Dodaj do ulubionych

ROLETY DO OKIEN

07.02.06, 13:35
Witam,

Czy możecie polecić jakąś firmę, która ładnie i dobrze zrobi wewnętrzne
rolety w kasetkach do okien?
Zebra..
Obserwuj wątek
    • k_asia2 Re: ROLETY DO OKIEN 07.02.06, 19:25
      ja robilam tutaj www.rolety.krakow.pl/?page=kontakt
      mieszcza sie na chemielncu wiec bliziutko
      ja jestem bardzo zadowolona zarowno z uslugi jak i samych rolet
      podobno bardzo duzo osob z OE u nich zamawialo
      pozdrawiam
    • bnm123 Re: ROLETY DO OKIEN 08.02.06, 19:38
      jakie ceny, proszę o konkrety
      • lautremont Re: ROLETY DO OKIEN......Ceny 09.02.06, 17:12
        Mi wycenili koszt biorąc pod uwagę 3 okna (jedno pojedyncze) plus balkon na
        około 1100 PLN brutto. Kasetony aluminiowe, materiał średnij klasy, dodatkowo
        dają rok gwarancji na mechanizm.

Czy to dużo? jak sądzicie, bo wydaje mi się, że za tą kaskę to mogę mieć piękne
        zasłony i niezłe karnisze.

buziaki

• han_ia Re: ROLETY DO OKIEN......Ceny 09.02.06, 17:14
          Standartowo. Mam wrażenie, że za dobrej jakos tkaniny + karnisze wyszłoby chyba
          troszkę więcej. Najdroższe są pliski i rolety rzymskie, niestety :-(
        • e-nick Re: ROLETY DO OKIEN......Ceny 09.02.06, 17:25
          Za 1100 zł uszyli mi na miarę , bardzo ładne firanki z lambrekinem do salonu i
          do kuchni w Dekorze na ul. Stradom - w Tesco też mają punkt na dole . Bardzo
          ładnie to wygląda i nie trzeba gwarancji na piśmie , ponieważ materiał i samo
          szycie jest trwałe i nie niszczy się podczas prania . W sypialni mam firankę z
          zasłoną , która wisiała 4 lata w moim poprzednim mieszkaniu i pomimo częstego
          prania nadal wyglada jak nowa . Moge więc z czystym sumieniem polecić te
          Panie .Mają tam bardzo duży wybór tkanin i potrafią zrobić naprawdę cuda .
          Rolety trochę dużo kosztują i nie wiem jak wygląda utrzymanie w czystości
          tego "ustrojstwa" . Od słońca mozna załozyć zwykłe żaluzje i spuszczać je tylko
          w razie potrzeby .pzdr
          • lautremont Rolety rzymskie 09.02.06, 19:53
            A czy ktoś może wie gdzie w krakowie uszyją mi r.rzymskie ?
    • bnm123 Re: ROLETY DO OKIEN 10.02.06, 20:55
      firma Promyk na ul. Igołomskiej
      za 900 zł założyli mi rolety kasetkowe do 2 okien balkonowych (mieszkanie
      narożne czyli jedno okno to 3 kwatery). mogło być jeszcze taniej tylko
      prowadnice które wybrałam są w okleinie drewnopodobnej-mahoń, idealnie pasującej
      do koloru stolarki.
      • franeknordgreen Re: ROLETY DO OKIEN 14.02.06, 08:24
        bnm123 mam takie samo mieszkanie, powiedz, czy Twoje drzwi balkonowe też tak
        ciężko się domykają? Nie wiem, czy nie powinienem się tym trochę przejąć, ale
        zawsze mam problem z domknięciem ich u góry.
        • chieftain Re: ROLETY DO OKIEN 14.02.06, 09:08
          wprawdzie mam inne mieszkanie ale ten sam problem... u mnie też się mie
          domykają u góry drzwi i rada albo trzeba wezwać warbud ( a oni wyślą specy od
          okien)i wyregulują na tzw górnym zaczepie albo (wersja pesymistyczna) masz
          wypaczone drzwi i trzeba całe wymienić tak niestety jest u mnie :(...
          pozdr.
          • franeknordgreen Re: ROLETY DO OKIEN 14.02.06, 10:01
            chief, czy zgłosiłeś to jako usterkę i drzwi zostaną wymienione w ramach
            gwarancji? Sam nie wiem, co z tym zrobić.
            • chieftain Re: ROLETY DO OKIEN 14.02.06, 13:30
              zgłaszasz do NM oni przekazują do Warb. a oni zlecają interwencję ludziom
              powiązanym z producentem okien (sympatyczny pan Tomek) i oni albo regulują okna
              albo kwalifikują do wymiany w ramach gwarancji.Tak to wygląda struktura feudalna
              albo drabinkowa ale na to nie mamy wpływu. I jeszcze jedno niestety, tżeba
              pilnować NM żeby nie czekać na reakcję niewiadomo ile czasu bo naszemu
              kochanemu deweloperowi się nie spieszy z przekazywaniem usterek dalej :( mam to
              już przećwiczone. Życzę wytrwałości pozdr.
              • muchomor_w_kropki Re: ROLETY DO OKIEN 18.02.06, 10:48
                Ja bylem w identycznej sytuacji. Drzwi balkonowe sie nie domyklay z gory.
                Zglosilem to na pismie do NM okolo 10 pazdziernika. Po interwencji na poczatku
                listpada przyszlo dwoch kolesi i stwierdzili, ze drzwi trzeba wymienic. Na moje
                pytanie ile to potrwa odpowiedzieli, ze przed Bozym Narodzeniem powinni zdazyc.
                Odebralem to jako zart, jedak rzeczywistosc byla brutalna. Tuz przed swietami
                zadzwonilem do p. Mroza i zrobilem awanture, ze mam zimno itp. Tego samego dnia
                zjawili sie dwaj fachowcy (inni niz poprzednio) i stwierdzili, ze drzwi trzeba
                wymienic. Po kliku telefonach do p. Mroza drzwi wymieniono mi okolo 15
                stycznia. Jak widac trwalo to 3 miesiace od zgloszenia. Teraz wszystko jest w
                porzadku. Z kompletna wymiana stolarki okiennej czeam do lata.

pzdr
                Muchomor (w kropki)
        • bnm123 Re: ROLETY DO OKIEN 17.02.06, 20:57
          u mnie ciężko się zamykała ta część uchylna, były też takie przeskoki na
          zawiasach. zgłaszałam już kilka razy problemy z oknami, za każdym razem ktoś
          przychodził i za każdym razem jest lepiej. ostatnio wymienili mi fragment
          uszczelki w gornej części każdego okna ponieważ bardzo wiało.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka