Gość: zawiślak Re: Janusz Filipiak: Cracovia jest także ofiarą z IP: 193.30.160.* 15.03.06, 15:01 pasiaki, was terroryzuje grupa 150 bandytów i organizuje wam doping ? oni wam się każą tak zachowywać, takie piosenki śpiewać, tansparenty robią. nie widać jednak żebyście coś robili pod przymusem. uważacie że doping macie najlepszy. to jeśli rozumiem oni was zmuszają do czegoś co wam się podoba. czy to nie jest schizofrenia ? dobre sobie - 150 bandytów terroryzuje 5 tys osób Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANIA [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 15:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
gresioo Re: SZKODA 15.03.06, 16:12 Że kogo ci szkoda? Tego, co zabił? To sobie pomyśl o tym, kto zginął... Na pewno miał rodzinę, mamę, tatę, jakieś rodzeństwo, może dziewczynę. I oni stracili jego, pewnie najważniejszą osobę albo jedną z najważniejszych w ich życiu. I ich mi jest szkoda. Bo to wszystko przez głupotę ludzką, chociaż głupota to chyba zbyt słabe określenie. Zabijać za to, że jest kibicem przeciwnej drużyny? Za to, że zabrał flagę? To nie jest głupota, to jest coś większego, na co nie ma jeszcze słowa w języku polskim. Dopóki młodzi ludzie będą nosili czapki z napisem hooligan, dopóki będzie to powodem do dumy, nie będzie spokoju na meczach piłki nożnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANIA [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 16:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zygus durnota blondynki IP: *.hist.uj.edu.pl 15.03.06, 16:46 bo masz blondynistyczny mozg w paski bialo-czerwone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANIA SZKODA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 16:57 miło mi, że umiesz się zachować na poziomie :) i popraw sobie ustawienia (zamias Ż wyświetla ci się w podpisie Z a zamias Ś - s) z domysłami nie trafiłeś, ale sympatii do Wisły Twoja reakcja mi nie przysporzyła Odpowiedz Link Zgłoś
imprezagt S.K.U.T.E.C.Z.N.Y. sposob na porzadek na stadionie 15.03.06, 15:14 Napawde nie widze z czego dzialacze pokroju Filipiaka robia problem?! Co to znaczy ze firma nie wykonuje polecen? To jedna jest na rynku? To prowizorka a nie firmy ochroniarskie z tego widac. Naprawde wystarczy aby wzdluz ogrodzenia stadionu, wokol boisko, stalo maksymalnie 5-6 ochroniarzy, ale KAZDY Z PSEM. Gwarantuje ze nikt nieupowazniony nie przeskoczy przez ogrodznie ani nie przyjdzie mu do glowy wchodzenie na boisko. Czy to takie trudne? Nie, brkauje dobrej woli. A jak panu Filipiakowi brakuje odwagi na stanowcze dzilania to niech zrezygnuje z tej dzialalnosci bo nic dobrego z tego nie wynika. Tylko moze spowodowac kolejne tragedie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cyfra Wmawianie opini spolecznej.. IP: *.r.pppool.de 15.03.06, 15:36 Czytam tu rozne wypowiedzi i nasuwa mi sie jeden wniosek.Kibice ,Pasow nie neguja ze jest pewna grupa bandytow,udajaca naszych kibicow i dzialajaca na szkode dobrego imienia Cracovii.... Natomiast wislacy,staraja sie wmowic spoleczenstwu ze u nich sa same aniolki i wszystko co zle z drugiej strony blon pochodzi.... Nie wiem czy zdaja sobie z tego sprawe,czy robia to celowo,ale przyjmujac taka postawe chroniaca ich rodzimych bandytow,dajac im ciche przyzwolenie do dalszego dzialania.Nie chca tez pamietac zachowania ich 10000 widowni na poprzednich derbach.Dzialaja w mysl zasady jak kali ukrasc krowe to jest dobrze... Moze ,taka ich postawa jest podyktowana,odwruceniem uwagi od faktow ,ktore zapoczatkowaly pozniejsza tragedie.Nie chce sie rozpisywac o czekajacych "wislackich bojowkach" s siekierami w rekach na powracajacych z meczu kibicow Pasow,bo nie o to chodzi... Tylko,zdecydowane potepienie bandytow dzialajacych po obu stronach blon moze dac poczatek dzialaniu w kierunku normalizacji miedzy tymi klubami. I najlepiej zaczac ,od siebie a nie wytykac rywalowi jego bledy,tymbardziej ze zadna strona konfliktu nie jest bez winy! Zarowno tamte jak i obecne derby nadaja sie do napietnowania i nie byly ani lepsze ani gorsze jedne od drugich! Odpowiedz Link Zgłoś
borsuk5 Re: Wmawianie opini spolecznej.. 15.03.06, 16:07 Cyfra. 100% racji. Jeszcze po postach wiślaków widać agresję z ich strony. Steki wyzwisk jakie tu zostały użyte, przewyższają wszystkie piosenki anty śpiewane na stadionie w niedzielę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VonKris A ty wciaz swoje... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.03.06, 16:23 ...jestes niereformowalny chlopie dlatego i Cracovi ani Wisly ani czegokolwiek nie zreformujesz... Coz... pozostaje pisanina na forum... Odpowiedz Link Zgłoś
flamengista Bzdura 15.03.06, 18:51 Na Wiśle JEST lepiej. To nie ulega żadnej wątpliwości. Owszem, są bojówki. Owszem, były problemy z ich transparentami i pewnie nadal będą. Jednak jest zachowana jakaś równowaga. Bojówki znają swoje miejsce i nie wychylają się zanadto. To nie one nadaja ton ruchowi kibicowskiemu na Reymonta. Wolą pozostawać w cieniu. Najwyraźniej zarząd toleruje taką sytuację i dzięki temu jest spokój na trybunach. U nas dzieciaki nie paradują w firmowych koszulkach czy czapkach Sharksów czy Devilsów. Na Cracovii jest fanklub Antywisły, conajmniej dziesięć flag dotyczących Wisły, nie Cracovii. To chora nienawiść, podszyta strasznymi kompleksami. Dodatkowo chore jest to, że ton huligance nadają... byli Wiślacy. To już przegięcie - przeżuty terroryzują starych Pasiaków i każą im śpiewać piosenki na Wisłę, a jak nie to wp... Tak było na Zagłębiu, Groclinie... Nie dziwi mnie to, że 150 bandytów terroryzuje pozostałe 5 tys. kibiców. Bo reszta to normalni ludzie, którzy nie chcą sie bić i kłoćić. Przyszli tylko na mecz. Natomiast dziwi mnie to, że Filipiok wyraźnie toleruje ten stan rzeczy. Daje przyzwolenie na takie zachowania na stadionie, a tym samym podsyca nienawiść do Wisły - również poza nim. W rezultacie mamy w środowisku Pasów masową psychozę maniakalno-depresyjbą na tle Wisły. Mieszkam niestety na pasiastym osiedlu - więc widzę i słyszę różne rzeczy. Vlepki - antywiślackie, napisy - antywiślackie. Gdy spotykają się chłopaki przed sklepem - rozmawiają o Wiśle - zamiast o Cracovii. Zastanawiam się, co by się stało, gdyby Wisły nagle w Krakowie zabrakło... Połowa krakowskiego dresiarstwa popełniła by chyba samobójstwo... Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Tylko likwidacja klubu morderców! 15.03.06, 15:20 Żadne zmiany ani reformy nie spowodują poprawy. Cracovia od zawsze była bandyckim klubem. Zlikwidować to siedlisko morderców. Liga nie dla morderców z Cracovi!! Szczecin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :)))) :)))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 15:44 psy szczekają - karawana jedzie dalej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drewniak Re: :((((( IP: *.veranet.pl 15.03.06, 17:39 karawany jadą dalej, bo mordujecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antykibol Jaki pan taki kram IP: .1P1D* / 151.193.120.* 15.03.06, 16:21 cracovia i krakow sa tez ofiara tego pana Odpowiedz Link Zgłoś
neuroup byle nie on 15.03.06, 16:32 Witam! Czytajac ten wywiad nasuwaja sie mi pewne wnioski: 1.Wszyscy wini tylko nie prezes Filipiak. Szkoda, ze ten prosty czlowiek juz nie pamieta jak mowil po meczu, ze to on nie widzi problemu i ze byl na meczu we Francji i widzial podobne sceny. A tak biedny profesorek jest zastraszany ze wszystkich stron bo przez kibicow i przez firme ochroniarska. 2.Co do firmy ochroniarskiej to nie rozumiem pewnych rzeczy. Po co on wynajmuje firme jesli ona mu nic nie daje ?? Wyglada na to, ze ktos komus placi characz. Mi sie wydaje, ze on po prostu nie chce rozwiazania problemu bo jest mu tak wygodniej. Przeciez swinski ryj, lub kibic z koszulka antywisla druzynie Cracovii nie przeszkadzal. Wiadomo, ze zawsze istnieje ryzyko ze mecz moglbyc przerwany, no ale przeciez delegat PZPN tez sie bal wiec kolo sie zamyka. 3.Podoba mi sie stragedia ja nic nie moge zrobic wiec niech zrobi to za mnie Policja. Glownym celem takiego gadania jest zalozenie ze bedzie o wiele lepiej i wszystko bedzie mozna zrzucic na policje. 4.Moze czas spojrzec prawdzie w oczy panie filipinka ze jest pan na lancuchu bandytow i nie zamierza pan nic z tym zrobic bo takie problemy pojawialy sie juz wczesniej gdy bylo pojednania obu druzyn. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: byle nie on IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 16:37 a może zamiast wypisywać te swoje "mądrości" neuroup czy jak ci tam napisz, jak kibice twojej ukochanej Legii umieli dostosować się do nastroju pojednania w Krakowie... i jakie bydło sobą zaprezentowli - skoro jestes taki wrażliwy to chyba powinieneś zmienić swój obiekt miłości - a na pewno krytyki (albo ewentualnie napisz jak dzielnie walczysz mędrku z bandytami spod znaku Legii) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: byle nie on IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 16:39 ewentualnie napisz mędrku jak walczysz na wiśle z bandytyzmem Odpowiedz Link Zgłoś
neuroup Re: byle nie on 15.03.06, 16:43 Co bo bandytow z pod znaku Legii to chcialbym zauwarzyc, ze ITI o wiele wiecej robi w tym kierunku nic cracovia, ktora nie robi nic. Spojrz prawdzie w oczy gydyb kibice Legii sie tak zachowali to Legia by dostala kara finansowa[na poczatek] zamkniecie stadionu na kilka meczy[za rzucania roznymi rzeczami w pilkarzy] a na koncowke by dostala zakaz wyjazdowy za wieszanie flag, a tak to Cracovie ominie kara poniewaz pan filipinka sie obrazi i pojdzie ze swoimi zabawkami gdzie indziej. No, ale chyba tak zrobi jak dostanie becki w Warszawie w piatek i pewnie bedzie, ze nie sluszne kartki, ze zly sedzie i ze w ogole to on sie obraza i wycofuje i niech tak zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: byle nie on IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 16:47 ale ty BZDURY wypisujesz...szok!!!! Na Cracovii w ciągu ostatnich 20 lat doszło może do jednej zadymy... gdyby kibice Cracovii zachoiwywali się tal jak Legii Cracovię juz dawno wyrzucono by z ligi, ja już pomijam, że trzeba być kompletnym debilem, żeby niszczyć swój stadion - a wam się to zdarzyło już ze dwa razy mędrku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: byle nie on IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 16:50 a co do meczu to Cracovia przegra w Warszawie, bo ma słabszy skład - i ja wcale nie będę się martwił, bo wolę, żeby to Legia zdobyła mistrza a nie Wisła (niestety nie ma nikogo trzeciego bo to byłoby idealne wyjście) Odpowiedz Link Zgłoś
neuroup Re: byle nie on 15.03.06, 16:56 a to mnie zaskoczyles ta wypowiedzia 8-D Odpowiedz Link Zgłoś
antydebilom Jak na dloni 15.03.06, 19:41 tylko potem nie protestuj, pasiasty blaznie, kiedy pada zarzut, ze nie ma funow Cracovii, sa tylko anty-wislacy. Twoj nedzny przypadek ukazuje to jak na dloni. Odpowiedz Link Zgłoś
neuroup Re: byle nie on 15.03.06, 16:55 No to teraz mnie zarzyles na maxa. Jesli na Cracovii byla jedna zadyma to ja ci gratuluje dobrego samego poczucia. No chyba ze ty jestes w MAtrixie Kaczynskiego a ja naleze do ukladu :) A co sie dzialo na stadionie Cracovii i po meczu podczas poprzednich derbow ?? Czy nie bylo tak, ze kibice Cracovii bili swoich kibicow za to ze nie spiewali na Wisle ?? A co sie potem dzialo na miescie ?? A co sie dzialo gdy w III lidze walczyliscie o stadion od jakis tam siostr zakonnych ?? Wiec tu nie kozacz ze tylko jedna zadyma byla. Jakbym poszukal to bym ci znalalz wiecej grzeszkow. No tak ale wy jestescie papieski klub i jestescie grzecznymi barankami. A co do ostatnich wydarzen podczas derbow to takie rzeczy sa nie mozliwe na stadionie Legii po prostu nie mozliwe. No ale pewnie Cracovia tez nalezy do Matrixa Kaczynskiego a my nalezymy do ukladu. Widac ze Pan filipinka jest fanatykiem Cracovii i zrzuca winne na wszystkich tylko nie na kibicow. Gratuluje wspanialej slawy jaka macie teraz ale to pewnie winna ukladu do ktorego nalezy gazeta wyborcza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx do mędrka warszawskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 17:03 niemożliwe??? a jak kibice Legii spalili budynek na polonii? Przypomnij mi jaką Legia wtedy dostała karę?? Przez 20 lat na stadionie (!) bo o nim piszę, była jedna zadyma (bodajże na meczu z Ruchem), pod tym względem Wisła wyprzedza nas o kilka (ja sam pamiętam kibiców w kominiarkach biegających po murawie w przerwie meczu z Odrą czy bitwę przed czy po meczu z ŁKS-em) a przezd meczem el. Ligi Mistrzów kilku kibiców Wisdły zostało porządnie obitych przez swoich w walce w kolejkach, nie mówię już o wchodzeniu przez kibiców Wisły z bramą - a teraz taki j...y mędrek z Warszawy czy działacze Wisły będą Cracovię uczyć organizacji meczów...NIE WIESZ, NIE ZNASZ SIĘ - NIE PISZ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: do mędrka warszawskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 17:04 a za to co się działo poza stadionem klub nie odpowiada - chyba, że wasz prezes chodzi za każdym w szaliku Legii i sprawdza czy się grzecznie zachowuje? Odpowiedz Link Zgłoś
neuroup Re: do mędrka warszawskiego 15.03.06, 17:19 Co do polonii to nie bede sciemnial ze podpalili budynek, ale to bylo na stadionie Polonii. Ostatnio jak sie cos palilo to kibice Wisly palili po porazce 4:1 w Warszawie. Dzisiaj pogadam z kolega apropo rozrob na stadionie Cracovii bo cos nie chce mi sie wierzyc. Ale fakt faktem ze u nas zaden kibic polonii nie dostal kosy od kibica polonii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 17:37 u nas też żaden kibic Cracovii nie dostał kosy od kibica Cracovii - albo o czymś nie wiem... w każdym razie po derbach zginął koleś, który wcześniej przez połowę dnia biegał z kijem bejsbolowym szukając kibiców Cracovii a teraz dziwi mnie obłuda kibiców Wisły, którzy wciskają bezczelnie ludziom kit o kulturalnych kibicach Wisły z jednej i bandytach z Cracovii z drugie - a to wszystko jest trochę bardziej skomplikowane.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 17:38 i życzę powtórzenia wyniku e meczu z Wisłą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomcyk Re: Janusz Filipiak: Cracovia jest także ofiarą z IP: *.ruc.lama.pl 15.03.06, 17:35 to jak nawet ochrona sie boi pilnować meczu krakowii I JESZCZE SZEF O TYM MOWI OTWARCIE to jak ten stadion moze byc w ogoole dopuszczony do rozgrywek, czegos tu nie rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rohan Re: Janusz Filipiak: Cracovia jest także ofiarą z IP: *.N4U.krakow.pl / *.n4u.krakow.pl 15.03.06, 18:18 Filipiak to klasyczny przykład , ostatnimi czesto spotykany w naszym kraju , człowieka z wykształceniem wyzszym .....niestety bez podstawowego !!! I stad bierzez sie jego buraczane zachowanie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pimki fakt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 18:27 to fakt, zdarzają mu się poważne wpadki.Ale w porównianu z naszym Cupiałem to i tak niestety salonowiec :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xl Re: Janusz Filipiak: Cracovia jest także ofiarą z IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.06, 22:31 Skąd się wziął w Cracovii jako prezes niejaki Misior? Czy on nie był kiedyś szalikowcem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Florek Pan i otoczenie popiera i nakreca tych 150 bandytó IP: *.retsat1.com.pl 16.03.06, 17:14 Sciema i brednie ! Sciema, zeby uniknac odpowiedzialnosci !!!! Mysle, ze nikt kto interesuje sie pilka w Polsce nie ma watpliwosci jak wyglada "walka" wladz Cracovii i profesora Filipiaka z bandytami w szaliczkach. Ten klub ich do siebie przyciaga i tak naprawde nie robi nic aby tych ludzi poskromic... Dochodzilo juz do podobnych tragedii i zadym, a nigdy nic nie zrobiono. Malo tego zawsze p.Filipiak bronil bandziorow dopingujacych swoj klub... Udzielal im moralnego wsparcia. Mam nadzieje Panowie, ze macie swiadomosc, iz ponosicie moralna odpowiedzialnosc za te glupie smierci i ból. Chocby przez brak jakichkolwiek dzialan wczesniejszych. Ale tez przez w pelni swiadome rozkrecanie nienawisci podczas ostatnich derbów. Jestem z Lodzi, ale przypadkiem bylem z kolega z Krakowa i widzielismy. Szok. Mówi sie, ze Widzew z LKS-em sie nie znosza, ale to co zobaczylem na stadionie Cracovii zjezylo mi wlosy na glowie. Transparenty, przyspiewki, przedmioty i kibice na murawie, podsycanie wojny przez spikera i dzialaczy. Skandal. Teraz sobie mozecie potepiac chuliganów. To za lagodne dla nich slowa. Miejcie swiadomosc, ze oni istnieja przez Was. Maja prawo zywic przekonanie w swoich lysych lbach, ze maja Wasze poparcie i sympatie. Kary dla Waszego klubu skandalicznie niskie !!!!!! Ja bym Was wywalil z ligi i zamknal stadion do odwolania !!!!!!!!!! A kare finansowa dowalil taka zebyscie musieli sprzedac kilku pilkarzy - moze wtedy by Was trafila jakas trzezwa refleksja fanatycy !!!!! Do wladz wszystkich polskich klubów - przemyslcie swój stosunek do bezp. na stadionach i do Waszych kibiców zadymiarzy - zanim nastapia kolejne tragedie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek swiete slowa IP: *.nsw.bigpond.net.au 20.03.06, 00:26 dobrze mowisz, dodam tylko ze gdzie jest policja? Jakie to prawo i sprawiedliwosc w tym kraju ze banda lysych bezmozgow moze terroryzowac tysiace innych? Proponowalbym pare "przesluchan" w tradycyjnym PRLowskim stylu. Tak zeby zeby w reczniku z komisariatu wynosili. Przesluchac w ten sposob 10 najwiekszych debili z kazdego klubu i problem sie sam rozwiaze. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś