kasiaprim 13.06.03, 07:49 www1.gazeta.pl/kultura/1,34169,1528506.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aard Dzięki Kasiu!! 13.06.03, 10:19 Zawsze Cię uważałem za czołową szperaczkę Forum :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaprim Re: Dzięki Kasiu!!-od Kasi' 13.06.03, 16:23 aard napisał: > Zawsze Cię uważałem za czołową szperaczkę Forum :-) Ja tylko Skromny Żuczek i tak mnie malo - z koniecznosci- na naszym Forum. Ale tym bardziej sobie cenie pochwale! Aave Aardzie ! -K' Odpowiedz Link Zgłoś
aard No to szczegółowiej - kto by się wybrał? 16.06.03, 09:13 Dotarłem do organizatorów i udało mi się dorwać do bardziej szczegółowych informacji. Wklejam treść notatki prasowej i adres właściwej strony z informacjami. "Jeżeli masz mózg wielkości tic-taca, albo jeszcze mniejszy, lubisz głupio chichotać, nie masz co zrobić z wolnym czasem, a otoczenie cię drażni, przyjedź na zlot, bo możesz zrobić coś gorszego (i potem będziesz żałować). Ireneusz "Dzyń" Siwek To jest komunikat. Może kilo głogu ?. Komunikaty są różne. Nie ? – dlaczego, głóg jest zdrowy!. Są komunikaty ciekawe i nieciekawe; mądre i głupie; ważne i nieważne; polskie i zagraniczne, ładne i brzydkie, radiowe i prasowe. A może trochę mielonki z mielonką? Ten komunikat jest wyjątkowy. Kompot z łubinu ? Jego zawartość intelektualna nie przewyższa jednak wielkości mózgu owcy scytyjskiej wbitej w podłogę 12 tomową encyklopedią naukowa PWN (wraz z suplementem). No dobra – jeszcze tylko jeden mały listek mięty... OGŁASZA SIĘ: W nawiązaniu do zeszłorocznych wydarzeń lipcowych mających miejsce we wsi Gliśno Wielkim zwane (nikt nie wie dlaczego bo jest mniejsze niż Bzdziochy), a mieszczącym się na Kaszubach - komitet organizacyjny w składzie Ireneusz „DzyńNieZawadziSprawdzić” Siwek (Legnica), Dawid „Tahir” Wacławczyk (Racibórz-Kraków) i Jacek „Holling” Chroboczek (Gliśno -Berlin Zachodni) ma niewątpliwą i lekko ukrywaną przed światem zewnętrznym przyjemność poinformować o kontynuacji swoich głupich pomysłów i przystąpieniu do kalekiej organizacji kolejnego zlotu ludzi dziwnych, małych, smutnych i beżowych. Niniejszym zapraszamy na: MONTY PYTHON SUMMER CAMP – drugi nieoficjalny ogólnopolski, ogólnodostępny Zlot Fanów Latającego Cyrku Monty Pythona 7-13 LIPCA na ranchu kaszubskim „PRZYSTANEK ALASKA” Program spotkania Program zasadniczy składa się z sześciu dni: pierwszego, drugiego, trzeciego, czwartego, piątego i szóstego. Dopuszcza się możliwość przedłużenia zlotu o dzień siódmy, będzie to jednak przywilej tylko dla wybranych. Szczegóły programu będzie można w odpowiednim czasie znaleźć na stronie internetowej przedstawionej w dolnej części komunikatu. Poza częściami nieoficjalnymi, których będzie większość przewiduje się II konkurs na największe przegięcie pały w historii świata (ze szczególnym uwzględnieniem ubiegłego roku) w kilku kategoriach m.in. Pitaval, Kolory Ścian Budynków Administracji Publicznej, Cytaty Posłów Samoobrony, Nonsensy Ogólne, Ciekawostki wymyślone w Chinach i Bezsensy Szczegółowe. W ramach kółka filozoficzno-postępowego odpowiemy ostatecznie na pytania egzystencjalne roku zeszłego (czwórbój z serii „skąd jesteśmy, dokąd nas wiozą, po co jest abonament telewizyjny, czy przed przyjazdem na zlot wyłączyłem gaz w kuchence?”) Ponadto w sobotę odbędzie się powtórne zdobywanie Bagdadu za pomocą zmielonych malin, zgnitych grzybów i makiet zwierząt domowych wykonanych z ogólnodostępnych składników lasu, w piątek - parada głupich kroków, we wtorek wykonanie pamiątkowego zdjęcia, a w czwartek uroczyste wręczenie wykonanego wcześniej pamiątkowego zdjęcia. Do dyspozycji pythonowców, przybyłych gości, przedstawicieli prasy i zwierząt zdobycznych pozostawać będzie jezioro (w tym dno), las, łąka (zwłaszcza krzewy szczawiu), bar u Hollinga, sklepik z mielonką, łubinem, wywarem z lubczyku i ciepłym piwem (istnieje możliwość schłodzenia, po uprzednim wypełnieniu formularza badającego stan wiedzy z dziedziny walki z bólami krzyża u osób o borsuczym czole) i kilka stodół, przystosowanych do wykonywania rożnych dziwnych czynności (tańczenie, słuchanie muzyki, gotowanie, ablucje, rewolucje pokarmowe itp...) W programie przewidziano także w pełni poważną wspólną wieczerzę, wspólne ognisko, indywidualne lekcje gry na wiolonczeli oraz grupowe zawody w jedzeniu lodów calipso na czas i ilość. Zakwaterowanie: Pielgrzymi świeccy zakwaterowani będą w namiotach własnych, domkach drewnianych i pod gołym niebem, zgodnie z wolą i zamówieniem złożonym właścicielowi rancha, pod adresem www.alaska.babel.pl lub telefonicznie: 0-59 82 18 294, kom. 0501 035 479. Pielgrzymi, którzy przybędą w odpowiednich strojach, będą albo zakwaterowani w warunkach specjalnych, albo nie będą zakwaterowani wcale, albowiem nikt nie wie ile waży jaskółka afrykańska. Ha ! to był żart – jaskółka afrykańska waży tyle, ile może zjeść jaskółka europejska !!! Koszty: Zlot jako impreza nie komercyjna nie wiąże się z opłatami nie mogącymi być udźwigniętymi przez tego, któremu zechce się przejść do sklepu ze starymi butelkami. Poza biletem, czeka tylko koszt zakwaterowania na polu namiotowym i składka na koszty organizacyjne imprezy w wysokości 20 zł. W tej kwocie organizatorzy przewidzieli obdzieleniem wszystkich chętnych kiełbasą na ognisko, wieczerzą w stylu meksykańskim, porcją kompotu z rabarbaru, zdjęciem pamiątkowym. Niektórzy dodatkowo załapią się na dyplomy i nagrody o charakterze pamiątkowym. Jeśli zlotowiczów (na stronie www.modrzew.stopklatka.pl prowadzone są zapisy na zlot) będzie więcej, niż można się spodziewać, zostanie załatwiony rzutnik multimedialny w celu przedstawienia uczestnikom prawdziwej maszyny, która robi „PING!”. Koszty tej przyjemności mogą zatem podwyższyć nieznacznie składkę zlotową, jednak nie więcej niż o 5 zł. Koszulki zlotowe w ilości bardzo ograniczonej, których układ graficzny jest objęty tajemnicą i immunitetem - będzie można zakupić dodatkowo, za 20 zł. Posłowie: PS: poza wszystkimi głupimi rzeczami, jakie można robić na zlocie, będzie też szansa zobaczenia wszystkich odcinków MPFC, filmów długo i krótkometrażowych (zarówno samego kabaretu, jak i jego członków dorabiających jako aktorzy), skecze i wszystko to co tylko weszło na rynek telewizyjny z napisem MPFC i nie było Ministerstwem Promocji Fikcyjnych Cytrusów. A zresztą – wiadomo, że POLLY nie zdechła tylko odpoczywa... To jak – pójdziemy do mnie ??? WSZELKIE INFORMACJE O ZLOCIE ZNAJDZIESZ I ZAPISZESZ SIĘ NA NIEGO NA: www.modrzew.stopklatka.pl MIEJSCE NA POLU I W DOMKU ZAREZERWUJESZ NA: www.alaska.babel.pl Stronę współorganizatora zlotu – GRUPY ROSYNANT odkryjesz na www.rosynant.rac.pl W zeszłym roku Zlotowi patronował Miesięcznik Akademicki EUROSTUDENT, miesięcznik Góry i Alpinizm, a obecne na nim były także Gazeta Wyborcza (Gazeta na Plażę), Dziennik Bałtycki, Głos Pomorza i gazety oraz radio lokalne (tj. lokalne dla Gliśna). Wspomnieniem swym obdarzył nas także Newsweek Polska. W tym roku zapraszamy do patronowania i pisania o zlocie tych, którzy tylko mają na to ochotę..." No to jak? kto się wybiera? Ja mam WIELKĄ ochotę, zobaczymy, czy znajdę czas. A bardzo bym chciał. aA Rd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orgaznizatorzy Re: No to szczegółowiej - kto by się wybrał? IP: 213.227.90.