Dodaj do ulubionych

"114" - KOSMETYCZNA KOREKTA

IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 28.11.02, 18:19
Proponuję nastepującą korektę "114" na Prądniku Białym.
Od Górnickiego w obywdu kierunkach jedzie Białopranicką, Pachońskiego, gdzie
przystanek dla wysiadających będzie miała na Wyki (razem
z "120", "144", "150", "154", "444", "602"). Następnie bez pasażerów pojedzie
sobie kawałeczek Opolską, skręci w Łokietka, potem w prawo wróci na
Pachońskiego i stanie sobie na przystanku początkowym "Prądnik Biały Zachód".
Nie będzie tak jak teraz bez sensu jechać przez Opolską.
Obserwuj wątek
    • kuba203 Re: '114' - KOSMETYCZNA KOREKTA 28.11.02, 18:34
      Ciekawe, jak przegubowiec przejedzie przez mostek na Łokietka :)
      • Gość: mouset Re: '114' - KOSMETYCZNA KOREKTA IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 28.11.02, 21:02
        I właśnie w tym miejscu zgina sie mandolina, ale cieszę się że nie tylko mnie
        uwiera głupia trasa 114
        • Gość: Locutus Re: '114' - KOSMETYCZNA KOREKTA IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 29.11.02, 01:26
          #114 jest głupie, ale nie osamotnione w swojej głupocie. Dyr. Żelazo do
          piachu!!!
          • Gość: mouset Re: '114' - KOSMETYCZNA KOREKTA IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 29.11.02, 07:22
            TAK< TAK!!!
      • Gość: ADAŚ '114' - KOSMETYCZNA KOREKTA IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 29.11.02, 15:11
        kuba203 napisał:

> Ciekawe, jak przegubowiec przejedzie przez mostek na Łokietka :)

Przyznam się szczerze, że nie wiem dokładnie jak to tam wygląda. Z Twojej
        wypowiedzi wnioskuję, że ten "mostek" to jest jakiś niewielki, więc mój pomysł
        odpada. Szkoda, bo wierutnie nie podoba mi się obecne rozwiązanie "114" na
        Prądniku.
        • Gość: tomekw74 Re: '114' - KOSMETYCZNA KOREKTA IP: *.interpab.com.pl / 192.168.0.* 29.11.02, 15:50
          Gość portalu: ADAŚ napisał(a):

> kuba203 napisał:
          >
          > > Ciekawe, jak przegubowiec przejedzie przez mostek na Łokietka :)
          >
          > Przyznam się szczerze, że nie wiem dokładnie jak to tam wygląda. Z Twojej
          > wypowiedzi wnioskuję, że ten "mostek" to jest jakiś niewielki, więc mój
          pomysł
          > odpada. Szkoda, bo wierutnie nie podoba mi się obecne rozwiązanie "114" na
          > Prądniku.

Tak, mostek ma chyba nośność maleńką (może 2,5 t., ale pewności nie mam), no i
          jest wąziutki - byłyby duże problemy. Obecny przebieg 114 w tym rejonie jest
          do d... tzn. do niczego, chciałem powiedzieć. Zgoda zupełna! Gdyby tak
          troszkę przebudować skrzyżowanko wWki/Pachońskiego (np. minirondo), to problem
          byłby z głowy. 114 zawracałoby na tym rondku i po sprawie. Teraz w sumie też
          mógłby tam nawrócić, bo tarcza skrzyżowania jest duża (jeżdżą tam TIR-y do
          Urzędu Celnego na Pachońskiego), ale ruch jest za duży i byłby spory kłopot...
          • Gość: mouset Re: '114' - KOSMETYCZNA KOREKTA IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 29.11.02, 20:49
            Mostek, nie mostek i tak ludzie tam wsiadają głównie w 444 i 154 a nie zeby
            fundować dsobie wycieczkę. Z moich obserwacji wynika że pasażerami są:
            uczniowie dla których 114 jest bezprzesiadkowym dowozem i zabłąkani pijacy,
            którzy z radością się pakują na tył gdzie mogą się nawet położyć , co też
            skwapliwie czynią. High culture! Także skrócenie 114 do Prądnika Białego
            (zwykłego) można spokojnie wykonać

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka