Gość: barman IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.10.01, 14:03 absurdem jest zarzucanie kierowcom busów jazdy popasach ruchu wydzielonych dla komunikacji zbiorowej czy torowiskach (GWK, 18-10-01) busy to też KOMUNIKACJA ZBIOROWA Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sloggi Re: busy precz. 22.10.01, 14:46 Jestem mimo wszystko za komunikacją szynową, tylko lenie jeżdzą busami. Mam nadzieję, że dzięki korkom wieliczczanie wybiorą szybsze i ekologiczniejsze rozwiązanie, a kolejka do Wieliczki przestanie wozić powietrze. Teraz busami jeżdzą Ci co kiedyś najbardziej płakali nad zawieszeniem połączeń kolejowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: busy precz. IP: *.tvwisla.com.pl 22.10.01, 15:40 Ale oprocz Wieliczki do Krakowa dojezdzaja tez ludzie z innych podkrakowskich miejscowosci, gdzie bynajmniej pociagow nie ma a PKS jezdzi w takich godzinach, gdy ludzie juz dawno w pracy powinni byc badz dzieki takim autobusom dojada 2 godziny za wczas. Zreszta, proponowalabym przejechac sie pociagiem do Wieliczki. Maly koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gorzki Re: busy precz. IP: *.chello.pl 06.11.01, 14:13 Busy moze są i dobrą rzeczą ale dobrze by było gdyby kierowcy busów przestrzegali znaków i elementarnej kultury na drodze. Niestety zachowują sie jak święte krowy zatrzymują się gdzie chcą nie bacząc na innych kierowców ani pieszych, tamują ruch, nie używają kierunkowskazów. Sam byłem świadkiem kiedy kierowca busa zostawił swój pojazd na ul. Starowiślnej uniemożliwiając przejazd tramwajom. Po chwili wyszedl z cukierni liząc loda. Może ktoś zacznie ich w koncu porządnie kontrolować. Odpowiedz Link Zgłoś