Dodaj do ulubionych

Wasze zdanie na temat solarisów

IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 05.01.03, 16:42
Podzielcie się opiniami. Wiem, że już kiedyś to było omawiane, ale chciałbym
na świeżo.

Z jednej strony zarzuca się im powszechnie wysoką awaryjność. Z drugiej
strony kupują je do Berlina, Ostrawy i w wiele innych miejsc...

No i dlaczego w MPK Kraków jest na nie ban (przetargi są tak ustawiane, żeby
solarisy, pomimo iż najtańsze, nie miały szans)?
Obserwuj wątek
    • pavlack Re: Wasze zdanie na temat solarisów 05.01.03, 16:49
      Gość portalu: Locutus napisał(a):

> Z jednej strony zarzuca się im powszechnie wysoką awaryjność. Z drugiej
      > strony kupują je do Berlina, Ostrawy i w wiele innych miejsc...

Oni więcej płacą, to dostają lepsze...
      • Gość: Tomek Re: Wasze zdanie na temat solarisów IP: *.ramtel.com.pl / 192.168.4.* 05.01.03, 20:32
        www.bimby.prv.pl/ ->fajne zdjęcie ,ciekawe jak wyglądała by w
        krakowskich barwach ? :) Napewno suuuuper, adj. podpisane jest "Solris Urbino
        18 #1384 (Autobus wyposażony w system monitoringu)",w nowym Infobusie piszą
        że "Prace nad systemami monitoringu przestrzeni pasażerskiej w autobusach
        prowadzone są również w MPK Łódź i MPK Kraków" ,ktoś wie coś na ten temat?
        Pozdr.
    • Gość: Marvin Re: Wasze zdanie na temat solarisów IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 05.01.03, 22:35

> Podzielcie się opiniami. Wiem, że już kiedyś to było omawiane, ale chciałbym
      > na świeżo.
      >
      > Z jednej strony zarzuca się im powszechnie wysoką awaryjność. Z drugiej
      > strony kupują je do Berlina, Ostrawy i w wiele innych miejsc...
      >
      > No i dlaczego w MPK Kraków jest na nie ban (przetargi są tak ustawiane, żeby
      > solarisy, pomimo iż najtańsze, nie miały szans)?

Witam.
      Pozwolicie, że sie wypowiem na temat Solarisów bo akurat mam często okazję nimi
      podróżować.Szczerze mówiąc pierwsze słysze żeby były jakoś szczególnie
      awaryjne. W Poznaniu jężdżą różne typy busów i najczęściej na hol brane są
      Ikarusy. Poza tym Solniczki są bardzo fajne, nowoczesna stylistyka, duży
      komfort jazdy, przestronne.Wracając do tej awaryjności to nie sądzę żeby tak
      chętnie były kupowane przez zachodnich kontrachentów gdyby były awaryjne. Każde
      miasto czy to w Polsce czy to w innym kraju zanim kupią Solniczki to biorą je
      na testy i sprawdzają jak się spisują w danych warunkach miejskiej jazdy.
      Myślę, że najlepszą wizytówką jest tutaj zakup 12 Solarisów przez przewoźnika z
      Berlina, który ma opinię bardzo wymagającego więc awaryjnego bubla by napewno
      nie kupili. To samo Wintertur w Szwajcarii. Ale każdy ma inne odczucia i inną
      opinię. Mnie generalnie się podobają i cieszę się, że jeżdżą po ulicach
      Poznania.
      Pozdrawim
      • Gość: ALEK Re: Wasze zdanie na temat solarisów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.01.03, 22:40
        A JA CIESZE sie ze jezdza po Warszawie i jest ich coraz wiecej, bo sa ladne :)
      • Gość: memphis Re: Wasze zdanie na temat solarisów IP: *.mirkas.pl 06.01.03, 08:06
        Gość portalu: Marvin napisał(a):

> Myślę, że najlepszą wizytówką jest tutaj zakup 12 Solarisów przez przewoźnika
        z Berlina, który ma opinię bardzo wymagającego więc awaryjnego bubla by napewno
        > nie kupili. To samo Wintertur w Szwajcarii. Ale każdy ma inne odczucia i inną
        > opinię.

Oczywiście masz rację, że to jest dobra wizytówka, ale trzeba wziąć pod uwagę
        to, że Berlin zapłacił za solarki średnio 1,5 raza więcej niż krajowi klienci -
        a więc dostał produkt dużo wyższej jakości.
    • Gość: mouset Solarisom mówimy NIE! IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 06.01.03, 12:00
      Oby te bryki nigdy nie zawitały do Krakowa, jeździłem tym po Słupsku i
      okolicach w w akacje przez 2 tygodnie, jest ciasno, duszno w porównaniu z
      Bombami jeszcze gorzej!
      • Gość: Clint Re: Solarisom mówimy NIE! IP: Odrzanska4:* 06.01.03, 18:51
        Mi sie wydaja calkiem sympatyczne, ale straszna piekarnia w lecie, duzo nimi
        po Wawce jezdzilem...
      • Gość: ADAŚ Solarisom mówimy NIE! IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 06.01.03, 19:44
        A co powiedziałbyś Mouset, jakby nowe solarisy miały wpłynąć na poprawę
        komunikacji na Twoim osiedlu.
        Mnie się wydaje, że nawet dobrze jest kupić najzwyklejsze 105Na, żeby mieć na
        tyle taboru, aby wszystko kursowało tak jak trzeba.
        A tak BTW, czy jeszcze produkują normalne 105Na, bo nawet nie wiem?

• pavlack Re: Solarisom mówimy NIE! 06.01.03, 19:55
          Gość portalu: ADAŚ napisał(a):

> Mnie się wydaje, że nawet dobrze jest kupić najzwyklejsze 105Na, żeby mieć na
          > tyle taboru, aby wszystko kursowało tak jak trzeba.

Lepiej kupić mniej dobrych pojazdów, niz więcej kiepskich.

> A tak BTW, czy jeszcze produkują normalne 105Na, bo nawet nie wiem?

Nie. Tylko bulwy.
          • Gość: ADAŚ Solarisom mówimy NIE! IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 06.01.03, 20:03
            pavlack napisał:

>
            > Lepiej kupić mniej dobrych pojazdów, niz więcej kiepskich.

Ale i nieraz te lepsze nierzadko zawodzą. Tak jak w normalnych samochodach
            osobowych - swoista loteria

• Gość: Locutus Re: Solarisom mówimy NIE! IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 06.01.03, 20:22
              Nie chcę w Krakowie widzieć nic nowego, co nie byłoby niskopodłogowe lub
              niskowejściowe.
              • Gość: ADAŚ Solarisom mówimy NIE! IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 06.01.03, 20:32

> Nie chcę w Krakowie widzieć nic nowego, co nie byłoby niskopodłogowe lub
                > niskowejściowe.

Nawet jak miałoby to spowodować UFIASTĄ "13" na każdej brygadzie i BOMBY
                na "3" ???
                • Gość: Clint Re: Solarisom mówimy NIE! IP: Odrzanska4:* 06.01.03, 20:59
                  Wlasnie Bielsko zapodalo sobie Solarki

www.mpk.poznan.pl/kmps/przyst/zdjecie.php?r=2002&nr=025&poz=5
                • Gość: Locutus Re: Solarisom mówimy NIE! IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 07.01.03, 05:02
                  NAWET. Bo to, co teraz kupimy będzie jeździło po Krakowie przez najbliższe
                  trzydzieści lat. Więc wolałbym już, żeby na #13 były same dwuskłady, a MPK
                  prowadziło stałe zakupy niskopodłogowców, niż bulwiasto-ufiastą #13... zresztą
                  ja nadal się łudzę, że MPK kupi specjalnie na #4 i #13 jakąś dłuższą wersję
                  bomb - cztero~ lub pięcioczłonową.
                  • pavlack Re: Solarisom mówimy NIE! 07.01.03, 16:14

> ja nadal się łudzę, że MPK kupi specjalnie na #4 i #13 jakąś dłuższą wersję
                    > bomb - cztero~ lub pięcioczłonową.

Etam, ja się łudzę, że kiedyś ujrzę na miescie skład 2xNGT6 :-)
        • Gość: mouset Re: Solarisom mówimy NIE! IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 06.01.03, 22:36
          Hehehehe Prażucha na Kuźnicy, do nas i tak chyba nic nie może pojechac nowego
          bo nie ma taboru
    • Gość: Krakus Re: Wasze zdanie na temat solarisów IP: *.bphpbk.pl 06.01.03, 21:47
      Solarisy są OK!-ale marzą mi się w Krakowie Mercedesy Citaro.
      • Gość: Locutus Re: Wasze zdanie na temat solarisów IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 07.01.03, 05:04
        Mnie też. Zwłaszcza przegubowe. Mogłaby je kupić Wola Duchacka (stacja
        przystosowana do obsługi silników merca), ale nie kupi, bo są za drogie. A
        swoją drogą: jak takie Wejherowo stać na kupno Citaro, jak może być ono
        kupowane przez Łódź, czy nawet Zakopane, a my musimy tłuc się jelczydłami... i
        to żeby chociaż M125MM... ale "gnioty"... ehh...
        • Gość: mouset Re: Wasze zdanie na temat solarisów IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 07.01.03, 10:20
          O tak ja tez jestem za Citario , w Zakopanem byłem zachwycony, już widze je u
          nas na 134
          • Gość: kuba203 Re: Wasze zdanie na temat solarisów IP: *.net 07.01.03, 21:02
            Gość portalu: mouset napisał(a):

> O tak ja tez jestem za Citario , w Zakopanem byłem zachwycony, już widze je
            u
            > nas na 134

Gdzie?! Na 134 melon to za dużo...
            • Gość: mouset Re: Wasze zdanie na temat solarisów IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 07.01.03, 21:04
              Chodzi mi o lato kiedy taki autobusik byłby pełny na co dzień widziałbym go na
              192
              • Gość: kuba203 Re: Wasze zdanie na temat solarisów IP: *.net 07.01.03, 21:59
                Ja bym go widział na 502 ;)) Ale to tylko moje subiektywne zdanie :)
                • Gość: Krakus Re: Wasze zdanie na temat solarisów IP: *.bphpbk.pl 07.01.03, 22:07
                  RZĄDAM przywrócenia linii pospiesznej "A" na dawnej trasie i w tym celu
                  niezwłocznego zakupienia Mercedesów Citaro!
                  • Gość: Locutus Re: Wasze zdanie na temat solarisów IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 08.01.03, 04:23
                    A może się bujać. A zakupu Citaro też żądam!!! I na #192. Zaoszczędzone
                    OmniCity prosimy na #502. I wszyscy będą szczęśliwi. Oprócz pana Sobiesława.
                    • pavlack Re: Wasze zdanie na temat solarisów 08.01.03, 15:17

> I wszyscy będą szczęśliwi. Oprócz pana Sobiesława.

Czemu? Przecież Pan Sobiesław Z. = Mercedes :-)
                  • Gość: mouset Re: Wasze zdanie na temat solarisów IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 08.01.03, 09:17
                    Precz z dublerem "A"
        • Gość: mjabol Re: Wasze zdanie na temat solarisów IP: *.acn.waw.pl 07.01.03, 17:04

> Mnie też. Zwłaszcza przegubowe. Mogłaby je kupić Wola Duchacka (stacja
          > przystosowana do obsługi silników merca), ale nie kupi, bo są za drogie. A
          > swoją drogą: jak takie Wejherowo stać na kupno Citaro, jak może być ono
          > kupowane przez Łódź, czy nawet Zakopane, a my musimy tłuc się jelczydłami...
          i
          > to żeby chociaż M125MM... ale "gnioty"... ehh...

Niestety to problem wszystkich dużych miast.W Warszawie codziennie wyjeżdża
          1350 wozów ,wymiana wszysstkich Ikarusów musi potrwać, a sytuacja z taborem
          jest najgorsza w całym kraju.Duże miasta mają po prostu duże problemy, a nie
          chce mi się wieżyć, że w Łodzi jest tak różowo.Z tego co wiem to Łódź ma spore
          problemy z budżetem, a cały region to bida z nędzą.
          Solarisy to udana konstrukcja, zwłaszcza, że firma nie ma specjalnego
          doświadczenia, mają jednak swoje wady.Zawieszenie za słabo wybiera krótkie
          nierówności, w przechodzonych modelach niemiłosiernie trzęsie, aż widać
          delikatność całej knstrukcji nośnej, 260-konne silniki mana są trochę za słabę.
          Nie są specjalnie awaryjne zwłaszcza, że dopiero niedawno skonczyły wiek
          dziecięcy.Berlin zapłacił 1,5 raza więcej nie za lepsza jakość bo ta jest na
          pewno taka sama, ale dlatego,że zwycięska oferta solarisa była na tyle
          wyceniona w ofercie przetargowej
          • yzb Re: Wasze zdanie na temat solarisów 08.01.03, 00:35
            Gość portalu: mjabol napisał(a):

> Solarisy to udana konstrukcja, zwłaszcza, że firma nie ma specjalnego
            > doświadczenia, mają jednak swoje wady.Zawieszenie za słabo wybiera krótkie
            > nierówności, w przechodzonych modelach niemiłosiernie trzęsie, aż widać
            > delikatność całej knstrukcji nośnej

W OmniCity tez na nierownosciach trzesie jak cholera. Niestety to nie sa
            wszystko autobusy robione na polne drogi, takie jak Kamienskiego czy Wielicka,
            tylko na asfalt :(
            • balsen Re: Wasze zdanie na temat solarisów 08.01.03, 01:09
              Solarisy są ogólnie ok, chociaż nie zabardzo podoba mi się ułożenie siedzeń
              (chodzi o poziomy między 1 i środkowymi drzwiami) oraz spore maskowanie
              silnika wewnątrz pojazdu. A co do Jelczy m125 to mpk powinno dać im szansę.
          • Gość: memphis Re: Wasze zdanie na temat solarisów IP: *.mirkas.pl 08.01.03, 06:09
            Gość portalu: mjabol napisał(a):

> Niestety to problem wszystkich dużych miast.W Warszawie codziennie wyjeżdża
            > 1350 wozów ,wymiana wszysstkich Ikarusów musi potrwać,

To się zgadza.

> a sytuacja z taborem jest najgorsza w całym kraju.

Ale to już brednie są. W Warszawie jest najgorsza sytuacja taborowa w kraju?
            Hehehehehe. Polecam przejażdżkę po GOPie w celach edukacyjnych ;-)

> Berlin zapłacił 1,5 raza więcej nie za lepsza jakość bo ta jest na
            > pewno taka sama, ale dlatego,że zwycięska oferta solarisa była na tyle
            > wyceniona w ofercie przetargowej

Berlin zapłacił więcej i wersja solarki dla Berlina różni się od tej oferowanej
            na naszym rynku. Wyposażenie autobusu jest inne, jakość wykonania też się różni.
            • Gość: Marvin Re: Wasze zdanie na temat solarisów IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 08.01.03, 12:42
              Gość portalu: memphis napisał(a):

> Gość portalu: mjabol napisał(a):
              >
              > > Niestety to problem wszystkich dużych miast.W Warszawie codziennie wyjeżdż
              > a
              > > 1350 wozów ,wymiana wszysstkich Ikarusów musi potrwać,
              >
              > To się zgadza.
              >
              > > a sytuacja z taborem jest najgorsza w całym kraju.
              >
              > Ale to już brednie są. W Warszawie jest najgorsza sytuacja taborowa w kraju?
              > Hehehehehe. Polecam przejażdżkę po GOPie w celach edukacyjnych ;-)
              >
              > > Berlin zapłacił 1,5 raza więcej nie za lepsza jakość bo ta jest na
              > > pewno taka sama, ale dlatego,że zwycięska oferta solarisa była na tyle
              > > wyceniona w ofercie przetargowej
              >
              > Berlin zapłacił więcej i wersja solarki dla Berlina różni się od tej
              oferowanej
              >
              > na naszym rynku. Wyposażenie autobusu jest inne, jakość wykonania też się
              różni
              > .
              ]
              Zasięgnołem opini odnośnie Solarisów, tóre pojechały do Berlina. Generalnie te
              busy były dlatego droższe aż 1,5 raz bo były przerabiane na życzenie
              niemieckiego przewoźnika. Inaczej jest zamontowany silnik, inny jest kokpit
              kierowcy zgodny z wymogami Niemieckiego Przewoźnika , w innym miejscu
              zamontowano zbiorniki paliwa, są zamontowane wsówane rampy dla
              niepełnosprawnych, klima, GPS itd. Niestety ale wszystkie te przeróbki musiały
              kosztować. Poza tym zgadza się, że jest to inna wersja niż te które były
              wcześniej dostarczane Polskim i zagranicznym odbiorcą. Jest to już autobus III
              generacji. Polecam lekturę www.infobus.com.pl w archiwum jest obszerny artykól
              dotyczący Solarisów dla Berlina.
              Pozdraiwm
              • Gość: Clint Re: ;-)))))))))))))))))))) IP: Odrzanska4:* 12.01.03, 19:36
                Zwroccie uwage co jest napisane na wyswietlaczu :)

zp.lo3.wroc.pl/~tomek/duze/3172-a.jpg
                • Gość: mouset Re: ;-)))))))))))))))))))) IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 12.01.03, 19:54
                  Yyyyyyyyy hyppp
                  Krztusze się kawą

Nikt mnie nie przekona do tego dziadostwa po tym jak dwa tygodnie jeździłem
                  linią 10 Słupsk - Ustka w koszmarnym ścisku i zaduchu
                  • Gość: Locutus Re: ;-)))))))))))))))))))) IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 13.01.03, 05:28
                    A ja mam gdzieś fotkę solniczki z napisem "przerwa na sex" na wyświetlaczu. Jak
                    znajdę, to dam znać.
                    • Gość: Locutus Przerwa na sex IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 14.01.03, 07:20
                      Po mocnych wrażeniach dotyczących obcięcia UF z #13 wrzucam coś na
                      rozluźnienie: republika.pl/locutus_borg_/427Autobus.jpg
                  • Gość: havi Re: ;-)))))))))))))))))))) IP: *.wmgalicja.krakow.pl 13.01.03, 09:55
                    Gość portalu: mouset napisał(a):

> Yyyyyyyyy hyppp
                    > Krztusze się kawą
                    >
                    > Nikt mnie nie przekona do tego dziadostwa po tym jak dwa tygodnie jeździłem
                    > linią 10 Słupsk - Ustka w koszmarnym ścisku i zaduchu
                    czy to wina autobusu że się chce nim przejechać durza gromadka ludzi??:)

solarek może i nie zasługuje na XXI w. ale w porównaniu z M125 to niebo a
                    ziemia...

(ciekawe na co w/g was zasługuje mniej pojemny, bardziej awaryjny,brzydszy
                    nieniskopodłogowy,hałaśliwy,trzęsący się, po niezliczonych faceliftingach
                    M125:))))
                    toć to wnuk po PR110, że o berliecie nie wspomne(dziadka można jeszcze ogłądać
                    w stajni KPPU i MZA W-wa.)
                    • Gość: kuba203 Re: ;-)))))))))))))))))))) IP: *.biezanow.net 13.01.03, 11:10
                      Gość portalu: havi napisał(a):

> solarek może i nie zasługuje na XXI w. ale w porównaniu z M125 to niebo a
                      > ziemia...
                      >
                      > (ciekawe na co w/g was zasługuje mniej pojemny, bardziej awaryjny,brzydszy
                      > nieniskopodłogowy,hałaśliwy,trzęsący się, po niezliczonych faceliftingach
                      > M125:))))
                      > toć to wnuk po PR110, że o berliecie nie wspomne(dziadka można jeszcze
                      ogłądać
                      > w stajni KPPU i MZA W-wa.)

CO?!?!?!?!?! Ty chyba nigdy nie jechałeś M125MB, że takie bzdury wypisujesz...
                      To jest całkiem porządny autobus!
                      • Gość: memphis Re: ;-)))))))))))))))))))) IP: *.mirkas.pl 13.01.03, 14:02
                        Gość portalu: kuba203 napisał(a):

> CO?!?!?!?!?! Ty chyba nigdy nie jechałeś M125MB, że takie bzdury
                        wypisujesz...
                        > To jest całkiem porządny autobus!

Nie ma M125MB. Jedyne silniki jakie Jelcz chce w nim montować to MAN i Iveco.
                        Innych "się nie da".

Ja jeździłem M125M i stwierdzam, że to jest porażka, a nie autobus. A
                        przypomnę, że o klasie autobusu nie świadczy tylko jego wygląd, czy doznania z
                        pięciominutowej podróży tylko wiele ważniejszych spraw - awaryjność, jakość
                        wykonania, serwis, dostępność części, zastosowanie pewnych rozwiązań. Jelcz i
                        M125M przy tym wszystkim leży i kwiczy. Jakby było inaczej to dzisiaj M125M-867
                        z Meteora (rok prod.1998, nr fabr.0001) nie byłby w stanie agonalnym - od pół
                        roku autobus stoi i nadaje się już praktycznie do złomowania, bo nikt do nie
                        potrafi naprawić - łącznie z serwisem Jelcza.
                        Natomiast co do wrażeń czysto estetycznych - M125M jest po prostu strasznie
                        ciasny - mało w nim miejsca z przodu, w rzeźni, w przejściach, między
                        siedzeniami.
                        • Gość: mouset Re: ;-)))))))))))))))))))) IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 13.01.03, 19:58
                          Żąądam Scanii , niech dobiją z numeracją chociaż do 199
                        • Gość: kuba203 Re: ;-)))))))))))))))))))) IP: *.biezanow.net 14.01.03, 15:21
                          Hmmm, i kolejna "wpadka" :)) Chyba za dużo się uczę ;))
                          Ale jak to jest w takim razie, że M121 jeżdżą i mają się nieźle, a do M125M
                          nie ma części? A nowych już nie produkują?
                          • Gość: memphis Re: ;-)))))))))))))))))))) IP: *.mirkas.pl 14.01.03, 16:23
                            Gość portalu: kuba203 napisał(a):

> Hmmm, i kolejna "wpadka" :)) Chyba za dużo się uczę ;))
                            > Ale jak to jest w takim razie, że M121 jeżdżą i mają się nieźle, a do M125M
                            > nie ma części? A nowych już nie produkują?

M121 też się wcale dobrze nie mają (przynajmniej u nas). Generalnie wszystko
                            sprowadza się do tego, że Jelcz ma w głębokim poważaniu jakość serwisu, itp.
                            Przytoczę pewną historię - odwoziliśmy tego wspomnianego M125M-867 do serwisu
                            Jelcza na programowanie komputera (bo zwariował całkowicie) - jakies pół roku
                            temu to było. W Jelczu po kilku godzinach oczekiwania ktoś łaskawie autobus
                            odebrał - przy odbiorze wpisuje się na specjalnym druczku elementy wyposażenia
                            (jakby coś później zginęło). Nasz kierowca mówi facetowi z Jelcza, żeby
                            uzupełnili też takie zatyczki plastikowe (osłonki) co są na końcach lamp
                            sufitowych (takie dekle) i dopisał to potem do końcowej faktury (koszt takiego
                            czegoś to pewnie parę groszy). A facet z Jelcza zrobił wielkie oczy i
                            stwierdził: "Eeee, ale to się nie da! Musicie całą lampę kupić! Takich części
                            to my nie mamy osobno". Ręce i cycki opadają po prostu...

M125M teoretycznie jest produkowany tylko nie ma chętnych, żeby to kupować.
                            Chociaż trzeba przyznać, że ostatni egzemplarz (kremowo-czerwona testówka, była
                            w Łodzi na targach w zeszłym roku) jest już całkiem nienajgorszy (szczególnie w
                            porównaniu z pierwszymi egzemplarzami). A już na pewno jest lepszy niż M121...
                            • Gość: mouset Re: ;-)))))))))))))))))))) IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 14.01.03, 20:27
                              W M121 podoba mi się to że sufit nie przecieka i to mi wystarcza , ponieważ
                              dziś jechałem kompletnie przemoczonym na łączach M120 i to jest porażka
                            • Gość: kuba203 Re: ;-)))))))))))))))))))) IP: *.biezanow.net 14.01.03, 21:13
                              No fajnie, fajnie...
                              Nasze M121 mają się całkiem nieźle, ale to raczej nie zasługa serwisu w
                              Jelczu...
                              W sumie moją opinię o M125M opieram prawie wyłącznie na tym, co słyszałem od
                              innych, miałem tym okazję jechać 2 razy w życiu, w Trzebini, wrażenia jak
                              najbardziej pozytywne, ale wiem, że to się raczej nie liczy :))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka