Dodaj do ulubionych

Zlot Pythonowców

13.06.03, 07:49
www1.gazeta.pl/kultura/1,34169,1528506.html
Obserwuj wątek
    • aard Dzięki Kasiu!! 13.06.03, 10:19
      Zawsze Cię uważałem za czołową szperaczkę Forum :-)
      • kasiaprim Re: Dzięki Kasiu!!-od Kasi' 13.06.03, 16:23
        aard napisał:

> Zawsze Cię uważałem za czołową szperaczkę Forum :-)

Ja tylko Skromny Żuczek i tak mnie malo - z koniecznosci- na naszym Forum. Ale
        tym bardziej sobie cenie pochwale!
        Aave Aardzie !
        -K'
    • aard No to szczegółowiej - kto by się wybrał? 16.06.03, 09:13
      Dotarłem do organizatorów i udało mi się dorwać do bardziej szczegółowych
      informacji. Wklejam treść notatki prasowej i adres właściwej strony z
      informacjami.

"Jeżeli masz mózg wielkości tic-taca, albo jeszcze mniejszy,
      lubisz głupio chichotać,
      nie masz co zrobić z wolnym czasem, a otoczenie cię
      drażni, przyjedź na zlot, bo możesz zrobić coś
      gorszego
      (i potem będziesz żałować).
      Ireneusz "Dzyń" Siwek

To jest komunikat. Może kilo głogu ?. Komunikaty są różne. Nie ? – dlaczego,
      głóg jest zdrowy!.
      Są komunikaty ciekawe i nieciekawe; mądre i głupie; ważne i nieważne; polskie i
      zagraniczne, ładne i brzydkie, radiowe i prasowe. A może trochę mielonki z
      mielonką? Ten komunikat jest wyjątkowy. Kompot z łubinu ? Jego zawartość
      intelektualna nie przewyższa jednak wielkości mózgu owcy scytyjskiej wbitej w
      podłogę 12 tomową encyklopedią naukowa PWN (wraz z suplementem). No dobra –
      jeszcze tylko jeden mały listek mięty...

OGŁASZA SIĘ:

W nawiązaniu do zeszłorocznych wydarzeń lipcowych mających miejsce we wsi
      Gliśno Wielkim zwane (nikt nie wie dlaczego bo jest mniejsze niż Bzdziochy), a
      mieszczącym się na Kaszubach - komitet organizacyjny w składzie
      Ireneusz „DzyńNieZawadziSprawdzić” Siwek (Legnica), Dawid „Tahir” Wacławczyk
      (Racibórz-Kraków) i Jacek „Holling” Chroboczek (Gliśno -Berlin Zachodni) ma
      niewątpliwą i lekko ukrywaną przed światem zewnętrznym przyjemność poinformować
      o kontynuacji swoich głupich pomysłów i przystąpieniu do kalekiej organizacji
      kolejnego zlotu ludzi dziwnych, małych, smutnych i beżowych.

Niniejszym zapraszamy na:

MONTY PYTHON SUMMER CAMP

– drugi nieoficjalny ogólnopolski, ogólnodostępny
      Zlot Fanów
      Latającego Cyrku Monty Pythona

7-13 LIPCA

na ranchu kaszubskim „PRZYSTANEK ALASKA”

Program spotkania

Program zasadniczy składa się z sześciu dni: pierwszego, drugiego, trzeciego,
      czwartego, piątego i szóstego. Dopuszcza się możliwość przedłużenia zlotu o
      dzień siódmy, będzie to jednak przywilej tylko dla wybranych.

Szczegóły programu będzie można w odpowiednim czasie znaleźć na stronie
      internetowej przedstawionej w dolnej części komunikatu. Poza częściami
      nieoficjalnymi, których będzie większość przewiduje się II konkurs na
      największe przegięcie pały w historii świata (ze szczególnym uwzględnieniem
      ubiegłego roku) w kilku kategoriach m.in. Pitaval, Kolory Ścian Budynków
      Administracji Publicznej, Cytaty Posłów Samoobrony, Nonsensy Ogólne,
      Ciekawostki wymyślone w Chinach i Bezsensy Szczegółowe. W ramach kółka
      filozoficzno-postępowego odpowiemy ostatecznie na pytania egzystencjalne roku
      zeszłego (czwórbój z serii „skąd jesteśmy, dokąd nas wiozą, po co jest
      abonament telewizyjny, czy przed przyjazdem na zlot wyłączyłem gaz w kuchence?”)

Ponadto w sobotę odbędzie się powtórne zdobywanie Bagdadu za pomocą zmielonych
      malin, zgnitych grzybów i makiet zwierząt domowych wykonanych z
      ogólnodostępnych składników lasu, w piątek - parada głupich kroków, we wtorek
      wykonanie pamiątkowego zdjęcia, a w czwartek uroczyste wręczenie wykonanego
      wcześniej pamiątkowego zdjęcia.

Do dyspozycji pythonowców, przybyłych gości, przedstawicieli prasy i zwierząt
      zdobycznych pozostawać będzie jezioro (w tym dno), las, łąka (zwłaszcza krzewy
      szczawiu), bar u Hollinga, sklepik z mielonką, łubinem, wywarem z lubczyku i
      ciepłym piwem (istnieje możliwość schłodzenia, po uprzednim wypełnieniu
      formularza badającego stan wiedzy z dziedziny walki z bólami krzyża u osób o
      borsuczym czole) i kilka stodół, przystosowanych do wykonywania rożnych
      dziwnych czynności (tańczenie, słuchanie muzyki, gotowanie, ablucje, rewolucje
      pokarmowe itp...)

W programie przewidziano także w pełni poważną wspólną wieczerzę, wspólne
      ognisko, indywidualne lekcje gry na wiolonczeli oraz grupowe zawody w jedzeniu
      lodów calipso na czas i ilość.

Zakwaterowanie:

Pielgrzymi świeccy zakwaterowani będą w namiotach własnych, domkach drewnianych
      i pod gołym niebem, zgodnie z wolą i zamówieniem złożonym właścicielowi rancha,
      pod adresem www.alaska.babel.pl lub telefonicznie: 0-59 82 18 294, kom.
      0501 035 479. Pielgrzymi, którzy przybędą w odpowiednich strojach, będą albo
      zakwaterowani w warunkach specjalnych, albo nie będą zakwaterowani wcale,
      albowiem nikt nie wie ile waży jaskółka afrykańska. Ha ! to był żart – jaskółka
      afrykańska waży tyle, ile może zjeść jaskółka europejska !!!

Koszty:

Zlot jako impreza nie komercyjna nie wiąże się z opłatami nie mogącymi być
      udźwigniętymi przez tego, któremu zechce się przejść do sklepu ze starymi
      butelkami. Poza biletem, czeka tylko koszt zakwaterowania na polu namiotowym i
      składka na koszty organizacyjne imprezy w wysokości 20 zł. W tej kwocie
      organizatorzy przewidzieli obdzieleniem wszystkich chętnych kiełbasą na
      ognisko, wieczerzą w stylu meksykańskim, porcją kompotu z rabarbaru, zdjęciem
      pamiątkowym. Niektórzy dodatkowo załapią się na dyplomy i nagrody o charakterze
      pamiątkowym. Jeśli zlotowiczów (na stronie www.modrzew.stopklatka.pl
      prowadzone są zapisy na zlot) będzie więcej, niż można się spodziewać, zostanie
      załatwiony rzutnik multimedialny w celu przedstawienia uczestnikom prawdziwej
      maszyny, która robi „PING!”. Koszty tej przyjemności mogą zatem podwyższyć
      nieznacznie składkę zlotową, jednak nie więcej niż o 5 zł. Koszulki zlotowe w
      ilości bardzo ograniczonej, których układ graficzny jest objęty tajemnicą i
      immunitetem - będzie można zakupić dodatkowo, za 20 zł.

Posłowie:

PS: poza wszystkimi głupimi rzeczami, jakie można robić na zlocie, będzie też
      szansa zobaczenia wszystkich odcinków MPFC, filmów długo i krótkometrażowych
      (zarówno samego kabaretu, jak i jego członków dorabiających jako aktorzy),
      skecze i wszystko to co tylko weszło na rynek telewizyjny z napisem MPFC i nie
      było Ministerstwem Promocji Fikcyjnych Cytrusów. A zresztą – wiadomo, że POLLY
      nie zdechła tylko odpoczywa...

To jak – pójdziemy do mnie ???

WSZELKIE INFORMACJE O ZLOCIE ZNAJDZIESZ I ZAPISZESZ SIĘ NA NIEGO NA:
      www.modrzew.stopklatka.pl
      MIEJSCE NA POLU I W DOMKU ZAREZERWUJESZ NA: www.alaska.babel.pl

Stronę współorganizatora zlotu – GRUPY ROSYNANT odkryjesz na
      www.rosynant.rac.pl
      W zeszłym roku Zlotowi patronował Miesięcznik Akademicki EUROSTUDENT,
      miesięcznik Góry i Alpinizm, a obecne na nim były także Gazeta Wyborcza (Gazeta
      na Plażę), Dziennik Bałtycki, Głos Pomorza i gazety oraz radio lokalne (tj.
      lokalne dla Gliśna). Wspomnieniem swym obdarzył nas także Newsweek Polska. W
      tym roku zapraszamy do patronowania i pisania o zlocie tych, którzy tylko mają
      na to ochotę..."

No to jak? kto się wybiera? Ja mam WIELKĄ ochotę, zobaczymy, czy znajdę czas. A
      bardzo bym chciał.
      aA
      Rd
      • Gość: orgaznizatorzy Re: No to szczegółowiej - kto by się wybrał? IP: 213.227.90.* 17.06.03, 12:06
        ogolnie rzeczbiorac to wszystkie info sa na www.modrzew.stopklatka.pl

a tak poza tym to ...

zapraszamy na II Nieoficjalny Ogólnopolski Zlot Miłośników Monty Pytona, który
        odbędzie się w dniach 07-13 lipca 2003 w Gliśnnie Wielkim.

Kiedy?
        Na datę owego wydarzenia komisja w składzie ogólnie rzecz biorąc mało istotnym,
        wybrała kilka słonecznych dni przypadających w tym roku pańskim na 07 - 13
        lipca 2003, czyli zasadniczo zlot będzie się składać z sześciu dni -
        pierwszego, drugiego, trzeciego, czwartego, piątego i szóstego.

Gdzie?
        W samym sercu Kaszub, we wsi Gliśno (okolice miasteczka Bytów w województwie
        Pomorskim), a konkretnie na „Przystanku Alaska” wskrzesimy ideę wiecznie żywego
        Latającego Cyrku Monty Pythona.

Po co?
        W końcu gdzie jeszcze będzie okazja do obejrzenia w ciągu 6 dni wszystkich
        możliwych odcinków „z innej beczki” i absurdalnie inteligentnych filmów
        długometrażowych: „Monty Python i Święty Gral”, „Żywot Brajana”, „Sens Życia”
        i „Rybka zwana Wandą”, w dodatku na telebimie? Może jeszcze przyleci prawdziwy
        balon. Chyba że TV zrobi nas w balona... Myślimy, że nie zabraknie również
        gościnnych występów „Rejsu”, „Misia” tudzież „Seksmisji”.

Jak stać się Monty Zlotowiczem?
        Oto opis kroków, które powinieneś wykonać, zanim przyjedziesz na Zlot:
        1. przemyśleć to;
        2. wychować martwą papugę;
        3. w międzyczasie wpaść na www.modrzew.stopklatka.pl i zapoznać się z
        programem, mapką dojazdu i innymi atrakcjami, po czym przystąpić do wypełnienia
        formularza zgłoszeniowego, zgłosić swój akces można również poprzez wysłanie
        maila na diesiwek@wp.pl
        4. dojechać na „Przystanek Alaska” najpóźniej 7 lipca, uprzednio zaopatrując
        się w 20 zł (koszt uczestnictwa/składka/wpisowe – na nagrody, sprzęt itd. -
        Zlot nie jest imprezą dochodową! i środki umożliwiające przeżycie w środku
        rancza (namiot, śpiwór, karimata, 8 zł na jeden nocleg, kilka owiec
        scytyjskich, strój umożliwiający wystąpienie w skeczu „człowiek pantograf” i
        kąpielówki – najlepiej seledynowe);
        5. kupić kilo kapusty na wszelki wypadek.

Gdzie szukać dodatkowych informacji?
        Więcej szczegółów o zlocie i formularz zgłoszeniowy:
        www.modrzew.stopklatka.pl/zlot2003.html
        Relacja z I Nieoficjalnego Ogólnopolskiego Zlotu Miłośników Monty Pytona 2002:
        www.modrzew.stopklatka.pl/zlot2002.html
        Zdjęcia z I zlotu:
        www.rosynant.rac.pl/monty_python2002/galeria/galeria.htm
        Więcej o miejscu zlotu:
        www.alaska.babel.pl
        Adam Jan Kowalczyk
        ajkow@wp.pl
        tel. 0-600-245-901
        • aard A jakby tak organizatorzy przeczytali post... 17.06.03, 14:51
          ... na który odpowiadają, to by nie spamowali. Bo wkleili DOKŁADNIE to SAMO, co
          ja.
          • Gość: modrzew Re: A jakby tak organizatorzy przeczytali post... IP: 213.227.90.* 17.06.03, 16:50
            sorrki :))) rzeczywiscie, wybacz ale "zarobiony jestem" i latam po tym necie i
            glosze te piekna nowine o zlocie...

a tak serio to masz info ktorych ja nawet nie mam :)) jest nas 5 organizatorow
            i jak widac komunikacja miedzy nami jest kiepska :)))heheh ...ale to dobrze :))

pozdrawiam

www.modrzew.stopklatka.pl
            • aard No dobra, dobra... :-) 18.06.03, 09:09
              Gość portalu: modrzew napisał(a):

> sorrki :))) rzeczywiscie, wybacz ale "zarobiony jestem" i latam po tym necie
              i glosze te piekna nowine o zlocie...

Nowina faktycznie dobra i prez wzgląd na nia - wybaczam :-)

> a tak serio to masz info ktorych ja nawet nie mam :)) jest nas 5
              organizatorow i jak widac komunikacja miedzy nami jest kiepska :)))heheh ...ale
              to dobrze :))

Dostałem maila od Dawida :-)
              Pozdrowienia,
              Mikołaj
    • aard naprawdę nie ma chętnych? /nt 23.06.03, 09:49

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka