Dodaj do ulubionych

ul. Turonia

03.04.06, 09:24
Szukam kontaktu z ludźmi, którzy wpłacili opłatę rezerwacyjną na mieszkania
przy Turonia. Wykonawca - spółdzielnia zapewnia, że wszystko ruszy zgodnie z
planami, lecz zaczynam się niecierpliwić, może ktoś wie więcej, kedy budowa
ruszy?
Obserwuj wątek
    • Gość: Stefan Re: ul. Turonia IP: *.technika.net.pl 03.04.06, 10:10
      W którym miejscu przy turonia ma być rzeczona budowa?
      Tak się składa, że mój znajomy ma tam działkę i jak występował o WZ to się
      dowiedział, że planowana jest tam droga łącząca Ruczaj (dalej biegnąca przez
      skałki twardowskiego aż do moztu Zwierzynieckiego) z Zakopiańską (na wysokości
      stacji w Broku ma być skrzyżowanie) i jego działka częsciow znajduje się w
      pasie tej drogi, zatem miasto ją od niego odkupi lub zamieni. Nie wiem jak
      sprawa teraz wygląda bo dawno się z nim nie widziałem.
      • landlord2005 Re: ul. Turonia 03.04.06, 23:21
        Chodzi pewnie o Spółdzielnię im.Staszica. Mają działkę w trójkącie wzdłuż ul.
        Turonia pomiędzy ul.Miłkowskiego a ul.Ruczaj. Ta droga z Kurdwanowa do Bronowic
        ma przecinać ul.Turonia na odcinku pomiędzy ul.Ruczaj a ul.Zbrojarzy ale
        to "śpiewka" dalekiej przyszłości. Wzdłuż działki Sp.Staszica ma biec inna
        trasa, przedłużenie Kapelanki jako tzw Nowoobozowa. Blok będzie więc stać przy
        dosyć ruchliwej ulicy.
        • Gość: budowniczy7 Re: ul. Turonia IP: *.sejmik.kielce.pl 04.04.06, 08:41
          Dzięki, landlord2005 za otuchę, nie jest więc tak źle, w Krakowie nie ma już
          chyba szans na enklawę ciszy i spokoju. Mnie martwi, czy inwestor ma już
          wymagane dokumenty pozwalające rozpocząć budowę. Włosy stają dęba, co będzie,
          jeżeli nie otrzymają ich? Co z naszymi nadziejami i planami. Dla mnie to jest o
          tyle trudne, że piszę z "dalekiego kraju" i nie mam możliwości na poszukiwania
          nowego mieszkania w Krakowie, pozdrawiam i proszę, stworzmy nawet wirtualne
          lobby dla tej inwestycji.
          • baska551 Re: ul. Turonia 05.04.06, 11:44
            No cóż jeżeli kupuje się wirtualne mieszkania za prawdziwe pieniądze to nic
            dziwnego że potem włosy stają na głowie. Inwestor kusi najniższymi cenami na
            rynku więc chętnych nie brakuje mimo,że niewiadomo nawet czy grunt na którym
            chce budować należy już do niego. Same niewiadome. Ja się dziwię bardzo.
          • Gość: mitet Re: ul. Turonia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 19:38
            Witam Budowniczego7 , też jestem sprawą zainteresowany ale moim zdaniem do czasu uzyskania prawomocnych decyzji administracyjnych lepiej tematu nie wspierać.
            Zgodnie z "zasadą" -ciszej jedziesz dalej dojedziesz.
            W ostateczności jak temat nie wyjdzie to wyjdzie inny może lepszy.
            W przypadku posiadania ciekawych informacji w temacie proponuję wymianę
            - mitet@poczta.onet.pl
            • Gość: budowniczy7 Re: ul. Turonia IP: *.sejmik.kielce.pl 23.02.07, 14:38
              odgrzewam temat ul. Turonia!!!!!!! Czy coś wiecie na temat przyczyn presunięcia
              terminu uzyskania pozwolenia na budowę z marca na maj?
              • Gość: MoJa Re: ul. Turonia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 00:25
                Dziwiee się ludziom , którzy jeszcze nie zrezygnowali z tej inwestycji. Czy ona
                w koncu dojdzie do skutku?? i z ciekawości: ile w końcu pięter ma miec
                budynek??
                • Gość: PawMig Re: ul. Turonia IP: *.autocom.pl 07.03.07, 01:09
                  chłopie to ty rok czekasz na pozwolenie?
                  zebys sie nie zdzwiwil jak nic z tego nie bedzie albo w najlepszym przypadku
                  poczekasz jeszcze kilka lat.
                  w zyciu nie czekalbym tak dlugo...w razie niewypały wszystkie krakowskie
                  mieszkania poszly od zeszlego roku drastycznie w góre...czyli alternatywy brak.
                  A tak apropo po ile sprzedawali tam za m2 ?
                  • Gość: ola Re: ul. Turonia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 21:02
                    Po 3250 zł netto

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka