Gość: ziggy GAZETA REKLAMUJE PROCHY ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 16:19 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: GAZETA REKLAMUJE PROCHY ? IP: *.akron.wroc.pl / *.akron.net.pl 02.02.06, 16:27 Bez snesu dla mnie uczyć się w taki sposób. Ja uczę się "normalnie" tzn. czekoladka, herbatka, może cola. Prawda jest taka, że jakbym za dużo wymienonionych produktów spożył, także miałbym problem ze zdrowiem. Inna sprawa, że podczas nauki najważniejszy jest SEN i odpoczynek, a nie kucie przez całą noc i całkowite zapomnienie tych treści po egzaminie - tak dowodzą badania naukowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FreakyMisfit Popularny syrop prawie jak adrenalina IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 02.02.06, 17:55 Ja tam niczym sobie nie pomagałem na studiach. Nawet kawy nie piję, i zawsze zdałem bez problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith41 INSTRUKCJA-DZIEKUJEMY ;) 02.02.06, 18:02 Rozsądek rozsądkiem, ale... jak ktos jedzie 140 km/h też zdaje sobie sprawe z niebezpieczeństwa, a mimo to jedzie dalej... Media tak cudownie nagłasniaja sprawę... tak, gdyby jakis student nie wiedział- przeżyłam całe studia i jakos do mnie to nie dotarło, ale zaraz obrona... ;) W tym przypaku (kolejny raz ) media robia więcej złego niż dobrego. A producencie tych leków sie ciesza... natomiast 1 butelka, 1 opakowanie... To tak, jak z zakazem sprzedaży alkoholu nieletnim... na pokaz owszem, a jak to jest naprawde wszyscy wiedzą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola skutki uboczne IP: 83.238.122.* 02.02.06, 18:29 moja znajoma po tussipecei miala takie objawy ze lekarz skierowal ja na tomografie mózgu z podejrzeniem nowotworu tego jakze przydatnego studentom organu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juzek A ja od dawna... IP: *.5.15.vie.surfer.at 02.02.06, 18:51 ...wiem ze studenci,to rodzaj baraniego stada,a Ci z UJ tostado objete ochrona przez UNESCO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student NIE, NO TO SĄ PO PROSTU JAJA IP: *.umcs.lublin.pl 02.02.06, 18:58 jak berety, jakby to pewne prymitywna blondyna powiedziala... "Kobieta w aptece powiedziała mi, że sprzeda mi jeden syrop, a tabletki w ogóle są na receptę. To nie wystarczy, żeby się porządnie przygotować." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student ETI PG moje studiowanie IP: *.mlyniec.gda.pl 02.02.06, 19:07 Ja tam mam podejscie do studiow nastepujace: - w ciagu semestru korzystac ile sie da, imprezy, dziewczyna, sporty - gory, plaze, kursy, zlecenia, doswiadczenie zawodowe itd. - przed sesja nadrobic zaliczenia - w sesji przysiasc tydzien, zakuc, zdac, ciekawe przedmioty zapamietac reszte zapomniec Dzieki temu mam i studenckie zycie i bedzie dyplom, i moze niektorzy twierdza ze potem sa bezmozgi z dyplomem, ale prawda jest taka ze mimo ze studiuje na ponoc elitarnym kierunku jakim jest Informatyka na Politechnice Gdanskiej (wydzial latajacych siekier...), wiekszosc przedmiotow albo jest malo aktualna albo kiepsko prowadzona a z zewnetrznych kursow i internetu czesto wiecej sie da nauczyc i przygotowac do zawodu... To moj sposob, ale mimo to ze ucze sie semestru w tydzien czy dwa (poza projektami) to NIGDY nie potrzebowalem zadnej uzywki, nawet kawy - bo nie pijam i chce mi sie od niej spac. A studenckie kombinowanie bylo jest i bedzie i watpie zeby to sie kiedykolwiek zmienilo... Jedyne co to miec nadzieje ze bedzie z umiarem (chociaz jak czytam "6 tabletek, potem przerwa, 6 tabletek, to sam nie wiem co o tym myslec...) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
sasanka2411 Re: moje studiowanie 02.02.06, 19:14 Cudownie sie wypowiadacie Wspaniali studenci!!! Ale zeby cos osiagnoc i czuc sie dowartosciowanym po skonczeniu studiow Nalezaloby najpierw zmienic wykladowcow Wymagac tego co potrzebne i co rozwija.... ja mam tylko mature i ciesze sie ze nie musze sie uczyc zbednych ..... Narazie pracuje Trzymajcie sie mlodzi swoich zasad Na nauce swiat sie nie konczy!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Belfer Kretyństwo - taki artykuł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 19:23 Kretyństwo - taki artykuł... jednym słowem - w imieniu rzeszy studentów, maturzystów, itd. - dziekuję za instruktaż! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re:Ograniczenie ilości pojazdów do jednego/godzinę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 10:41 Dlaczego?Żeby nie można było się często rzucać pod koła.Wydajność pracy umysłowej zwiększały środki poprawiające ukrwienie mózgu i metabolizm tkanki mózgowej i pita w nadmiarze kawa.Nie jestem na bieżąco,ale to niesłychanie delikatna i nieodwracalna sprawa.Wyspanie i organizacja czasu to o wiele istotniejsze.Ten artykuł i koncepcje oraz ograniczenia to pospolite przestępstwa.Dystrybucja leków jest oparta na przepisach a nie koteriach.Lek działa w tym wypadku na narządy wewnętrzne a pobudzenie(złudzenia) to niewielki procent działania.Przy przedawkowaniu może być niebezpieczny w chorobach serca,nadciśnieniu,wrzodach żołądka itp.W dawkach powyżej leczniczych zatruwana jest między innymi wątroba przez którą przechodzą wszelkie chemikalia.Podatność na sugestię jest duża,ale to nie narkotyk i nie musi dochodzić do uzależnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Popularny syrop prawie jak adrenalina IP: 195.116.1.* 02.02.06, 23:42 Jak dzidziusie zwane studentami nie potrafia się nauczyć w cywilizowany i klasyczny sposób to niech zmienia zajęcie... niech sipą wegiel przerzucają a nie uzywają dopingu... Warto pamietac, że kiedy będa juz w wieku produkcyjnym może przyjdzie im skorzystać z porady człowieka...ktory za młodu tez zaliczał sesję na dopingu, a o tym z czym do niego się zwracacie nie ma nawet bladego pojęcia...A może to lekarz, architekt....I na pewno nieźle was wyleczy i zaprojektuje fajny domek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tussipectka hmmm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 11:58 no szczerze, to dzieki temu zaliczylam kolejna sesje z rzędu...nie trzeba brac 15 tabletek, wystarczy mocna kawa, pol aspiryny i 2 tabletki, nie polecam, bo kazdy organizam reaguje inaczej i niektorzy faktycznie chodzą roztrzęsieni, ale na mnie działa ok, na czym innym mogłabym uczyć się 4 noce z rzędu od 12:00- 6 rano i nie czuc zmeczenia w ciagu dnia?fakt tylko, ze po tym, jak przestaje dzialac ma sie niezły zjazd... Odpowiedz Link Zgłoś