Gość: nizar IP: *.ists.pl / *.ists.pl 15.01.06, 21:24 Czy na prawo UJ prowadzony jest nabór na semestr zimowy? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nizar poprawka IP: *.ists.pl / *.ists.pl 15.01.06, 21:25 poprawka, chodzi mi oczywiście o semestr letni. Odpowiedz Link Zgłoś
bursiaczek Re: poprawka 17.01.06, 01:30 jestem na V roku pr na Ujcie i nie zdarzyło się jeszcze żeby nie było naboru. Nabór na dzienne musi być , bo w przeciwnym razie nie może być naboru na zaoczne,... a przecież uczelnia musi jakoś zarabiać na siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Nie 17.01.06, 08:57 Nie. Nabór odbywa sie raz do roku. Podobnie, jak na innych uczelniach nie ma osobnego naboru na semestr letni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nizar Re: Prawo UJ IP: *.ists.pl / *.ists.pl 15.01.06, 21:26 na semstr letni powinno być. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: famme Re: Prawo UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 11:10 Na semestr letni nie ma. Jesli mowimy o naborze przeprowadzanym pod koniec czerwca, to jest to raczej nabór na semestr zimowy, bo zajecia zaczynaja sie w semestrze zimowym. osobnego naboru na zaczyjający sie pod koniec lutego semestr letni nie ma, jak i na dziennych jaki i na zaocznych. Odpowiedz Link Zgłoś
przemek.ksw Re: Prawo UJ 29.01.06, 21:23 Pomyśl nad KSW. To nie przypadek, że tak wielu specjalistów z dziedziny prawa wykłada teraz tylko i wyłącznie na KSW. Prawo na KSW to mniej teorii i więcej praktycznych umiejętności. To także większe szanse na dostanie się na aplikacje. To nie przypadek, ze absolwenci KSW wypadają tak dobrze we wszystkich zewnętrznych testach... Z tego co wiem, to na KSW JEST nabór zimowy, ale wiążących informacji udzielą Ci właściwe Dziekanaty... Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 uwaga, oszust przemek znowu grasuje! 30.01.06, 08:31 przemek.ksw napisał: > Pomyśl nad KSW. To nie przypadek, że tak wielu specjalistów z dziedziny prawa > wykłada teraz tylko i wyłącznie na KSW. Ilu? > Prawo na KSW to mniej teorii i więcej > praktycznych umiejętności. To także większe szanse na dostanie się na aplikacje To bzdura. > To nie przypadek, ze absolwenci KSW wypadają tak dobrze we wszystkich > zewnętrznych testach... Jakich na przykład? Kto je prowadzi? Dział promocji KSW? > Z tego co wiem, to na KSW JEST nabór zimowy, ale wiążących informacji udzielą Ci > właściwe Dziekanaty... O Boże. To już musi być z nimi bardzo marnie, jeśli robią dodatkowy nabór w połowie roku... Idzie niż demograficzny, KSW zaczyna miec coraz większe kłopoty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: famme Re: Prawo UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 09:57 a juz myslałam ze przemek.ksw znikł na dobe z mojego życia...... Odpowiedz Link Zgłoś
przemek.ksw Re: Prawo UJ 30.01.06, 21:40 Dziękuje za wyróżnienie. Nie sadziłem, ze moje wypowiedzi znalazły sobie miejsce w Twoim życiu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: famme Re: Prawo UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 23:21 Tak tak znalazly....jak nedzny kabaret, z którego człowiek sie śmieje tylko dlatego, ze jest nędzny...smieje z politowaniem....w każdym razie zdaję sprawę z tego, że to nie jest merytoryczny argument..... Odpowiedz Link Zgłoś
przemek.ksw Re: Prawo UJ 31.01.06, 12:41 Nie wiem o co dokładnie Ci chodzi, gdzie widzisz niemerytoryczność moich argumentów? A porównanie z kabaretem uważam za trafne. Szkoda tylko, że odnosi się do UJ, uczelni z tak bogatymi tradycjami która zeszła na psy i teraz przypomina kiepski kabaret... Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: Prawo UJ 31.01.06, 14:59 przemek.ksw napisał: > Nie wiem o co dokładnie Ci chodzi, gdzie widzisz niemerytoryczność moich > argumentów? Jakich "argumentów"? Bezczelne kłamstwo, że studia na KSW dają większą szansę dostanie się na aplikację (choć dopiero za jakiś czas pierwszy rocznik dojdzie do magisterium) to jest "argument"??? A może bezczelne kłamstwo, że twoi koledzy lepiej wypadają w jakichś testach (choć nikt takich nie robi, a drastyczna różnica poziomu studentów między UJ i KSW jest powszechnie znanym faktem, także samym studentom) to też jest "argument"??? Żałosny jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studient Re: Prawo UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 15:21 > A może bezczelne kłamstwo, że twoi koledzy lepiej wypadają w jakichś testach Wyluzujcie proszę... Wydaje mi się,że Przemek wcale nie studiuje na KSW tylko sobie żart robi i ma niezły ubaw ze swoich prowokacji... Odpowiedz Link Zgłoś
przemek.ksw Re: Prawo UJ 31.01.06, 20:55 Ależ ja pisze jak najbardziej poważnie. Prowokatorów proponuje poszukać wśród studentów AE, UJ, AGH... Odpowiedz Link Zgłoś
przemek.ksw Re: Prawo UJ 31.01.06, 20:54 Cóż, nie pozostaje mi nic innego jak gratulować dobrego samopoczucia. Z drugiej strony to może dobrze, że są jeszcze studenci UJ którzy mają tak dobre samopoczucie... Jak by na to nie patrzeć, takiego braku samokrytycyzmu i zdrowego dystansu do własnej uczelni nie znajdziemy nigdzie poza UJ. Weźcie jednak pod uwagę, że zaklinanie rzeczywistości niewiele pomoże za kilka lat życie boleśnie zweryfikuje wasze poglądy. Zobaczymy, w jakiej tonacji będzie się wypowiadać wówczas... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: famme Re: Prawo UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 20:40 Widze Przemku - prowokatorze - ze czytac ze zrozumieniem nie potrafisz i nie rozumiesz aluzji, chcesz dalej prowokować- czytaj dokładnie wypowiedzi, które tak sprytnie chcesz ripostować.....fakt, KSW napewno pomoże Ci nadrobić braki w tej dziedzinie.... Pozdrawiam, Twoja fanka - famme. Odpowiedz Link Zgłoś
przemek.ksw Re: Prawo UJ 31.01.06, 20:49 Rozumiem Twoją aluzję. Szkoda tylko, ze jest trochę nietrafiona... Kabaret, jest i owszem ale na UJocie, na tym forum napisano już chyba wszystko na ten temat. Może piodam dwa przykłady „kabaretu”: *nowe zasady przyznawania pomocy materialnej czyli dodatkowa biurokracja, utrudnienia dla beneficjentów, błędne założenia *afera lustracyjna-uczelnia z tak dobrym niegdyś wydziałem prawa i takie szopki czyli rozczarowanie, smutek a może po prostu łabędzi śpiew *kontrowersje wokół budowy nowego kampusu UJ-dla porównania wielokrotnie nagradzany, i ogólnie najlepszy kampus KSW... Dziwie się tylko, że jesteście dalej tak zadufani w sobie a zadufanie to wynika z samego faktu bycia „studentem” UJotu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studient Re: Prawo UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 23:42 Jeszcze raz napisze to samo-wg. mnie błędnie zakłądasz, że PRzemek studiuje na KSW. Wcale bym się nie zdziwił, gdyby był to student państwowej uczelni który ma radochę ze swoich prowokacji na forum... Z jego wypowiedzi można wywnioskować gdzie studiuje, ale niech każdy się domyśli, dla ułatwienia tylko dodam, że nie jest to KSW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: famme Re: Prawo UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 12:11 Ależ to oczywiste ze Przemek jest prowokatorem:) szkoda ze zaczyna sie powtarzać w tym co "tworzy"...kiedys byl zabawny teraz robi sie to nudny!!!! Kiedys mial polot - teraz sie wypalil....:) Odpowiedz Link Zgłoś
przemek.ksw Re: Prawo UJ 01.02.06, 19:13 Przykro mi, ze postrzegacie mnie w ten sposób. Rzeczywistości, zdarza mi się powtarzać moje argumenty, ale wynika to z dwóch przesłanek: *mam kilka ulubionych mocnych argumentów *powtarzane są te same mity, przestarzałe opinie etc. więc odpowiadam na nie jak zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
altowiolistka Re: Prawo UJ 08.02.06, 10:37 Drogi Przemku. Załóżmy przez chwilę, że faktycznie studiujesz na KSW, aczkolwiek zdolności dedukcyjnych chyba mi brak, bo nie jestem w stanie zastosować się do wskazówek kolegi przedmówcy, więc może on przyjmie rolę demaskatora i powie nam, kim jesteś Przemku? Póki co, chciałabym uzyskać od ciebie parę odpowiedzi: - co ma kształt kampusu do poziomu dydaktycznego uczelni? - jak możesz mówić o czymś, co nie ma miejsca w rzeczywistości? - czyżbyś kiedyś zdawał na uj, tylko uj cię nie chciał, a przez ciebie przemawia gorycz zaprawiona jadem? Odpowiedz Link Zgłoś
przemek.ksw Re: Prawo UJ 08.02.06, 16:44 > Póki co, chciałabym uzyskać od ciebie parę odpowiedzi: > - co ma kształt kampusu do poziomu dydaktycznego uczelni? Warunki kształcenia mają wpływ na poziom przekazywanej wiedzy. Nowoczesny sprzęt audiowizualny, klimatyzowane sale, ładne i estetyczne pomieszczenia-tam aż chce się studiować. Dzięki temu, ze kampus jest w jednym miejscu, nie jest konieczne jeżdżenie po Krakowie i tracenie energii na dojazdy na kolejne zajęcia (problem ten dotyczy jeszcze niewielkiej liczby studentów KSW ale jest stopniowo eliminowany wraz z oddawaniem kolejnych części do użytku). Porównanie nowego kampusu KSW i nowego kampusu UJ pokazuje smutną prawdę o tej drugiej uczelni. Kampus KSW-same nagrody, same superlatywy, nie spotkałem się jeszcze z żadną negatywną opinią na jego temat. A kampus UJ na Ruczaju, kontrowersje, niejasności, niedomówienia... Ale czego oczekiwać, po uczelni której profesor został niedawno zatrzymany w związku z przestępstwami kryminalnymi? > - jak możesz mówić o czymś, co nie ma miejsca w rzeczywistości? Czy możesz to sprecyzować? Nigdy nie piszę nieprawdy. Wiem, ze prawda czasem boli, ale zaklinanie rzeczywistości niewiele pomoże... > - czyżbyś kiedyś zdawał na uj, tylko uj cię nie chciał, a przez ciebie Nie, nigdy nie zdawałem na UJ. Nie jestem rozgoryczonym człowiekiem. Ze spokojem patrzę w przyszłość. Wiem, ze studiuje na dobrej uczelni która da mi konkretne umiejętności a co za tym idzie-dobrą pracę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: Prawo UJ IP: *.cyberx.pl / 82.160.146.* 11.02.06, 00:06 stanowczo protestuje przeciwko takim bluźnierstwom na temat UJ. Tak się składa że akurat studiuję na wydziale prawa i administracji uj i uwierzcie mi że naprawde nie brak tam samokrytycyzmu i zdrowego dystansu do siebie, ludzie tam są super:) i wykładowcy zresztą też. a to że dorabiają sobie na przysłowiowym już ksw -cóż, trzeba z czegoś żyć. a o poziomie ksw nie warto chyba dyskutować bo przecież wszyscy wiemy jak jest..... Odpowiedz Link Zgłoś
altowiolistka Re: Prawo UJ 22.02.06, 00:04 absolutnie zgadzam się z przedmówczynią. co jak co - jest kilka konkretnych rzeczy, które mam do zarzucenia swoim studiom (no właśnie, ja też tu studiuję), ale moi współstudenci mają sporo zdrowego rozsądku i zamiast wychwalać pod niebiosa tradycję, elitarność i tak dalej, chcą coś zmieniać. na wydziale zrobił się zastój, ale to głównie wina polityki uczelni, ale ludzie są fantastyczni, a ja, chociaż wybrałam prawo trochę z konieczności, jestem coraz bardziej zadowolona ze swoich studiów. i oby ta tendencja się utrzymała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirialllllle Re: Prawo UJ IP: 87.207.38.* 11.04.06, 20:14 Zrozum, że poziom uczelni zawsze będzie się oceniać poprzez pryzmat tego jak łatwo można z niej 'wylecieć'.Nie chodzi o to czy płacisz czy nie..We Francji np. liczą się tylko Grandes Ecoles -uczelnie płatne. Prawda jest taka ,ze jak masz kase ,to KSW skończysz i dlatego ten dyplom jest niewiele wart , warte mogą być inne twoje osiągnięcia. A Twoje ciągłe gadanie o kampusie jest śmieszne:-) Odpowiedz Link Zgłoś