krokk 25.04.06, 23:59 Kibicuję teraz Węgrom, bo w Polsce zamiast sportu mam politykę, a zamiast kibiców mam bandytów. Prawie jak sprawiedliwość. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Danziger Re: Euro 2012: w Krakowie trwają rozliczenia poli IP: *.osk.pl / *.osk.pl 26.04.06, 00:29 Jestem trochę zdziwiony reakcją Krakowa po zajęciu 5 miejsca wśród miast chcących zorganizować euro 2012. Oczywiście nie będąc mieszkańcem tego miasta nie wiem czy ten artykuł jest miarodajny, ale ... - można skarżyć się że to wybór polityczny, zresztą wszystko jest polityką, ale uzasadnienia już bardziej szczegółowe nie są przekonywujące jak chociażby ten o waszym prezydencie reprezentującym lewicę. W Gdańsku prezydentem jest Adamowicz z PO i jak fama głosi PiS zrobi wszystko aby w mateczniku PO wygrać wybory. Dlaczego mieliby robić w tym samym celu coś dla Gdańska ale już nie dla Krakowa? - mówicie, że wybór świadczy o miejscu w polityce. U nas w Gdańsku mówi się że nic nie dostaniemy jeżeli sobie nie wywalczymy. Od początku lat 90 wielu ministrów, nawet premier byli z Gdańska, ale niczego nie otrzymaliśmy ekstra. Na południu Polski buduje sie to A2 to A4 u nas jest wojna o każdy kilometr A1. itp A zresztą w treści artykułu jest jasno napisane o błędach - trzeba było jeździć do Warszawy rpomować właśną kandydaturę, nie robić merytorycznej wpadki z pojemnością stadionu. Nie tylko gadać ale robić jak np. Gdańsk który był pierwszym miastem zgłaszającym chęć organizacji Euro 2012 i wspierającym proces ubieganiza się o organizację. Pozdrowienia dla Smoka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ermik Re: Euro 2012: w Krakowie trwają rozliczenia poli IP: *.gw.ip.pl 26.04.06, 05:42 W normalnym Państwie nie trzeba by było jeżdzić do stolicy aby jakimiś dziwnymi ruchami przekonywać do siebie komisję - po prosty wygrałby lepszy projekt po przejrzystej abalizie wszystkich wniosków. Ale tu niestety o wszystkim decyduje polityka. Prawda jest taka że rzeczywiście zawaił i Majchrowski i wszyscy politycy z naszego regionu. Dziwię się Tobie że jeszcze masz odwagę zabierać głos w tej sprawie sugerują c że wybór został dokonany uczciwie. Nie bądź śmieszny i naiwny... Proszę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yard masz 99% racji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 07:59 ermik napisal: >W normalnym Państwie nie trzeba by było jeżdzić do stolicy aby jakimiś dziwnymi ruchami przekonywać do siebie komisję - po prosty wygrałby lepszy projekt po przejrzystej abalizie wszystkich wniosków. Ale tu niestety o wszystkim decyduje polityka.< Masz niemal calkowita racje, z jednym zastrzezeniem. W Polsce nie decyduje polityka tylko partykularne interesy. W tym przypadku takze - a "polityka" posluzyla do ich osiagniecia. Nawiasem mowiac, parametry jakie nalezalo wziac pod uwage przy wyborze najwlasciwszych miast dla Euro 2012 sa tak banalnie latwe do okreslenia, ze mozna by je wrzucic do komputera i uzyskac wynik rankingu w sposob automatyczny. Epizod z wyborem miast do Euro 2012 pokazuje czarno na bialym jakie prymitywne i oszukancze mechanizmy stosowane sa w Polsce przy podejmowaniu decyzji gospodarczych. Plaga, ktora niszczy nasze panstwo jest partykularyzm polegajacy na zacieklej obronie: 1. interesow wlasnych poszczegolnych "politykow" 2. interesow partyjnych 3. interesow lokalnych Wniosek: nalezy zlikwidowac partie polityczne i zmienic ordynacje wyborcze w Polsce, czyli glosowac na ludzi a nie na listy partyjne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marchewka.bęc Majchrowski = Festiwal Pierogów. O reszcie proszę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 15:25 zapomnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studio wyszalnia Podobno delegacja z Krakowa, zamiast do kancelarii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 17:26 premiera została przez podstawionego taksówkarza zawieziona na dworzec kolejowy w Wołominie. Ponoć zanim goście zorientowali się, że są w niewłaściwym miejscu minęło sześć godzin i decyzje zapadły bez ich udziału. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ar Podstawowy błąd IP: 87.207.217.* 26.04.06, 09:36 Krakowscy politycy pukają zbyt późno i w niewłaściwe drzwi. Przede wszystkim widać wyraźnie, że ten warszawski komitet boi się podjąć jakąkolwiek decyzję. Przecież do UEFA miała pójść oferta z CZTEREMA miastami z Polski, bez żadnej listy rezerwowej. Skoro zatem gra o Euro2012 jeszcze się nie skończyła, Kraków powinien olać to bagno i lobbować tam, gdzie zapadają realne decyzje: w UEFA i u Mittal Steel, które zamierza sponsorować imprezę. Katowice na pewno to zrobią. Warto jednak by nie zajmowali się tym politycy, szczególnie ci, dla których huta jest nieszczęściem, a o twórcy globalnego koncernu wyrażają się per "Hindus". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maroy Re: Euro 2012: w Krakowie trwają rozliczenia poli IP: *.bochnia.pl 26.04.06, 09:53 Człowieku!Bez urazy, ale sam sobie przeczysz!Przecież miał to być wybór czysto merytoryczny a nie polegajacy na organizowaniu jubli na cześć "jaśnie wielmożnych" członków komisji!Proste przykłady "merytorycznej" oceny ofert:najwięcej pkt.za bazę hotelową-Poznań(z czterokrotnie mniejszą od Krakowa liczbą łóżek w hotelach!),transport-Wrocław też wyżej od Krakowa (a wszyscy wiedzą o ich problemach z infrastrukturą drogową (o lilipucim porcie lotniczym nie wspominając),atrakcyjność turystyczna-przez wzgląd na sympatię dla Gdańska nie chcę zbytnio tej oceny krytykować,prawa własnosci do terenów pod stadiony-dosyć ,że macie najbardziej wirtualny stadion(bardzo ładny na papierze i owszem)to na miejscu ,gdzie ma powstać wciąż stoją ogródki działkowe i nic nie wskazuje ,żeby coś tu się miało zmienić....Takie przykłady można jeszcze mnożyć.Kraków, oprócz najmniejszego stadionu ,spełniającego jednak wszelkie normy UEFA(który przynajmniej jest w budowie)powinien być w pierwszej trójce we wszystkich kategoriach !!!Brak jego nominacji to czysty samobój, który Polska rękoma warszawskich PiSdzielców i listkoludków strzeliła sobie z premedytacją! :(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danziger Baltic Arena Gdańsk Letnica IP: *.osk.pl / *.osk.pl 26.04.06, 22:59 Ze stadionem Baltic Arena w Gdańsku Letnicy jest tak, że będzie zbudowany niezależnie od tego czy dostaniemy od UEFA Euro 2012 czy też nie, jeżeli nie to powstanie przesunie się o parę lat. Przed każdym rozpoczęciem budowy powstający obiekt nie istnieje i tak jest również obecnie, Jak by istniał nie trzeba by było budować - to chyba logiczne. W Wieloletnim Planie Inwestycyjnym w Gdańsku finanse na budowę są zabezpieczone. Obecnie faktycznie na terenie gdzie ma byc stadion sa ogródki działkowe, ale miasto Gdańsk jest już po rozmowie z działkowcami którzy dostaną inny teren w Krakowcu (dzielnica Gdańska w kierunku Sobieszewa od śródmieścia Gdańska, nie mylić z Krakowem :)). Jeżeli miałbyś jeszcze jakieś wątpliwości to obecnie rozpoczęta budowa hali sportowej na granicy z Sopotem na 15 tys miejsc powstaje na miejscu gdzie jeszcze rok temu były ... ogródki działkowe, a obecnie jeżdżą spychacze, koparki, wywrotki itp zbierają wierzchnią warstwę ziemi wbijają pale itp. Pozdrowienia dla Smoka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazimierz Re: Euro 2012: w Krakowie trwają rozliczenia poli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 20:29 Poczekajmy trochę,dostać w d....ę na własnych śmieciach to nic miłego.Doświadczenie w imprezach masowych to były widoczne chyba tylko w trakcie pielgrzymek JPII. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eso Re: Euro 2012: w Krakowie trwają rozliczenia poli IP: *.itelekom.pl 28.04.06, 14:06 Tak tylko u Was w Gdansku chodzi o jakeis widzi mi sie PiSu ktory i tak tam przegra, a u nas chodzi o to zeby Majchrowski nie byl prezydentem druga kadencje, bo jest on czesto wymieniany (np. ostatnio bylo to rozwazane) jako wspolny kandydat lewicy na prezydenta Polski, a wlasnei tego boja sie Kaczory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CzytamDziennik Żal wydawać nawet 1,50 zł na takie brednie IP: *.autocom.pl 26.04.06, 00:38 Z "GW" po raz kolejny cynizm leje się strumieniami. Bo jakim cudem PiS ma być za to odpowiedzialny? 1. Żaden krakowski poseł nie miał obietnic wyborczych co do sportu. 2. Wasermann i Ziobro są nie tylko posłami, ale szefami resortów, które z tym tematem nie mają kompletnie nic wspólnego! 3. Ile razy wcześniej w tej sprawie zabrał głos np. poseł P.O. Raś, taki zapalaniec sportowy? Kiedy trzeba było poparcia dla jego ulubionego klubu piłkarskiego przed wyborami, to o to zabiegał jako radny miejski (i też nie był w rządzącym ugrupowaniu!). 4. Jakim cudem nagle przebudził się z letargu poseł Rokita? 5. Dlaczego nie powiedzieć uczciwe: winny jest WYŁĄCZNIE Jacek Majchrowski, który w tej sprawie nawet nie kiwnął palcem! Panowie z "GW"! Nie po raz pierwszy piszecie bzdury, nie liczycie się odpowiedzialnością za słowa. Mogę wam tylko życzyć poczucia prawdy. I sromotnej porażki z nowym konkurentem: "Dziennikiem". Żal wydawać nawet 1,50 zł na takie brednie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ermik Re: Żal wydawać nawet 1,50 zł na takie brednie IP: *.gw.ip.pl 26.04.06, 05:47 Tak więc zwolennicy PiS-u będą kupować Dziennik. Ok Ale to przecież kapitał niemiecki... Myślałem żeby głosować na PiS ale to całe zamieszanie związane z Euro + kilka miesięcy rządów tej partii dość skutecznie mnie przekonało aby nie popełniać tego błędu i nie głosować na ta partię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CzytamDziennik Re: Żal wydawać nawet 1,50 zł na takie brednie IP: *.autocom.pl 26.04.06, 12:48 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CzytamDziennik Re: Żal wydawać nawet 1,50 zł na takie brednie IP: *.autocom.pl 26.04.06, 12:52 Nie jestem zwoleninikiem Radia Maryja, ani Naszego Dziennika. Ani też kapitału niemieckiego. Żeby jasne było: czytuję "Ozon", czasem "Newsweeka". I staram się myśleć krytycznie. Gdybyś zaangażował się conieco w działalność publiczną, wiedziałbyś, być może na własnej skórze, jakie brednie wypisuje "GW". Ja się już przekonałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Żal wydawać nawet 1,50 zł na takie brednie IP: 149.156.56.* 26.04.06, 08:38 Gdybyś czytał prasę i słuchał radia (uważnie) to wiedziałbyś, że poseł Raś jako jedyny z małopolski wystosował apel do Ministra sportu, a także do wszystkich parlamentarzystów małopolski o poparcie Krakowa w tej nierównej walce. Ale niestety nit z PISu nie wykazał nawet drobnego zainteresowania tym tematem. Wybiórcza ma rację, że PIS miał w tym interes partyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CzytamDziennik Re: Żal wydawać nawet 1,50 zł na takie brednie IP: *.autocom.pl 26.04.06, 12:56 Chętnie zwrócę honor, nie słyszałem tej wypowiedzi. Pytanie tylko, czy była wygłoszona przed, czy po decyzji. Poza tym przeczytaj jeszcze raz uważnie moją wypowiedź, czy tylko z PiS-u byli ludzie w komisji? Przecież sam jej przewodniczący nie decyduje! Żeby było jasne: staram się myśleć krytycznie. Gdybyś zaangażował się conieco w działalność publiczną, wiedziałbyś, być może na własnej skórze, jakie brednie wypisuje "GW". Ja się już przekonałem. Bo im PiS jest nie po drodze. Może zresztą po aferze Rywina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maroy Re: Żal wydawać nawet 1,50 zł na takie brednie IP: *.bochnia.pl 26.04.06, 09:58 Czy aby na pewno czytasz "Dziennik" a nie przypadkiem "Nasz Dziennik"? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CzytamDziennik Re: Żal wydawać nawet 1,50 zł na takie brednie IP: *.autocom.pl 26.04.06, 12:57 Nigdy nie byłem zwoleninikiem Radia Maryja, ani Naszego Dziennika. Ani też kapitału niemieckiego. Żeby jasne było: czytuję "Ozon", czasem "Newsweeka". I staram się myśleć krytycznie. Gdybyś zaangażował się conieco w działalność publiczną, wiedziałbyś, być może na własnej skórze, jakie brednie wypisuje "GW". Ja się już przekonałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cień łapserdaka Czytaj Dziennik - to będziesz zimą w japonkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 00:04 chodził. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bojkotPISu w Krk Pie.. pis ! nikt z mojej rodziny nie odda głosu IP: *.pro.lama.net.pl 26.04.06, 00:49 na tych sku..synów za to co nam zrobili ! Odpowiedz Link Zgłoś
gregry no to Krakowowi pozostaje tylko 26.04.06, 02:00 pozostaje tylko głosować na Leppera. Jego jeszcze nie próbowaliśmy Wszyscy inni nas zawiedli :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Euro 2012: w Krakowie trwają rozliczenia poli IP: 5.5R* / *.iad.untd.com 26.04.06, 05:27 Bla bla bla , ale przeciez NIE mAMY stationu! Wiem ze inne miasta tez nie, ale maja plany nowoczesnych A to co budujemy w krakowie to lata 70-80 ubieglego stulecia.Zrozummy to Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Euro 2012 Re: Euro 2012: w Krakowie trwają rozliczenia poli IP: 195.150.133.* 26.04.06, 07:41 Chyba lepsze to niż wirtualny projekt na cudzym gruncie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: letniewo rulez Re: Euro 2012: w Krakowie trwają rozliczenia poli IP: 87.207.121.* 26.04.06, 20:38 Boli cie ta Baltic Arena, co? Ona bedzie stala. Ku twojej frustracji miedzy innymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: simplus Re: Euro 2012: w Krakowie trwają rozliczenia poli IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 26.04.06, 12:01 A wspaniała nowoczesna TRYBUNA ;-) Akurat do mistrzostw może jeszcze ze dwie dobudują. I to na najwyższym światowym poziomie :-) Kraków niestety ma "wspaniały" wspólczynnik wykonywalności inwestycji (patrz Mogilskie), że nawet jeśli by przedstawił projekt supernowoczesnego stadionu to na jego realizację możaby czekac jeszcze ze dwa stulecia :-) I co to za argument, że w naszym mieście działają dwa najstarsze kluby piłkarskie? A jesli najstarszy klub piłkarski byłby nie z Krakowa tylko z jakiegos Zadupia (i miejscowa OSP grałaby na tym samym klepisku od 120 lat to byłby powód do organizowania na tym tradycyjnym miejscu finału ME?? ;-) No i ten wspaniały plakat promocyjny - nic tylko postawic przed żebraczym kapeluszem (Dej Pane Dej - Kraków załuguje na Ojro) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Euro 2012: w Krakowie trwają rozliczenia poli IP: 82.160.10.* 26.04.06, 05:42 Jak zwykle wszyscy przeinaczają działania pis zmieńcie plyte prymitywy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hynio Re: Euro 2012: w Krakowie trwają rozliczenia poli IP: 149.156.56.* 26.04.06, 08:40 oczywiście PIS jest cacy, a wszyscy są be. Zobaczycie jak PIS DA wam jeszcze popalić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gp Re: Euro 2012: w Krakowie trwają rozliczenia poli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 09:14 Jedyny winny- Premier z Krakowa. A szczerze mówiąc - może po prostu Kraków był gorszy od 4 miast. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po Re: Euro 2012: w Krakowie trwają rozliczenia poli IP: 5.5R* / *.iad.untd.com 26.04.06, 05:50 jestescie ... no wlasnie. gdzie moje komentarze? Wam w oko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LAnnes GW to jest porażka dopiero... IP: *.kracen.hor.net.pl 26.04.06, 08:50 Gdybym nie wiedział, że GW to jeszcze bym uwierzył... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Rzeczpospolita Krakowska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 09:04 Może proklamujemy niepodległość? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Rzeczpospolita Krakowska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 09:09 A może proklamujemy niepodległość? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzia Re: Euro 2012: w Krakowie trwają rozliczenia poli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 10:24 Dziwię się szukania winnych wsród polityków, przecież to Majchrowskiego wybieraliśmy po to by załatwiał nie tylko swoje sprawy. Jeśli się czegoś podejmuje niech za to odpowiada. Jeśli nie potrafi z tą swoją beznadziejną ekipą to fora z urzedu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Euro 2012: w Krakowie trwają rozliczenia poli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 10:55 Kraków przegrał to fakt, ale przegrał również PiS Mam nadzieje że ludzie w Krakowie i na Śląsku "podziekują" politykom z PiS juz podczas najbliższych wyborów samorządowych. Na Mnie już nie mają co liczyć.Ja się przeliczyłem!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: il warszawskie PISiory nie zrobia niczego dla krakowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 11:26 nie bede glosowac na partie ktorej czlonkowie dzialaja na szkode wlasnego okregu!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rye Re: Euro 2012: w Krakowie trwają rozliczenia poli IP: 87.207.251.* 26.04.06, 12:04 Pominięcie Krakowa osłabia kandydaturę Polski. Rezultat myślenia naszych decydentów - typowo polski : "lepiej żeby Polska w ogóle nie dostała Euro, niż żeby istniał choć cień szansy, że przeciwnikowi politycznemu się uda, a mi nie". Sarmackie czerepy. Na koniec prośba do autora artykułu : czy mógłby Pan zanalizować jaki status ma strukturze władzy publicznej Komietet organizujący polską kandydaturę ? Jak się zostaje jego Przewodniczącym ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzut naleśnikiem Przewodniczącym zostaje sie na zasadzie rzutu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 20:44 monetą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krak. Re: Euro 2012: w Krakowie trwają rozliczenia poli IP: *.bie.lama.net.pl 26.04.06, 13:05 Ta porażka ma wielu ojców właśnie w samym Krakowie.Przedewszystkim przez słabe zaangażowanie prezydenta i Jego pracowników dot.też innych inwestycji.Brak działań na rzecz miasta ze strony posłów krakowskich nie pierwszy to przypadek dotacja rządowa dla kampusu w poprzednich latach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Euro 2012: w Krakowie trwają rozliczenia poli IP: *.range81-159.btcentralplus.com 26.04.06, 13:15 Brak zaangazowania poslow krakowskich to jedna sprawa.Fakt, zblizaja sie wybory wiec ziobro i wanemann nie beda wspierac majchrowskiego.Juz raz postapili wg podobnej logiki - wanemann glosowal przeciw dodatkowej kasie dla balic, zero wstrzymalo sie od glosu. poza tym nie przesadzalbym z tym potencjalem krakowa, z punktu widzenia wawy i europy sciana zachodnia jest lepsza - blizej do niemiec, lepsza komunikacja, byc moze mniej korupcji w magistracie i mnie gowien na ulicach. poza tym duzy wplyw na to czy dostaniemy mistrzostwa bedzie mialo zachowanie polskich kibicow w niemczech. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakauer Re: Euro 2012: w Krakowie trwają rozliczenia poli IP: *.ae.krakow.pl 26.04.06, 15:35 Prezydent nie angazuje sie w nic, co nie ma zwiazku z jego szkola Frycza Modrzewskiego, lub nie daje okazji podpisania sie wlasnym nazwiskiem jako glownego sprawcy projektu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Re: Euro 2012: w Krakowie trwają rozliczenia poli IP: 213.17.170.* 26.04.06, 13:15 Teraz wszyccy przewalają na siebie odpowiedzialność. Szkoda tylko, że nikt nie zauważa tego, że Kraków to tak naprawdę zapyziałe miasteczko z rynkiem a za to z wielkimi ambicjami i pretensjami. Mieszkańcy zachowują się tak jakby byli pępkiem świata bo mają Wawel i Rynek. Szkoda tylko, że nikt nie zauważa, że poza tymi miejscami jest brud i syf.Jednym słowem podpudrowana stara baba,trochę dewotka, która myśli w kategoriach swojej starej świetności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike Re: Euro 2012: w Krakowie trwają rozliczenia poli IP: 212.160.139.* 26.04.06, 16:22 szkoda, niestety masz rację ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moriii Re: Euro 2012: w Krakowie trwają rozliczenia poli IP: 157.157.169.* 28.04.06, 14:24 a kiedy ostatni byłeś w Krakowie?! Jeśli wspominasz coś o syfie i brudzie podejrzewam że mogłeś pomylić miasta!! Kraków to: - najlepsza baza turystyczna w Polsce (kilka milinów turystów rocznie nie może się MYLIĆ) - rozwinięta infrastruktóra komunikacyjna ( 2-gi co do wielkości port loticzy, dogodne połączenia kolejowe - budowa nowego dworca, autostrada która do 2012 będzie przebiegała aż do granicy ukraińskiej) - atrakcyjność turystycza ( j.w. a dodatkowo UNESCO też się myli) - kibice!!! jedna z najwyższych frekwencji na meczach ekstraklasy!! Pozwole sobie od razu skomentować przyszłe zapisy o nożownikach i bandytach - to nie są kibice, to marginalna grupa debili i mówienie o nich jako o kibicach obraża 99% nie tylko krakowian ale i wszystkich prawdziwych KIBICÓW! Pozdrowienia dla wszystkich szczęściarzy którzy "załapią" się na mistrzostwa europy 2012... we Włoszech... w naszym pięknym kraju nie ma na to szans... tylko prywata i własne podwórko! GRATULUJE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: st wirtualne stadiony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 20:36 Niestety Krakowianie wysłali realną propozycje a inne miasta taką którą tylko przy dużej dawce szczęscia uda sie do 2012 roku zorganizować. Tylko że walory turystyczne mnie zastanawiają. Czyżby Poznań uzyskał taką ilość punktów dzięki wizualizacji zabytków bo w Krakowie jest tyle samo albo i więcej atrakcji a ma 2 razy mniej punktów. Może pokazywali "Katedre" Bagińskiego jako zabytek Poznania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: letnik Re: wirtualne stadiony IP: 87.207.121.* 26.04.06, 20:43 Widzisz, dotykasz ciekawego problemu. Mam wrazenie, ze obrazacie sie teraz na caly swiat, ze wam Euro nie dali. A prawda jest taka, ze inne miasta staraly sie, pokazywaly swoje szanse, perspektywy, wizje, marzenia... Moze to i ulotne, ale od czegos trzeba zaczac. Natomiast z tego co widze w wypowiedziach krakusow, najwiekszym argumentem dlaczego Euro mialoby sie odbyc w Krakowie, jest odpowiedz: "No jak to dlaczego? Bo sie nam nalezy. Bo to KRAKOW!" Jak widac samo "bo sie nalezy" to za malo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeee Re: wirtualne stadiony IP: *.wolfson.cam.ac.uk 26.04.06, 22:55 Natomiast z tego co widze w wypowiedziach krakusow, najwiekszym argumentem > dlaczego Euro mialoby sie odbyc w Krakowie, jest odpowiedz: > "No jak to dlaczego? Bo sie nam nalezy. Bo to KRAKOW!" > > Jak widac samo "bo sie nalezy" to za malo... nie zgadzam sie; naszym argumentem zawsze i na wszystko jest "bo mamy wawel" ;)) prawda jest taka, ze marnych mamy tez rodzimych politykow, ktorzy gdy tylko dostana stolki w warszawie zapominaja skad sa ich korzenie? co Rokita zrobil dla Krakowa? co Ziobro i Wasserman zrobili? co religa zrobil? czy zdobyli jakies dodatkowe fundusze dla regionu na cokolwiek? czy lobbowali za czymkolwiek? smieszy list Rokity wyslany w momencie gdy zupa sie juz rozlala - bardzo krakowskie; pamietajmy o tym, gdy znowu zachce sie nam isc do wyborow i oddac na nich glos; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oblatywacz budyniu Ale o co tu wogle chodzi ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 20:46 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwer Re: Euro 2012: w Krakowie trwają rozliczenia poli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 21:13 Mieszkam w Krakowie od 26 lat. Co w tym czasie wybudowano poza paroma hotelami, gdzie można byłoby zaprowadzić obcokrajowca? Tylko sanktuarium w Łagiewnikach.Tylko Kosciół potrafił coŚ zrobić podobnie jak przed wiekami. O co więc ta cała awantura z mistrzostwami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIS Re: Euro 2012: w Krakowie trwają rozliczenia poli IP: *.admin.pk.edu.pl 27.04.06, 07:49 Wassermann ma rację. Jak walczyć to o rurę z gazem, albo ulicę osiedlową. Odpowiedz Link Zgłoś