homovaticanus 15.02.06, 00:59 Bez wprowadzenia paru plutonów patroli modlitewnych chyba sie nie obejdzie. www.lewica.pl/?dzial=polska&id=4545 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
homovaticanus Re: Krakowscy licealisci: "Nie dla religii w szko 15.02.06, 01:36 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=4389587&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Re: Krakowscy licealisci: "Nie dla religii w szko IP: *.comnet.krakow.pl 15.02.06, 07:54 teraz , za rządów nawiedzonych katolaków chcą usunięcia religii ze szkół ? życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 10:57 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czasy Re: Krakowscy licealisci: "Nie dla religii w szko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 07:48 czasy głebokiej komuny niektórzy mają aktualnie w głowie niech żyje tow.Wiesław, Władysław Gom€łka, agent NKWD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uurrra [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 08:01 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: racja Re: Krakowscy licealisci: "Nie dla religii w szko IP: *.tsua.net 15.02.06, 08:06 Tak się strasznie ich boisz? Polska - do wiary katolickiej przyznaje się ponad 90% Polakow - a ilość przęstepstw kilka razy wyższy niż w krajach liberalnych. Dlaczego w Polsce - kraju katolickim gdzie religii nauczają w szkołach - ludzie muszą mieć kraty w oknach? Takich krat nie ma w krajach liberalnych Europy Zachodniej. Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staruszka Re: Krakowscy licealisci: "Nie dla religii w szko IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 16.02.06, 16:15 W Polsce jest tak,że jak się np,moralności i itd nie realizuje,to przynajmniej sie dużo pogada - to wymaga mało wysiłku,a wzsyscy słyszą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo I oczywiście wierzysz w to co piszesz. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.06, 00:42 Odrobina rzeczowości..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniel Re: Krakowscy licealisci: "Nie dla religii w szko IP: *.devs.futuro.pl 21.02.06, 00:35 stary capie......mylisz zupelnie pojecia..... w polsce masz kraty w oknach bo boisz sie zeby ci ktos telewizora czy kompa nie wyniosl.a dlatego tak sie dzieje bo ludzie pieniedzy nie maja.nie maja bo czerwone skur***y za komuny do tego doprowadzily....na zachodzie ludziom sie powodzi.nie ma do tego nic religia....w polsce niby jest te 90% katolików ale co z tego jak i tak kazdy robi co mu sie chce.czytam posty coponiektorych i normalnie załamka.napierdzielacie na kosciół na kaczyńskiego.chlop rzadzi ok 115 dni ( mowa o rzadzie) i czego wy sie spodziewacie kur**a cudu ze przez taki okres zdziala.miler stwierdzil " prawdziwego mezczyzne mozna poznac po tym jak konczy a nie jak zaczyna" i do czego doprowadzil????do pogłebienia tego gówna ktore ciazy juz nei wiadomo ile nad polska.wiec widac jaki z niego mezczyzna..piepszony komunista....wracajac do tematu bandytyzmu w polsce.....wszystko siega czasów dawniejszych gdy polak sprzedawal polske....to nei niemcy nas oskubali czy ruski tylko my sami i tacy ludzie ktorzy w obecnych czasach sprzedaja wszystko co polskie...fabryki,stocznie,huty,.....jak ludzie maja nie krasc jak w wiekszosci przypadkow nei maja na jedzenie....dlatego nei jest to wina religii.najprosciej jest zwalac wszystko na kosciół bo np ksieza nie beda atakowac nikogo dlatego wszyscy na nich pluja.....zgodze sie ze nei kazdy ksiadz jest prawy ale tylko i wylacznie dlatego ze przez okres komunizmu wladze wysylaly swoich ludzi do seminariów aby szpiegowac i wewnetrznie rozwalac kulture i religie w polsce.... dziwi mnie fakt iz cala polska...grzesznicy,,ateisci ikij wie kto jeszzcze potrafili sie polaczyc po smierci papieza.....nastapiły nawrócenia ludzie znow uwierzyli.....tylko własnie takie capy jak co poniektorzy spowrotem sie odwrucili....to sa zwykli klakierzy ktorzy robia tylko cos na pokaz lub gdy im ktos cos podyktuje....moim zdaniem religia powinna byc w szkolach.mam 22 lata i przez caly okres ksztalcenia ( do klasy maturalnej ) uczeszczalem na lekcje religi.....uprzedzam głupie odpowiedzi typu " jestes wyslannikiem ojca dyrektora :D rydzyka" mianowicie odrazu dementuje takie odpowiedzi gdyz nie slucham radia maryja i nie zabardzo uznaje a w sumie wogule nei uznaje Tego co robi O.Rydzyk......jestem katolikiem...uczeszczam do kosciola co niedziele do spowiedzi raz w miesiacu....wiec prosze czasem o nie zarzucanie mi jakiegos fanatyzmu lub dowodztwa w mocherowych beretach.pisze poprostu dlatego iz gó..arze i małe cwaniaki ktorym sie dopiero was sypie pod nosem beda wychodzic na ulice ze nie chca religii.polska to wolny kraj ale jezeli decydowac beda tacy ludzie to z pewnoscia niezbyt dlugo nacieszymy sie wolnoscia....osobiscie gdybym mial mozliwosc dorawania w swoje rece takie postulujacego gimnazjalisty to bym rączki powyrywał :-) i moze by to oduczylo glupoty....jak ktos nei wierzy w Boga to jego sprawa niech nie uczeszcza na lekcje....natomiast jezeli ktos pochodzi z rodziny w ktorej kosciol i Bog odgrywa jakas role powinien miec mozliwosc swojego rozwoju duchowego poprzez uczeszczanie na takie wlasnie lekcje...przypominam iz lekcje religi sa nieobowiazkowe i nie wplywaja na poziom ocen ( srednia) pozdrawiam i prosze o przemyslenie tego co piszecie...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t. Re: Krakowscy licealisci: "Nie dla religii w szko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 08:16 dobre pytanie: dlaczego ? ty zdaje sie juz wiesz ale może inni nie wiedza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: racja Re: Krakowscy licealisci: "Nie dla religii w szko IP: *.tsua.net 15.02.06, 08:23 Ja się pytam tej urrryyy dlaczego? Wedlug niego nauczanie religgi sprawii że w Polsce nie będzie homoseksualistów, bandytów i złodzieji. Skąd się oni w takim razie wzięli, bo nauka religii zawsze w Polsce była. Pamiętam że oprócz mnie wszyscy w mojej klasie chodzili na religie. Dlaczego w takiej Holandii ktora jest bardzo liberalnym krajem, lub w Szwecji gdzie homoseksualiści moga zawierać związki małżeńskie nie ma krat w oknach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakauer [...] IP: *.r.pppool.de 15.02.06, 08:35 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek3142 [...] 15.02.06, 10:48 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: racja Re: Krakowscy licealisci: "Nie dla religii w szko IP: *.ernaehrung.uni-giessen.de 15.02.06, 11:09 Znam Szwecje bardzo dobrze, bywam tam czesto. Pedofilia jest ostro scigana i caly narod zangazowany w to. Dzieci maja tam bardzo wazna role i jest to ostatnie miejsce na ziemii gdzie by pozwolono pedofilii byc legalna. Wiem takze ze tam nie ma krat w oknach, niska przestepczosc a i male i puste prawie koscioly. Rzadko kto jest wierzacy ale narod przyjazny, szczery. Mozna wieczorami po ulicach chodzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakauer [...] IP: *.r.pppool.de 15.02.06, 11:42 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakauer Dlaczego moj post zostal usuniety? IP: *.r.pppool.de 15.02.06, 18:05 Przeciez nie zlamalem regulaminu!A jesli drogi adminie uwazasz ze tak to prosze o dowod! Niektorzy mysla ze wszystko im wolno,a to jest zle myslenie..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzinator racja bez racji skąd się wzięli? IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 15.02.06, 10:01 ponad 100 tyś ubeków i innego plugastwa miało dzieci i wnuki i teraz oni straszą w Polsce,a ponieważ są krzykliwi to wyłażą z każego kąta,wystarczy odpowiedzi czy mam cały wykład Ci zrobić szanowny zatroskany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: racja Re: racja bez racji skąd się wzięli? IP: *.ernaehrung.uni-giessen.de 15.02.06, 11:12 Tak, powiedz mi dlaczego ci tak bardzo wspierajacy kosciol katolicki forumowiczow obrzuca obelgami tych ktorzy nie podzielaja ich sympatii koscielnych czy politycznych. Dlaczego pierwsze co robia rano (pewnie zaraz po modlitwie) wchodza na forum aby pobluzgac sobie z rana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakauer Re: racja bez racji skąd się wzięli? IP: *.r.pppool.de 15.02.06, 11:48 racja,widze po twoim ip ze piszesz z Niemiec,a tam jest religia w szkolach..I mimo tego ze osoby tam mieszkajace sa wielokulturowe,bardziej niz w Polsce... Katolicka religia nikomu nie moze zaszkodzic,wrecz odwrotnie bardzo duzo pomodz w ksztaltowaniu osobowosci mlodego czlowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: racja Re: racja bez racji skąd się wzięli? IP: *.ebws.co.uk 15.02.06, 12:35 Mylisz sie, w niemieckich (czy innych szkolach krajow zachodnich) nie jest religia w szkolach ale nauka o religiach. To zupelnie co innego. Nauka o religgi uczy tolerancji dla ludzi o odmiennych pogladach. Katolicka religia nie ksztaltuje osobowosci ale ja odbiera, indoktrynuje od kolyski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakauer Re: racja bez racji skąd się wzięli? IP: *.r.pppool.de 15.02.06, 18:11 To ty sie mylisz.W kazdej klasie jest podzial na wyznawcow poszczegolnych religi.I tak np.katolicy z klas 5 maja wspolnie lekcje religi,ewangielicy tak samo,a wyznawcy innych religi tzw.Etik. Odpowiedz Link Zgłoś
762mm [...] 15.02.06, 12:39 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakauer [...] IP: *.r.pppool.de 15.02.06, 18:12 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GreenPiS kuku na muniu? IP: *.surf.introweb.nl 15.02.06, 09:42 homovaticanus napisał: Bez wprowadzenia paru plutonów patroli modlitewnych chyba sie nie obejdzie. .. u ciebie rowniez nie obejdzie sie ,ale bez wizyty w.... Kobierzynie!Mozesz od razu zabrac ze soba ta garstke lewackich szajbusow ,ktorym sie wydaje,ze komuna jeszcze rzadzi ,ale to se ne vrati! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakus Re: kuku na muniu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 11:24 Jesteś ciemniutki że hej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niepraktykujący Re: kuku na muniu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 11:29 Ja niecierpię księży i kościoła. Nienawidzę takich dwulicowych katolików, którzy gonią co niedzielę do kościoła a w domu na rodzinę plują. Tak na rodzinę - i nie trzeba mówić że czepiają się hipów, gejów, pejów, lewaków i innych. Mają problemy we własnych rodzinach. Najbardziej fałszywi ludzie to praktykujący katolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
homovaticanus ubywa 15.02.06, 09:49 wiernych ubywa , licealisci zbuntowani , hmmmm. normalniejemy ? serwisy.gazeta.pl/metro/1,50145,3145521.html Odpowiedz Link Zgłoś
nulka8 Re: ubywa 15.02.06, 10:14 Ubywa, bo ludzie nie lubią, gdy im się coś narzuca. Odpowiedz Link Zgłoś
homovaticanus Re: ubywa 15.02.06, 10:46 nulka8 napisała: > Ubywa, bo ludzie nie lubią, gdy im się coś narzuca. ---------------------------------- taaa . lawina ruszyła. po ostatnich wyborczych i powyborczych polit. agitacjach kleru rocznie będzie ubywało nie 400 000 a 1 000 000 osób. kler to juz czuje i dlatego tak chetnie zawiera antante cordiale z władzą. tam wg nich tacowe ,etaty kapelanów itp fructa. naiwni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzinator Re: ubywa IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 15.02.06, 14:08 Homo toż ty jesteś jakimś jasnowidzem,bądż tak miły i podaj mi numery totka skoro tak wszystko potrafisz przewidzieć,przynajmniej będzie z tego jakiś pożytek większy niż z memłania o siedmiu zbójach. Odpowiedz Link Zgłoś
homovaticanus Re: ubywa 15.02.06, 19:09 serwisy.gazeta.pl/metro/1,50145,3145521.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakauer Re: ubywa IP: *.r.pppool.de 15.02.06, 11:52 nulka8 napisała: > Ubywa, bo ludzie nie lubią, gdy im się coś narzuca. Co to znaczy narzuca? To sa licealisci i maja sie bezwzglednie podporzadkowac istniejacym zwyczajom i skupic na nauce. Odpowiedz Link Zgłoś
nulka8 Re: ubywa 15.02.06, 12:13 > Co to znaczy narzuca? > To sa licealisci i maja sie bezwzglednie podporzadkowac istniejacym zwyczajom i > skupic na nauce. A gdy Ty miałes kilkanaśćie lat podporządkowywałeś się tak bezwzględnie istniejącym zwyczajom? Zgodnie z nauką Kościoła, Pan Bóg dał człowiekowi wolną wolę, aby mógł samodzielnie wybierać między dobrem a złem. Nie wnikając w to co jest dobre a co złe, nalżałoby może uwzględnić tą wolną wole. Dawniej było tak, że uczniowie mogli wybierać między nauką religii a nauką etyki, nie wiem jak jest w tej chwili, ale tamto rozwiązanie uważam za całkiem sensowne. A pomijajac wszystkie inne aspekty - jaki sens mają wymuszone praktyki religijne - chyba żaden. Odpowiedz Link Zgłoś
carmen_80 Re: ubywa 15.02.06, 13:42 Wybór religia czy etyka miała sens, u mnie w szkole było podobnie... Ale...w ten czas "nikt" nie odważył sie wybrać etyki. Tacy właśnie jesteśmy - niby "nikt" nie chce...protesty etc. A potem "nikt" nie ma odwagi zrezygnować jako może pierwsza osoba z klasy z tejże lekcji. Choć krytykować po kątach potrafi każdy... "nikt" - oczywiście lekka generalizacja problemu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakauer Re: ubywa IP: *.r.pppool.de 15.02.06, 18:19 tak,musialem sie podporzadkowac pewnym zasadom ktore w liceum wymagano.Poza tym wybierac miedzy dobrem a zlem to moze czlowiek dorosly ,a nie dziecko ktoremu dopiero ksztaltuje sie osobowosc i w wiekszosci nie wie co jest dobre a co zle... Nie da sie budowac panstwa demokratycznego bez wpojenia ludziom pewnych zasad... Odpowiedz Link Zgłoś
nulka8 Re: ubywa 15.02.06, 18:39 > wybierac miedzy dobrem a zlem to moze czlowiek dorosly ,a nie dziecko ktoremu > dopiero ksztaltuje sie osobowosc i w wiekszosci nie wie co jest dobre a co > zle... Liceum to już nie dzieci. "wpajanie im pewnych zasad", czyli inaczej mówiąc narzucanie zasad postępowania, prowadzi do tego, że staja sie dorosłymi ludźmi pozbawionymi własnego zdania, niezdolnymi do samodzielnego dokonywania wyborów moralnych. Przyjmują, narzucona im z zewnatrz hierarchię wartości i uznaja ja za własną. Przejawia się to tym, że nie potrafia uzasadnić własnych poglądów, a ich opinie to po prostu slogany, wyjete z ust tych, z którymi się identyfikują. Akurat mam sporo doczynienia z młodzieżą policealną i niestety tylko nieliczni z nich potrafia swoje opinie poprzeć jakimiś dowodami, w racjonalny sposób je uargumentować. Jest to bardzo przykry stan rzeczy, a wynikajacy właśnie z "wpajania im pewnych zasad". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakauer Re: ubywa IP: *.r.pppool.de 15.02.06, 20:05 to ,o czym Ty piszesz to jest brak logicznego rozumowania i nie ma nic wspolnego z wpajaniem zasad,a z blednym programem nauczania i nieodpowiednia selekcja.Uczenie mlodych ludzi dobrego postepowania i wpajanie pewnych zasad moralnych chyba nie jest zlem,a wrecz odwrotnie..I dopiero na tej bazie dorosly czlowiek moze dokonywac jak piszesz prawidlowych "wyborow moralnych".. Sa pewne rzezcy w ktorych nie mozna wybierac.Biale jest biale a czarnr czarne. Ludzie ustalili sobie pewne zasady postepowania i trzeba je przeszczegac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: ubywa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 13:20 Nie dawno chodziłam do liceum i uwiez, że gdybym miała wybór wolałabym zamiast religii, której uczyłam się 12 lat (sic!) mieć jedną godzine więcej języka. Księża w szkołach bynajmniej za frajer nie robią. moimzdaniem powinno być tak, ze jeśli rodzice chcą posyłać dzieci na religie niech to robią do kościołów i niech tam odbywają sie takie zajęcia, a nie w świeckich szkołach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irek Re: ubywa IP: *.chello.pl 20.02.06, 12:33 Do Krakauera z cytatem jego wypowiedzi "to ,o czym Ty piszesz to jest brak logicznego rozumowania i nie ma nic wspolnego z wpajaniem zasad,a z blednym programem nauczania i nieodpowiednia selekcja." Teraz będzie popis logicznego rozumowania: "Uczenie mlodych ludzi dobrego postepowania i wpajanie pewnych zasad moralnych chyba nie jest zlem,a wrecz odwrotnie..I dopiero na tej bazie dorosly czlowiek moze dokonywac jak piszesz prawidlowych "wyborow moralnych".. Sa pewne rzezcy w ktorych nie mozna wybierac. Biale jest biale a czarnr czarne." Jeżeli "białe jest białe" itd., to czemu piszesz (tak się przyjęło, że się tutaj "tykamy") "chyba nie jest złem" (wpajanie itd.)? Czyżbyś miał jednak jakieś wątpliwości? A co do czego, jeśli łaska? Do tego, czy białe jest białym (np. biała sukienka - powiedzmy - niektórych dominikanów), albo może co do tego, czy wpajanie - w takim trybie, jak to się u nas dzieje (że uczy się dzieci podwójnego myślenia i podwójnej moralności zanim jeszcze zdadzą sobie sprawę z pożytków choćby takiej zasady niesprzeczności)? No i to: "Sa pewne rzezcy w ktorych nie mozna wybierac." A tu się okazało, że do tych zasad - twoim zdaniem - nie należą te, które doptyczą poprawnego rozumowania. Bo ich sobie nie przyswoiłeś. Wybrałeś "śpiew". Bo w tym trybie, w którym ty się wypowiadasz, dyskusja czy postęp nie ma szans powodzenia. Pozdrawiam. Ludzie ustalili sobie pewne zasady postepowania i trzeba je przeszczegac. Odpowiedz Link Zgłoś
chamae Re: ubywa 15.02.06, 13:13 > Co to znaczy narzuca? > To sa licealisci i maja sie bezwzglednie podporzadkowac istniejacym zwyczajom i > skupic na nauce. niby licealiści to nie ludzie jeszcze i nie mają nic do powiedzenia w sprawach które ich bezpośrednio dotyczą? przyjmij do wiadomości że mają, myślą i chyba nie należy im tego odbierać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GreenPiS niedobor szarych komorek IP: *.surf.introweb.nl 15.02.06, 13:50 nulka8 napisała: Ubywa, bo ludzie nie lubią, gdy im się coś narzuca. ...albo ma sie IQ=nul(zero),bo jak sluch niesie religia nie jest przedmiotem fakultatywnym , a wiec nieobowiazkowym ,....dlatego mozna sobie w tym czasie,zeby podkreslic swoj europejskosc i byc hype ,shic and cool -isc na jointa.Demonstrujace lewackie przyglupy potrzebuja,jak widac metod lopatologicznych ,zeby taka prosta sprawe zrozumiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: racja homokatolicus IP: *.ebws.co.uk 15.02.06, 14:03 Oto prawdziwe oblicze homocatolicus. Broniac nauke religii w szkole uraga, przesmiewa innych ludzi. Czyli tego na religii cie uczyli. A kochac niby maja, wybaczac, nadstawiac drugi policzek. Hipokryzja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GreenPiS homokibelkus IP: *.surf.introweb.nl 15.02.06, 14:46 Gość portalu: racja napisał(a): Oto prawdziwe oblicze homocatolicus. Broniac nauke religii w szkole uraga, przesmiewa innych ludzi. Czyli tego na religii cie uczyli. A kochac niby maja, wybaczac, nadstawiac drugi policzek. Hipokryzja a ty nie filozofuj, tylko nadstawiaj druga reke do cotygodniowej wyplaty, zapewne wyplacanej przez jakiegos Paki.Jezeli jeszcze nie rozumiesz ,ze raz:to nie religia skazala cie na szorowanie kibelkow w dalekim U.K, a dwa: na lekcji religii nie ucza kochac glupoty,to za rada nulki poszukaj sobie w Google znaczenia slowa "hipokryzja".P.S. ma sie rozumiec w innej rece dzierzysz szczote ryzowa.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: racja Re: homodiabelicus IP: 195.69.95.* 15.02.06, 14:55 Patrzysz na te literki UK i sadzisz ze wiesz gdzie ja jestem. Za minute moge ci pokazac AU lub NL Przeczytaj jeszcze raz co napisales homocatolicus > nie religia skazala cie na szorowanie kibelkow w dalekim U.K, a dwa: na lekcji > religii nie ucza kochac glupoty,to za rada nulki poszukaj sobie w Google > znaczenia slowa "hipokryzja".P.S. ma sie rozumiec w innej rece dzierzysz > szczote ryzowa.... CZy sadzisz ze jesli ty trzymasz szczote ryzowa to wszyscy to robia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakauer Re: homodiabelicus IP: *.r.pppool.de 15.02.06, 20:10 Gość portalu: racja napisał(a): > Patrzysz na te literki UK i sadzisz ze wiesz gdzie ja jestem. Za minute moge ci Zmieniasz co chwile swoje IP,a to swiadczy ze jestes tchurzem i sam nie wierzysz w to co piszesz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: racja Re: homodiabelicus IP: *.mrvolleyball.com 15.02.06, 21:22 Odpowiadasz na : Gość portalu: krakauer napisał(a): > Gość portalu: racja napisał(a): > > > Patrzysz na te literki UK i sadzisz ze wiesz gdzie ja jestem. Za minute m > oge > ci > Zmieniasz co chwile swoje IP,a to swiadczy ze jestes tchurzem i sam nie > wierzysz w to co piszesz... Czy ci o tchórza chodziło? Nie, nie jestem. Stoja za moimi opiniami a ze nie pokazuje skad pisze to zeby tacy jak ty i ten zielony Pisowiec nie dorabiali sobie teorii do mojego providera. Bo wlasciwie ani tobie ani jemu nie chodzi o to czy ja wierze czy nie, zeby podpierac sie argumentami w rozmowie. Wam chodzi tylko i wylacznie aby znalesc cos i dokopac przeciwnikowi. No wiesz, cios pod pas aby zamknac komus droge argumentacji. No wiec taki zielony czlowieczek widzi ze Ip jest z UK i dowala ze ktos kible czysci a jak czysci kible to wszystkim wiadomo co o to jest. A sam pisze z NL wiec pewnie jest sekretarzem krolowej Beatrix. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakauer Re: homodiabelicus IP: *.r.pppool.de 15.02.06, 22:31 Gość portalu: racja napisał(a): Bo wlasciwie ani tobie ani jemu nie chodzi o > to czy ja wierze czy nie, zeby podpierac sie argumentami w rozmowie. Wam chodzi > > tylko i wylacznie aby znalesc cos i dokopac przeciwnikowi. Jest to klasyczna projekcja z twojej strony.To ty wlasnie wypowiadasz sie na tematy o ktorych nie masz pojecia np.Niemcy.Ja tam mieszkam od wielu lat,moje dzieci chodza tam do szkoly i cos na ten temat moge powiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GreenPiS homokonceptus.... IP: *.surf.introweb.nl 16.02.06, 10:30 Gość portalu: krakauer napisał(a): Jest to klasyczna projekcja z twojej strony.To ty wlasnie wypowiadasz sie na tematy o ktorych nie masz pojecia np.Niemcy.Ja tam mieszkam od wielu lat,moje dzieci chodza tam do szkoly i cos na ten temat moge powiedziec. Jezeli chodzi o symbolike,to juz sam nick "racja" wskazuje na syndrom braku dowartosciowania ,zeby nie powiedziec -kompleksu nizszosci.Jak wiec latwo sprawdzic posiadacz jego polotem wypowiedzi nie blyszczy ,ale wydaje sie ,ze juz tylko chocby dla szpanu poszukalby sobie na liscie proxy-serverow bardziej egzotycznej domeny niz sztampowe UK....a poniewaz Wyspy przezywaja ostatnio prawdziwa inwazje Polakow zatem nalezy wierzyc ,ze nasz "nieomylny" wlasnie tam przebywa.Stad wiec juz latwo wyprowadzic wniosek czym sie tam zajmuje.Humorystyczna byla odpowiedz pewnej starszej pani,ktora zapytana ,gdzie jej syn w tej Anglii pracuje odpowiedziala z duma ,ze jest on cyt.: "inzynierem komputeryjnym".Najtragiczniejsze jednak jest to,ze ludzie po kilku miesiacach pobytu na Zachodzie ,ledwo dukajac po angielsku ,nie uczestniczac w codziennym zyciu danego kraju ,dzielacy czas na robota-spanie ,roszcza sobie pretensje do autorytatywnego wypowiadania sie na temat problemow o ktorych nie maja zielonego(he,he) pojecia!Dosc dodac,ze kiedys pytano mnie,czy w Polsce sa szkoly o profilu katolickim,a kiedy zaprzeczylem nie chciano mi wierzyc.Oczywiscie, ze w Holandii takowe szkoly sa i... juz widze opadniete szczeki naszych rodzimych bojownikow o swieckosc edukacji.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
nulka8 Re: homokonceptus.... 16.02.06, 10:52 !Dosc dodac,ze kiedys pytano mnie,czy w Polsce sa > szkoly o profilu katolickim,a kiedy zaprzeczylem nie chciano mi > wierzyc.Oczywiscie, ze w Holandii takowe szkoly sa i... juz widze opadniete > szczeki naszych rodzimych bojownikow o swieckosc edukacji.Pozdrawiam. Oczywiście, że są szkoły o profilu katolickim! W Krakowie (tylko dla przykładu) Wyższa Szkoła im. Jańskiego, Zespół Szkół Katolickich im. Świętej Rodziny (gimnazjum i liceum), Ignatianumn Jezuitów i masę innych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GreenPiS na palcach jednej reki... IP: *.surf.introweb.nl 16.02.06, 14:23 nulka8 napisała: Oczywiście, że są szkoły o profilu katolickim! W Krakowie (tylko dla przykładu) Wyższa Szkoła im. Jańskiego, Zespół Szkół Katolickich im. Świętej Rodziny (gimnazjum i liceum), Ignatianumn Jezuitów i masę innych! Jaka masa innych?Takie szkoly,jak ta np. na ul.sw.Jana mozna policzyc na palcach jednej reki i na dodatek sa wszystkie platne!A ktore I,II,III .... itd. LO w Krakowie,albo podstawowka sa wyznaniowe,ogolnodostepne i nieplatne? W Holandii sa nawet takie przedszkola i chodza do nich wszyscy przemieszani ,jedynie w szkolach muzulmanskich nie uswiadczysz Europejczykow.Malo tego jest tutaj nawet I ligowy klub pilkarski o nazwie RoomsKatholieke Combinatie( Zrzeszenie Rzymsko-Katolickie ) i w Polsce juz tylko za sama nazwe taka Gazwyb,czy FiM pozarlyby ich zywcem.W Holandii podobno najbardziej postepowym i swieckim kraju swiata nikt sobie tym glowy nie zawraca.Tak samo jest z kanalami TV ,kazdy Kosciol czy inna instytucja religijna ma swoj ogolnodostepny kanal i nikt na nikogo ,tak jak na w Polsce na Radio Maryja -nie napada.A politykuja wszystkie ,bez wyjatku!Tego trzeba sie od Holendrow uczyc ,a nie jarania jointow. Odpowiedz Link Zgłoś
nulka8 Re: na palcach jednej reki... 16.02.06, 15:31 Jaka masa innych?Takie szkoly,jak ta np. na ul.sw.Jana mozna policzyc na > palcach jednej reki i na dodatek sa wszystkie platne!A ktore I,II,III .... itd. Nie wszystkie są płatne. Ignatianum chyba nie jest, gimnazjum Swiętej Rodziny nie jest płatne. Są to normalne szkoły niepubliczne, ogólnodostępne, jezeli nie finansowane, to przynajmniej dofinansowywane przez samorząd. Nie wiem ilu palczastą masz rękę, ja na swojej tradycyjnej nie zmieszczę, żeby wymienić te, choćby te o których wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GreenPiS miec w jednym palcu... IP: *.surf.introweb.nl 17.02.06, 14:35 nulka8 napisała: Są to normalne szkoły niepubliczne, ogólnodostępne, jezeli nie finansowane, to przynajmniej dofinansowywane przez samorząd. Nie wiem ilu palczastą masz rękę, ja na swojej tradycyjnej nie zmieszczę, żeby wymienić te, choćby te o których wiem. Do pokazania "V" wystarcza dwa palce....a moge na to sobie pozwolic jako,ze sama przyznalas (po mekach ,ale jednak!) ze zadna z wymienionych przez ciebie szkol nie jest PUBLICZNA i oto wlasnie mi chodzilo! .Wyobrazam tez sobie, ile to cierpliwosci musi miec belfer ,zeby przepytujac cie przy tablicy wszystko z ciebie wyciagnac,ale glowa do gory, do matury zostalo jeszcze pare lat ,wiec wszystko dobrze sie ulozy...co? Pisze to ,bo sadzac z innego wpisu, okres dzieciecy ,kiedy to sama moglas decydowac ,co jest DOBREM(smoczek) ,a co ZLEM (kapiel)... masz jeszcze swiezo w pamieci. Odpowiedz Link Zgłoś
nulka8 Re: miec w jednym palcu... 17.02.06, 17:47 > Do pokazania "V" wystarcza dwa palce....a moge na to sobie pozwolic jako,ze > sama przyznalas (po mekach ,ale jednak!) ze zadna z wymienionych przez ciebie > szkol nie jest PUBLICZNA i oto wlasnie mi chodzilo! .Wyobrazam tez sobie, ile > to cierpliwosci musi miec belfer ,zeby przepytujac cie przy tablicy wszystko z > > ciebie wyciagnac,ale glowa do gory, do matury zostalo jeszcze pare lat ,wiec > wszystko dobrze sie ulozy...co? Pisze to ,bo sadzac z innego wpisu, okres > dzieciecy ,kiedy to sama moglas decydowac ,co jest DOBREM(smoczek) ,a co ZLEM > (kapiel)... masz jeszcze swiezo w pamieci. Chyba masz błędne pojęcie o tym, co to jest szkoła niepubliczna. Niepubliczna to nie znaczy, że dostep do niej jest utrudniony czy zamkniety. To znaczy tylko tyle, ze jest załozona NIE przez państwo. Podobnie jak resztę, tak i mój wiek źle osądzasz. "Okres dzieciecy", w którym dziecko dokonuje wyboru, bo daję mu taką szanse, mam okazje miec na codzień dzieki swojemu synowi. A jako belfer, faktycznie mam duzo cierpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GreenPiS pro publico bono IP: *.virtu.nl 20.02.06, 16:43 Trawersujac slowo publiczny moznaby bez kozery stwierdzic ,ze dom i szkola w sasiedztwie tego przymiotnika pozostaja wobec siebie tozsame.Szkola nie- publiczna rzadzi sie innymi prawami selekcji naboru i nie tyle utrudnia co nie przyjmuje a priori kazdego wyrazajacego ku temu chec, inaczej mielibysmy do czynienia z dyskryminacja.Z reguly szkol takich nie zaklada i nie prowadzi panstwo,dlatego nie potrafisz wymienic zadnej szkoly podstawowej katolickiej w Krakowie ,bo takowej nie ma, a tymczasem w Holandii sa ,zalozone i prowadzone przez panstwo! Dajac wybor swojemu synowi idziesz dokladnie w slady matki tych dwoch nastolatkow,ktorzy skopali na smierc innego chlopaka,bo ten mial krzywo sie na nichn popatrzyc.Nie ma rowniez zartow z twoim belferstwem ,bo jezeli reprezentujesz srednia krajowa pogladow kasty nauczycielskiej w Polsce ,to nie pozostaje nam nic innego ,jak wymienic sie z Angolami hymnem narodowym.Oni zaczynaja "God save the our Qeen..." , u nas zas w miejsce Qeen wstawi sie slowo "Poland",co juz weersji polskiej bedzie brzmialo: "Boze ,ratuj nasza Polske!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonista Re: pro publico bono IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 16:46 "trawersując słowo"??? tak to jest jak ktoś, kto już zapomniał jak się używa trudnych słów pochodzenia obcego w języku polskim, a jeszcze nie nauczył obcego języka, próbuje "błysnąć" trudnym wyrazem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GreenPiS puloniscie... IP: *.virtu.nl 21.02.06, 15:59 tak to jest ,jak sie probuje wlasne ulomnosci ,kompleksy ,czy podle pochodzenie projektowac na osoby trzecie.Czy aby nie pochodzimy z N.Huty ,lub szanowny tatus lub dziadzio nie zostali wwiezeni do Krakowa przez gore borkowska w ...miotlach,ze sie grzecznie zapytam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: racja Re: homokonceptus.... IP: *.tsua.net 16.02.06, 10:57 Wiem swietnie ze w Holandii, Niemczech, Anglii czy Szwecji sa szkoly o profilu katolickim. Tak, o PROFILU jak sam to napisales i kazdy rodzic moze wybrac czy dziecko pojdzie do szkoly o jakims tam religijnym profilu czy do szkoly swieckiej. Rowniez w psychoanalizie jestes zielony jak i we wszystkim innym. Robic analize osoby z kilku postow czy z nika jest jedynie tepa proba unicestwienia przeciwnika gdy sie nie ma zadnych konkretnych argumentow. Z czcionki wrozysz jak dlugo przebywam za granica? I gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
nulka8 Re: homokonceptus.... 16.02.06, 11:27 Tak, o PROFILU jak sam to napisales i kazdy rodzic moze wybrac czy > dziecko pojdzie do szkoly o jakims tam religijnym profilu czy do szkoly > swieckiej. Racjo, zdaje się że daremny Twój trud. Po prostu jeżeli ktoś z pokolenia na pokolenie jest wychowywany w ten sposób, że wyznacza mu się co jest dobre a co złe, nie dając szansy na własną refleksję, to nie jest w stanie zrozumieć, że jedna z podstaw człowieczeństwa jest prawo wyboru, prawo do samostanowienia. Nie posiadając nigdy czegos takiego, nie daje takiego prawa innym. Ja żywię głebokie przekonanie, że od najmłodszych lat nalezy dawać dzieciom możliwość wyboru, nawet w niewielkich sprawach, aby były nauczone, że maja prawo wyboru i ze ponoszą tego wyboru konsekwencje. Odpowiedz Link Zgłoś
rozowykot Re: homokonceptus.... 18.02.06, 00:31 Dosc dodac,ze kiedys pytano mnie,czy w Polsce sa > szkoly o profilu katolickim,a kiedy zaprzeczylem nie chciano mi > wierzyc.Oczywiscie, ze w Holandii takowe szkoly sa i... juz widze opadniete > szczeki naszych rodzimych bojownikow o swieckosc edukacji.Pozdrawiam. Przestań pleść bzdury . W Polsce są szkoły o profilu katolickim i były nawet za najczarniejszej komuny czyli w latach 50 nawet przedszkola były. Sama do takiego chodziłam. I religia w szkole była do 1961r tylko świadectwo było osobne. Tak ,tak za Stalinizmu była religia i nikt nie prześladował moich starych, że chodziłam, póki była katechetka. A młodzież nie chce chodzić na religię , bo tym w sutannach się wydaje ,że jak się jest księdzem to się uczy ć umie. Te lekcje są bardzo często bezsensowne. Jeśli ośmiolatkom fundujemy lekcję o aborcji to to już jest zboczenie, a może by tak o miłości bliżniego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GreenPiS kota do gory ogonem... IP: *.virtu.nl 20.02.06, 16:24 Ano podaj mi nr podstawowki w Krakowie majacej profil katolicki?W Holandii szkoly takie maja nazwe Montesorri i sa w kazdym wiekszym miescie.W czasach najczarniejszej,a raczej czerwienszej komuny zakonnice prowadzily hospicja ,zakony szpitale,Bonifratow na przyklad i Bierut nosil baldachim nad Monstrancja w procesjach Bozego Ciala,ale czego ma to dowiesc ,jezeli w tym samym czasie Prymas zostal zaresztowany,po kraju obwozono same ramy ,bo obrazu Matki Boskiej nie zezwolono,bp.Kaczmarka opluto w niesychanie plugawej nagonce,zarzucajac Mu wspolprace z gestapo, a Kuria Krakowska wg wladz mial byc siedliskiem agentow CIA nie mowiac juz o licznych ksiezach odsiadujacych wyroki za udzielenie kaplanskiej poslugi czlonkom tzw.band.Tak,tak za Stalinizmu.... Mozna wiec sobie konfabulowac o katolickich szkolach we wspolczesnej RP,tylko gdzie one sa?Tylko nie poawc mi prywartnych ,bo nawet nulka wymienila raptem trzy i tasma sie jej urwala... Odpowiedz Link Zgłoś
mrug Re: kota do gory ogonem... 20.02.06, 16:30 Katolickie szkoły podstawowe na terenie Archidiecezji Krakowskiej 1. Szkoła Podstawowa nr 159 Sióstr Urszulanek Unii Rzymskiej ul. Starowiślna 7 31- 038 Kraków tel. 012/4232054, fax 012/4211698 e-mail: sp159@poczta.onet.pl 2. Szkoła Podstawowa nr 160 Sióstr Augustianek im. Św. Augustyna ul. Skałeczna 10 31- 065 Kraków tel./fax 012/4306255 e-mail: augustianki@interia.pl Szkoła publiczna 3.Szkoła Podstawowa nr 45 Sióstr Pijarek im. Pauli Montal ul. Meissnera 20 31- 457 Kraków tel./fax 012/4135770 e-mail: pijarki@poczta.onet.pl Szkoła publiczna 4.Szkoła Podstawowa nr 161 im. Św. Rodziny ul.Pędzichów 13 31- 152 Kraków tel. 012/6335576, fax 012/6330640 www.sw_rodzina.krakow.pl e-mail: szkola@sw_rodzina.krakow.pl Szkoła publiczna 5.Szkoła Podstawowa nr 164 Sióstr Nazaretanek im. Bł.Franciszki Siedliskiej ul. Wysłouchów 28 30-611 Kraków tel. 012/6541503 e-mail: sp_csfn@wp.pl Szkoła publiczna 6. Szkoły Katolickie przy Parafii p.w. Świętej Jadwigi Królowej Prywatna Katolicka Szkoła Podstawowa ul. Łokietka 60 31-334 Kraków tel. 012/6233113, fax 012/6366412 e-mail: szkokat@poczta.onet.pl Szkoła niepubliczna 7. Zespół Szkół Salezjańskich - Publiczna Salezjańska Szkoła Podstawowa os. Piastów 34 31-624 Kraków tel./fax 012/6480489 www.salezjanie.com e-mail: krakow_szkola@salezjanie.com.pl 8. Szkoła Podstawowa Specjalna nr 165 im. bł. Marii Angeli Truszkowskiej Zgromadzenia Sióstr Felicjanek ul. Millana Stanisława 13 30-610 Kraków tel. 012/2663467 9. Publiczna Szkoła Podstawowa Sióstr Salezjanek im. bł. Laury Vicuna os. Kościuszkowskie 7 31-858 Kraków tel. 012/6480508 10. Szkoła Podstawowa im. św. Wincentego Pallottiego os. Krakowiaków 47 31-964 Kraków tel. 012/6441751 11. Szkoła Podstawowa K.S.W. ul.Kościelna 2 32- 590 Libiąż tel/fax 032/6271189 e-mail: sekretariat@libiaz.ksw.pl Szkoła niepubliczna 12. Katolicka Szkoła Podstawowa im. Jana Pawła II ul.Piłsudskiego 21 34-500 Zakopane tel./fax 018/2061339 www.republika.pl/zakopane_ksp/ e-mail: szkola_katolicka@poczta.onet.pl Szkoła niepubliczna 13. Katolicka Szkoła Podstawowa SPSK im. kard. Stefana Wyszyńskiego Czerwienne 245, 37-407 Ciche tel/fax O18/2658134 e-mail: sp2czerwienne@poczta.fm Szkoła publiczna z klasami integracyjnymi 14. Publiczna Szkoła Podstawowa nr 1 SPSK w Starem Bystrem Stare Bystre , 34-407 Ciche tel. 018/2858729 15. Publiczna Szkoła Podstawowa nr 2 SPSK w Starem Bystrem Stare Bystre , 34-407 Ciche tel. 018/2858665 16. Publiczna Szkoła Podstawowa SPSK w Barwałdzie Dolnym Barwałd Dolny 34-124 Klecza Górna 17. Publiczna Szkoła Podstawowa Sióstr Pijarek, im. Św. Józefa Kalasancjusza ul. Korzeniaka 18 30-298 Kraków tel. / fax: (012) 623-81-83 www.psppijarki.republika.pl e-mail: psp.pijarki.krakow@epf.pl Dyrektor: S. mgr Małgorzata Słomiana SP, e-mail: mslomiana@epf.pl , tel. 012-411-75-71. diecezja.pl/index.php?page=szkolyp Odpowiedz Link Zgłoś
mrug Re: kota do gory ogonem... 20.02.06, 16:33 I zważ, że są to tylko szkoły podstawowe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GreenPiS cieszy oko... IP: *.virtu.nl 21.02.06, 15:52 ale wszystko pochodzi ze strony ...diecezji ,a wiec mamy do czynienia z instancjami egzystujacymi pod auspicjami Kosciola,a ja pytam o szkoly czysto panstwowe o profilu katolickim,comprende? Odpowiedz Link Zgłoś
mrug Re: cieszy oko... 21.02.06, 16:20 Nie masz racji. Wiekszość z tych szkół jest szkołami jak najbardziej państwowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
nulka8 Re: kota do gory ogonem... 20.02.06, 16:48 > Ano podaj mi nr podstawowki w Krakowie majacej profil katolicki?W Holandii > szkoly takie maja nazwe Montesorri maja taka nazwę, bo kształcą zgodnie z koncepcją pedagogiczną Marii Montessori, jednej z inicjatorek ruchów na rzecz obrony praw dziecka. Właśnie zgodnie z jej koncepcją wychowanie powinno byc przede wszystkim wsparciem w samorozwoju dziecka, a nie narzucaniem mu czegokolwiek. W Polsce też sa już szkoły i przedszkola pracujące w oparciu o koncepcje Montessori. Nie rozumiesz prostych zasad funkcjonowania systemu edukacyjnego. Nie widzisz różnicy miedzy szkołą niepubliczna a prywatną, więc trudno oczekiwać, że zrozumiesz róznicę miedzy szkoła katolicką a szkołą Montessori. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GreenPiS szare komorki ...odlogiem. IP: *.virtu.nl 21.02.06, 16:16 Symptomatyczne jest ,ze ty ktora duka w kolko z uporem maniaka ta fraze o "samostanowieniu dziecka", ma czelnosc poslugiwac sie takimi terminami ,jak :"rozumiec", "zasady" ,"widziec" itp.Gdybys wiec wpadla na niezbyt skomplikowana koncepcje ,ze Holendrzy znalezli widocznie sysnteze miedzy nauka Kosciola a ideami M.Montesorii ,to nie wypisywalabys pokracznycg konkluzji ,ze nazwa tych szkol determinuje od razu metody ksztalcwenia ,ktore jak widac wykulas na pamiec niczym do egzaminu poprawkowego sesji letniej.I niw ierze ,ze jestes nauczycielka ,raczej studentka zchlysnieta pierwszymi nowosciami w dziedzinie edukacji . Odpowiedz Link Zgłoś
nulka8 Re: szare komorki ...odlogiem. 21.02.06, 16:26 > niezbyt skomplikowana koncepcje ,ze Holendrzy znalezli widocznie sysnteze > miedzy nauka Kosciola a ideami M.Montesorii ,to nie wypisywalabys pokracznycg > konkluzji ,ze nazwa tych szkol determinuje od razu metody ksztalcwenia Nie napisałam, ze nie mozliwa jest synteza nauki Kościoła i metod kształcenia M. Montessori. Ale nazwa tych szkół determinuje metody kształcenia w tychże szkołach. Maria Montessori oprócz ideii wychowania i nauczania zawarła w swej koncepcji tez opisy metod kształcenia oraz pomocy naukowych umożliwiających edukowanie dziecka zgodnie z jej koncepcją - w szkołach Montressori własnie w taki sposób się pracuje. "I niw > > ierze ,ze jestes nauczycielka ,raczej studentka zchlysnieta pierwszymi > nowosciami w dziedzinie edukacji" Twoja wiara nie jest mi do niczego potrzebna. a koncepcje Montessori ciężko nazwać nowością, gdyż powstała na przełomie XIX/XX wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: homokatolicus IP: *.olimp.unis.pl / *.crowley.pl 17.02.06, 23:36 a może po prostu mówi prawdę ,która tak Cie boli człowiecze... Odpowiedz Link Zgłoś
nulka8 Re: niedobor szarych komorek 15.02.06, 14:13 Gość portalu: GreenPiS napisał(a): > nulka8 napisała: > Ubywa, bo ludzie nie lubią, gdy im się coś narzuca. > > ...albo ma sie IQ=nul(zero),bo jak sluch niesie religia nie jest przedmiotem > fakultatywnym , a wiec nieobowiazkowym ,....dlatego mozna sobie w tym > czasie,zeby podkreslic swoj europejskosc i byc hype ,shic and cool -isc na > jointa.Demonstrujace lewackie przyglupy potrzebuja,jak widac metod > lopatologicznych ,zeby taka prosta sprawe zrozumiec. Nawet jeżeli religia jest przedmiotem nadobowiązkowym, nie znaczy to, że uczeń może dowolnie tym czasem dysponować. Jezeli nie religia - to inne alternatywne zajęcia, jak choćby wspomniana już etyka. A opór wobec wpływów (reaktancja, inaczej potrzeba swobody działania) jest jedna z podstawowych potrzeb osobistych i znanym zjawiskiem, wielokrotnie badanym i nieźle opisanym. Poszukaj sobioe np.: w Googlach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GreenPiS szydelkowana logika.. IP: *.surf.introweb.nl 15.02.06, 14:38 nulka8 napisała: ...Nawet jeżeli religia jest przedmiotem nadobowiązkowym... Odp:tzn.,ze nikt NIE ma obowiazku w niej uczestniczyc!!! ,... zatem przeciwko czemu i komu te przyglupy tam na mrozie demonstruja ? ...nie znaczy to, że uczeń może dowolnie tym czasem dysponować. Jezeli nie religia-to inne alternatywne zajęcia, jak choćby wspomniana już etyka. Odp. niech wiec wspomniane przyglupy protestuja przeciwko owym alternatywnym zajeciom,a wiec i etyce oraz dyekcji ,ktora nie pozwala uczniowi dysponowac WOLNYM od religii czasem! ...(reaktancja, inaczej potrzeba swobody działania) jest jedna.. Poszukaj sobioe np.: w Googlach. Odp.mile stworzonko! w tym czasie, kiedy ja sie uczylem o reaktancji ,ty jeszcze skakalas tatusiowi z lewego na prawe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nulka Re: szydelkowana logika.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 15:47 > Odp.mile stworzonko! w tym czasie, kiedy ja sie uczylem o reaktancji ,ty > jeszcze skakalas tatusiowi z lewego na prawe... No wiec doskonale zdajesz sobie sprawe z tego, iz naturalna reakcja na przymus jest sprzeciw. > Odp. niech wiec wspomniane przyglupy protestuja przeciwko owym alternatywnym > zajeciom,a wiec i etyce Istnieje różnica między nauka etyki (nauka ogólna, czerpiąca z wielu źródeł) a nauka religii (jednej konkretnej). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GreenPiS pierniki i wiatraki i ...narty. IP: *.surf.introweb.nl 16.02.06, 10:06 Czytajac twoja ostatnia reakcje doszedlem do wniosku ,ze nie moglabys pracowac jako kelnerka,bo gosciowi,ktory zamowil herbate przynioslabys... narty.Ale pojawilo sie i swiatelko w tunelu o czym swiadczy pominiecie milczeniem pierwszego czlonu mojej poprzedniej wypowiedzi.Nareszcie ci zajarzylo,ze faceci stoja na mrozie ...o nic.Przynajmniej jezeli chodzi o cos bardziej gornolotnego,bo jak sie okazuje, sa to tzw.zawodowi demonstranci ,ktorzy za kase maszeruja w "pochodach rownosci",podszywaja sie pod uczniow(na zdjeciach widac ,ze to stare byki)a jutro beda protestowac przeciwko dominacji Kopca Kosciuszki nad panorama miasta....oczywiscie ,jak im -jak juz wspomnialem- sie za to zaplaci!A kto placi to juz wiemy ,nieznana jest tylko stawka.W takim wiec ukladzie rzeczy dlasza dyskusja nie ma sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: racja Re: pierniki i wiatraki i ...narty. IP: *.tsua.net 16.02.06, 10:59 Oto nastepna psychoanaliza zielonego. Belkot, belkot, belkot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: pierniki i wiatraki i ...narty. IP: *.olimp.unis.pl / *.crowley.pl 17.02.06, 23:42 Bełkot owszem ale w Twoim wykonaniu, błyskotliwe wypowiedzi sa chyba nie przejścia dla Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: racja błyskotliwy Piotrek IP: *.bredband.comhem.se 18.02.06, 09:37 Wpada na fk jak filip z konopii. Znajduje właśnie ten wątek i odpowiada na dwa posty skierowane do i przeciwko zielonemu. Sugeruje również że wypowiedzi zielonego są błyskotliwe. Ciekawe które. Czy te w których przykłada łatki forumowiczom? Dziwna mi forma błyskotiwości. Dla mnie to jest jedynie pieniactwo. Odpowiedz Link Zgłoś
braciszek_tag Re: Krakowscy licealisci: "Nie dla religii w szko 15.02.06, 14:39 Chodzi na religię przez kilkanaście lat; w niedzielę i święta do kościoła. Przyjmuje księdza po kolędzie. Nasłucha się o tolerancji, miłości bliźniego i przebaczeniu. Potem wyzywa wszystkich, o innych poglądach niż jego własne, od kretynów i lewackich przygłupów. Psu na budę z taką nauką. Odpowiedz Link Zgłoś
homovaticanus Re: Krakowscy licealisci: "Nie dla religii w szko 15.02.06, 19:15 braciszek_tag napisał: > Chodzi na religię przez kilkanaście lat; w niedzielę i święta do kościoła. > Przyjmuje księdza po kolędzie. Nasłucha się o tolerancji, miłości bliźniego i > przebaczeniu. Potem wyzywa wszystkich, o innych poglądach niż jego własne, od > kretynów i lewackich przygłupów. Psu na budę z taką nauką. > bo jest ubogacony. zindoktrynowany na maxa. Odpowiedz Link Zgłoś
6x9 Re: Krakowscy licealisci: "Nie dla religii w szko 15.02.06, 16:42 było ich tam wielu-naliczyłem aż pięciu licealistów :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
homovaticanus Re: Krakowscy licealisci: "Nie dla religii w szko 15.02.06, 20:04 I zrobili to pod oknem.tym oknem.ojejku ,ojejku ! -- www.rat.bzzz.net/rat/archiwum.html Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Ależ "aktywni" sa ci "młodzi gniewni" z czerwonego 17.02.06, 09:04 miotu pokoleniowego!! A jacy "spontaniczni"!!! To juz niestety pokolenie genetycznie upośledzone z wiadomych rodzinek wychowane na opowieściach dziadków "utrwalaczy" i babci "gwardzistek".Leczenie trudne i tylko objawowe bowiem uszkodzenie DNA tych osobników jest nieodwracalne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukrad Re: Krakowscy licealisci: "Nie dla religii w szko IP: *.cable.ubr01.bath.blueyonder.co.uk 17.02.06, 12:33 A za parę latek wszyscy obowiązkowo będziecie nosić muzułmańskie ciuszki i ciekawe czy też będziecie wtedy tacy bojowi... Odpowiedz Link Zgłoś
pkt4a Re: Krakowscy licealisci: "Nie dla religii w szko 17.02.06, 16:43 Brawo licealiści ! Brawo ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F.Y.M [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 10:01 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Brak wyjasnienia punktu 4b! Postaram sie go prze- 18.02.06, 11:44 widzieć! Szkoła zatrudnia imamów i prowadzi "nauke o Islamie" Dyrekcja jest homo a u wożnego mozna dostać maryche Prezerwatywy kupuje sie z automatu w czasie przerwy GW lektura obowiazowa w ramach "Wychowania Obywatelskiego" Uczennice w ciąży zwolnione z WF-u Lesbijki mieszkaja w internacie szkolnym razem Co jeszcze ten punkt 4b przewiduje?? Moze ktoś coś doda?? Odpowiedz Link Zgłoś
nulka8 Re: Brak wyjasnienia punktu 4b! Postaram sie go 18.02.06, 13:03 rsrh napisał: > widzieć! > Szkoła zatrudnia imamów i prowadzi "nauke o Islamie" > Dyrekcja jest homo a u wożnego mozna dostać maryche > Prezerwatywy kupuje sie z automatu w czasie przerwy > GW lektura obowiazowa w ramach "Wychowania Obywatelskiego" > Uczennice w ciąży zwolnione z WF-u > Lesbijki mieszkaja w internacie szkolnym razem > > Co jeszcze ten punkt 4b przewiduje?? Moze ktoś coś doda?? Uczennice w ciąży zawsze były zwalniane z w-f. W internatach szkolnych uczennice mieszkaja razem i nikt się ich nie pyta o to czy są lesbijkami czy nie. Nie ma znaczenia orientacja seksualna dyrekcji, jeżeli należycie owa dyrekcja wypełnia swoje funkcje. W szkołach powinna byc nie tylko nauka o islamie ale tez i o innych religiach - istnieje różnieca między nauką o religii a nauka religii Mniejszym złem jest dostępność prezerwatyw niz ich nie używanie i późniejsze zwolnienia z W-f ze wskazanego przez ciebie powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Pominełas sprawe prezerwatyw z automatu,marychy 18.02.06, 16:11 u wożnego a co najważniejsze obowiązkowego (najlepiej głosno) czytania GW!! Moze to juz 4c?? Odpowiedz Link Zgłoś
nulka8 Re: Pominełas sprawe prezerwatyw z automatu,maryc 18.02.06, 17:02 "Mniejszym złem jest dostępność prezerwatyw niz ich nie używanie i późniejsze zwolnienia z W-f ze wskazanego przez ciebie powodu". Nie pominęłam. A co do GW, to mam negatywny stosunek do przymusu czytania jakiej kolwiek gazety. Wybór źródła informacji jest sprawą indywidualną każdego człowieka - najlepiej gdy tych źródeł jest wiele i różnia się miedzy sobą w opiniach, bo to skłania do refleksji. Odpowiedz Link Zgłoś
aands [...] 18.02.06, 22:42 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pkt4a Re: Krakowscy licealisci: "Nie dla religii w szko 24.02.06, 21:25 Brawo licealisci ! Normalniejemy ! Odpowiedz Link Zgłoś