Dodaj do ulubionych

Parkowanie przy kurii

IP: *.parkowe.pol / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 21:50
Top tylko biznes czarnych coraz bardziej wchodzi w życie społeczne,wiara nic
wspólnego z tym niema .
Obserwuj wątek
    • Gość: tutu A miejsca przed magistratem wam nie przeszkadzają? IP: *.crowley.pl 26.02.06, 23:01
      To jakaś paranoja. Większość instytucji i firm nie mających wewnętrznych
      parkingów ma wydzielone miejsca parkingowe. Czemu Wybiórcza czepia się akurat
      Kurii?
    • Gość: nimra Re: Parkowanie przy kurii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 08:19
      najlepiej już oddać wszystko batmanom.......
      już mam dośćtego kraju, lodówkę się boję otworzyć, pewnie jużich tam też mam.
    • Gość: reveal Re: Parkowanie przy kurii IP: *.penetrator.com.pl 27.02.06, 08:19
      Miejsca te przeszły z przeciwnej strony (P5st.) bo najpierw tam były wydzielone. A tak na marginesie które 5 bo jest ich tam więcej ???

• Gość: wdam Re: Parkowanie przy kurii IP: *.ghnet.pl 27.02.06, 08:37
        to jakieś przekłamanie ,
        nie może być bezpłatnego parkowania ,
        ZDiK nie ma prawa zwalniać z opłat za parkowanie
        jest to ewidentne przekroczenie uprawnień
        podobnie jak wydawanie identyfikatorów na ul.Poselską
        zgodnie z Art. 7. Organy władzy publicznej działają na podstawie i w granicach
        prawa.
        Art. 32. 1. Wszyscy są wobec prawa równi. Wszyscy mają prawo do równego
        traktowania przez władze publiczne.
        co by to było gdyby każdy wystąpił o wydzielenie miejsc dla siebie
        Art. 1. ustawy o drogach publicznych stanowi ,że drogą publiczną jest droga
        zaliczona na podstawie niniejszej ustawy do jednej z kategorii dróg, z której
        może korzystać każdy, zgodnie z jej przeznaczeniem, z ograniczeniami i
        wyjątkami określonymi w tej ustawie lub innych przepisach szczególnych.
        Dlatego ograniczenia w korzystania z drogi ( parkowanie)mają mieć charakter
        wyjątkowy
        w ustawie nie ma mowy o tym ,że zarząd drogi może zwalniać z opłat
        czyli w tym przypadku ZDiK działa bezprawnie twierdząc ,że Kuria nie musi płacić
        z oznakowania nie wynika ,że opłaty nie obowiązują więc znający przepisy
        kierowca należycie zinterpretuje sytuacje i zapłaci za parkowanie
        • Gość: lob Re: Parkowanie przy kurii IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.06, 11:24
          wydaje się słusznym wydzielenie takich miejsc z powodów o których jest mowa w
          artykule
          z obawą jednak przyglądam się jakimi to przepisami ,lub właściwie bez przepisów
          czyli bez podstawy prawnej urzędnicy ZDiK reguluję tą kwestie
          wygląda na to ,że wśród urzędników ZDiK panuje ,niczym nie uzasadniona
          wprawdzie opinia ,że jak chcą to zwolnią z opłat za parkowanie kogo zechcą bo
          przecież to są ich drogi
          jest to rażący przykład arogancji władzy gdzie urzędnicy miejscy wykazują brak
          elementarnej wiedzy z zakresu przepisów o drogach , które to przepisy winny być
          przez każdego pracownika ZDiK , czyli zarządu drogi ,znane na pamięć
          nie dopuszczam myśli ,że urzędnicy przepisy znają lecz je łamią w ramach
          rozpasanej demonstracji władzy w myśl zasady ja tu rządzę bo to moje drogi
          bo to byłaby już grubsza sprawa karna
      • twprezydent Idiotyczna pseudoafera 27.02.06, 11:51
        Gość portalu: reveal napisał:

> Miejsca te przeszły z przeciwnej strony (P5st.) bo najpierw tam były
        > wydzielone

Miejsca parkingowe po stronie Kurii są wydzielone dla budynku obok. Kiedyś dla
        biblioteki, teraz nie wiem co się tam mieści.
        To normalne, że dla instytucji wydziela się kilka miejsc parkingowych. Też mi
        afera...
        • Gość: katia Re: Idiotyczna pseudoafera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.06, 17:22
          > To normalne, że dla instytucji wydziela się kilka miejsc parkingowych. Też mi
          > afera...

Normalne, ale pod warunkiem, że instytucja za to płaci.
    • 1sk1 A z parkingu Franciszkanów nie mogą nieodpłatnie 27.02.06, 09:44
      korzystać? Po co stwarzać takie wątpliwe sytuacje i dawać powody do atakowania
      Kurii
      • Gość: P Re: A z parkingu Franciszkanów nie mogą nieodpłat IP: *.comarch.pl 27.02.06, 11:20
        nie, moga bo pewnie by bylo za daleko, a po drugie znajac realia pewnie sie za
        bardzo nie lubia lol.
        Najlepsze jest umiejscowienie tego znaku, ktory sam w sobie zajmuje cale miejsce
        parkingowe.
    • Gość: janusz PARanoja - Parkowanie przy kurii IP: *.kompania.net 27.02.06, 12:03
      Ciekawe czy jak szary Kowalski zgłosi się z prośbą o tylko 1 miejsce parkingowe
      nawet za I obwodnicą to uzyska zgodę?
      KIEDY przestaną urzędasy kucać przed CZARNYMI. Na terenie Kurji jest DUŻE
      podwórko , są też GARAŻE.
      Parę metrów przed miom blokiem jest znak ZAKAZ RUCHU dotyczy on też znajomych
      którzy przyjeżdżają do mnie w odwiedziny. NIE MA MOWY o tym by Straż miejska
      przymkneła oko na wjazd odwiedzających.
      Ilu tzw VIP-ów codziennie odwiedza Kurię?
      Czy każdy pleban to VIP?
      PARANOJA i tyle
      • Gość: :P Re: PARanoja - Parkowanie przy kurii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.06, 14:07
        > Na terenie Kurji jest DUŻE
        > podwórko , są też GARAŻE.

Na terenie Kurii jest remont!!!!
        Czytałes geniuszu co drugie zdanie!!!
        • kermitek1 Re: PARanoja - Parkowanie przy kurii 27.02.06, 16:31
          to jest ich problem a nie mieszkancow - dlatego ze kuria ma remont maja cierpiec
          inni ??
          ciekawe czy na czas remontu mojego podworka przydzieli mi zdik miejsce parkingowe..

ach ta rownosc wobec prawa..
        • Gość: obywatel Re: PARanoja - Parkowanie przy kurii IP: *.kompania.net 27.02.06, 16:49
          To niech przez czas remontu chodzą pieszo jak inni, których remont dopadnie,
          wyjdzie im to na zdrowie. Mogą też dojeżdżać i odjeżdzać taksówkami, przecież
          ich stać na to.
    • makabi Re: Parkowanie przy kurii 27.02.06, 12:56
      Najlepszą metodą na ograniczenie ruchu w okolicach plant jest zlikwidowanie
      miejsc parkingowych. Tanie działęanie a ile zarobić można na mandatach...

A gdzie te plany według których miały powstawać wielkie poziomowe parkingi z
      moliwośćią dojazdu tramwajem do centrum? Skończyło sięna polanach i premii
      kwartalnej dal wynalazcy.

Za nieudolność i lekkomyśłność Urzęu Miasta nie możńa winić Kurii
      • Gość: lsis Re: Parkowanie przy kurii IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.06, 13:33
        No właśnie , gdzie są podziemne parkingi , które jakaś spółka miała budować bo
        nikt jej nie kazał tylko sama się zgłosiła i wygrała przetarg
        czy całą kadencję potrzeba ,aby ruszyłą budowa
        a może trwają targi pomiędzy stronami o to kto i za ile
    • Gość: Maciek Re: Parkowanie przy kurii IP: *.autocom.pl 27.02.06, 17:26
      Ale jestescie zawistni. Naprawde nie macie pojecia jak ciezko jest zaparkowac w
      miescie. A taki parking przed Kuria naturalnie powinien nalezec do Kosciola.
      Fontanna w zasadzie tez. I trawnik. W sumie to Planty tez. I w ogole koscioly
      na meczety.
      zaraz...
      Zle powiedzialem, meczety na koscioly.
      I kina, i hipermarkety, i biura poselskie, i budki z piwem i kioski ruchu. I
      kioski nieruchu tez. I w ogole wszystko powinno nalezec do Kosciola. Takze
      forum i forumowicze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka