Dodaj do ulubionych

Convector - Zachodnia

IP: *.Red-88-7-42.staticIP.rima-tde.net 01.03.06, 04:26
Jak oceniacie wiarygodnosc firmy Convector, podobno faktyczne ukończenie
inwestycji będzie najwcześniej pod koniec I kw.2007? Co sądzicie na temat
samej lokalizacji nowoczesnego apartamentowca przy samym starym, brzydkim
osiedlu?
Obserwuj wątek
    • Gość: Z Re: Convector - Zachodnia IP: *.Red-88-8-68.dynamicIP.rima-tde.net 08.03.06, 22:52
      Czy o tej inwestycji nikt nie ma nic do powiedzenia? Może odezwą się nabywcy
      sprzedanych mieszkań - czy zadowoleni sa ze swej decyzji? Moze też warto poznać
      się miedzy sobą i wymienic uwagami.
      • Gość: ulica Zachodnia Re: Convector - Zachodnia IP: *.autocom.pl 09.03.06, 00:01
        No to się wkurzyłam jako mieszkanka ulicy Zachodniej bo co to znaczy sąsiedztwo
        starego i brzydkiego osiedla. Większość bloków przy ulicy Zachdniej powstała w
        latach 1992 - 2000 .Mój blok jest zbudowany w 1997 roku i nie uwazam go wcale
        za stary.Tak,ze proszę dokładnie oglądnąć okolice a nie krytykować.Na dodatek
        jeśli chodzi o technologię budowy bloku to śmię twierdzić,ze mój blok ma
        lepszą.Cały od parterów budowany w technologi tradycyjnej z ślicznej cegły a
        jak buduje Convector to można zobaczyć.A tak na serio to obserwuję sobie po
        sąsiedzku budowę tego apartamentowca poniewż rok temu bardzo spodobało mi się
        tam mieszkanko o powierzchni 85 m 4 pokojowe.Bardzo ładny i funkcjonalny
        rozkład .O mały włos w ubiegłym roku, kiedy pojawiły się pierwsze oferty nie
        dokonałam rezerwacji tak coś koło marca 2004r.Jednak cos mnie wtedy kobieca
        intuicja,która jak wiadomo jest niezawodna wstrzymała.No i teraz nie żałuję
        poniewaz mieszkanie które mi się tak podobało otoczone jest wokół blokami a
        jeden z nich wyrósł pięknie w tamtym roku,z balkonu widok tylko na wszechobecne
        blokowisko.I mimo, że do tej pory nie znalazłam tak ładnego rozkładu mieszkania
        jak w tym apartamentowcu na 4 pokojach to nauczyłam się cierpliwości.Tak apropo
        krytykowanego przez ciebie osiedla Stary Ruczaj-pospaceruj i pooglądaj
        dokładnie.Jak wygląda sprawa odległości bloków od siebie,zieleni i
        przestrzeni.Moim zdaniem jest z tymi sprawami dużo przyzwoiciej niz na nowych
        osiedlach.Wyjątek stanowi Inter Bud, który moze być przykładem dla innych jeśli
        chodzi o zagospodarowanie przestrzeni między blokami i dbałośc o estetykę i
        zieleń na osiedlu.A wracajac do Twojego pytania o nowy apartamentowiec
        uważam,ze mieszkania w wysokiej części budynku będą miały piękny widok na
        Bielany,Kopiec Kościuszki,Kraków ale w momencie kiedy powstanie szybki tramwaj
        te piękne widoki przysłoni prozaiczny stukot tramwaju,coraz większy ruch
        samochodowy po wybudowaniu nowej trasy Pychowickiej i urok pęknie jak bajka
        mydlana.Ja mimo wszystko obseruję cały czas tą budowę bo z tych mieszkań, które
        mi się podobały na 4 pozostało 3 niesprzedane i zerkam będąc na spacerkach na
        tą część gdzie one się znajdują ale...no właśnie ta bliskość sąsiednich bloków
        skutecznie mnie zniechęca ,choć położenie i bliskość do obecnego mieszkania
        przy ulicy Zachodniej bardzo by mi odpowiadała.Ale co to za przyjemnośc gdy z
        okien widac tylko bloki.Teraz wychodzę na balkon i widzę zielone drzewka i
        trawkę wokół przedszkola i dużo ,dużo przestrzeni.I jeszcze jedno coraz
        bardziej obawiam się,ze mieszkania w okolicach Campusu kupowane są na wynajem-
        już w moim bloku jest takich kilka .A to oznacza,ze będą tam mieszkać ludzie,
        którym nie będzie zależało na sąsiedzkich dobrych obyczajach(to tak ogólnie i
        delikatnie napisałam).Życzę zadowolenia z mieszkania i na przyszłość radzę nie
        krytykowć bloków przy Zachodniej no bo to przeciez sąsiedzi.Musiałam się nieźle
        wkurzyć skoro się tak rozpisałam."Stare ,brzydkie osiedle" no to mnie tak
        wkurzyło .Mimo takich słów krytyki pozdrawiam.
        • Gość: xxx Re: Convector - Zachodnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 23:11
          A ja muszę zmartwić Gościa: ulica Zachodnia.
          Otóż na zielonej trawce obok przedszkola projektowane jest 6 budynków
          mieszkalnych jednorodzinych (szeregówka) od północy na południe, a poniżej u
          ich podnóża (ze wschodu na zachód) 4 piętrowy budynek wielomieszkaniowy...
          Niestety ze względu na brak planu zagospodarowania przestrzennego deweloperzy
          robią co chcą...
          Co do wykonawstwa budynku Convectora też się zgadzam - do czwartego piętra
          beton!!! Straszne...
          Widok w tej wysokiej części będzie super, ale te tramwaje i ulica spowodują, że
          nie będzie się mieszkańcom chciało za często okien otwierać...
          • Gość: ulica Zachodnia Do xxx IP: *.autocom.pl 09.03.06, 23:43
            No to się bardzo zmartwiłam,powiem nawet,że moja wyobrażnia przestała działać 6
            szeregówek i blok wielorodzinny -jestem wielce zasmucona-choć powiem
            szczerze,ze trochę śledzę rynek nowych inwestycji na Ruczaju i w okolicach i o
            tych inwestycjach nic nie czytałam. Jeśli jesteś w temacie to proszę o podanie
            kto to będzie budował.Z góry dzięki.
            • Gość: xxx Re: Do xxx IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 23:34
              Jestem w temacie, bo tez tu mieszkam...
              Sprawa na razie jest na etapie decyzji WZiZT. Czyli jeszcze chwilę to wszytsko
              będzie trwało. Rada Dzielnicy wydala uchwałę negatwną, ale niestety nic z tego
              nie wynika.
              Buduje ten sam deweloper co Drukarską 8 - czyli zółto-brązowy budynek z VII
              piętrową wieżyczką - pan Mucha.
              Ale radziłbym się zainteresować tematem Wawel Service - bo oni jeśli wybudują
              blok to będzie kompletne zaburzenie infrastruktury tej częsci dzielnicy Ruczaj.
              Odsyłam na stronę: www.drukarska.republika.pl
              • Gość: bl Zachodnia IP: 195.150.92.* 20.03.06, 10:47
                witam,
                skoro mieszkacie w okolicy Zachodniej to może opowiecie jak się tam mieszka?
                (zastanawiam sie nad kupnem mieszkania na Zachodniej) chodzi mi o
                bezpieczeństwo okolicy, hałas itp. ogólnie - komfort mieszkania tam? co Wam się
                podoba a co może przeszkadzać i na co zwrócić uwagę? pozdrawiam i dziękuję za
                ewentualne informacje
                • Gość: ulica Zachodnia Re: Zachodnia IP: *.autocom.pl 22.03.06, 22:23
                  Ja jestem zadowolona z tego, ze mieszkam w tej okolicy. Jesli wybierzesz
                  mieszkanie w tych nowszych blokach to na pewno będzie to trafniejszy wybór bo
                  sa one budowane w nowszej technologi-są bardzo ciepłe-ja co roku mam zwroty
                  nadpłat za c.o.Ulica Zachodnia jest spokojną ulicą,nigdy nie połączy
                  Kobierzyńskiej z Grota Roweckiego ponieważ Convector skutecznie to
                  uniemożliwił.Dlatego jest tu bardzo spokojnie,na razie jeszcze zielono.Blisko
                  do autobusu,sklepów,poczty,przychodni,Kościoła,przedszkola.Do szkoły dzieci
                  maja niestety trochę dalej bo najbliższa szkoła na ulicy Pszczelnej a to wiąże
                  sie z przechodzeniem przez ruchliwą ulicę Kobierzyńską.Nie będę ukrywać, że
                  jeszcze pare lat temu było tu dużo przyjemniej bo nie było takiego zagęszczenia
                  bloków jak na chwile obecną ale nie jest z tym zagęszczeniem tak źle jak na
                  innych nowych osiedlach patrz Chmieleniec czy Europejskie.My jesteśmy
                  zadowoleni choć na pewno byłoby przyjemniej gdyby bloki na Zachodniej były tak
                  zadbane jak np. na Szuwarowej.No ale tam stara się Inter Bud panować nad
                  estetyką całego osiedla a na Zachodniej każdy blok z innej
                  wspólnoty,spóldzielni i nie ma mozliwości żeby to wszystko tak ładnie i
                  zadbanie wyglądało.Jeśli oglądacie te okolice to na pewno na SZuwarowej będzie
                  wam się bardziej podobało,no ale to wiąże się też z dużo wyższą ceną za
                  mieszkanie.Zapomniałam dopisać,ze w poblizu jest biblioteka,kilka gabinetów
                  stomatologicznych,kilka zakładów fryzjerskich i wiele innych punktów
                  usługowych.Pozdrawiam.
                  • Gość: bl Re: Zachodnia IP: 195.150.92.* 23.03.06, 14:37
                    dziękuję bardzo za opinię! :) właśnie okolica wygląda zachęcająco i z chęcią
                    bym się osiedliła :) ale może nie zapeszam :)
                    Pozdrawiam
                  • Gość: xxx Re: Zachodnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 00:42
                    Nie chcę zapeszać, ale:
                    wszczęta została procedura dotycząca połączenia ulicy Zachodniej z Grota-
                    Roweckiego (będzie horror). Nie wiem na jakim etapie jest sprawa, bowiem
                    zaczęła się jeszcze w zeszłym roku. Prawdopodobnie Gmina wywłaszczy część
                    działki Convectora. Właściciele dostaną trochę kasy, a ulica Zachodnia zmieni
                    się w ....
                    • emrg Re: Zachodnia 30.03.06, 10:22
                      a skąd masz tą informacje?
                    • doko1 Re: Zachodnia 05.06.06, 23:48
                      no i jak przebiega budowa?
                      • Gość: pi Re: Zachodnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 12:31
                        tak wygląda budowa...
                        www.convector.development.pl/zachodnia/startdziennikBudowy.htm
                        Jest ktoś na forum co kupił mieszkanie w tym bloku???

• Gość: aaa Re: Convector - Zachodnia IP: *.devs.futuro.pl 22.03.06, 21:08
            Taaak, w tej okolicy, pośród budynków 5-kondygnacyjnych szeregówka będzie
            naprawdę totalnym koszmarem. Wolelibyście żeby tam kolejny kilkuklatkowy blok
            postawili? W miescie zabudowa jest zwarta. Jezeli mieszka sie kolo pustej
            dzialki, to trzeba sie modlic zeby powstala tam mieszkaniowka a nie trasa
            szybkiego ruchu.
    • bnm123 Re: Convector - Zachodnia 09.03.06, 22:13
      mnie też totalnie wkurzają ci którzy piszą- stare, brzydkie osiedle, bloki,
      slamsy itp. ciekawe gdzie takie osoby które to piszą mieszkają. bo skoro
      interesują się kupnem nowego mieszkania to też pewnie obecnie mieszkają w starym
      i brzydkim. niech kupują swoje klitki w "apartamentowcach" (tylko z nazwy) i
      ciekawe co będzie się o ich apartamentach mówiło za 10 lat.
    • Gość: xxx Re: Convector - Zachodnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 00:36
      Coś mają poknocone w planach - od 3 dni 2 robotników non stop rozwala mlotami
      pneumatycznymi cześć stropu w garażu podziemnym. A nie zrobili jeszcze połowy.
      Idzie się wściec... Słychać nawet w dalej położonych blokach na starej części
      osiedla.
      Jeszcze dobrze nie postawili, a już rozwalają...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka