kasicaaa 24.01.06, 11:15 koniecznie muszę przetłumaczyć kilka dokumentów z języka jidisz na polski. szukam kogoś, kto mi w tym pomoże - niekoniecznie zawodowego tłumacza. bardzo proszę o kontakt na kasicaaa@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trudny2002 Re: szukam tłumacza jidisz 24.01.06, 11:15 a Ty Kaska nie prowokujesz? trudny Odpowiedz Link Zgłoś
steinbock Re: szukam tłumacza jidisz 24.01.06, 15:25 Czy na pewno chodzi o jidisz, a nie o hebrajski? Ludzie czesto mylą te jezyki ze wzgledu na ich pisownię. Odpowiedz Link Zgłoś
skks Re: szukam tłumacza jidisz 24.01.06, 15:29 steinbock napisała: > Ludzie czesto mylą te jezyki ze wzgledu na ich pisownię. Proszę? Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: szukam tłumacza jidisz 24.01.06, 15:31 bo hebrajski pisze sie przez samo h, a jdisz przez ce cha.. Odpowiedz Link Zgłoś
mufka_z_jeza Re: szukam tłumacza jidisz 24.01.06, 15:27 Aj, aj... Do tego to trzeba mieć kiepełe... ja ciebie mówię... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: szukam tłumacza jidisz IP: *.adsl.inetia.pl 24.01.06, 17:58 kto sie zna ten sie zna jidisz i hebrajski uzywaja tego samego alfabetu... stad osoba ktora szuka tlumacza moze sie mylic co do jezyka w ktorym ma tekst... jidisz... ciezko bedzie, hebrajski latwiej. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adasiec Re: szukam tłumacza jidisz IP: *.kompania.net 24.01.06, 18:02 Dziwię się, że masz kłopot, wyjdż na ulicę i rozejrzyj się. Co drugi przechodzący to żyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ink Re: szukam tłumacza jidisz IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.01.06, 22:16 Poszukaj Przemka Piekarskiego, który ma lektorat jidisz na UJ. Pracuje też na indologii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DT Re: szukam tłumacza jidisz IP: *.net.autocom.pl 24.01.06, 22:23 www.jewish.org.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kasicaaa Re: szukam tłumacza jidisz 24.01.06, 22:43 no nie prowokuję - > problem mam normalnie, dostałam takie zadanie na cito i już. wiem że jidisz to co innego niż hebrajski :) dzięki za pomoc, tym co pomogli :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remilopa Re: szukam tłumacza jidisz IP: *.acn.waw.pl 25.01.06, 15:54 www.czulent.pl, zwroc sie tam Odpowiedz Link Zgłoś