Dodaj do ulubionych

te wszystkie cyrki z popieżem są

IP: vance* / 142.30.229.* 18.11.02, 22:56
te wszystkie cyrki z popieżem są
żenujące. Przecież gdyby ten cały kler wierzył w Boga to czy tak by chapali
za
życia?
Oj naiwniacy... Przecież modlić się można na polu pod figurą, świadectwo
wiary
daje się swoim postępowaniem. A jakie to świadectwo ten przepych i tłuste
mordy
biskupów ?????

Obserwuj wątek
    • Gość: wikary Re: te wszystkie cyrki z popieżem są IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.11.02, 08:15
      Dyskutować o "cyrkach z papieżem"-w klerykalnym Krakowie-no niewiem czy ktoś
      z forumowiczów się odważy.Ale próbuj.
      • trudny2002 A jak myślisz Stan... 19.11.02, 09:04
        czy prezydent wszystkich może jeszcze zeszczuplec?
        Pytam, bo Ciebie niepokoi otyłość.
        Wskazałbym nie związanych z klerem ministrów Kalisza i Łapińskiego...czy
        sądzisz, że to od modlitw ta nadwaga?
        Wielu jest grubasów i pewnie też niemało szczupłych, ale czy to należy wiązać z
        techniką wyznawania religii?
        To dotyczy raczej genetyki i nawyków żywieniowych...
        Amerykanie nie są aż tak pro , a jednak opasłych ciał spotkasz tam co
        niemiara...a piwosze niemieccy również nie cienkich ciał...
        Oj przypierd...sz się chyba Stanie...
        trudny;-))
        • bluetab70 Re: A jak myślisz Stan... 19.11.02, 09:31
          A ja sobie myślę, że "tłuste mordy biskupów" to nie tylko przypi...lanie się
          Stana, w końcu nie tak bardzo dawno temu wielkość brzucha była synonimem
          zamożności ( w niektórych kulturach zresztą nadal tak jest)... Na tle ogółu
          taki np. Macharski wydaje się być wyjątkiem potwierdzającym regułę.
          A nawyki żywieniowe i genetyka - cóż, to jest oczywiście racja, chociaż
          zauważam pewną prawidłowość wśród tych, co powchodzili na urzędy: wielu z nich
          opuszczała swoje stołki jako znacznie... więksi (objętościowo).
          A co do hipokryzji czarnych ( ale też czerwonych, zielonych i inaczej
          ubarwionych również), to w pełni się ze Stanem zgadzam ( chociaż może bardziej
          w treści niż w formie)
          pzdr.
          B
          • adam.67 Dygresja 19.11.02, 09:43
            Poniekąd też się zgadzam i popieram.
            Ale trochę zamieszam, jak to mam w zwyczaju...

Tłuste mordy... a zamożność. Da się znaleźć jakieś związki przyczynowo-
            skutkowe. Tłustość mordy biskupa nie jest inną tłustością niż w przypadku
            spasionego towarzysza, z gatunku wicie rozumicie, co to zadowolony z siebie
            zaciera tłuste rączki gadając o bezrobociu, biedzie i głodzie. Tłustość bywa
            czasem objawem choroby, lecz raczej głodującym dzieciom tłustość raczej się nie
            zdarza. Jak widzę te tłuste gęby pełne tekstów o miłosierdziu, potrzebie
            pomagania biednym, głodnym, pokrzywdzonym... chce mi się rzygać. Obojętnie czy
            słucham biskupa czy towarzysza. Szkoda, że nigdy nie miałem okazji popatrzeć w
            te - jak to napisał Stan - tłuste mordy, i patrząc w oczy (lub oczka) zapytać:
            A coś ty zrobił dla tych, o których gadasz??? Ale konkretnie???

> A co do hipokryzji czarnych ( ale też czerwonych, zielonych i inaczej
            > ubarwionych również), to w pełni się ze Stanem zgadzam ( chociaż może
            bardziej w treści niż w formie)
            Fakt. Zgadzam się co do treści. Nad formą można popracować. I nawet należy.

Pozdr.
            • Gość: picipolo Re: ehh szkoda mówic IP: *.nowa-huta.sdi.tpnet.pl 19.11.02, 09:58
              Byłem raz na nietypowych chrzcinach , mianowicie odbywały sie w piatek.
              Gdy juz siedzielismy za "stolem"przyszedł ksiadz który prowadził nabozenstwo
              (znajomy rodziny)i jak zobaczyłem jak on w piatek pałaszuje miesiwa , to
              przestałem sie dziwic wszystkiemu.
              Kto jak kto ale ksiadz powinien w piatek raczyc sie serkiem białym, zółtym albo
              szprotkami w oleju,makrela,byczkami w sosie pomodorowym a nie zajadac sie
              miesiwami.

pozdrawiam póki co jeszcze szczupły picipolo(ale wchodze na stołki wiec moze
              sie los odmieni?)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka