Dodaj do ulubionych

Kraków w ruinie

21.03.06, 18:42
Witam!

Mam dość nietypową prośbę. Prosiłbym Was o namiary wszelkich obskurnych, zdewastowanych i opuszczonych (choć nie koniecznie) budynków w Kraku. Coś obok czego czesto przechodzicie codziennie marzac zeby zniknelo z krajobrazu miasta. Najlepiej jakby to był dokładniejszy adres, ale przyblizone koordynaty tez moga być (ulica lub okolica jakiegoś bardziej znanego obiektu).

Mile widziane namiary na zniszczone obiekty przemyslowe, do których jest jako taki dostęp.

Z góry dzięki. Uprzedzam wszelkie domysły o miejscach satanistycznych schadzek :D. To nie o to biega.
Obserwuj wątek
    • mrug Re: Kraków w ruinie 21.03.06, 18:53
      1}Fabryka w Bonarce - ktoś na forum robił jej zdjęcia, poszukaj w wyszukiwarce.
      2)Dawny obóz w Płaszowie
      3)Kamienica na Wąskiej naprzeciwko szkoły.
      4)Kamienica przy Szerokiej - najlepszy widok z placyku przy Ciemnej
      5)Kamienica na rogu Dietla i Stradomia - tylko trzeba wejść na podwórko (czasami
      jest to możliwie). Robi kolosalne wrażenie. I nie chodzi mi tu bynajmniej nawet
      o stopień zniszczenia, ale o walory architektoniczne.
      6)Obojętnie jakie podwórko w starych kamienicach na Kazimierzu.
      7)Forty krakowskie - te mniej znane. W tym mój ulubiony w Prokocimiu niedaleko
      akademików CMUJ. Tylko trzeba sie przepychać między satanistami.

Mnóstwo tego jest, a mnie się już nie chce pisać...;)
      8)
      • zielonki Re: Kraków w ruinie 21.03.06, 19:00
        O szkieletorze nie zapomnijcie!
      • tomeyk Re: Kraków w ruinie 21.03.06, 19:27
        ad 7)fort Prokocim jest w złym stanie - ale przynajmniej ma ładnie zachowane
        kaponiery, poterny, schrony pogotowia, stanowiska artylerii. W nieporównanie
        gorszym stanie jest np. fort Lasówka. A przykładem kompletnej ruiny jest fort
        Łapianka - potwornie zdewastowany przez użytkownika - nie pozostał ślad po
        stanowiskach artylerii, zamurowano większość przejść, poterna czołowa
        zamieniona w ściek, na splantowanej górze fortu zrujnowane budynki gospodarcze -
        słowem koszmar. Ja zgłaszam właśnie fort Lasówka i Łapianka (z tych mrugowych
        mniej znanych)
        • zywiolak Re: Kraków w ruinie 21.03.06, 23:56
          Dziekuje wszystkim za info :)
          • Gość: Jaaaaaa Re: Kraków w ruinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 12:39
            Kamienice na ul. Helclów
            • mrug Re: Kraków w ruinie 22.03.06, 13:09
              DPS na Helclów jakby go trzoszkę zdewastować to byłby idealny...;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka