Dodaj do ulubionych

LINIE EXPRESOWE !!!

IP: *.wis.pk.edu.pl 05.11.02, 15:30
Moze by tak zrobic szturm na MPK zeby puscili jkakas linie expresowa ALejami
JANA Pawla II ?co dzien jezdze z centrum na Hute i nie mam potrzeby
wysiadania na przystankach po drodze.Taka linia skrocilaby czas przejazdu o
polowe!Moze by tak MPK wzielo przyklad z Warszawy gdzie oprocz lini
pospiesznych sa tez Expresowe?Swego czasu pisalem do nich o to by na 501
puscili autobusy przegubowe - chyba niektorzy pamietaja jak roi temu byly to
tylko Scanie nieprzegubowe?Co sadzxicie o pomysle?
Obserwuj wątek
    • Gość: Yzb Re: LINIE EXPRESOWE !!! IP: *.ksk.net.pl / 192.168.3.* 05.11.02, 15:54
      Gość portalu: mar napisał(a):

> Moze by tak zrobic szturm na MPK zeby puscili jkakas linie expresowa ALejami
      > JANA Pawla II ?co dzien jezdze z centrum na Hute i nie mam potrzeby
      > wysiadania na przystankach po drodze.Taka linia skrocilaby czas przejazdu o
      > polowe!Moze by tak MPK wzielo przyklad z Warszawy gdzie oprocz lini
      > pospiesznych sa tez Expresowe?Swego czasu pisalem do nich o to by na 501
      > puscili autobusy przegubowe - chyba niektorzy pamietaja jak roi temu byly
      to
      > tylko Scanie nieprzegubowe?Co sadzxicie o pomysle?

Mysle, ze linia dubluje tramwaj, czyli MPK powie, ze nie ma mowy.
      Ale moznaby rozwazyc np. taka linie (podaje przystanki): CA HTS - Plac
      Centralny - Rondo Czyzynskie - Wieczysta - Rondo Mogilskie - KCK - Nowy
      Kleparz - Biprostal - WIDOK
      Wtedy na 501 moglyby wrucic krutkie Scanie bez zmiany czestotliwosci.
    • Gość: havi Re: LINIE EXPRESOWE !!! IP: *.wmgalicja.krakow.pl 05.11.02, 15:57

> Moze by tak zrobic szturm na MPK zeby puscili jkakas linie expresowa ALejami
      > JANA Pawla II ?co dzien jezdze z centrum na Hute i nie mam potrzeby
      > wysiadania na przystankach po drodze.Taka linia skrocilaby czas przejazdu o
      > polowe!Moze by tak MPK wzielo przyklad z Warszawy gdzie oprocz lini
      > pospiesznych sa tez Expresowe?Swego czasu pisalem do nich o to by na 501
      > puscili autobusy przegubowe - chyba niektorzy pamietaja jak roi temu byly
      to
      > tylko Scanie nieprzegubowe?Co sadzxicie o pomysl
      to by niewiele dało, autobusy i tak stałyby w korkach i na światłach (a
      tramwaje mają najczęsciej przystanki ustawione w pobliżu skrzyżowań, więc taki
      autobus expresowy jechałby niewiele szybciej, a poza tym z czasem ludzie
      pisaliby do mpk z prośbami o ustanowienie dodatkowych przystanków.
      Można byłoby "przyspieszyć" trasy istniejących 500-tek poprzez dalsze
      ograniczenie liczby przystanków zwłaszcza na trasach pokrywającymi się z
      tramwajem. oraz uprościć ich przebieg aby omijały centrum.(np. 501-przez brogi
      i 29-tą, 502-r.mogilsk.- grzegórzeckie-dietla-r.grunw.-bieżanów przydałaby się
      nowa linia z mistrzejowic na ruczaj przez stelli sawickiego-al.pokoju-
      r.grzeg.-klimeckiego-tischnera)
      • Gość: Yzb Re: LINIE EXPRESOWE !!! IP: *.ksk.net.pl / 192.168.3.* 05.11.02, 16:21
        Gość portalu: havi napisał(a):

> > to by niewiele dało, autobusy i tak stałyby w korkach i na światłach

W sumie racja :(

> pisaliby do mpk z prośbami o ustanowienie dodatkowych przystanków.

No to co? MPK by zareagowalo jak zwykle czyli olalo :))))

> 502-r.mogilsk.- grzegórzeckie-dietla-r.grunw.-bieżanów

W zadnym wypadku. 502 nie wozi NIKOGO na calej trasie, no chyba, ze ten ktos
        ma wyjatkowo zle w glowie i wybiera najdluzsze mozliwe polaczenie.

> nowa linia z mistrzejowic na ruczaj przez stelli sawickiego-al.pokoju-
        > r.grzeg.-klimeckiego-tischnera)

Proponowalem z Os. Piastow na Ruczaj patrz watek o 148, ale nie pospieszna.
    • Gość: mouset Re: LINIE EXPRESOWE !!! IP: *.cm-uj.krakow.pl 06.11.02, 12:11
      Jedyny ekspres jaki znam to TransFrej do Zakopanego
      • Gość: Yzb Re: LINIE EXPRESOWE !!! IP: *.ksk.net.pl / 192.168.3.* 06.11.02, 15:13
        Gość portalu: mouset napisał(a):

> Jedyny ekspres jaki znam to TransFrej do Zakopanego

No, to jezdzi po miescie szybciej niz busy, tylko ze chyba nie maja biletow
        ponizej 4 czy 5 zl.
        A wlasnie, a moze by tak MPK zrobilo linie expresowa z cena biletu na poziomie
        150% ceny na zwykle linie? Jezeli ktos jezdzi z Widoku do pracy do Huty, to by
        chyba wolal drozej i duzo szybciej.
        • pavlack Re: LINIE EXPRESOWE !!! 06.11.02, 22:08
          Wątek jedzie do góry
        • Gość: mouset Re: LINIE EXPRESOWE !!! IP: *.cm-uj.krakow.pl 08.11.02, 08:44
          Za 3 zł Frej podrzucił mnie kiedyś do Opatkowic Z dworca byłem w 12 minut
    • Gość: Krakus Re: LINIE EXPRESOWE !!! IP: *.bphpbk.pl 07.11.02, 09:31
      Może przywrócić pośpieszny"A" na trasie Huta Sendzimira-Pl.Centralny-Rondo
      Czyżyńskie-Wieczysta-Rondo Mogilskie-Plac Matejki i z powrotem? Cena za
      przejazd na poziomie 2.5-3zł.
      • Gość: mar Re: LINIE EXPRESOWE !!! IP: *.wis.pk.edu.pl 07.11.02, 16:55
        ludzie a po co sie wychylacie z jakas podwyzszona oplata?w wawie jezdza
        expresy - jak masz karte to w normalnej cenie a jednorazowe nie wiem ...
        ta trasa jest najlepsza a nie jakas objazdowka wszystkimi mozliwymi
        zaulkaami .wzystkie pospieszne od dworca jada ta sama trasa na hute ,inne sa
        tylko przystanki.ludzie - niech nam cholera trasy do szkoly i pracy skroca,a
        nie jakies tam farmazony wymyslaja od nowego roku udziwnione na maxa cenniki
        przejazdow : dla tubylcow i turystow.paranoja jaks .jak chca miec cennik tak
        obszerny jak w wawie to niech tez poszerza wachlarz linii.....takie moje
        skromne zdanie.
        • Gość: Yzb Re: LINIE EXPRESOWE !!! IP: *.ksk.net.pl / 192.168.3.* 07.11.02, 17:20

> ludzie a po co sie wychylacie z jakas podwyzszona oplata?w wawie jezdza
          > expresy - jak masz karte to w normalnej cenie a jednorazowe nie wiem ...

Po to zeby im sie to moglo bardziej oplacic. Moze by nie mowili, ze kasy niet.

> ta trasa jest najlepsza a nie jakas objazdowka wszystkimi mozliwymi
          > zaulkaami .wzystkie pospieszne od dworca jada ta sama trasa na hute ,inne sa
          > tylko przystanki.

Tylko 502 przypadkiem nie ruszac, bo to ma tak byc jak jest. A z Biezanowa na
          Centralny przedluzony 153.

> ludzie - niech nam cholera trasy do szkoly i pracy skroca,a
          > nie jakies tam farmazony wymyslaja od nowego roku udziwnione na maxa cenniki
          > przejazdow : dla tubylcow i turystow.paranoja jaks .jak chca miec cennik tak
          > obszerny jak w wawie to niech tez poszerza wachlarz linii.....takie moje
          > skromne zdanie.

Tu sie zgodze. Dorzucic wiecej linii pospiesznych, zrobic ekspresowe (duble
          dla 444/173, dla 4/501, moze jeszcze jakies inne).
          • Gość: mar Re: LINIE EXPRESOWE !!! IP: *.wis.pk.edu.pl 07.11.02, 17:25
            no juz cie lubie.trafne spostrzezenie - chyba tylko 502 od dworca do huty
            zachowuje sie jak pospiech.
            • Gość: Yzb Re: LINIE EXPRESOWE !!! IP: *.ksk.net.pl / 192.168.3.* 07.11.02, 17:30

> no juz cie lubie.trafne spostrzezenie - chyba tylko 502 od dworca do huty
              > zachowuje sie jak pospiech.

No wlasnie 502 to jest taki dziwny pospieszny, kturym nikt nie jezdzi cala
              trasa, bo jechalby 2x dluzej niz zwyklym :) Ale tak jest bardzo dobrze, nie
              zmieniac! Dziwi mnie tylko, czemu co go ostatnio widze (ok. 13-14) to jest
              pusty.
              • Gość: mar Re: LINIE EXPRESOWE !!! IP: *.wis.pk.edu.pl 07.11.02, 17:36
                nigdy mi sie nie zdarzylo zeby byl pusty.a poza tym masz chyba duzo czasu zeby
                zajmowac sie tymi sprawami....jestes na etacuie w mpk?:-)
                • Gość: Yzb Re: LINIE EXPRESOWE !!! IP: *.ksk.net.pl / 192.168.3.* 07.11.02, 17:43

> nigdy mi sie nie zdarzylo zeby byl pusty.a poza tym masz chyba duzo czasu
                  zeby
                  > zajmowac sie tymi sprawami....jestes na etacuie w mpk?:-)

Nie, tylko ostatnio mi sie uczyc nie chce, wiec siedze tutaj :). A w trakcie
                  jazdy do szkoly to wystarczy ze patrze dookola siebie i widze takie puste
                  Jelcze M120 na 502. Puste tzn. ze 20-30 osob jedzie. Ostatnio tez _do_ budy
                  jechalem pustym (ledwie pare osob stalo). A jak byly Scanie to sie drzwi nie
                  domykaly. Albo wyjatkowo trafiam na te puste, albo cos tu jest nie tak.
                  • Gość: Locutus Re: LINIE EXPRESOWE !!! IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 08.11.02, 06:43
                    W szczycie porannym są tak zaprane, że szpilki nie wciśniesz i ludziom zdarza
                    się zostać na przystanku. Potem jest już faktycznie lepiej, ale poranne
                    neoplany byłyby nie od rzeczy.
                    • Gość: Yzb Re: LINIE EXPRESOWE !!! IP: *.ksk.net.pl / 192.168.3.* 08.11.02, 15:33
                      Gość portalu: Locutus napisał(a):

> W szczycie porannym są tak zaprane, że szpilki nie wciśniesz i ludziom
                      zdarza
                      > się zostać na przystanku. Potem jest już faktycznie lepiej, ale poranne
                      > neoplany byłyby nie od rzeczy.

Musze sobie w najblizszym czasie zaplanowac dojazd do budy tym, bo dawno nie
                      widzialem jak wtedy wyglada. Ostatni raz widzialem to pelne w czerwcu
                      (Scania). A Neoplany to nawet dobry pomysl. Sa w Bienczycach, wiec nadluzej by
                      jezdily od Bieznowa do Huty :)
                    • Gość: tomekw74 Re: LINIE EXPRESOWE !!! IP: *.interpab.com.pl / 192.168.0.* 11.11.02, 08:27
                      Gość portalu: Locutus napisał(a):

> W szczycie porannym są tak zaprane, że szpilki nie wciśniesz i ludziom zdarza
                      > się zostać na przystanku. Potem jest już faktycznie lepiej, ale poranne
                      > neoplany byłyby nie od rzeczy.

A tak a propos: gdzie teraz najczęściej jeżdżą neoplany, bo coś dawno ich nie
                      widziałem. Kiedyś jeździły na 119, więc codziennie było ich pełno na Alejach.
                      A teraz?
                      • Gość: Locutus Re: LINIE EXPRESOWE !!! IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 11.11.02, 10:01
                        132, czasami 172 no i zdarza się, że się na 152 objawią.
    • kuba203 Re: LINIE EXPRESOWE !!! 07.11.02, 10:15

> chyba niektorzy pamietaja jak roi temu byly to
      > tylko Scanie nieprzegubowe?

Rok temu były Ikary (bo są od 01.09.2001), jak teraz :)))

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka