Gość: Paweł IP: *.kompania.net 27.02.06, 00:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xc Re: Rozmowa ze Zbigniewem Ziobro - Szczególnie po IP: *.chello.pl 27.02.06, 01:05 Trzeba przyznać, że porażający minister ma porażające argumenty i zapewne porazi porażająco kandydatów w walce o fotel prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lidiamm Re: Rozmowa ze Zbigniewem Ziobro - Szczególnie po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 08:20 Niestety Nowa Huta to niebezpieczna dzielnica. Mieszkam tu od niedawna. Moze dawniej było gorzej- aż trudno mi sobie wyobrazić, że może być gorzej... Wiem jak jest teraz. Niebezpiecznie a mentalność mieszkańców przerażająca. Kibole, łyse wyrostki pijące po klatkach schodowych, placach...Nikt nie zwraca im uwagi bo:boją się- nie bez powodu ! lub : nie reagują bo sami byli tacy sami ...w młodości. Ci , którzy dziś rozrabiają spłodzą podobnych sobie . Jeżeli nie podejmie się konkretnych , zdecydowanych kroków to będzie jeszcze gorzej ! I fakt,ze groźnie jest również gdzie indziej nie ma znaczenia. Huta to olbrzymia dzielnica- olbrzymi problem. Mieszkańcy zamiast protestowac powinni sie zastnowić dlaczego ich sie tak postrzega i jesli chcą zmiany opinii o sobie sami powinni się zmienić. Wszyscy ! Bierność też jest przyczyną obecnej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek nowa huta IP: *.autocom.pl 27.02.06, 10:07 Ziobro byl jedynym poslem ktory pomagal mieszkancom n.huty dzisiaj kiedy realizuje swoj program jest atakowany przez przeciwnikow politycznych bo boja sie ze zostanie prezydentem krakowa. to jest czarny PR PO i LPR wobec sensownych dzialan posla Ziobro Odpowiedz Link Zgłoś
janek344 Re: nowa huta 27.02.06, 14:22 PanZiobro jako prawdziwy pisowiec jedynie swoje widzimisię uważa za słuszne i nie ma z nim dyskusji. To zniechęca do autentycznych działań Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek dlaczego? IP: *.local / *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.06, 10:10 dziwię sie że wszyscy sie zastanawiają dlaczego młodzież siedzi po ławkach i klatkach. Może by sobie zadali pytanie co ta młodzież ma robić? gdzie sa klubu sportowe swietlice domy kultury ktorych w tej dzielnicy było wiecej kiedyś( nie chce mowić ze za "komuny, ale kiedyś był taki ustroj za ktorego kilka rzeczy było, nowy ustroj zamknął takie rzeczy, zamiast je promować dawać pieniądze) teraz nie wydajemy pieniędzy na zajecia dla młodzieży to bedziemy wydawać pieniądze na wiezienia i policje. Moze wreszcie ktoś policzy jak to się ekonomicznie opłaca. Mysle że taniej zapłacić za zajecia dla dla modziezy ktora uprawia sport, czyta ksiązki maluje spiewa i tańczy, pisze poezję czy fotografuje niż za tysiące policjantow ktorzy bedą chodzić po ulicach i zaczepiać spokojnie pijących pijaczkow ( przecież nie bedą podchvdzic do kilkunastu wyrostkow ktorzy by ich pobili tak jak teraz) Boże co ja piszę?!!!!! przecież to są marzenia ściętej głowy Żeby wpadł ktoś na takie rozwiązania w tym kraju to będzie CUD!!! o pracy dla młodzieży juz nie bedę wspominał. Odpowiedz Link Zgłoś
lidiamm Re: dlaczego? 27.02.06, 10:32 Z tymi swietlicami to lekka przesada. Problemem sa wyrostki, których świetlice nie interesują- no może panie świetlicznki prędzej. Ta młodzież woli pić, rozrabiać, nie chce sie uczyć ani pracować. jest bezrobocie , to fakt, ale nie wierze by młody i silny chłopak nie znalazł jakiejs pracy- oczywiście fizycznej- niestety kwalifikacji do innej zazwyczaj nie mają.Nawet paru groszy w domu, a raczj na klatce nie wysiedzą. Problemem jest przede wszystkim mentalność tych ludzi. Jestem za rygorystycznymi przepisami i......dalej po prostu nie wiem. Ci ludzie nie wynoszą z domu żadnych zasad, nie mają zadnych ambicji i niestety skrupułów. Bieda i bezrobocie nie usprawiedliwia wszystkiego. Ale fakt- ta dzielnica wymaga działań. Wszechstronnych i zdecydowanych. Wieloletnie spychanie przez władze Krakowa tej dzielnicy na margines odbija się na wszystkich.Obecnie jest to trudny do rozwiazania problem. Dla wszystkich . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krk Re: dlaczego? IP: *.koko / *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.06, 10:47 > Problemem jest przede wszystkim mentalność tych ludzi. Jestem za > rygorystycznymi przepisami i......dalej po prostu nie wiem. no właśnie. Zaostrzanie przepisów nic nie da - recepta równie dobra, jak używanie coraz większej ilości odświeżacza w cuchnącym kiblu. Jeśli dla młodych w wieku 15-20 lat nie ma żadnej sensownej oferty (zajęcia sportowe, domy młodzieży, kluby, coś co ich "zmęczy", rozwinie, zajmie czas, pobudzi do działania), to większa ilość policji będzie już tylko jak odświeżacz. Odpowiedz Link Zgłoś
lidiamm Re: dlaczego? 27.02.06, 11:00 Sądzisz ,że w innych dzielnicach ktoś funduje smarkaczom zajęcia ? W innych dzielnicach, miastach ? Tu brak pracy , ale chęci do niej też. Zdaje sie również, ze za czasów tych świetlic wcale tu nie było lepiej. Z tego co wiem było znacznie gorzej, więc po porostu nie bajdurz. Tutaj ktoś powinien wziąść się za wychowanie tych ludzi, a nie prowadzić za rączke na swietlicę ( pisanie wierszy, bo pęknę ze śmiechu! łysole z mojej klatki ze skłonności artystycznych mają tylko umiejętność haftowania ...pod cudzymi drzwiami po alkoholu ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: dlaczego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 12:43 Ludzie zrozumncie, ze są młodzi ludzie ktorych nie interesuje świetlica, sport itd. Dla nich interesujaca jest zadyma, część z nich z tego wyrośnie a cześć skończy w kryminale.Naiwnie myslicie, że "zmeczą" się na silowniach itd.myslicie ze beda sie chwalic jak to wygrali w piłkę nożna w kolegami z sasiedniego osiedla?że sa mistrzami ping-ponga w osiedlowym domu kultury.Dla takich policja. Domy kultury itp. sa potrzebne ale nie jest to antidotum na wszystkie problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakowianka ci ja I ja zbieralam podpisy IP: 81.219.150.* 27.02.06, 10:22 Zbierałam podpisy - zebralam w jeden dzien 2 tys. Odpowiedz Link Zgłoś