Dodaj do ulubionych

Siostry w Koranie

• Gość: nobis Re: Siostry w Koranie IP: *.dip.t-dialin.net 07.05.06, 15:48
      ojej,te kobity w kraju juz oszalaly?Po pysku im za to.
    • Gość: Domowe Sprzety Skoro Allah ich kocha to dlaczego >>>>>>>& IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 07.05.06, 15:50
      Spojrzalem wokol siebie. Wszystko w moim mieszkaniu wynalezli Chrzescjanie.
      Mam pytanie do tych dziewczyn: skoro allah tak kocha islamistow dlaczego nic
      pozytecznego nie wymyslili? Tramwaj, pociag, samolot, telewizor, BOMBA i
      materialy wybuchowe, maszyny do produkcji tkanin, wszystko jest dzielem
      Chrzescjan. Skoro wasi islamisci tak nienawidza chrzescjan to po co uzywacie
      rzeczy ktore sa produktem Chrzescjan? Prosze przestac uzywac papieru
      toaletowego od dzisiaj. I podpasek. I pieluch. I prosze isc robic ... pod
      drzewo bo sracz to tez Chrzescjanski produkt.
      • Gość: duch olabogi Re: Skoro Allah ich kocha to dlaczego >>& IP: *.bitech.krakow.pl 07.05.06, 16:12
        poslugujesz sie cyframi wynalezionymi przez Arabow... o ile, oczywiscie, umiesz
        liczyc...
        • Gość: Czlowieku mysl Skoro Allach kocha ............................... IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 07.05.06, 16:19
          W swiecie istnialo kilkanascie niezaleznych osrodkow cywilizacji. Wszystkie
          poslugiwaly sie matematyka. Czy chcesz powiedziec ze Chinczycy nie umieli
          liczyc zanim poznali Arabow? Czy wiesz w ktorym roku powstalo panstwo
          Mahomeda? Czy wiesz w ktorym roku Grecy i Egipcjanie od ktorych arabowie
          ukradli matematyke poslugiwali sie matematyka?

To straszne w jakiej ciemnocie pro-islamisci sa utrzymywani. to sie po prostu
          w glowie nie miesci ze ktos moze byc tak glupi
          • Gość: antyCIEMNOTA Duch olabogi - ale ciemnota IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 07.05.06, 16:23
            Czy ty wiesz w ktorym roku zyl Arystoteles a w ktorym mohamed?
            Skonczyles podstawowke czy zatrzymales sie w czwartej klasie?
        • Gość: Walka z Glupota To przed mohamedem nie bylo matematyki ;-))))))))) IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 07.05.06, 16:30
          Kto ci tak strasznie w glowce zamieszal?
          czy slyszalas o matematykach w starozytnej Grecji? Czy wiesz ile matematyki
          jest zakodowanie w piramidach w Egipcie i Ameryce Poludniowej?

Dlaczego matematycy islamscy biegli w matematyce nic praktycznego z nia nie
          umieli zrobic? Nie zostawili po sobie ani jedneg wynalazku? He he he bo
          wykradli matematyke cywilizacji Polnocnoafrykanskiej ale byli zbyt glupi aby ja
          praktycznie wykorzystac. Podobnie jak z ropa. Gdyby im Chrzescjanie nie
          powiedzieli co zrobic z ropa do dzis uwazaliby ja za trucizne.
          he he he niewiarygodna glupota. Indoktrynacja ilamu jest gorsza od komuny
          Nie wiedzialem ze ktos moze byc tak prymitywny i glupi
          • Gość: duch olabogi Re: To przed mohamedem nie bylo matematyki ;-)))) IP: *.dziennik.krakow.pl 07.05.06, 17:14
            czesc von Deaniken :))))

ja tylko mowie o cyfrach, no une nazywa sie arabskimi... rowniez w Polsce... no
            i une Cie otaczaja... tak jak sprzety... nic na to nie poradzisz... no ale ja
            wiem, ze nawet w calkowaniu poslugujesz sie cyframi... rzymskimi :PPPPPP
            przepraszam wiec acana bardzo....

• Gość: antyPLAGIAT masz na mysli plagiat? I to jest islamska naluka? IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 07.05.06, 17:34
              chcesz powiedziec ze islamisci usiluja sobie przywlaszczyc matematyke Grekow i
              Egipcjan, ze ja przepisali uzywajac innych cyfr i to ich robi tworcami
              matematyki? Ale sromotna ciemnota. No to moze nam powiesz czemu islamscy
              geniusze nie potrafili nic pozytecznego z ta matematyka zrobic? Podobnie jak z
              ropa? Ludzie, wy nawet nie potraficie bomby skonstruowac bez pomocy
              Chrzescjanskiej technologii.
              • Gość: duch olabogi Re: masz na mysli plagiat? I to jest islamska nal IP: *.dziennik.krakow.pl 07.05.06, 17:42
                sam se zrob te bombe na podstawie przepisow doktora Molotowa i ja uzyj u siebie
                w mieszkaniu - pod warunkiem, ze nikogo w nim nie bedzie... :PPPPP

a kiedy to niby napisalem, ze sa tworcami matematyki?

nawet czytac ze zrozumieniem nie potrafi... krzyzowiec za piec groszy...
                • Gość: Mercedes No to co w koncu wymyslili islamisci? IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 07.05.06, 17:45
                  Oprocz wielblada na rope z machajacym ogonem w celach klimatyzacyjnych?
                  • Gość: duch olabogi Re: No to co w koncu wymyslili islamisci? IP: *.dziennik.krakow.pl 07.05.06, 17:56
                    ciebie... w swoich najczarniejszych snach :PPPP

i to mowi obywatelka (?) kraju, ktorej jazda rozbijala kiedys w puch europejskie
                    wojska no bo jej dowodcy uczyli sie sztuki wojowania od wyznawcow Allaha,
                    ubierali sie w stroj polski wzorowany na strojach wyznawcow islamu, a podczas
                    rozbiorow Polski, kiedy na dworze w Istambule przyjmowano obcych ambasadorow
                    zawsze padalo sakramentalne pytanie: "czy jest posel z Lechistanu?"... A
                    Mickiewicz i jego nastepcy to niby gdzie Adampol zakladali? Na ksiezycu?
            • Gość: qwerty Re: To przed mohamedem nie bylo matematyki ;-)))) IP: *.wroclaw.mm.pl 10.05.06, 23:35
              Tak zwane cyfry arabskie pochodzą z Indii. To Hindusi je wynaleźli, a Arabowie
              pośredniczyli w przekazaniu ich do Europy! Zapytaj pierwszego lepszego
              matematyka.
        • Gość: antyKRETYNIZM "wynalazcy" islamu IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 07.05.06, 16:42
          duch, a wiesz kto wynalazl rower? Rosjanin, u Niemca na strychu. Tyle ze nie
          umial nim jezdzic.

Alez oni wam w tych ilamskich szkolach ciemnote wciskaja.
          • Gość: Mercedes Re: "wynalazcy" islamu IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 07.05.06, 16:44
            Podobno islam wynalazl wielblada ;-))))))))))))))))))))))
            na rope ;-))))))))))))))))))))))))))))
          • Gość: duch olabogi [...] IP: *.dziennik.krakow.pl 07.05.06, 17:16
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • Gość: antyKRETYNIZM dziekujemy za probke jezyka i kultury islamu IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 07.05.06, 17:37
              znamy ten typ "tolerancji". Najlepiej zrobisz "nawiedzony" czlowieku gdy
              pojedziesz sobie do Rijadu i poznasz islam od srodka. A bin Ladin bez
              Europejskiej technologii strzelalby dzisiaj z luku.
              Lewa reka he he he he he
              Pokaz jeszcze troche swojej ciemnoty.
              • Gość: duch olabogi Re: dziekujemy za probke jezyka i kultury islamu IP: *.dziennik.krakow.pl 07.05.06, 17:49
                no bo proch, oczywiscie, wymyslili Europejczycy :PPPPPP
            • Gość: ale niebo Re: "wynalazcy" islamu IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 07.05.06, 17:40
              duch olabogi, pojdziesz za swoj geniusz prosto do nieba. ty kumaty po
              angielsku? to poczytaj o niebie.
              www.faithfreedom.org/oped/skm51109.htm

• Gość: duch olabogi Re: "wynalazcy" islamu IP: *.dziennik.krakow.pl 07.05.06, 17:58
                ja tam w niebo nie wierze :P wole ziemskie hurysy :PPPP
            • Gość: Mercedes Re: "wynalazcy" islamu IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 07.05.06, 17:42
              Air conditioning to tez wynalazek islamu. Ten wielblad na rope gdy pomacha
              ogonem to jest air conditioning.
              ;-D
        • Gość: qu-ateista Re: Skoro Allah ich kocha to dlaczego >>& IP: *.in-addr.btopenworld.com 07.05.06, 17:36
          Bzdura-Cyfry wymyslili Hindusi a araby tylko je rozpowszechnili.
          • Gość: duch olabogi Re: Skoro Allah ich kocha to dlaczego >>& IP: *.dziennik.krakow.pl 07.05.06, 17:59
            no to zaproponuj teraz Giertychowi gruntowna reforme systemu nauczania :PPPP
            • Gość: Mufti Na początek możesz skorzystać z encyklopedii IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 07.05.06, 23:50
              Szczerze radzę. Po co mieszać do tego Giertycha.
        • Gość: Mufti Nie może być! A ci durni historycy twierdzą... IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 07.05.06, 23:49
          ...że cyfry "arabskie" wymyslili hindusi a Arabiowie je od nich - wraz z
          algebrą - zaporzyczyli. No, ale zapewne ty wiesz lepiej od nich.
    • Gość: Historia Zon Dziewuszki bekacie po angielsku? IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 07.05.06, 15:56
      In many occasions Mohammed did not even spare women who were originally
      allotted to other soldiers of his tribe after gaining a victory in War. One
      such woman was Safia Bint Huyay. This Jewish woman was captured by lecherous
      muslim invaders after the Jews were brutally murdered by Mohammed. According to
      a Quranic Sura (8:41) four fifths of any booty or spoil that is won after
      murdering the non-believers, is distributed to the barbaric invaders. In Islam,
      women of other religion are also considered as booty, so Safiya bint Huyay was
      allotted to a soldier called Dahia. But when Mohammed the ascetic heard of
      her 'incomparable beauty', he sent for Dahiya, paid him Safiya's price and
      married her. (Ibn Saad, al-Tabaqat, pp. 120-123).

• Gość: Biedne dziewczyny Slepi przewodnicy slepych IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 07.05.06, 15:59
      Hafsa, one of the Prophet's wives, however, caught him having intercourse with
      Maria in Safiya's room. 'O Prophet of God, in my room and in my day!'
      fulminated Safiya angrily. Afraid of the anger of his other wives, and
      especially of his most beloved Ayesha, he promised Hafsa never to touch Maria
      again if she would keep the incident secret (Ibid., p. 213). But she spoke out,
      and the Prophet immediately received orders from God to retract his promise to
      Safiya; he then resumed relations with Maria (Sura 66:3).

• Gość: Vicente Wczoraj Katolicyzm, dzisiaj Islam ,jutro ???? IP: *.mad1.adsl.uni2.es 07.05.06, 19:07
        "Żeby się uspokoić i znaleźć odpowiedzi na różne dręczące ją pytania, czytała
        zarówno Biblię, jak i Koran. Zdecydowała się na Koran. - Biblia była za słaba,
        by mi pomóc. Z całym szacunkiem dla tej księgi. Uważa, że Koran jest bardziej
        wiarygodny".

W przyszlosci jaka jeszcze religie wybiora, moze jakas sekte?
        Ktora bedzie im naprawde odpowiadala?
        Ktora dopasuja do siebie?
        Ktora im naprawde sie spodoba?

Wedlug mnie to ludzie slabej wiary, niemogacy sie odnalezc w wspolczesnym
        swiecie. Poszukujacy swojego "ja" tam gdzie na dluzsza mete go nie moga
        znalezc.
        Ps.
        Przestrzegajcie postanowieñ jednej wiary i uwierzcie w nia.
    • Gość: Zdrowy_rozsadek Odebral zone synowi? IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 07.05.06, 16:03
      Podobno Mohammed odebral zone synowi Zayedowi.

Te dziewuszki naprawde mialy w glowkach rewolucje .... islamska
    • Gość: ale niebo Koncept islamskiego nieba -dla panienek ze zdjecia IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 07.05.06, 16:08
      www.faithfreedom.org/oped/skm51109.htm
      Poczytajcie panienki, moze wam rozum wroci
    • Gość: Tolerancja Islamu Siostry po co mieszkacie w Polsce????????????????? IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 07.05.06, 16:15
      Dlaczego nie pojedziecie sobie w cholere do cenrum Mekki i tam nie poznacie
      islamu z pierwszej reki?

Pare tygodni temu w Afganistanie tolerancyjni islamczycy chcieli zamordowac
      jednego ze swoich bo przeszedl na Chrzescjanstwo.

Trzeba byc idiotka zeby tego nie wiedziec i przyniesc tak wstyd rodzinie.
    • Gość: alvaro Przecież to pasztety!!! co im sie dziwić heheeh IP: *.gl.digi.pl 07.05.06, 16:23
      w takich strojach skrywaja tylko swoje niedoskonalosci i proboja sie
      robic "niedostepne"
    • Gość: PAX [...] IP: *.dip.t-dialin.net 07.05.06, 16:32
    • Gość: PAX [...] IP: *.dip.t-dialin.net 07.05.06, 16:37
      • camel_3d ee tam.... 07.05.06, 16:52
        islam islam...macie teraz rydzyka, fankensteina i buraka jako
        wicepremierow...to juz gorzej byc nie moze...
        • nenil009 Ladnie sie porobilo 07.05.06, 16:55
          -->Grzybica
          -->(R)zadza kretyni i nieuki
          -->niedlugo sie u nas zaczna wysadzac na ulicach

Jak to ujela moja wspaniala babcia: porzadna wojna by sie im przydala, to by
          zmadrzeli! Z rozpasania w glowach sie im poprzewracalo.

Mam nadzieje, ze wojny naszemu narodowi jednak nie bedzie trzeba.
    • pretorianin3 Re: Siostry w Koranie 07.05.06, 16:51
      Dziwne,az tak bardzo chca Araba??Islam to niestety pokojowa religia tylko w
      slowach,to bandycka religia .Kobiety zadnych praw ni emaja.Zreszta onme
      przechodza na islam i ni edostana kary smierci ?a co bedzi eja zechca wrocic do
      katolicyzmu??I tytaj dochodze do jednego slusznego wniosku-po co nam te religie
      jak spiewal zespol no to co oczywiscie parafrazujac mowiew napewno lepiej
      bybloby na swiecie bez wielkich bogow i swatyn.peace be upon him tak ladni eoni
      muzulmanie mowia o proroku zreszta o chrystusie tez.
    • hocinowie5 Re: Siostry w Koranie 07.05.06, 16:59
      naprawda nie myszlalem ze son polki ktory czytali koran po kilka lat staly w
      polsce nie wiedzialem zadnego slad o religia islam bo w gazeta z europa
      pokazali tylko zly stron i to nadal i w wszystkich kraj z europa
      • Gość: qu-ateista Re: Siostry w Koranie IP: *.in-addr.btopenworld.com 07.05.06, 17:47
        O co ciebie qu.. idzie -czy jestes moronem?
    • Gość: GOEBBELS [...] IP: *.dip.t-dialin.net 07.05.06, 17:15
    • Gość: HESS [...] IP: *.dip.t-dialin.net 07.05.06, 17:36
    • Gość: Ewa Re: Siostry w Koranie IP: 15.203.169.* 07.05.06, 17:43
      dawno nie slyszalam takich bzdur... Polki przechodza na religie muzulmanska bo
      zyja w Polsce i maja wybor, mysle, ze powinny wyjechac do Afganistanu,
      Pakistanu i sprobowac zycia w swiecie gdzie ta religia panuje, nauczyc sie zyc
      wg. ichniejszej interpretacji Koranu a nie wg. tej ktora sobie tutaj same
      tworza... brak mi slow
    • Gość: LUTER [...] IP: *.dip.t-dialin.net 07.05.06, 17:57
    • Gość: chrzescijanka Re: Siostry w Koranie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 18:07
      oh plizzz@!!!kobiety ,jak moglyscie dac sobie tak wyprac mozg??? choroba
      psychiczna od monogamii???Moge zatrzymac to co zarobie??wow szczyty wonosci.A
      gdzie mozliwosc samoraealizacji,odpowiedzialnosci .Koran faktycznie czyni
      wqszytko prostszym bo odciaza was od myslenia!!szufladkuje wszytsko,geezas ,jka
      mkozna mowic ze" kobiety sa takie roztrzepane"??? Jestem kobieta i nie jestem
      roztrzepana.Koran tylko zabiera wam wasze czlowieczenstwo,mysli za was a Wy
      macie latwiej bo wszytsko co spieprzyciecie,mozecie opatrzyc komenterazem "no
      coz, Bog tak chcial" to ma byc swiadome zycie??? Bog,moj Bóg,pozwala mi bladzic
      ,zebym mogla wrocic swiadoma swej niedoskonalosci i poczuc jak wielkim darem
      jmest zycie.
      Mam nadzieje ze zmadrezjecie.
    • lymie Maja prawo do wybory religii lub niereligii 07.05.06, 18:12
      czmu je obrzucacie blotem? Te kobiety nikomu nie zaszkodzily.
    • Gość: ;-) Re: Siostry w Koranie IP: *.rrz.uni-koeln.de 07.05.06, 18:16
      Ja tam wole sama decydowac o sobie, niezaleznie w jakiej religii sie znajde.
      Religia dajaca prawo komus innemu mnie karcic, niezaleznie od plci i formy
      karcenia, to mi sie nie podoba.
    • Gość: Benedykt 17 Re: Siostry w Koranie IP: *.dip.t-dialin.net 07.05.06, 18:27
      Jak kiedys zostane papiezem,to zrobie porzadek.Inkwizycji trzeba!!!
      • Gość: Marcin Re: Siostry w Koranie IP: *.gorzow.mm.pl 07.05.06, 23:33
        hehehe Jak zostaniesz to ja poprosze o jakas posadke ze skromnym uposazeniem ( uzgodnimy kwote i walute) w Swietym Oficjum Pozdrawiam
    • haodeshenti W imie Boga Milosiernego i Wspolczujacego 07.05.06, 18:43

Wszyscy wypowiadaja sie na tym forum jakby podrozowali polowe zycia po Bliskim
      Wschodzie i przeczytali kilka ksiazek o islamie.

Kazda religia byla zmieniona po smierci proroka. Chrzescijanstwo, a raczej slowa
      Jezusa zmienil zaraz po odejsciu Jezusa Pawel z Tarsu, islam zostal zmieniony
      przez pierwszego - Abu-Bakra i drugiego kalifa - Umara. W trakcie gdy Ali (kuzyn
      proroka, pierwszy imam, maz jego corki Fatimy i wybrany przez proroka nastepca)
      przygotowywal pogrzeb proroka, ABu Bakr, Umar i inni czlonkowie medynskiej
      rodziny Ummaya zebrali sie aby wybrac sposrod siebie godnego nastepce..

Tak nastapil rozlam miedzy Sonitami (ktorzy podazaja sciezka kalifow, generalnie
      dzisiejsi Arabowie, dla ktorych kobieta w dalszym ciagu, jak przed przyjsciem
      islamu kobieta nie jest niczym wiecej niz ich rozrywka), a Szyitami (ktorzy
      podazaja za Alim, rodzina proroka, 12 imamami, generalnie Persowie,
      zamieszkujacy dzisiejszy Iran, czesc Iraku).

Ktos cytowal wczesniej hadif (opowiesc o proroku) o rozpustnosci proroka.
      Moze mi ktos powiedziec jak prorok majac 11 zon i korzystajac z ich wdziekow
      kazdej nocy mog miec tylko 4 corki i to tylko z jedna z nich - Fatima??

Te hadify powstaly w czasach pierwszych kalifow aby wytlumaczyc ich wlasne
      rozpustne zachowanie. Poza tym Aisha, wbrew pozorom nie byla jego "ulubiona
      zona" jak to we wspomianym hadifie jest przedstawione - byla bezlitosna kobieta
      ktora po smierci proroka walczyla z Alim i cieszyla sie z jego smierci.

Jesli ktokolwiek chce wiedziec wiecej o prawdziwym islamie:
      al-islam.org/inquiries/

oraz polecam rowniez film "The message" nakrecony w 1976 z Anthony Quinn w roli
      glownej.

Nie sadzmy zanim ne mamy pelnej wiedzy.

Ktos na tym forum napisal:
      "Cudze chwalicie, swojego nie znacie. Opowiadanie jak ludzi z sekty. Genialna
      religia. Jakby chciała to w rodzimej religi znalzała by jeszcze wiecej dobrego.
      Ale wkońcu to wina matki. Mogła dziecku nie kazac czytać biblji."

Jak dla mnie religia zaczyna sie od slow od Boga, ksiag ktore zsylal. Jesli
      Biblia jest tak niebezpieczna ksiega, ze nie mozna jej otworzyc jak kiedykolwiek
      mozna poznac co chce przekazac nam Bog? Religia to nie tradycja ktora mamy slepo
      podazac, bo jak wielu zauwazylo religia to potezne narzedzie wladzy.

Prawda mowi prostym jezykiem. Przeczytajmy caly Koran i historie Islamu zanim
      osadzimy zachowania dzisiejszych muzulmanow, ktorzy jak dzisiejsi katolicy
      niewiele wiedza o historycznych korzeniach swojej wiary. Nigdy nie otwarli
      ksiegi ktora uwazaja za swieta, lub tez powtarzaja za innymi cytaty wyrwane z
      kontekstu.
    • Gość: Montreal Re: Siostry w Koranie IP: *.Library.McGill.CA 07.05.06, 19:01
      Mam dosc widoku tych chustek. Coraz wiecej jest tu arabow i szczegolnie tych
      religijnych- od 11 wrzesnia 2001 jakby inwazja.Wiekszosc kanadyjek przechodzi
      na islam, bo sie zakochaly w muzulmaninie.
    • Gość: a-z Re: Siostry w Koranie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 19:09
      I znowu będzie praca dla Rutkowskiego przy załatwianiu ucieczki do Polski z pod
      władzy meża Araba.Te dziewczyny widocznie potrzebują ubezwłasnowolnienia.
    • Gość: pimpol Re: Siostry w Koranie IP: *.acn.waw.pl 07.05.06, 19:15
      Któraś z nich wysubtelniała - jak twierdzi. Nie sądze aby stało się to podczas
      rutyalnych mordów na zwierzetach.
    • Gość: Himmler Re: Siostry w Koranie IP: *.dip.t-dialin.net 07.05.06, 19:33
      Najpierw koledze z Canady odpowiadam ze ma racje,bo wczesniej zylem w Toronto i
      sam przezylem to pieklo,ale tu w R.F.N.jest tylko troche lepiej-nie islam mnie
      tu wkurza,ale holota z CCCP,gdzie sie nie pöjdzie wszedzie slychac ruski jezyk!
      To jest wieksze zagrozenie!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka