Dodaj do ulubionych

UWAGA!!! INICJATYWA!!!

IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 28.12.02, 01:25
Postanowiłem założyć osobny wątek dla przedyskutowania mojej inicjatywy
(piszcie więc tu, a nie w wątku Pavlacka o nowych zdjęciach). A oto i ona:

Słuchajcie panowie - mam takiego pomysła - musimy znaleźć kogoś, kto by znał
dobrze język niemiecki, a następnie wysyłamy emila do przedsiębiorstwa
komunikacyjnego w Norymberdze, mówiącego o naruszeniu umowy i przedwczesnym
przerabianiu teczwórek na żyletki. Co wy na to?

Niezorientowanych w temacie umowy polsko-niemieckiej odsyłam do w.w. wątku
Pavlacka.
Obserwuj wątek
    • Gość: merphy Re: UWAGA!!! INICJATYWA!!! IP: *.krakow.tdci.pl 28.12.02, 09:08
      Dobrze, może jestem ślepy ale nic nie widziałem o umowie !! :( ... powiedzcie
      o co chodzi ... pozdrawiam
      • Gość: merphy Re: UWAGA!!! INICJATYWA!!! IP: *.krakow.tdci.pl 28.12.02, 09:13
        Mam !!! :) ... u mnei z wzrokiem jednak oka :) .. to było w innym wątku Kto
        focił T4 :))))) .... ciekaw jestem czy naprawde była taka umowa .. mi się
        zdaje że chyba nie.. przecieć to niemców ### obchodzi ile one będą jeździły u
        nas, oni się ciesza że pozbyli się ..a co my sobie zrobimy to nasza sprawa, a
        jak napiszemy list to powiedza skasowaliście sobie T4 i nie macie taboru ??
        kupice sobie bulwy, wyżebrajcie z innych miast Gt6 takie KOSZMARNE jak w
        Szcczecinie z ta cudowną szybą, albo posklejajcie sobie 102 ... :))) pozdro
    • Gość: ADAŚ UWAGA!!! INICJATYWA!!! IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 28.12.02, 10:08
      Niestety nie znam szwabskiego. Służę biegłą znajomością angielskiego.
      Ale MPK podpier..., czemu nie.
      • Gość: mouset po prostu.... IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 28.12.02, 10:39
        ..... napiszmy po angielsku tak najszybciej i najprościej mailem na www
        Norymbergi (pavlack chyba zna) Niemcy znają raczej angielski a poza tym na
        Krakowskiej jest Dom Norymberski tam na pewno mają kontakt od przedsiuębiorstwa
    • pavlack Re: UWAGA!!! INICJATYWA!!! 28.12.02, 11:20
      Gość portalu: Locutus napisał(a):

> Słuchajcie panowie - mam takiego pomysła - musimy znaleźć kogoś, kto by znał
      > dobrze język niemiecki, a następnie wysyłamy emila do przedsiębiorstwa
      > komunikacyjnego w Norymberdze, mówiącego o naruszeniu umowy i przedwczesnym
      > przerabianiu teczwórek na żyletki. Co wy na to?

NIE!
      Chcecie robić aferę, a nie ma za bardzo sensu. T4 i tak już nie uratujemy, a
      tylko zrobimy bajzel, i do tego klopotów naszemu MPK narobimy. Spokojnie
      Panowie, pewne rzeczy są tylko podawane NIEOFICJALNIE, i tak było z tą
      informacją....
      Poza tym nie ma 100% pewności, że taka umowa była... to są tylko nieoficjalne
      informacje...

A więc ŻADNYCH listów!
      • Gość: kuba203 Re: UWAGA!!! INICJATYWA!!! IP: *.net 28.12.02, 11:58
        pavlack napisał:

> A więc ŻADNYCH listów!

Dokładnie, też jestem przeciw, w każdym razie ja z tym nie chcę mieć nic
        wspólnego!
        • Gość: Locutus Re: UWAGA!!! INICJATYWA!!! IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 28.12.02, 12:01
          A ugryźcie się. Ja już postanowiłem. Zemszczę się na MPK za lata hańby i
          tłuczenia się świniakami, za to #502, w którym gniotłem się jak sardynka w
          puszce i którego nie było na święta, za te podwójne składy na trzynastce i
          wreszcie za kasowanie wszystkiego jak leci. Zrobię międzynarodową aferę i
          międzynarodowy smród naszemu kochanemy przedsiębiorstwu. Cha cha cha!!!
          • pavlack Re: UWAGA!!! INICJATYWA!!! 28.12.02, 12:04

> A ugryźcie się. Ja już postanowiłem. Zemszczę się na MPK za lata hańby i
            > tłuczenia się świniakami, za to #502, w którym gniotłem się jak sardynka w
            > puszce i którego nie było na święta, za te podwójne składy na trzynastce i
            > wreszcie za kasowanie wszystkiego jak leci. Zrobię międzynarodową aferę i
            > międzynarodowy smród naszemu kochanemy przedsiębiorstwu. Cha cha cha!!!

KURWA NIE!
            • Gość: Locutus ZEMSTA!!! IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 28.12.02, 12:15
              I jeszcze obdzwonię wszystkie gazety w Krakowie. Nad powiadomieniem prokuratury
              też się zastanawiam, ale myślę, że to już zrobią Niemcy. Cha cha cha!!!
              • pavlack Re: ZEMSTA!!! 28.12.02, 12:19

> I jeszcze obdzwonię wszystkie gazety w Krakowie. Nad powiadomieniem
                prokuratury
                >
                > też się zastanawiam, ale myślę, że to już zrobią Niemcy. Cha cha cha!!!

Popierdoliło Cię. I tyle.
                • Gość: Locutus Re: ZEMSTA!!! IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 28.12.02, 12:20
                  Być może. Ale to nie ja będę miał niedługo nietęgą minę ;-)
                  • pavlack Re: ZEMSTA!!! 28.12.02, 12:22

> Być może. Ale to nie ja będę miał niedługo nietęgą minę ;-)

Żebyś się tylko na tym nie przejechał...
                    • Gość: Locutus Re: ZEMSTA!!! IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 28.12.02, 12:24
                      Czyżbym cię zdenerwował? Ale powiedz mi, czemu się tak zapierasz przed tym
                      pomysłem? Chociaż z drugiej strony może i masz rację - jak by kazali MPK płacić
                      odszkodowanie, a MPK jak wiadomo kasiory nie ma, to wszyscy dostalibyśmy po
                      dupskach... no nic. Więc może wariant drugi z szantażem, co?
                      • pavlack Re: ZEMSTA!!! 28.12.02, 12:31

> Czyżbym cię zdenerwował? Ale powiedz mi, czemu się tak zapierasz przed tym
                        > pomysłem?

Bo pewne nieoficjalne informacje zachowuje się tylko i wyłącznie dla siebie.

Poza tym wiem, że i tak tego nie napiszesz :-)
                  • Gość: Locutus Re: ZEMSTA!!! IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 28.12.02, 12:22
                    A tak w ogóle, to wyślijmy naszą listę postulatów do MPK i powiedzmy, że jak
                    ich nie spełnią, to się wyśle liścik do Norymbergi, co? I od razu mielibyśmy
                    ufiastą #13, częstsze #502, Kuźnicę skomunikowaną z centrum, #12 itd. itp...
                    • pavlack Re: ZEMSTA!!! 28.12.02, 12:23

> A tak w ogóle, to wyślijmy naszą listę postulatów do MPK i powiedzmy, że jak
                      > ich nie spełnią, to się wyśle liścik do Norymbergi, co? I od razu mielibyśmy
                      > ufiastą #13, częstsze #502, Kuźnicę skomunikowaną z centrum, #12 itd. itp...

Oni Cię wyśmieją... tak samo jak Niemcy.
                      • Gość: Locutus Re: ZEMSTA!!! IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 28.12.02, 12:25
                        Skoro mnie wyśmieją, to czemu tak strasznie się boisz tego emila?
            • Gość: merphy OCHŁOŃMY !! IP: *.krakow.tdci.pl 28.12.02, 12:25
              po 1 .. takiej umowy nie było na pewno bo powiedzmy sobie szczerze (jak już tu
              kolega zaklnął to ja też będe) poprostu niemóc pierd# co my zrobimy z tymi
              tramwajami !! ... no ludzie myślicie że ten cywilizowany kraj bogatszy od
              Poslki kazł nam żeby te tramwaje jexdził do jakiejś określonej daty ??!! no co
              Wy, jak by była umowa taka to bym MPK cykało tyłka i napewno 3 lata po
              sprowadzeniu wagonów nie kasowało by T4 bo wiedizało by że nie dostaną już nic
              jak złamią umowe.. więc wbijmy sobie do główy raz na zawsze TAKIEJ UMOWY NIE
              MOGŁO BY BYĆ BO TO JEST NON SENS .. czy jak kupujesz telewizor w sklepie
              podpisujsz umowe że on ma chodzć u CIebie 20 lat i dopiero będziesz mógł go
              wyrzucić !!
              po 2.. jak by się okazało że moje rozumowanie błedne i ta nienormalna umowa
              miała miejce .. to jest to KOMPROMITACJA tych ludzi cą ją podpisali i niemców
              i polaków ...
              po 3.. co do szumu wokół tej sprawy.. to co nam da wysłąnie maila:
              W PRZYADKU GDY UMOWY NIE MA :
              - skompromitujemy się i tyle, a Niemcy odpisza po niemiecku że ich "g"
              obchodzi co my robimy z ich złomem...
              - oni kase dostali za to (a tak wogóle dużo płacimy za nie??) więc oni się
              cieszą kasą i pozbytym złomem a nie będa się martwić co my robimy.

W PRZYPADKU GDY UMOWA MIAŁA MIEJSCE:
              - zanczne pogorszenie idealnych stasunków między 2 miastami
              - i tak nie uratujemy T4 .. zosatją 2 127 i szkoleniowy
              - koniec dostaw używanych wagonów.. a przecież mają jesze troche Gt6 i opórcze
              tego typu mają inne wagony któe i tak kiedyś skreslą ze stanu a nam się
              przydadzą ..
              - możemy narazić MPK na jakieś koszta, choć MPK nic nie robi dla nas dobrego,
              ale złego też nic więc nie róbmy mu nic .. :) ...

I to tyle .. mysle że chyba lepiej jest olać sprawe... i tak nie wiedząc czy
              to prawda...
              • Gość: Locutus ;-( IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 28.12.02, 12:27
                Ejjj stary, a ja jeszcze chciałem się trochę pokłócić z Pavlackiem... zepsułeś
                mi całą przyjemność... buuuuuuuuuuuuuuu...
              • pavlack Re: OCHŁOŃMY !! 28.12.02, 12:36
                Gość portalu: merphy napisał(a):

> TAKIEJ UMOWY NIE MOGŁO BY BYĆ BO TO JEST NON SENS

To jak w takim razie wyjaśnisz to, że nie wolno w necie żadnych zdjęć z kasacji
                tych wagonów zamieszczać?
                • Gość: merphy Re: OCHŁOŃMY !! IP: *.krakow.tdci.pl 28.12.02, 13:37
                  Po 1 to sokri :) że przerwałem kłótnie .. to możesz się dalej kłócić :)..
                  pozwalam i jeszcze raz przepraszam... i nie przeszadzam więcej

Po 2 Pokaż mi zakaz umieszczania zdjęć skasowanych T4 ?? widziałeś taki ??
                  usłyszałes o takim od dyrekcji MPK, lub od jakiś osób wyżej postawionym ??
                  gdzieś przeczytałeś o takim ?? Czy kodeks karny mi zabrania ?? Zapewne NIE ..
                  jak bym miał takie zdjęcie to bym odrazu umieścił i mogli by mi naskoczyć,
                  jednym słowem...

Po 3 Jeśli ktoś chce sprawdzić czy taka umowa była autentycznie to niech wyśle
                  maila, i już będzie weidzał wszsytko...ale za efekt tej wiadomości nie
                  odpowiadam.. pozdro

Po 4 ... Nie kłóćmy się wiecej, bo ani nic nie zrobimy ani nic nie uratujemy
                  T4 są skasowane i ich nie posklejamy .. i tyle .. a jeszcze mogą być jakieś
                  problemy :( więc była taka umowa , nie było , mam racje nie ma racji ,a ja od
                  dyskusji się odłanczam ... i twierdze że to tylko plotka ...
                  • pavlack Re: OCHŁOŃMY !! 28.12.02, 14:13
                    Gość portalu: merphy napisał(a):

> Po 2 Pokaż mi zakaz umieszczania zdjęć skasowanych T4 ?? widziałeś taki ??
                    > usłyszałes o takim od dyrekcji MPK, lub od jakiś osób wyżej postawionym ??
                    > gdzieś przeczytałeś o takim ?? Czy kodeks karny mi zabrania ?? Zapewne NIE ..
                    > jak bym miał takie zdjęcie to bym odrazu umieścił i mogli by mi naskoczyć,
                    > jednym słowem...

Może i nie, ale np. motorniczy z którym wczoraj jeździłem zrobił zdjęcia tych
                    kasowanych wagonów i gościu, który się zajmuje kasowaniem tych wagonów (a
                    raczej to nadzoruje) powiedział mu, że te zdjęcia to tylko do własnego użytku i
                    żeby ich nigdzie nie zamieszczać.

On oczywiście mógł je zamieścić w necie, bo przepisu zabraniającego to nie ma,
                    ale później mógłby mieć nieprzyjemności na zajezdni. A po co?

> Po 4 ... Nie kłóćmy się wiecej, bo ani nic nie zrobimy ani nic nie uratujemy
                    > T4 są skasowane i ich nie posklejamy .. i tyle .. a jeszcze mogą być jakieś
                    > problemy :( więc była taka umowa , nie było , mam racje nie ma racji ,a ja od
                    > dyskusji się odłanczam ... i twierdze że to tylko plotka ...

Plotka nie plotka - po prostu nie trzeba się o to kłócić i tyle. Co nas to
                    obchodzi.
                    • kuba203 Re: OCHŁOŃMY !! 28.12.02, 14:30
                      pavlack napisał:

> Może i nie, ale np. motorniczy z którym wczoraj jeździłem zrobił zdjęcia tych
                      > kasowanych wagonów i gościu, który się zajmuje kasowaniem tych wagonów (a
                      > raczej to nadzoruje) powiedział mu, że te zdjęcia to tylko do własnego użytku
                      i
                      >
                      > żeby ich nigdzie nie zamieszczać.

Jak były dni otwarte wzajezdni w październiku 2000 (był to czas kasowania
                      większości stodwójek) to mistrz uprzedzał każdego wchodzącego, że można sobie
                      fotografować, ilewlezie, ale żeby nie robić zdjęć kasowanym stodwójkom,
                      bo "mogą być potem nieprzyjemności". Tyle powiedział, nie wiem, jakie i kto
                      miałby te nieprzyjemności...
                      • Gość: ADAŚ JEST INNE WYJŚCIE IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 28.12.02, 16:24
                        T4 już nie uratujemy, jednak można zadzwonić do GK z zapytaniem, czemu kasuje
                        się jeszcze sprawne i bardzo dla Krakowa potrzebne wagony - przecież jest brak
                        taboru.
                        Zobaczymy wtedy co powie nasza ciotka Filka Potter.
                        • Gość: merphy Re: JEST INNE WYJŚCIE IP: *.krakow.tdci.pl 28.12.02, 17:05
                          No może macie racje że w kazdej plotce coś prawdy jest, ale szumu nie ma co
                          robić, myśle że ten motorniczy też tego sobie nie wymyślił na poczekaniu ...

Mówisz że 102 też nie wolno było fotografować... przecież na te chyba żadnej
                          umowy nie było :P ...

CO do gazety, wiecie to jest dobry pomysł... wręcz bardzo, przecież ani niemcy
                          się nie dowiedzą ani nic ..więc ja jestem za !!

Napisałem wcześniej że nie zorbiłem zdjęć żadnej kasowanej 102 i T4 .. sorki
                          mam zdjęcie pociętej 102(tej z reklamą NOKIA) i obok pocięty B4 .. z niemiecką
                          reklamą ..ale w necie ich nie umieściłem :) ..
                          • Gość: merphy Re: JEST INNE WYJŚCIE IP: *.krakow.tdci.pl 28.12.02, 17:06
                            Ta z reklmaą NOKIA .. to jest 247 :) tak nawiasem :) ....
                            jeszcze raz podpisuje sie pod pomysłęm telefonu do gazety z pytaniem czemu
                            kasowane sa dobre wagony...
                            • Gość: tomekw74 Re: Bzdury jakieś... IP: *.interpab.com.pl / 192.168.0.* 28.12.02, 18:05
                              Wiecie co? Przecież to osłabia. Jeżeli taka umowa rzeczywiście była (warto to
                              sprawdzić - szukajcie!) to był to szczyt nonsensu.
                              Merphy ma rację - po co Niemcom wiedzieć, ile lat jeżdżą te tramy? Przecież to
                              tylko nasza zas... sprawa. Więc, gdyby umowa była, to albo jakiś Niemiec w
                              odwiecznym niemieckim dążeniu do "ordung" na każdym odcinku życia chciał i tu
                              wszystko uporządkować aż do absurdu, albo jakiś nasz podłożył się im, bo np.
                              chciał się im podlizać. Innej ewntualności nie widzę.

I jeszcze jedno: jak to z tymi norymbergami było? Bo merphy pytał, a nikt nie
                              odpowiedział: KUPILIŚMY je czy DOSTALIŚMY? A jeżeli kupiliśmy, to za ile? Czy
                              ktoś o tym wie, bo ja - przyznaję - choć o tym wiele czytałem jeszcze na
                              początku zakupów tych wagonów, nie mogę sobie za Chiny przypomnieć, czy to był
                              prezent, czy tylko okazyjny zakup?

I to by było na tyle. :+
                              • Gość: kuba203 Re: Bzdury jakieś... IP: *.biezanow.net 28.12.02, 18:23
                                Kupiliśmy, z tym, że po "okazyjnej" cenie, czyt. za bezcen :) Dokładnej kwoty
                                nie znam :)
                                • pavlack Re: Bzdury jakieś... 28.12.02, 18:28
                                  Gość portalu: kuba203 napisał(a):

> Kupiliśmy, z tym, że po "okazyjnej" cenie, czyt. za bezcen :) Dokładnej kwoty
                                  > nie znam :)

To jakoś tak po cenie złomu chyba było :-)
                                  • Gość: kuba203 Re: Bzdury jakieś... IP: *.biezanow.net 28.12.02, 18:32
                                    pavlack napisał:

> To jakoś tak po cenie złomu chyba było :-)

No, coś w tym stylu :)
                                    • Gość: Locutus niom IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 28.12.02, 18:44
                                      To było tak: Norymberga nam chciała te wagony DAĆ. Ale podatek od darowizny +
                                      cło byłyby tak koszmarnie wysokie, że bardziej nam się opłacało te tramy KUPIĆ
                                      za bezcen...
                                      • Gość: ADAŚ niom IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 28.12.02, 19:13

> To było tak: Norymberga nam chciała te wagony DAĆ. Ale podatek od darowizny +
                                        > cło byłyby tak koszmarnie wysokie, że bardziej nam się opłacało te tramy
                                        KUPIĆ
                                        > za bezcen...

No to akurat mnie nie dziwi. Przecież w Polsce mieszkamy.
                                        • Gość: merphy Re: niom IP: *.krakow.tdci.pl 28.12.02, 20:02
                                          Gość portalu: ADAŚ napisał(a):

> Gość portalu: Locutus napisał(a):
                                          >
                                          > > To było tak: Norymberga nam chciała te wagony DAĆ. Ale podatek od darowizn
                                          > y +
                                          > > cło byłyby tak koszmarnie wysokie, że bardziej nam się opłacało te tramy
                                          > KUPIĆ
                                          > > za bezcen...

ROTFL ... ahhh te Polskie przepisy ... i te Polskie realia....

Myśle że nam jeszcze coś norymberga sprzeda... :)))) .. za ten bezcent :)
                                          • Gość: mouset Kraków a Norymberga IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 29.12.02, 18:33
                                            Tą umowę podpisano w świetle kamer i z dużym brzdękiem , wtedy zacząłem chodzić
                                            do liceum (1990/91) i norymbergi na "2" "5" i "7" były nie lada atrakcją,
                                            pierwsze wagony przyjechały już chyba pod koniec 1989 na zasadzie zobaczymy jak
                                            jeżdżą, potem stwierdzono że Kraków weźmie ile się da i podpisano tą umowę o
                                            ciągłych dostawach, co do kasy to za część płaciliśmy część zaś była na wymianę
                                            za nasze usługi dla Niemców w innych dziedzinach oczywiście my płaciliśmy za
                                            transport, podatki itp, zresztą 101 i 102 bardzo szybko przestały jeździć, bo
                                            juz w 1993 były z GT6 łączone, podobnie 114 i chwilę później 104, najdłużej w
                                            kremowych kolorkach pozostawały 111, 113 i 115 z odpowiednimi B4
                                            Ale nic nie mówiono wtedy o ultimatum na kasację, moze teraz boją się aby nie
                                            popsuło to kontraktów na NGT6??
                                            • pavlack Re: Kraków a Norymberga 29.12.02, 18:38
                                              Gość portalu: mouset napisał(a):

> Ale nic nie mówiono wtedy o ultimatum na kasację, moze teraz boją się aby nie
                                              > popsuło to kontraktów na NGT6??

A co niby jedno ma z drugim wspólnego?
                                              • Gość: mouset Re: Kraków a Norymberga IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 29.12.02, 20:22
                                                Dla nas nic ale w logice MPK jest wszystko możliwe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka