Dodaj do ulubionych

Umowa przedwstępna.

19.04.06, 13:30
Witam wszystkich mieszkańców OE.
Jako, że zamierzam za jakiś czas do Was dołączyć (Ateny), mam takie pytanka:
O co należy pytać podczas podpisywania umowy przedwstępnej (oprócz samej
umowy), co i gdzie sprawdzać, i w ogóle na co warto zwrócić uwagę?
Myślę, że pytam w dobrym źródle, skoro Wy to już przechodziliście.
Kredyt - gdzie braliście, i jakie macie doświadczenia? Bo będę potrzebował.
Za wszelkie odpowiedzi serdeczne dzięki :)
Obserwuj wątek
    • dyzko Re: Umowa przedwstępna. 19.04.06, 14:39
      jam z pragi:)
      pytać możesz o wszystko ale i tak umowę musisz podpisać w wersji przedstawionej
      przez novomaar! z prezesem o zadnych zmianach nie pogadasz bo i tak całymi
      dniami jest zajęty (oczywiście według lachonów z biura sprzedaży) przy czym
      osobiście byłem świadkiem jak jednego razu (mając oczywiście wazne spotkanie)
      pykał sobie w internecie co rewelacyjnie widać było przez okno!:) w sumie to
      nic nie sprawdzałem, spytałem tylko na forum o księgi i jakaś sympatyczna
      osóbka udzieliła mi satysfakcjonującej odp.:) zresztą zbyt duża to inwestycja
      żeby robili jakieś grube przekręty;) kredycik w millenium-wg. mnie najlepsze
      warunki i obsługa ok! pzdr
      • misqu Re: Umowa przedwstępna. 19.04.06, 14:46
        Zgadzam się z przedmówcą, wiele nie wynegocjujesz. Co do kredytu to brałem w
        fortis bank wtedy miał najlepszą ofertę na rynku. Teraz pewnie się to zmieniło.
        Proponuję Ci abys z kredytem udał się do Open Finance lub Expandera. Nie wezmą
        grosza a przedstawią Ci wszystkie propozycje banków, powiedzą jakie papierki są
        potrzebne itd. Wypełnią i złożą wniosek do banków za Ciebie. Ja byłem w Open
        Finance nawet nie musiałem się do Novo Maaru fatygować po papiery developera,
        sami po nie przyjechali. A kredyt załatwiłem we dwie wizyty w openie i jedną w
        banku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka