Dodaj do ulubionych

Sprawa żydowska według Hitlera

10.03.06, 10:38
Matka Hitlera umarła na raka. Lekarz nie zdołał jej ocalić. Dla Hitlera powód
był jasny: bo to Żyd był.

Hitler był niespełnionym artystą. Dwa razy zdawał do Wiedeńskiej akademii
sztuk pięknych i tyleż razy oblał. Zdawał też do szkoły architektury, ale
ponieważ nie miał dyplomu szkoły średniej, nie został przyjęty. Hitler uznał
więc, że jego genialne prace musiał odrzucić jakiś żydowski profesor. (Hitler
miał wielkie mniemanie o swym talencie i potem, już jako Fuhrer zwykł był
obdarowywać swymi dziełami tych, którzy na to zasłuzyli)

Hitler był generalnie ofermą życiową, również nie umiał współżyć z ludźmi na
normalnych zasadach. Wybuch I wojny był dla niego wybawieniem od wszystkich
klęsk. I rzeczywiście, żołnierzem był dzielnym, dostał nawet kilka medali.
Gdy jednak leżał w szpitalu lecząc oczy po ataku gazem chlorowym, wojna się
skończyła. Hitler wpadł w głęboką depresję, uważał, że to Żydzi zadali
Niemcom zdradziecki cios w plecy, że to przez nich Niemcy pomimo swych
predyspozycji nie wygrali.

Ojciec Hitlera był nieślubnym dzieckiem służki przy Żydowskiej rodzinie.
Świadomość ta była dla Hitlera poniżająca (podobnie jak fakt, że ojciec tłukł
go niemiłosiernie).

A wszystkiemu winni byli Żydzi. Gdyby nie oni, nigdy by nie doszło do II
wojny. To oczywiste chyba, nie?
ira initium insaniae
Obserwuj wątek
    • jadzka42 Re: Sprawa żydowska według Hitlera 10.03.06, 10:46
      xyz_xyz_xyz napisała:

> Ojciec Hitlera był nieślubnym dzieckiem służki przy Żydowskiej rodzinie.
      > Świadomość ta była dla Hitlera poniżająca (podobnie jak fakt, że ojciec tłukł
      > go niemiłosiernie).

Ojcec byl tyranem domowym i pijusem. Nie tylko jego zle traktowal, matke
      rowniez.
      Wyrosl w takiej atmosferze ponizenia i nienawisci do wszystkich.
      Niestety, trauma dziecinstwa zostaje glebokie slady w mentalnosci, swiadomosci
      czlowieka. Jedni z tym sobie poradza a drudzy nie. To nie jeden przypadek gdzie
      zle traktowanie w dziecinstwie zrobilo z czlowieka potwora. To powinni sobie
      wbic do glowy wszyscy ktorzy sa za opcja karania dzieci biciem.
      • xyz_xyz_xyz Re: Sprawa żydowska według Hitlera 10.03.06, 10:54
        tu jest cały artykuł na temat hitlera jako dziecka molestowanego, niestety
        tylko po angielsku.

www.naturalchild.com/alice_miller/adolf_hitler.html
        • jadzka42 Re: Sprawa żydowska według Hitlera 10.03.06, 10:58
          dam sobie rade ;)
      • Gość: tadżka 45 Re: Sprawa żydowska według Hitlera IP: *.kompania.net 10.03.06, 11:19
        Teraz przy nowym bezstresowym wychowywaniu dzieci wyniki są lepsze. W biały
        dzień rozwydrzone bandy bezkarnej gó..ażerji napadają i biją ludzi, mordują a
        póżniej nawet jak zostaną złapani to też łagodnie traktowani są w sądach, bo
        mieli trudne dzieciństwo. Tak trzymać, tylko gdzie podział się rozum?.
      • Gość: elka 38 Re: Sprawa żydowska według Hitlera IP: *.kompania.net 10.03.06, 11:46
        Ciebie, jak można zrozumieć, traktowali w domu dobrze, nie wyrosłaś w
        atmosferze poniżenia i nienawiści do wszystkich a trauma dzieciństwa i tak
        pozostawiła u Ciebie głębokie ślady w mentalności i świadomości. To niejeden
        przypadek, gdzie dobre traktowanie w dziecistwie (bezkarność) robi z człowieka
        jednostkę patologiczną co widać na ulicach wśród młodych "bezstresowo"
        wychowywanych gó..arzach. Tak więc środki wychowawcze powinny być stosowane
        według potrzeb i to powinni sobie wbić do głowy wszyscy, którzy nie potrafią
        dzieci wychować.
        • jadzka42 Re: Sprawa żydowska według Hitlera 10.03.06, 12:08
          Czy mozesz cos wiecej napisac o mnie? Zdaje sie ze mnie znasz lepiej niz ja
          siebie sama wiec...nie badz swinia, opowiedz.
          Powiedz rowniez gdzie ja teraz jestem, co robie, ile mam lat i jakie zarobki.
          Zajmuje sie historia rodzinna, mam drzewo genealogiczne moich przodkow ale
          oczywiscie brak mi pewnych informacji. Ty co wiesz wszystko czego inni nie
          wiedza podziel sie ta informacja. Bede dozgonnie wdzieczna.
          • Gość: kiko Re: Sprawa żydowska według Hitlera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 12:12
            a ja mogę?:)))
            • jadzka42 Re: Sprawa żydowska według Hitlera 10.03.06, 12:15
              Bez krepactwa, prosze dawaj :)
              • Gość: kiko Re: Sprawa żydowska według Hitlera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 12:50
                ale to bedą tylko superlatywy /trudne słowo - to dla jezzinatora niech sprawdzi
                w słowniku/ i nie wiem czy Ci na tym zależy?
                • jadzka42 Re: Sprawa żydowska według Hitlera 10.03.06, 12:59
                  Juz i tak nadwyraz sympatyczne i ja jak kazdy lasa na pochwaly ;)
                  Ale i swiadoma ze oprocz plusow mam duzo minusow...no coz "czlowiekiem
                  jestem..."

;)
                  • Gość: kiko Re: Sprawa żydowska według Hitlera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 13:02
                    No to żeby sie nie rozpisywać na dwie strony, napiszę jeno:
                    Mądry z Ciebie człowiek i miło się ciebie czyta:)
                    • jadzka42 Re: Sprawa żydowska według Hitlera 10.03.06, 13:04
                      Dziekuje :)
                      • Gość: kiko Re: Sprawa żydowska według Hitlera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 13:06
                        proszę:))
                      • xyz_xyz_xyz Re: Sprawa żydowska według Hitlera 10.03.06, 13:07
                        tego jeszcze nie było: żeby kiko prawiła komplementy jadzi ;)
                        nic to, że kiko nie ta; szok pozostaje.
                        • jadzka42 Re: Sprawa żydowska według Hitlera 10.03.06, 13:13
                          haha, widzialam gdzies ze ta prawdziwa podpisala sie moim nikiem aby w
                          nastepnym posacie napisac ze "wreszcie sie zgadzamy" hahaha
                          Hahaha jestem dumna i blada ...
                          • Gość: kiko Re: Sprawa żydowska według Hitlera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 13:32
                            Ku...rna ja jestem prawdziwy kiko!!:)
                            Dotykam się w kolano i czuję, że jestem prawdziwy:))) a ten automat....
                            • zielonki Re: Jak normalna może być dyskusja ... 10.03.06, 13:49
                              gdy nie ma tej kiko z autocomu.
                              To jest prawdziwy SZOK!
                              • Gość: kiko Re: Jak normalna może być dyskusja ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 14:20
                                już jest:))
                                GW zbyt długo bez kiko nie wytrzyma:)
          • Gość: elka38 Re: Sprawa żydowska według Hitlera IP: *.kompania.net 10.03.06, 14:15
            No mogę, ale dlaczego?, przecież masz czas na zajmowanie się biografią Hitlera
            i przedstawiać ją w/g swojego punktu widzenia a przecież najpierw swoją trzeba
            poznać a nie pisać bzdur.
            • jadzka42 Re: Sprawa żydowska według Hitlera 10.03.06, 14:56
              A co tobie do rozliczania mnie z mojego czasu?
              Jesli uwazasz ze pisze bzdury to po co je czytasz, placa ci za to?
              • Gość: Elka38 Re: Sprawa żydowska według Hitlera IP: *.kompania.net 10.03.06, 15:31
                Zaśmiecasz forum bzdurami a czytam, bo temat jest interesujący i dopiero po
                przeczytaniu widzę, że piszesz bzdury.
                • jadzka42 Re: Sprawa żydowska według Hitlera 10.03.06, 15:42
                  Ja mam stalego nika, jesli uwazasz ze pisze bzdury to nie musisz nawet otwierac
                  mojego postu.
                  btw. moze pokazesz nam swoje madre posty? Jakos nie zauwazylam jakiejs elki38
                  zeby cos konkretnego napisala oczywiscie oprocz tych trzech postow ze zjadliwym
                  atakiem na mnie.
                  Pewnie bijesz swoje dzieci i ci dopiekl moj watek o dzieciobojcach...
                  • xyz_xyz_xyz Re: Sprawa żydowska według Hitlera 10.03.06, 15:49
                    no, zdenerwowałaś ją i tyle.
                    • jadzka42 Re: Sprawa żydowska według Hitlera 10.03.06, 15:57
                      A noooo :)
                      Jestem zafascynowana fenomenem tymczasowych nikow ktore wpadaja i ni z gruszki
                      ni z pietruszki zaczynaja na kogos ujadac. Nikt przedtem tego nika nie widzial
                      i potem tez juz nie zobaczy.
                      A pewnie dostalo jej sie pod innym nikiem i teraz msci sie.
                      • xyz_xyz_xyz Re: Sprawa żydowska według Hitlera 10.03.06, 15:59
                        nie martw się, grunt to pamiętać, że kiko powiedziała, żeś mądra kobitka ;)
                        • jadzka42 Re: Sprawa żydowska według Hitlera 10.03.06, 16:02
                          Ja sie wcale nie martwie, bawi mnie droczyc sie z nimi ;)
                          • xyz_xyz_xyz Re: Sprawa żydowska według Hitlera 10.03.06, 16:04
                            zgadzam się, też to lubię.
    • Gość: rurka [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.06, 11:10
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: rurka sorry.kto spał ze służką?. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.06, 11:24
        • kapitan.kirk Re: sorry.kto spał ze służką?. 10.03.06, 12:30
          Istnieje hipoteza, że z babką Adolfa Hitlera sypiał syn jej pracodawcy, niejaki
          Frankenberger z Grazu (Żyd właśnie). Wieści na ten temat są jednak mocno
          niejednoznaczne i pochodzą głównie z niespójnych i chaotycznych zeznań Hansa
          Franka tuż przed jego egzekucją po wojnie (miał on ponoć widzieć u Hitlera
          jakieś listy z próbami szantażu itp.). Nie ma wątpliwości, że Alois Hiler,
          ojciec późniejszego dyktatora, był dzieckiem nieślubnym, ale analiza dokumentów
          wykazuje, że jego biologicznym ojcem był raczej niejaki Jan Nepomuk Hiedler -
          jego formalny stryj (brat męża matki). Tak że raczej w "Mein Kampf" sam Adolf
          pisał raczej szczerze, że w młodości nie miał uprzedzeń rasowych (a nawet
          wyrzucał sobie takie myśli), a "otworzyły mu oczy" dopiero na skutek ciężkiej
          sytuacji życiowej w Wiedniu, którą umilał sobie czytywaniem antysemickich
          broszurek (a pod wzgledem "subtelności" i rodzaju przesłania w niczym one ponoć
          nie ustępowały późniejszym nazistowskim...).
          Pzdr
          • xyz_xyz_xyz Re: sorry.kto spał ze służką?. 10.03.06, 12:42
            Wieści mogły się wziąć z tąd, że Frankenburgerowie płacili matce Aloisa
            alimenty.

www.historylearningsite.co.uk/adolf_hitler.htm
            Hitler's father was the illegitimate child of a cook named (Maria Anna)
            Schickelgruber. This cook, the grandmother of Adolf Hitler, was working for a
            Jewish family named Frankenburger, when she became pregnant. Frankenburger paid
            Schickelbruber, a paternity allowance from the time of the child's birth up to
            his fourteenth year.
            From a secret report by the Nazi Hans Frank. Written in 1930
            • kapitan.kirk Re: sorry.kto spał ze służką?. 10.03.06, 13:04
              W tym tekście jest jedna rzecz nieprawdziwa - a mianowicie "written 1930". W
              rzeczywistości "written 1946" (a "report" z tego faktu bynajmniej nie był
              "secret"), a Frank wspominał jedynie, że sprawa była mu znana "od drugiej połowy
              1930 r."; tak samo z kilku jego oderwanych słów zrobono rzekome wspieranie
              Aloisa Hitlera przez Frankenbergerów do 14. roku zycia (na co brak jakichkolwiek
              rzetelnych źródeł). W latach 30. owszem, prasa (co prawda głównie plotkarska)
              spekulowała na temat rzekomo żydowskiego pochodzenia Hitlera, ale wskazywano
              raczej na żydowską węgiersko-rumuńską rodzinę Hitlerów, na pewnego domokrążcę
              żydowskiego z Grazu o nieznanym nazwisku, albo nawet na samego barona Rotszylda
              z Wiednia, u którego również miała pracować babka Hitlera (na co także nie ma
              żadnych poszlak). Według mnie takie dociekania nie mają po prostu sensu, a
              wynikają raczej z "amerykańskiego" podejscia do psychologii, z którego wynika,
              że jak ktoś jest sku..synem, to niechybnie dlatego, iż miał trudne dzieciństwo,
              był molestowany seksualnie albo ma jakaś zadrę psychiczną w związku ze swoją
              przeszłością lub pochodzeniem. My Europejczycy powinniśmy być o tyle mądrzejsi,
              że wszak z własnej historii wiemy, iż można zupełnie dobrze być sku..synem ot
              tak sobie, z wyboru i bez żadnych głębsszych przyczyn.
              Pzdr
              • Gość: bosman Re: sorry.kto spał ze służką?. IP: *.kompania.net 10.03.06, 14:20
                O, to, to, to.
          • Gość: rurka A kto spłodził tego frankencośtam i kto spłodził IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.06, 12:55
            tego co spłodził frankencośtam.I kim była prababka tego co splodził tego co
            spłodził frankencośtam.Z kim da się tę prababkę powiązac?.
            • kapitan.kirk Re: A kto spłodził tego frankencośtam i kto spłod 10.03.06, 13:09
              Frankenbergera zapewne spłodził jego ojciec, a jego z kolei jego ojciec, a tegoż
              ojca z kolei kolejny ojciec itd. itp. aż do czasów Frankenbergera superseniora,
              który po raz pierwszy zlazł z drzewa gdzieś w środkowej Afryce, w towarzystwie
              Twojego i mojego praprapraprapraprapra...dziadunia. Ja też uważam, że takie
              dociekania są mało sensowne, no ale co robić, jak to ludzi bawi ;-)
              Pzdr
              • Gość: rurka Zaskoczyłeś mnie tym,że Frankenbergera spłodził IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.06, 13:40
                jego ojciec.Bardzo się cieszę,że mamy wspólne korzenie/imprezka może jakaś?/.
                Pozdrawiam serdecznie.
                • kapitan.kirk Re: Zaskoczyłeś mnie tym,że Frankenbergera spłodz 10.03.06, 14:08
                  Popić mozna, nawet bez odwoływania się do Hitlera i innych dziadków :-)
                  Pzdr
    • Gość: a. Re: Sprawa żydowska według Hitlera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 17:53
      czytam i nic sie nie moge dowiedzieć
      • jazzinator Re: Sprawa żydowska według Hitlera 11.03.06, 17:56
        Drogi Gościu "a" z neoplusa bo wszedłes nie na to forum co nalezy i czytasz
        wypowiedzi trollów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka