Dodaj do ulubionych

BIAŁA lista developerów

IP: *.autocom.pl 25.03.06, 19:19
piszcie o fajnych developerach (terminowe realizacje budowy, brak klopotów z
kasa, scisle dotrzymywanie umow, brak dziwnych interpretacji umow, normalne
rezerwacje ze zwrotem kasy, super stan budowli i wszystko co sie wam
przytrafilo na "tak" dla danego developera) - jest tez CZARNA Lista
Developerow. pozdro.
Obserwuj wątek
    • Gość: Pan Janek [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 07:44
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • jolaole Re: BIAŁA lista developerów 26.03.06, 12:18
      Zdecydowanie OE,Novo-Mar- brak poslizgow.
      • Gość: aaron Re: BIAŁA lista developerów IP: *.ghnet.pl 26.03.06, 13:14
        hehe, osiedle dla ubogich. nigdy nie byli w pradze i barcelonie, to
        przynajmniej w nich pomieszkaja :-)
        • Gość: majer Re: BIAŁA lista developerów IP: 138.227.189.* 27.03.06, 16:33
          A ktore jest nie 'dla ubogich', godne polecenia, a deweloper moglby znalezc sie na tej bialej liscie?
        • Gość: no Re: BIAŁA lista developerów IP: *.chello.pl 27.03.06, 17:53
          dla ubogich? a sprzedaja mieszkania juz po 4.500zl/m2? ubogim sprzedaja, to
          nalezy sie cieszyc, ze bieda w krakowie tak wyglada:) co do rzetelnosci samego
          dewelopera to nawet nie ma co porownywac do salwatora czy innych wynalazkow
      • Gość: aaron Re: BIAŁA lista developerów IP: *.ghnet.pl 26.03.06, 13:15
        aha i zeby bylo jasne, nie zazdroszcze nie jestem sfrustrowany, po prostu mnie
        bawi jak mieszkancy OE zaprzeczaja. :-)
        • Gość: breslauer Re: BIAŁA lista developerów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 18:04
          jakoś brak tu kandydatów, jest aż tak źle?
          • Gość: mała Re: BIAŁA lista developerów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.06, 19:06
            DK-DEVELOPMENT
            • Gość: greko63 Re: BIAŁA lista developerów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.06, 20:06
              Apartamex - Polecam, solidni,miła i profesjonalna obsługa, bez niespodzianek w umowie, generalnie ok!
            • Gość: gosia Re: BIAŁA lista developerów - Pytanie do Małej IP: *.ramtel.pl 27.03.06, 20:33
              Co możesz dobrego powiedzieć o firmie DK ? (bo właśnie kupujemy od nich
              mieszkanie). Z góry dzięki za odzew.
              • Gość: mała Re: BIAŁA lista developerów - Pytanie do Małej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 22:04
                Kupowałam od nich mieszkanie, bardzo solida obsługa, blok wybudowany z solidnych
                materiałów(nie odpadają tylko tak jak w Salwatorze po kilku miesiącach).Oddaja w
                terminach a to chyba najważaniejsze.
    • sebael Re: BIAŁA lista developerów 27.03.06, 20:20
      Profesjonalnie, a jednocześnie "po ludzku" - nie dość, że można się dogadać co
      do ceny, warunków płatności, etc., to pracują tam ludzie którzy wiedzą, co to
      jest "słowo" (P. Jerzy Kukliński).
      Polecam!
      • sebael PROINS miało być w temacie 27.03.06, 20:22
        ...bo gdzieś mi jakiś troll ten temat z Proinsem w roli głównej zjadł ;)
        • emrg Re: PROINS miało być w temacie 28.03.06, 17:02
          Potwierdzam, zdecydowany nr 1, przynamniej wg mnie.
      • dark109 Re: BIAŁA lista developerów 29.03.06, 11:55
        hmm co do tego czlowieka co go wymieniłes (jerzy K.) bym sie niezgodził z twoją
        opinią - firma ok ale sam sposób pracy tego człowieka i jego pracownic
        pozostawia wiele do życzenia - jedna jeszcze trochę i opowie mi historię
        swojego nieszczę śliwego małżeństwa i jakie ma kochane dziecko a druga jest
        nowa wiec nie ma co wymagać od niej a sam pan jerzy no cóż to jego hmm, ekh i
        cisza w odpowiedzi na trudne pytanie zastanawia czy to człowiek na włąsciwym
        miejscu - chociaz tylko on jeden z całej tej trójki ma pojecie o tym co
        sprzedaje bo szanowne panie nie znają się na temacie - szczególnie pani
        agnieszka Ż.
        • sebael Re: BIAŁA lista developerów 29.03.06, 14:46
          dark109 napisał:

> hmm co do tego czlowieka co go wymieniłes (jerzy K.) bym sie niezgodził z twoją
          NP - każdy ma prawo do zdania na podstawie własnych doświadczeń. Ja generalnie
          nie mam do niego jakiegokolwiek "ale" - zawsze wszystko było załatwione szybko i
          fachowo, na wszystkie pytania były odpowiedzi.

>
          > jedna jeszcze trochę i opowie mi historię
          > swojego nieszczę śliwego małżeństwa i jakie ma kochane dziecko
          Cóż, widocznie dobrze Ci z oczu patrzy i ludzie się przy tobie otwierają. Może
          powinieneś zostać psychoanalitykiem? Sorki, NMSP ;)

a druga jest
          > nowa wiec nie ma co wymagać od niej a sam pan jerzy no cóż to jego hmm, ekh i
          > cisza w odpowiedzi na trudne pytanie zastanawia czy to człowiek na włąsciwym
          > miejscu - chociaz tylko on jeden z całej tej trójki ma pojecie o tym co
          > sprzedaje bo szanowne panie nie znają się na temacie - szczególnie pani
          > agnieszka Ż.

Cóż, to akurat kwestia wyszkolenia etc. Ja nie miałem akurat z babeczkami z
          Proinsu do czynienia, choć z drugiej strony co mi po fachowym i kompetentnym
          sprzedawcy, skoro firma leciałaby w kule z klientami?

Pozdrawiam.
    • arwena123 Re: BIAŁA lista developerów 28.03.06, 10:27
      Polecam BRE.locum. W zasadzie z kryteriów zaproponowanych przez autora wątku
      prawie wszystkie mogę podsumować jako OK (zwrot kasy nie był konieczny).
    • Gość: klops Re: BIAŁA lista developerów IP: *.euroscript.pl / *.devs.futuro.pl 28.03.06, 12:10
      Mirabud - wiele nie buduja (mala firma), ale nie mam zastrzezen do umowy, obslugi, rozliczen itp.
      Szczegoly w watkach na ich temat /szukaj: Mirabud, Huculska/.
    • kris705 Re: BIAŁA lista developerów 28.03.06, 16:02
      Convector Development. Ja kupowałem u nich mieszkanie, znajomi dom i wszystko
      bylo oddane OK (dobrze i terminowo). Profesjonalna obsługa, bardzo dobra
      informacja o ofercie. Przed zawarciem umowy dowiedziałem się wszystkiego o
      inwestycji, dostałem projekt umowy, do której nie można się było specjalnie
      przyczepić. Otrzymałem też wszystkie niezbędne dokumenty typu pozwolenie na
      budowe, krs, ksiegi wieczyste - bez jakiejkolwiek ściemy. Może nie są najtańsi
      na rynku, ale napewno rzetelni.
      • Gość: AlaBaba RE: Convector Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 19:46
        Potwierdzam - mam podobne doświadczenia. Bardzo porządna firma. Żadnych
        sensacji, wszystko dobrze zorganizowane i terminowo zakończone. Wiedziałam, co
        kupuję. Może jesteśmy sąsiadami (Tuchowska)?
        • Gość: zuzanna Re: RE: Convector Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 16:11
          Polecam Sobiesława Zasadę!!!
          Wszystko jak trzeba!!
    • Gość: hanka Re: BIAŁA lista developerów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 19:08
      A czy ktoś cos wie o sm staszica? raczej czarna czy biała lista? bo zaraz
      podpisuję umowę i dobrze byłoby wiedzieć w co się pakuję...
    • Gość: nie zalogowany Re: BIAŁA lista developerów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 21:05
      Ja kupiłem w Noovo Marze. Tą firmę już ktoś polecał więc ja polecę Semaco,
      znajomy u nich kupił (bloczki przy ul. Saskiej) i jest bardzo zadowolony. Sam
      zastanawiałem się nad ich inwestycją na Olszanickiej ale dowiedziałem się że
      mają problemy z działką i zrezygnowałem.
      • Gość: nieufnak Re: BIAŁA lista developerów IP: *.autocom.pl 30.03.06, 15:09
        ja moge podzielic sie info z doświadczen mojego znajomego ktory kupil na ul
        zalesie od MAŁOPOLSKA KOMPANIA DEWELOPERSKA i juz mieszka. Wybudowali prawie w
        terminie itd. Mial kilka kwasow z mieszkaniem typu jakas pustka w scianie ktora
        odkryl gdy w niej wiercil, cos z rurami w kuchni i ich odplywem ale w ogolnosci
        jest zadowolony. Ja osobiscie tak sie zastanawiam nad ul Bartla (juz buduja
        wiec niby wyglada oki) investycja universu ale czytajac to forum odechcialo mi
        sie nawet do nich jechac. Czy na prawde univers jest taki straszny jak go tu
        malują? Jest duży wiec może pogrywac z klientem, mali chyba bardziej się
        starają bo chcą dopiero wejść na rynek i pokazać się z jak najlepszej strony.
        No ale niestety dylematy. Gdyby bylo mnie stac na 300 klockow to inna sprawa
        (zakup bylby prosty) ale oscyluje na granicy 230 - 250 i cholera ciezko. :)
        • Gość: nieufniak Re: BIAŁA lista developerów IP: *.autocom.pl 30.03.06, 15:10
          a tak ciekaw dlaczego nik niez robil Re do CZARNEJ listy deweloperów :) hihi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka