Dodaj do ulubionych

KIEDY NOWE AUTOBUSY???

IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 23.12.02, 00:17
Tak, tak, wiem doskonale, że do "końca roku"... tylko tak się głupio składa,
że ten "koniec roku" to już za tydzień... a o autobusach nadal ani słychu ani
widu... czy ktoś coś wie, czy też wszyscy fotosyntezują jak ja?
Obserwuj wątek
    • Gość: mouset Re: KIEDY NOWE AUTOBUSY??? IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 23.12.02, 08:39
      Dostaqwy będą opóźnione bo nie ma kasy żeby za nie zapłacić, ma się znaleźć jak
      majcher weźmie się za kontrolę marszrut i finansów w MPK
      • Gość: Locutus OH FUCK! IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 23.12.02, 21:29
        ŻE CO KURWA???????????????????? OPÓŹNIONE????????????? A MOŻE NAWET
        ANULOWANE????????????? KURWAKURWAKURWAKURWA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • pavlack Re: OH FUCK! 23.12.02, 21:35
          Gość portalu: Locutus napisał(a):

<ciach :-)>

Spokojnie, spokojnie, mouset chyba przesadza, jak już zakontraktowali te busy
          to muszą je kupić :-)
          Problem jest inny: Jelcz nie nadąża z produkcją ;-) I pod koniec listopada to
          chyba 2 M121MB z 15 zamówionych mieli gotowe :-)
          • Gość: Locutus Re: OH FUCK! IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 23.12.02, 21:47
            Uffff... to trochę odetchnąłem z ulgą... ale i tak się martwię... my tu
            marzyliśmy o Volvo, Mercedesach i takich tam, MPK marzyło zapewne przynajmniej
            o jelczach, a tu rzeczywistość dodała swoje trzy grosze... skończymy, jak
            śląsk...
            • Gość: mouset Re: OH FUCK! IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 23.12.02, 22:42
              Scania Kapena owszem sprzedaje busy na pniu ale odbiorca musi byc wiarygodny,
              nie da nikt na kredyt bez poręczeń, a miasto nie da poręczenia bo dotacja
              załata dziurę
          • pavlack Re: OH FUCK! 24.12.02, 23:38
            pavlack napisał:

> Spokojnie, spokojnie, mouset chyba przesadza, jak już zakontraktowali te busy
            > to muszą je kupić :-)

Dowiedziałem się conieco:
            - 13 Jelczy M121MB ma przyjść do końca roku (pewnie w Sylwestra przyjadą :-P),
            a 2 w przyszłym
            - Scanie OmniCity na przełomie stycznia/lutego 2003
            • Gość: Locutus dzięx IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 25.12.02, 15:58
              Właśnie tego mi było trzeba... ciekawe jakimi szczególami wyposażenia nowe
              autobusy będą się różniły od tych z poprzednich dostaw?
              • pavlack Re: dzięx 25.12.02, 21:10

> Właśnie tego mi było trzeba... ciekawe jakimi szczególami wyposażenia nowe
                > autobusy będą się różniły od tych z poprzednich dostaw?

Najważniejsze nie jest wyposażenie, ale to, że przełożenie tylnego mostu
                zmieniono z 5,86 do 5,125 i dzięki temu te Jelcze bedą mniej paliły, szybciej
                jeździły i mniej hałasowały :-)
                • Gość: TOMEKW74 Re: dzięx IP: *.interpab.com.pl / 192.168.0.* 25.12.02, 22:06
                  pavlack napisał:

> Najważniejsze nie jest wyposażenie, ale to, że przełożenie tylnego mostu
                  > zmieniono z 5,86 do 5,125 i dzięki temu te Jelcze bedą mniej paliły, szybciej
                  > jeździły i mniej hałasowały :-)

Qrde, ale Wy jesteście fachowcy w te klocki. Aż mi głupio. I jeszcze na
                  dodatek mieszkam na wygnaniu. Aż mi się chce płakać... A propos strony
                  pavlacka - super jest! Czekam na nowe zdjątka!
                  • pavlack Re: dzięx 25.12.02, 22:42
                    Gość portalu: TOMEKW74 napisał(a):

> Qrde, ale Wy jesteście fachowcy w te klocki. Aż mi głupio. I jeszcze na
                    > dodatek mieszkam na wygnaniu. Aż mi się chce płakać... A propos strony
                    > pavlacka - super jest! Czekam na nowe zdjątka!

Tego akurat się dowiedziałem z forum Infobusa (www.infobus.com.pl) :-P

A co do strony - dzięki, niedługo postaram się zeskanować zdjęcia z imprezy
                    T4+B4 :-)
                    • Gość: mouset DD456-468?? IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 26.12.02, 21:35
                      Tak może byc od Nowego Roku??
                      Czyli tak jak dawno q mówiłem!!
                      Co niektórzy zarzucali mi pisz\ąc że będzie po 5 sztuk jelczy scanii i manów
                      Ciekawe czy MPK zlituje się i nową linię ufunduje czy też będzie trzeba
                      planować imprezę ikarusową na wiosnę
                      • pavlack Re: DD456-468?? 26.12.02, 21:37
                        Gość portalu: mouset napisał(a):

> Tak może byc od Nowego Roku??
                        > Czyli tak jak dawno q mówiłem!!
                        > Co niektórzy zarzucali mi pisz\ąc że będzie po 5 sztuk jelczy scanii i manów

Ja od początku twierdziłem, że będzie 15 Jelczy krótkich, 5 długich i 5
                        Scanii :-)

> Ciekawe czy MPK zlituje się i nową linię ufunduje czy też będzie trzeba
                        > planować imprezę ikarusową na wiosnę

Podobno 502 ma być już w pełni niskopodłogowa. Poza tym kasowane nie będą Ikary
                        a Jelcze 120M :-)
                        • kuba203 Re: DD456-468?? 26.12.02, 22:36
                          Jakie DD? Jelcze krótkie mają przecie DJ! :)
                          • Gość: Locutus DJ6XX IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 26.12.02, 22:55
                            I nie są numerowane od 400, ale od 600 (w szczególności uwielbiam bieńczyckiego
                            BJ666 z ostatniej dostawy)... no właśnie - czy one pójdą do Duchackiej, czy do
                            Bieńczyc?
                            • pavlack Re: DJ6XX 27.12.02, 10:25

> I nie są numerowane od 400, ale od 600 (w szczególności uwielbiam
                              bieńczyckiego
                              >
                              > BJ666 z ostatniej dostawy)... no właśnie - czy one pójdą do Duchackiej, czy
                              do
                              > Bieńczyc?

Wydaje mi się, że to jakoś podzielą...
                              • Gość: mouset Re: DJ6XX IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 27.12.02, 11:34
                                AAAAA krótkie no tak to nici z nowych linii a jeśli mają kasować M120 to raczej
                                wolskie bo mają najwiekszy przebieg
                        • Gość: Clint Re: DD456-468?? IP: Odrzanska4:* 27.12.02, 19:39
                          pavlack napisał:

> Poza tym kasowane nie będą Ikary a Jelcze 120M :-)

Po kij kasowac nie lepiej sprzedac ??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka