Gość: X IP: 80.48.253.* 04.12.02, 11:19 Czy prezydent Majchrowski zrobi coś w kierunku aby do Małopolski powróciły Żywiec, Biała Krakowska, Wiślica i Stradów? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joseph.007 Re: Czy prezydent Majchrowski 04.12.02, 11:24 Gość portalu: X napisał(a): > Czy prezydent Majchrowski zrobi coś w kierunku aby do Małopolski powróciły > Żywiec Jestem za! > Biała Krakowska Wymagałoby to podzielenia już całkiem zrośniętego miasta na dwie części, powstałby taki trochę dziwaczny stwór jak zimnowojenny Berlin. Jest to sens? > Wiślica i Stradów? A Ty co, pogański książe silny wielce? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Czy prezydent Majchrowski IP: 80.48.253.* 04.12.02, 11:32 joseph.007 napisał: > Gość portalu: X napisał(a): > > > Czy prezydent Majchrowski zrobi coś w kierunku aby do Małopolski powróciły > > > Żywiec > > Jestem za! > > > Biała Krakowska > > Wymagałoby to podzielenia już całkiem zrośniętego miasta na dwie części, > powstałby taki trochę dziwaczny stwór jak zimnowojenny Berlin. Jest to sens? Pewnie:) Taki ewenement na skalę światową. Wtedy jedno województwo przed drugim prześcigało by się w promowaniu swojej połówki miasta. Sądzę, że Bielsko-Biała wyszła by na tym na +. > > > Wiślica i Stradów? > > A Ty co, pogański książe silny wielce? ;-) Nie :) - ale wszystko przemawia za tym, że wyrwali nam ten teren... Nawet na mapie (pomijając już historię) wygląda jak odgryziony kawałek chleba... Odpowiedz Link Zgłoś
joseph.007 Re: Czy prezydent Majchrowski 04.12.02, 11:39 Gość portalu: X napisał(a): > ale wszystko przemawia za tym, że wyrwali nam ten teren... Nawet na > mapie (pomijając już historię) wygląda jak odgryziony kawałek chleba... Pod względem geograficznym i historycznym niewątpliwie masz rację. Natomiast nie wiem czy odwiedzałeś oba te miejsca - ja owszem (to pierwsze nawet kilkakrotnie) i w związku z tym chciałbym z tego miejsca uroczyście oświadczyć, jako obywatel Małopolski, że woj. świętokrzyskie może je sobie zatrzymać na tak długo, jak mu się podoba (bez obrazy dla plemion zamieszkujących Nieckę Nidziańską, ale ziemie mlekiem i miodem płynące to może tam były przed potopem szwedzkim, a i w to prawdę mówiąc ciężko uwierzyć). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Czy prezydent Majchrowski IP: 80.48.253.* 04.12.02, 11:44 joseph.007 napisał: > Gość portalu: X napisał(a): > > > ale wszystko przemawia za tym, że wyrwali nam ten teren... Nawet na > > mapie (pomijając już historię) wygląda jak odgryziony kawałek chleba... > > Pod względem geograficznym i historycznym niewątpliwie masz rację. Natomiast > nie wiem czy odwiedzałeś oba te miejsca - ja owszem (to pierwsze nawet > kilkakrotnie) i w związku z tym chciałbym z tego miejsca uroczyście oświadczyć, > > jako obywatel Małopolski, że woj. świętokrzyskie może je sobie zatrzymać na tak > > długo, jak mu się podoba (bez obrazy dla plemion zamieszkujących Nieckę > Nidziańską, ale ziemie mlekiem i miodem płynące to może tam były przed potopem > szwedzkim, a i w to prawdę mówiąc ciężko uwierzyć). Ohhh :) Prawdziwa matka Małopolska niepowinna wyrzekać się ziem swoich ... Utworzymy na tych terenach jakąś inwestycję, wspomożemy rolnictwo, Trochę wykorzystamy turystykę (np. jeśli przypadnie nam Kozubowski park Krajobrazowy.. a jeśli nie przypadnie to też dobrze. A jeśli przypadnie nam np. Busko Zdrój to też dobrze... ;) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Ps IP: 80.48.253.* 04.12.02, 11:37 joseph.007 napisał: > A Ty co, pogański książe silny wielce? ;-) :) z historii wynika, że my, Wiślanie, przyjęliśmy Chrzest wcześniej niż cała reszta Polski. Więc uważam się raczej za promotora wiary. Kiedy pogańska reszta Polski wierzyła jeszcze w bożki to na naszym terenie kwitło już chrześcijaństwo. :) Odpowiedz Link Zgłoś