Gość: gandzik IP: *.solutions.net.pl / *.solutions.net.pl 20.12.02, 14:05 jak jest? jacy wykładowcy? jak atmosfera? czy się opłaca? polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vatzlav Re: politologia na AP? 25.12.02, 17:38 Gość portalu: gandzik napisał(a): > jak jest? jacy wykładowcy? jak atmosfera? czy się opłaca? polecacie? 1)nie jest żle; 2)profesjonaliści, część ma zajęcia na UJ; 3)atmosfera idealna; 4)tego chyba nikt nie wie; 5)sam tam studiuję. Odpowiedz Link Zgłoś
lebrosso Re: politologia na AP? 26.12.02, 11:15 JA TEZ TAM STUDIUJE I BARDZO SOBIE CHWALE. MOZNA KAZDEMU TAKIE STUDIA POLECIC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ona1 Re: politologia na AP? IP: *.chello.pl / *.chello.pl 27.12.02, 21:20 Ten kto to pisał (vatzlav)nie ma pojęcia o czym pisze....Wspaniała atmosfera??? Gdzie?Wykładowcy-hm to zależy,na pewno nie mgr Jarosz -uwazajcie na tego gościa mozna skonać z nudów na jego zajęciach a poziom jaki prezentuje jest żenujący.reszta może być.Nie ważne gdzie wykładają ważne jaka i jaką wiedzę przekazują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinol Re: politologia na AP? IP: *.chello.pl / *.chello.pl 27.12.02, 23:37 kumpel mi mowil, ze tam studenci donosza na profesorow i innych studentow. czy to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hafez Re: politologia na AP? IP: *.gemini.net.pl / 192.168.20.* 31.12.02, 15:14 Gość portalu: kinol napisał(a): > kumpel mi mowil, ze tam studenci donosza na profesorow i innych studentow. czy > to prawda? Wszedzie pewnie tak jest tylko zalezy do jakiego stopnia, ja takie rzeczy na tym kierunku tez słyszałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hafez Re: politologia na AP? IP: *.gemini.net.pl / 192.168.20.* 31.12.02, 15:21 > jak jest? Jak wszedzie raz nudno raz ciekawie. Moze konkretniejsze pytania? Wszystko zależy od tego na jakich ludzi trafisz na roku! jacy wykładowcy? Tu tez jest róznie kilku jest super, prowadza wykłady ciekawie i rozumieja studenta co nie znaczy ze jest u nich łatwo! Natomiast wielu ma w nosie swoja prace tak że nudzą i dochodzi do tego ze zamiast prowadzic sami ćwiczenia czy wykłady(za to im sie płaci!) to robia to studenci w postaci referatów lub innej nudnej i monotonnej zasadzie. Tak jak mówie jest kilka osób które chca czegos nauczyc i zainteresowac słuchaczy. jak atmosfera? To zalezy od samych tylko studentów, jesli trafisz na takich jak na 4 roku w tej chwili to lepiej zapomnij o jakiejs braci studenckiej. czy się opłaca? A co dzis się opłaca bez znajomości? polecacie? Jak sie interesujesz to nauka bedzie ci lekka, wiec tak. Odpowiedz Link Zgłoś
lebrosso Re: politologia na AP? 01.01.03, 10:46 hej, Hafez! troszeczke chyba jednak przesadzasz! to ze nie wierzysz w ludzi to twoja sprawa, ale czemu chcesz wszystkich tym podtruwać???!!! pozdrowionka ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hafez Re: politologia na AP? IP: *.gemini.net.pl / 192.168.20.* 03.01.03, 17:48 > hej, Hafez! troszeczke chyba jednak przesadzasz! to ze nie wierzysz w ludzi >to twoja sprawa, ale czemu chcesz wszystkich tym podtruwać???!!! Powiem szczerze że nie wiem o co ci chodzi w twojej wypowiedzi? Przeciez nie zniechecam nikogo tylko pisze prawde, nawet z goryczka bo po co przyodziewać sie w szaty ze złota gdy ma sie na sobie normalna rzeczywistość! Odpowiedz Link Zgłoś
verroniqe Re: politologia na AP? 02.01.03, 12:14 a moja siostra sobie chwaliła - juz skończyła ale bardzo dobrze wspomina np dr Simlata, dr Kiliana i jakąś kobietę chyba Mikołajczyk, skończyła ma pracę więc chyba nie było źle pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
lebrosso Re: politologia na AP? 02.01.03, 15:06 verroniqe napisała: > a moja siostra sobie chwaliła - juz skończyła ale bardzo dobrze wspomina np dr > Simlata, dr Kiliana i jakąś kobietę chyba Mikołajczyk, skończyła ma pracę więc > chyba nie było źle pozdrawiam :) ciekawe co na to Ona1 i Hafez. co powiecie malkontenci??? Odpowiedz Link Zgłoś
lebrosso Re: politologia na AP? 02.01.03, 15:08 verroniqe napisała: > a moja siostra sobie chwaliła - juz skończyła ale bardzo dobrze wspomina np dr > Simlata, dr Kiliana i jakąś kobietę chyba Mikołajczyk, skończyła ma pracę więc > chyba nie było źle pozdrawiam :) ciekawe co na to Ona1 i Hafez. co powiecie malkontenci??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hafez Re: politologia na AP? IP: *.gemini.net.pl / 192.168.20.* 03.01.03, 17:46 > Simlata Super człowiek i z powołaniem. Chyba jeden z lepiej rozumiejacych studentów. dr Kiliana Wymagajacy, bardzo haotyczny ale ciekawie prowadzacy swoje wykłady. Mikołajczyk Spoko kobieta, stara sie jak może Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: politologia na AP? IP: *.chello.pl / *.chello.pl 06.01.03, 08:27 studiowalem tam przez rok potem , na szczescie przenioslem sie na UJ - powiedzmy sobie szczerze kadra ..najlepsi i tak sa na UJ ..przeciez kazdy kto ma jakiekolwiek zaciecie humanistyczne wybiera wlasnie UJ ...Ap zas zyje w jego cieniu ..do niektorych przedmiotow zatrudniajac ..wlasnie jego absolwentow..po politologi ogolnie jest ciezko z praca...wiec nie ma co miec zludzen , sprawdzcie sobie ile bedzie absolwentow...!!! Co do Jarosza sie zgadzam , przedmiot Simlata na pierwszym roku bylbez sensu ..podobaly mi sie zajecia ze ekonomi - nie pamietam jak sie nazywal prowadzacy ! Ludzie rozni , w wieksozsci raczej bez ambicji - choc i na poziomie sie zdarzaja ! Pozaty jesli chcesz przez studia przejsc lekko latwo i przyjemnie i bez nauki to polecam politologie na Ap ! Marek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crocart Re: politologia na AP? IP: *.localdomain / 192.168.4.* 29.01.03, 20:38 Dawno nie byłem na forum i umknal mi ten post. może to i dobrze.. Dowiedzialem się mnóstwo ciekawych rzeczy. O wykładowcach, sposobie studiowania i przede wszystkim o 4 roku... ale po kolei: Charakterystyka wykładowców dość trafna. Może nie zgadzam się z oceną Kiliana ale pierwszy raz słyszę o ciekawych wykładach u tego pana. I nie jest to tylko moja opinia.. Sposób studiowania i jego poziom. Hmmm.. Cokolwiek napiszę będzie to, siłą rzeczy, subiektywne. Wydaje mi się, że osoby które chcą poszerzyć swoją wiedzę i zdobyć tytuł politologa oraz wykształcenie z nim związane osiągną swój cel. Każda uczelnia ma swoje wady i "nawet na UJ" ;-) można znaleźć mnóstwo błędów w sposobie kształcenia. A propos, Marek - na którym jesteś roku? A teraz głowny powód mojego wystąpienia. Osobo której nicka nie pamiętam, a której wypowiedź zagotowała mi krew w żyłach: czym jest brać studencka? jak definiujesz to "zjawisko", którego wg Ciebie nie ma na obecnym 4tym roku? Ja nie widzę braku tzw. zgrania.. Czego Ty oczekujesz? Jest normalnie. Jak wszędzie tworzą sie grupy i podgrupy które co jakiś czas zmieniają skład. Więzi są ruchome ale to chyba normalne.. Może to ze mną coś jest nie-tak, a może to Ty nie potrafisz się odnaleźć? Jeśli chodzi o politologię na AP to jakieś pół roku wstecz był taki wątek. Pozdrowienia dla piszących wtedy aktywnie acz krótko: agasik, van der i inni.. Pozdr vatzlav :) udanej sesji /cro Odpowiedz Link Zgłoś
crocart_ Re: politologia na AP? 06.03.03, 01:27 Witam ponownie.. Właściwie to chciałem jedynie ożywić wątek :) Nadal z utęsknieniem czekam na odpowiedź osoby podpisującej się "Hafez". Mam nadzieję że doczekam się riposty.. :) pozdr crocart Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: van der Re: politologia na AP? IP: *.localdomain 06.03.03, 17:48 Hej. Przeczytałem wypowiedzi wszystkich autorów, z nektórym sie zgadzam, z innymi nie. Ocena wykładowców jest czymś subiektywnym, jednej osobie dany wykładowca będzie odpowiadał inny nie. Ja osobiście zgadzam się w ocenie mgr-a Jarosza, który jest osoba niekompetetną, co więcej pozbawioną tak ważnego dla wykładowcy elementu jakm jest sztuka wysławiania się. Zdarzają sie także inne "nieporozumienia" wśród wykladowców. C Ja najbardziej cenię kilka osób, są to: Łabędź, Sobolewska, Simlat, Jaworski. Co do atmosfery to moim zdaniem jest dobra, nalezy zauważyć żę wszędzie gdzie spotyka się ze sobą grupa obcych ludzi, a tak sie dzieje na pierwszyn roku studiów, zawsze będą tworzyć się pewne podgrupki składające się z kilku, klkunastu osób, które przypadną sobie do gustu i polubią się. Niemożliwa jest sytuacja, w której 80-cio, albo więcej osobowa grupa spędza czas ze sobą. Zawsze pojawiają się jakieś anmozje. Ja osobiście mam grupe bliskich mi ludzi z którym lubię spędzać czas. Pewną liczbę osób na roku, z którymi niemam aż tak bliskich kontaktów szanuje. Ale sa także osoby których poprostu nietrawie, działają mi na nerwy tak swoim zachowaniem jak i tym co jak mówią. Pozdr 2 all. van der Odpowiedz Link Zgłoś
malaparte Re: politologia na AP? 11.03.03, 15:51 a mnie się podoba... niedługo będę miał egzamin u prof Łabędzia ( jak mówią najcięższy na roku)... trzymajcie proszę kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
crocart_ Re: politologia na AP? 21.03.03, 17:58 i fajnie że Ci się podoba :) trzymamy kciuki pozdr /crocart p.s. Hafez, halooo? czy jest tam ktoś???? Odpowiedz Link Zgłoś
doktor_hiszpan Re: politologia na AP? 19.06.03, 17:15 Miło spotkać bratniego czytelnika - chyba że odpisałeś, przyznaj się pzdr DH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gandzik Re: politologia na AP? IP: *.solutions.net.pl 03.04.03, 13:46 raz kozie śmierć! składam papiery:) pójdę sobie jeszcze na jakiś kurs przygotowawczy , zastanawiam się jeszcze nad UJ - jeśli terminy egzaminów się nie zdublują pozdrawaim wszystkich :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: van der Re: politologia na AP? IP: *.computerland.pl 12.06.03, 11:05 Witam! Ogłaszam że we wtorek dokonaliśmy zamknięcia IV roku politologii. Uroczystość miała miejsce w na Kazimierzu. Pozdr. dla wszystkich którzy byli i piwo [nietylko ;-)] pili. Odpowiedz Link Zgłoś
vatzlav Re: politologia na AP? 12.06.03, 15:00 Gość portalu: van der napisał(a): > Witam! > Ogłaszam że we wtorek dokonaliśmy zamknięcia IV roku politologii. Uroczystość > miała miejsce w na Kazimierzu. > > Pozdr. dla wszystkich którzy byli i piwo [nietylko ;-)] pili. I ja tam z gośćmi byłem, miód i wino piłem A com widział i słyszał, w księgi umieściłem. umieszczam co następuje: wschodu słońca na Wawelskim Wzgórzu nie doczekałem, ale za to inne atrakcje mnie nie ominęły.... panie van der, niech mi pan tylko wytłumaczy jakimż to sposobem pana do kulturalnej wpuścili, a inni przed wejściem pozostać musieli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: van der Re: politologia na AP? IP: *.computerland.pl 12.06.03, 15:24 Zostąłem wpuszczony gdyż jestem człowiekiem wysokiej qltury, hehehe Jednakże żaluje że Seba nie wszedł z nami, mówi sie trudno. A czemu Pan tak nagle sie pożegnał?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vatzlav Re: politologia na AP? IP: *.chello.pl 15.06.03, 11:21 chciałbym zdementować pogłoski o moim nagłym odejściu... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: van der Re: politologia na AP? IP: *.computerland.pl 17.06.03, 12:38 Zwracam honor vatzlaw. Wiem skadinąd że szlajał sie Pan jeszcze z kolega Arturem i koleżanką Julią po mieście dosyć długo. Czyż nie tak??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crocart Re: politologia na AP? IP: *.kraksystem.pl / 192.168.4.* 17.06.03, 15:58 ooo a coz to za poruszenie? oznajmiam iż: 1. pan vatzlav nie uciekł nigdzie a jedynie czując się zapewne zażenowany poziomem kultury w klubie wybrał bardziej obyte i cywilizowane towarzystwo. :P 2. pojęcie 'szlajaliście' jest nieco nie na miejscu. sprawdziliśmy jedynie wystrój jednego klubu a do drugiego nie zostaliśmy wpuszczeni (ale to taki klub, echhh..) 3. i po co tu jeszcze coś dodawać... :)))) pozdr /crocart _____ "Czas to nie droga szybkiego ruchu pomiędzy kołyską a grobem. Czas to miejsce na zaparkowanie pod słońcem" - P. Bosmans Odpowiedz Link Zgłoś
vatzlav Re: politologia na AP? 17.06.03, 18:46 cro ma rację. toż to żadne szlajanie się nie było. w przeciwieństwie do niektórych, prezentowaliśmy Wysoką Kulturę... ;) no i zaznałem odrobiny psychodelii w jednym miejscu... chyba, że cro lepiej widział i ewentualnie wyprostuje moje wspomnienia. ale ale! dość może wspominek. jak rzekł poeta: "z żywymi naprzód trzeba iść..." (mam nadzieję, że nie wybrałem cytatu ordynarnie manipulując...) co po naszemu mogłoby zabrzmieć: "i jeszcze jeden i jeszcze raz" (ordynarna manipulacja!!!) rzućcie panowie hasło, zmontujemy ekipę i jazda. wianki niewianki po życie sięgać młode.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crocart Re: politologia na AP? IP: *.kraksystem.pl / 192.168.4.* 18.06.03, 11:28 to ja wywołany do odpowiedzi głos zabiorę: jeśli chodzi o psychodelę to rzeczywiście nieźle było. miejsce: klub 'Cień' czas: wtorek 10.06.2003/środa 11.06.2003 godzina: ok. 01.00-02.00 czasu warszawskiego zdarzenie: wchodzimy. kręte schody prowadzące w otchłań piwnicznych lochów. słychać muzykę. jakiś chill/electro. przechodzimy przez salę pierwszą, drugą, zaglądamy do trzeciej, do baru.. NIKOGO... psychodelicze światła omiatają zimne, opuszczone mury.. komentarz: brrrrrr i tyle :) jeśli chodzi o spotkanie: kiedy usłyszę trąbkę wzywającą do boju, tylko osiodłam konia i w kilka chwil zamelduję się w miejscu ustalonym. (zastrzeżenie: byłoby dobrze gdyby sygnał trąbki dotarł do mnie jakieś dwa dni wcześniej. chodzi o konia. czasami nie mogę go odnaleźć. on to sie szlaja heheh) pozdrawiam /crocart __________ "Dorośli są zakochani w cyfrach. Jeżeli opowiadacie im o nowym przyjacielu, nigdy nie spytają o rzeczy najważniejsze: <Jaki jest dźwięk jego głosu? W co lubi się bawić? Czy zbiera motyle?> Oni spytają was: <Ile ma lat? Ilu ma braci? Ile waży? Ile zarabia jego ojciec?> Wówczas dopiero sądzą, że coś wiedzą o waszym przyjacielu (...) My jednak, którzy dobrze rozumiemy życie, kpimy sobie z cyfr." Antoine de Saint-Exupery "Mały Książę" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crocart Re: politologia na AP? IP: *.kraksystem.pl / 192.168.4.* 18.06.03, 11:35 byłbym zapomniał: dla wtajemniczonych: terrarium niedługo zamiści opis zdarzenia i kolejne komentarze do rzeczywistości... chwilowo powstał jedynie aneks do terrarium. dla niewtajemniczonych (a co mi tam :)): www.crocart.friko.pl pozdr /crocart _________ "Nie ma rzeczywistości samej w sobie, są tylko obrazy widziane z różnych perspektyw" Albert Einstein Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crocart zagrały surmy zbrojne IP: diablo.nsl* / 192.168.1.* 25.06.03, 13:57 nikt nie daje sygnału wiec ja w trąby uderzę (zadmę(?)) dzisiaj o godzinie 19.00-19.30 (jeszcze nie ustalono dokladnie) w miejscu powszechnie znanym pod nazwą: "pod skarbonką" zbiórka i wymarsz w bój a bój to będzie nasz ostatni gdyż niektóre jednostki, jak wieść gminna niesie, zamierzają opuścić nasze towarzystwo.... echh, emigranci... nie zostanie wam to zapomniane :P wiec do zobaczenia. /pozdr crocart ________ 'alea acta est' (czy jak to się pisze, nie pamiętam..) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z emigracji * * * IP: *.de / *.ph-freiburg.de 28.11.03, 13:06 gdzie sa moi przyjaciele wojownicy z dawnych lat.... ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: van der Re: * * * IP: *.computerland.pl 01.12.03, 10:04 Witam emigranta/emigrantke!! Wojowicy są i nadal walczą, ostatnią potyczkę stoczylsmy w sobotę, bez strat własnych. Trzymajcie się na tym półrocznym zesłaniu. Pozdr. van der Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z emigracji o zapominaniu IP: *.de / *.ph-freiburg.de 04.12.03, 13:21 juz po 2 miesiacach nieobecnosci na alma mater zostali wymazani z pamieci.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crocart Re: o zapominaniu IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 04.12.03, 22:34 ach witam emigrantów!!! :)))) no coz. szanowni państwo, opuściwszy nasze grono, na emigrację się udając (naukową oczywiście :)), również o biednych w kraju zostawionych znajomych zapomnieli... buuu pewnie nauka wre :) pozdrowienia dla Doris panie Vatzlavie :) (tą drogą, gdyż maile moje po sieci pływając, do portu mailowego waszego dotrzeć coś nie mogą) /crocart Odpowiedz Link Zgłoś