Dodaj do ulubionych

Łowcy skór cd.

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.02, 09:46
Kto teraz bierze 1500 PLN ????
Autor: osiemnasty@NOSPAM.gazeta.pl
Data: 04-11-2002 07:36 + odpowiedz na list

+ odpowiedz cytując

------------------------------------------------------------------------------
--
Wracam do sprawy łódzkiego pogotowia.Jak podali dzielni dziennikarze od
każdego pogrzebu nasi kochani pracownicy pogotowia brali 1500 PLN łapówki.
Pozamykano ich ale jakoś pogrzeby nie staniały o 1500 PLN. Kto więc teraz
bierze te 1500 ???? Może ktos wie i odpowie. Pozdrawiam.
osiemnasty
Obserwuj wątek
    • Gość: trudny Re: Łowcy skór cd. IP: *.localdomain / 192.168.5.* 15.11.02, 10:00
      Gość portalu: rebus napisał(a):

> Kto teraz bierze 1500 PLN ????
      > Autor: osiemnasty@NOSPAM.gazeta.pl
      > Data: 04-11-2002 07:36 + odpowiedz na list
      >
      > + odpowiedz cytując
      >
      >
      > ------------------------------------------------------------------------------
      > --
      > Wracam do sprawy łódzkiego pogotowia.Jak podali dzielni dziennikarze od
      > każdego pogrzebu nasi kochani pracownicy pogotowia brali 1500 PLN łapówki.
      > Pozamykano ich ale jakoś pogrzeby nie staniały o 1500 PLN. Kto więc teraz
      > bierze te 1500 ???? Może ktos wie i odpowie. Pozdrawiam.
      > osiemnasty
      To nie jest rebus , rebusie.
      Najpewniej niewiele się w branz y skórzanej zmieniło, a jedynie głębsze
      ukonspirowanie i wyższy poziom dyskrecji zapanował. To zresztą żadna róznica,
      bo nie chcesz chyba powiedzieć, ze proceder był jedynie plotkarską opowieścią.
      ...
      trudny
      • adam.67 Re: Łowcy skór cd. 15.11.02, 10:30
        Czyli, króko mówiąc, handel skórami zszedł do podziemia, poniżej poziomu
        piwniczki w grobowcu, gdzie panuje już wyższy stopień wtajemniczenia. Logika
        wskazywałaby na to, że teraz ceny mogą nawet pójść w górę, no bo teraz trzeba
        przejść więcej tajemnych rytuałów, pewnie więcej będzie pośredników, łańcuszek
        ludzi chciwej woli z pewnością się wydłuży... a Dr. Pavulon będzie się wyżej
        cenił, no bo ryzyko ma swoją cenę...
        • Gość: coca Re: Łowcy skór cd. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.02, 10:58
          adam.67 napisał:

> Czyli, króko mówiąc, handel skórami zszedł do podziemia, poniżej poziomu
          > piwniczki w grobowcu, gdzie panuje już wyższy stopień wtajemniczenia. Logika
          > wskazywałaby na to, że teraz ceny mogą nawet pójść w górę, no bo teraz trzeba
          > przejść więcej tajemnych rytuałów, pewnie więcej będzie pośredników,
          łańcuszek
          > ludzi chciwej woli z pewnością się wydłuży... a Dr. Pavulon będzie się wyżej
          > cenił, no bo ryzyko ma swoją cenę...
          >
          > To zbyt ogólnikowe stwierdzenie. Bo to dziwne że ludzie umierają po
          udzieleniu im pomocy. Dlaczego to robia lekarzom? Przyjrzyjcie się statustyce
          ile ludzi umiera w aresztach sledzczych. Nie wytrzymuja presji , choc niczego
          im nie udowodniono.
    • Gość: kivi Re: Łowcy skór cd. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.02, 12:56
      łowcy skór -koścół
      Autor: Gość: jan IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl
      ------------------------------------------------------------------------------
      Przeczytałem dzisiejszy artykuł o pogotowiu w Łodzi.Jestem oburzony praktykami
      lekarzy ale jest i druga strona medalu .Znam osoby prowadzące branże
      pogrzebową w Łodzi i czytajac artykuł jedynym aniołem jest P.Skrzydlewski nie
      jest tajemnicą w Łodzi że firma ta jest bardzo ściśle powiązana finansowo z
      kurią na czele której stoi biskup Ziółek.Czemu nie porusza się tego tematu
      wygląda na to że kościół jest jeszcze lepszy od dawnej komuny w blokowaniu
      informacji.Może gazeta wyborcza też się boi ? Firma Skrzydlewski jest obecna we
      wszystkich urzędach stanu cywilnego i nakłania rodziny załatwiające akty zgonu
      do zmiany firmy ,sam osobiście doświadczyłem przy śmierci babci i mamy jak
      wydzwaniał pan reprezentujący firme Skrzydlewski i grozil że jak nie
      skorzystamy z jej usług to nie wyda zwłok i będzie sekcja.A działo się to w
      szpitalu MSW.Skąd miał do mnie telefon tylko od lekarza czy to nie jest układ ?
      Takie sygnały miałem od swoich znajomych nakłanianych nachalnie przez
      pracowników Skrzydlewskiego. Obecnie kuria wprowadziła zakaz wchodzenia
      pracowników wszystkich firm oprócz Skrzydlewskiego do kancelari cmentarnych z
      rodzinami których obsługują, wprowadziła również przymus płatny 200zł dla
      rodzin zmarłych .Polega to na tym że firma pogrzebowa obsługiwała rodzine od a-
      z łącznie z wyprowadzeniem z kaplicy i wpuszczeniem do dołu.A teraz nie
      wolno ,tylko dany zakład przywozi ciało a wyprowadzają ludzie Skrzydlewskiego
      (200zł). rodziny są oburzone ale żadne skargi w kurii nie pomagają.Głośno sie
      mówi w branży że za chwilę kuria przy pomocy firmy Skrzydlewski położy łapę na
      grabażach i kamieniarzach Opowiadanie że pogrzeb może się zmieścić w ZUS
      (4092zł) można w bajki włożyć plac na cmentażu pojedyńczy 1430zł głębinowy
      2500zł ksiądz od 400zł-700zł oczywiście bez rachunku! jezeli jest pomnik to
      rozbiórka może kosztować tyle co ksiądz.A gdzie trumna ,wieńce,opłata za
      chłodnie .Oczywiście przy skromnej kalkulacji możliwe jest zmieścić się w zusie
      ale trumna nie będzie rewelacyjna.Jest wiadome że cmentarz na osiedlu Olechów
      kupił Skrzydlewski a oficjalnie jest pod kurią. Pazerstwo kościoła i
      Skrzydlewskiego jest przerażające. Anioł za jakiego się uważa ma rogi
      diabła .Ciekaw jestem ile dostali dziennikarze od Skrzydlewskiego za ujawnienie
      takich rewelacji wybielających jego a oczerniających innne zakłady w tym
      artykule?
      z poważaniem jan

• Gość: józek Re: Łowcy skór cd. IP: 149.156.12.* 15.11.02, 15:39
      Dajecie się prowokować hienom dziennikarskim.
      Nikomu nie udowodniono celowego uśmiercania i nikt z dziennikarzy za to
      bezpodstawne posądzenie nie przeprosił.
      EOT.
    • Gość: Sierpień Jesteś prymitywnym awanturnikiem IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 15.11.02, 16:30
      tak się zdarzyło że pół roku przed tak zwaną "aferą" zmarła - bliska mi osoba.
      Było pogotowie. Nie było żadnego zakładu pogrzebowego, ani żadnej oferty.
      Dopiero w prosektorium facet zaproponował że mogę skorzystać z oferty zakładu
      pogrzebowego z którym on współpracuje. Nie mam do tego zakładu większych
      zastrzeżeń.
      Jedynie karawaniarz wziął cokolwiek za dużo.
      Tak więc przypuszczam, że artykuł polskojęzycznego brukowca to prymitywna
      prowokacja obliczona na skłócenie społeczeństwa. Co zresztą się udało.

Teraz pora, aby dziennikarze i szefostwo odpowiedzieli w sprawie karnej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka