Dodaj do ulubionych

Stuku puku

05.12.02, 17:42
Dzisiaj ok. godz. 15:45 dwa blachosmrody dość poważnie stuknęły się na
skrzyżowaniu Ptaszyckiego/Klasztorna/Bulwarowa i zrobiły to tak niefortunnie,
że zatarasowały torowisko. W zatrzymaniu utknęły GT6 #178 na 15 i 105Na #380
na 20. Linie 15 i 20 w stronę Pl. Centralnego jeździły przez CAHTS i Al.
Solidarności, w drugą stronę ruch odbywał się normalnie. Zatramwaju nie było.
Obserwuj wątek
    • kuba203 Re: Stuku puku 05.12.02, 17:57
      Mam nadzieję, że przyjdzie im (tzn sprawcy) pocztą mandacik za spowodowanie
      zatrzymania ruchu :)
      • pavlack Re: Stuku puku 05.12.02, 18:04
        kuba203 napisał:

> Mam nadzieję, że przyjdzie im (tzn sprawcy) pocztą mandacik za spowodowanie
        > zatrzymania ruchu :)

MPK jakieś odszkodowanie powinno dostać... problem w tym, że jeden z samochodów
        miał zagraniczną rejestrację... już widzę jak on mandat płaci.

Aha, zapomniałem dodać, że za 20 i 15 nie wyjechały żadne rezerwy, ani na
        żadnym przystanku nie było nikogo z MPK-u, coby poinformować podróżnych o
        zmianie trasy 15 i 20... współczuję pewnej pani, co sobie na przystanku
        Ptaszyckiego stała i na 15 czekała... (ja sam byłem na Pl. Centralnym, ale gdy
        zobaczyłem 20 oraz 15 jadące z Solidarności, to czym prędzej udałem się do 21,
        a później spod Kopca Wandy na nogach do miejsca wypadku :-)
        • Gość: mouset Re: Stuku puku IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 05.12.02, 19:40
          Ładnie musiały wyglądać 15 na tym zalesionym odcinku Ujastku, bardzo lubię tą
          okolicę
          • pavlack Re: Stuku puku 05.12.02, 19:46
            Gość portalu: mouset napisał(a):

> Ładnie musiały wyglądać 15 na tym zalesionym odcinku Ujastku, bardzo lubię tą
            > okolicę

No raczej niewiele było widać, bo ciemno już było :-)
            Ale za to na Kopcu Wandy klimat jest niesamowity w nocy... jak ja dzisiaj
            byłem, to było już całkowicie ciemno, cisza (no może samochody, ale to akurat
            mało mnie obchodziło :-) i nagle z ciemności wyłania się GT6 :-)... miodzio...
            • Gość: mouset Re: Stuku puku IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 05.12.02, 19:48
              Przymykam oczy i przypomina mi się jak stałem sobie pod CAHTS kilka lat temu a
              tu nagle z zalesionego Ujastka i kwitnącego (to był maj) wyłania sie 2x102 na
              ówczesnej 26, co za nostalgia, w ogóle szlag mnie trafia, że tej okolicy nikt
              nie promuje należycie
              • pavlack Re: Stuku puku 05.12.02, 20:03
                Gość portalu: mouset napisał(a):

> Przymykam oczy i przypomina mi się jak stałem sobie pod CAHTS kilka lat temu
                a
                > tu nagle z zalesionego Ujastka i kwitnącego (to był maj) wyłania sie 2x102 na
                > ówczesnej 26, co za nostalgia, w ogóle szlag mnie trafia, że tej okolicy nikt
                > nie promuje należycie

"Ale to już było i nie wróci więcej..."
                • Gość: mouset Re: Stuku puku IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 05.12.02, 20:08
                  Niestety ale można było natrzepać kasy na tym np. przystanek na pętli Kopiec z
                  pieczątką pamiątkową albo 102-ką po Hucie z obowiązkowym postojem na wyjście na
                  kopiec
            • kuba203 Re: Stuku puku 05.12.02, 22:24
              pavlack napisał:

> Ale za to na Kopcu Wandy klimat jest niesamowity w nocy... jak ja dzisiaj
              > byłem, to było już całkowicie ciemno, cisza (no może samochody, ale to akurat
              > mało mnie obchodziło :-) i nagle z ciemności wyłania się GT6 :-)...
              miodzio...

W ogóle linia do Pleszowa w nocy jest nieziemska :)
              A wczoraj jechałem w Sosnowcu linią 27, było już prawie ciemno, linia wiedzie
              przez puste pola i nieużytki, klimat też niesamowity :)
              • Gość: havi Re: przez pola i lasy... IP: *.wmgalicja.krakow.pl 05.12.02, 22:29
                kuba203 napisał:

> pavlack napisał:
                >
                > > Ale za to na Kopcu Wandy klimat jest niesamowity w nocy... jak ja dzisiaj
                > > byłem, to było już całkowicie ciemno, cisza (no może samochody, ale to aku
                > rat
                > > mało mnie obchodziło :-) i nagle z ciemności wyłania się GT6 :-)...
                > miodzio...
                >
                > W ogóle linia do Pleszowa w nocy jest nieziemska :)
                > A wczoraj jechałem w Sosnowcu linią 27, było już prawie ciemno, linia
                wiedzie
                > przez puste pola i nieużytki, klimat też niesamowity :)
                to też jak fragment od kamiennej do krowodrzy, można się tam naprawde poczuć
                jak w pociągu...odgłos od szyn,krajobrazy-lubię ten odcinek.
                • Gość: kuba203 Re: przez pola i lasy... IP: *.net / 192.168.1.* 06.12.02, 18:51
                  Gość portalu: havi napisał(a):

> to też jak fragment od kamiennej do krowodrzy, można się tam naprawde poczuć
                  > jak w pociągu...odgłos od szyn,krajobrazy-lubię ten odcinek.

Zgadza się, też lubię tamto miejsce :)
                  Zresztą sosnowiecka 27 też ma na trasie taki wiadukt, tzn podobny, bo też
                  baaaardzo wysoki, a pod spodem kiedyś była linia kolejowa, a teraz są
                  chaszcze :)
              • Gość: mouset Re: Stuku puku IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 05.12.02, 22:31
                Takie klimaty źle mi się kojarzą , wracając 14 z Huty ok 22 dwa lata temu
                tramwaj między dzisiejszymi Plazą a M1 (też dzikie pola) został obrzucony
                kamieniami
    • Gość: mouset Re: Stuku puku IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 06.12.02, 18:37
      Pisza dziś o tym pajacu z citroena, oczywiście był pijany
      • Gość: ADAŚ Stuku puku IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 07.12.02, 11:10
        Patrz Mouset
        Wszystkim się podoba krajobraz "tramwajowy" w tamtych okolicach, a chcą się
        pozbyć tam tramów. No to jak to jest.
        Ja Wam łapę na tramach położę !!!
        • Gość: mouset Re: Stuku puku IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 07.12.02, 15:54
          Najlepiej niech sobie postawia na jakims mniej potrzebnym torze przy Kopcu 102-
          ke lub atrapę i mają swój kącik, mówię o zwolennikach rozbioru torów do
          Pleszowa i Walcowni
    • mtq Re: Stuku puku 07.12.02, 12:20
      pavlack napisał:

> dwa blachosmrody

stodwójki? ;-)))

> Zatramwaju nie było.

Czego? :-)
      • kuba203 Re: Stuku puku 07.12.02, 13:49
        mtq napisał:

> stodwójki? ;-)))

Fajnie, że się zjawiłeś, zatłukę Cię razem z M7 :)
        • mtq Re: Stuku puku 07.12.02, 13:57
          też się cieszę :-) Familiorderco :-)))
          • kuba203 Re: Stuku puku 07.12.02, 14:09
            mtq napisał:

> też się cieszę :-) Familiorderco :-)))

Cała przyjemność po mojej stronie :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka