IP: *.ists.pl / *.ists.pl 15.01.06, 21:24
Czy na prawo UJ prowadzony jest nabór na semestr zimowy?

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: nizar poprawka IP: *.ists.pl / *.ists.pl 15.01.06, 21:25
      poprawka, chodzi mi oczywiście o semestr letni.
      • bursiaczek Re: poprawka 17.01.06, 01:30
        jestem na V roku pr na Ujcie i nie zdarzyło się jeszcze żeby nie było naboru.
        Nabór na dzienne musi być , bo w przeciwnym razie nie może być naboru na
        zaoczne,... a przecież uczelnia musi jakoś zarabiać na siebie.
      • mn7 Nie 17.01.06, 08:57
        Nie. Nabór odbywa sie raz do roku. Podobnie, jak na innych uczelniach nie ma
        osobnego naboru na semestr letni.
    • Gość: nizar Re: Prawo UJ IP: *.ists.pl / *.ists.pl 15.01.06, 21:26
      na semstr letni powinno być.
      • Gość: janna Re: Prawo UJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.06, 07:09
        nie
        • Gość: famme Re: Prawo UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 11:10
          Na semestr letni nie ma. Jesli mowimy o naborze przeprowadzanym pod koniec
          czerwca, to jest to raczej nabór na semestr zimowy, bo zajecia zaczynaja sie w
          semestrze zimowym. osobnego naboru na zaczyjający sie pod koniec lutego semestr
          letni nie ma, jak i na dziennych jaki i na zaocznych.
    • przemek.ksw Re: Prawo UJ 29.01.06, 21:23
      Pomyśl nad KSW. To nie przypadek, że tak wielu specjalistów z dziedziny prawa
      wykłada teraz tylko i wyłącznie na KSW. Prawo na KSW to mniej teorii i więcej
      praktycznych umiejętności. To także większe szanse na dostanie się na aplikacje.
      To nie przypadek, ze absolwenci KSW wypadają tak dobrze we wszystkich
      zewnętrznych testach...
      Z tego co wiem, to na KSW JEST nabór zimowy, ale wiążących informacji udzielą Ci
      właściwe Dziekanaty...
      • mn7 uwaga, oszust przemek znowu grasuje! 30.01.06, 08:31
        przemek.ksw napisał:

> Pomyśl nad KSW. To nie przypadek, że tak wielu specjalistów z dziedziny prawa
        > wykłada teraz tylko i wyłącznie na KSW.

Ilu?

> Prawo na KSW to mniej teorii i więcej
        > praktycznych umiejętności. To także większe szanse na dostanie się na
        aplikacje

To bzdura.

> To nie przypadek, ze absolwenci KSW wypadają tak dobrze we wszystkich
        > zewnętrznych testach...

Jakich na przykład? Kto je prowadzi? Dział promocji KSW?

> Z tego co wiem, to na KSW JEST nabór zimowy, ale wiążących informacji udzielą
        Ci
        > właściwe Dziekanaty...

O Boże. To już musi być z nimi bardzo marnie, jeśli robią dodatkowy nabór w
        połowie roku... Idzie niż demograficzny, KSW zaczyna miec coraz większe
        kłopoty...
      • Gość: famme Re: Prawo UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 09:57
        a juz myslałam ze przemek.ksw znikł na dobe z mojego życia......
        • przemek.ksw Re: Prawo UJ 30.01.06, 21:40
          Dziękuje za wyróżnienie. Nie sadziłem, ze moje wypowiedzi znalazły sobie miejsce
          w Twoim życiu...
          • Gość: famme Re: Prawo UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 23:21
            Tak tak znalazly....jak nedzny kabaret, z którego człowiek sie śmieje tylko
            dlatego, ze jest nędzny...smieje z politowaniem....w każdym razie zdaję sprawę
            z tego, że to nie jest merytoryczny argument.....
            • przemek.ksw Re: Prawo UJ 31.01.06, 12:41
              Nie wiem o co dokładnie Ci chodzi, gdzie widzisz niemerytoryczność moich
              argumentów? A porównanie z kabaretem uważam za trafne. Szkoda tylko, że odnosi
              się do UJ, uczelni z tak bogatymi tradycjami która zeszła na psy i teraz
              przypomina kiepski kabaret...
              • mn7 Re: Prawo UJ 31.01.06, 14:59
                przemek.ksw napisał:

> Nie wiem o co dokładnie Ci chodzi, gdzie widzisz niemerytoryczność moich
                > argumentów?

Jakich "argumentów"? Bezczelne kłamstwo, że studia na KSW dają większą szansę
                dostanie się na aplikację (choć dopiero za jakiś czas pierwszy rocznik dojdzie
                do magisterium) to jest "argument"???
                A może bezczelne kłamstwo, że twoi koledzy lepiej wypadają w jakichś testach
                (choć nikt takich nie robi, a drastyczna różnica poziomu studentów między UJ i
                KSW jest powszechnie znanym faktem, także samym studentom) to też
                jest "argument"???

Żałosny jesteś.

• Gość: studient Re: Prawo UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 15:21
                  > A może bezczelne kłamstwo, że twoi koledzy lepiej wypadają w jakichś testach

Wyluzujcie proszę... Wydaje mi się,że Przemek wcale nie studiuje na KSW tylko
                  sobie żart robi i ma niezły ubaw ze swoich prowokacji...
                  • przemek.ksw Re: Prawo UJ 31.01.06, 20:55
                    Ależ ja pisze jak najbardziej poważnie.
                    Prowokatorów proponuje poszukać wśród studentów AE, UJ, AGH...
                • przemek.ksw Re: Prawo UJ 31.01.06, 20:54
                  Cóż, nie pozostaje mi nic innego jak gratulować dobrego samopoczucia. Z drugiej
                  strony to może dobrze, że są jeszcze studenci UJ którzy mają tak dobre
                  samopoczucie...

Jak by na to nie patrzeć, takiego braku samokrytycyzmu i zdrowego dystansu do
                  własnej uczelni nie znajdziemy nigdzie poza UJ.

Weźcie jednak pod uwagę, że zaklinanie rzeczywistości niewiele pomoże za kilka
                  lat życie boleśnie zweryfikuje wasze poglądy. Zobaczymy, w jakiej tonacji będzie
                  się wypowiadać wówczas...
              • Gość: famme Re: Prawo UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 20:40
                Widze Przemku - prowokatorze - ze czytac ze zrozumieniem nie potrafisz i nie
                rozumiesz aluzji, chcesz dalej prowokować- czytaj dokładnie wypowiedzi, które
                tak sprytnie chcesz ripostować.....fakt, KSW napewno pomoże Ci nadrobić braki w
                tej dziedzinie.... Pozdrawiam, Twoja fanka - famme.
                • przemek.ksw Re: Prawo UJ 31.01.06, 20:49
                  Rozumiem Twoją aluzję. Szkoda tylko, ze jest trochę nietrafiona...

Kabaret, jest i owszem ale na UJocie, na tym forum napisano już chyba wszystko
                  na ten temat. Może piodam dwa przykłady „kabaretu”:
                  *nowe zasady przyznawania pomocy materialnej czyli dodatkowa biurokracja,
                  utrudnienia dla beneficjentów, błędne założenia
                  *afera lustracyjna-uczelnia z tak dobrym niegdyś wydziałem prawa i takie szopki
                  czyli rozczarowanie, smutek a może po prostu łabędzi śpiew
                  *kontrowersje wokół budowy nowego kampusu UJ-dla porównania wielokrotnie
                  nagradzany, i ogólnie najlepszy kampus KSW...

Dziwie się tylko, że jesteście dalej tak zadufani w sobie a zadufanie to wynika
                  z samego faktu bycia „studentem” UJotu...
                • Gość: studient Re: Prawo UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 23:42
                  Jeszcze raz napisze to samo-wg. mnie błędnie zakłądasz, że PRzemek studiuje na
                  KSW. Wcale bym się nie zdziwił, gdyby był to student państwowej uczelni który ma
                  radochę ze swoich prowokacji na forum...

Z jego wypowiedzi można wywnioskować gdzie studiuje, ale niech każdy się
                  domyśli, dla ułatwienia tylko dodam, że nie jest to KSW
                  • Gość: famme Re: Prawo UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 12:11
                    Ależ to oczywiste ze Przemek jest prowokatorem:) szkoda ze zaczyna sie powtarzać
                    w tym co "tworzy"...kiedys byl zabawny teraz robi sie to nudny!!!! Kiedys mial
                    polot - teraz sie wypalil....:)
                    • przemek.ksw Re: Prawo UJ 01.02.06, 19:13
                      Przykro mi, ze postrzegacie mnie w ten sposób. Rzeczywistości, zdarza mi się
                      powtarzać moje argumenty, ale wynika to z dwóch przesłanek:
                      *mam kilka ulubionych mocnych argumentów
                      *powtarzane są te same mity, przestarzałe opinie etc. więc odpowiadam na nie jak
                      zawsze
                      • altowiolistka Re: Prawo UJ 08.02.06, 10:37
                        Drogi Przemku. Załóżmy przez chwilę, że faktycznie studiujesz na KSW,
                        aczkolwiek zdolności dedukcyjnych chyba mi brak, bo nie jestem w stanie
                        zastosować się do wskazówek kolegi przedmówcy, więc może on przyjmie rolę
                        demaskatora i powie nam, kim jesteś Przemku?

Póki co, chciałabym uzyskać od ciebie parę odpowiedzi:
                        - co ma kształt kampusu do poziomu dydaktycznego uczelni?
                        - jak możesz mówić o czymś, co nie ma miejsca w rzeczywistości?
                        - czyżbyś kiedyś zdawał na uj, tylko uj cię nie chciał, a przez ciebie
                        przemawia gorycz zaprawiona jadem?
                        • przemek.ksw Re: Prawo UJ 08.02.06, 16:44
                          > Póki co, chciałabym uzyskać od ciebie parę odpowiedzi:
                          > - co ma kształt kampusu do poziomu dydaktycznego uczelni?

Warunki kształcenia mają wpływ na poziom przekazywanej wiedzy. Nowoczesny sprzęt
                          audiowizualny, klimatyzowane sale, ładne i estetyczne pomieszczenia-tam aż chce
                          się studiować. Dzięki temu, ze kampus jest w jednym miejscu, nie jest konieczne
                          jeżdżenie po Krakowie i tracenie energii na dojazdy na kolejne zajęcia (problem
                          ten dotyczy jeszcze niewielkiej liczby studentów KSW ale jest stopniowo
                          eliminowany wraz z oddawaniem kolejnych części do użytku).

Porównanie nowego kampusu KSW i nowego kampusu UJ pokazuje smutną prawdę o tej
                          drugiej uczelni. Kampus KSW-same nagrody, same superlatywy, nie spotkałem się
                          jeszcze z żadną negatywną opinią na jego temat. A kampus UJ na Ruczaju,
                          kontrowersje, niejasności, niedomówienia... Ale czego oczekiwać, po uczelni
                          której profesor został niedawno zatrzymany w związku z przestępstwami kryminalnymi?

> - jak możesz mówić o czymś, co nie ma miejsca w rzeczywistości?

Czy możesz to sprecyzować? Nigdy nie piszę nieprawdy. Wiem, ze prawda czasem
                          boli, ale zaklinanie rzeczywistości niewiele pomoże...

> - czyżbyś kiedyś zdawał na uj, tylko uj cię nie chciał, a przez ciebie

Nie, nigdy nie zdawałem na UJ. Nie jestem rozgoryczonym człowiekiem. Ze spokojem
                          patrzę w przyszłość. Wiem, ze studiuje na dobrej uczelni która da mi konkretne
                          umiejętności a co za tym idzie-dobrą pracę...

• Gość: Agata Re: Prawo UJ IP: *.cyberx.pl / 82.160.146.* 11.02.06, 00:06
                            stanowczo protestuje przeciwko takim bluźnierstwom na temat UJ. Tak się składa
                            że akurat studiuję na wydziale prawa i administracji uj i uwierzcie mi że
                            naprawde nie brak tam samokrytycyzmu i zdrowego dystansu do siebie, ludzie tam
                            są super:) i wykładowcy zresztą też. a to że dorabiają sobie na przysłowiowym
                            już ksw -cóż, trzeba z czegoś żyć. a o poziomie ksw nie warto chyba dyskutować
                            bo przecież wszyscy wiemy jak jest.....
                            • altowiolistka Re: Prawo UJ 22.02.06, 00:04
                              absolutnie zgadzam się z przedmówczynią. co jak co - jest kilka konkretnych
                              rzeczy, które mam do zarzucenia swoim studiom (no właśnie, ja też tu studiuję),
                              ale moi współstudenci mają sporo zdrowego rozsądku i zamiast wychwalać pod
                              niebiosa tradycję, elitarność i tak dalej, chcą coś zmieniać. na wydziale
                              zrobił się zastój, ale to głównie wina polityki uczelni, ale ludzie są
                              fantastyczni, a ja, chociaż wybrałam prawo trochę z konieczności, jestem coraz
                              bardziej zadowolona ze swoich studiów. i oby ta tendencja się utrzymała.
                      • Gość: Mirialllllle Re: Prawo UJ IP: 87.207.38.* 11.04.06, 20:14
                        Zrozum, że poziom uczelni zawsze będzie się oceniać poprzez pryzmat tego jak
                        łatwo można z niej 'wylecieć'.Nie chodzi o to czy płacisz czy nie..We Francji
                        np. liczą się tylko Grandes Ecoles -uczelnie płatne.
                        Prawda jest taka ,ze jak masz kase ,to KSW skończysz i dlatego ten dyplom jest
                        niewiele wart , warte mogą być inne twoje osiągnięcia.
                        A Twoje ciągłe gadanie o kampusie jest śmieszne:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka