schumifly 28.01.06, 22:20 Czy ktoś ma jakieś refleksje na temat zebrania? Czy uważacie, że uda nam się zmienić ostatecznie Zarządcę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dwapak78 Re: Zebranie Paryżan 28.01.06, 23:48 Witam, nie wiem jak sie skoczyla rozgrywka, ale osobiscie mysle ze ten zarzadca moze zostac mimo tych 0.55zl za m2, bo jak bedzie nas czekala nowa firma, to koniec, nowe umowy i pewnie ostatecznie wieksze koszty. ...Swoja droga jesli jest ktos na forum kto nie byl na zebraniu to NIECH SIE WSTYDZI, bo wiadomo juz ze bylo mniej niz 50%, a sprawa jest powazna i zarzadca musi byc!!! Odpowiedz Link Zgłoś
curious Re: Zebranie Paryżan 29.01.06, 15:51 Uważam,że Zarząd jest OK. Powinien zostać. Za niepotrzebny uważam wydatek na dodatkowe odśnieżanie i sprzątanie. Jak dla mnie tak jak jest teraz wystarczy. No, ale te 15 groszy na metrze więcej to nie jakiś majątek, więc skoro niektórzy mieszkańcy nie są w stanie przejść od chodnika do samochodu po kawałku śniegu to niech już mają... W końcu niedołężnym trzeba iść na rękę... Pozdrowasy Odpowiedz Link Zgłoś
nawoja1 Re: Zebranie Paryżan 31.01.06, 08:48 nie bylismy na zebraniu, ale mieliśmy w ten weekend zaplanowany wyjazd i to jeszcze przed ogloszeniem terminu zebrania. Przekazalismy naszym sąsiadom upoważnienie do glosowania w naszym imieniu; niech się wstydzą inni, którzy ani nie przyszli , ani nikogo nie upoważnili... Odpowiedz Link Zgłoś
europejczyk_pl Re: Zebranie Paryżan 30.01.06, 16:47 witam po pierwsze szkoda że było nas tak mało, czyzby nie wszyscy zdawali sobie sprawe po co jest zebranie we wspólnocie mieszkaniowej po drugie jestem za pozostawieniem zarządcy, gdyż nie mam zastrzeżeń co do jego pracy, a oprócz tego w odróżnieniu od osoby któa uważa że posiadanie przez zarządce biura na osiedlu nie jest istotne to ja uważam, iż jest to bardzo ważne. po trzecie przeraża mnie to iż jednym z kandydtatów do naszej rady jeso osoba( pan którego nazwiska nie pamiętam, Pan który strasznie dużo mówił a dokładniej czytał z kartki z góry przygotowane wystąpienie) dla której wykonywanie przeglądów technicznych jest niepotrzebne. Czy nie wystarczy nam tragedi które powstały na skutek nie wykonywania przeglądów technicznych , czy i na naszym osiedlu musi dojść do katastrofy, żeby tacy ludzie jak ten pan zrozumieli że zaczym sie coś powie to trzeba pomyśleć czy nie mówi sie głupstwa oraz że trzeba ponosić konsekwencje swoich wypowiedzi. Pozatym uważam iż chce on poprostu zaistnieć i dlatego dużo mówi nie rozumiejąc jakie skutki możgą spowodować jego propozycje. po czwarte osoba przewodniczącego, według mnie bardzo dobry wybór! Pan po niedługim czasie z pomoca Pani Administrator świetnie potrafił sie znaleść w swojej roli i naprawde dobrze według mojej oceny prowadził zebranie. Odpowiedz Link Zgłoś
mak_a Re: Zebranie Paryżan 30.01.06, 17:22 Drodzy Sąsiedzi, Jestem jedną z tych osób, których na zebraniu nie było, ale bynajmniej się tego nie wstydzę, jak nawołują inni, a jedynie żałuję. Co do zmiany administratora ze względu na koszty, nie wiem, czy gra jest aż tak warta świeczki. Ogólnie oceniam Zarządcę naszego osiedla bardzo dobrze. Uważam, że każdy zgłaszany problem jest traktowany serio i z wielką kulturą. Zawsze, kiedy potrzebowaliśmy pomocy ze strony Administratora, otrzymywaliśmy ją. Wiem, że wiele spraw pozostaje nierozwiązanych, ale nie podejrzewam Administracji o działanie w złej wierze. Będąc w tak dużej zależności od różnych czynników czasem nie da się działać natychmiast. Jest powiedzenie - nie naprawiaj, jeśli nie jest zepsute. I myślę, być może asekuracyjnie, że w tym przypadku nie ma powodów do drastycznych kroków. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
toratora00 Re: Zebranie Paryżan 30.01.06, 23:16 europejczyk zgadam sie z tobą w wiekszości zformułowań mam jednak odmienne zdanie co do prowadzenia zebrania przez przewodniczącego, jedno okreslenie ciśnie mi sie na usta "miernota" przeciesz on zachowywał sie tak jakby był wyrwany z głębokiego snu, około 1/3 czasu zebrania minęło na próbie zorientowania (odnalezienia) sie przewodniczącego w którym momęcie zebrania jesteśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
repsaj Re: Zebranie Paryżan 31.01.06, 09:36 Hej ty TORA - trzeba sie było zgłosić, a nie obrażać ludzi i źle oceniać.Nie wiem kim jest ten Pan który przewodniczył w zebraniu ale daję głowę że zanim coś zrobi to dwa razy się zastanowi i sprawdzi pod kazdyn względem. /Był taki jeden na zabraniu co najpierw powiedział że nie ma czasu a potem co chwilę stwierdzał że RaDA MUSI ZROBIĆ TO I TAMTO, nawet nie pokusił się przed zebraniem o zapytanie u innych zarządców ile bierą za m2. Udział w Radzie to poświęcony czas prywatny i mam nadzieję, że ten Pan teraz po takich epitetach nam go nie odmówi. Z wyboru pozostałych członków nie jestem zadowolona zwłaszcza z bloku 39. Ten co dużo mówi albo mało zna się na zarządzaniu taką firmą jak Paryż z jej /naszym !!!/ majątkiem, nie zawsze ma rację - ale podobno ćwiczenie czyni mistrza. Nie rozważam zmiany zarządcy w kategoriach uda się czy się nie uda. Biorę pod uwagę fakty, realia i własny interes. Uważam że powinien zostać obecny zarządca. Odpowiedz Link Zgłoś