Gość: Paweł IP: *.kompania.net 06.04.06, 23:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Katja GW na usługach biznesu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.06, 07:35 A mnie ciekawi, dlaczego GW akurat o tej dziewczynie piesze. Czesto jestem w Tesco i tam czesto wisza takie duze plakaty ze zdjeciami zaginionych. Zreszta dziennie ginie podobono kilkanascie osob. O nich jakos cisza. Czy jesli nie jestem corka biznesmana i zagine, to juz nie warto o mnie pisac? Tylko biznesmeni maja prawo do publicznego bolu i prosby o pomoc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!! Re: GW na usługach biznesu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.06, 07:40 widac co to znaczy być córusią biznesmena. wczoraj otrzymałem e-mail z taką informacją o zaginięciu tej córusi i poelceniem rozsyłania tej wiadomosci dalej. dlaczego GW nie zajmie się takim łancuskiem spamu w sprawie tej córusi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kol Re: GW na usługach biznesu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 22:28 pogieło cię człowieku jak czytam wasze komentarze na temat "córusiu" to jest po prostu nie smaczne!! wszyscy w naszej szkole pomagają jak mogą to my chodzimy i rozwieszamu te plakaty, my staramy sie coś z tym zrobić kiedys ty mozesz być w takiej sytuacji i wtedu O TOBIE napiszą "szukają zasmarkanego synalka!" i bedzie ci sie należało tak ze gosciu myśl czasem co piszesz bo jakoś narazie nie widać efektów!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt ważny Re: GW na usługach biznesu? IP: *.prosper.pl / 62.29.141.* 08.04.06, 14:10 a może by tak w szkole większy nacisk na pisownię ? "nie smaczne" :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: GW na us?ugach biznesu? IP: *.chello.pl 10.04.06, 15:18 Musicie odtworzyc z aktorami jej droge ze szkoly, wazne jest pokazywanie na zdjeciach rzeczy w jakie byla ubrana, przeciez mogly zwrocic uwage ze wzgledu na mode, kolor, zwlaszcza na przystanku lub w tramwaju bo ludzie gapia sie z nudow. Powodzenia mam nadzieje, ze sie odnajdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: GW na usługach biznesu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 19:50 zgadzam się z Twoją opinią w 100 procentach , zastanawia ich dlaczego ktoś szuka Marty ? A może odpowiedzą na pytanie dlaczego miałoby być inaczej ??? To naturalne że w takiej sytuacji każdy kto ma w sobie choć trochę człowieka powinien pomóc Odpowiedz Link Zgłoś
szut Re: GW na usługach biznesu? 07.04.06, 07:43 "Córka znanego biznesmena..." ja go jakos nie znam. "...właściciel dużej firmy poligraficznej..." - zamówienia można składać.... A o innych zaginionych gazwyb nie pisze, zdjec nie publikuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marysia... Re: GW na usługach biznesu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 20:55 Ciekawe czy tak samo zachowywalibyście się gdyby byla to wasza koleżanka ze szkoły? Nie sądze.... to ze cały Kraków jej szuka jest przede wszystkim powodem dużego zainteresowania rodziców... Odpowiedz Link Zgłoś
podpantoflem Re: GW na usługach biznesu? 07.04.06, 10:40 GW o tym pisze, bo po prostu sprawa stała się bardzo znana dzięki plakatom porozwieszanym w całym mieście. Mnie też ciekawiło, kim ta dziewczyna jest i z zainteresowaniem przeczytałem artykuł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: GW na usługach biznesu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.06, 17:47 W sobotę zniknęła córka znajomej. Ma 15 lat. Znajoma też ulotki po okolicznych osiedlach. Może GW też napisze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baraja Re: GW na usługach biznesu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.06, 16:32 Twoje domysły są durne! Chodzi oto, że zaginęła młoda dziewczyna, a w świecie pełnym psychopatów i zboczeńców, ona znajduje się w grupie podwyższonego ryzyka. A ty myślisz, że ludzie wiedzieli o fakcie "dobrego urodzenia" już we wtorek? Myślę, że zamiast sam wywiesić plakat koło własnego domu, ty liczysz "ile to oni kasy mają". Jesteś bardzo bardzo płytki. I chyba w głębi ducha bardzo zawistny. p.s. a pamiętasz jak z góra 3 lata temu cały Kraków szukał czteroletniej Ani? Czy jej rodzice byli bogaci? Utopiła się bidula w Wiśle a też myślano że ją porwano (uprowadzono)! Zanim coś palniesz, pomyśl w przyszłości czy kogoś nie dobijesz taką wypowiedzią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arturek Re: GW na usługach biznesu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 17:02 Słyszałaś takie określenie jak artykuł sponsorowany? Jakby Tobie zaginęła córka to też byś chciała ją odzyskać za wszelką cenę (czyli prasa, radio,tv, internet) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: GW na usługach biznesu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 19:46 ciekawi cię dlaczego gw pisze akurat o Marcie ??/ znam wielu rodziców , którzy nie specjalnie martwią się tym , gdzie ich pociechy są i co robią ,sama jestem matką dwójki nastolatków i wiem na pewno ,że poruszyła bym niebo i ziemię ,żeby ich odnaleźć, na pewno nie zadowoliłabym się ogłoszeniem na tesco .a co chodzi po głowie nastolatkom to nawet oni nie do końca rozumieją .mam nadzieję że Marta wróci do domu cała i zdrowa . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek pierwszy raz słyszę o jakiejś kol.Bryle. I na oczy IP: *.linuxstuff.pl / 81.219.149.* 07.04.06, 08:16 jej nie widziałem. I abstrahując od mozliwej tragedii, pan reporter winien pisać w miarę prawdziwe stwierdzenia. "Wszyscy w Krakowie..." hi, hio, hi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stuknijsiewleb Re: pierwszy raz słyszę o jakiejś kol.Bryle. I na IP: *.autocom.pl 07.04.06, 08:30 Być może mowa o tych, któzy WYCHODZĄ z domu czasami. Ja od 3 dni widzę twarz Marty Bryły dosłownie wszędzie. I dziwi mnie, skąd w Was, ludzie, tyle jadu w obliczu ludzkiej tragedii? Obojętnie, kogo ona dotyka. Tu akurat ojca stać na szeroko zakrojoną akcję. Żeby było równo, nie powinien? O co Wam, palanty, chodzi? Szczerze mówiąc, dziwiłam się jeszcze wczoraj, że nic o tym nie ma w gazetach, bo maisto tym w jakiś sposób żyje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: pierwszy raz słyszę o jakiejś kol.Bryle. I na IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.06, 08:59 Dokłądnie tak - po raz pierwszy zobaczyłam plakat dwa dni temu - na basenie na Bronowicach, wczraj były juz niemal wszędzie - na ulicach, uczelniach. I wcale się nie dziwię - gdyby zaginęło moje dziecko, też robiłabym wszystko, aby je znaleźć, a skoro jej ojciec jest właścicielem poligrafii, to wydruk plakatów był pewno pierwszym, co przyszło mu do głowy. A co do postu na temat zdjęć w Tesco - problem w tym, że tam są zdjęcia podawane chyba przez ITAKĘ, czyli zdjecia ludzi z całej Polski. I nie ma ich w wielu innych miejscach, a tu mamy do czynienia z dużą akcją - więc wcale się nie dziwię, ze dziennikarz napisał o tym. A moze przyczyni się dodatkowo do znalezienia tej dziewczyny... Szczególnie, ze na żądania o okup nie ma już co liczyć, bo zniknęła w poniedziałek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stuknijsiesamawleb Re: pierwszy raz słyszę o jakiejś kol.Bryle. I na IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.06, 09:00 Gość portalu: stuknijsiewleb napisał(a): > dziwiłam się jeszcze wczoraj, że nic o tym nie ma w gazetach, bo maisto tym w > jakiś sposób żyje. Miasto tym żyje??? O czym ty piszesz, kobieto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stuknijsiewleb Re: pierwszy raz słyszę o jakiejś kol.Bryle. I na IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.06, 09:34 Czyli Johny z postu poniżej też się powinien stuknąć? Nam dwojgu jedynie się WYDAJE, że miasto tym żyje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: pierwszy raz słyszę o jakiejś kol.Bryle. I na IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.06, 17:52 Szczerze.... gdyby nie internet to bym nie wiedziała, że zaginęła... no ale byc może w slumsach, jak niektórzy określają Hutę takich ogłoszeń się nie rozwiesza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :P Re: pierwszy raz słyszę o jakiejś kol.Bryle. I na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 22:29 ma racje! przejdz sie np bernardynską albo przejedz sie tramwajem wszedzie są te plakaty i dobrze.. oby Marta się jak najszybciej znalazła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johny Nareszcie Gazeta z ludzką twarzą IP: *.chello.pl 07.04.06, 09:10 Otwieram dzis Gazete i co widze?Zdjecie dziewczyny takie same jak na drzewach w calym miescie.Czyzby gazeta zaczela wreszcie zyc tym czym zyja zwykli smiertelnicy???!!!Generalnie duzy plus.Rodzinie Marty zycze zeby sie wreszcie znalazla.Musi im byc cholernie ciezko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S Trzymajcie sie rodzice IP: *.raster.krakow.pl 07.04.06, 09:22 Nie umiem Wam pomóc. Życze tylko, żeby sie odnalazła i żeby nic jej sie nie stało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STEF [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.06, 09:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: WIEM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.06, 09:43 Jak czytam coniektore posty np. stefa to mi wstyd, zwierzeta maja wiecej szacunku do siebie niz coniektorzy z nas - moze tak troszke sie zastanow zanim napiszesz takie bzdury. A swoja droga dlaczego takie posty nie sa usuwane !!!??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stuknijsiewleb Re: Bardzo religijna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.06, 09:37 To interesujące, że usunięto żywiołową reakcję WROOOOOOM na CHAMSKI post Kotka, a sam post wisi dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: legalis Porwanie czy ucieczka? Cały Kraków szuka córki ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 10:48 po pierwsze to ten artykulik jest dość tendecyjny.... zamiast podkreślić jak to martwią się rodzice, to opisuje ich status majątkowy.... po drugie to martwi mnie cenzura na portalu - niektóre posty mam wrażenie są usuwane ze względu na subiektywne odczucia admina a nie merytoryczną ich zawartość. PROTESTUJĘ! Albo mamy wolność słowa albo nadal będziemy ciemnogrodem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pas-trop-de-z&egra cenzura ciemnogrodu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.06, 10:59 Gość portalu: legalis napisał(a): > martwi mnie cenzura na portalu - niektóre posty mam wrażenie są > usuwane ze względu na subiektywne odczucia admina a nie merytoryczną ich > zawartość. PROTESTUJĘ! Albo mamy wolność słowa albo nadal będziemy cimnogrodem! Dokładnie tak. GW zachowuje sie dokładnie jak onet, jak cos tylko nie w smak (choćby i ze smakiem napisane), to zaraz jest usuwane. Widzę dwa możliwe powody: albo cenzorzy GW mają płacone od ilości usuniętych postów, albo mają płacone w zależności od stopnia gorliwości jaką się wykazują zwalczając niepopularne opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madeinpoland Re: cenzura ciemnogrodu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.06, 11:06 A to Polska właśnie! uncyclopedia.org/wiki/Poland Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: cenzura ciemnogrodu IP: 81.21.194.* 07.04.06, 11:25 Nie wiesz legalisie, że można tu klikac na "kosz"? Ja to robię systematycznie, gdy post jest nie na temat lub obraża czyjeś uczucia. I posty znikają. A nie jestem adminem tylko użytkownikiem. Przyznaję, ze systematycznie klikam na Pawła, bo - choć ma wiele racji - to jednak wygląda, że facet ma monomanię :-) i staje sie nudny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Porwanie czy ucieczka? Cały Kraków szuka córk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.06, 18:15 legalis napisał(a); "Albo mamy wolność słowa albo nadal będziemy ciemnogrodem!" Tylko wolność słowa nie polega na pisaniu postów z takimi wstawkami jak; ty ... I tutaj zamiast .... możesz sobie wstawić typowe okreslenia na b, p, itp. Nie powinno byc miejsca dla tych, którzy forum mylą z rynsztokiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Bardzo religijna IP: *.ae.poznan.pl 07.04.06, 11:30 opanuj się! przecież to 16 latka, nie kobieta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krk Pierwsze o tym słysze, GW znów kłamie IP: *.chello.pl 07.04.06, 14:53 jestem rodowitym krakowianinem i nic o sprawie nie wiedziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arturek A gdzie zdjęcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 15:11 Aby kogoś znaleźć potrzebne jest jego WYRAŹNE zdjęcie. Na publikowanych zdjęciach widać włosy zasłaniające twarz, a na drugim prezentowanym zdjęciu totalnie nic nie widać. DAJCIE DOBRE ZDJĘCIA. Życzę szczęśliwego zakończenia poszukiwań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: A gdzie zdjęcie IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 07.04.06, 17:09 dokladnie! Jak zobaczylem ten plakat pod Biprostalem to sobie pomyslalem: Dziewczyn tak wygladajacych sa tysiace. Jak sie rozgladnalem to nawet na tym samym przystanku moglbym wskazac taka Marte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j23 Re: Bardzo religijna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.06, 18:52 Zwrot ten raczej sugeruje, że dziewczyna nie była opanowana przez pewne obsesje, z którymi zarówno ty, jak i Paweł, nie możecie sobie (jak wszyscy widzimy) poradzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agatek lepsze zdjęcie! IP: *.ip24.pl / *.ip24.pl 07.04.06, 19:24 Lepsze, bardziej wyraźne zdjęcie tutaj: www.sto64.pl/liceum/htdocs/0008Galeriafoto/0001Obz2005/content/imagepages/image195.html Sprawa mnie poruszyła, bo sama chodziłam do tej szkoły. Bardzo proszę o powstrzymanie się od komentarzy o kasie, byznesmenie itd. Każdy robi co może- a jeśli cała akcja pomoże jej się znaleść tym lepiej. Agata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeyor Marta IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.04.06, 19:38 Niektórzy nie powinni się wypowiadać na ten temat. Trzeba naprwade być ślepym żeby nie dostrzec plakatów. I twierdzenie, że jest to opisane tylko dlatego, że rodzice maja pieniądze jest błedne, bo nikt nie ma pojęcia jaka panuje atmosfera w szkole i ilu ludzi z tego otoczenia się w to zaangażowało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehm Re: Marta IP: *.net.autocom.pl 07.04.06, 20:23 oj duże zaangażowanie..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koleżanka Re: Marta IP: *.kompania.net 08.04.06, 13:13 cała szkoła się rzuciła do pomocy. wszyscy, nawet podstawówka, która z liceum nie ma wiele wspólnego. to,że w całym krakowie są plakaty, to w większej części zasługa uczniów, każdy brał plakaty do domu i rozwieszał w okolicy. wiem, bo znam tę szkołę. uczniowie co chwilę pytają o Martę, są odprawiane msze w jej intencji. ja myślę, że porwali j dla okupu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka Współczuję rodzicom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 20:04 cokolwiek się stało - współczuję rodzicom, bardzo chcę, by się Marcie nic nie stało. Jestem z Państwem. Łączę się, bardzo sie modlę za małą, oby to był tylko dziewczęcy wybryk. - matka, nauczycielka, dyrektorka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolezanka NIE MACIE o nieczym pojecia!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.06, 21:47 chodze z Marta do szkoly, jest dziewczyna bardzo skromna i sympatyczna... Nie wiem co wam sie wydaje,a le to, ze szkola jest niepubliczna nie znaczy, ze wszyscy sa tam snobami, w ciuchach gucci'ego. Osobiscie wiedzialm, ze Marta nie jest biedna, ale nie mialam pojecia, ze jest corka jakiegos biznesmana... to nie ma nic do rzeczy, a to ze GW sie tym zainteresowala swiadczy o wielkiej milosci do niej jej rodzicow... Jej tata w nastepnym dniu przyniosl pudlo z plakatami, my je porozwieszalismy i wszyscy robilismy co moglismy, zeby w jej zaginieciu mogl pomoc kazdy. to nie jest wina Marty, jej rodzicow, czy kogokolwiek, ze GW o tym napisalo, choc wszyscy jestesmy bardzo wdzieczni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek a dlaczego ich nie zlokalizuja? IP: *.pl 08.04.06, 00:49 przeciez kazdy telefon komorkowy loguje sie do stacji bazowej i z niej mozna pobrac informacje odnosnie lokalizacji telefonow, w duzych miastach mozna okreslic ostatnie polozenie do kilkuset metrow a przeciez zawsze to jakis slad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: COI Re: a dlaczego ich nie zlokalizuja? IP: *.chello.pl 08.04.06, 08:43 Ostatni sygnal naszej kolezanki zostal namierzony niedaleko szkoły gdy pisała sms'a do swojego "chłopca". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka MAM POMYSŁ ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 12:31 Na stronie policji www.malopolska.policja.gov.pl/osoby_zaginione.php przeczytałam, że Marta ubrana była w czerwoną kurtkę z wszywanymi białymi kwiatami. Wydaje mi się, że to dość charakterystyczne ubranie. Może pomogłoby przygotowanie komputerowej symulacji, jak wyglądała tamtego dnia. Pomyslałam sobie, że jadąc tramwajem nie zapamiętałabym twarzy, ale tak charakterystyczny strój na pewno tak. Może ktos przypomniałby sobie, że widział tak ubraną dziewczynę. Ważny jest czas, trzeba by to zrobić jak najszybciej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eva Re: MAM POMYSŁ ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 16:43 Pomysł fajny, tylko jest 50 % szans, że ona jest jeszcze w tej kurtce, więc lepiej żeby się ludzie nie nastawiali na szukanie kurtki tylko Marty. W każdym razie wkleję jeszcze rysopis z komunikatu policyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka Re: MAM POMYSŁ ! IP: *.ios.krakow.pl 10.04.06, 08:46 Oczywiscie , nie wiadomo jak ubrana jest teraz. Chodziło mi przede wszystkim o to, żeby pomóc w odtworzeniu tego , co działo się w poniedziałek po wyjsciu ze szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matka2 Re: MAM POMYS? ! IP: *.chello.pl 10.04.06, 18:32 Ale to chodzi o ustalenie z kim byla i jaka droga szla, przeciez sa chyba w miescie kamery Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matka2 konieczny POMYS? ! IP: *.chello.pl 10.04.06, 18:30 Potrzebny jest takze szkic duzy rysunek w gazecie gdzie i kiedy ja widziano. Marka ubran, fotorafie ze sklepu identycznych wzorow ubran i butow. To nie jest sprawa tylko Marty ale bezpieczenstwa i troski o dzieci w miescie. Przeraza mnie zimna postawa ogladaczy tego piekla - oczekiwania dla rodzicow i bliskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eva R Y S O P I S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 16:44 Rysopis: wiek 16-17lat, 162 cm wzrostu, włosy długie proste ciemny blond, twarz jasna pociągła, oczy ciemnobrązowe. Znaki szczególne: brak Ubiór: kurtka czerwona sportowa z białymi wszywkami w postaci kwiatów, biała bluza, spodnie jeans koloru niebieskiego, czerwone adidasy, oraz czerwone skarpety. Posiada ze sobą torbę koloru biało niebiesko zielonego, legitymacje szkolną, książki oraz telefon komórkowy, m-ki Nokia 6610i. Ww w dniu 03.04.2006 r. ok. godz. 14.00 wyszła z Liceum Ogólnokształcącego przy ul. Stradomskiej 10 w Krakowie i do chwili obecnej nie powróciła do miejsca zamieszkania, ani tez nie nawiązała kontaktu z rodziną. Osoby mogące przyczynić się do odnalezienia zaginionej proszone są o kontakt z Komendą Miejską Policji w Krakowie Sekcja Poszukiwań tel. 61-51-205, 61-51-404 Dyżurny Sekcji Kryminalnej 0800 300 997, lub z najbliższą jednostką policji tel. 997 Odpowiedz Link Zgłoś
sempiasty czesne 600 zł - to na miesiąc? 08.04.06, 18:09 no to chyba nie dla normalnych ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka Re: czesne 600 zł - to na miesiąc? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 19:56 Dla normalnych. Jak najbardziej. Ja płacę za szkołę synów trochę mniej (450), ale za to x2. jedni wydaja na ciuchy, gadżety i nato, żeby sie pokazac. A inni inwestują. Ja inwestuję i moim zdaniem to jest normalne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirka Re: czesne 600 zł - to na miesiąc? IP: *.chello.pl 09.04.06, 20:51 Przepraszam że tutaj ale to jest wyrzucanie pieniędzy. Są świetne państwowe gimnazja i licea tylko że widocznie niektóre dzieci są do nich za tępe i mało inteligentne a rodzice mają wygórowane ambicje i płaca za naukę za nic lepszego niż w szkole państwowej/ tak tylko wmawiaja nauczyciele że są lepsze bo chcą zarobić/ Pzestańcie wierzyć że szkoły w których jest wysokie czesne coś znaczą bo nie znaczą nic i te dzieci o wiele mniej umieją niż w świetnych ,z wysokim poziomem państwowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Zero taktu IP: *.aster.pl 09.04.06, 22:59 No, w twojej szkole nie nauczyli ciebie elementarnych rzeczy : poprawnej stylistyki, interpunkcji i podstawowych umiejetności społecznych. I taktu. Trzymam kciuki za zdrowie i szybkie odnalezienie Marty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szkolny Re: czesne 600 zł - to na miesiąc? IP: *.crowley.pl 09.04.06, 23:18 Mówisz, że to pieniądze wyrzucane w błoto? Policz, ile uczniowie państwowych liceów i gimnazjów wydają miesięcznie na dodatkowe lekcje języków, bo we własnej szkole nie mają ich zbyt wiele i na odpowiednim poziomie, a ile na korepetycje z przedmiotów, które chca zdać na maturze na poziomie rozszerzonym. Wyjdzie ci wówczas podobna kwota. A w tej szkole języki są na bardzo dobrym poziomie. I licaliści uczęszczają na dodatkowe fakultety z przedmiotów maturalnych. A wraz z nimi przychodzą na te zajęcia również osoby z zewnątrz - uczniowie tzw. dobrych krakowskich liceów publicznych, bo ich szkoły takiej oferty i jakości nie oferują. Wszyscy zdają maturę i to bardzo dobrze. Są finalistami wielu konkursów - tak w liceum, jak i w gimnazjum (gdzie w tym roku 11 laureatów na ok. 100 uczniów). I pracują ciężko. To nie 'przechowalnia talentów'. Skąd u ciebie ta zawiść? A może tylko ignorancja? Albo jedno i drugie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: czesne 600 zł - to na miesiąc? IP: *.net.autocom.pl 11.04.06, 19:50 Witam, jestem kolegą Marty z klasy. Co do tego że znaleźli ją w jakims parku w Bronowicach to kompletna bzdura.. Zgadzam się całkowicie z opinią "kasienkak17", a gdy przeczytałem posty mirki, to zacząlem szukać na stronie jej numeru telefonu, żeby powiedzieć co o jej zachowaniu myślę... Rany Boskie jak możesz tak pisać? Nie będę już przytaczał wypowiedzi "matki", bo i z nia się zgadzam. Mirka jak widać w swojej wspaniałej państwowej szkole wiele się nie nauczyła. Być może została laureatką z polskiego i historii, ale w nie nauczyli jej dobrego zachowania. Jak możesz pisać, że ludzie ze szkół prywatnych (a właściwie społecznych) są tępi, skoro ich wogóle nie znasz?? Nie będe już pisał o innych rzeczach, które mnie maksymalnie wkurzyły, bo nie ma sensu niszczyć klawiatury. Każdy kto posty mirki przeczytał, ten wie o co chodzi. To było tak na poważnie. A teraz powiem co myslę: Jesteś samolubną i egoistyczną dziewczynką, zazdroszczącą, że nie masz możliwości nauki w np. naszej szkole. Jest to na prawdę świetna szkoła, a wiem to, bo chodziłem wcześniej do różnych szkół państwowych i od razu zauważyłem ogromną różnicę. Weźmy przykłady z życia: W toalecie nie ma ani jednej kropeczki od markera, ani razu nie smierdziało papierosami, zawsze jest papierowy ręcznik do rąk, mydło i papier toaletowy... Zamiast napisać, że to co się stało to wielka tragedia i łączysz się w bólu i żalu z rodzicami i znajomymi Marty, to opluwasz całe to środowisko... Brak słów, opad szczęki i zgniot totalny. Życzę lepszych nauczycieli w twojej super szkole... I oby cię tam czegoś nauczyli poza datami z historii i dziełami Kochanowskiego. Mam ogromną nadzieję, że Marta się znajdzie cała i zdrowa. Pozdrawiam. Pozostaje nam tylko czekać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirka Re: czesne 600 zł - to na miesiąc? IP: *.chello.pl 11.04.06, 20:12 No toalety macie rzeczywiście czyste . Sami je sprzątacie? A palenie papierosów nie świadczy o braku kultury.Znam świetnych ludzi którzy palą, a tolalety u nas też są czyste. A Marty jakoś mi nie żal ,setki takich ludzi ginie i nie robi się tyle szumu.Zamarwilibyście się na śmierć gdyby o wszystkich tak pisano.Ot zwyczajne zaginięcie a raczej ucieczka z domu.Skąd wiesz, a może miala dośc właśnie tej szkoły i takich kolegów jak ty. A co do mnie to wstydziłabum się komukolwiek powiedzieć że uczę się za pieniądze. Przecież wszyscy wiedzą jak jest w takich szkołach.A na szkołę taką mnie stać.Rodzice są lekarzami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka Re: czesne 600 zł - to na miesiąc? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 22:27 Dziewczyno zamilcz juz, bo niezbyt pochlebne świadectwo sobie wystawiasz. I swoim rodzicom - lekarzom - którzy nie potrafili nauczyć Cię elementarnej kultury i empatii. Jeśli wiesz o czym piszę, bo to wcale nie takie pewne. Pomyśl sobie, że są ludzie, którzy mają różne proprytety. Jedni wydają na szkołę a inni na papierosy. To nasz wybór i Ty nie masz nic do tego. Nikt Cie o zdanie nie pyta ani nie prosi o opinię. Siejesz wokół siebie jadem. I powiedz mi, po co? Lepiej Ci jak nawrzucasz uczniom szkół prywatnych. I co jest wstydliwego w tym, że płacę za naukę (na razie za Twoja nauke też płacę - podatkami). A czy Twoi rodzice - jak piszesz lekarze - pracują tylko w państwowych przychodniach. Czy za ich porady nie trzeba płacic - broń Boże nie sugeruję, że pod stołem? Czy korzystanie z prywatnych szkół jest wstydem a z prywatnych porad lekarskich już nie? Czy ludzie, którzy faktycznie współczują rodzicom i przyjaciołom dziewczyny musza natykać się na forum na taką niewychowaną pannicę. Wstyd, dziewczyno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lary Re: czesne 600 zł - to na miesiąc? IP: *.chello.pl 13.04.06, 23:45 Jak Ciebie ktoś porwie i nie wiadomo gdzie będzie i z kim, pomijając co mogłoby się z taką ..... lamą stać. To zobaczymy co twoi starzy zrobią też będą jakieś głupoty pisać na forum czy będą szukać a może powiedzą no cóż co chwilę ktoś ginie więc co tam za różnica :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: czesne 600 zł - to na miesiąc? IP: *.net.autocom.pl 11.04.06, 23:58 No sory, ale palenie papierosów w takim wieku nie świadczy za dobrzeo kimś. Myslę, że przydałaby ci się pożądna reforma. I nie puszczaj tu takich farmazonów, że Marta uciekla z domu, lub miala dosc takich kolegow jak ja, bo to ja z nią chodze prawie rok do klasy i ja mogę się wypowiadać na ten temat. Na pewno nie uciekłaby z domu, nie była takim typem dziewczyny; dziewczyny buntowniczej. Niestety ty taką jesteś... A "mamie" dziękuje za wsparcie :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka Re: czesne 600 zł - to na miesiąc? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 00:05 Dziecko, piszesz tak, bo Ciebie na dobrą szkołę nie stać. I zazdrość Cię gryzie. Moje pieniądze i mogę robić z nimi, co tylko mam ochotę. I wcale nie o wygórowane ambicje chodzi. Ale o języki obce (6 razy w tygodniu podstawowy - szkoła przygotowuje do FC, i 4 razy w tygodniu drugi język), obowiązkowy basen, nauka na 1 zmianę (istotne, gdy ktoś musi dojeżdzać), fakultety i dodatkowe zajęcia. I klasy 16-osobowe, a nie spędy po 40-osób. W "świetnych, państwowych z wysokim poziomem" są równiez uczniowie mniej "świetni" i nawet tacy, którym się nic nie chce. 60-70% uczniów "świetnych" państwowych liceów bierze korepetycje, albo chodzi na kursy do szkoły mojego syna, które mają ich przygotowac do matury i do egzaminów. W "świetnych, państwowych" liceach są klasy "wyścigowe" i takie, w których od uczniów niewiele się wymaga. Są nauczyciele, którym się chce i tacy, którym się nie chce. Uczniowie, którzy mają motywację i ci, którzy jej nie mają. Myślę, że tak samo jest w szkołach prywatnych. I że nigdy niczego nie można wrzucać do jednego worka. Ale do tego trzeba mieć trochę oleju w głowie i pokory. Bo nie zawsze mamy rację. A bardzo często jej nie mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: czesne 600 zł - to na miesiąc? IP: *.autocom.pl 24.04.06, 23:18 Ty ci*** podu**** po co ty to tu piszesz? w zyciu nie bylas w prywatnej szkoel, wiec sie nie wypowiadaj. Nie kompromituj sie taka wypowiedzia. Brak mi słow zagineła dziewczyna, aty bedziesz rozliczac jej rodzicow za to, gdzie wydaja pieniadze? Odpowiedz Link Zgłoś
kasienkak17 Porwanie czy ucieczka? Cały Kraków szuka córki biz 11.04.06, 15:55 Hmm...Czytając wszystkie komentarze doszłam do wniosku, iż wywiązała się tutaj kłótnia, które liceum jest lepsze. Uważam, iż w tym momencie jest to najmniej istotny fakt. Wydarzyła się tragedia dla rodziny Marty i jej bliskich. Dyskusja na temat tego czy Marta jest ładna czy też nie jest tu zbędna. Zaginęła osoba. Bagatelizowanie tego problemu też nie jest dobrym rozwiązaniem. Zresztą nie wiem po ile lat mają osoby, które się tutaj wypowiadały ale to jest chyba troche dziecinne zachowanie. Oceniać czy Marta jest ładna, że to liceum do którego uczęszcza jest złe. Przecież to nie nasz interes, więc naprawde nie rozumiem tych osób. Dla mnie to jest żałosne i jeżeli ktoś ma zamiar pisać takie głupoty, to lepiej niech nic nie pisze. A ja mam jedno takie pytanie. Czy udało się już coś ustalić w sprawie Marty? Doszły mnie słuchy, że podobno ją odnaleźli gdzieś w Bronowichach, w jakimś parku... Podobno nieżywą... Czy to jest prawda?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Porwanie czy ucieczka? Cały Kraków szuka córk IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 11.04.06, 16:43 I po co jakieś niesprawdzone głupie i szkodliwe plotki rozsiewasz?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mada Re: Porwanie czy ucieczka? Cały Kraków szuka córk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 10:44 Plotki są i będą bo nasze społeczeństwo plotki uwielbia. Jeśli chodzi o szkołę to każdy uczeń miał prawo wybrać sobie taką szkołę jąką miał ochotę. Ja wybrałam społeczne liceum, ktoś inny publiczne - ok. Ja nie oczerniam V liceum czy I, chociaż wiem jak nauka w takich szkołach wygląda i nawet jakby mnie zmusili to bym tam nie poszła. Jeśli komuś dobrze jest w publicznym, to niech się tam uczy i zostawi "snobów" którzy płacą 600 zł miesięcznie, tylko jak uczniowie naszego liceum zdają na studiach to dostają się tam gdzie chcą - bez znajomości. Ale chyba nie o to chodzi żeby się oczerniać, tylko o to żeby Marta się jak najszybciej znalazła. Zależy na tym wszystkim - jej rodzicom, rodzeństwu, koleżankom i kolegą z klasy i znajomym, dyrekcji szkoły, która non stop próbowała i nadal próbuje pomóc w odnalezieniu Marty, rodzicom uczniów, którzy także pomagają. Wątpie, aby jakakolwiek publiczna szkoła w ciągu niecałej doby była wstanie tak się zoorganizować, aby oplakatować całe miasto, przeszukać każdą ulicę. I zrobimy wszystko co się da żeby ją odnaleść Cały czas wierzę że Marta się znajdzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pf Re: Porwanie czy ucieczka? Cały Kraków szuka córk IP: *.autocom.pl 12.04.06, 12:07 A można wiedzieć, dlaczego publiczna szkoła nie mogłaby zorganizować takiej akcji? Na tyle, na ile znam ludzi z mojej szkoły (publicznej), na pewno zrobilibyśmy wszystko, aby pomóc w takiej sytuacji. Łącznie z oplakatowaniem miasta, oczywiście dostarczonymi już przez ojca dziwczyny plakatami. Nie oczerniasz innych szkół... tylko wywyższasz swoją? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n Re: Porwanie czy ucieczka? Ca?y Kraków szuka córk IP: *.chello.pl 12.04.06, 15:42 Mieszkajac gzies indziej widzialam jak wygladaja poszukiwania osob zaginionych z dobrym skutkiem. Czasem nawet rodzice apeluja przez telewizje do osob odpowiedzialnych za znikniecie dziecka, prosza, blagaja, daja dziecku znac(maja taka nadzieje), ze na nie czekaja i zrobia wszystko co mozliwe zeby mu pomoc. Pokazywanie ubran jest bardzo istotne, bo jesli nawet sa juz w posiadaniu innych osob to zawsze jest jakas nadzieja na jakis slad. Nie spotkalam sie takze z prymitywna postawa wyceniania czyjegos pochodzenia, ludzie zazwyczaj wspolczuja i chca pomoc ale tutaj jest to tylko mozliwe u czastki klasy zaginionej. Patrzac na dzisiejsze media mam wrazenie jakby ten dramat nikogo juz nie obchodzil. Zaskakuje mnie milczenie policji jesli nawet nie ma nic nowego to przynajmniej nalezaloby sie publiczne wyjasnienie (tak sie robi w innych krajach), przeciez posrednio sprawa dotyczy bezpieczenstwa innych dzieci takze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirka Marta porwana przez koleżanki. IP: *.chello.pl 12.04.06, 16:09 Te koleżanki co ją porwały i pocięły były pewnie z jej szkoły.Przed chwilą przeczytałam i nie mogę uwierzyć.A podobno taka świetna i bezpieczna szkola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n Re: Marta porwana przez kolez˙anki. IP: *.chello.pl 12.04.06, 16:26 To znaczy, ze sie znalazla? Odpowiedz Link Zgłoś
m_q Nie znalazla się... 12.04.06, 16:31 Tamto to sprawa z wczoraj spod Wrocławia i dotyczyła 19-latki... Skończcie z głupimi plotkami. Odpowiedz Link Zgłoś
m_q A czytać umie? 12.04.06, 16:36 Gość portalu: mirka napisał(a): > Te koleżanki co ją porwały i pocięły były pewnie z jej szkoły.Przed chwilą > przeczytałam i nie mogę uwierzyć.A podobno taka świetna i bezpieczna szkola. Co czytała? O 19-latce z Wrocławia porwanej przez 25- i 35-latkę? A podobno analfabetyzm zlikwidowano... ==================================================== Wrocław: zazdrosna żona porwała rywalkę Zazdrość o męża prawdopodobnie była powodem porwania 19-latki przez dwie starsze koleżanki. 25 i 35- latka uprowadziły dziewczynę z dyskoteki. Wywiozły do lasu, gdzie pobiły ją, obcięły jej włosy i przykuły kajdankami do drzewa Porywaczki podjechały samochodem w niedzielę, około 2 w nocy pod jeden z wrocławskich klubów. Pod pozorem rozmowy wywabiły ze środka 19-latkę. Wepchnęły do auta i odjechały w kierunku Czernicy. Sierż. sztab. Paweł Petrykowski z dolnośląskiej policji: - Zatrzymały się dopiero w lesie. Tam pobiły dziewczynę i obcięły jej włosy. Ze złamanym nosem i przeciętym łukiem brwiowym zostawiły ją przykutą kajdankami do drzewa. Po niecałej godzinie kobieta zdołała się uwolnić. Ale dopiero około 6 rano dotarła do najbliższych zabudowań i stamtąd zadzwoniła na policję. W poniedziałek wrocławscy policjanci zatrzymali porywaczki. Wczoraj były przesłuchiwane. Jak wynika z ustaleń, powodem porwania był romans, jaki 19-latka miała z mężem 35-letniej wrocławianki. 10 lat młodsza koleżanka pomagała w zemście. =========================================== Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirka Re: A czytać umie? IP: *.chello.pl 12.04.06, 16:51 Czytałam post na innej stronie o Marcie.Ktoś podawał taką wiadomośc. Piszę to co przeczytalam o Marcie . A jest o niej już na każdej stronie internetowej Jakaś psychoza czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamasza Re: A czytać umie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 17:02 Zgub sie to moze i o tobie będa pisać. Tylko czy będą szukać? Służę adresem dobrego lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirka do mamaszy IP: *.chello.pl 15.04.06, 22:17 A ciebie wyleczył. Czy jesteś na Babińskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lary Ludzie To IDIOCI IP: *.chello.pl 13.04.06, 23:33 Jestem absolwentem sto64 i sądzę, że ludzie po prostu są jacyś pomyleni. 1. To, że jej rodzice są bogaci nie oznacza, że są źli, bo nikt nie zauważył, czemu oni są tacy bogaci!!! Po prostu dużo pracują i do tego bardzo dobrze. 2. Jeśli Ci państwo są bogaci i są znani, czemu nie mogą użyć swojej "władzy" do odnalezienia swojej córki??!! 3. To, że szkoła kosztuje 600 zł/mies. nie znaczy, że chodzą tam same snoby, ponieważ choćby moi rodzice nie są bogaci, ale jakoś ich stać na tą szkołę. 4. Czemu ludzie chodzą do tej szkoły??!! Tylko, dlatego że inne publiczne szkoły nie gwarantują tego, co taka szkoła Np., 5 godz. angielskiego w tygodniu i dodatkowo 4 godz. niemieckiego albo francuskiego. 5. Ludzie zamiast pisać te głupoty i zazdrościć po prostu, pomószcie i ruszcie swoje szanowne d***!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirka Re: Ludzie To IDIOCI IP: *.chello.pl 15.04.06, 22:22 Tak jak myślałam chlopak , ciąża i ucieczka. Nie pisałam o tym ale od razu pomyśłałam że jest w ciąży . No i mialam rację.To normalne u mlodych , naiwnych.Dobrze, że się znalazla.Mam nadzieję że nie wywalą jej z tej szkółki w ciąży.A swoją drogą chyba niektórym potzebna edukacja o metodach zapobiegania ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirka Marta życzę Ci dużo siły . IP: *.chello.pl 15.04.06, 22:34 A mnie się wydaje że to nie w porządku liczyć na rodziców i oczekiwać że zaplacą za szkołę. Jestem w klasie maturalnej i pracuję na siebie.Udzielam korepetycji z angielskiego i polskiego. Roznoszę ulotki jak mam trochę wolnego czasu. piszę prezentacje maturalne.Jestem też wolontariuszką to za darmo i lubię pomagać innym.I choć moich rodziców na to stać ńie pozwoliłabym aby płacili za moją naukę.A z Martą to naprawdę przesadzaliście. Trzeba się trochę znać na ludziach. Taka osoba mogła tylko wplątać się w to w co się wplątała.Życzę jej dużo siły bo będzie jej to potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bik Re: Marta życzę Ci dużo siły . IP: *.adsl.inetia.pl 20.04.06, 01:33 Gość portalu: mirka napisał(a): > A mnie się wydaje że to nie w porządku liczyć na rodziców............ jak mam trochę wolnego czasu. piszę > prezentacje maturalne. A to w porządku zarabiać na oszustwach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Ludzie To IDIOCI IP: *.net.autocom.pl 16.04.06, 09:22 Marta się nie znalazła!! To kolejna głupia plotka.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bik Re: Ludzie To IDIOCI IP: *.adsl.inetia.pl 20.04.06, 01:32 Gość portalu: Lary napisał(a): ........ pomószcie........... No pięknie ta wspaniała, prywatna szkoła kształci ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inga Co nowego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.06, 17:38 Czy ktos wie, czy jest cos nowego w sprawie zaginiecia Marty Bryła?moze sie juz szczesliwie odnalazla? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Co nowego? IP: *.chello.pl 18.04.06, 18:15 nie, jeszcze się nie odnalazła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adrian Re: Co nowego? IP: *.kranww.hor.net.pl 19.04.06, 23:26 czy jest co nowego w sprawie marty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja... Re: Co nowego? IP: *.76.classcom.pl 20.04.06, 22:24 Z miasta zniknęły wszystkie albo niemal wszystkie plakaty czy wiadomo już coś o Marcie... Mam nadzieje ze wszystko szczęśliwie sie zakończy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inga Re: Co nowego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.06, 13:38 To pewnie sie szczesliwie znalazla:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdalenka Re: Co nowego? IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 15:39 Witam. I co z Martą? To prawda, że ją zaleziono (żywą - mam nadzieję). Wiecie, chociaż osobiście dziewczyny nie znam, to się przejęłam. Proszę o odpowiedziii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoss [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 18:03 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: czy to prawda?? IP: *.range81-159.btcentralplus.com 26.04.06, 13:24 Zazdwon do rzecznika policji skoro masz watpliwosci i nie rozsiewaj plotek prosze.W tej sprawie plotkarstwo jest jak najmniej potrzebne, policji nie pomaga, a tym bardziej rodzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kyoś Re: czy to prawda?? IP: *.ghnet.pl 26.04.06, 19:11 witam!!!bardzo się przejęłam zniknieciem Marty .Czy nadal nic nie wiadomo??We wszystkich tramwajach i na uliczkach obok poznikały już wszelkie ogłoszenia.Nigdzie nic nie wiadomo.CO Z MARTĄ ?może ktoś wie !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ona Re: czy to prawda?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.06, 16:32 Czy cos wiadomo w sparwie Marty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zirytowany Plotki IP: *.net.autocom.pl 27.04.06, 17:12 Nie rozsiewajcie głupich plotek na jej temat, bo to sie robi już męczące jak każdy w tramwaju mówi co innego i zwykle coś tak okrutnego. Były plotki o posiekaniu na prokocimiu, o tym że się uikrywa w domu, o tym że jest to reklama firmy ojca Marty. LUDZIE!!!PRZESTAŃCIE!!! WYMYŚLAJĄC ALBO PODAJĄC DALEJ TE PLOTKI(bez uwierzytelnienia ich)SPRAWIACIE, ŻE MNIEJ LUDZI STARA SIE ZNALESC ZAGINIONA. np. ktoś kto usłyszy że została znaleziona (żywa czy nie) przestaje sie interesować sprawą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowana Re: Plotki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.06, 17:19 Rezczywiscie,szerza sie plotki,ale jest to spowodowane tym,ze nikt nie wie nic na pewno..sama jestem zaiteresowan ta sprawa i denerwuja mnie przypuszczenia i plotki,moze ktos kto naprawde cos wie,wypowie sie na ten temat,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kyoś Re: Plotki IP: *.ghnet.pl 27.04.06, 21:18 tak tylko ,ze te plotki powstają bo nikt nic nie powie co się z Martą naprawde dzieje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renia Re: czy to prawda?? IP: *.emu.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.06, 21:59 Witam bardzo zainteresowała mnie ta sprawą . Nie moge sobie wyobrazić co mogą czuć rodzice takiej zaginionej dziewczynki. W jednym z komentarzy przeczytałam takie oto słowa "czy jak się nie jest córusią biznesmena to ......" nie wiem co to za tyran to napisał ale powinien pójść po rozum do głowy bo w takiej sytuacji nikt nie patrzy na kasę tylko na to żeby się córka odnalazła . Mam nadzieję ze wszystko będzie dobrze. A tak naprawdę to czy ktoś nie wie co się dzieje bo rzeczywiście plakaty poznikały z większości tablic. Co jest?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madlena Re: czy to prawda?? IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 15:00 Plotki są okropne ;/ Sprawiają, że ludzie myślą - jaka szkoda, ale już się znalazłam. Jeśli tak naprawdę jest, to się cieszę, ale jeśli nie, to ludzie przestaną zwracać uwagę, zaprzestaną "szukania" Słyszeliście o zwłokach wydobytych ze żwirowiska w Zakrzowie. Ufff, przeczytałam wypowiedź policji, że na 99% to nie Mrta Bryła. Trzymam kciuki i mam nadzieję, że jeśli jeszcze się ni odnalazła, to stanie się to w najbliższym czasie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madlena Już wiadomo... ['] IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 20:07 Cholera, jak to usłyszałam, to myślałam, że się przewrócę. To ciało, w Zakrzowie, to była Marta. Zabił ją chłopak (bo chyba była w ciązy, czy coś -> tak mówili w radio). Tego palanta powinna spotkać tylko i wyłącznie śmierć. Biedna Marta, strasznie mi przykro, współczuję rodzinie, a tego drania mogłabym własnoręcznie *****. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maj Re: Już wiadomo... ['] IP: 195.136.98.* 28.04.06, 22:57 MASAKRA!! mialam od samego poczatku zle przeczucie co do tego "chlopaka"...Jak to uslyszalam to mialam lzy w oczach szczegolnie ze chodzilam z Marta do gimn. Przez caly czas mialam jeszcze nadzieje :( [*] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amnesya kara smierci dla jej chlopaka ktory ja zabil!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 19:53 juz wiadomo, ze Marte otrzymala 40 ran nozem od swojego chlopaka, ktoremu jej towarzystwo nie bylo juz na reke ze wzgledu na ciaze. Chlopak chcial ukryc zwloki i wywiozl ja do jakiegos krakowskiego lasu gdzie cialo utopi w wodzie. Chlopak zabil 2 OSOBY!!! Nie tylko Marte, ale tez ich dziecko!!!! Jest totalnym psychopata zeby swoja agresje i brak dojrzalosci w taki sposob wyladowac na mlodej dziewvczynie, ktorej pewnie wczesniej zawrocil w glowie!! Marta miala 16 lat a wiec byla niepelnoletnie!! a chlopak studencik z UJ totalny prymityw, niedojrzaly dupek zamiast od razu powiedziec dziewczynie eby sie od niego odczepila to jeszcze wkopal ja w ciaze!! ja nie mowie, ze marta byla bez winy, ale on jako dojrzaly juz mezczyzna powinien byc swiadomy swoich czynow a nie zachowuywac sie jak dupek!!!!! p.s. MYLE ZE KARA SMIERCI W TAKICH PRZYPADKACH POWINNA BYC W POLSCE ZASTOSOWANA!!!!!!!!!! a on jak bedzie miec dobre znajomosci i wtyki to pewnie po 3 latach wyjdzie z paki albo w ogoole obronia go ze ma chorobe psychiczna TO WLASNIE POLSKIE PRAWO !!!!!! wspolczuje rodzicom i rodzinie [*] Odpowiedz Link Zgłoś