Gość: dsd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 14:12 Ktos interesuje sie ta inwestycja?? cena podobno 5k/m2 Prosze o komentarze zarowno bylych klientow budimexu jak i ludzi ktorzy sa zainteresowani w/w inwestycja... dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katherine23 Re: Osiedle nad Wilga 30.03.06, 14:30 Cena mniej wiecej chyba od 4800 do ponad 5000. A ktos wie moze kiedy termin realizacji?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsd Re: Osiedle nad Wilga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 14:36 budowa rusza na dniach, I etap IV kwartal 2007 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emem74 Re: Osiedle nad Wilga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.06, 15:37 cena od 4700 do 5300, każde mieszkanie wyceniane indywidualnie. I etap dwa bloki II etap dwa kolejne. I etap z tego co wiem II/III kwartał 2007. Blisko Wilgi na terenie pozostałości po działkach. Odpowiedz Link Zgłoś
koziolek_matolek_1234 Czy Wilga to ta śmierdząca rzeczka? 30.03.06, 15:51 Może się mylę, ale czy Wilga to ta śmierdząca przez cały rok (w zimie mniej, w lecie okropnie) szambem rzeczka, wpadająca do Wisły za byłym hotelem Forum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emem74 Re: Czy Wilga to ta śmierdząca rzeczka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.06, 15:55 ta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsd Re: Osiedle nad Wilga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 15:53 Nie wiesz, ktore mieszkania sa wyceniane na 5300 brutto? im wyzsze piekro tym drozej?? tego akurat nie dopytalem, Dzieki za odp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emem74 Re: Osiedle nad Wilga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.06, 15:57 ponoć im wyższe tym drożej, ale zależy też od stron świata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsd Re: Osiedle nad Wilga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 16:15 W takim razie teoretycznie nizsza cena powinna byc od strony poludniowej ze wzgledu na rzeczke, choc to nie jest wcale takie oczywiste, bo na przyklad dla budimexu wlasnie w/w rzeczka moze byc "atrakcja" ;-)) co o tym sadzisz? zreszta nie ma co spekulowac jutro sie dowiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsd Re: Osiedle nad Wilga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 16:20 Choc nie wiem czy sie zgodzisz, ale sadze, ze cena jest za duza jak na ta lokalizacje... Na rynku sa lepsze oferty, tylko jest maly szczegol, nikt nie ma takich form platnosci jak budimex ;-)) a to bol. w kreske mozna sie "ladowac" za 1,5 roku, dla mnie osobiscie ta forma platnosci zawiera "ukryty kredyt" swietne posuniecie marketingowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emem74 Re: Osiedle nad Wilga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.06, 17:35 od południa i zachodu rzeka, od północy stare bloki choć odnowione, od wschodu linia kolejowa za ulicą - na wyższych piętrach pewnie będzie słychać. z ta wpłatą 10% to super sprawa, ale masz rację że nie ma nic za darmo. z drugiej strony nie płacisz odsetek od kolejnych transz banku na rzecz developera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsd Re: Osiedle nad Wilga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 19:14 Dla mnie osobiscie indywidualna wycena mieszkan w zaleznosci od stron swiata, szczegolnie w przypadku osiedla Wilga to jakas fikcja, bo tam naprawde bardzo ciezko wyczuc ktora strona jest atrakcyjna, Jestem bardzo ciekawy jak jutro mi to uzasadnia... ;-)) Jesli chodzi o platnosci. Moim zdaniem cena tego mieszkania gdyby nie ta forma platnosci, bylaby o wiele nizsza! Przy kupnie mieszkania za 4400 np. Płaszowska (Semaco) Koszty kredytu pokrywasz bez najmniejszego problemu i jeszcze Ci zostaje z tych 600 zł/m2. Takze to druga strona medalu. Ale jak widac ludzie to kupuja, ogloszenie ukazalo sie tydzien temu w dzienniku i juz prawie wszystko zarezerwowane (szok!!!) W jezyku inwestycyjnym ta forma platnosci to typowy FORWARD Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emem74 Re: Osiedle nad Wilga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 20:28 z bajeczną też tak było, że po tygodniu wszystko było zarezerwowane, a jak się później okazało mieszkania można było kupić dużo później. budimex lubi budować w krakowie na rzekami - ciekawe gdzie nastepna inwestycja. ja czekam na drugi etap nad wilgą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsd Re: Osiedle nad Wilga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 23:59 Nie wiem byc moze sie myle, ale dzialki polozone nad rzekami sa duzo tansze, Ceny mieszkan wysokie, ale formy platnosci budimexu robia kisiel w glowie ludziom ;-)))) Ja co prawda mam rezerwacje na I etap, ale jak mi wyskocza z cena 5300 to podziekuje i bede rowniez cierpliwie czekal na II etap za 3 miechy, ale nie ma gwarancji, ze cena bedzie ta sama i ot caly problem ;-)) faktycznie ceny ida w gore jak szalone, ale nie ma sie co dziwic media, prasa nakrecaja spirale popytu nie wspominajac o Irlanczykach, Anglikach, ktorzy kupuja nie jedno mieszkanie, a co namniej kilka, takze banka spekulacyjna rosnie. A propos II etapu wydaje mi sie bardziej intersujacy. tylko pozstaje jedno ale na tak "rozgrzanym rynku" nie ma sie co ludzic, ze cena bedzie stala w miejscu ;-)) Kumpel wstrzymywal sie z kupnem apartamentu na wilesnkiej 6 tyg. w plecy 500zl/m2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: himera Re: Osiedle nad Wilga IP: *.net.autocom.pl 03.04.06, 19:59 może i tak... okazało się że mieszkania są ale o jakieś 800 zł za metr więcej - więc trzeba się sprężyc wszystko posprawdzać i jak się okaże ok to brać... naprawdę jest coraz drożej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsd Re: Osiedle nad Wilga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 23:18 Budimexu raczej nie musisz sprawdzac... ;-)) Szkoda tylko, ze "dyskontuja" cene, dla mnie jest ona realna, ale za jakies pol roku ;-)) Zreszta prognozowanie cen mieszkan, to jak przewidywanie pogody, ewentualnie jak kto woli kursu złotego ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
herostrates2007 Re: Osiedle nad Wilga 16.09.06, 14:27 no to co w koncu z ta wilgą...korzystna czy nie.ja kupilem mieszkanie w Ietapie, a teraz chcialem zainwestowac w IIetap...czy to oplacalne...W Ietapie mieszkania byly za okolo 5tys/m2 teraz juz ponoc okolo 6tys/m2...co o tym sądzicie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujo Re: Osiedle nad Wilga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 21:11 Jak dla mnie jak na tą lokalizację cena bardzo wysoka. Nie wątpię jednak, że za miesiąc wszystkie mieszkania z pierwszego etapu będą już zarezerwowane, bo za rok w tej lokalizacji metr będzie chodził po 10 tys. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsd Re: Osiedle nad Wilga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 00:01 na jakiej podstawie opierasz swoja prognoze 10tys/m2??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsd Re: Osiedle nad Wilga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 00:09 Rozumiem, ze wedlug ciebie na przestzreni 2 lat to dobra inwestycja?? Ja rowniez tak sadze, bo prawdziwy boom to jeszcze przed nami... ;-) No chyba, ze pozwolenia na budowe beda wydawali "od reki" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ataman Re: Osiedle nad Wilga IP: *.technika.net.pl 31.03.06, 09:58 Niestety dla mnie ta lokalizacja (na mieszkania) jest zupełnie nietrafiona. Smród i wilgoć z Wilgi (szczególnie nad ranem) jest nie do zniesienia. Przechodziłem tamtędy codzinnie do przystanku, poprostu człowiek ma odruch wymiotny. Może jak wytną te wszystkie krzaki to będzie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujo Re: Osiedle nad Wilga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 00:35 Absolutnie nie wyrokuje czy to trafiona inwestycja. Mój post należy odczytywać ironicznie. Jeszcze 3 lata temu metr w tej lokalizacji kosztował około 2,5 tys i nie za bardzo było komu tam budować, bo niestety są to po prostu szuwary. Mamy jednak bum. Klienci kupują wszystko co się wybuduje, za dowolną cenę. Radzę jednak zwrócić uwagę, że za podobną cenę buduje np. DK Developmnet na Pilotów w o niebo lepszej lokalizacji. Może developer mniej pewny, ale przynajmniej już się buduje. Jednak co kto lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsd Re: Osiedle nad Wilga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 01:02 Masz racje, bo ja tez coraz bardziej sceptycznie podchodze do tej inwestycji. Na rynku jest duzo ciekawszych ofert. Niestety ceny rownaja do Unijnych, do ktorych jeszcze b. daleka droga!! Mysle, ze o wiele lepsza lokalizacja od Pilotow jest Wilenska 5, rowniez budowa rozpoczeta ;-) 2,2 km do Barbakanu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsd Re: Osiedle nad Wilga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 01:05 A propos twojej prognozy... Mysle, ze za 2-3 lata bedzie blisko 10k/m2, ale na pewno nie nad Wilga ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emem74 Re: Osiedle nad Wilga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.06, 10:00 Czy był ktoś z Was u nich w biurze i dowiedział się jakie są ceny ich mieszkań? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsd Re: Osiedle nad Wilga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 13:04 4700-5300 brutto, Zamierzasz kupic dla ciebie, czy traktujesz mieszkanie jako lokate kapitalu? Ja to drugie ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emem74 Re: Osiedle nad Wilga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.06, 13:11 kupując masz już lokatę kapitału. a później się okaże czy warto mieszkać czy sprzedać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsd Re: Osiedle nad Wilga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 15:45 Widze, ze myslimy podobnie, Mamy boom trzeba to wykorzystac, bo to se ne wrati ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Osiedle nad Wilga IP: 62.233.163.* 05.04.06, 13:49 Mieszkam nieopodal planowanej inwestycji, na szczęście nieco w głąb od Wilgi i Zakopianki, a mieszkania na działce Budimeksu nie wyobrażam sobie z kilku powodów: 1. Nad Wilgą, oprócz niezdrowych oparów (choć nie jest już tak zasyfiona jak za komuny) latem unoszą się chmary komarów i tnących muszek (przechodzę tamtędy na przystanek). 2. Wyraźnie słychać hałas Zakopianki - tramwaje i samochody, to bardzo blisko. 3. Nieco mniej wyraźnie słychać pociągi - to problem dla wrażliwego ucha, szczególnie nocą. 4. Nieopodal do Zakopianki ma dobijać w przyszłości Trasa Łagiewnicka. Miejsce do mieszkania fatalne, a jako inwestycja - chyba kiepskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujo Re: Osiedle nad Wilga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 23:30 Nie bój nic i tak za miesiąc wszystko wykupią w przekonaniu, że zrobili świetny biznes. Odpowiedz Link Zgłoś
kmkasia Re: Osiedle nad Wilga 23.04.06, 22:22 Ja się właśnie stamtąd wyprowadziłam tzn. ze starych wieżowców nad Wilgą tyle, że po drugiej stronie wału/deptaka i do "zalet" mogę dodać, że jakiś zakład w pobliżu truje powietrze!! mniej więcej 2 - 3 razy w tygodniu w nocy jest taki smród jakby palącej się instalacji, czy gumy, że się nie da okien otworzyć!! Były rozmowy ze strażą miejską i policją ale oni mają to gdzieś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: breslauer Re: Osiedle nad Wilga IP: *.autocom.pl 23.04.06, 22:40 jakaś przyczyna musi w tym być skoro tereny te nigdy nie były zabudowane. Mimo bliskości centrum lokalizacja jakaś taka kulawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Osiedle nad Wilga IP: 62.233.163.* 26.04.06, 15:12 Nie przesadzaj z tą bliskością centrum, tramwajem na Rynek Główny jedzie się stąd pół godziny. Jeszcze do niedawna to było zadupie, a gdy moi rodzice budowali tu dom w latach 70. - sielankowa wieś (wyprowadzili się z centrum w poszukiwaniu ciszy i zieleni). Rozumiem, że miasto się rozrasta i do nas, niestety, dotarło, ale to wciąż południowe obrzeża Krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
kierus1 Re: Osiedle nad Wilga 05.06.06, 13:17 Nieco wyżej nad Wilgą Proins buduje na Rydlówka /w bok od Matecznego/. Co sądzicie o tej lokalizacji i inwestycji. Odpowiedz Link Zgłoś
herostrates2007 Re: Osiedle nad Wilga 16.09.06, 14:30 no to co w koncu z ta wilgą...korzystna czy nie.ja kupilem mieszkanie w Ietapie, a teraz chcialem zainwestowac w IIetap...czy to oplacalne...W Ietapie mieszkania byly za okolo 5tys/m2 teraz juz ponoc okolo 6tys/m2...co o tym sądzicie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsd Re: Osiedle nad Wilga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 15:36 Mysle, ze warto poza tym te formy platnosci... Skad masz informacje, ze beda sprzedawali za 6tys.? Nie wiesz kiedy zaczna sprzedaz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herostrates2007 Re: Osiedle nad Wilga IP: 83.141.93.* 16.09.06, 20:13 no generalnie niewiem za ile beada sprzedawac ale tak konczyli sprzedaz pierwszedgo etapu...niewiem kiedy ruszy sprzedaz, a co z tymi zekomymi oparami z wilgi,bylem tam w marcu i nic nie czulem?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsd Re: Osiedle nad Wilga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 20:51 ja zastanawiam sie czy oni tego juz nie sprzedali komus, poniewaz te dwa pozostale bloczki tez juz buduja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herostrates2007 Re: Osiedle nad Wilga IP: 83.141.93.* 16.09.06, 21:03 napewno część już poszła tak jak w Ietapie.gdzeie juz na starcie niebyło połowy mieszkań bo inwestorzy zagraniczni wykupili ponoc hurtem. a jak porównujesz ta oferte (cenowo i lokalizacyjnie)z innymi iwestycjami w krakowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podgórzanka Re: Osiedle nad Wilga IP: 62.233.163.* 22.09.06, 16:25 Dzwoniłam i pytałam - średnia cena ma być 6900/m. Hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herostrates2007 Re: Osiedle nad Wilga IP: 83.141.93.* 22.09.06, 22:25 straszne nie!!! hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Osiedle nad Wilga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 04:30 Alez inteligenty i zajmujacy komentarz... ach!!! Rozumiesz??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herostrates2007 Re: Osiedle nad Wilga IP: 83.141.93.* 23.09.06, 10:38 jakze zajmująca i pełna ekspresji uwaga...pchii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budimex Re: Osiedle nad Wilga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.06, 09:24 DZIś rusza sprzedaż ostatnia szansa na mieszkanie w niskiej cenie:) zapraszamy od 8-18 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www --- antyspamer co robi budimex na forum? uwaaaaaaaaaaaaaaagaaaaaa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 13:34 za reklame się płaci! a nie na krzywy r. po postach pisac. wiadomo już kto tworzy te wszystkie "obiektywne" opinie o innych developkach!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Osiedle nad Wilga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.06, 15:09 Czy ktoś z Was podpisywał już umowy przedwstępne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Osiedle nad Wilga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.06, 18:41 umowa jest beznadziejna , nie ma np możliwości sprzedazy do czasu wybudowani a(cesja praw)jak chcesz sprzedać to musisz dopłacić do budimexu różnice do ceny rynkowej która oni ustala czyli kupujesz teraz za 7000 /m np 50 metrów za rok masz wypadek urywa Ci jaja budimex wycenia nieszkanie na 9000/m dopłacasz 100 tyś i możesz je sprzedac komus innemu granda!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: detektyw Re: Osiedle nad Wilga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 19:29 No tak, przeciez ty jestes od tych mieszkan na bajecznej. Specjalisto od cesji i idiotycznych komentarzy!!! Widzisz jak Cie zrobili. Kupujesz za 7K/m2 i myslisz, ze jeszcze zarobisz? Jestes smieszny, moim zdaniem ocieramy sie juz o cenowa granice boluuu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Osiedle nad Wilga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.06, 19:54 a ty o co się ocierasz:)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bim bom Re: Osiedle nad Wilga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.06, 20:31 molestujesz dalej zwierzeta czy dałes sobie juz spokój?Pablo37 to ty?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: detektyw Re: Osiedle nad Wilga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 20:52 Chlopcze wypałuj sie o sosne, Sleczysz calymi dniami na forum i pier... glupoty Ciekawe czy jestes taki odwazny w rzeczywistosci. Z reguly tacy jak ty internetowi pyskacze sa jednostrzałowcami!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egon Re: Osiedle nad Wilga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.06, 20:57 jak chcesz sie przekonać to możesz mi pałkę zrobić:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: detektyw Re: Osiedle nad Wilga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 21:18 Skurw... juz Cie namierzam pedale krancowaty, znajde Cie zobaczymy czy bedziesz tak odwazny ciasny umysle!!! To nie jest zart!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egon Re: Osiedle nad Wilga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.06, 21:26 co lodziarzu zagrałem na twojej ulubionej strunie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egon Re: Osiedle nad Wilga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.06, 22:27 i jam tam druciarzu masz smaka na mojego zaganiacza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisiu Re: Osiedle nad Wilga IP: 213.134.191.* 05.10.06, 21:34 a czy umowy na bajecznej też są takie właśnie myslałem o zakupie z rynku wtornego ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milosz Re: Osiedle nad Wilga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.06, 12:21 To jedna wielka ściema! Odpowiedz Link Zgłoś