Gość: ADAŚ IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 20.12.02, 21:29 Akademia Ekonomiczna domaga się powrotu "12". YEAH YEAH YEAH YEAH. Może się kurde uda. Trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mouset Re: SENSACJA !!! IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 20.12.02, 22:29 Prosze o szczegóły, czy będzie to wersja'98 czy post'99? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ Re: SENSACJA !!! IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 20.12.02, 22:37 Mouset Nie szukaj daleko. Na stronie www Gazety Wyborczej zobacz, tam gdzie są tematy z Krakowa. Kliknij "więcej" i znajdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: SENSACJA !!! IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 20.12.02, 22:48 Dostałeś list ode mnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ SENSACJA !!! IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 20.12.02, 23:01 Gość portalu: mouset napisał(a): > Dostałeś list ode mnie? Tak, Mouset - dziękuję. Więcej wysłałem Ci w mailu. Pdzr. ADAŚ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merphy Re: SENSACJA !!! IP: *.krakow.tdci.pl 20.12.02, 22:51 O KURDE JEST !!! JEEEEE DAWAĆ 12 !!! MPK DAWAĆ 12 !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ SENSACJA !!! IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 20.12.02, 22:59 Gość portalu: merphy napisał(a): > O KURDE JEST !!! JEEEEE DAWAĆ 12 !!! MPK DAWAĆ 12 !!!! Merphy, popierasz "12"??? Wierzyć mi się nie chce, bo do tej pory wszyscy (?) na forum byli przeciwko mnie !!! Dzięki Merphy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merphy Re: SENSACJA !!! IP: *.krakow.tdci.pl 20.12.02, 23:36 Nie ma za co !! :) nie wiedziałeś że jestem za 12 ?? :) ..ja jestem zawsze sercem z Tobą i wierze że 12 pojedzie .. choć jak wiesz ja na Dąbiu mieskzam i mi 15 zabarli wiec znam ból po utracie tramwaju :) ... ale 12 często jeździłem pozdrawiam !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ SENSACJA !!! IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 20.12.02, 23:45 Gość portalu: merphy napisał(a): > Nie ma za co !! :) nie wiedziałeś że jestem za 12 ?? :) ..ja jestem zawsze > sercem z Tobą i wierze że 12 pojedzie .. choć jak wiesz ja na Dąbiu mieskzam i > mi 15 zabarli wiec znam ból po utracie tramwaju :) ... ale 12 często jeździłem > pozdrawiam !! Jestem Ci więc dłużny, niech zatem odwdzięczę Ci informacją, że absolutnie popieram powrot "15" na al. Pokoju. W min. tej sprawie posłałem list do Krakowskiej (padła też ode mnie propozycja nowej trasy dla linii "17" OŚ. PIASTÓW - Al. Pokoju - Starowiślna - KURDWANÓW, choć to mniej realne). Natomiast z Mousetem i Małopolaninem wykroiliśmy list o komunikacji na Dąbiu. "15" tamtędy oczywiście. Raz jeszcze dzięki za słowa poparcia za "12". Przynajmniej nie jestem sam . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merphy Re: SENSACJA !!! IP: *.krakow.tdci.pl 20.12.02, 23:49 Wielkie dzięki !! .. Będe calutki czas za przywróceniem 12 :) .. pozdrawiam CIę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ Re: SENSACJA !!! IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 21.12.02, 00:00 Gość portalu: merphy napisał(a): > Wielkie dzięki !! .. Będe calutki czas za przywróceniem 12 :) .. pozdrawiam > CIę :) Merphy !!! Czuję korupcję - hihihi Pozdrowienia też i dla Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus Ale wazelina IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 21.12.02, 00:01 ostrożnie, panowie, bo tu się ślisko zaczyna robić ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ Ale wazelina IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 21.12.02, 00:03 Gość portalu: Locutus napisał(a): > ostrożnie, panowie, bo tu się ślisko zaczyna robić ;-P Wiem, że późno - jednak nie ma tutaj żadnego podtekstu typu "ach acht neu zech - rufen sie an". A może jesteś zazdrosny - hihihi. ZBEREŹNIK !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merphy Re: Ale wazelina IP: *.krakow.tdci.pl 21.12.02, 00:15 Spoooko panowie !! .. :P ..szukam poparcia w odzysakniu 15 :) .. a jak zazdrosny to pozdrowienia też dla Ciebie Locutus !! pozdro :) . ZERO wazeliny ZERO krupcji !! .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus Re: Ale wazelina IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 21.12.02, 19:38 Pod postulatem o przywrócenie #15 na Al. Pokoju podpisuję się obiema ręcami... jest to rozwiązanie potrzebne i nie wymaga dodatkowych nakładów finansowych, a ponadto może przynieść zyski (pasażerowie z Dąbia zapłacą za bilety). #12 natomiast jest nierentowne i wymaga dodatkowego taboru... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merphy Re: Ale wazelina IP: *.krakow.tdci.pl 21.12.02, 20:08 Gość portalu: Locutus napisał(a): > Pod postulatem o przywrócenie #15 na Al. Pokoju podpisuję się obiema ręcami... > jest to rozwiązanie potrzebne i nie wymaga dodatkowych nakładów finansowych, a > ponadto może przynieść zyski (pasażerowie z Dąbia zapłacą za bilety). #12 > natomiast jest nierentowne i wymaga dodatkowego taboru... Tym bardziej że będa płacili pasażerowie jadący do PLAZY i M1 ..a tam raczje stare babcie nie jadą :P ..pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ Ale wazelina IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 21.12.02, 23:31 Gość portalu: merphy napisał(a): > Tym bardziej że będa płacili pasażerowie jadący do PLAZY i M1 ..a tam raczje > stare babcie nie jadą :P ..pozdro Tu się doczepię do argumentu Locutusa (bez obrazy L.). Do Plazy i M1 jadą ludzie młodzi, czyli 50% ulgi. Tak pisał Locutus w przypadku "12". Jednak pomimo to, też obydwoma rękami podpisuję za "15" w al. Pokoju. To dobry pomysł, naprawdę. Ale "12" też winna jeździć - UFF !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Nieszablonowa odpowiedź ciotki IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 20.12.02, 23:01 ...... zszokowała mnie! Nie że nie ma taboru ale zasłoniła sie marszrutyzacją sprzed 5 lat, hhmmhmhmhm!!!! Nie wiem czy wie ale marszrutyzacje mózgu trzeba wykonać minimum co 5 lat inaczej grozi przegrzaniem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ Nieszablonowa odpowiedź ciotki IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 20.12.02, 23:07 Gość portalu: mouset napisał(a): > ...... zszokowała mnie! Nie że nie ma taboru ale zasłoniła sie marszrutyzacją > sprzed 5 lat, hhmmhmhmhm!!!! Nie wiem czy wie ale marszrutyzacje mózgu trzeba > wykonać minimum co 5 lat inaczej grozi przegrzaniem.... Mouset, nic to nie zmienia. Błaźni się nadal. To nawet jest bezczelność. Co oni kurde badali? Ile ta "12" kursowała - 2 miesiące, 3 ??? I to do Wieczystej. Wqrwia mnie takie sranie po fortepianie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus Re: Nieszablonowa odpowiedź ciotki IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 20.12.02, 23:13 Spieprzać, panowie!! Nie ma taboru na obsługę #13 przez ufa, a wy chcecie #12??? Powaliło was??? Z czego wy chcecie ucinać i to w dodatku na linię wysoce deficytową??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ Re: Nieszablonowa odpowiedź ciotki IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 20.12.02, 23:22 Gość portalu: Locutus napisał(a): > Spieprzać, panowie!! Nie ma taboru na obsługę #13 przez ufa, a wy chcecie > #12??? Powaliło was??? Z czego wy chcecie ucinać i to w dodatku na linię wysoce > > deficytową??? Chłopie, opanuj nerwy i bez chamstwa. Tak ustalaliśmy. Na "12" i UFA na "13" tabor jest, tylko nie ma chęci!!! A poza tym "12" nie jest linią wysoce deficytową. To stereotyp. Zobaczymy jak będziesz starszy i o lasce. Czy też będziesz wołał "spieprzaj" itp. jak utną Twój kurs? Watpię. Wierz mi, że wiem co piszę myśląc tu o niedomaganiu ruchowym. A zresztą co ja będę Ci o tym pisał. Mam swoje zdanie i koniec. Tylko proszę, więcej kultury. Nie chodzi nam tutaj o obrażanie siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus Re: Nieszablonowa odpowiedź ciotki IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 20.12.02, 23:32 1. Przepraszam, poniosło mnie. 2. Zajrzyj do podgórza w szczycie. Mnie się kiedyś też wydawało, że jest po byku tramów... 3. Linią tą jeździliby wyłącznie studenci (ulga) i stare babcie (darmocha) - deficyt murowany... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ Nieszablonowa odpowiedź ciotki IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 20.12.02, 23:39 Gość portalu: Locutus napisał(a): 1. Przepraszam, poniosło mnie. OK, no problem 2. Zajrzyj do podgórza w szczycie. Mnie się kiedyś też wydawało, że jest po byku tramów... Wiem, i dla mnie skandalem jest to, że nie każda "13" to trójskład. Może poprawi się jak 814 wróci z naprawy oraz 865 i 866. Wtedy może wszystko. Teraz też może być, ale MPK ma pasażerów w dupie. > 3. Linią tą jeździliby wyłącznie studenci (ulga) i stare babcie (darmocha) - > deficyt murowany... Teraz każda linia to deficyt (MPK podobno stratne). Oprócz tych powyżej dochodzą też normalni ludzie (cmentarz, przychodnia, zakłady pracy, mieszkańcy). Deficyt będzie, ale nie jakiś głęboki. Jestem zwolennikiem "12" i nie ugnę się. Przede wszystkim za to jak ucięli tę linię. To było chamskie i niesprawiedliwe. Jeśli tylko ta linia powróci na trasę - osobiście napiszę podziękowania do wszystkich z "tych" instytucji. I oczywiście przejadę się nią po całej jej trasie. Raz jeszcze powtarzam "12" - 4 brygady 2x105Na na trasie Bronowice Nowe - Basztowa - Cm. Rakowicki "13" - 13 brygad 3x105Na i BASTA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus Re: Nieszablonowa odpowiedź ciotki IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 20.12.02, 23:48 NIE MA TABORU!!! I tym razem nie jest to głupi żart ciotki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merphy Re: Nieszablonowa odpowiedź ciotki IP: *.krakow.tdci.pl 20.12.02, 23:53 Ja nie ma ?? pełono atboru jest kasy nie ma tylko !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ Nieszablonowa odpowiedź ciotki IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 20.12.02, 23:59 Gość portalu: Locutus napisał(a): > NIE MA TABORU!!! I tym razem nie jest to głupi żart ciotki... Nie masz racji, na dowód podaję linię "92" w dniu 31.10.2002 i to jeszcze UFA. Byłem w tym dniu na Brożka. Na placu pod chmurką owszem prawie nic nie stało. Wewnątrz hali jednak spore zapasy. Mówię Ci Locutus, na "12" i "13" wagony są, tylko MPK ma to w nosie (jeśli chodzi o "12" to jeszcze ZDiK). Poza tym nowe bomby dojadą - na pewno to jakoś pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus Re: Nieszablonowa odpowiedź ciotki IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 21.12.02, 00:03 Inne linie 1.11. jeździły wg. rozkładów świątecznych... a o nowych skunksiakach faktycznie nie pomyślałem... Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: Nieszablonowa odpowiedź ciotki 21.12.02, 10:30 Gość portalu: Locutus napisał(a): > Inne linie 1.11. jeździły wg. rozkładów świątecznych... a o nowych skunksiakach > > faktycznie nie pomyślałem... 1.11 nie kursowała ani 5, ani 24, a reszta jeździła wg świątecznych, a i tak brakło trójskładów na 94. Poza tym jak przyjdą nowe skunksy, to już nie będzie T4+B4, a zapewne do kasacji pójdzie kilka 105-tek (a kilka do Nowej Huty pójdzie). A poza tym nie przesadzajcie, że ciocia F. na każde pytanie odpowieda "nie ma taboru". To się już nudne zaczyna robić, jak obrażacie wszystkich z MPK przez cały czas. Zachowujecie się trochę jak dzieci. A ja myślę, że to "nie ma taboru" to po prostu równa się "nie ma kasy"!!! To jest poważny problem. I chociaż za Majchrowskim nie jestem, to mam nadzieję, że tak jak zapowiadał coś w tej sprawie zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merphy 12, a 4 i 13 IP: *.krakow.tdci.pl 21.12.02, 12:24 Ja identycznie nie jestem za Majchrem, ale tyyyysiąc razy wole go od Lasoty... i licze że coś zrobi z komunikacją :), a co do 105tek nie zostanie żadna skasowana co Ty mówisz! tylko T4 pójdą na złom, 105 nikt nie zezłomuje, częsć napewno przejdzie do Nowej Huty.. i pewnei tam będą jeździły na 16, która straci T4, i kiedyś obliczaliśmy i tabor jest, i nikomu by się niec nie stało jak by jeździłą 12, pozatym by na tym od Bronowic N. do Dworca pokrywała by się z 13 i od Bronowic N. do Lubicz z 4, co by odciążyło (choć w małym stopniu) obie linie, które i tak powinny być obsługiwane 3x105 NA, ale czasami nawet to jest za mało, więc odciążenie się przyda pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: 12, a 4 i 13 21.12.02, 13:43 Gość portalu: merphy napisał(a): > Ja identycznie nie jestem za Majchrem, ale tyyyysiąc razy wole go od Lasoty... :-) > i licze że coś zrobi z komunikacją :), a co do 105tek nie zostanie żadna > skasowana co Ty mówisz! tylko T4 pójdą na złom, 105 nikt nie zezłomuje, częsć > napewno przejdzie do Nowej Huty.. i pewnei tam będą jeździły na 16, która Kilka 105Na mogą skasować... np. w Hucie stoi (a może już go pocięli?) ś.p. 366. Chodzi mi głównie o wozy powypadkowe, które gdyby nie dostawa NGT6 byłyby remontowane. > straci T4, i kiedyś obliczaliśmy i tabor jest, i nikomu by się niec nie stało > jak by jeździłą 12, pozatym by na tym od Bronowic N. do Dworca pokrywała by > się z 13 i od Bronowic N. do Lubicz z 4, co by odciążyło (choć w małym > stopniu) obie linie, które i tak powinny być obsługiwane 3x105 NA, ale czasami > nawet to jest za mało, więc odciążenie się przyda pozdro No może i racja. Ale jest jeden problem. I nie jest to brak taboru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merphy Re: 12, a 4 i 13 IP: *.krakow.tdci.pl 21.12.02, 14:00 Jaki problem, brak kasy ?? :( .. No powypadkowa masz racje... ale i tak nie sądze że ich dużo skasują... raczje je będą remontować.. choć jak sam podałeś przykład...niektóre zostaną skasowane :( .. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: 12, a 4 i 13 21.12.02, 15:03 Gość portalu: merphy napisał(a): > Jaki problem, brak kasy ?? :( .. Dokładnie > No powypadkowa masz racje... ale i tak nie sądze że ich dużo skasują... raczje > je będą remontować.. choć jak sam podałeś przykład...niektóre zostaną > skasowane :( .. pozdro No oczywiście że to nie bedzie kilkadziesiąt, ale jeden, dwa lub kilka:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ 12, a 4 i 13 IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 21.12.02, 14:06 pavlack napisał: No może i racja. Ale jest jeden problem. I nie jest to brak taboru. Właśnie kasa. Jednak UJ ma "194" i to jest sukces. Czemu miałaby nie wygrać AE. Wszystko opiera się na dobrych chęciach. Jestem dobrej myśli i kibicuję. A 366 pójdzie do naprawy. Wierzę w to. 941 skazali na śmierć i co - jeździ !!! Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: 12, a 4 i 13 21.12.02, 15:06 Gość portalu: ADAŚ napisał(a): > pavlack napisał: > > No może i racja. Ale jest jeden problem. I nie jest to brak taboru. > > Właśnie kasa. Jednak UJ ma "194" i to jest sukces. Czemu miałaby nie wygrać AE. Jak zapłacą, to nie ma sprawy :-) > > Wszystko opiera się na dobrych chęciach. Jestem dobrej myśli i kibicuję. > > A 366 pójdzie do naprawy. Wierzę w to. 941 skazali na śmierć i co - jeździ !!! Chciałbym Cię zmartwić, ale obecny 941 to nie jest stary 941 :-) To jest 941'', którego pudło zostało kupione w Szczecinie - miał tam numer 746 :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ 12, a 4 i 13 IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 21.12.02, 15:16 pavlack napisał: Chciałbym Cię zmartwić, ale obecny 941 to nie jest stary 941 :-) To jest 941'', którego pudło zostało kupione w Szczecinie - miał tam numer 746 :-) Ależ ja się nie martwię. Najważniejsze, że jest i kursuje. 366 miało chyba mniej uszkodzeń. I tak wierzę, że go zrobią. Przecież był po generalce. Nie szkoda nieboraka. Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: 12, a 4 i 13 21.12.02, 19:15 Gość portalu: ADAŚ napisał(a): > pavlack napisał: > > > Chciałbym Cię zmartwić, ale obecny 941 to nie jest stary 941 :-) To jest 941'' > , > którego pudło zostało kupione w Szczecinie - miał tam numer 746 :-) > > Ależ ja się nie martwię. Najważniejsze, że jest i kursuje.] Ja chciałem tylko pokazać, że jeśli coś jest przeznaczone do skasowania to zostanie skasowane :-) > 366 miało chyba mniej uszkodzeń. I tak wierzę, że go zrobią. Przecież był po > generalce. Nie szkoda nieboraka. > Zobaczymy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yzb Re: Nieszablonowa odpowiedź ciotki IP: *.ksk.net.pl / 192.168.3.* 22.12.02, 12:07 Gość portalu: Locutus napisał(a): > Inne linie 1.11. jeździły wg. rozkładów świątecznych... a o nowych skunksiakach > faktycznie nie pomyślałem... W ostatnim zwyklym dniu roboczym ufa jezdzily tyle co zawsze, a dodatkowo byly 2x105 2, 11 oraz 92 2x105 albo ufo, juz nie wiem. W kazdym razie wyraznie dowodzi to ze taboru jest od cholery. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merphy Re: Nieszablonowa odpowiedź ciotki IP: *.krakow.tdci.pl 22.12.02, 12:52 No co to do cholery jest 8 wagoników, no dobra jak twierdzicie że 12 wozi powietrze ( nie wiem jak to stweirziliście bo od 4 lat nie jeździ ) to dajce solówki !! .. 4 wagony się na 100% znajdą ... i sami stwierdzicie czy powietrze wozi.. i można wtedy stwierdzić czy nie bardzoej by się przydały 2z105 ... albo niech MPK ją przywróci na miesiąc i sprawdzi czy będzie jeździć pusta czy nie .. niech zrobią taki okres próbny :-) co Wy na to ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ OKRES PRÓBNY IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 22.12.02, 14:57 Merphy ma dobry pomysł. Też nawet o tym pomyślałem. Niech wezmą i puszczą "12" na próbę. Tylko temu ma służyć odpowiednia kampania informacyjna. Prasa, radio, telewizja, internet, wywieszki na przystankach. Przez pierwsze dni mogłoby być pustawo (odzwyczajenie się od tego tramu), ale potem napełnienie wzrastałoby. Solówki na "12" to za mało. Wystarczy, żeby jechała z Widoku po dłuższej przerwie przed 4, 8 czy 13, to byłby już ścisk. Najmniejszy tram to GT6, ale wskazane jest 2x105Na. Poza tym mam jeszcze jedno zdjęcie. Linia "92" w dniu 29.10.2000 pod Bagatelą. Był to dzień roboczy i wtedy jeszcze tak tłumnie ludzie na cmentarz nie jeździli . Czy w środku jest tak jak to ciotka Filka napisała "dosłownie kilku pasażerów". Zobaczcie sami. ramtel.com.pl/~achum (kliknijcie na "galeria zdjęć", potem "Kraków", "potem 105 N/Na Podgórze", potem szukajcie składu 829+830 w reklamie nieugiętych mebli giętych). Ja widzę "nieco" więcej pasażerów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merphy Re: OKRES PRÓBNY IP: *.krakow.tdci.pl 22.12.02, 15:25 JA widze też znacznie więcej ludzi... i nie można powiedzieć że CI ludzie na Cmentarz jadą, bo to nie ten kirunek... i to jest zwykły dzień, a co do solówek, niech na okres próbny puszą solówki, jak zdzczały tłum który będzie się chciał wpakować do 12 ( nie tylko babcie i ucznowie) rozniesie im te składy w pył to przynamnije na drógi dzień puszczą 2x10n z ulotkami na szybie że w związku ze zdemolowaniem wagonu na czas remontu zmuszeni są pańswo do jeźdzenia 2 wagonami :D .. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset OKRES PRÓBNY p. plac WW IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 22.12.02, 17:12 Gość portalu: ADAŚ napisał(a): Solówki na "12" to za mało. Wystarczy, żeby jechała z Widoku po dłuższej > przerwie przed 4, 8 czy 13, to byłby już ścisk. Najmniejszy tram to GT6, ale > wskazane jest 2x105Na. Nie na próbę tylko solówki i ja jestem za trasą przez plac WW, ludzie zaczęli doceniać ten wariant jak zobaczyli że 6 czy 7 sa szybciej mimo pozornej jazdy naokoło , cztery tramy starczą pierwszy kurs ok 6.30 z Widoku, ostatni ok 20 z Rakowic A ciotka p......li głodne kawałki, 2 i 7 jeżdżą zaprane i 12 wspaniale uzupełniła by je, tylko żeby ktoś to skoordynował....... a poza tym jeśli szukać oszczędności to należy zdjąć z 6 w międzyszczycie wagony bo jest za często co 10 i 22 tez mi się nie podoba o tej porze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus Re: OKRES PRÓBNY p. plac WW IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 22.12.02, 22:22 Pod tym to ja się mogę podpisać. Okres próbny przez plac WW świętych, obsługa solówkami... jestem za. Tylko proponuję nazwanie linii tymczasową: #32, żeby ludzie nie protestowali za bardzo, jak się okaże, że linia jest nieopłacalna i MPK ją cofnie... a jak się sprawdzi, to niech zostanie. A na 2*105Na bez cięć na innych liniach ( =obcinania kolejnych UF z trzynastki, bo tylko na takie pomysły stać MPK) nie da rady... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: OKRES PRÓBNY p. plac WW IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 22.12.02, 22:25 Zwłaszcza że trzeba popsuc UFA na ten tydzień Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merphy OKRES PRÓBNY przez Pl.Ww i Basztową IP: *.krakow.tdci.pl 23.12.02, 08:32 Ja myśle że jednak z 5 czy 16 można by coś obicąć, z 6 nie sądze, okres próbny, choc ja bym wolał trase prez Basztową, ale skoro okres próbny, to może 3 tygodnie Basztową i 3 przez Plac Wszystkich Świetych ?? w tym czasie robić ankiety wywiady, niech w ruch pójdzie gazeta, i do cholery zrobić taki zament że tą 12 będzie więcej ludzi jeździło niż 13 :))))))) ... i tao mam być tablice 12 !! żebym zdąrzył pofocić , jak by miała jeździć tylko miech :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: OKRES PRÓBNY przez Pl.Ww i Basztową IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 23.12.02, 08:42 Wystarczą ankiety na trasie p.ww i koniefcznie po feriach bo jak nie to MPK z łatwością wykaże że jest pusto w 12 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merphy ANKIETA NA PL.WW IP: *.krakow.tdci.pl 23.12.02, 09:15 Właśnie, masz racje, teraz Ferie będą pełno ludzi wyjazd z Kraka zrobi, a spokojnie w lutym możńa zrobić testy.. i jestem pewny że wyjdzie że jest jednak ona potrzebna... możńa by tak zrobić 12 przez Pl.WW.. i robić Ankiety czy ludzie by woleli żeby jechałą Basztową czy nie... i na okres póbny solówki... 4 solówki by napewno się znalazły... pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: ANKIETA NA PL.WW IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 23.12.02, 09:57 Pytanie : "czy chce pan/pani p. Basztową?" jest niebezpoiecznie bo jakiś maxi matoł napisze "tak bo nie chce naokoło" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merphy Re: ANKIETA NA PL.WW IP: *.krakow.tdci.pl 23.12.02, 10:37 No to pytanko : Czy linia 12 powinna zostać i czy wprowadził by Pan/Pani jakieś zmainy co do jej trasy/częstotliwości/składu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: ANKIETA NA PL.WW IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 23.12.02, 22:32 I życzliwi oczywiście wypełnia to jak należy hihihihihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus Re: ANKIETA NA PL.WW IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 23.12.02, 22:35 Wezmę sobie taką jedną ankietę, napiszę, że chcę likwidacji linii, skseruję w tysiącu egzemplarzy i wrzucę do urny ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ ANKIETA NA PL.WW IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 23.12.02, 22:39 Gość portalu: Locutus napisał(a): > Wezmę sobie taką jedną ankietę, napiszę, że chcę likwidacji linii, skseruję w > tysiącu egzemplarzy i wrzucę do urny ;) I Ty LocuBrutusie przeciwko nam !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus Re: ANKIETA NA PL.WW IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 23.12.02, 22:41 No przecież sobie jaja robię... ale z drugiej strony nie pozwolę na dodatkowe zapranie Basztowej, bo tam koszmar... a w ankiecie nie ma nic o obcinaniu piąyki, hehehe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merphy Re: ANKIETA NA PL.WW IP: *.krakow.tdci.pl 24.12.02, 10:52 Ja tam zrobie swoją ankiete żeby obcieli 5 :D .. nie no żartuje ... ale coś mi mówi że stare bacie będą za ul.BAsztową... pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ ANKIETA NA PL.WW IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 24.12.02, 14:39 Gość portalu: merphy napisał(a): > Ja tam zrobie swoją ankiete żeby obcieli 5 :D .. nie no żartuje ... ale coś mi > mówi że stare bacie będą za ul.BAsztową... pozdro No to ja też jestem stara babcia - hihihi. Bo uważam, że lepiej przez Basztową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merphy Re: ANKIETA NA PL.WW IP: *.krakow.tdci.pl 24.12.02, 20:03 Hi Hi ... ja ani nie stary ani nie babka :) ..ale jednka bardziej się do Basztowje przychylam, ale przyznaje się brakuje mi tramu z Wasterplatte do Pl.Waszystkich Św. :)) pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: ANKIETA NA PL.WW IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 26.12.02, 20:51 A widzisz? mi też brakuje nie trzeba byłoby zapychać przez rynek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: Nieszablonowa odpowiedź ciotki IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 20.12.02, 23:14 Mówię Ci po raz trzeci, że najlepiej jakby jej zabrali 184 z Malborskiej i odpisali, bo ponieważ: 1) nie ma taboru 2) badania z 1986 roku przed uruchomieniem 184 wykazały że na Malborskiej oprócz Pani wsiądzie 2,7 pasażera/kursogodzinę 3) korki na ul igołomskiej i na odcinku Wadów tunel wymusiły przyspieszenie na linii 184 4) linie 15 obsługują GT6 Z poważaniem, srając po pianinie Mouset Serwin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ A TAK PRZY OKAZJI IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 21.12.02, 10:03 Jeśli "12" wróci na swoją cywilizowaną trasę przez Basztową i do Widoku (OBY !!!), przy okazji przystanek w kierunku Cmentarza Rakowickiego na wysokości ul. Lubomirskiego przesunąłbym za skrzyżowanie i ulokował niemal naprzeciwko wejścia do Akademii Ekonomicznej. Obecna lokalizacja zmusza do łamania przepisów (choć kto tego teraz nie robi) i przechodzenia przez dwupasmówkę, gdzie nie ma pasów. W ogóle zrobiłbym już to teraz nie czekając na "12". A do Locutusa. Popieram też UFA na "13". Jestem za tym w 100% - głupie MPK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yzb Re: SENSACJA !!! IP: *.ksk.net.pl / 192.168.3.* 22.12.02, 12:12 Gość portalu: ADAŚ napisał(a): > Nie szukaj daleko. Na stronie www Gazety Wyborczej zobacz, tam gdzie są tematy > z Krakowa. Kliknij "więcej" i znajdziesz. Hm... gdzie to dokladnie jest? A przy okazji powtarzam pytanie, na ktore nie uzyskalem odpowiedzi: czy w tunelu na Lubomirskiego jest przystanek przy AE? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merphy Re: SENSACJA !!! IP: *.krakow.tdci.pl 22.12.02, 15:26 nie ma przystanku przy Rakowickiej :( ... Odpowiedz Link Zgłoś
mtq Re: SENSACJA !!! 21.12.02, 12:34 Bardzo dobrze, kolejny tramwaj z Karmelickiej w lewo, to może coś skierują na Filharmonię... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: SENSACJA !!! IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 21.12.02, 13:58 Słusznie "14" p. Plac ww Świętych!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ SENSACJA !!! IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 21.12.02, 14:03 Gość portalu: mouset napisał(a): > Słusznie "14" p. Plac ww Świętych!!!!! Zaryzykowałbym to posunięcie, ale boję się, że w ten sposób "14" może stracić pasażerów. Jednak zaryzykowałbym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merphy Re: SENSACJA !!! IP: *.krakow.tdci.pl 21.12.02, 15:32 Gość portalu: mouset napisał(a): > Słusznie "14" p. Plac ww Świętych!!!!! No Nieeeeeeee ...co Tyyyy ....a z Al.Pokoju .. czym na Dworzec mam jechać !! rowerem !!?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: SENSACJA !!! IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 21.12.02, 16:25 Ale pod warunkiem "15" na Dworzec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ SENSACJA !!! IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 21.12.02, 16:30 Gość portalu: merphy napisał(a): > Gość portalu: mouset napisał(a): > > > Słusznie "14" p. Plac ww Świętych!!!!! > > > No Nieeeeeeee ...co Tyyyy ....a z Al.Pokoju .. czym na Dworzec mam jechać !! > rowerem !!?? Moja wersja to MISTRZEJOWICE - al. Pokoju - Dworzec Główny - Pl. Wszystkich Swiętych - BRONOWICE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merphy Re: SENSACJA !!! IP: *.krakow.tdci.pl 21.12.02, 16:44 Taka może być :) ...nawet wolałbym od obecnej :) ..ale nie powrót do trasy z przed 99 .. pozdro !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: SENSACJA !!! IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 21.12.02, 17:29 A nie lepiej 12 p. plac ww?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ SENSACJA !!! IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 21.12.02, 18:05 Gość portalu: mouset napisał(a): > A nie lepiej 12 p. plac ww?? Nie, nie - wtedy będzie mało chętnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus NIE DA RADY - OBA SAMCE IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 21.12.02, 19:49 Nie no, ludzie, błagam was, zacznijcie myśleć!!! * TABORU JEST MAŁO * LINIA #12 BĘDZIE DEFICYTOWA * PUSZCZONA PRZEZ BASZTOWĄ SPOWODUJE HORROR!!! TAM JUŻ I TAK SIĘ TRAMY NIE MIESZCZĄ!!! * PUSZCZONA PRZEZ WW ŚWIĘTYCH BĘDZIE WOZIĆ POWIETRZE... Podsumowanie znajduje się w temacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ DA RADY - JEDEN SAMCU IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 21.12.02, 19:52 Gość portalu: Locutus napisał(a): > Nie no, ludzie, błagam was, zacznijcie myśleć!!! Myślimy, myślimy i to co piszesz nie jest prawdą. Ale i tak pożyjemy zobaczymy. A na Basztowej nie jest źle i przy "12" tez nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus NIE DA RADY - OBA SAMCE IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 21.12.02, 19:55 terefere... powiedz mi co konkretnie jest nieprawdą i uzasadnij z łaski swojej... Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: DA RADY - JEDEN SAMCU 21.12.02, 20:10 Gość portalu: ADAŚ napisał(a): > Gość portalu: Locutus napisał(a): > > > Nie no, ludzie, błagam was, zacznijcie myśleć!!! Zgadzam się z Locutusem i Michałem K. - tego taboru naprawdę NIE MA! > A na Basztowej nie jest źle i przy "12" tez nie będzie. ROTFL :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merphy Re: DA RADY - JEDEN SAMCU IP: *.krakow.tdci.pl 21.12.02, 20:20 Tabor jest !! Kasa by była jak by ludzie jeździli .. Baszotwa - 12 przez Basztową 13 lub 14 przez W.Św... lub przsyatnek podwójny i po problemie :-) Na BAsztowej to już jest koszmar a co dopiero jak by dosżła 12 :) !! pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: DA RADY - JEDEN SAMCU 21.12.02, 21:05 Gość portalu: merphy napisał(a): > Tabor jest !! Taboru NIE MA. Czy to tak trudno zrozumieć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merphy Re: DA RADY - JEDEN SAMCU IP: *.krakow.tdci.pl 21.12.02, 21:23 pavlack napisał: > Gość portalu: merphy napisał(a): > > > Tabor jest !! > > Taboru NIE MA. Czy to tak trudno zrozumieć? Troche trudno :( .. bo to tylko 8 wagonów .. lub nawet 4 wagony Gt6 ... to nie wiele .. Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: DA RADY - JEDEN SAMCU 21.12.02, 22:26 Gość portalu: merphy napisał(a): > Troche trudno :( .. bo to tylko 8 wagonów .. lub nawet 4 wagony Gt6 ... to > nie wiele .. A myślisz, że dlaczego na 13 czasami pojawiają się dwuskłady? Nie? To pomyśl przez chwilę. :-) <chwila na myślenie> Już wiesz? Dalej nie? To Ci powiem: Bo nie ma taboru :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ ALE GORĄCO IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 21.12.02, 23:16 Ale gorąca atmosfera towarzyszy linii "12". I dobrze, niemal jak w polityce. Tylko w tym wypadku gadamy o konkretach, a nie rozważamy jak w sejmie nieraz o pierdołach. Co do "12" powiem tylko - jestem zwolennikiem jej powrotu. Co do taboru, chciałem to kiedyś policzyć. Jednak nie dam rady, bo nie wiem ile z Huty a ile z Podgórza obsługuje 1, 4, 9, 10. Jestem niemal przekonany, że cztery składy na "12" (i to obojętne skąd, czy z Ujastka, czy Brożka) znalazłyby się, na podstawie przybliżonych kalkulacji. Poza tym i tak i tak - zobaczymy co z tego wyniknie. Locutus jest przeciwko mnie (i Pawlack i Ka-Misiek również). Mają do tego prawo i wcale nie jestem na nich zły. Ja natomiast popieram ich wnioski o "13", aby kursowały tylko UFA. Mamy teraz dwa ubytki. Wkrótce powinny zniknąć, jak już pisałem dzięki 814 i połączeniu 861+862 z 863 (866 pójdzie do naprawki). Zresztą zobaczymy co z tego wyniknie. Oby jak najlepiej dla wszystkich. A co do T4+B4 użytkowałbym je do usranej śmierci. Tak jak w przypadku 273, kiedy pierdolnął przegub. Nie dało się nic zrobić więc "pa pa". I tutaj mogliby to zastosować, a nie wszystkie w miarę sprawne skreślać ze stanu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: ALE GORĄCO IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 21.12.02, 23:20 Gość portalu: ADAŚ napisał(a): . > Co do taboru, chciałem to kiedyś policzyć. Jednak nie dam rady, bo nie wiem ile z Huty a ile z Podgórza obsługuje 1, 4, 9, 10. A kto to liczył dwa tygodnie temu???!!! Jestem niemal przekonany, że > cztery składy na "12" (i to obojętne skąd, czy z Ujastka, czy Brożka) > znalazłyby się, na podstawie przybliżonych kalkulacji. Naqturalnie > A co do T4+B4 użytkowałbym je do usranej śmierci. Tak jak w przypadku 273, > kiedy pierdolnął przegub. Nie dało się nic zrobić więc "pa pa". I tutaj mogliby to zastosować, a nie wszystkie w miarę sprawne skreślać ze stanu. Właśnie tu nie ma co pierdolnąć, co najwyżej wypierdoli sie w ogóle jadąc w dół od Rydygiera na Wandę gdy puszczą hamulce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ ALE GORĄCO IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 21.12.02, 23:28 Gość portalu: mouset napisał(a): > A kto to liczył dwa tygodnie temu???!!! Sorrki Mouset. Nie zapomniałem o Twoim dochodzeniu. Jednak nadal nie mam pełnych wyników, zwłaszcza na 1,9,10. "4" zresztą też mi się wymiszała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: ALE GORĄCO IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 21.12.02, 23:46 Jutro to uporzadkuje i założę nowy wątek bo juz mi siępodmiany też pomieszały Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merphy Re: ALE GORĄCO IP: *.krakow.tdci.pl 22.12.02, 08:48 Dobrze pomyśle o tym taborze :) myśle myśle myśle I wymyśliłem że tabor jest jak ładują 5 co 10 minut !!! Ale znowu masz z 13 racje:( więc sam nie wiem .. może z powrotem 5 co 20 minut i napewno znajdą się składy. dojdzie 12 może teź dzięki temu się coś poprawi. i licze że jeszcze jakieś Gt6 dojdą, przynajmije z 5 to solówki z 7 można połączyć i już troche będzie lepiej, policzymy kiedyś wagony i zobaczymy ile jest ich, ale racje macie że muszą czasami odpocząć:) nie mogą non stop jeździć. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
malopolanin Re: SENSACJA !!! 21.12.02, 14:05 Nie mam nic przeciw "12". Problem tylko w tym, że zapchany jest odcinek Długa - Dworzec i mogą być problemy z przepustowością. Trzeba wreszcie zrobić pod LOT- em przystanek podwójny. Śmieszy mnie odpowiedź Pani Rzecznik: "12" po reformie AD 1999 ANI RAZU nie jechała na Rakowice, bo budowano wtedy tunel dla szybkiego. Poza tym w 1999 tak genialnie zmieniono trasę "12" ( przez Plac Wszystkich Świętych), że faktycznie nikt nie jeździł do Bronowic. Jak powrót "12" to tylko po konserwatywnej trasie. Merphy - mail Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ SENSACJA !!! IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 21.12.02, 14:17 malopolanin napisał: Śmieszy mnie odpowiedź Pani Rzecznik: "12" po reformie AD 1999 ANI RAZU nie jechała na Rakowice, bo budowano wtedy tunel dla szybkiego. Poza tym w 1999 tak genialnie zmieniono trasę "12" ( przez Plac Wszystkich Świętych), że faktycznie nikt nie jeździł do Bronowic. Jak powrót "12" to tylko po konserwatywnej trasie. YES, YES - tylko przez Basztową i do Widoku. A o tym też trąbiłem, że nigdy na nowej trasie "12" się nie pojawiła. Powód taki jak piszesz powyżej. Jedynie tylko jako "niebieska" (dodatkowa) w 1999 roku we Wszystkich Świętych. Więc to jest stek bzdur. www.psmkms.ipx.pl/stodwojki/index.htm Poza tym wejdźcie na tę stronę. Potem w Krakowie szukajcie zdjęcia wagonu 265. Czy w środku jest KILKU pasażerów? No bez jaj, ale chyba umiem liczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: SENSACJA !!! IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 21.12.02, 15:04 A może wyslemy pod choinkę tą fotkę i zainteresujemy Wyborczą? Oni lubią pisać "ciągi dalsze" artykułów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ SENSACJA !!! IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 21.12.02, 15:11 Gość portalu: mouset napisał(a): > A może wyslemy pod choinkę tą fotkę i zainteresujemy Wyborczą? Oni lubią > pisać "ciągi dalsze" artykułów Jak wiesz Mouset, ja też lubię "ciągi dalsze". Czemu by nie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merphy Re: SENSACJA !!! IP: *.krakow.tdci.pl 21.12.02, 15:28 Mój mail to arturw90@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek K dajcie spokoj tej 12 IP: *.chello.pl / *.chello.pl 21.12.02, 17:54 Mam dziwne wrazenie czytajac ten watek, zupelnie jakbym mial deja vu... Podobno temat linii 12 mial byc wreszcie zostawiony w spokoju. Taboru nie ma i jest to FAKT a nie czyjas zlosliwosc lub niechec. Taboru wiecej nie bedzie. To ze dojdzie kilka wagonow NGT6 nie spowoduje zwiekszenia ogolnego ilostanu wagonow, a juz na pewno nie na Podgorzu. Przypominam ze w dniu 31.12 skonczy sie epoka T4+B4. To ze wagony stoja w hali to nie znaczy ze ktos chce je chronic przed deszczem lub sloncem i ze sa wolne i w kazdej chwili moga wyjechac na miasto. W hali obslugi stoja wagony niesprawne, ktore sa w danym momencie w trakcie drobniejszych lub powazniejszych napraw, lub wagony ktore przechodza przeglady. Niestety ze swej natury zadna maszyna nie jest w stanie osiagnac wykorzystania 100% - jesli ktos ma watpliwosci niech uruchomi pralke i odpisze mi po jakims czasie ile wytrzymala. Tym bardziej tramwaj - musi miec czas na obsluge. Poza tym komunikacja miejska jest prowadzona na zlecenie miasta. Oczywiscie MPK moze sobie puscic dowolna liczbe tramwajow, chcoby i Wasza ulubiona 12 co 5 minut, ale jesli miasto im za to nie zwroci pieniedzy no to sorry bardzo. Nie pisze tu zreszta o zadnej tzw deficytowosci - bo podkreslam raz jeszcze - komunikacja, jako jedna z tzw. "public service" jest ze swej natury niedochodowa!!! Zwroccie sobie uwage na te i mnostwo innych argumentow ktore juz kilku kolegow podnioslo w tej dyskusji i niestety wniosek jest jeden - przywrocenie 12 pozostaje jedynie w sferze poboznych zyczen. pozdro, Misiek K Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ dajcie spokoj tej 12 IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 21.12.02, 18:08 Zgadza się, temat miał być zostawiony w spokoju. Jednak burza na nowo zaczęła się w prasie, stąd komentarze na forum. Gazeta Krakowska i Gazeta Wyborcza na wniosek poszkodowanych pasażerów uaktualniła temat. Co do losów "12" powiem tak: "Fakt. Pożyjemy zobaczymy". Jestem jednak dobrej myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: dajcie spokoj tej 12 IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 21.12.02, 18:13 A ja nie wierzę że nie ma dodatkowych trzech składów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek K Re: dajcie spokoj tej 12 IP: *.chello.pl / *.chello.pl 21.12.02, 18:36 > A ja nie wierzę że nie ma dodatkowych trzech składów! No coz, w takim razie sugeruje wybrac sie w szczycie na zajezdnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: dajcie spokoj tej 12 IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 21.12.02, 18:37 No zobaczymy, ale niestety dopiero po 6 stycznia gdy wrócą pełne obciążenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ dajcie spokoj tej 12 IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 21.12.02, 18:40 Mouset, tutaj potrzebne są cztery 2x105Na. Na pewno znalazłyby się. Po raz kolejny przywołuję 31.10.2002. Dało się? - dało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek K Re: dajcie spokoj tej 12 IP: *.chello.pl / *.chello.pl 21.12.02, 18:52 Gość portalu: ADAŚ napisał(a): > Mouset, tutaj potrzebne są cztery 2x105Na. Na pewno znalazłyby się. Po raz > kolejny przywołuję 31.10.2002. Dało się? - dało. A ja po raz kolejny powolam sie na przyklad z pralka - mozna cos eksploatowac jakis czas - ale nie stale! Mozna zwiekszyc wykorzystanie taboru na okreslona chwile, bo jest taka potrzeba - tak bylo na przyklad w czasie wizyty Ojca Swietego, wtedy wyjechalo praktycznie wszystko co mialo pantograf i kola - ale nie mozna zrobic tego na stale! Dlatego dalo sie 31.10, ale nie da sie na codzien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: dajcie spokoj tej 12 IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 21.12.02, 19:11 A dlaczego T4 +B4 idą w odstawkę? Nie zauważyłem nic strasznego jak ostatnio jechałem, trzema składami! Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: dajcie spokoj tej 12 21.12.02, 19:28 I tu po raz kolejny kłania się eksterminacja 102-ójek. Mądry Polak po szkodzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus Re: dajcie spokoj tej 12 IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 21.12.02, 20:17 Polak głupi i po i przed szkodą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merphy DAJCIE 12 IP: *.krakow.tdci.pl 21.12.02, 20:31 JA z ciekawości się przejade do tej zajezdni zobaczyć wagony... ale jak znalazły się wagony chyba też 4 2x105Na na 5 którą nie potrzebuje obsługi co 10 minut ..bardziej by to przydało się na 12 ...ale cóż .pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek K Re: DAJCIE 12 IP: *.chello.pl / *.chello.pl 21.12.02, 21:47 pytacie sie o T4 dlaczego jest kasacja. A wiecie ile one maja lat? Jakie maja przebiegi? Ile kosztuje remont i biezaca obsluga takiego zlomu? Niestety te wagony nadaja sie juz tylko do kasacji i ich dalsza exploatacja jest po prostu niemozliwa - to tak jakby bez przerwy regenerowac 20 letniego malucha, oczywiscie ze mozna tylko po co. Te wagony wysluzyly sie, Niemcy wbrew pozorom nie sa towarzystwem dobroczynnym i nie przysylaja wagonow w stanie idealnym, ktore sa przydatne do czegos tylko co jest zuzyte i niepotrzebne, te wozy byly juz parokrotnie reanimowane poprzez rozmaite naprawy i tylko dzieki pozadnej obsludze mogly sie najezdzic po Krakowie az 13 lat Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: DAJCIE 12 21.12.02, 22:23 Gość portalu: Misiek K napisał(a): > pytacie sie o T4 dlaczego jest kasacja. > A wiecie ile one maja lat? > Jakie maja przebiegi? > Ile kosztuje remont i biezaca obsluga takiego zlomu? > Niestety te wagony nadaja sie juz tylko do kasacji i ich dalsza exploatacja > jest po prostu niemozliwa - to tak jakby bez przerwy regenerowac 20 letniego > malucha, oczywiscie ze mozna tylko po co. > Te wagony wysluzyly sie, Niemcy wbrew pozorom nie sa towarzystwem dobroczynnym > i nie przysylaja wagonow w stanie idealnym, ktore sa przydatne do czegos tylko > co jest zuzyte i niepotrzebne, te wozy byly juz parokrotnie reanimowane poprzez > > rozmaite naprawy i tylko dzieki pozadnej obsludze mogly sie najezdzic po > Krakowie az 13 lat Amen. Ktoś zechce się ze mną wybrać na ostatni kurs jednym z tych wagonów w Sylwestra? Jeśli oczywiście będą jeszcze wtedy jeździć. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: DAJCIE 12 IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 21.12.02, 22:41 Ja! ale w sylwka przed południem, tylko chyba lepszy będzie 30-ty bo mają jeźdizć jak w powszednie Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: DAJCIE 12 21.12.02, 23:43 Gość portalu: mouset napisał(a): > Ja! ale w sylwka przed południem, tylko chyba lepszy będzie 30-ty bo mają > jeźdizć jak w powszednie Mi chodziło o konkretnie ostatni kurs, nawet ze zjazdem pod zajezdnię (gdyby motorniczy pozwolił :-) Ale nie wiem czy nie będę już wtedy na jakiejś imprezie Sylwestrowej, więc 30.12 też może być. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ DAJCIE 12 IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 21.12.02, 23:45 Pavlack, nie szkoda tych tramów, co ??? Akurat na "12" by styknęło. Może zrobią w MPK niespodziankę i jeszcze trochę pojeżdżą. MOŻE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: DAJCIE 12 IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 21.12.02, 23:48 ostatni kurs zawiezie Filomenę S na Malborską hihihihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ DAJCIE 12 IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 21.12.02, 23:49 Gość portalu: mouset napisał(a): > ostatni kurs zawiezie Filomenę S na Malborską hihihihi Za mało taboru, za mało taboru, PANIE Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: DAJCIE 12 21.12.02, 23:49 Gość portalu: ADAŚ napisał(a): > Pavlack, nie szkoda tych tramów, co ??? Szkoda, szkoda... a jeszcze bardziej było szkoda stodwójek jak je kasowali :-( > Akurat na "12" by styknęło. > Może zrobią w MPK niespodziankę i jeszcze trochę pojeżdżą. MOŻE Nie liczyłbym na to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: DAJCIE 12 IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 21.12.02, 23:54 A ja jestem za touristic-line: "51" Dajwór-Walcownia z fotostopami, obsługują: 102 i T4+B4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ "51" IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 22.12.02, 00:02 Gość portalu: mouset napisał(a): > A ja jestem za touristic-line: "51" Dajwór-Walcownia z fotostopami, obsługują: > 102 i T4+B4 Ja bym ją zmodyfikował: DAJWÓR - Dworzec Główny - Al. Pokoju - Pl. Centralny - Kopiec Wandy - Ujastek - Kocmyrzowska - Andersa - BIEŃCZYCE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ TABOR NA "12" IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 22.12.02, 01:01 Przede wszystkim na początek chcę odeprzeć ewentualny atak typu: Komuś zabiera, żeby swoje osiągnąć. Jednak to przemyślałem na spokojnie i uważam, że w gruncie rzeczy to nie jest straszna zamiana. Proponuję zatem ograniczenie kursów linii "16", tak aby przez cały dzień kursowała co 20 minut. Wydaje mi się, że nie jest konieczna 10-minutowa frekwencja w szczycie, za to podstawiłbym same GT6+B4. Zawsze pozostaje "17" oraz "21". Trzy zaoszczędzone składy 2x105Na przerzucić na "12". No a jeden pozostały dwuskład to już na pewno jest do zrobienia. Co Wy na to? Sądzę, że nie krzywdzę nikogo w ten sposób w znaczący sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merphy Re: TABOR NA '12' IP: *.krakow.tdci.pl 22.12.02, 08:53 CO do 51 - Niezły pomysł, niech jeszcze jedzie tak Starowiśla - Westerplatte - Rondo - R.Grzegórzeckie tak będzie lepiej bo z Al.Pokoju będzi edojazd na Dworzec :) CO do T4 - a mi się wydaje że jeszcze pojeżdzą :P ale to jest moje skromne zdanie może i życzenie :) CO do 12 - myśle że też dobry pomysł, ale lepszy było by odbciąć 5 ..można by zrobić 5 i 16 co 15 minut spokojnie by wystarczyło i byłby tabor na 12 pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus Re: TABOR NA '12' IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 22.12.02, 12:44 Żeby to zaczęło wyglądać sensownie trzeba by obciąć kursy zarówno #16 wg pomysłu Adasia, jak i #5. Dopiero liczba taboru uzyskana z tych dwóch linii pozwoliłaby na uzupełnienie taboru w #13 oraz utworzenie nowej #12. A uzupełnienie #13 do trójskładów jest moim skromnym zdaniem ważniejsze niż jakaśtam #12 wożąca powietrze i stare babcie transportujące swe opasłe dupska za darmo przez Pl.Ww.Świętych (bo na Basztowej to się już za Chiny Ludowe nie zmieści)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merphy Re: TABOR NA '12' IP: *.krakow.tdci.pl 22.12.02, 12:48 Gość portalu: Locutus napisał(a): > Żeby to zaczęło wyglądać sensownie trzeba by obciąć kursy zarówno #16 wg > pomysłu Adasia, jak i #5. Dopiero liczba taboru uzyskana z tych dwóch linii > pozwoliłaby na uzupełnienie taboru w #13 oraz utworzenie nowej #12. A > uzupełnienie #13 do trójskładów jest moim skromnym zdaniem ważniejsze niż > jakaśtam #12 wożąca powietrze i stare babcie transportujące swe opasłe dupska > za darmo przez Pl.Ww.Świętych (bo na Basztowej to się już za Chiny Ludowe nie > zmieści)... Napewno wzomcnienie 13 jest równie ważne...ale 12 już będzie wzocnieniem jej na trasie z WIDOKU do DWORCA...poza tym właśnie po to się obetnie 5 żeby wpakować na Basztowej 12 trzy razy na godzine, można jeszcze storzyć podwójny i jest oka !!... przy odrobinie intencji można by spokojnie tą 12 póścić...a skąd wszyscy wiedzą że 12 jest nie renowna ?? przecież od 98 roku nie jeździła na swojej trasie... a w ciągu 4 lat duużo się zmienić mogło..a dawniej chyba była renowna jak obsługiwały ją składy 2x105Na a nie solówki pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ TABOR NA '12' IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 22.12.02, 13:48 Gość portalu: Locutus napisał(a): Locutus, potwierdzam raz jeszcze to, że UFA na "13" to jest wręcz konieczność. Niezaprzeczalny fakt, któremu... zaprzecza MPK. Postulowałem, postuluję i postulować będę, aby te dwa dwuskłady na "13" zmieniono na UFA. Poczekajmy trochę do momentu, kiedy powychodzą wagony z remontów (mam kilka nowości - patrz wątek widziane 22.12.2002) "12" popierać będę również zawsze, ale jedynie przez ul. Basztową. Tylko wtedy spełni swoje zadanie. Mieszkam niedaleko i widzę co się tam dzieje i wiem, że "12" nie zakłóci niczego pod Lotem i Barbakanem. Na pewno się ze mną nie zgodzisz, więc nawet Cię nie będę przekonywać. Ja wiem swoje, Ty wiesz swoje. Solówki na "12" to za mało. Optymalne jest 2x105Na, ewentualnie GT6. Mnie chodzi o to, aby rozluźnić ścisk w tramwajach do Bronowic, który jest niemal zawsze. Ponadto Widok się rozbudowuje (Akademia Rolnicza - są przesiadki do autobusów) i należy zapewnić im lepszy dowóz, tam gdzie przeważnie jadą, czyli do centrum. Co do Twoich starych babć. Też taką kiedyś będziesz i tylko w męskim wydaniu (o zgrozo podobno jeszcze gorszym - sam się tego boję hihihi). Mają prawo godnie podróżować. Wiesz o tym, że raczej na taksówki to ich nie stać. Trzeba to uszanować. Mam konkretne pytanie. Jeśli wszystkie "13" będą trójskładami, to czy nadal będziesz przeciwny "12"? Czemu ona tak Ci przeszkadza. Kto wie, może kiedyś zamieszkasz na Rakowickiej i sam będziesz się domagać tego tramwaju. Kto wie... Ale i tak, uważam że równy z Ciebie koleś. Tylko troszkę nazbyt raptus (z łaciny "nerwus totalus, ale normalus") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ KASA IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 22.12.02, 14:43 A za uruchomienie na nowo "12" powinna zapłacić ta zasr... firma z Poznania, która układała nowe trasy w 1998 roku. Puszczenie "12" przez pl. Wszystkich Świętych było niewypałem, więc te przypały powinny zwrócić pieniądze za ten pojeb... pomysł. A teraz się pewnie te poznańskie cioty śmieją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus DO ADASIA: IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 22.12.02, 22:32 No cóż. Gdyby faktycznie nie ruszyli mojej ukochanej trzynastki, a nawet wzmocnili ją UFAMI, gdyby do tego obcięli kursy piątki, żeby nie zapchać Basztowej to można by ostatecznie tą dwunastkę puścić... naljlepiej na razie na okres próbny... I nie wmówisz mi, że na Basztowej nie ma korków, bo jeżdżę tamtędy w szczycie i stoję od LOTu do Dworca nawet i po dwadzieścia minut... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merphy Re: DO ADASIA: IP: *.krakow.tdci.pl 23.12.02, 08:36 Niesty musze się zgodzić że korek jest tam czaasami potężny :( ..ale można by tak zrobić, że albo obciąć 5 ( było by luźnij i wagony na 12 ) albo przystanek podwójny na Basztowej .. a 13 koniecznie 3x105Na :) pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Zostawcie Basztową!!!!!! IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 23.12.02, 08:49 w spokoju!!! to tak jak byście chcieli dowalic dodatkową linię na Wielicką, a na placu WW duzo ludzi czeka , przyzwyczaili się do tego przystanku, i zdjąć 6 w międzyszczycie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merphy Re: Zostawcie Basztową!!!!!! IP: *.krakow.tdci.pl 23.12.02, 09:12 Gość portalu: mouset napisał(a): > w spokoju!!! to tak jak byście chcieli dowalic dodatkową linię na Wielicką, a > na placu WW duzo ludzi czeka , przyzwyczaili się do tego przystanku, i zdjąć 6 > w międzyszczycie Ale wątpie że stoją tam ludzie co są chętni do jazdy do Cmentarza bądz Bronowic, jeśli jesteś na Rynku co wolisz ... iść na Pl.WW.. i czekać 20 minut na 12, czy iść pod bagatele mieć 3 tramwaje co 10 minut .. i jeszcze 2 co Bronowic S. po za tym 12 jeździła przez Pl. i ją wywalili , a jeździłą Basztową i było spoko i ludzie też jechali... ale na ten cały okres próbny możńa ją dać przez Plac i zobaczyć ile ludzi będzie jeździło .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yzb Re: Zostawcie Basztową!!!!!! IP: *.ksk.net.pl 24.12.02, 16:49 Ludzie! Odczepcie sie od 5 i 6 i w ogole od Basztowej. Jedyne co mozna zrobic na Basztowej to 2x105 na 13 przy jednoczesnym 2x105 na 43 f=10 czyli nierealne :( 12 przez WW nie ma sensu - to tak jakby z Borku pod Korone jechac przez Dietla. Przywrocic to przez Basztowa do Bronowic lub Widoku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus Re: Zostawcie Basztową!!!!!! IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 24.12.02, 17:05 Ja ci dam 2*105 na #13... rózgami cię oćwiczę, obmoczę w smole, wytarzam w pierzu i tak puszczę przez miasto!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yzb Re: Zostawcie Basztową!!!!!! IP: *.ksk.net.pl 24.12.02, 17:48 Gość portalu: Locutus napisał(a): > Ja ci dam 2*105 na #13... rózgami cię oćwiczę, obmoczę w smole, wytarzam w > pierzu i tak puszczę przez miasto!!! Ale tylko jezeli bedzie 43 f=10 Biez.N. - Korona - WW - Bron.N.!!! Inaczej to naturalnie odpada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ OJOJOJ IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 24.12.02, 19:51 Gość portalu: Locutus napisał(a): Ja ci dam 2*105 na #13... rózgami cię oćwiczę, obmoczę w smole, wytarzam w pierzu i tak puszczę przez miasto!!! Brzmi groźnie !!! Siedzę cicho. Ale tak seriously. Tylko "13" i tylko UFA. Tak było, jest (choć nie całkiem) i ma być !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merphy Re: OJOJOJ IP: *.krakow.tdci.pl 24.12.02, 20:07 Jak taka kara czeka :) to ja się nei sprzeciwiam :) zróbcie z 12 jak chcecie :D ..a tak na serios .. to chyba jednak po rozpatrzeniu wszystkich za i przeciw ta Basztowa pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merphy A MOŻE POWRÓT DO 1998 ROKU ??? IP: *.krakow.tdci.pl 22.12.02, 15:32 JA mam jeszcze takie pytanie ?? Jeśli uważacie że jest ścisk na Basztowej, może wrócić do sytuacji z 1998 raku gdy 2 jeździłą koło Poczty, a 12 przez Baszową ??, nie wiem czy to dorby pomysł, i nei wiem ile ludzi by jeździło 2 po tej trasie...przystanków tyle samo by miała 2 .. więc czasu nie nadrabiała by wiele i ludzie by też nie jechali wcale dłużej.. ( poznaniaków nie lubie też :P ..ale to sa sprawy związane z Piłką Nożna :) pozdro !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yzb Re: A MOŻE POWRÓT DO 1998 ROKU ??? IP: *.ksk.net.pl / 192.168.3.* 22.12.02, 16:38 Gość portalu: merphy napisał(a): > JA mam jeszcze takie pytanie ?? > Jeśli uważacie że jest ścisk na Basztowej, może wrócić do sytuacji z 1998 raku > gdy 2 jeździłą koło Poczty, a 12 przez Baszową ??, nie wiem czy to dorby > pomysł, i nei wiem ile ludzi by jeździło 2 po tej trasie...przystanków tyle > samo by miała 2 .. więc czasu nie nadrabiała by wiele i ludzie by też nie > jechali wcale dłużej.. (Przy okazji odpisuje na rozne inne posty) Nie, bo z Salwatora tylko 2 jedzie w lewo, a tak to by juz nic nie jechalo. Z moich obserwacji wynika, ze na Basztowej wcale nie jest tragicznie, a juz na pewno 3 tramwaje na godzine nie pogorsza zbytnio sytuacji. Na 5, to przyznaje, czestotliwosc 10 jest calkowicie odpowiednia. 14 przez WW i Dworzec to bedzie tak jak z 12 dawniej - bedzie pusta. A Basztowa proponuje dopchac ( :) ) zmieniajac GT6 na 15 na 2x105 i na Pokoju. I tez bedzie OK. I wszystkie 7 GT6! I jeszcze jedno: a co by bylo gdyby 12 jezdzila tylko do Bronowic? Adas...? Odpowiedz Link Zgłoś
mtq Re: A MOŻE POWRÓT DO 1998 ROKU ??? 22.12.02, 16:48 2 zostawić 13 lub 14 przez plac WŚ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ "12" - BRONOWICE CZY WIDOK ? IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 22.12.02, 17:07 Gość portalu: Yzb napisał(a): I jeszcze jedno: a co by bylo gdyby 12 jezdzila tylko do Bronowic? Adas...? Nie weź mnie YZB za starego i upartego zgreda, lecz podtrzymuję zdanie, że "12" winna wrócić na trasę BRONOWICE NOWE - Karmelicka - Basztowa - Lubicz - CMENTARZ RAKOWICKI Dlaczego do Widoku? Po pierwsze, że te rejony się rozbudowują i jest co raz więcej mieszkańców. Po drugie kończą tam bieg autobusy podmiejskie. Po trzecie w Mydlnikach rozrasta się Akademia Rolnicza i część pasażerów jeździ z przesiadkami tramwaj - autobus. Po czwarte w weekendy działa giełda i ludu jest tam od cholery. Po piąte "12" ma wzmocnić najbardziej oblegany trakt do Dworca. Po szóste - mieszkańcy Rydla wrzuciliby nas wszystkich do szamba, bo mają już dość pisków "14" i "24" na starej pętli. Po siódme - kiedyś tak jeździła i cieszyła się dużym powodzeniem. Zatem należy powrócić do sprawdzonego wzorca. I po ósme - też sentyment do tej linii, która mknęła po wiadukcie na Balickiej. Zatem naprawdę uważam, że powinna jechać do końca - do Widoku. A co do zmian "2" - NIE. Musi być jakiś tram na Salwator spod Bagateli. Kiedyś "21", dziś "2" świetnie spełnia zadanie. Jedynie można byłoby ją puścić przez pl. Wszystkich Świętych, gdyby "5" skierowano do Salwatora przez Dunajewskiego. A właśnie co o tym sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
mtq Re: '12' - BRONOWICE CZY WIDOK ? 22.12.02, 17:16 Gość portalu: ADAŚ napisał(a): > A co do zmian "2" - NIE. Musi być jakiś tram na Salwator spod Bagateli. > Kiedyś "21", dziś "2" świetnie spełnia zadanie. Nie tak świetnie... > Jedynie można byłoby ją puścić przez pl. Wszystkich Świętych, gdyby "5" > skierowano do Salwatora przez Dunajewskiego. A właśnie co o tym sądzicie? Bardzo dobrze, ale wtedy i tak 2 można by zlikwidować :-)) Niewiele osób by tym jedziło, tylko babcie od cmentarza do cmentarza.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Moim zdaniem IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 22.12.02, 17:24 Uruchomienie 12 na pewno spowoduje spadek obciążenia na liniach z bronowic Nowych, ale nie zmniejszymy wtedy taboru bo nawet jeżeli frekwencja w 13 spadnie to i tak UFA są najbardziej potrzebne na odcinku Bieżanów-centrum, można więc zrobic tak: 24 dociągnąć do Widoku, a 12 do Rydla wtedy potrzeba tylko trzech brygad , czwarta dodatkowa na 24 ale bombi sa w zapasie, spadnie tłok w 2 i 7 konieczna jest tylko koordynacja: pierwsz a jedzie 7, po niej 2 i ost.12 , zas od centrum pierwsza jedzie 2, po niej 12 i ost 7 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: Moim zdaniem IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 22.12.02, 17:30 Aha! Z 16 można spokojnie pozdejmować trzy brygady i dobrze skoordynować z "17" i "22" wówczas nie ma Bola wszystko ok: 16: GT6+B4 2 szt i 2x105 1 szt: jadą z CAHTS np.00-20-40 21: 2x105 4 szt z HTS: 04-24-44 22: GT6+B4 13 szt z HTS: 08-28-48 17: GT6 3 szt z HTS: 14-34-54 i dokoordynować 20 od Centralnego tak jak 22 między 21 a 17 I nie będzie jak teraz że jada grupowo i dwa ostatnie wiozą powietrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus Re: Moim zdaniem IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 22.12.02, 22:41 Ludzie... ludzie, matkoboska, ludzie... #12 do BRONOWIC i przez basztową??? Nie dość, że nie odciążałaby trasy OS. WIDOK - DWORZEC GŁÓWNY, która jesrt oblegana jak cholera, nie dość, że woziłaby powietrze, to jeszcze zapychałaby niepotrzebnie basztową, a tam sytuacja i tak jest tragiczna... Jeżeli już #12, to tylko do WIDOKU... najlepiej przez pl. WW Świętych, obsługa solówkami. Lub przez basztową, ale kosztem piątki i ewentualnie dwójki... A tak najlepiej nie mieszać i zostawić jak jest... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: Moim zdaniem IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 22.12.02, 22:48 ja od początku njestem przeciwny Basztowej >>>>>> podwątek placWW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merphy ZA DUŻO KOMBINOWANIA IP: *.krakow.tdci.pl 23.12.02, 08:43 MI się wydaje że MPK nie będzie robiło rewolucji w rokładach i liniach żeby przywrócić 12...co najwyżje mozna zrobić cięcia na 5 .. ale tras nie ma co zmieniać ... i 12 na Basztową koniecznie .. trzeba odciążyć 4 i 13 :) bo na nich to i UFA są zapchane :) pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: ZA DUŻO KOMBINOWANIA IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 23.12.02, 08:50 Ale przede wszytskim Basztowa jest zapchana i doświadczenie codzienne pokazuje że np. 7 na odcinku Długa-Poczta Gł. jest szybciej niż 13 na 2x krótszym tym smym odcinku ale p. dworzec!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merphy Re: ZA DUŻO KOMBINOWANIA IP: *.krakow.tdci.pl 23.12.02, 09:07 Masz racje, ale wiesz starszym osobom nie wmówisz że jak pojediesz dalszą drogą będzie szybciej, znam wiele takich osób, ja wiem że 7 jedziesz szybciej bo często nią jade, ale niech to zrozumieją wszyscy, a co do Basztowej to obiąć 5 !! pozdro A co do Pl.WW śiętych to już pisałem że możńa by w okresie próbnym póscić przez Pl.WW i Basztwoą i prowadzić ankiety co ludzie by woleli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: ZA DUŻO KOMBINOWANIA IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 23.12.02, 09:16 Ale staruski cenią też bezpośredniość a z Bronowic, placu WW i poczty nic nie jedzie na Rakowice Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merphy Re: ZA DUŻO KOMBINOWANIA IP: *.krakow.tdci.pl 23.12.02, 09:20 Gość portalu: mouset napisał(a): > Ale staruski cenią też bezpośredniość a z Bronowic, placu WW i poczty nic nie > jedzie na Rakowice No racja :P ... i w sumie może i to dobry pomysł... zaczynasz mnie przekonywać do Pl.WW .. ale tak jak mówiłem okres próbny przez Pl.WW i ankietka czy dobrze czy źle ... pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: ZA DUŻO KOMBINOWANIA IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 23.12.02, 09:26 tylko żeby te ankiety były sensowne, zawsze my możemy "wspomóc" listownie mailownie i telefonicznie hihihihihihi takie konsultacje, ja myslę że powinno si e nawet od razu po świętach wysłać list do ZDiK w/s 12 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merphy Re: ZA DUŻO KOMBINOWANIA IP: *.krakow.tdci.pl 23.12.02, 09:32 Gość portalu: mouset napisał(a): > tylko żeby te ankiety były sensowne, zawsze my możemy "wspomóc" listownie > mailownie i telefonicznie hihihihihihi takie konsultacje, ja myslę że powinno > si e nawet od razu po świętach wysłać list do ZDiK w/s 12 No właśnie :) ..ale dobrze mówisz, my zawsze tam możemy wspomóc prawidłowy wybór :) .. telefonkiem lub jakimiś mailami :) ... ankieta to pewnie będzi ejednoa pytanie chcesz 12 czy nie ?? .. i powinni satć ludzie przed wejściem do tramwaju i pytać każdego :) ..ja bym co przsystanek wsiadął i wysiadał i mówił że chce :P pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: ZA DUŻO KOMBINOWANIA IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 23.12.02, 10:00 Musielibyśmy gdzieś jeszcze charakteryzatornię zrobić i zabrać ze sto ankiet albo więcej szybko w McDonalds wypełnić na kilka pochwalnych sposobów i wrzucic niepostrzeżenie, chociaż jak pamiętam ankity przy okazji nowych środków lokomocji to zainteresowanie było żadne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merphy Re: ZA DUŻO KOMBINOWANIA IP: *.krakow.tdci.pl 23.12.02, 10:42 Albo porostu, niech nie robią ankiet tylko niech siedzi 2 kolesi w solówce i niech liczą ile osób wsiada ile wysiada... a na szybach nakleiki że to linia tesotwa i wszelkie uwagi kierować do MPK ( wiadomo że nikt nie będzie nic kierował) i to chyba bedzie najlepsze poprstu zbadać frekwencje i na Pl.WW i na Basztowej... a na przystankach powinny się pojawić ulotki o tym że taka linia jeździ i powinny wisieć normalne rozkłądy jazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ TESTY IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 23.12.02, 21:15 Mam mieszane uczucia do trasy przez pl.WW. Obawiam się, że nie będzie dużej frekwencji. Solówka na "12"??? Kurde ciekawy widok, ale na dłuższą metę wkurzający. Jednak jeśli mamy robić testy, to zaryzykujmy. Sądzę, że wyjdzie lepiej, aby kursowała jednak przez Basztową i Dunajewskiego. Ja wiem, że nieraz szybciej jest naokoło (podany przykład "7"), ale wśród ludzi panuje stereotyp. Trudno byłoby ich przekonać. Jeśli już coś to "12" dałbym na Basztową, a "14" puściłbym "dołem" przez pl. WW. Ta raczej nie straciłaby na pasażerach. Oczywiście gwoli ścisłości przez Westerplatte i Lubicz. Tym samym "15" przez al. Pokoju, tak aby min. zrekompensować brak połączenia LOT z al. Pokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merphy Re: TESTY IP: *.krakow.tdci.pl 23.12.02, 22:22 Podpisuje się dwoma łapkami pod tym projektem !! Byle 15 na Pokoju :D .. i powót 12 ..ale pozyjemy zobaczymy co nam noy rok przyniesie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset nie ruszać "14"!! IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 23.12.02, 22:38 14 jest linią której popularność wzrosła czterokrotnie i puszczenie jej p. WW skończy sie źle!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merphy Re: nie ruszać '14'!! IP: *.krakow.tdci.pl 24.12.02, 20:13 No tys fakt ... ale co zrobić żeby Basztową odciążyć, najlepiej i najtaniej wyjdzie poprostu przystanek podwójny pod Lotem i nic więcej 0 zmian tras tramwajowych.. jedyne te tu wymienione #5 - CO 15 lub 20 MINUT .. (częściej nie ma sensu, naprawde) #12 - WIDOK - Karmelicka - Basztowa - Lubicz - RAKOWICE(linai jest potrzebna i to na tej trasie) #15 - PLASZÓW - Al.Pokoju - Lubicz - Baszotowa - CICHY KĄCIK (Al.Pokoju potrzebuje Cię 15stko !!:D ) Najlepiej jak by te zmiany weszły w zycie z dniem np. 1.02.2003 roku bez ankiet itp.... tak było by zaje...fajnie... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yzb Re: nie ruszać '14'!! IP: *.ksk.net.pl 24.12.02, 20:47 Gość portalu: merphy napisał(a): > #5 - CO 15 lub 20 MINUT .. (częściej nie ma sensu, naprawde) Poczatkowo tez tak twierdzilem, ale ostatnio bylem pare razy na al. Pokoju - nie w szczycie wprawdzie, ale w miedzyszczycie, czyli przy identycznej czestotliwosci jak w szczycie - i stwierdzam, ze 5 nie mozna ograniczyc, chyba zeby zrobic linie z os. Piastow w kier. Dworca oprocz 10. Ale tez nie jestem pewien bo nie wiem, jak wyglada 5 za Rondem Kocm. > #12 - WIDOK - Karmelicka - Basztowa - Lubicz - RAKOWICE(linai jest potrzebna i > to na tej trasie) Ehem. Ja bym tez bardzo chetnie poparl jakies wsparcie dla 6 i 24, np. takie: Qrdw. - Korona - Dworzec - Rakowice f=10 solo, ale na to raczej szanse sa zadne :(( > #15 - PLASZÓW - Al.Pokoju - Lubicz - Baszotowa - CICHY KĄCIK (Al.Pokoju > potrzebuje Cię 15stko !!:D ) Rowniez sie zgadzam, tylko Pleszow raczej a nie Plaszow :)))) No i przy okazji jestem zdecydowanym przeciwnikiem 7 do Plaszowa - do Centralnego to wydluzyc i minimum GT6! > Najlepiej jak by te zmiany weszły w zycie z dniem np. 1.02.2003 roku bez > ankiet itp.... tak było by zaje...fajnie... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merphy Re: nie ruszać '14'!! IP: *.krakow.tdci.pl 24.12.02, 21:20 Gość portalu: Yzb napisał(a): > Gość portalu: merphy napisał(a): > > > #5 - CO 15 lub 20 MINUT .. (częściej nie ma sensu, naprawde) > > Poczatkowo tez tak twierdzilem, ale ostatnio bylem pare razy na al. Pokoju - > nie w szczycie wprawdzie, ale w miedzyszczycie, czyli przy identycznej > czestotliwosci jak w szczycie - i stwierdzam, ze 5 nie mozna ograniczyc, chyba > zeby zrobic linie z os. Piastow w kier. Dworca oprocz 10. Ale tez nie jestem > pewien bo nie wiem, jak wyglada 5 za Rondem Kocm. Byłeś na Al.Pokoju :) ..ale tendy 5 nie jeździ :) .. nio ale jak mówisz że widziałeś że jednak ma frekwencje to oka :) to zostawiamy ją w spokoju... > > #12 - WIDOK - Karmelicka - Basztowa - Lubicz - RAKOWICE(linai jest potrzeb > na > i > > to na tej trasie) > > Ehem. Ja bym tez bardzo chetnie poparl jakies wsparcie dla 6 i 24, np. takie: > Qrdw. - Korona - Dworzec - Rakowice f=10 solo, ale na to raczej szanse sa > zadne :(( No niestey nikłe... bardziej prawdopodobne że puszczą coś z Qr2nowa do Huty > > #15 - PLASZÓW - Al.Pokoju - Lubicz - Baszotowa - CICHY KĄCIK (Al.Pokoju > > potrzebuje Cię 15stko !!:D ) > > Rowniez sie zgadzam, tylko Pleszow raczej a nie Plaszow :)))) Nio sorki :) ale wigilia tak zaczełem mysleć już o tramwaju na Płaszowie :) > No i przy okazji jestem zdecydowanym przeciwnikiem 7 do Plaszowa - do > Centralnego to wydluzyc i minimum GT6! Jak by 7 póścili na Płaszów ( nie PLESZÓW :P ) to Dąbie i cała Al.Pokoju robimy wjazd z siekierami na Płaszów .. bo dla nich zabierają nam wszsytko z Al.Pokoju..a już tego się troche zebrało ... 148 - bo szybciej mieskzańcy Płaszowa będa mieli Nowohucką 125 i 425 bo lepiej będzie dla nich przez nowy most teraz chcą 7 ... a my jej nie damy :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yzb Re: Moim zdaniem IP: *.ksk.net.pl 24.12.02, 17:39 Gość portalu: mouset napisał(a): > Uruchomienie 12 na pewno spowoduje spadek obciążenia na liniach z bronowic > Nowych, ale nie zmniejszymy wtedy taboru bo nawet jeżeli frekwencja w 13 > spadnie to i tak UFA są najbardziej potrzebne na odcinku Bieżanów-centrum, W tej chwili sa potrzebne jednakowo tu i tu. > można więc zrobic tak: 24 dociągnąć do Widoku, a 12 do Rydla wtedy potrzeba > tylko trzech brygad , czwarta dodatkowa na 24 ale bombi sa w zapasie, Fajnie, tylko ze do 24 wtedy juz pod Biprostalem nie wsiadziesz - musialyby byc ufa a nie bomby. Co jest jak najbardziej pozadane juz teraz :( > spadnie > tłok w 2 i 7 konieczna jest tylko koordynacja: pierwsz a jedzie 7, po niej 2 i > ost.12 , zas od centrum pierwsza jedzie 2, po niej 12 i ost 7 A co ma do tego 7? No do 2 to owszem moze troche, ale 12 to chyba nieszczegolnie spowoduje spadek frekwencji w 7. I nie ruszac 14! I do cholery w godzinach gieldy 24 ufo do Widoku niezaleznie od wszystkiego innego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merphy GIEŁDA RTV !! IP: *.krakow.tdci.pl 24.12.02, 20:19 DLa samej giełdy RTV powinno się póścić 12, a MPK ma w du....szy ludzi jadących na giełde...a tam raczje jeżdzą dorośli, a nie stare babcie za darmo :) ... ja w soboty i niedziele proponuje takie zmiany co tydzień !! : 4, 13 - od 6 do 14 UFA !! co 15 minut !! 8 - od 6 do 14 co 15 minut !! 2x105Na wystarczy :) 12 - oby jeździła ale wystarczy co 20 minut :) i mozna się pogodzić że jak będzie jeździła to będą to solówki .. :( 14, 24 - od 6 do 14 kursy do Bronowic Nowych !! koooniecznie !!! składy i częstotliwośc taka sama !! -ale cholera !! jaki sens jest żeby coś jeździło do Bronowci jak maa ludu mieszka 2 przsyatnki dalej na WIDOK !! pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yzb Re: GIEŁDA RTV !! IP: *.ksk.net.pl 24.12.02, 21:01 Gość portalu: merphy napisał(a): > DLa samej giełdy RTV powinno się póścić 12, a MPK ma w du....szy ludzi > jadących na giełde...a tam raczje jeżdzą dorośli, a nie stare babcie za > darmo :) ... > > ja w soboty i niedziele proponuje takie zmiany co tydzień !! : > > 4, 13 - od 6 do 14 UFA !! co 15 minut !! > 8 - od 6 do 14 co 15 minut !! 2x105Na wystarczy :) > 12 - oby jeździła ale wystarczy co 20 minut :) i mozna się pogodzić że jak > będzie jeździła to będą to solówki .. :( > > 14, 24 - od 6 do 14 kursy do Bronowic Nowych !! koooniecznie !!! składy i > częstotliwośc taka sama !! > > -ale cholera !! jaki sens jest żeby coś jeździło do Bronowci jak maa ludu > mieszka 2 przsyatnki dalej na WIDOK !! pozdro No wiec: 1) po cholere od 6 jak gielda sie zaczyna od ok. 8-9 2) wydluzenie 24 przy takiej samej f i bombach to bedzie masakra :( Ja proponuje: wariant a: sobota i niedziela 8-14: 4 - ufo f=20 8 - ufo f=20 12 - 2x105 f=20 13 - 2x105 f=10 14 - wydl. 2x105 f=20 (tylko niedlugo po 4, bo inaczej 4 bedzie puste, a 14 zaprane) 24 - wydl. ufo f=10 sobota 14-16: 4,8,12,13 - 2x105 f=20 14 do Rydla 2x105 f=20 24 do Rydla 2x105 f=10 niedziela 14-16: 4,8,12,13,14 - jak sobota 24 do Rydla ufo f=20 Czy jakos tak :) wariant b - nie tylko o gieldzie: sobota 8-16: 1,3,4,5,6,8,9,10,12,13,14,15,22 f=15 2x105 19,24 f=15 ufo 7,23 f=15 solo 2,11,18 f=20 solo 16,17,20,21 - nie wiem :) a niedziela jak w wariancie a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merphy Re: GIEŁDA RTV !! IP: *.krakow.tdci.pl 24.12.02, 21:14 > No wiec: > 1) po cholere od 6 jak gielda sie zaczyna od ok. 8-9 Po taką cholere że MPK nie zrobi tylu kominacji.. od 6 do 8 potem podmiana, potem do 14 znowu podmiana, a tak to sobie rano UFOKI wyjadą spokojnie na linie, potem zjadą koło 14 a z zajezdni wyjadą sobie 2x105Na > 2) wydluzenie 24 przy takiej samej f i bombach to bedzie masakra :( Ale i bedzie pełno tramów to jakoś 24 sobie poradzi :)... a frekwencja sobota niedziela od 6 - 14 co 10 minut potem co 20 Pomysły dobre :) ..ale raczje znając MPK to mało prawdopodobne.. najlepszym pomysłem i w miare wykonalnym byłoby poprostu puszczenie 14 i 24 do WIDOKU od 8- 14 .. i to w miaare by wystraczyło... ale dobry masz pomysł :).. tylko wiesz ... NIE MA TABORU .. to usłyszymy :( pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset zmiana! IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 26.12.02, 21:02 24 do widoku z jednym bombim więcej załatwia sprawę i giełdy i powszednich szczytów, na 12 3 szt GT6 pozdejmowane z 16 bo kursowanie jej co 10 minut w stadzie z 17 jest wqące, i przez plac WW!!!!!!! I zostawcie 5 w spokoju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ zmiana! IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 26.12.02, 22:01 Gość portalu: mouset napisał(a): "24" do Widoku nie pojedzie. Kiedyś już ciotka odpowiadała na sygnał czytelnika GK. Tym razem uwaga, nie brak taboru tylko brak takiej potrzeby był przyczyną. "16" ograniczyć też tak uważam. Za to "17" dać 2x105Na, tak samo "16" cały dzień. GT6 z "17" przerzucić na "12" i spróbować co z tego będzie. Sądzę, że przy trasie przez Basztową GT6 to będzie za mało. Przez pl.WW w sam raz. Sorrki Mouset, ale nadal myślę, że "12" do Widoku i przez Basztową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merphy Re: zmiana! IP: *.krakow.tdci.pl 27.12.02, 08:46 I tak kiedyś wywalą 24 z Bronowic... tylko kiedy to jest pytanie, bo boś nie wróże szybko otwarcia Tunelu pod Dwrocem. A z 16 i 17 się zgadzam :) ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: zmiana! IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 27.12.02, 11:24 A ja uważam że nie ma potrzeby dalszego zatrudniania Papugi Serwin, 24 do widoku rozwiąże problem zapakowanych 4 i 13 a 12 p ww zapewni wiele możliwości połączeń 12+6 albo 12+1 sa lepsze niż bezpośrednie połaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merphy Re: zmiana! IP: *.krakow.tdci.pl 27.12.02, 11:38 Gość portalu: mouset napisał(a): > A ja uważam że nie ma potrzeby dalszego zatrudniania Papugi Serwin, 24 do > widoku rozwiąże problem zapakowanych 4 i 13 a 12 p ww zapewni wiele możliwości > połączeń 12+6 albo 12+1 sa lepsze niż bezpośrednie połaczenia Oka, ale nie było by za dużo tłoku na tej pętli w Bronowicach Nowych ?? Ona ma tylko 2 tory + jeden awaryjny !! ... a będzie na niej zawracało 27 tramwajów na godzine !! ... 4, 8, 13, 24 - co 10 minut 12 - f=20 Więc jednak bym pozostał z tą 24 w Bronowicach.... a na czas giełdy RTV bym 14 i 24 do WIDOKU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ "12" - CZY POWSTANIE ? IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 27.12.02, 19:04 Ale się wątek rozszerzył. Przyznam, że świetną dyskusję tutaj prowadzimy. Muszę Wam za nią podziękować. Miło mi jest z tego powodu. Rozmawiamy tutaj o tym, jak o fakcie dokonanym - strasznie to fajne. Jednak nadal pozostaje kwestia najważniejsza. Czy Akademia Ekonomiczna wygra bój o prawdę ??? (Jak już wcześniej pisałem, kibicuję i wierzę, że tak). Jeśli tylko "komunikacyjni detektywi" jakakolwiek informacja bądź przeciek trafi do Was, natychmiast dajcie znać. Moje ucho i oko też są szeroko otwarte. Podzielę się z Wami każdym szczegółem. Liczę, że to będą pomyślne informacje. Aha i dołożę też info, że nie będzie już 2x105Na na "13" w wiadomych dla nas porach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus Samo UFO na #13??? IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 27.12.02, 23:47 HIP HIP HURRA, HIP HIP HURRA, HIP HIP HURRA HURRA HURRA!!! Skąd masz te radosne informacje, bo aż mi się wierzyć nie chce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ Samo UFO na #13??? IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 28.12.02, 10:04 Gość portalu: Locutus napisał(a): > HIP HIP HURRA, HIP HIP HURRA, HIP HIP HURRA HURRA HURRA!!! > > Skąd masz te radosne informacje, bo aż mi się wierzyć nie chce? O kurde Locutus, przepraszam. Źle odczytałeś moją informację. To z tymi UFAMI to było założenie, że jak uda się potwierdzić "12" to jeszcze będę mieć okazję dopowiedzieć, że na "13" same UFA, bo MPK tak zrobi. Jednak jak chcesz mogę w "Krakowskiej" zrobić rozpierduchę w sprawie tych dwóch brygad dwuwagonowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus Re: Samo UFO na #13??? IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 28.12.02, 12:17 Jak się nie powie o #13, to właśnie stamtąd pozyskają dodatkowy tabor na #12, znając logikę naszego MPK... ale poczekaj, już niedługo władze będą miały problemy, tylko ten jeden mailik do Norymbergi, który już się pisze, hehehe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: zmiana! IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 27.12.02, 20:45 Kursy do innej pętli w różne dni są dla MPK wykluczone>>>>>> 115 strategiczna, dlatego myśl dalej bo Papuga serwin Cię zadziobie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yzb Re: zmiana! IP: *.ksk.net.pl 28.12.02, 00:33 Gość portalu: mouset napisał(a): > Kursy do innej pętli w różne dni są dla MPK wykluczone>>>>>> > 115 strategiczna, > dlatego myśl dalej bo Papuga serwin Cię zadziobie A takie pop* warianty jak na 249, 239 czy 245 to sa mozliwe, tak? A wlasnie czy ktos wie czemu wlasciwie 103 do ok. 16 jezdzi do petli przy Obronnej, a pozniej dopiero wjezdza na gore? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus Re: zmiana! IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 28.12.02, 01:14 Mówi tymczasowy dyrektor MPK d/s przewozów, Locutus Serwin Drugi: Taki, a nie inny rozkład kursów wariantowych linii #103 jest spowodowany brakiem taboru w zajezdni Podgórze oraz pogarszającą się w tych godzinach sytuacją drogową na Dolnym Śląsku, a w szczególności w okolicach Wrocławia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merphy Re: zmiana! IP: *.krakow.tdci.pl 28.12.02, 09:20 Dziękuje za wyczerpującą odpowiedz, co do różnych pętli w różne dni tygodnia, to nie ma innej szansy nawet się nie wypuszaczam z pomysłem utworzenia 44, kosztem 14 .. bo MPK powie że chce mieć ciągłość w numeracji .. :( .. no nic pozdrawiam !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yzb Re: zmiana! IP: *.ksk.net.pl / 192.168.3.* 28.12.02, 14:27 Gość portalu: merphy napisał(a): > Dziękuje za wyczerpującą odpowiedz, co do różnych pętli w różne dni tygodnia, > to nie ma innej szansy nawet się nie wypuszaczam z pomysłem utworzenia 44, > kosztem 14 .. bo MPK powie że chce mieć ciągłość w numeracji .. :( .. no nic > pozdrawiam !! Czekaj zaciekawiles mnie: jakie 44 i gdzie Ty chcesz to 14 pociac?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merphy Re: zmiana! IP: *.krakow.tdci.pl 28.12.02, 17:11 > Czekaj zaciekawiles mnie: jakie 44 i gdzie Ty chcesz to 14 pociac?! No chodzi mi żeby zamiast 14 np. w weekndy jeździła 44 i dojeżdzała do Bronowic Nowych.... tak myśle co zorbić żeby lepszy dojazd był na tą giełde .. a 14 pociąć się raczje nie da .. bo co tam jest do cięcia .. jak f=20 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ "14" i "24" IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 28.12.02, 19:26 Wiem, że zależy Ci na lepszej trasie "14". Uważam, że najlepszym rozwiązaniem dla giełdy jest "12", która zapewni dowóz tam, gdzie jest największe zapotrzebowanie. Wiem, że sporo ludu jedzie z dalszych rejonów, jednak niemały odsetek tychże wsiada we własne auto, aby zaoszczędzić czas ???. Stąd też tam korki. Na "44" raczej nie poszłoby MPK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merphy "12" & "15" .. i udany 2003 rok :) IP: *.krakow.tdci.pl 28.12.02, 20:08 No masz racje :) nie ma co kombinować, wymyślać 44, przedłużać w weendy 14 i 24 do WIDOKU ..porostu już jak dadzą 12 to będzie lepiej :) .. ale jednak sądze że 12 jak przywrócą to po trasie: #12 BRONOWICE NOWE - Pl.Wszystkich - Westerplatte - RAKOWICE I może będzie lepiej niż ostatnio bo będzie jechałą do Widoku :) .. tym się pocieszam .. pozdrawiam .. i trzyma kciuka za jeszcze taką zmiane w 2003 roku :) : #15 PLESZÓW - Al.Pokoju - Basztowa - CICHY KACIK (TS Wisła)... Hi hi hi ... no cóż .. te zmiany i jestem SZCZĘŚLIWY :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yzb Re: '12' & '15' .. i udany 2003 rok :) IP: *.ksk.net.pl / 192.168.3.* 29.12.02, 01:17 Gość portalu: merphy napisał(a): > No masz racje :) nie ma co kombinować, wymyślać 44, przedłużać w weendy 14 i > 24 do WIDOKU ..porostu już jak dadzą 12 to będzie lepiej :) .. No... troche lepiej bedzie - tylko jeszcze nie pomysleliscie o jednej rzeczy: 12 jako dojazd na uczelnie moze jezdzic tylko w dni powszednie....... > I może będzie lepiej niż ostatnio bo będzie jechałą do Widoku :) A co kiedys do Rydla jezdzila? Bo ja juz nie wiem jak to bylo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merphy Re: '12' & '15' .. i udany 2003 rok :) IP: *.krakow.tdci.pl 29.12.02, 08:40 Właśnie, mogą ją dać tylko od pon do pt ... ale w weekendy nie ma problemu z taborem więc mogła by też spokojnie jeździć calutki tydzień ... bo tak to lipa i dalej będzie tłok w czasie jazdy na giełde :( DO 99 roku jeździła z RAKOWIC przez Basztową do WIDOKU ...po reformie jeździła Z BRONOWIC przez Pl.Wszystkich DO WIECZYSTEJ .. więc trasa WIDOK - Plac - RAKOWICE może okazać się nie zła ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekw74 Re: '12' & '15' .. i udany 2003 rok :) IP: *.interpab.com.pl / 192.168.0.* 29.12.02, 09:46 Gość portalu: merphy napisał(a): >> DO 99 roku jeździła z RAKOWIC przez Basztową do WIDOKU ...po reformie jeździła > Z BRONOWIC przez Pl.Wszystkich DO WIECZYSTEJ .. więc trasa WIDOK - Plac - > RAKOWICE może okazać się nie zła ... Nawet bardzo dobra. Daje połączenie spod Poczty Gł. do Rakowic, nie dubluje się za mocno z czwórką, no i nie dodaje tłoku na Basztowej. Moze tylko za mocno kręci na odcinku Bagatela-Dworzec, ale siódemka też kręci i jakoś jest dobrze. Malutki problem jest z tym, ze na odcinku Bagatela-Filharmonia może kołowacić nietutejszych. Bo oto zobaczą dwójkę jadącą w stronę Bagateli z napisem "Rakowice", a za chwilę dwunastkę jadącą w przeciwnym kierunku, też z napisem "Rakowice" i im się wszystko pomyrda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus Sidl. Hloubětin IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 29.12.02, 12:08 Etam... jak byłem w Pradze, to pamiętam moje początkowe zaskoczenie - widzę tamtejszą #3 z napisem Sidl. Hloubětin za szybką, a z drugiej strony nadjeżdża #8 z takim samym napisem na wyświetlaczu. Wyjąłem plan miasta, zanalizowałem tamtejszą sieć komunikacyjną i wszystko stało się jasne. Więc młotki z innych miast nie powinny mieć zbyt wielkich problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ '12' & '15' .. i udany 2003 rok :) IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 29.12.02, 10:07 Gość portalu: Yzb napisał(a): > No... troche lepiej bedzie - tylko jeszcze nie pomysleliscie o jednej rzeczy: > 12 jako dojazd na uczelnie moze jezdzic tylko w dni powszednie....... Po pierwsze w soboty i w niedziele na obydwu uczelniach odbywają się zajęcia (Akademia Pedagogiczna, Akademia Ekonomiczna). Nie wszyscy jadą samochodami. Po drugie najczęściej w soboty i w niedziele ludzie jadą na cmentarz i Ci zawsze na pętli biadolą, że nie ma "12" i nie ma "12". Sam kiedyś słyszałem, jak "92" kursowała na kilka dni przed 1.11. Dlatego uważam następujące godziny kursowania za optymalne: PN-PT: 5.00 - 20.00 SOB-ND: 8.00 - 18.00 (co 20 minut rzecz jasna) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merphy '12' & '15' .. - ostateczny plan IP: *.krakow.tdci.pl 29.12.02, 11:37 No to w końcu jak można były by ustalić ostateczną wersje ?? #12 Trasa: WIDOK - Plac.WW - Westerplatte - RAKOWICE f=20 PON-PT - 5-20 SOB, NIED - 8-20 TABOR: solo 105Na - więcej MPK na pewno nie da ..:( #15 Trasa: PLESZÓW - Al.Pokoju - CICHY KĄCIK f=20 PON-NIE 5-22 TABOR: Gt6 Myśle że tak można dać od 1 marca ... a jak to będzie nie wypał to po waskoacjach wrócić do nienormalnej normalności... pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekw74 Re: '12' & '15' .. - ostateczny plan IP: *.interpab.com.pl / 192.168.0.* 29.12.02, 12:07 Gość portalu: merphy napisał(a): > No to w końcu jak można były by ustalić ostateczną wersje ?? > > #12 > Trasa: WIDOK - Plac.WW - Westerplatte - RAKOWICE > f=20 PON-PT - 5-20 SOB, NIED - 8-20 > TABOR: solo 105Na - więcej MPK na pewno nie da ..:( I tak będzie dobrze. Solówa nie będzie tak bardzo blokować np. Dominikańskiej i Westerplatte, a połączenie jest - i to się liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yzb Re: '12' & '15' .. - ostateczny plan IP: *.ksk.net.pl / 192.168.3.* 29.12.02, 15:22 Gość portalu: merphy napisał(a): > #12 > Trasa: WIDOK - Plac.WW - Westerplatte - RAKOWICE > f=20 PON-PT - 5-20 SOB, NIED - 8-20 > TABOR: solo 105Na - więcej MPK na pewno nie da ..:( W sumie po wysluchaniu waszych argumentow sam bym sie chyba przychylil jednak do wersji przez WW. Ale nie ze wzgledu na korki na Basztowej :) W weekendy to chyba nawet krocej mogloby jezdzic. > #15 > Trasa: PLESZÓW - Al.Pokoju - CICHY KĄCIK > f=20 PON-NIE 5-22 > TABOR: Gt6 > > Myśle że tak można dać od 1 marca ... a jak to będzie nie wypał to po > waskoacjach wrócić do nienormalnej normalności... pozdro No wiec czemu nie... tylko to GT6 mi sie tu nie za bardzo podoba. W sumie to zalezy od tego, czy duzo ludzi teraz jezdzi z okolic koncowek na Pokoju, czy jada cala trase... Na poczatek why not? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: zmiana! IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 28.12.02, 10:43 Gość portalu: Yzb napisał(a): > A takie pop* warianty jak na 249, 239 czy 245 to sa mozliwe, tak? kochany to jest gmina wójcie kumie zróbże kurs do Kaszowa czy Bukowa i koniec, a ty siedź cicho bo jeszcze wójt Ci 204 zabierze A wlasnie czy ktos wie czemu wlasciwie 103 do ok. 16 jezdzi do petli przy Obron > nej, a pozniej dopiero > wjezdza na gore? Bo pętla Wydział Farmacji jest do 16 parkingiem kiedyś był jazz bo była jakaś uroczystość wieczorem i 103 wjechał i cofał się bo nie miał szans nawrócić hihihihiihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yzb Re: zmiana! IP: *.ksk.net.pl / 192.168.3.* 28.12.02, 14:30 Gość portalu: mouset napisał(a): > > A takie pop* warianty jak na 249, 239 czy 245 to sa mozliwe, tak? > kochany to jest gmina wójcie kumie zróbże kurs do Kaszowa czy Bukowa i koniec, > a ty siedź cicho bo jeszcze wójt Ci 204 zabierze Nie zabierze bo to linia miejska :P Tak czy tak to jest bez sensu, ja nie wiem jakim cudem ludzie wiedza ktoredy jedzie ktory 239, bo ja za jasna cholere tego nie moge zajarzyc. Kazdy wariant powinien miec inny numer i tyle. A wlasnie a 100 to tez gmina? > Bo pętla Wydział Farmacji jest do 16 parkingiem kiedyś był jazz bo była jakaś > uroczystość wieczorem i 103 wjechał i cofał się bo nie miał szans nawrócić > hihihihiihi OK dziekuje za informacje. To jest ostatnio chyba jedyne logiczne wytlumaczenie czegokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: zmiana! IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 29.12.02, 20:06 Gość portalu: Yzb napisał(a): > Nie zabierze bo to linia miejska :P nie do końca > Tak czy tak to jest bez sensu, ja nie wiem jakim cudem ludzie wiedza ktoredy > jedzie ktory 239, bo ja za jasna cholere tego nie moge zajarzyc. Kazdy wariant > powinien miec inny numer i tyle. Nie jest to konieczne bo własciwie tych wariantów jest dwa , max ekstremalne kursy ma 2 razy wożąc wołowice do szkoły i odwrotnie > A wlasnie a 100 to tez gmina? o co chodzi? > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yzb Re: zmiana! IP: *.ksk.net.pl / 192.168.3.* 29.12.02, 20:56 Gość portalu: mouset napisał(a): > > Nie zabierze bo to linia miejska :P > nie do końca Wieliczka za to nie placi, oplata na calej trasie miejska, a na polowie trasy spelnia role linii miedzyosiedlowej. > > Tak czy tak to jest bez sensu, ja nie wiem jakim cudem ludzie wiedza ktore > dy > > jedzie ktory 239, bo ja za jasna cholere tego nie moge zajarzyc. Kazdy > wariant > > powinien miec inny numer i tyle. > Nie jest to konieczne bo własciwie tych wariantów jest dwa , max ekstremalne > kursy ma 2 razy wożąc wołowice do szkoły i odwrotnie Tak czy tak na rozkladzie sa chyba 4 warianty. > > A wlasnie a 100 to tez gmina? > o co chodzi? No o to ze polowa kursow jest do Salwatora, polowa do Ronda Grunwaldzkiego i zadna gmina tu nie musi opiniowac podzialu na 2 linie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: zmiana! IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 30.12.02, 07:40 Gość portalu: Yzb napisał(a): Wieliczka za to nie placi, oplata na calej trasie miejska, a na polowie trasy spelnia role linii miedzyosiedlowej. Musi byc taka opłata bo 204 jechałby pusty tylko tak wieliczka mogła powalczyc z busami dając większą dotację a im większa dotacja tym większy wpływ > Tak czy tak na rozkladzie sa chyba 4 warianty. Ale dwa z nich to kursy szkolne p. Wołowice natomiast pozostałe dwa fakt przydałoby się rozdzielić i stworzyć 219 > No o to ze polowa kursow jest do Salwatora, polowa do Ronda Grunwaldzkiego i > zadna gmina tu nie musi opiniowac podzialu na 2 linie. Mpk pisze na swoim www że trasa podstawowa to Salwador a warianty hihihihi są do Grunwaldu Odpowiedz Link Zgłoś
carling Re: zmiana! 30.12.02, 01:57 Gość portalu: mouset napisał(a): > Gość portalu: Yzb napisał(a): > > > A wlasnie czy ktos wie czemu wlasciwie 103 do ok. 16 jezdzi do petli przy Obro > n > > nej, a pozniej dopiero > > wjezdza na gore? > Bo pętla Wydział Farmacji jest do 16 parkingiem kiedyś był jazz bo była jakaś > uroczystość wieczorem i 103 wjechał i cofał się bo nie miał szans nawrócić > hihihihiihi Kilka lat temu było parę napadów na studentki idące z "dolnej" pętli i UJ (chyba) poprosił? MPK o wydłużenie 103 po zmroku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus Re: zmiana! IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 30.12.02, 02:39 mmm... piękne, młode studentki, sam bym ponapadał ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: zmiana! IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 30.12.02, 07:37 Coś w tym jest bo faktycznie akademiki prosiły o to wydłużenie ale napady zdarzały się na ścieżce od pętli tramwajowej Prokocim do akademików, jeszcze przed erą HitoTesco diabeł mówił dobranoc tam w dzień Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar Re: SENSACJA !!! IP: Stella.NET:* / 172.16.2.* 29.12.02, 23:16 i bardzo dobrze ze sie domaga.moze z nowym prezydentem bedzie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ SENSACJA !!! IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 31.12.02, 17:50 Gość portalu: mar napisał(a): > i bardzo dobrze ze sie domaga.moze z nowym prezydentem bedzie lepiej. Jakoś mu się w tej kwestii dobrze patrzy, ale mogą to być tylko pozory. OBY NIE !!! Może Majcher ma wykłady na AE, wtedy "12" wróci na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "12"- KIBIC MACIE JAKIEŚ PRZECIEKI IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 04.01.03, 09:27 Ponieważ nie czytuję Gazety Wyborczej w "papierowym" wydaniu, czy spotkaliście się może z czymś nowym w "wiadomej" sprawie. Bo tak ucichło. Czekam na najlepiej dobre informacje. POZDRO "12"-KIBIC, czyli Adaś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merphy Re: MACIE JAKIEŚ PRZECIEKI IP: *.krakow.tdci.pl 04.01.03, 09:58 Chyba narazie żadych informacji w tej sprawie, jak coś ja wyczytam to dam znać :) pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ MEJBI IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 05.01.03, 20:21 A może by taki tabor na "12" ??? komunikacja.krakow.w.interia.pl/krakow/tramwaje/zabytki/4n127-12.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
lech20 MEJBI 06.01.03, 15:32 Fajna fotka, jednak na "12" proponuję tradycyjne 2x105Na. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ MEJBI IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 06.01.03, 19:51 lech20 napisał(a): > Fajna fotka, jednak na "12" proponuję tradycyjne 2x105Na. No pewnie, że tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ OTÓŻ SŁYSZAŁEM ... IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 10.01.03, 20:21 ... że pewien student Akademii Ekonomicznej i jednocześnie mieszkaniec os. Widok (hehehe) zatelefonował dziś do GK, mówiąc iż nie życzy sobie lekceważenia go przez MPK. Stwierdził, że konieczne jest reaktywowanie linii tramwajowej nr "12" z osiedla do Rakowic oraz obsadzenie wszystkich "13" składami trójwagonowymi. Mamy czytać o tym podobno jutro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Hehehehe IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 10.01.03, 20:24 Ciekaw jestem czy odpowiedź CHWDFS będzie taka jak dzisiaj czyli "nie podpisano stosownej umowy z miastem sralalalal" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ Hehehehe IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 10.01.03, 20:26 Gość portalu: mouset napisał(a): > Ciekaw jestem czy odpowiedź CHWDFS będzie taka jak dzisiaj czyli > "nie podpisano stosownej umowy z miastem sralalalal" Może się Mouset okazać, że to będzie powiedzenie roku 2003. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba203 Re: Hehehehe IP: *.biezanow.net 12.01.03, 15:41 Gość portalu: mouset napisał(a): > CHWDFS Nie wydaje się Wam, że trochę przeginacie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merphy Kiedy ta 12 :) IP: *.krakow.tdci.pl 12.01.03, 17:19 Ka bym tego nie robił ... tym bardziej nie mój CHWDFS ... I co jaka odpowiedz była ??? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ Kiedy ta 12 IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 12.01.03, 17:56 Gość portalu: merphy napisał(a): > I co jaka odpowiedz była ??? :) Sęk w tym, że w sobotnim wydaniu "Gzaety Krakowskiej" nie było nic na ten temat. Może będzie w poniedziałkowym wydaniu ??? Odpowiedz Link Zgłoś
lech20 Re: Kiedy ta 12 12.01.03, 18:07 Ja czuję przez skórę, że sprawa jeszcze w styczniu powróci "na wokandę". A ponowne uruchomienie "12" obstawiam na marzec albo wrześnien. Jednak się nie upieram. To są tylko moje przeczucia. Żadnych wtyk, jak co po niektórzy tutaj, nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ Kiedy ta 12 IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 12.01.03, 18:18 Jeziu Jeziu, cio ja był dał, zieby zobacić "dwunaśtke" psi cmientaziu. A tak serio, to ja tam wolę na razie o tym nie myśleć. Czekam cierpliwie na pozytywne zakończenie sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: Kiedy ta 12 IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 12.01.03, 18:52 W poniedziałkowym nigdy nie ma interwencji , a co z listem pewnego zwolennika 12 czy już posłany??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ Kiedy ta 12 IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 12.01.03, 18:59 Gość portalu: mouset napisał(a): > W poniedziałkowym nigdy nie ma interwencji , a co z listem pewnego zwolennika > 12 czy już posłany??? Teraz już są (jakieś wcześniej niewydrukowane domyślam się). Pojawiają się w poniedziałki od ponad miesiąca. List ten pewien czytelnik DOMYŚLAM się, posłany został w grudniu. I oczywiście nie wydrukowali. No chyba, że szykują "coś większego". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: Kiedy ta 12 IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 12.01.03, 19:12 Tylko żeby nie popieprzyli szczegółów np że 12 z Krowodrzy Górki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merphy Re: Kiedy ta 12 i 15 ?? IP: *.krakow.tdci.pl 12.01.03, 19:44 Oby oby ja też bym typował że w marcu jak coś to 12 ruszy :) ... a jak się uda to trzeba zrobić jakąś wielką akcje 15 przez Al.Pokoju :) .. hi hi hi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: Kiedy ta 12 i 15 ?? IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 12.01.03, 19:56 Ktpo miał wysłać list , Ty czy malopolanin? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ Re: Kiedy ta 12 i 15 ?? IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 12.01.03, 19:57 Gość portalu: merphy napisał(a): > to trzeba zrobić jakąś wielką akcje 15 przez Al.Pokoju :) .. hi hi hi Powtarzam się, ale masz moje poparcie w tej sprawie. Ciekawe co się z tym dzieje ? Trzeba czekać na jakieś info od Małopolanina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merphy Re: Kiedy ta 12 i 15 ?? IP: *.krakow.tdci.pl 12.01.03, 20:10 > Powtarzam się, ale masz moje poparcie w tej sprawie. > Ciekawe co się z tym dzieje ? Co do 12 ..to chyba się dzieje coś ... a co do 15 to sam nie wiem .. ale już nie raz wysyłąłąem maila do MPK .. i nei dostałem odpowiedzi .. może zaostro napisałem ?? .. > Trzeba czekać na jakieś info od Małopolanina. No dokładnie .. oby jakieś dobre wieśći :) Moje hasło :) DAJCIE NAM 12 i 15 !!! ZABIERZCIE 428 !!! ZRÓBCIE COŚ z 16 i 17 !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ Kiedy ta 12 i 15 ?? IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 12.01.03, 20:16 Gość portalu: merphy napisał(a): > Moje hasło :) > > DAJCIE NAM 12 i 15 !!! ZABIERZCIE 428 !!! ZRÓBCIE COŚ z 16 i 17 !!! A ja uścislę. "429" do Piachu - dać za to "192" "16" przez pół co 20 minut wymiennie z "17" (wg schematu Pavlacka) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: Kiedy ta 12 i 15 ?? IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 12.01.03, 20:31 Pewiem czytelnik z Kuznicy K bardzo się wkurzył wymijającą odpowiedzią F Serwin i nzadzwoni jutro domagając się wyjaśnień dlaczego umowa z miastem przeszkadza połączeniu 428 i 192 oraz zamianie taboru 14 z 16 Odpowiedz Link Zgłoś
yzb 16,17,20,21 17.01.03, 19:38 > "16" przez pół co 20 minut wymiennie z "17" (wg schematu Pavlacka) Ja proponuje drobna poprawke: kolejnosc jazdy od Mistrzejowic/os. Piastow: 16,17,20,21 wszytsko f=20 i 20 skrocona do Centralnego. Sklady sobie wymyslcie, bo nie wiem, co dac. Odpowiedz Link Zgłoś
malopolanin W sprawie "15", "115" itd. 12.01.03, 21:16 Próbowałem tą sprawą zainteresować Gazetę, niestety bez rezultatu. Nie zajęli się tą sprawą jak kiedyś krótkim "152". Do MPK nie wysyłałem, bo i tak dostanę odmowną odpowiedź z "poważnymi" argumentami przeciw. Jeśli ktoś chce tą petycję służę - proszę o maila. Ślijcie tam gdzie uważacie, że to przyniesie rezultat. Może do Pana Prezydenta? Przecież w swoim programie obiecywał "tramwaje dwa razy częściej". Wiem, że to taki chwyt reklamowy na wybory, ale akurat proponowane reformy autobusów i tramwajów w rejonie Dąbia nie będą NIC kosztować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ DĄBIE IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 12.01.03, 21:29 Trzeba po prostu wysłać do "Krakowskiej" i czekać jak wydrukują. Przynajmniej tyle można spróbować. Inaczej nic się nie osiągnie. Albo jeszcze prościej zadzwonić jako wzburzony pasażer z Dabia i domagać się powrotu "15" na trasę przedstawiając redaktorowi argumenty za ściągnięciem "15" z Mogilskiej. Tylko jak przedszkolakowi czyli dokładnie i niech pisze słowo po słowie, bo znowu coś pochrzani. Ja mogę to zrobić, ale nieprędko, bo nie mam możliwości w pracy (ludzie słyszą !!!). Odpowiedz Link Zgłoś
malopolanin Re: DĄBIE 12.01.03, 21:33 Puszczę Ci ostateczną wersję jeszcze raz na skrzynkę. Parę osób już (podobno) wysłało. Może wydrukują... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ DĄBIE IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 12.01.03, 21:36 malopolanin napisał: > Puszczę Ci ostateczną wersję jeszcze raz na skrzynkę. Parę osób już (podobno) > wysłało. Może wydrukują... OK - no to czekam. pozdro ADAŚ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Frustrator IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 12.01.03, 21:46 Gość portalu: ADAŚ napisał(a): . Tylko > jak przedszkolakowi czyli dokładnie i niech pisze słowo po słowie, bo znowu coś pochrzani. No właśnie o 428 ostatnio w ogóle nie wspomniał matołek, w dodatku jak z nim gadałem to "musiał sobie zapisać" osioł! oni razem nieźle z FS współgrają Ja mogę to zrobić, ale nieprędko, bo nie mam możliwości w pracy > (ludzie słyszą !!!). O tak u mnie już się dziwowali czemu dzwonię jako Mistrzejowice hihihihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merphy Re: Frustrator IP: *.krakow.tdci.pl 12.01.03, 22:06 He he he :D ... jedyne co morzemy zrobić to do gazety pisać dzownić i do MPK wysłać maile...ja napisałem ostatnio o 15 i dopsiałęm na koniec .. "zapewne Pani odpowie że nie ma taboru - to jest totalna bzdura bo taboru więcj nie trzeba żeby dać 15 przez Al.Pokoju.... i pragne dodać że odpowiedz że wozokilometry są określone też jest bzdurą bo trasa wcale nie jest dłuższa " ... i już na żaden mail nei dostałem nigdy odpowiedzi :( ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: Frustrator IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 12.01.03, 22:11 Jezeli tak napisałeś to na pewno redaktorki nie zrozumiały, podejrzewam że moga nie wiedzieć gdzie 15 jeździ Odpowiedz Link Zgłoś
lech20 "92" 14.01.03, 14:50 Patrzcie na to. Jak może być "92" to czemu nie "12" - hihihi www.komunikacja.krakow.pl/fotka/index.php?art=200301 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ Re: '92' IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 14.01.03, 17:29 Hehehe "Widoczanie" nie obraziliby się na coś takiego. Nie obraziliby się nawet gdyby każda "8", "13" była UFEM - no i kursowała "12" 2x105Na. Odpowiedz Link Zgłoś
lech20 WIDOK OŚ. 16.01.03, 11:21 Ale póki co robią z ludzi na Widoku bałwanów zamieniając przysłowiową "siekierkę na kijek". A ludzi robią bałwanów, a sami nimi są w tym naszym MPK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: WIDOK OŚ. IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 16.01.03, 18:54 Zdolność przewozowa z Widoku wzrośnie tylko po wydłużeniu 14 lub 24 albo po uruchomieniu 12 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ WIDOK OŚ. IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 18.01.03, 13:45 Gość portalu: mouset napisał(a): > Zdolność przewozowa z Widoku wzrośnie tylko po wydłużeniu 14 lub 24 albo po > uruchomieniu 12 Ja proszę o to ostatnie - hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ WIDOK OŚ. IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 18.01.03, 13:46 Aha, szkoda że nie jestem tamtejszym radnym. Widok miałby "12" - cholera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: WIDOK OŚ. IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 18.01.03, 22:18 Wiesz , przez telefon to można być nie tylko radnym hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset SENSACJA Powraca IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 03.02.03, 07:48 DP z 03.02.03: Mają tereny, nie mają pieniędzy W cieniu szkieletora Akademia Ekonomiczna będzie się starała o pomoc miasta w zakresie utworzenia centrum wystawienniczo-konferencyjnego. W sobotę prezydent Krakowa Jacek Majchrowski spotkał się z rektorem Akademii Ekonomicznej, odwiedził też tereny i budynki, które akademia niedawno pozyskała. - Akademia przedstawiła prezydentowi, jakie obecnie możliwości ma uczelnia, szczególnie po zakupieniu terenu i hal od Agencji Mienia Wojskowego. Niestety, sama uczelnia nie ma środków na ich zagospodarowanie i chcielibyśmy zrobić to z miastem - tłumaczy Maciej Bóbr, rzecznik AE. Akademia Ekonomiczna chciała też pozyskać pobliski budynek NOT, zwany szkieletorem. Został on jednak wystawiony na sprzedaż i cena wywoławcza wynosi ponad 24 mln złotych. - To oczywiście przekracza możliwości uczelni, ale będziemy śledzić tę sprawę, bo może pojawią się jakieś nowe możliwości - mówi Maciej Bóbr. Jak powiedział, na sobotnim spotkaniu rozpatrywana była też kwestia bezpieczeństwa - rektor prosił o częstszą obecność strażników miejskich w okolicach kampusu, ponieważ ostatnio notuje się tam coraz więcej włamań do samochodów i kradzieży samych aut. Władze uczelni zwróciły się też do prezydenta o przywrócenie linii 12, której likwidacja pogorszyła komunikację w tym rejonie. (SIE) YES YES YES!!!!!!!!!!! I zabrać z tej cholernej 16!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merphy Re: SENSACJA Powraca IP: *.krakow.tdci.pl 03.02.03, 08:46 ŁOOOOO ... Ta Akademia nieźle : Chcą 12 :) Chcą coć z robić ze szkieletem :D No no .. ja jestem pełen podziwu, żeby choć coś z teg wyszło .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ MAJCHER MUSI ZADZIAŁAĆ IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 03.02.03, 17:17 Jak Majcher załatwi przywrócenie "12" to wyślę mu list z podziękowaniami własnoręcznie napisany. I tak jak Mouset napisał - wycofujemy z "16" 2x105Na, przerzucamy na "17", albo na "12". Podgórze czwartą brygadę dosypie i będzie spoko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ I JESZCZE JEDNO IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 03.02.03, 17:23 Już o tym pisałem, ale przypomnę. Przenieść przystanek tramwajowy za skrzyżowanie z Lubomirskiego w stronę Rakowic. Wtedy będzie zaraz przed wejściem na uczelnię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: I JESZCZE JEDNO IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 04.02.03, 08:14 Zaraz pisze do Filki w tejże sprawie, muszę tylko napocić się z tłumaczeniem ile i czego jexdzi na 16 oraz gdzie jadą 16 i 17 Odpowiedz Link Zgłoś
lech20 MAJCHERKOWA "DWUNASTKA" 04.02.03, 09:25 Coś przeczuwam, że się uda z tą "12". Jak już zawrócono głowę "najwyższej instancji" w Krakowie, to coś z tego będzie. I rzeczywiście pociachać "16" zgodnie z ideą Adasia i przerzucić wozy na "12" - najlepiej 3 sztuki GT6, a 2x105Na dorzuci Podgórze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: MAJCHERKOWA 'DWUNASTKA' IP: *.cm-uj.krakow.pl 04.02.03, 11:24 Max czas przejazdu wynosiłby ok 32 minut czyli wystarczyłyby 4 brygady GT6 w zupełności, zaletą tego rozwiązania byłaby możliwość podmiany tych tramów na 1 i 14 aby zaoszczędzic wieczorem Odpowiedz Link Zgłoś
lech20 Re: MAJCHERKOWA 'DWUNASTKA' 04.02.03, 11:26 Gość portalu: mouset napisał(a): > Max czas przejazdu wynosiłby ok 32 minut czyli wystarczyłyby 4 brygady GT6 w > zupełności, zaletą tego rozwiązania byłaby możliwość podmiany tych tramów na 1 > i 14 aby zaoszczędzic wieczorem Spokojnie w dzień powszedni do 19-20, a w soboty i niedziele do 17-18. Co 20 minut, of kors. ADAŚ !!! Będzie ta "12" - coś czuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ MAJCHERKOWA 'DWUNASTKA' IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 04.02.03, 18:38 lech20 napisał: > ADAŚ !!! Będzie ta "12" - coś czuję. Mam nadzieję, że czujesz to tak na serio, a nie jaja sobie robisz. Bo jak nie to Ci nakopię do szmat - hihihi. Ale tak poważenie - TRZYMAM MOCNO KCIUKI - Majcher DZIAŁAJ !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus Re: MAJCHERKOWA 'DWUNASTKA' IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 04.02.03, 23:12 Znając logikę naszego wspaniałego przewoźnika dwunastka zostanie obsłużona przez zajezdnię Podgórze, kosztem trzynastki, z której zdejmie się wszystkie ufa, pozostawiając je natomiast na ósemce. Dam sobie za to paznokieć uciąć. Odpowiedz Link Zgłoś
lech20 Re: MAJCHERKOWA 'DWUNASTKA' 05.02.03, 09:50 Gość portalu: Locutus napisał(a): > Dam sobie za to paznokieć uciąć. Ja Ci na to nie pozwolę. Adaś pewnie też. A jak potną "13" to my potniemy im na przykład oponki w autach służbowych - hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: MAJCHERKOWA 'DWUNASTKA' IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 05.02.03, 14:50 Pomyśl! 12 odciąży 8 wiec z 8 zdejmie się ufa, a poza tym 12 zawsze była NH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ Re: MAJCHERKOWA 'DWUNASTKA' IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 05.02.03, 21:01 Gość portalu: mouset napisał(a): > Pomyśl! 12 odciąży 8 wiec z 8 zdejmie się ufa, a poza tym 12 zawsze była NH. No tu Cię Mouset Adaś musi poprawić, bo nie zawsze. Nawet przez bardzo długie lata "12" obsługiwało Brożka 2x105Na, zresztą tak jak "11". Tylko "2" była z Huty. Po reformie "12" dali z New Huta (2 "akwaria", a potem "stodwójki"). Ale do rzeczy. Obcinać to im tylko pozwolę, a nawet doradzę "16". Łapy precz od reszty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: MAJCHERKOWA 'DWUNASTKA' IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 05.02.03, 21:55 A 17 jak się nie poprawi też do piachu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus Re: MAJCHERKOWA 'DWUNASTKA' IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 06.02.03, 01:54 A MPK się strasznie przejmie waszymi propozycjami i radami. Już to widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset NASZA 'DWUNASTKA' IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 17.02.03, 19:13 12-01 kupujemy T4 od MPK i hajda Rakowice - Bronowice w wolnych chwilach kursujemy do Kopca Wandy hehe 12-02 z reklamą Falcka , całe czerwone 119+519 zgodnie ze starą tradycją 12-03 , 12-04 czekamy na złotych sponsorów, tylko nie TPsa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ NASZA 'DWUNASTKA' IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 17.02.03, 19:17 Gość portalu: mouset napisał(a): > 12-03 , 12-04 czekamy na złotych sponsorów, tylko nie TPsa Może Milka, ale co na to świstak??? A jeśli nie czekolada, to proponuję Mocnego Fulla z gębami Ferdka i cyca Waldusia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: NASZA 'DWUNASTKA' IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 17.02.03, 19:18 A może Filka??? A Litewka siedzi i zawija je w te sreberka hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ NASZA 'DWUNASTKA' IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 17.02.03, 19:19 Gość portalu: mouset napisał(a): > A może Filka??? A Litewka siedzi i zawija je w te sreberka hehehe A ciotka na to "NIEMOŻLIWE". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus Re: NASZA 'DWUNASTKA' IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 18.02.03, 05:07 ROTFL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: NASZA 'DWUNASTKA' IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 18.02.03, 07:50 Hmmm Odpowiedz Link Zgłoś
adas29 DO PAVLACKA 18.02.03, 09:30 Pavlack, Ty jesteś dobry w te "klocki" - ba nawet bardzo dobry. Dałbyś radę zrobić z jakieś bulwy "dwunastkę" z Krakowa. Fajna fotka byłaby z tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset 12-03 IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 18.02.03, 23:18 na 12-03 proponuję zabytek, codziennie inny aby się nie zmęczyły Odpowiedz Link Zgłoś
adas29 12-04 19.02.03, 10:44 Gość portalu: mouset napisał(a): > na 12-03 proponuję zabytek, codziennie inny aby się nie zmęczyły a na 12-04 NGT6/2 - hehehehehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: 12-04 IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 19.02.03, 22:05 Słusznie rhytm is a dancer, również na Rakowickiej, byłby to gorący pociąg CocaColi hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ 12-04 IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 21.02.03, 20:58 Gość portalu: mouset napisał(a): > Słusznie rhytm is a dancer, również na Rakowickiej, byłby to gorący pociąg > CocaColi hehehe A Pepsi, żeby nie być gorsza (ba nawet lepsza) zafunduje składy 2x105Na (lub 2xbulwa) na "2" i "11" - hahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: 12-04 IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 21.02.03, 22:35 A Hoop Cola trzeci , lub PoloCockta ale producentem jest......... Zbyszko więc może nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: SENSACJA Powraca IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 27.02.03, 08:21 Czekając na Bosackiej na autobus , w cieniu szkieletora zobaczyłem tabuny studentów AE przechodzące pod dworcem, są to potencjalni klienci 12, na p[ewno w ciągu 20 minut znalazłoby się 30 osób idących na rynek, może rozpropagujemy tą myśl wśród ekonomistów? Odpowiedz Link Zgłoś
adas29 SENSACJA Powraca 27.02.03, 11:29 Gość portalu: mouset napisał(a): > Czekając na Bosackiej na autobus , w cieniu szkieletora zobaczyłem tabuny > studentów AE przechodzące pod dworcem, są to potencjalni klienci 12, na pewno > w ciągu 20 minut znalazłoby się 30 osób idących na rynek, może rozpropagujemy > tą myśl wśród ekonomistów? Ba nawet więcej niż 30. A AE chyba nie zrezygnuje z zamierzeń. OBY !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: SENSACJA Powraca IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 27.02.03, 22:48 Oto moja propozycja poczatku maniefestu Kołodko i 428 do piachu! 16 co druga do piachu Dawać 12!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus Re: SENSACJA Powraca IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 28.02.03, 03:38 A z logiką MPK to będą jeszcze solówki na #13 po wprowadzeniu dwunastki ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ PROPOZYCJA IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 16.03.03, 19:23 W związku z tym, że PKP Zakład Przewozów Regionalnych sukcesywnie prowadzi się do samounicestwienia, proponuję tabor, którego u nich wcale nie keine przeznaczyć do obsługi ... "12". Wyobrażacie sobie NBC między Rakowicami a Widokiem. Kuba proponuje nawet "żółtki - kibelki". Jak dla mnie może być. A w razie awarii sieci wypuści się spalinówkę razem z trzema bezprzedziałowcami klasy drugiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ KOLEJNE WCIELENIE IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 16.03.03, 20:58 zp.lo3.wroc.pl/~tomek/tournee.php?p=7416 Chmm, ciekawe Swoją drogą wzięłoby się od nich ten wagon (zwróćcie uwagę na jego numer), zrobiło NG, dorobiło kikuta z przodu i byłby kolejny ufok (z zachowaniem kolejności numeracji) na "13". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: KOLEJNE WCIELENIE IP: 217.96.109.* 16.03.03, 22:21 A NBC na 24 chachacha Odpowiedz Link Zgłoś
adas29 HUBERTOHYRKOVA SONDA 25.03.03, 08:51 Na www.komunikacja.krakow.pl , Hyrki i Huberciki pytają się o linię "12". Oczywiście już zagłosowałem. Pewnie wiecie jak. Czy to może przekazane zostanie do odpowiednich władz ??? Odpowiedz Link Zgłoś
tymon2 Re: HUBERTOHYRKOVA SONDA 25.03.03, 09:09 adas29 napisał: > Na www.komunikacja.krakow.pl , Hyrki i Huberciki pytają się o linię "12". > Oczywiście już zagłosowałem. Pewnie wiecie jak. > Czy to może przekazane zostanie do odpowiednich władz ??? Ja też zagłosowałe, ale nie powiem jak :PP Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: HUBERTOHYRKOVA SONDA 25.03.03, 10:55 Ja też zagłosowałem, oczywiście na NIE :)) Odpowiedz Link Zgłoś
adas29 Re: HUBERTOHYRKOVA SONDA 25.03.03, 12:53 kuba203 napisał: > Ja też zagłosowałem, oczywiście na NIE :)) I tak wróci - hehehe. Kuba, jak pojedziemy na wieś to Cię zostawię na pętli i bedziesz czekał na autobus, który pojedzie dopiero za parę ładnych godzin. Hjahjahjahja i TU KUBUSIE przeciwko mnie !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: HUBERTOHYRKOVA SONDA IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 25.03.03, 17:10 Zostaw go w Brzoskwini to przynajmniej będzie fota Omni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ Re: HUBERTOHYRKOVA SONDA IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 25.03.03, 18:01 Gość portalu: mouset napisał(a): > Zostaw go w Brzoskwini to przynajmniej będzie fota Omni No pewnie. Wywiozę go do Giebułtowa i każę czekać na "220". Ale jak będę mieć lepszy humor to zlituję się zawiozę go do Zbydniowic i powiem, żeby czekał na tramwaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: HUBERTOHYRKOVA SONDA IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 25.03.03, 18:28 Głosowałeś na 12 p Basztową czy WW? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ Re: HUBERTOHYRKOVA SONDA IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 25.03.03, 18:34 Gość portalu: mouset napisał(a): > Głosowałeś na 12 p Basztową czy WW? Przekonaliście mnie do WW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: HUBERTOHYRKOVA SONDA IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 25.03.03, 18:39 I słusznie !!!!!! Chciałem oddac więcej głosów ale qrde jest to zablokowane hihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus Re: HUBERTOHYRKOVA SONDA IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 26.03.03, 00:27 Ja zagłosowałem na NIE Jutro wpadnę w szkole do wszystkich pracowni komputerowych i zagłosuję z każdego komputera na NIE Będzie jakieś 50 głosów więcej, hłe hłe... Odpowiedz Link Zgłoś
adas29 Re: HUBERTOHYRKOVA SONDA 26.03.03, 08:34 Gość portalu: Locutus napisał(a): > Ja zagłosowałem na NIE > > Jutro wpadnę w szkole do wszystkich pracowni komputerowych i zagłosuję z > każdego komputera na NIE > > Będzie jakieś 50 głosów więcej, hłe hłe... Bo akurat się Tobą będą przejmować - nie pochlebiaj sobie Locusie - metalusie. Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: HUBERTOHYRKOVA SONDA 26.03.03, 15:53 Hehehe, ale zauważyliście, że ta sonda jest tendencyjna? Od razu na starcie jest zaznaczone "NIE" ;PP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ Re: HUBERTOHYRKOVA SONDA IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 26.03.03, 21:34 kuba203 napisał: > Hehehe, ale zauważyliście, że ta sonda jest tendencyjna? Od razu na starcie > jest zaznaczone "NIE" ;PP Anoooo, masz rację - hihihihi. Tylko jakby z kolei byłoby pierwsze "TAK" to też można by zarzucić tendencyjność. I tak źle i tak niedobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: HUBERTOHYRKOVA SONDA 27.03.03, 17:04 Gość portalu: ADAŚ napisał(a): > Tylko jakby z kolei byłoby pierwsze "TAK" to też można by zarzucić > tendencyjność. I tak źle i tak niedobrze. Niekoniecznie, tak, jak jest, jest lepiej moim skromnym zdaniem ;PP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hacker Re: HUBERTOHYRKOVA SONDA IP: *.krakow.tdci.pl 27.03.03, 17:43 Da sie łattw oddać 2134345 głosó na raz .. wystarczy usuwac pliki "cookie" ... ale czy wtedy sonda ma sens ?? chociaż sam tak zrobiłem na TAK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ CO Z "12" HISTORYCZNĄ IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 06.04.03, 10:40 Kiedyś "Dziennik Polski" pisał o uruchomieniu historycznej (???) linii "12" z okazji jubileuszu Cmentarza Rakowickiego. Chyba miało być to w maju. Czy miłośnicy znają jakieś szczegóły na ten temat ??? Proszę się ze mną koniecznie podzielić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: CO Z '12' HISTORYCZNĄ IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 06.04.03, 10:47 No fakt Adasiu było cuś takiego, hehe , ale pewnie nie ma taboru albo coś nie tak w dzielnicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ Re: CO Z '12' HISTORYCZNĄ IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 06.04.03, 11:00 Gość portalu: mouset napisał(a): > No fakt Adasiu było cuś takiego, hehe , ale pewnie nie ma taboru albo coś nie > tak w dzielnicy Wcale mnie by to nie zdziwiło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ Kiedy ta "wyjątkowa" linia zadebiutuje IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 20.04.03, 09:42 Czy ktoś wie, kiedy ma ruszyć niby historyczna "12". Chciałbym wiedzieć, bo wszcząć chcę na nowo raban w tej sprawie w miediach krakowskich przy okazji. I sprawić, aby ponownie była "teraźniejszą" a nie jakąś tam "historyczną". Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: Kiedy ta 'wyjątkowa' linia zadebiutuje 20.04.03, 12:06 Miało być w maju, będzie w maju. Spokojnie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ Re: Kiedy ta 'wyjątkowa' linia zadebiutuje IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 20.04.03, 12:09 pavlack napisał: > Miało być w maju, będzie w maju. Spokojnie :-) Obawiam się, że MPK będzie miało niespokojne majówki - hihihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: Kiedy ta 'wyjątkowa' linia zadebiutuje IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 22.04.03, 10:58 A kiedy na stałe? od paxdziernika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ Re: Kiedy ta 'wyjątkowa' linia zadebiutuje IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 22.04.03, 19:19 Gość portalu: mouset napisał(a): > A kiedy na stałe? od paxdziernika? Jak dla mnie to nawet od jutra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ Jak szybko uruchomić dwunastkę IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 22.04.03, 19:26 Otóż mój plan: Jedziemy w kilka osób na oś. Widok. Wpadamy do dwuwagonowej "8" z turbanami na głowach krzycząc, że jesteśmy wysłannikami Filomeny Bin Laden. Każemy motormanowi założyć tablice "12" i jechać na Rakowice. W międzyczasie dokonujmy hipnozy i ten już sam jedzie jej trasą. Za chwilę robimy to samo z jeszcze trzema "ósemkami". Po wszystkim dzwonimy na Brożka informując, że trzeba posłać rezerwy na "8", bo tamte "gdzieś zniknęły". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: Jak szybko uruchomić dwunastkę IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 22.04.03, 19:29 Buaqchachacha!!!! Najlepiej porwać ufoki z ósemki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ Re: Jak szybko uruchomić dwunastkę IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 22.04.03, 19:57 Gość portalu: mouset napisał(a): > Buaqchachacha!!!! > > Najlepiej porwać ufoki z ósemki A to by tym z Akademii Ekonomicznej gały z orbit powyskawiwały na taki widok na Rakowickiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ Re: Kiedy ta 'wyjątkowa' linia zadebiutuje IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 20.04.03, 12:10 Pavlack - dzięki za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ Już maj... IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 14.05.03, 21:26 Wiecie coś na temat tej historycznej "12" ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus Naprawdę? A ja myślałem, że styczeń :-P IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 15.05.03, 00:06 W gazecie wyborczej pisało, że ma kursować zabytkowy tramwaj - przez jeden dzień na #12, przez drugi na #2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ A może tak prasę ... IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 02.06.03, 18:07 ... zaskarżyć do Trybunału Najwyższego Klubu 428 za rozsiewanie plotek o historycznej "12". Mouset z racji tego, że jest najstarszy i doświadczony niech zostanie sędzią i prokuratorem zarazem (to na pewno zapewni sprawiedliwy wyrok - hihihi). Ja będę oskarżycielem posiłkowym - hehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: A może tak prasę ... IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 02.06.03, 21:07 Tak , tak taki skład jest najbardziej obiektywny dla tej sprawy, na obiektywnego obserwatora proponuję Locutusa hihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus Re: A może tak prasę ... IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 03.06.03, 00:37 A ja mogę robić za obrońcę. Będę bronił Mouseta przed obślinionymi ryjami zasranych pismaków :-P Chociaż obiektywnym obserwatorem mogę być... albo lepiej całą ławą przysięgłych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: A może tak prasę ... IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 03.06.03, 00:53 Sąd sądem ale sprawiedliwość musi byc po naszej stronie hehehehe, dawać 12, precz z 428!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ AKCJA PROMOCYJNA IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 19.06.03, 20:24 Mam pomysła cyce !!! Wynajmijmy sobie "enkę", otablicujmy "12" i kursujmy na trasie WIDOK - WW - CM. RAKOWICKI. Ponadto zawieśmy wielkie transparenty: "PRZYWRÓCIĆ 12 Z WIDOKU DO CMENTARZA" i "428 DO PIACHU - 192 DLA MISTRZEJOWICZAN" Będziemy przy okazji zbierać podpisy pod petycją powrotu "12" na trasę i jednocześnie pod wnioskiem o postawienie "428" w stan ostatecznej likwidacji i przejęcie jej przez "192" na odcinku RONDO MOG - MISTRZEJOWICE. Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: AKCJA PROMOCYJNA 19.06.03, 21:10 Ależ proszę bardzo - wynajęcie zabytkowego wagonu kosztuje ok. 175 za godzinę :D I miłej zabawy życzę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ Re: AKCJA PROMOCYJNA IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 19.06.03, 21:12 pavlack napisał: > Ależ proszę bardzo - wynajęcie zabytkowego wagonu kosztuje ok. 175 za godzinę Spoko - nawet nie tak dużo. A co do zabawy, to wcale nie będziemy się bawić tylko CIĘŻKO PRACOWAĆ, tyle że w przyjemnych okolicznościach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ AKCJA PROMOCYJNA IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 19.06.03, 21:29 Tak przeczuwam, że byłbyś jednym z pierwszych którzy staliby na trasie i focili ten skład. Nie mam racji, Pavlack ??? Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: AKCJA PROMOCYJNA 19.06.03, 21:37 Gość portalu: ADAŚ napisał(a): > pavlack napisał: > > > Ależ proszę bardzo - wynajęcie zabytkowego wagonu kosztuje ok. 175 za godz > inę > > Spoko - nawet nie tak dużo. Ale żeby taka akcja przyniosła skutek, to powinno to przynajmniej przez 6-8 godzin jeździć. A wtedy to już jest 1200-1500 zł. Stać Was na to? :D > A co do zabawy, to wcale nie będziemy się bawić tylko CIĘŻKO PRACOWAĆ, tyle że > w przyjemnych okolicznościach. A to już postanowione, że wynajmujecie? :D W każdym razie miłej pracy ;-P A co do focenia - będę focił, a co, każda okazja jest dobra :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ Re: AKCJA PROMOCYJNA IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 19.06.03, 21:43 pavlack napisał: > Ale żeby taka akcja przyniosła skutek, to powinno to przynajmniej przez 6-8 > godzin jeździć. A wtedy to już jest 1200-1500 zł. Stać Was na to? :D Myślę, że moja firma w zamian za reklamowy transparent wydałaby kasę na coś takiego. Moi bosowie co prawda mają w dupie czy "12" jeździ czy nie, bo mają owszem "12" ale swoich luksusowych aut, o chałupach nie wspomnę, ale każda reklama jest dobra. > A co do focenia - będę focił, a co, każda okazja jest dobra :-) No to Adaś Ci pomacha do kadru. Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: AKCJA PROMOCYJNA 19.06.03, 22:20 Gość portalu: ADAŚ napisał(a): > Myślę, że moja firma w zamian za reklamowy transparent wydałaby kasę na coś > takiego. Moi bosowie co prawda mają w dupie czy "12" jeździ czy nie, bo mają > owszem "12" ale swoich luksusowych aut, o chałupach nie wspomnę, ale każda > reklama jest dobra. Hehehe, no to niech Adaś załatwia eNkę na 12 :D Powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus Re: AKCJA PROMOCYJNA IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 19.06.03, 22:39 Adaś... a może po prostu zwykły GT6 wynająć... żeby wyglądało bardziej realistycznie, co? :-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: AKCJA PROMOCYJNA IP: 217.96.109.* 19.06.03, 22:55 Wynajmijmy cokolwiek, uwielbiam happeningi, zwłaszcza antyabsurdalne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ AKCJA PROMOCYJNA IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 19.06.03, 23:07 Myślę, że zebralibyśmy w cholerę podpisów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Tytuł akcji IP: 217.96.109.* 19.06.03, 23:11 1. Precz z idiotyzmem lub 2. Obywatelu skomunikuj się sam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ Re: Tytuł akcji IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 19.06.03, 23:13 Gość portalu: mouset napisał(a): > 1. Precz z idiotyzmem > > lub > > 2. Obywatelu skomunikuj się sam! i wsiądź z nami do "12" - podaruj sobie chFilkę przyjemności. Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Tytuł akcji 20.06.03, 20:44 Możecie liczyć na mój antypodpis, hehe ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ Re: Tytuł akcji IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 20.06.03, 20:49 kuba203 napisał: > Możecie liczyć na mój antypodpis, hehe ;)) Anty - to Ci będzie potrzebny, ale biotyk na bóle tylnej części Twojego ciała jak Ci Klub "428" skopie zad za dywersję i szerzenie kłamliwej propagandy - hihihi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus Re: Tytuł akcji IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 21.06.03, 00:11 Ja nie wiem, czy na to antybiotyki pomagają, ale chyba nie bardzo. Zresztą niech się organ kompetentny w postaci v-ce prezesa klubu, doktora Mouseta wypowie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ SENSACJA !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.03, 19:42 Ma ktoś ochotę na suchara - może Ty Loki??? Wiem, że je lubisz hihihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus Re: SENSACJA !!! IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 10.08.03, 00:11 Ciszej, ciszej!!! Wystarczy, że białe myszki za głośno mi tupią... A jak mrówki w hodowli hałasują... po prostu wytrzymać się nie da - aż łeb pęka :-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ Re: SENSACJA !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.03, 09:21 Myślę, że jakbyś pojechał ufokiem na "13" a potem przesiadł się do dwuskładu na "12", ból od razu by Ci przeszedł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus Re: SENSACJA !!! IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 11.08.03, 01:23 nie sądzę. za to sen mi doskonale zrobił. tylko co godzinę musiałem wstawać, bo mnie strasznie suszyło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ Re: SENSACJA !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.03, 08:05 Gość portalu: Locutus napisał(a): > nie sądzę. za to sen mi doskonale zrobił. tylko co godzinę musiałem wstawać, bo mnie strasznie suszyło... Taki komunikacyjny kac heheh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus Re: SENSACJA !!! IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 12.08.03, 04:04 No co ja poradzę na to, że lubię tokaja i przedkładam go nad każdy inny alkohol (no może poza Jasiem Wędrowniczkiem, którego lubię bardziej)... Ehh... a dzisiaj jadę do Gliwic z kolei... i boję się o przesiadki :-P :-* LOKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ Re: SENSACJA !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.03, 09:01 Gość portalu: Locutus napisał(a): > Ehh... a dzisiaj jadę do Gliwic z kolei... i boję się o przesiadki :-P To wsiądź do takiego pociągu, który bezpośrednio jedzie do Gliwic np. "Bieszczady" rej. Krynica/Zagórz - Gliowice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus Re: SENSACJA !!! IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 14.08.03, 01:23 NIE STAĆ MNIE NA WOŻENIE DUPY POŚPIECHAMI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ Re: SENSACJA !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.03, 23:44 Gość portalu: Locutus napisał(a): > NIE STAĆ MNIE NA WOŻENIE DUPY POŚPIECHAMI!!! A na piwsko we Voyage to Cię stać bąku !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: SENSACJA !!! IP: *.ghnet.pl 15.08.03, 22:22 Nie jest drogie co potwierdzam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ SENSACJA !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.03, 14:30 Czy tym tramwaje, dojadę na Rakowice hihihi ??? ams1.lo3.wroc.pl/tomek/duze/01/26011.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Przyjemne z pożytecznym IP: 62.233.214.* 03.02.04, 21:29 Czyli 228 do piachu 208 do Bronowic, a dalej pojadą 12, którą przywrócić należy NATYCHMIAST!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gicek O co chodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.04, 21:56 Co z 208,228 bo nie moge znależc w postach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: O co chodzi IP: 62.233.214.* 03.02.04, 22:37 To że te linie mają niczym nieuzasadniony przywilej dojeżdżąnia do Dworca, szkoda 3 autobusów skoro jedne mógłby kursować z Balic a i tu zastanowiłbym sie czy nie skrócić do Szczyglic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gicek Re: O co chodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.04, 23:02 Zgadza się tylko czy ktoś chce to zmienić, czy w jakieś prasie jest coś o tym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ Dawać 12 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.04, 23:12 Adaś jest nawalony, ale na tyle trzeźwy aby wykrzyczeć "DAWAĆ 12" !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tramway3 Re: Dawać 12 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.04, 23:17 I z pod Bagateli będziesz jechał na Rakowice przez Franciszkańską-chyba jesteś nawalony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ Re: Dawać 12 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.04, 23:18 "12" na pl.WW po to, aby odciążyć "8" !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tramway3 Re: Dawać 12 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.04, 23:22 To #13 poślij przez WW 2x 105 , # 3 NGT6 i UFO-ki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: Dawać 12 IP: 62.233.214.* 03.02.04, 23:43 To może być oprócz tego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus Sushi... IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 04.02.04, 02:33 Nawaliłeś się beze mnie! A może jeszcze z Miśkiem K i Kubą, co? O wy dranie jedne!!! A ja tak czekam na rejs parostatkiem... ROTFL Pzdr. LOKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ Re: Sushi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.04, 05:48 Kuba i Misiek K robili wczoraj swoje. Ja sie nawaliłem z innej okazji. A tankowałem tequile. Chyba za dużo do baku wlałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: Sushi... IP: 62.233.214.* 17.02.04, 21:58 Ale już wszyscy trzeźwi więc trochę sportu: dawać 12! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus PRECZ DO 428, 428 DO PIACHU, 12 NA TRASĘ! IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 17.02.04, 23:09 Ja ostatnio usiłuję nie trzeźwieć... ale teraz jestem trzeźwy jak świnia :-( Pzdr. LOKI Odpowiedz Link Zgłoś