* 17.06.03, 12:06 ogolnie rzeczbiorac to wszystkie info sa na www.modrzew.stopklatka.pl a tak poza tym to ... zapraszamy na II Nieoficjalny Ogólnopolski Zlot Miłośników Monty Pytona, który odbędzie się w dniach 07-13 lipca 2003 w Gliśnnie Wielkim. Kiedy? Na datę owego wydarzenia komisja w składzie ogólnie rzecz biorąc mało istotnym, wybrała kilka słonecznych dni przypadających w tym roku pańskim na 07 - 13 lipca 2003, czyli zasadniczo zlot będzie się składać z sześciu dni - pierwszego, drugiego, trzeciego, czwartego, piątego i szóstego. Gdzie? W samym sercu Kaszub, we wsi Gliśno (okolice miasteczka Bytów w województwie Pomorskim), a konkretnie na „Przystanku Alaska” wskrzesimy ideę wiecznie żywego Latającego Cyrku Monty Pythona. Po co? W końcu gdzie jeszcze będzie okazja do obejrzenia w ciągu 6 dni wszystkich możliwych odcinków „z innej beczki” i absurdalnie inteligentnych filmów długometrażowych: „Monty Python i Święty Gral”, „Żywot Brajana”, „Sens Życia” i „Rybka zwana Wandą”, w dodatku na telebimie? Może jeszcze przyleci prawdziwy balon. Chyba że TV zrobi nas w balona... Myślimy, że nie zabraknie również gościnnych występów „Rejsu”, „Misia” tudzież „Seksmisji”. Jak stać się Monty Zlotowiczem? Oto opis kroków, które powinieneś wykonać, zanim przyjedziesz na Zlot: 1. przemyśleć to; 2. wychować martwą papugę; 3. w międzyczasie wpaść na www.modrzew.stopklatka.pl i zapoznać się z programem, mapką dojazdu i innymi atrakcjami, po czym przystąpić do wypełnienia formularza zgłoszeniowego, zgłosić swój akces można również poprzez wysłanie maila na diesiwek@wp.pl 4. dojechać na „Przystanek Alaska” najpóźniej 7 lipca, uprzednio zaopatrując się w 20 zł (koszt uczestnictwa/składka/wpisowe – na nagrody, sprzęt itd. - Zlot nie jest imprezą dochodową! i środki umożliwiające przeżycie w środku rancza (namiot, śpiwór, karimata, 8 zł na jeden nocleg, kilka owiec scytyjskich, strój umożliwiający wystąpienie w skeczu „człowiek pantograf” i kąpielówki – najlepiej seledynowe); 5. kupić kilo kapusty na wszelki wypadek. Gdzie szukać dodatkowych informacji? Więcej szczegółów o zlocie i formularz zgłoszeniowy: www.modrzew.stopklatka.pl/zlot2003.html Relacja z I Nieoficjalnego Ogólnopolskiego Zlotu Miłośników Monty Pytona 2002: www.modrzew.stopklatka.pl/zlot2002.html Zdjęcia z I zlotu: www.rosynant.rac.pl/monty_python2002/galeria/galeria.htm Więcej o miejscu zlotu: www.alaska.babel.pl Adam Jan Kowalczyk ajkow@wp.pl tel. 0-600-245-901 Odpowiedz Link Zgłoś
aard A jakby tak organizatorzy przeczytali post... 17.06.03, 14:51 ... na który odpowiadają, to by nie spamowali. Bo wkleili DOKŁADNIE to SAMO, co ja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: modrzew Re: A jakby tak organizatorzy przeczytali post... IP: 213.227.90.* 17.06.03, 16:50 sorrki :))) rzeczywiscie, wybacz ale "zarobiony jestem" i latam po tym necie i glosze te piekna nowine o zlocie... a tak serio to masz info ktorych ja nawet nie mam :)) jest nas 5 organizatorow i jak widac komunikacja miedzy nami jest kiepska :)))heheh ...ale to dobrze :)) pozdrawiam www.modrzew.stopklatka.pl Odpowiedz Link Zgłoś
aard No dobra, dobra... :-) 18.06.03, 09:09 Gość portalu: modrzew napisał(a): > sorrki :))) rzeczywiscie, wybacz ale "zarobiony jestem" i latam po tym necie i glosze te piekna nowine o zlocie... Nowina faktycznie dobra i prez wzgląd na nia - wybaczam :-) > a tak serio to masz info ktorych ja nawet nie mam :)) jest nas 5 organizatorow i jak widac komunikacja miedzy nami jest kiepska :)))heheh ...ale to dobrze :)) Dostałem maila od Dawida :-) Pozdrowienia, Mikołaj Odpowiedz Link Zgłoś