18.04.06, 12:35
hej, czy to prawda że lepiej iść na studia dzienne płatne na prywatnej uczeli
niż na wieczorowe na państwowoej, jestem w 2 klasie Lo i wciąż nie wiem na
jakie studia chce isć , moze mi zaproponujecie cos fajnego , ciekawego ,
jeszcze sie nie zdecydowłam do końca ale zdawac bę pol i ang na rozsz , i do
tego matme i biologie ,... radźcie
Obserwuj wątek
    • Gość: * Re: studia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 13:23
      Każdego interesuje i ciekawi coś innego. Jesteś w 2 klasie więc masz jeszczeczas zorientować się co Ci najbardziej będzie "kręcić" np. podczas gdy bedziesz sie uczyć do matury, gdy odwiedzisz uczelnie na dniach otwartych i dowiesz się czegos więcej.

Osobiście bym wybrała wieczorowe. Być mozę dlatego, ze jetsem na AE i widzę jak to wygląda. Na wieczorowych jets bardzo zblizony program do dziennych, ponato zawsze można sobie załatwic jakąś drobną dorywczą pracę. Dodatkowym plusem jest to, ze państowe uczelnie mają jakąś tradycję, wsród pracodawców sa bardziej znane. Prywatne to nowość i nie każdy może się w tym orientować. TAk czy inaczej najlepiej to wpierw startowac na dzienne na państową a martwić się można jak się nie dostanie.
      • Gość: ascanias Re: studia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 13:39
        Przede wszystkim musisz sobie opdowiedzieć na pytanie co Cie najbardziej
        interesuje ,polecam Ci stronkę :www.studiuj.pl,tam znajduje się m.in,test
        osobowoąci ,ktory pozwoli Ci na okreslenie twoich preferenji.Co do studiów
        wieczorowych ,również studiuję na AE i wcale nie uważam ,że w tym systemie sa
        dobre wieczorowe,po pierwsze sa drogie ,po drugie wieksze szanse masz znaleźć
        pracę ( na studiach) studiując jednak zaocznie ( glównie w pierwszych latach)
        ale cóż decyzja należy do Ciebie.Co do prywatnych -odradzam wszelkiego rodzaju
        KSW,na Filipa,Szkółki Zarządzania i Garncarstwa ;)itp.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka