26.03.06, 22:20
czy nie przeraża was to co zaczyna się dziac na drodze osiedlowej? Barcelona
jeszcze prawie pusta a już nie ma gdzie wcisnąć samochodu. przed nami jeszcze
dwa etapy(praga, wiedeń), a droga króciutka i wąziutka. od strony lubostronia
nie będzie parkingów.
czy my jako "ogromna" wspólnota nie mamy wpływu na to co robi deweloper? na
innych osiedlach tez są małe i wąskie drogi osiedlowe ale nie ma tylu bloków
5-cio i 7-mio piętrowych.
Obserwuj wątek
    • chatte11 Re: parkingi 27.03.06, 07:35
      Jazda dopiero się zacznie jak otworzą pawilon chandlowy. Już teraz ciężko jest
      niekiedy wjechać dolną bramą do Paryża, a co będzie dalej..?
      • wtv Re: parkingi 27.03.06, 08:56
        właśnie dobrze że otwierają ten market, bo parking mają tam całkiem spory więc
        w ostateczności będziemy tam się wpychać. A co do ilości miejsc - projekt NM
        osiedla jest zaprojektowany wg. aktualnych norm jeśli chodzi o miejsca
        parkingowe a to że normy są "niezbyt świeże" to już inna historia.
        Myślę że mieszkańcy wszystkich bloków mogli by wspólnie wystosować prośbę do NM
        o przeprojektowanie parkingów. Kilka nowych miejsc powinno się znaleść. Co wy
        na to ?
        • bnm123 Re: parkingi 27.03.06, 19:36
          może osoby, które należą do zarządu wspólnot razem z administracją mogłyby coś
          spróbować zadziałać.
          • ewcik29 Re: parkingi 13.04.06, 10:51
            Ostatnio byłam w biurze NM i byłam świadkiem, jak cofnięto im w Urz. Miasta
            projekt parkingów dla Aten. Będą musieli okroić liczbę miejsc. Wymogi są dosyć
            chore odnośnie tego gdzie może stanąć samochód i jakie warunki muszą być
            spełnione....
            • bnm123 Re: parkingi 15.04.06, 23:12
              co to znaczy? że nie mogą robić więcej miejsc parkingowych bo to się nie podoba
              urzędnikom czy normy są tak głupie? nie wiem czy dobrze zrozumiałam?
              • yaroyaro Re: parkingi 15.04.06, 23:50
                więcej można robić, nie można mniej, ale w praktyce wygląda to w ten sposób, że
                inwestor chce jak najbardziej wykorzystać powierzchnię działki na zabudowę
                (=pieniądze) i dzięki temu z wielkim trudem da się upchać tą minimalną wymaganą
                ilość miejsc.
                • bnm123 Re: parkingi 17.04.06, 10:33
                  zastanawiam się czy dobrze zrozumiałam bo wyżej napisno, że "Będą musieli okroić
                  liczbę miejsc", czyli zmniejszyć tzn. że zaprojektowali za dużo miejsc
                  parkingowych.???
                  • konkurs_pk Re: parkingi 17.04.06, 13:11
                    sa przepisy, ktore reguluja m.in. odleglosci parkingow od okien mieszkan.
                    zapewne projektant chcial wcisnac wiecej parkingow, tyle ze nie spelniony byl
                    warunek odleglosci. trzeba tez wiedziec, ze inna odleglosc od okien dopuszczona
                    jest dla parkingu 3 samochodow, a inna dla 60 (musi byc wieksza).
                    • ewcik29 dokładnie tak 17.04.06, 16:21
                      dokładnie tak jak napisał konkurs_pk. Nie zatwierdzili im planu parkingów z
                      tego typu powodów i muszą zmniejszyć ich ilość. Piszę to co usłyszałam. Ja się
                      na tym niestety nie znam...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka