Dodaj do ulubionych

kogo okradam..

IP: *.veranet.pl 02.01.06, 15:35
.. nie kasujac biletu w tramwaju?
juz druga osoba osttanio zwrocila mi uwage ze brak biletu jest kradzieza ( w
tym kierowca autobusu)
do tej pory jazde bez biletu traktowalam to jako 'oszczedzenie' paru zlotych.
czy to jest typowe polskie kombinatorstwo? swoja droga czy nie uwazecie ze
bilety w krk sa nieco drogie?
Obserwuj wątek
    • mtq Re: kogo okradam.. 02.01.06, 15:40
      I pewnie jeszcze chciałbyś, żeby było ogrzewanie i klimatyzacja w każdym pojeździe, nowe tramwaje i
      w ogóle wygodnie...
      Jasne, że okradasz i jest to typowe polskie kombinatorstwo. Nie wiem, czego tu nie rozumiesz?
      • ropusznik [...] 02.01.06, 15:44
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: fare-dodger Re: kogo okradam.. IP: *.veranet.pl 02.01.06, 16:00
        wcale bym sie nie obrazila jakby byla klima, wiecej wagonow lub przynajmniej
        czestsze kursy bo jakos srednio przejemnie jest sie 'przytulac' do innych
        pasazerow zwlaszcza jak na zewnatrz jest prawie 30'C
        • secesja2005 Re: kogo okradam.. 02.01.06, 16:03
          Kupowanie wagonów przystosowanych do klimatyzacji - bez klimatyzacji to
          rzeczywiście porażka bo się można udusić w środku, w lecie i wśród dzikich
          tłumów. Lepsze już są te stare i nieszczelne bo jest chociaż jakiś przewiew.
        • seven ??? 02.01.06, 16:59
          Gość portalu: fare-dodger napisał(a):

> wcale bym sie nie obrazila jakby byla klima, wiecej wagonow lub przynajmniej
          > czestsze kursy bo jakos srednio przejemnie jest sie 'przytulac' do innych
          > pasazerow zwlaszcza jak na zewnatrz jest prawie 30'C

i to wszystko chcesz za darmo?? - w koncu biletow nie kupujesz. ciekawe kto by mial za to
          placic i z czego.
          bilety sa dosc drogie (wg mnie pojedyncze powinny byc max po 1/2zl), ale trudno, zeby bylo
          inaczej, jesli ludzie nie zdaja sobie sprawy, ze jezdzac na gape okradaja przewoznika i
          wspolpasazerow.
          • ropusznik Re: ??? 02.01.06, 17:05
            oo.. następny z zatwardzeniem umysłowym..
            jakas epidemia czy jak?
            • seven Re: ??? 02.01.06, 17:11
              rozwin swoja wypowiedz, ale moze tym razem bardziej na temat ? gdzie sa jakies luki w moim, i
              mtq, rozumowaniu ?
              • Gość: żabuś Re: ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 17:12
                coz odpinkala ropuszce naszej?
                okres mu się zbliża i nerwowy się zrobił?
              • ropusznik Re: ??? 03.01.06, 01:39
                w myśl swojegi lotnego roizumowania jestes bezlitosnym mordercą afrykańskich
                dzieci, gdyż albowiem nie dajesz pieniedzy na ich zywienie, wiec z głodu
                zdychają.. bestia!
                • seven Re: ??? 03.01.06, 13:59
                  ropusznik napisał:

> w myśl swojegi lotnego roizumowania jestes bezlitosnym mordercą afrykańskich
                  > dzieci, gdyż albowiem nie dajesz pieniedzy na ich zywienie, wiec z głodu
                  > zdychają.. bestia!
                  >
                  wprawdzie mamy zime, ale nie przygrzalo ci cos w glowke ?
                  czemu mialbym dawac cos na afrykanskie dzieci, czy ja korzystam z ich pracy ?
                  natomiast jesli jezdzisz mpk bez biletu to zdaj sobie sprawe, ze korzystasz z pracy np
                  kierowcy/motorniczego. jesli wciaz masz problemy ze zrozumieniem, ze jestes ZLODZIEJEM, to
                  odsylam cie do postu andrzeja.sawy, ktory dobrze wyjasnil jak sie finansuje mpk. ale ty chyba
                  mentalnie dalej tkwisz w komunie i myslisz, ze cos ci sie nalezy za darmo. korzystanie z mpk
                  nie jest niezbedne do zycia, wiec jak cie nie stac, to nie jezdzisz.
                  • ropusznik Re: ??? 04.01.06, 01:08
                    Zzchowujesz sie jak rozpieszczone dziecko, ktore na wszystko dostaje
                    pieniadze od dzianych rodziców.. probowales kiedys sam zarobic na zycie?
                    Wiesz jak nieadekwatne sa ceny biletow wzgledem polskich pensji? Gdybys
                    wiedzial to bys nie pisal, ze "jak kogos nie stac to nie jezdzi".
                    Slyszales o rodzinach, ktore utrzymuja sie za 800 zł? A wiesz ile
                    kosztuje bilet semestralny dla dzieciaka na tramwaj? Dziecku moze sie
                    kupi[chwalić pana, jak tylko jednym pokarał], ale dla siebie to juz nie zawsze
                    starcza. W jakim ty swiecie zyjesz, ze takich rzeczy nie pojmujesz? Gdyby
                    bilety byly w cenach proporcjonalnych do zarobkow to wszyscy by je kasowali
                    zeby sobie nie robic obciachu gdy ich kanar złapie. a tekstami o komunie nie
                    szarżuj, bo masz o niej pojęcie jak muchomor o księżycu.
                    podsumowując.. pogadamy, jak swoją filantropie i obywatelską poprawnośc
                    będziesz finansował z własnej kieszeni, a nie kieszeni mamusi i tatusia, ok?
                    • Gość: mtq Re: ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 07:55
                      Czyli jak kogoś nie stać to może kraść? Aleś wymyślił!

Zasadniczym błędem wydaje mi się to, że rodziny utrzyujące się za 800zł mają dzieci...
                      • ropusznik Re: ??? 04.01.06, 10:29
                        nie moze, tylko musi. a takie radziny, o jakich mowa mają tych dzieci
                        najwiecej, a dzieki poloityce prorodzinnej prowadzonej przez sejm będa miały
                        jeszcze wiecej
                        • peteen ropuszniku 04.01.06, 10:37
                          bez względu na to, w którą stronę teraz uciekacie z dyskusją, twój atak na
                          młodych był cokolwiek nieuzasadniony - w tym sporze nie masz ani odrobiny
                          racji, bo też twój problem dotyka czegoś zupełnie innego, niż temat wątku

mam nadzieję, że to tylko chwilowy rozstrój nerwowy i że wracasz do swojej
                          zwykłej, wysokiej formy...
                          • ropusznik Re: ropuszniku 04.01.06, 10:39
                            petenie zacny.. nie lubie jak ze sztandarami prawosci biegają gnojki, które jak
                            się zmeczą, to tatus albo mamusia na barana wezmą
                            • peteen Re: ropuszniku 04.01.06, 10:44
                              no i akurat kulą w płot, bo nie znasz ich sytuacji, ja zaś mogę potwierdzić, że
                              chłopaki potrafią pracować za mniej nawet niż 8 stów miesięcznie

zaś nazywanie ich "gnojkami" dowodzi, że jeszcze daleki jesteś od formy, kryzys
                              trwa - szkoda...
                              • ropusznik Re: ropuszniku 04.01.06, 10:50
                                słuchaj, to ze potrafią pracowac wiem, ale faktem jest, ze zarobionych
                                pieniedzy nie musza wydawac na cebule, brukiew czy szprotki z ziemniakami..
                                innymi slowy, byt swój marny opłacać..
                                poza tym, ja nie twoerdze, iz skazują sie na potępienie swym uczciwym
                                zachowaniem. ale na miłosc boską,l niech zachowaja swoje bogoojczyźniane hasła
                                dla siebie
                      • secesja2005 Re: ??? 04.01.06, 11:44
                        > Zasadniczym błędem wydaje mi się to, że rodziny utrzyujące się za 800zł mają
                        dz
                        > ieci...

Miłośniku dzieci, gdyby rodziny utrzymujące się za 800 zł nie miały potomstwa
                        to w tym kraju żyłoby mniej więcej tyle osób ile na moim osiedlu, a inne kraje
                        bloku wschodniego byłyby wyludnione, nie mówiąc o tej części świata na tle
                        której nasz kraj jest dostatni i bogaty ;)
                        • ropusznik Re: ??? 04.01.06, 12:03
                          noo.. byłby dramat.. nie mógłby sobie z nudów w pajacyka poklikać
                        • Gość: mtq Re: ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 15:48
                          secesja2005 napisała:

> Miłośniku dzieci, gdyby rodziny utrzymujące się za 800 zł nie miały potomstwa
                          > to w tym kraju żyłoby mniej więcej tyle osób ile na moim osiedlu, a inne kraje
                          > bloku wschodniego byłyby wyludnione, nie mówiąc o tej części świata na tle
                          > której nasz kraj jest dostatni i bogaty ;)

Widzisz, jaki prosty sposób na biedę ;-)
          • andrzej.sawa Re: ??? 02.01.06, 17:08
            Komunikacja miejska jest utrzymywana z biletów i różnych dotacji.Im mniej
            pieniędzy za bilety tym więcej w formie dotacji ze wspólnego,podatkowego kotła.
            To Krakauerzy,ci co ich za skąpstwo wyrzucili ze Szkocji powinni zrozumieć,albo
            jeżeli nie są z Krakowa,to znąjdą się tacy,co im wytłumaczą.
            Pozdrawiam
    • secesja2005 Re: kogo okradam.. 02.01.06, 15:55
      Ideologie tych co nie kasują bywają różne. Większej części tych, którzy tego
      nie robią, po prostu na to nie stać bo ceny biletów są zachodnie, a pensje
      wschodnio-afrykańskie. Reszta to sportowcy, którzy lubią się bawić z kanarami w
      chowanego.
      • Gość: mtq Re: kogo okradam.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 19:13
        secesja2005 napisała:

> Ideologie tych co nie kasują bywają różne. Większej części tych, którzy tego
        > nie robią, po prostu na to nie stać bo ceny biletów są zachodnie, a pensje
        > wschodnio-afrykańskie.

Jak kogoś nie stać to się nie jeździ, albo nie pije - proste.
        Jak chcemy normalnego kraju to zacznijmy go poprawiać od siebie!
        • secesja2005 Re: kogo okradam.. 02.01.06, 19:21
          > Jak kogoś nie stać to się nie jeździ, albo nie pije - proste.
          > Jak chcemy normalnego kraju to zacznijmy go poprawiać od siebie!

A wszelakie oprogramowanie w komputerze masz legalne? ;)
          • Gość: mtq Re: kogo okradam.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 19:23
            secesja2005 napisała:

> > Jak kogoś nie stać to się nie jeździ, albo nie pije - proste.
            > > Jak chcemy normalnego kraju to zacznijmy go poprawiać od siebie!
            >
            > A wszelakie oprogramowanie w komputerze masz legalne? ;)

A jak! Zresztą, czy ja chcę normalnego kraju? Ja chcę uciec ;-)
            • secesja2005 Re: kogo okradam.. 02.01.06, 19:34
              > > A wszelakie oprogramowanie w komputerze masz legalne? ;)
              >
              > A jak! Zresztą, czy ja chcę normalnego kraju?

No to jesteś chyba jedyną osobą jaką znam, która ma legalne ;)

>Ja chcę uciec ;-)

Ja też. Wysłałam dziś wiele maili w tej sprawie ;)

• Gość: mtq Re: kogo okradam.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 19:38
                secesja2005 napisała:

> >Ja chcę uciec ;-)
                >
                > Ja też. Wysłałam dziś wiele maili w tej sprawie ;)

No to życzmy sobie powodzenia! ;-)
                • montenuovo Re: kogo okradam.. 02.01.06, 19:40
                  ja jak już mówiłem wczorej zabawie tu jeszcze kapkę i zwijam się cepelinem do
                  tyrolu. majlem się nie da uciec...
                  • secesja2005 Re: kogo okradam.. 02.01.06, 19:53
                    mailem się nie da, ale można sobie grunt przygotować... ;)
                    • montenuovo Re: kogo okradam.. 02.01.06, 19:57
                      grunt majlem?
                      Ależ przecie grunt to rodzinka - bo z Bonapaertem nic wspólnego nie mamy.
                      • secesja2005 Re: kogo okradam.. 02.01.06, 20:00
                        grunt jak grunt. Ostatnio sztywny.
                        • montenuovo Re: kogo okradam.. 02.01.06, 20:02
                          nie dam się wpakować w owe wątki - jużem się wczoraj nocom przejechał...
                          a psa pytałem o "wrrrrrr" (nos przy nosie) - nie jest to ten sam co Twój.
                          • secesja2005 Re: kogo okradam.. 02.01.06, 20:03
                            I ja odpisałam, że wcale bym się nie zdziwiła gdyby chodziło o tego samego
                            psa ;)
                            • montenuovo Re: kogo okradam.. 02.01.06, 20:05
                              ten pies czujny mój to robi tak jak żaden:
                              jak się go głaszcze po nosie to zamyka oczka swe cudne.
                              • secesja2005 Re: kogo okradam.. 02.01.06, 20:06
                                A tylne łapki? Ładne ma?
                                • montenuovo Re: kogo okradam.. 02.01.06, 20:07
                                  łapka lewa i łapka prawa - łapki jak łapki.
                                  • secesja2005 Re: kogo okradam.. 02.01.06, 20:09
                                    Mój ma bardzo ładne, nie mogę wyjść z zachwytu nad nimi.
                                    • montenuovo Re: kogo okradam.. 02.01.06, 20:12
                                      łapki łapkami - paszcza jest ważna i oczka psiaka co mówią wiele.
                                      no i jak przez sen swój warczy i łapkami przez sen biega.
                                      • secesja2005 Re: kogo okradam.. 02.01.06, 20:13
                                        > no i jak przez sen swój warczy i łapkami przez sen biega.

Oczywiste, że mój też robi to przez sen. A jak nie śpi to po mnie depta nocą.
                                        Wówczas jego ciężkie łapki nie wydają mi się już takie śliczne..
                                        • montenuovo Re: kogo okradam.. 02.01.06, 20:15
                                          ano.
                                          nie ma jak zwinie się w kulkę i w nogach pośpi. co tam że kordła brudną jest.
                                          ważne że psina śpi w nogach.
                                          • secesja2005 Re: kogo okradam.. 02.01.06, 20:29
                                            A nie pierzesz psa?
                                            • montenuovo Re: kogo okradam.. 02.01.06, 20:33
                                              jasne że piorę.
                                              łazi toto po domu a śpi w łóżku. czasem śpi na pleckach i łapki do góry trzyma.
                                              • secesja2005 Re: kogo okradam.. 02.01.06, 21:06
                                                Moje tak robiło właśnie przed chwilą. Czy Twoje jest rude?
                          • Gość: mtq Re: kogo okradam.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 20:51
                            montenuovo napisał:

> nie dam się wpakować w owe wątki - jużem się wczoraj nocom przejechał...
                            > a psa pytałem o "wrrrrrr" (nos przy nosie) - nie jest to ten sam co Twój.

To nie ma być "wrrrrrr", a "mmmrrrrrrrr" ;-)
    • longwehicle Re: kogo okradam.. 02.01.06, 16:41
      Nie jechałem tym Q...stwem ze 20 lat,nie wiem po ile są bilety!!?!!;c))
      Słucham tylko o wojnach z moherami!!;c))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka