Gość: Paweł IP: *.kompania.net 18.03.06, 01:07 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nimra Re: Lotnisko Balice: prześwietlone funty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 07:49 przecież to chore że nie można wywieźć pieniędzy z Polski, a można wypłacać z bankomatu w Anglii ile się chce, bzdura . Jadę do Angli i wypłacam milion funtów ( na przykład) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm ale taka transakcja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.06, 11:50 (mam na myśli bankomat lub przelew do banku zagranicznego) jest rejestrowana przez bank w Polsce, w którym pierwotnie zdeponowane były te kwoty !!! po pierwsze : jeśli pieniądze te pochodzą z przestępstwa lub szarej strefy gospodarki - łatwo policji z wydziału PG namierzyć właściciela rachunku i dobrać się do jego brudnego interesu... po drugie : takie transakcje (milion lub nawet kilkadziesiąt tysięcy funtów) są raczej na pewno zgłaszane przez banki odpowiednim służbom (celnym, policji) !!! czy ktoś kto ma takie pieniążki nielegalnie zaryzykuje transakcje bankowe ? raczej nie ! woli podjąć ryzyku szmuglowania ich prez granice ! dziwi mnie jedynie że drogą powietrzną (samolot) kiedy wiadomo jak prześwietlają wszystkie bagaże na lotnmisku ! gdyby pieniążki pojechały autokarem lub samochodem - nikt by o nich się nawet nie dowiedział i dotarłyby do celu !!! Boże ! tacy idoci posiadają taką kasę... <szok> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeee Re: Lotnisko Balice: prześwietlone funty IP: *.wolfson.cam.ac.uk 18.03.06, 12:24 dobrze wiedziec ze nadal zyjemy w sowieckim panstwie i nie mozna robic z wlasnymi pieniedzmi co sie chce; a babki glupie - mogly kupic diamenty i je zezrec tak jak to bylo juz w jakiejs polskiej komedii; ja tak robie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur TR. Dura lex... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 10:39 Bardzo mnie dziwia jeszcze proby "przemytu" sporej gotowki za granice, ludzie tak jak dawniej chca mniec troche adrenaliny przy przekraczaniu granicy ? Pewnie tak, te panie nie pamietaja wycieczek na "saksy" do krajow "demoludow", tym bardziej mnie dziwi ze pieniadze te mozna LEGALNIE wywiesc wystarczy wplacic je na swoje konto i wyplacic proszac o kwit na wywoz za granice. I tyle, PEKAO SA pobieral za to 5 zl !! nie warto ryzykowac za tak mala oplate. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wet Re: Dura lex... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.06, 13:08 oczywiscie masz racje pod warunkiem, ze dotyczy to pieniedzy zarobionych lub posiadanych legalnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: Dura lex... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.06, 17:03 Jak wpłacasz sobie na konto to nikt Cie nie pyta skad je masz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Powyżej 10.000 euro niestety się pytają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 01:52 i powiadamiają US Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala z Calif Re: Powyżej 10.000 euro niestety się pytają IP: 8.3.* / *.proxy.aol.com 20.03.06, 05:38 Powyzej 10,000 USD, ale mozna 9,999 USD co drugi dzien i jest ok, nikt nic nie mowi Odpowiedz Link Zgłoś