na dolnych
                            kondygnacjach zawsze ciemno, bo bloki są tak ściśnięte, że nie dochodzi tam
                            światło słoneczne. Nie ma gdzie parkować, idzie się w kurzu po pas, bo nikt sie
                            nie pali do zrobienia porządnej drogi, itp. Byłem tam jeszcze w wakacje więc po
                            upływie czasu i po tym jak przestałem się tym interesować szczególy uległy
                            zapomnieniu.
                            Moi znajomi też byli zapisani, bo było tanio. Zrezygnowali po kolejnym aneksie
                            do umowy. Z perspektywy czasu wprost pękają z radości, że to zrobili.
                            • Gość: zniecierpliwony Re: GeoGrupa schodzi na psy IP: *.agh.edu.pl 31.01.06, 20:57
                              chyba piszesz o tym osiedlu Salwatora, bo Geo jeszcze tam chyba nie budowało.
                              Z tego co wiem to wlasnie Salwator sie odwoluje. Przez ich działke jest słuzebność przejazdu do dziaki Geo (nie ma bezpośredniego dostępu do drogi) i o to tu chodzi. Jak ktos wie cos wiecej to prosze o wpis.
                              • Gość: ... Re: GeoGrupa schodzi na psy IP: *.ing.uj.edu.pl 01.02.06, 14:19
                                "chyba piszesz o tym osiedlu Salwatora, bo Geo jeszcze tam chyba nie budowało".

No pewnie, że nie piszę o czymś czego nie ma. Ale chcąc mieszkać na Zielonym
                                Stoku będziesz musial żyć z tym co jest w bezpośrednim sąsiedztwie. Chyba ważne
                                jest co sie ma za płotem?

A co do protestów. W końcu przez istniejące osiedle będzie jeździć latami (bo
                                chyba nie wierzysz w to, że te kilka planowanych bloków GEO powstanie w ciągu 2
                                lat) ciężki sprzęt. Ty byś chciał się na to zgodzić żeby to działo sie na Twoim
                                ciasnym osiedlu? Gdyby protesty były bezpodstawne, to by je oddalono.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka