Dodaj do ulubionych

Bunt w ośrodku na osiedlu Willowym

IP: *.kompania.net 21.03.06, 01:24
Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: Krzyś człowieku jesteś już tak nudny z tym Skowrońskim IP: *.veranet.pl 21.03.06, 07:17
      daj już spokój bo czytać tego nie można, wkurz mnie to i jeżeli szukasz
      sprzymierzeńców to nie w ten sposób... szlag mnie trafia jak widzę Twoje posty,
      na forum nie o to chodzi żeby żółć wylewać! PRZESTAŃ, albo założe komitet
      przciwko takim pala&^om jak ty! PRECZ Z ZAŚMIECAJĄCYMI FORA INTERNETOWE!
      • Gość: logik Re: człowieku jesteś już tak nudny z tym Skowrońs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 08:04
        nie ma juz
        Skoworńskiego, a p. Witkowski nie potrafi niczego innego.
    • sewilka ciag dalszy ...MOW dla chlopcow - Gorka Narodowa 21.03.06, 08:31
      Identyczny artykul ukaze sie zapewne za kilka tygodni w kontekscie osrodka
      dla "chlopcow" w Krakowie..
    • emelem1 bzykanko 21.03.06, 11:10
      panienki myślały że będzie bzykanko, a tu takie jaja po pierwsze że było ich 2
      to jeszcze ich wyprosili(powinni zkupić wibratory lub zatrudnić panów do
      towarzystwa)
    • flamengista smutne to wszystko 21.03.06, 13:44
      1) ośrodek powstał z myślą o dziewczynach, które chcą się wyrwać z
      patologicznych rodzin. Tymczasem sąd kieruje tam też zdeprawowane (choć młode)
      kryminalistki, dla których nie ma już ratunku. Tym samym traci się jakąkolwiek
      szansę na resocjalizację;

2) te kretynki, zamiast skorzystać z okazji i potraktować to jako szansę na
      normalne życie, wolą tkwić w tym bagnie. Niektórym nie da się pomóc...
    • Gość: Monica MOPS jest niekompetentny IP: *.chello.pl 21.03.06, 17:27
      MOPS nie ma pojęcia o zarządzaniu ośrodkami dla młodzieży. Pani Chechelska nie
      wie nawet czym różnią się zakłady poprawcze od młodzieżowych ośrodków
      wychowawczych i gada bzdury do dziennikarzy. Pogotowie dla Dziewcząt powinna
      prowadzić edukacja a nie opieka społeczna.Wykwalifikowani wychowawcy po
      resocjalizacji,którzy mają doświadczenie w pracy z trudną młodzieżą. Ale prawda
      jest taka ,że tacy wychowawcy ,pracujący na zasadach Karty Nauczyciela ,są dla
      MOPS za drodzy a pracownik socjalny po szkole policealnej zarabia duzo mniej...
      A ośrodka dla zdemoralizowanej młodzieży ,zeby ją tak po prostu prewencyjnie
      umiescić ze sprawy karnej w sądzie dla nieletnich,szybko i sprawnie, ze szkołą
      na miejscu i przyuczeniem do zawodu - PO PROSTU NIE MA i taka jest brutalna
      rzeczywistość
      • Gość: Gotik Re: MOPS jest niekompetentny IP: *.altar.net.pl / *.altar.net.pl 21.03.06, 22:33
        Smutne to ale prawdziwe. Widziałem w kronice krakowskiej, jak pani Grodecka
        mówiła do ludu, że brak jest dla dziewcząt miejsc w placówkach i trzeba je
        tymczasowo umieszczać na Willowym. Skądinąd wiem, że gdy Pogotowie dla dziewczyn
        gdy było na Górce Narodowej to mieli 30 miejsc ale Grodecka oszczędna jest i
        zrobiła w Hucie placówkę na 14 dzieci, pretekstem były oszczędności. Jakie one
        są, skoro obywatel zamiast wychowawcy opłaca dodatkowe patrole policji, akcje
        takie jak ta itd. Co za hipokryzja twierdzić, że brak miejsc w placówkach gdy
        samemu się takie placówki zamyka? Wreszcie w Witkowicach mieli grupę Rotacyjną i
        dziewczyny ze spraw karnych izolowali od reszty. Efekt był taki, że buntów tam
        nie było, imprez też nie. No ale było drogo ... Spokój człowieka widać jest wart
        mniej niż praca jednego wychowawcy...
    • Gość: KULENS [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 17:35
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • yougurth Bunt w ośrodku na osiedlu Willowym 21.03.06, 19:00
      A co robili wtedy opiekunowie osrodka skoro o imoprezie zorientowali sie
      dopiero jak weszli na pietro? Niezle resocjalizuja i wychowuja tych ludzi
      wchodzi kto chce robi sie co chce, a osrodek kase ciagnie od panstwa za swa
      ciezka prace.
      • hutniczek3 Od Nowej Huty precz !!! 21.03.06, 19:15
        KTO MIESZKAŃCOW NOWEJ HUTY NIE SZANUJE NIECH ICH W DUPĘ POCAŁUJE!!!Nieumytą !!!
        • hutniczek3 Re: Od Nowej Huty precz !!! 21.03.06, 20:13
          Dlaczego zniknął ostatni post.Niebyło w nim wulgaryzmów tylko prawda zwiazana z
          polityką poprzednich władz miasta,która czyszczac sobie Kraków same menty
          społeczne przesiedliła do Nowej Huty.Prawda w oczy kole?Następny cenzor w
          internecie?Wolne media?
          • emelem1 Re: Od Nowej Huty precz !!! 21.03.06, 21:35
            mój też wykasowali, odpowiedziałem palantowi by spadał od NH i też było bez
            wulgaryzmów.Palanty chcą zrobić z Huty śmietnik i całe menelstwo tu osiedlają
            np na Złotej Jesieni, na Willowym
    • hutniczek3 Od Nowej Huty precz!!! 22.03.06, 19:43
      O"matkach polkach"z Willowego pisałem juz 17:01.br.Redaktorek zachwalał pomysł
      na dom.Teraz chyba jest moda opluwac Hutę.Zwróc uwagę im większy GNÓJ tym
      bardziej pluje.Jestem pewien,że GNOI i ich rodziny na furmankach do Nowej Huty
      przywieżli.Teraz to"ŁON WIELKI PON"a słoma i tak z butów wystaje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka