Gość: Paweł IP: *.kompania.net 21.03.06, 01:24 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Krzyś człowieku jesteś już tak nudny z tym Skowrońskim IP: *.veranet.pl 21.03.06, 07:17 daj już spokój bo czytać tego nie można, wkurz mnie to i jeżeli szukasz sprzymierzeńców to nie w ten sposób... szlag mnie trafia jak widzę Twoje posty, na forum nie o to chodzi żeby żółć wylewać! PRZESTAŃ, albo założe komitet przciwko takim pala&^om jak ty! PRECZ Z ZAŚMIECAJĄCYMI FORA INTERNETOWE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: logik Re: człowieku jesteś już tak nudny z tym Skowrońs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 08:04 nie ma juz Skoworńskiego, a p. Witkowski nie potrafi niczego innego. Odpowiedz Link Zgłoś
sewilka ciag dalszy ...MOW dla chlopcow - Gorka Narodowa 21.03.06, 08:31 Identyczny artykul ukaze sie zapewne za kilka tygodni w kontekscie osrodka dla "chlopcow" w Krakowie.. Odpowiedz Link Zgłoś
emelem1 bzykanko 21.03.06, 11:10 panienki myślały że będzie bzykanko, a tu takie jaja po pierwsze że było ich 2 to jeszcze ich wyprosili(powinni zkupić wibratory lub zatrudnić panów do towarzystwa) Odpowiedz Link Zgłoś
flamengista smutne to wszystko 21.03.06, 13:44 1) ośrodek powstał z myślą o dziewczynach, które chcą się wyrwać z patologicznych rodzin. Tymczasem sąd kieruje tam też zdeprawowane (choć młode) kryminalistki, dla których nie ma już ratunku. Tym samym traci się jakąkolwiek szansę na resocjalizację; 2) te kretynki, zamiast skorzystać z okazji i potraktować to jako szansę na normalne życie, wolą tkwić w tym bagnie. Niektórym nie da się pomóc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monica MOPS jest niekompetentny IP: *.chello.pl 21.03.06, 17:27 MOPS nie ma pojęcia o zarządzaniu ośrodkami dla młodzieży. Pani Chechelska nie wie nawet czym różnią się zakłady poprawcze od młodzieżowych ośrodków wychowawczych i gada bzdury do dziennikarzy. Pogotowie dla Dziewcząt powinna prowadzić edukacja a nie opieka społeczna.Wykwalifikowani wychowawcy po resocjalizacji,którzy mają doświadczenie w pracy z trudną młodzieżą. Ale prawda jest taka ,że tacy wychowawcy ,pracujący na zasadach Karty Nauczyciela ,są dla MOPS za drodzy a pracownik socjalny po szkole policealnej zarabia duzo mniej... A ośrodka dla zdemoralizowanej młodzieży ,zeby ją tak po prostu prewencyjnie umiescić ze sprawy karnej w sądzie dla nieletnich,szybko i sprawnie, ze szkołą na miejscu i przyuczeniem do zawodu - PO PROSTU NIE MA i taka jest brutalna rzeczywistość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gotik Re: MOPS jest niekompetentny IP: *.altar.net.pl / *.altar.net.pl 21.03.06, 22:33 Smutne to ale prawdziwe. Widziałem w kronice krakowskiej, jak pani Grodecka mówiła do ludu, że brak jest dla dziewcząt miejsc w placówkach i trzeba je tymczasowo umieszczać na Willowym. Skądinąd wiem, że gdy Pogotowie dla dziewczyn gdy było na Górce Narodowej to mieli 30 miejsc ale Grodecka oszczędna jest i zrobiła w Hucie placówkę na 14 dzieci, pretekstem były oszczędności. Jakie one są, skoro obywatel zamiast wychowawcy opłaca dodatkowe patrole policji, akcje takie jak ta itd. Co za hipokryzja twierdzić, że brak miejsc w placówkach gdy samemu się takie placówki zamyka? Wreszcie w Witkowicach mieli grupę Rotacyjną i dziewczyny ze spraw karnych izolowali od reszty. Efekt był taki, że buntów tam nie było, imprez też nie. No ale było drogo ... Spokój człowieka widać jest wart mniej niż praca jednego wychowawcy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KULENS [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 17:35 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
yougurth Bunt w ośrodku na osiedlu Willowym 21.03.06, 19:00 A co robili wtedy opiekunowie osrodka skoro o imoprezie zorientowali sie dopiero jak weszli na pietro? Niezle resocjalizuja i wychowuja tych ludzi wchodzi kto chce robi sie co chce, a osrodek kase ciagnie od panstwa za swa ciezka prace. Odpowiedz Link Zgłoś
hutniczek3 Od Nowej Huty precz !!! 21.03.06, 19:15 KTO MIESZKAŃCOW NOWEJ HUTY NIE SZANUJE NIECH ICH W DUPĘ POCAŁUJE!!!Nieumytą !!! Odpowiedz Link Zgłoś
hutniczek3 Re: Od Nowej Huty precz !!! 21.03.06, 20:13 Dlaczego zniknął ostatni post.Niebyło w nim wulgaryzmów tylko prawda zwiazana z polityką poprzednich władz miasta,która czyszczac sobie Kraków same menty społeczne przesiedliła do Nowej Huty.Prawda w oczy kole?Następny cenzor w internecie?Wolne media? Odpowiedz Link Zgłoś
emelem1 Re: Od Nowej Huty precz !!! 21.03.06, 21:35 mój też wykasowali, odpowiedziałem palantowi by spadał od NH i też było bez wulgaryzmów.Palanty chcą zrobić z Huty śmietnik i całe menelstwo tu osiedlają np na Złotej Jesieni, na Willowym Odpowiedz Link Zgłoś
hutniczek3 Od Nowej Huty precz!!! 22.03.06, 19:43 O"matkach polkach"z Willowego pisałem juz 17:01.br.Redaktorek zachwalał pomysł na dom.Teraz chyba jest moda opluwac Hutę.Zwróc uwagę im większy GNÓJ tym bardziej pluje.Jestem pewien,że GNOI i ich rodziny na furmankach do Nowej Huty przywieżli.Teraz to"ŁON WIELKI PON"a słoma i tak z butów wystaje. Odpowiedz Link Zgłoś