Gość: sower IP: *.selfip.net / *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.06, 09:32 Szukamy sąsiadów którzy zamieszkaja na siewnej 2006 lub 2007. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kasiak EkoPark Siewna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 14:57 Czy to chodzi o salwatora? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sower Re: EkoPark Siewna - przyszli sąsiedzi IP: *.selfip.net / *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.06, 15:59 Tak, siewna jest na Prądniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: entuzjasta Re: EkoPark Siewna - przyszli sąsiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.06, 22:12 Na Prądniku Białym, zaraz obok Parku, Dworku Biało-Prądnickiego i basenu Klepardi, z łatwym dojazdem do centrum i autostrady. Mieszkam tam 15lat i nie zamienie Prądnika na nic innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmir22 Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 19:27 ja będe - parter etap 4:))))))))))))) - byłem ostatnio i ściany już piekne wyrosły... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 13:29 etap 7 - jak dobrze pujdze to będziemy sąsiadami wszystko zalezy od decyzji banku pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KULA Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna IP: *.Red-80-58-205.staticIP.rima-tde.net 08.09.06, 17:01 TERAZ KILKA BLOKÓW NA 4 JUŻ JEST SKOŃCZONA (DO STANU SUROWEGO) MAM NADZIEJE ŻE UWINĄ SIĘ NA 1 KWARTAŁ 07 BO PUKI CO ZGODNIE Z PLANEM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja22 Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 15:31 Ja się zastanawiam czy zamieszkać czy wynająć. Na początku byłam sceptyczna, że daleko i że w bloku... ale to już bardzo ładnie zaczyna wyglądać, a do kleparza jest 20 min autobusem i prawdopodobnie pierwszy etap będzie moim domkiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mpk krk Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 22:40 Niedługo będziesz miała jeszcze lepiej, bo do Siewnej ma szybki tramwaj docierać. Będzie łączył Dworzec Główny z Prądnikiem Białym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna IP: *.betanet.pl 07.06.06, 09:38 Szybki tramwaj hehehe a to dobre, ale się uśmiałem :) Nie będzie żadnego szybkiego tramwaju, pomysł nie zostanie zrealizowany, z powodu tego, że nie ma gdzie szyn puścić (wszędzie bloki), pomyśl jak puszczą ci tramwaj przez Opolską co, albo przez Mackiewicza, szybki tramwaj a to dobre, ale się uśmiałem :D heheheh I tak przez was będzię większy tłok w autobusach nowo bogaccy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milosz Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 10:19 dziwne bo właśnie dzwoniłem do Agencji Rozwoju Miasta S.A. i oni to potwierdzają proponuje samemu się dopytać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna IP: *.betanet.pl 07.06.06, 10:32 To dziwne bo ja slyszalem co innego :) No i gdzie puszcza Ci ten tramwaj co ?? Któredy ehhh ludzie ludzie .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doktryn Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna IP: *.embc.org.uk / 213.249.155.* 22.06.06, 10:37 ja wybrałem etap 4 - znacznieleprzy bo bardziej wewnątrz osiedla, niskie budynki no i do sklepu blizko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilk Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna IP: 5.6.2R* / 202.159.212.* 27.08.06, 22:30 i stało się! Bank milenium w końcu zdecydował się zaufać skromnej mojej osobie i dał mi kredyt. 35 lat - na tyle się zadłużyłem. Warto było. Raty są śmiesznie niskie i mniejsze od czynszu za wynajem a na wzroście wartości mogę zarobić w ciągu pierwszego roku po oddaniu nawet 1000zł na metrze. A 35 lat? hehe Jakoś to będzie. W sam raz do emerytury zdążę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna IP: *.eranet.pl 18.12.06, 22:05 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 10:49 Pozytywna wiadomość, zaczęli oddawać mieszkania w bloku 2A31! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ole-k Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 14:16 Ja własnie kupiłem. Zła wiadomość to ceny które ciągle rosną - zapłaciłem 200 zł drożej na metrze w porównaniu z ubiegłym rokiem. A dobra to również ceny, bo to i tak średnio tysiąc zł taniej niż na wtórnym w tamtych rejonach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba123 Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 23:16 A co ja mam powiedzieć? Też chciałem od developera, ale...? Żonka suszyła mi łeb. Nie wiem po co ale kupiłem na siewnej w starym budynku z wielkiej płyty. Wszystko się sypie. Pod oknem dresy. A zarobek nikły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 23:17 "3B2" parter - a Ty? który budynek? ps. ładnie się już tam zaczyna robić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 23:34 ps. jakie są terminy zakończenia pozostałych etapów? Zastanawiam się jak długo wszystko będzie rozkopane <!!!> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: don Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna IP: 72.232.20.* 15.06.06, 23:43 ja mam 4 etapik pod koniec tego roku albo na początku następnego - o ile coś nie spieprzą oczywiście heh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michaell Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna IP: 85.195.119.* 17.06.06, 10:09 Jak podaje na salwator.com.pl developer jest to 12 miesięcy na każdy etap. Ja proponuje jednak doliczy sobie +- kwartał bo takie różnice często się zdarzają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: derty Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna IP: 193.109.91.* 18.06.06, 16:07 to i tak szybciutko! ps. orientujecie się jak oni mają zagospodarować ogródki przy parterach? będą jakieś ogrodzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majki Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna IP: 64.27.0.* 19.06.06, 23:37 Gdy do nich się wybrałem powiedzieli, że jeszcze do końca niewiadomo. Ale byłem na budowie i tam innego wyjścia nie ma - zrobią nie wielki pas zieleni wokół od ulicy i trochę większy od strony \"podwórek\". Będzie ładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dergus Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna IP: 212.0.138.* 20.06.06, 23:09 Na stronie piszą że pow. zielona ma stanowić 37% osiedla. gdzieś to muszą pomieścić, dlatego te ogródki przynajmniej betonu tyle nie będzie co gdzie indziej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna IP: *.gemini.net.pl 26.09.06, 20:57 > Jak podaje na salwator.com.pl developer jest to 12 miesięcy na każdy etap. > Ja proponuje jednak doliczy sobie +- kwartał bo takie różnice często > się zdarzają. Ja proponuje doliczyc 3 + 3 miesiace. Zgodnie z umowa mielismy za 4 dni odebrac klucze (2 etap), a teraz planuja oddac na przelomie listopada/grudnia. Bez komentarza... Odpowiedz Link Zgłoś
grace76 Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna 28.09.06, 00:37 Adamie! A skąd Ty masz takie informacje, że będą oddawać etap drugi dopiero na przełomie listopada i grudnia? Ja dzwoniłam do nich wczoraj w sprawie niedostarczenia mi jeszcze planu mieszkania po opomiarowaniu i dowiedziałam się, że ustalony termin oddania mojego bloku (2A10) nie zostanie zmieniony, czyli będzie to miało miejsce pod koniec października. Zatem nieco się zdziwiłam czytając Twój post... Jeśli oddadzą w tym teminie, to będą mieć tylko miesięczny poślizg w stosunku do ustaleń zawartych w umowie. A biorąc pod uwagę to, co się dzieje na rynku mieszkaniowym, to chyba całkiem niezły rezultat. Tak, czy inaczej, ja podchodzę do sprawy optymistycznie (i obym się nie zawiodła) Pozdrawiam przyszłych sąsiadów:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAŚKA Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 13:04 Oj Grace... zapomnij o tym forum. Teraz tu się strasznie zrobiło. Nagle wszystkim się nie podoba. Ty masz drugi ja mam czwarty i póki co podobnie jak ty nie mam co narzekać. Ktoś robi nagonkę na naszą inwestycje. Ja już prawie tu nie zaglądam:(((( ps. tez pomyśle o tym jutro;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julia Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna IP: *.range86-129.btcentralplus.com 23.06.06, 18:40 Czy ktos moze ma zdjecia z budujacego osiedla i moglby mi przeslac???Jestem za granica od 7 mcy i nie wiem jak to teraz wyglada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekjelonek Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna IP: 217.116.110.* 26.09.06, 12:36 Witam Sąsiadkę:) Ja też niestety jestem obecnie z dala od Krakowa - tak po przekątnej - ale w obrębie Polski. Szukałem zdjęć w sieci i znalazłem takie cudo co się kręci nawet... Co prawda podpis jest "Siewna", ale to chyba o to chodzi. Generalnie osiedle jak dla mnie git i myśle, że nie będzie problemu z wynajmem. podaje link: www.nieruchomosci360.pl/index.php?s=szukaj2&ju=21 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyktak Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna IP: 212.0.138.* 22.06.06, 23:15 znowu bloki w enklawie...? ehhh ile pięter maja budynki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XAVERY Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna IP: *.mosproject.ru / 213.171.40.* 23.06.06, 14:38 TO TERAZ NIEUCHRONNE, WSZYSTKO CO NOWE, CO SIĘ TERAZ BUDUJE, TO ALBO PLĄBY ALBO BLOKI. A MODA NA ENKLAWY PRZYSZŁA Z ZACHODU I Z USA. NIE MA SIĘ CO DZIWIĆ. LUDZIE SZUKAJĄ SPOKOJU I BEZPIECZEŃSTWA. Z TEGO CO NA STRONCE TO BUDYNKI MAJĄ MIEĆ GŁÓWNIE 3 I 4 PIĘTRA + KILKA 6 PIETROWYCH - TO AKURAT DOBRZE BO MONOTONI NIE BĘDZIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna IP: *.range86-129.btcentralplus.com 23.06.06, 17:29 Ja niedawno kupilam mieszkanie z etapu VII, ale wciaz czekam na decyzje o kredycie z banku.Dowiedzialam sie, ze mam zdolnosc kredytowa, ale bank doszukal sie czegos w ksiegach wieczystych tej budowy, nie wiem o co chodzi.Sprawa jest sprawdzana.Mysle, ze do poniedzialku bede wiedziec.Mam tylko nadzieje, ze wszystko jest ok po tym jak Salwator wykrecil numer z wypowiadaniem umow przy poprzedniej inwestycji.... W kazdym razie trzeba byc optymista:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna IP: 212.0.138.* 23.06.06, 17:44 Myślę że na pewno będzie ok, ja podpisałam wczoraj (etap 4). Trwało to miesiąc z kawałkiem zanim rozpatrzyli mi wniosek w banku milenium, ale chyba dlatego że dużo zgłoszeń. do zobaczenia sąsiadko:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna IP: *.range86-129.btcentralplus.com 23.06.06, 17:54 Dzieki sliczne:)mam tak nadzieje, tylko, ze zgodnie z regulaminem nastepna rate powinnam byla wplacic 10 czerwca, co mialo byc juz placone przez bank.Kredyt sie przesunal ( a mial byc rozpatrzony do 10 dni-juz jest ok 3 tygodni) i mam nie zaplacone jeszcze...:((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna IP: *.range86-129.btcentralplus.com 27.06.06, 18:24 Wlasnie sie dowiedzialam, ze nie przyznano mi kredytu.Przyczyna bylo doszukanie sie czegos nieprawidlowego w ksiegach wieczystych gruntu na ktorym Salwator buduje osiedle, bo zdolnosc kredytowa mam.......czy ktos cos o tym slyszal??????????????Czy ktos sie orientuje czym sie rozni pierwsza i duga decyzja kredytowa ( bo jak narazie pierwsza mam negatywna:(), jutro ma byc druga..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 10:32 spokojnie, banki teraz wpadły w dziki szał! klienci pchają się do nich drzwiami i oknami! zdarza się że termin decyzji mija a oni nie mają jej gotowej - dają negatywną, a potem przy odwołaniu zmieniają zdanie. Wszystko to po to by dać sobie więcej czasu i maxymalnie rozłożyć w czasie cały proces. Dzięki temu wiążą się z klientem i każą czekać. A on to zwykle robi, bo z jakichś tam względów wybrał ten a nie inny bank - to taka gra. Miałem tak na Siewnej etap 2 w banku PKO. Nie wiem w jakim banku ty to załatwiasz, ale bądź dobrej myśli i nie daj się:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna IP: *.range86-129.btcentralplus.com 28.06.06, 11:02 Dzieki za pocieszenie:)), bo to wlasnie jest PKO, dzis czekam na druga decyzje, wiec zobaczymy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sowa Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 12:20 ja dziś właśnie podpisuje umowe... już nie mogę się doczekac za rok o tej porze będe na swoim:))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
szewczyk_dratewka1 Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna 07.07.06, 13:05 bierz pod uwage ze to salwator.. wiec nie za rok..moze za 1,5... oni sie spozniają.. zawsze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanka Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 15:58 ja bede - własnie ruszył 8 etap - chyba najleprzy bo zdalaod ulicy - cisza i zieleni wiecej ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulinka jak to będzie dalej? IP: 218.25.163.* 15.07.06, 14:24 Czy ktoś wie jak załatwią kwestię oddawania kolejnych etapów przy jednoczesnym kontynuowaniu pozostałych? Wizja betoniarki przed domem nie jest czymś co napawa optymizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
mr.lordi Paniusia sie znalazla 15.07.06, 17:23 A co jak bede budowac inny blok obok tego co mieszkasz, to im zabronisz budowac?? Mysl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Paniusia sie znalazla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 21:51 Obok teraz oddawanych etapów stoją już następne budynki mocno zaawansowane, zanim pierwsze etapy bedą wykończone w innych będą już tylko prace w środku a nie betoniary Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rakieta Re: jak to będzie dalej? IP: *.ists.pl 16.07.06, 09:10 będzie bardzo dobrze Firma S. w odróżnieniu od innych developerów ma przebłyski racjonalizmu w tym, co robi Planują oni odgrodzić siatką część zakończoną od części budowanej Możliwe jest to, bo budują (w skrócie) od prawej do lewej. Też o to się martwiłem i nie ma się co dziwić - na Kurdwanowie kolega przez rok przemieszczał się po rusztowaniu z desek buahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julia Re: jak to będzie dalej? IP: *.range86-129.btcentralplus.com 18.07.06, 10:14 Hej:) Czy ktos sie orientuje czy juz jest zaczety etap VII budowy? Jestem teraz zagranica i nie bardzo wiem, jak to teraz wyglada ( mam wykupione mieszkanie z VII)..pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tola Re: jak to będzie dalej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 19:14 masz już fundamenty piękne :) moje okna (budynek b2 etapu 4 ) będą wychodziły na twój domek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UratowanyDziekiFor opóznienia XXI wieku .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 18:12 Jak ci go wybudują? Wiesz ile miesięcy juz ludzi robia w konia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vero Re: siewna i city najszybsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 14:52 Właśnie że nie... i jeśli chodzi o siewną czyli wasz eko-park i jeśli chodzi o bronowice wreszcze Salwator zatrudnił pożądne ekipy budowlane. Wszystko idzię pełną parą i nie ma opóźnień. Trzeba chwalić gdy ktoś umie się na błędach uczyć:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewcia Re: siewna i city najszybsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 11:20 z tego co ludzie na mieście gadają:) wszystko idzie nawet szybciej niż to Salwi planował! ja się cieszę bo mój domek już we wrześniu będzie na tip top:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaco22 Re: siewna i city najszybsze IP: 220.72.100.* 24.07.06, 11:30 tak to możesz pisać gdy już się tam wprowadzisz fakt faktem kumpel mi mówił (nie tyle z branży developerskiej co budowlańców) że wszystko idzie super i że wreszcie zlecili budowę dobrej i sprawdzonej firmie ale na parapetówe trzeba jeszcze myśle poczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gumman Re: siewna i city najszybsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 14:18 Ludzie Nie rozumiem jak można kupować mieszkanie na nowym osiedlu! To są koszmarne betonowe pustynie! "Park" Siewna to kolejne blokowisko, na którym bloki ustawione są bliżej siebie niż domki jednorodzinne! Czy ktoś z was to oglądał, zanim kupiliście tam mieszkanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julia Re: siewna i city najszybsze IP: *.range86-144.btcentralplus.com 24.07.06, 15:25 bo gdyby kazdy chcial kupowac na rynku pierwotnym to brakloby mieszkan juz dawno...po drugie wole czyste nowe sciany niz stare, obdarte, bo wewnatrz moge wyremontowac ale na zewnatrz to juz nie tylko ode mnie zalezy, a na ladna dzielnice, ladne mieszkanie 50 m2, bez pijaczkow podpierajacych sciany z rynku wtornego mnie nie stac..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gumman Re: siewna i city najszybsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 17:20 dobra sorry pomiliły mi się inwestycje Eko nie jest najgorsze pod tym wzgledem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: jak to będzie dalej? IP: *.aster.pl 19.07.06, 21:05 czemu wy ludziebrniecie w to g... jak cma do plomienia??? czy wy mcie za duzo kasy i chcecie ja zwyczajnie wywalic do smietnika??? nie myslicie? uwazacie ze jak salwi wam wowi ze bedzie za rok to ze bedzie? czemu nie uczycie sie na bledach innnych..nie pojmuje waszej naiwnosci:((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danuta Re: jak to będzie dalej? IP: 193.194.68.* 19.07.06, 23:18 Pan chyba ma coś nie tak z głową. Syn czeka na budynek etapu pierwszego, gdzie powinien Pan wiedzieć, wszystko jest zapięte na ostatni guzik i jedyną rzeczą, jaką firma zrobi jeszcze musi to chodniki przed budynkami. Ja natomiast czekam na etap czwarty i również wszystko idzie zgodnie z planem. Następnym razem proszę ważyć słowa zanim wyda Pan opinie na jakiś temat. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julia Re:Witaj Tola:) IP: *.range86-129.btcentralplus.com 21.07.06, 14:46 Dzieki za optymistyczny post:)))) od razu robi mi sie lepiej jak widze cos pozytywnego na ten temat:)...moze nawet kiedys sie poznamy skoro bedziemy sasiadkami:))Pozdrawiam.J Odpowiedz Link Zgłoś
mr.lordi Te bloki sa szpetne a to tego poupychane 24.07.06, 14:32 blok na bloku doslownie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julia Re: Te bloki sa szpetne a to tego poupychane IP: *.range86-144.btcentralplus.com 24.07.06, 15:17 Mr.Lordi..czemu ty jestes takim cholernym pesymista.Jezeli bedziesz tam mieszkal, to czemu doszukujesz sie tylko wad, a jezeli to nie twoj przyszly dom to czemu sie w ogole odzywasz??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfred wreszcie ładne osiedle mr.lordi !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 17:28 ciekawe czy ten wymyślny nik odzwierciedla twoją błyskotliwoś mysterze:) wejdź sobie na stronke www.salwator.com.pl - link dla mr. :) to osiedle nie tyle że ładnie wyglada i jako jedno z niewielu posiada dużo zieleni, to jeszcze jest pierwszysm z "malymi enklawami" miejscem przeznaczonym tylko dla mieszkańców poszczególnych bloków. A jak ci żal pupe ściska żę nie masz to se mieszkaj na kurdwanowie albo w hucie i nie zaśmiecaj forum! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fifi Re: wreszcie ładne osiedle mr.lordi !!!! IP: *.crowley.pl 24.07.06, 22:35 Helloo kupilismy mieszkanie na partezra w budynku 6 pietrowym z 50 m ogrodkiem :) Czy ktos wie jak wysoko nad chodnikiem maja byc te ogrodki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tytus,romek i..... Re: wreszcie ładne osiedle mr.lordi !!!! IP: *.tiwc.net / *.prtc.net 25.07.06, 09:41 noooo...to tak ja mam parter w B etap 4 i mój ogródek jest metr nad ziemią, dlaczego? Bo generalnie to zależy od tego po której stronie on się znajduje. Ogródki od ulicy są zwykle metr nad ziemią w przeciwieństwie do ogródków od str. enklaw znajdujących się na poziomie gruntu. To zależy gdzie znajduje się twoje mieszkanie. Najlepiej pojedź sobie i zobacz, bo to wszystko juz tam widać gołym okiem. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: wreszcie ładne osiedle mr.lordi !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 10:39 fajnie... a zastanawialiście się na obsadzeniem ogródka krzewami? tak żeby nikt do okien nie zagladał? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fifi Re: wreszcie ładne osiedle mr.lordi !!!! IP: *.crowley.pl 25.07.06, 12:39 To pierwsza rzecz ktora chcemy zrobic, obsadzic jukami czy jakimis sosenkami :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fifi Re: wreszcie ładne osiedle mr.lordi !!!! IP: *.crowley.pl 25.07.06, 12:40 Bozeszzee nie jukami :) Tylko takimi sosnopodobnymi ktore tez maja igly w zimie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAŚKA Re: wreszcie ładne osiedle mr.lordi !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 11:06 ja planuje taki zwykły żywopłot - wprawdzie wolno rośnie ale jest gęsty i można go ładnie przycinać. Pozatym zieleniec nie może być zbyt wysoki bo zasłoni dostęp swiatła:))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witold z Re: wreszcie ładne osiedle mr.lordi !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 13:45 ładnie te ogródki nam ogrodzili, dobrze bo sie troche bałam, jednak parter to parter salwator.com.pl/pl_,aktualna_oferta_prd_dziennik_budowy_eko_park_krakow--adkd--a--sv.phpgal=7#nad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fifi Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna IP: *.crowley.pl 25.07.06, 12:45 Sluchajcie zalozylam forum EKO PARKU, dolaczcie popiszemy troche:) forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=40864 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: graculka Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 18:29 Kto będzie mieszkał w 3A0??czy ktoś wie jaki jest ostateczny termin oddana mieszkań w etapie 3, ciekawe czy się wyrobią do 15 sierpnia :-)))pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna IP: *.miechow.com / *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.06, 23:57 no nie wyrobia sie do 15 sierpnia, bo 20 sierpnia ma byc dopiero prąd. umawiaja sie na odbior I etapu w ostatniej dekadzie sierpnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carlo Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna IP: *.tse.hn / 65.167.26.* 02.08.06, 11:05 Czy ty poza forum gazety masz jakąś styczność z budownictwem? To jakaś paranoja. Ja budowałem dom w górach, znam się na tym trochę (wykształcenie techniczne) i zajęło mi to rok dłużej niż powinno. Dlaczego? Bo gmina Nowy Targ na podbicie pieczątki potrzebowała 4 miesięcy! Paranoja!!! Kupno mieszkania to nie bułka z masłem a jego wybudowanie tym bardziej. Termin przesunięty miesiąc czy dwa nie jest niczym dziwnym a kilka tyg. to zwykła kosmetyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna IP: *.tygodnik.com.pl / *.tygodnik.com.pl 02.08.06, 11:21 ciekawe czemu tak łatwo usprawiedliwiasz kilkutygodniowe opóźnienie? (szczegolnie, ze nie ma pewnosci czy nie bedzie dłuzsze) Mysle, że jakby w umowach byly zapisane kary umowne za opoznienia to wszystko byloby na czas. Chyba tylko w Polsce tak jest, że klienci maja byc szczesliwi ze sie deweloper opoznia. Co dla ciebie jest paranoja??? To ze chce sie miec realizacje inwestycji zgodnie z umowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carlo Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna IP: *.tse.hn / 65.167.26.* 02.08.06, 11:37 Zibi - mój drogi:) Nie usprawiedliwiam! A wręcz przeciwnie. Pietnuje! Jestem przeciw! Brzydze się! Uważam że Polska - znana powszechnie jako "kaczogród" - spuścizna dosłownie i w przenośni po PRLu - stanowi państwo chaotyczne, zbiurokratyzowane i skorumpowane. A że z własnego, doświadczenia wiem i doświadczyłem tego na własnej skórze, pisze w tym miejscu, że to nie lada utrudnienie dla budowlańców. I wskazuje jak cenna w tym wypadku staje się Cierpliwość. Przepraszam Zibi że obraziłem Twoje uczucia patryjotyczno - religijno - obyczajowe, ale nie miałem złych intencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: graculka Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 17:20 to po co obiecują że mieszkania będą na połowę sierpnia skoro się z tego nie wywiązują nie lepeij było by odrazu powiedzieć że mieszkania będa na wrzesień albo nawet pozniej a tu czlowiek oczekuje z niecirpliowscia i nic z tego,pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna IP: *.ists.pl 02.08.06, 20:18 To tak jak by Pani umawiała się z chłopakiem pół godziny później niż powinna, dlatego że możliwe że ktoś panią zastawi samochodem. To przybrało by postać absurdu. Jest sobie firma developerska, zleca wykonawcy projekt, podpisują umowę i ustalają termin - dev. jest tu pośrednikiem i organizatorem. A to czy zakład energetyczny, czy urząd miasta czy wreszcie firma budowlana popełni błąd i opóźni inwestycje jest niezależne ani od kupującego ani od samego developera. Firma Salwator i inne Polskie firmy niczym w tym względzie nie różnią się od np.Skanskiej - jednej z największych firm budowlanych w Europie i na świecie. Współpracowałem z nimi w Londynie. Tam praktyką były miesięczne poślizgi, a zdarzały się i kilkumiesięczne. pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
hbiern Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna 10.08.06, 13:28 w jakiej formie inforumją Was o przesunięciach realizacji? listownie ? czy może proponują podpisanie aneksów do umowy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julia czysz-Eko park IP: *.range86-144.btcentralplus.com 25.07.06, 19:20 Czy ktos sie orientuje ile bedzie wynosil w przyblizeniu miesieczny czynsz za mieszkanie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forumek Re: czysz-Eko park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 20:16 to zależy chyba...wpływ na to o ile wiem mają sami lokatorzy miedzy innymi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zygfryd111 Re: czysz-Eko park IP: 5.5R* / *.cache.telstra.net 26.07.06, 11:51 Hmmm, Macie na myśli zapewne opłaty eksploatacyjne, na które składają się koszty mediów i koszty utrzymania instalacji mieszkaniowych (ciepło, woda, internet, kablówka) oraz koszty utrzymania nieruchomosci wspólnej (dźwigi, ogrzewanie i oświetlenie, sprzątanie, wynagrodzenie spółdzielni za administrowanie, wywóz śmieci, utrzymanie zieleni, konserwacje itd). Na nowym osiedlu takim jak Eko-Park będą nie dużo opłaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tarantULA Re: czysz-Eko park IP: *.dragontek.com / 216.127.66.* 26.07.06, 12:00 Dla jasności; Spółdzielnia jest prywatnym i dobrowolnym zrzeszeniem członków, i to oni ustalają zasady (właśnie w statucie). Przyszli mieszkańcy Eko wy też możecie ! pozdrowki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Re: czysz-Eko park IP: *.net.autocom.pl 26.07.06, 14:26 No nie do końca. To nie jest spółdzielnia tylko wspólnota mieszkaniowa. Zanim wspólnota powstanie zarząd będzie sprawował Salwator lub wskazany przez Salwatora zarządca (zgodnie z zapisami umowy z developerem). Salwator nie potrafił udzielić konkretnej odpowiedzi jakie koszty wchodzą w grę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaja Re: czysz-Eko park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 14:52 bo nikt Ci nie udzieli dokladnej odp na takie pytanie!! zawsze są widełki. Tu powinno być jakieś 3 zł za metr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Re: czysz-Eko park IP: *.net.autocom.pl 26.07.06, 15:20 Jasne, że nie ale w Salwatorze nie potrafili powiedzieć nawet mniej więcej. 3zł/m2 - może być trochę za mało (chociaż oczywiście mam nadzieję, że nie będzie więcej). Teren ma być monitorowany więc pewnie także strzeżony a to kosztuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaja Re: czysz-Eko park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 15:45 dziwne bo to trzy złote oni mi podali jako wartość szacunkową:) coś kręcisz Konradku mały! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Re: czysz-Eko park IP: *.net.autocom.pl 26.07.06, 17:21 No to cieszę się bardzo. Ja pytałem o to już dość dawno temu więc może się coś odmieniło. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mocarz Re: czysz-Eko park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 10:13 Ktoś interesował się przyszłymi opłatami: Salwator zdziera za obsługę osiedla prawie 5zł za m2 od pierwszych mieszkanców (i to bez opłat za media). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lady_Bi Re: czysz-Eko park IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.06, 15:24 Nieżle sbie liczą. Pewnie macie tam exclusive! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tu tu ru tu KAŚKA Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 09:07 salwator.com.pl/pl_,aktualna_oferta_prd_dziennik_budowy_eko_park_krakow--adTk--a--sv.phpgal=7#nad to mój bloczek i moje mieszkanka!!! strasznie się cieszę bo jeszcze 3 miesiące temu była tylko dzióra w ziemi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna IP: *.net.autocom.pl 28.07.06, 10:49 Witam Sąsiadkę! Moje mieszkanie będzie na 2 piętrze budynku B2 (dwa okna od prawej na zdjęciu). "Mieszkanka"? czy tzn. że jest ich kilka? Napisz które - ciekaw jestem ile wogóle będzie mieszkań w tym bloku. Pozdrawiam! Konrad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAŚKA Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 11:42 Oj sąsiadku mój to najwyżej w spożywczaku spotykać się będziemy:) Ja mam w B1 też po prawej stronie ale na parterze (takie ledwo widoczne na fotce okienka)..hehe serdecznie pozdrawiam! i do zobaczenia na miejscu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna IP: *.net.autocom.pl 28.07.06, 11:50 Mam trochę zdjęć z budowy i regularnie robię nowe. Jeśli ktoś mógłby je gdzieś udostępnić to służę. Konrad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julia Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna IP: *.range86-144.btcentralplus.com 28.07.06, 12:15 Hej:)) Ja mam parter w budynku B2...witam sasiadow:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAŚKA Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 13:54 Strasznie się cieszę że tak się wszyscy zgraliśmy:) Etap 4 będzie najlepszy!!! Jak tylko oddadzą mieszkanka zapraszam na grilla do ogródka! Julia, mam nadzieje że będziesz już w PL?:) Gorące pozdróweczki!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fifi Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna IP: *.crowley.pl 28.07.06, 14:25 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=40864 wejdzcie na forum EKO PARK :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAŚKA Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 14:49 Ja wole to forum! Tu więcej się dzieje serdecznie zapraszamy wszystkich:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julia Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna IP: *.range86-144.btcentralplus.com 28.07.06, 16:45 Kasiu...niestety pomylily mi sie etapy, moj budynek ma ten sam numer ale to jest dopiero etap VII:(, w kazdym razie mam nadzieje, ze i tak sie spotkamy kiedys na grilu:)), teskni mi sie za Krakowem.... Pozdrawiam , Jola( to moje pierwsze imie, Julia to drugie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: facylitacja Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna IP: *.ddns.HomeLan.BG 31.07.06, 14:45 widzieliście pierwszy etap? naprawdę przyjemnie to prowadzą. jest dużo ładniejszy niż na wizualu. jeszcze pół roku. pozdrawiam sąsiadów i czekam na wasze wrażenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna IP: *.tygodnik.com.pl / *.tygodnik.com.pl 31.07.06, 15:17 widzialam pierwszy etap, ale.... sie opoznia... nie wiadomo dlaczego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAŚKA Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 15:54 to dziwne bardzo hehe u mnie nic absolutniutko się nie ślizga a w pierwszym etapie też WIEM że jak mieli tak mają oddać we wrześniu. Tylko denerwujesz ludzi sąsiedzie złośliwy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna IP: *.tygodnik.com.pl / *.tygodnik.com.pl 31.07.06, 16:31 no moze denerwuje ludzi ale sama tez sie denerwuje - poslizg jest bo mial byc II kwartal a jutro juz bedzie sierpien... o planach na wrzesien dla I etapu pierwszy raz slysze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc :) Bedzie wam tam milo z pociagami ktore przejezdzaja IP: *.152-14.Gorka-Narodowa.betanet.pl 31.07.06, 18:45 obok wiozac chemikalia prawdziwy Eko Park.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don-michael Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna IP: 64.27.0.* 31.07.06, 19:20 Bo chłopak zamiast $$ robić i mieszkania kupować lubi sobie w forum buszować. Cóż...Foru-man też człowiek. Każdy ma swój własny cel życiu, heh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doKaśkizKonopi Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna IP: *.selfip.net / *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.06, 19:20 Nie wszyscy lubia odpadki. Wiedz że większość kupiła tam z terminem 30.12.2005 lub 30.03.2006r. Więc nie wyskakuj przed orkiestre z pochwałami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAŚKA Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 19:30 Nie! Jeszcze raz nie! nie chce Cię na sąsiada! sprzdaż prosze mieszkanko???????????????????????? (jeśli kupiłeś wogóle) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAŚKA zmienialiście rozkład? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 12:52 sąsiedzi drodzy! powiedzcie czy wprowadzaliście zmiany w rozkład waszych mieszkań? Przesuwaliscie ścianki działowe i takie tam? Ja na 32mkw zrobiłam sobie sypialnie+pokój z aneksem:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piter Re: zmienialiście rozkład? IP: *.chello.pl 03.08.06, 19:19 Salwator zapewne ci zmieni rozkład...:))) Dwa dni przed odbiorem dowiesz się że masz nie 32 tylko 40 m2 i bedziesz musiała wyskrobać jeszcze troche grosza...w pierwszym etapie podoliczali wszystkiem coś w granicach 5%! To taka fajna "niespodzianeczka" od naszego "fajnego" developera! Pozdrawiam z B1 (etap pierwszy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fifi Re: zmienialiście rozkład? IP: *.crowley.pl 03.08.06, 20:19 Ze co???? Co Ty gadasz??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Re: zmienialiście rozkład? IP: *.crowley.pl 03.08.06, 20:31 Rozkładu Salwator sam nie ma prawa zmienić. Można to zrobić samemu. Salwator przesyła pismo na jakiś miesiąc wcześniej, że do określonego terminu trzeba takie zmiany zgłosić. Co do "niespodzianeczki" to dziwi mnie Twoje podejście. Przecież masz na pewno napisane w umowie, że wymiary mogą się różnić do 5%. To akurat jest zresztą całkiem normalne bo przecież nikt nie wybuduje budynku z dokładnością co do milimetra. Ciekawi mnie natomiast co w przypadku gdy wymiary różnią się więcej niż o 5% - słyszałem, że były takie mieszkania w I etapie. Czy Salwator podarował te dodatkowe metry? Pozdrawiam! Konrad (4B2) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: graculka Re: zmienialiście rozkład? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 21:35 nam doliczyli 3,60 czyli dokładnie 5% które zapewniają w umowie, teraz czeka nas dopłata,a Wam ile podoliczali?? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janka Re: zmienialiście rozkład? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 23:53 mi doliczyli metr...ale ja akurat się cieszę bardzo! 32 a 33 to niby żadna różnica ale zawsze:) juz nie moge się doczeka!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hydraulik Re: zmienialiście rozkład? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 10:36 Piotrze! aż komentować się tego co piszesz nie chce! (ale dla dobra ogółu) powiedz mi proszę czy orientujesz się w proporcjach miedzy popytem a podażą w Krakowie? Czy wiesz ile osób chce kupić a ile sprzedać mieszkań/domów w krk? Uwierz mi że tych pierwszych jest zdecydowanie więcej! Że absolutnie żadna firma nie ma w tym momencie problemów ze sprzedażą mieszkań a na pewno nie salwator! I że dokładanie ludzią po metrze czy dwóch metrach biorąc pod uwagę że większość mieszkań jest długo okresowo kredytowana była by nie tyle nie chętnie co przychylnie nawet przyjęta! przeczytaj to wielokrotnie...a nóż widelec coś zrozumiesz:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piter Re: zmienialiście rozkład? IP: *.chello.pl 04.08.06, 19:08 Salwator nie ma kłopotu ze sprzedażą ale ma kłopoty z terminami i jakością;). Rozumię że pod pseudonimem "hydraulik" kryje się pracownik SM Salwator...iz stąd ten entuzjazm. Jeżeli ktoś nie chce czytać słodkich bredni czyli postów nagminnie wstukiwanych przez dział sprzedaży SM Salwator to polecam forum zamknięte na które najpierw należy się zarejestrować a tam już nie jest tak kolorowo! Hydraulik...:]]]! Odpowiedz Link Zgłoś
grace76 Re: zmienialiście rozkład? 04.08.06, 21:53 A jak sie na to forum dostać? Próbowałam się zarejestrować, ale na razie brak odpowiedzi ze strony opiekuna forum:( A ja chcę wiedzieć jak jest naprawdę z moim pierwszym M, choć trochę się zaczynam obawiać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fert Re: zmienialiście rozkład? IP: *.hostexdns.com 05.08.06, 02:40 ciekawe ile kupiłeś w tym Salwatorze? tak to jest z tymi nowobogackimi! Nie masz pojęcia o nieruchomościach i strzępisz tylko język! Ja u nich kupiłem cztery mieszkania. Trzy na Kuźnicy (wynajmuje) i jedno w którym mieszkam w (apartament na Salwatorze). Biorąc pod uwagę ceny bieżące jestem 450tyś na plus (tyle zyskałem w ciągu trzech lat). Apropos jakości jest proporcjonalna do ceny, czyli do przyjęcia. Poślizgi? Były i owszem, ale zwyczajowe jak zwykle na rynku. Szkoda, że w ogóle zdecydowałeś się u nich kupi. Trzeba było na wtórnym, płacąc kilka tyś. więcej za metr. Mówiąc delikatnie nie znasz się na tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty_salwator Re: zmienialiście rozkład? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.06, 11:41 "zwyczajowe poslizgi" - Dla Salwatora odwalanie tandety niewypelnianie warunkow umowy, to sa "zwyczajowe" rzeczy. Salwator nie musi wypelniac umow, ktore podpisal, to jest zwyczajne. Ja z nimi podpisalem umowe dot. inwestycji Bobrzynskiego/Przemiarki. Skurw*** "zwyczajowo" ta umowe zerwali. Edytka powiedziala: "To jest poprostu zwyczajne rozwiazanie umowy". Oddali mi zadatek, ale nie oddali mi kary (podwojonego zadatku), ktore wg. prawa przysluguje mi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Re: zmienialiście rozkład? IP: *.net.autocom.pl 05.08.06, 12:16 Jeśli w umowie miałeś wpisane "zadatek" (a nie np. zaliczka) to oczywiście przysługuje Ci zwrot podwojonej kwoty (chyba, że umowa określa inaczej). Do tego dochodzi kwestia odszkodowania - z pewnością poniosłeś straty i/lub utraciłeś korzyści bo ceny mieszkań się "nieco" zmieniły. Jak nie chcą płacić to do sądu i już. Pytanie czy nie zastrzegli sobie prawa do rozwiązania umowy. Np w mojej umowie (EkoPark) jest zapis, że mogą odstąpić od umowy tylko w przypadku wystąpienia obiektywnych przyczyn uniemożliwiających zrealizowanie inwestycji (czyli o ile mają już pozwolenia na budowę itp. to w praktyce raczej nie mogą odstąpić). Konrad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EVELINA Re: zmienialiście rozkład? IP: *.redarauca.edu.co / 200.21.219.* 07.08.06, 17:06 bła ha ha tego przecież nie ma w umowie! weź ty sobie jeszcze raz wszystko przeczytaj i nie gadaj głupot! zachęcam do sprawdzenia : paragraf 4 umowy punkt 3 mówi: "Realizator ma prawo odstąpić od umowy tylko w przypadku wystąpienia obiektywnych przeszkód, uniemożliwiających wykonanie niniejszej umowy, w takim przypadku zobowiązany jest ZWRÓCIC NIEZWŁOCZNIE CAŁOSC nominalnie wpłaconych przez inwestora wpłat" (fragment umowy na eko park który sama podpisałam)" Taka jest umowa i nic tam nie ma o zadatku czy podwójnym zwrocie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Re: zmienialiście rozkład? IP: *.crowley.pl 07.08.06, 20:11 Nie musi być! Poszukaj sobie co to jest "zadatek". W przypadku gdy wpłaciłaś zadatek i wycofujesz się z umowy tracisz zadatek (w przeciwieństwie do zaliczki). Z drugiej strony jeśli ten kto zadatek przyjął wycofuje się z umowy, zobowiązany jest wypłacić podwojoną kwotę zadatku. To wynika z definicji zadatku i wcale nie musi być opisane w umowie. Inna sprawa, że w umowie EkoParku Salwator zobowiązuje się do zwrotu kwoty nominalnej czyli niejako w sprytny sposób zabezpiecza się przed wypłatą "kary" w postaci podwójnej wartości zadatku ale to już pytanie do prawnika. Szczególnie, że jak sama napisałaś "Realizator ma prawo odstąpić od umowy TYLKO w przypadku wystąpienia OBIEKTYWNYCH PRZESZKÓD", a na Bobrzyńskiego takie przeszkody chyba nie zaistniały. PS: Te "bła ha ha" i "gadanie głupot" jest zupełnie zbędne Pozdrawiam! Konrad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EVELINA Re: zmienialiście rozkład? IP: *.redarauca.edu.co / 200.21.219.* 07.08.06, 21:00 zbędna to jest Twoja rozprawka o zadatku :) po co piszesz o czymś czego w umowie nie ma? to co tam zostało zawarte to nic innego jak obwarowana warunkiem zaliczka. Odsyłam do lektury KC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Re: zmienialiście rozkład? IP: *.net.autocom.pl 08.08.06, 08:32 A koleżanka może jest prawnikiem, że zachowuje się jakby wszystkie rozumy pozjadała w tej materii? > po co piszesz o czymś czego w umowie nie ma? Bo to czego nie ma w umowie regulują przepisy ogólne! > to co tam zostało zawarte to nic innego jak obwarowana warunkiem zaliczka. Moim zdaniem w umowie (EkoPark) napisane jest "zadatek" a nie "zaliczka" a obwarowania dotyczą tylko jednego konkretnego przypadku tj wystąpienia obiektywnych przyczyn uniemożliwiających realizację inwestycji. Jeśli ten przypadek nie wystąpił to nie ma obwarowań i stosuje się przepisy ogólne, które wcale nie muszą być w umowie opisane. Poza tym moja odpowiedź dotyczyła posta o inwestycji na Bobrzyńskiego i nie wiesz czy w tamtej umowie są obwarowania czy nie. Kolega z Bobrzyńskiego powinien udać się do adwokata i jeśli nim nie jesteś to nie wypowiadaj się autorytatywnie. Konrad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: zmienialiście rozkład? IP: 195.75.207.* 10.08.06, 16:53 czy możecie podać namiary na kancelarię która miała jakąkolwiek sprawę z Salwatorem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Re: zmienialiście rozkład? IP: *.net.autocom.pl 10.08.06, 16:57 Nie miałem z nimi osobiście do czynienia ale gdzieś na forum czytałem, że specjalizują się w sprawach przeciwko Salwatorowi. firmy.pkt.pl/firma/adwokaci_a3J5MDZfNDQ4NzFfQWR3b2thY2lfX2FkczE=.html Odpowiedz Link Zgłoś
mobaplo Re: zmienialiście rozkład? 07.08.06, 15:37 Gość portalu: fert napisał(a): > ciekawe ile kupiłeś w tym Salwatorze? > tak to jest z tymi nowobogackimi! Nie masz pojęcia o nieruchomościach i > strzępisz tylko język! Ja u nich kupiłem cztery mieszkania. Trzy na Kuźnicy > (wynajmuje) i jedno w którym mieszkam w (apartament na Salwatorze). Biorąc pod > uwagę ceny bieżące jestem 450tyś na plus (tyle zyskałem w ciągu trzech lat). > Apropos jakości jest proporcjonalna do ceny, czyli do przyjęcia. Poślizgi? Były > > i owszem, ale zwyczajowe jak zwykle na rynku. Szkoda, że w ogóle zdecydowałeś > się u nich kupi. Trzeba było na wtórnym, płacąc kilka tyś. więcej za metr. > Mówiąc delikatnie nie znasz się na tym. No...to jesteś SUPER gość... Gratuluję! Jak jak na razie kupiłem jedno mieszkanie w SM Salwator i zapewniam szanownych "forumowiczów" że ostatnie. Jeżeli chodzi o twoje doskonałe osiągnięcia w branży budowlano/finansowej to zapewne wiesz że nie ma znaczenia co i od kogo się obecnie kupuje bo popyt przewyższa podaż i zarabia się na każdym metrze (nawet takim z wielkiej płyty na odległym Nowohudzkim osiedlu)!. A wracając do Twoich inwestycji na Kuźnicy to zapomniałeś wspomnieć że SM Salwator przeznaczył kilka bloków na nowym osiedlu, oczywiście bez informowania pozostałych inwestorów/mieszkańców na mieszkania kwaterunkowe...co na 100% podniesie wartość twoich posiadłości;)))! Odpowiedz Link Zgłoś
martyna105 Szukam sąsiadów z Eko Parku (Salwator), blok 2A32 05.08.06, 10:59 Witam przyszłych sąsiadów z osiedla!Chciałam zawężyć grono do mojego bloku,czy ktoś tu będzie mieszkał 2 etapie blok A32? I mam jeszcze pytanko jak dostać się na to wasze zamkniete forum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fifi Re: Szukam sąsiadów z Eko Parku (Salwator), blok IP: *.crowley.pl 07.08.06, 21:23 My tez :) Odpowiedz Link Zgłoś
magdasio Re: zmienialiście rozkład? 04.10.06, 11:04 Hej jestem jedna sposrod 160 osob oszukanych przez salwatora. Moj mail magdalena.sioma@big5x.com; nie nie boje sie podawac nazwiska to nie ja jestem oszustka. prosze daj znac jak moge sie dostac na wasze zamkniete forum my tez mamy takie . Moze powinnismy sie podzielic informacjami ktorych nie beda czytac pracownicy salwiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max/max Re: zmienialiście rozkład? IP: 200.209.122.* 04.08.06, 10:55 ja mam 82 mkw na parterze z ogródkiem owszem zrobiłem kilka modyfikacji przede wszystkim wywaliłem trochę ścian - mam teraz ogromny salon z wyjciem do ogrodu i 3 sypialnie zlikwidowałem też łazienkę dołożyłem okno do salonu powinno być bardzo jasno i przestrzennie nie lubie klaustrofobicznych boksów do zobaczenia w kolejce po bułki w osiedlowym spożywczaku <_> Odpowiedz Link Zgłoś
martyna105 Re: zmienialiście rozkład? 05.08.06, 11:02 My mamy 55m z ubikacji zrobiliśmy garderobę,skróciliśmy kuchnie wstawiając lodówkę przy istniejącym tam kominie,wyżuciliśmy drzwi do pokoju i kuchni.A tak w ogóle to kupimy sobie sami drzwi bo beznadziejne zaproponowali! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafcio Re: zmienialiście rozkład? IP: 5.6.2R* / 202.159.212.* 08.08.06, 09:16 Ja zaprojektowałem sobie ściane z przedpokojem całą w luksferach! A między pokojem a kuchnią mam w planach wymurowany barek Będzie bozko!:D:D:D:D:D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kefir Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna IP: *.cache.telstra.net 08.08.06, 14:13 to mój blok: salwator.com.pl/pl_,aktualna_oferta_prd_dziennik_budowy_eko_park_krakow--adka--a--sv.phpgal=2#nad pozdrawiam sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna IP: 80.51.176.* 08.08.06, 21:45 Hej sąsiedzie Kefir, ja juz sie nie moge doczekac chatki, a na którym piętrze bedziesz mieszkał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sony w_ y_ n_ a_ j_ e_ m - eko park IP: 141.39.192.* 08.08.06, 14:20 jaką cene wynajmu spodziewacie się dostać od najemcy za 1-pokojowe mieszkanie na Eko Parku? Ja mam już wstępnych klientów na 1000zł bez mediów i nie wiem czy to dużo czy mało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inVestor Re: w_ y_ n_ a_ j_ e_ m - eko park IP: 5.6.2R* / 202.159.212.* 08.08.06, 14:35 Ja będę brał 1500 za 2 pokoje (34mkw) z mediami na poczatek. Ważny jest dla mnie zysk netto na poziomie 1200 zł. Wtedy jedno mieszkanie spłacać będzie kredyt + kredyt drugiego takiego samego. Oceniam że w 80% jest to możliwe. (zaznaczam że kredyt jest w Milenium na 35lat) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAŚKA Re: w_ y_ n_ a_ j_ e_ m - eko park IP: 5.6.2R* / 202.159.212.* 08.08.06, 14:37 ja tam wole sobie na Eko mieszkać a nie na kase tylko patrzeć! hihi pozdrawiam ciepło sąsiadów:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qawery Re: w_ y_ n_ a_ j_ e_ m - eko park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 00:36 grunt to miec pomysl. a takie splacanie przez wynajmowanie to stara i wyprubowana w Europie metoda.pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kikut Re: w_ y_ n_ a_ j_ e_ m - eko park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 14:41 myślę że jest to bez problemu do zrealizowania! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek88 Re: w_ y_ n_ a_ j_ e_ m - eko park IP: 194.165.130.* 08.08.06, 15:24 Ja mam 3 pokoje na parterze w A0 i osobiście planuje studenciaką to wynająć. Są w brew pozorom bardziej wypłacalni niż ktokolwiek inny i rzadko wypowiadają umowy bo jak nie oni to ich znajomi przejmują mieszkania. Po za tym mit o głośnych studentach miejscami tylko żyje na akademikach. teraz każdy siedzi w książkach i co najwyżej do kina w piątek wyjdzie, i to tez nie na długo bo zwykle mają jakąś prac dorywczą na weekendy. Mam zamiar brać 350 zł od osoby a w mieszkaniu zmieści się ich 6 bez problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szuszu Re: w_ y_ n_ a_ j_ e_ m - eko park IP: *.tygodnik.com.pl / *.tygodnik.com.pl 09.08.06, 09:40 na stronie inwestycji Bociaanie Gniazdo (inwestycja kolo Okrąglaka) piszą że wzdluż Siewnej ma przebiegac Trasa Galicyjska... Czy komus cos wiecej wiadomo? Czy taka trasa pozytywnie wplynelaby na ceny wynajmu w Eko Parku? A co z szybkim tramwajem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romek Re: w_ y_ n_ a_ j_ e_ m - eko park IP: 194.165.130.* 09.08.06, 10:48 jak to "wzdłuż Siewnej"? A niby gdzie? nad blokami starego osiedla na przeciwko eko, czy pod nowymi? tam nie ma jak tego zmieścić. Jeśli już coś może być wybudowane w tamtym rejonie to bardziej na wschód, ale to już kawałek od osiedla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szuszu Re: w_ y_ n_ a_ j_ e_ m - eko park IP: *.tygodnik.com.pl / *.tygodnik.com.pl 09.08.06, 11:00 tu jest wszystko napisane: www.bocianie-gniazdo.com.pl/index.php?go=opis_inwestycji&podstr=12 ... i probuje sobie to wyobrazic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romek Re: w_ y_ n_ a_ j_ e_ m - eko park IP: 194.165.130.* 09.08.06, 12:31 " Szybki tramwaj hehehe a to dobre, ale się uśmiałem :) Nie będzie żadnego szybkiego tramwaju, pomysł nie zostanie zrealizowany, z powodu tego, że nie ma gdzie szyn puścić (wszędzie bloki), pomyśl jak puszczą ci tramwaj przez Opolską co, albo przez Mackiewicza, szybki tramwaj a to dobre, ale się uśmiałem :D " jest w tym sporo racji! bo niby jak mieli by to wszystko przeprowadzić? To co jest natomiast pewne to to że szybki tramwaj ma dochodzić przez pawią do starej pętli "kamienna" a potem być może dalej. Na razie są to dalekosiężne plany. Nie ma co sobie głowę zaprzątać bo nawet Agencja Rozwoju Miasta tego nie robi. Nie ma planów zagospodarowania, nie ma nic. Na razie siewna to cisza spokój i stosunkowy dobry dojazd do centrum -linia 164 co chwile jeździ, a po drodze mało korków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: w_ y_ n_ a_ j_ e_ m - eko park IP: 213.42.2.* 11.08.06, 09:26 A nie wolisz zagraniczniaką? Kiedyś wynajmowałem takiemu gościowi ze Strabaga (budują galerie krakowską) na Żabińcu. Nie chciał w centrum, liczył się dla niego wysoki standard. Brałem 2500 za 75mkw. To bardzo przyzwoite pieniądze. Z Siewną będzie identycznie. Odległość do centrum porównywalna, a napewno mniej tłoczno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystek00 Re: w_ y_ n_ a_ j_ e_ m - eko park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 14:15 weź sobie pod uwagę fakt że zwykle jak wynajmiesz obcokrajowca musisz wystawiać rachunki. A studenci nie mają wymagań co do wystroju i wyposażenia, nie zależy im na rachunkach - nie ma obciążeń podatkowych i będą na pewno bo nie daleko jest z eko do chodź by do polibudy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dynast Re: w_ y_ n_ a_ j_ e_ m - eko park IP: 5.6.2R* / 202.159.212.* 27.08.06, 22:43 Nie ważne komu ważne żeby drogo. O to chodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adaś 44&4 /do wszystkich ktorzy nie wierzyli/ IP: 5.6.2R* / 202.159.212.* 23.08.06, 12:50 Wlasnie bylem na opomiarowaniu mojego pieknego mieszkania. Wyglada naprawde pieknie. Dzis jade po tuje do ogrodka. Powoli kompletuje meble. To informacja dla wszytskich ktorzy straszyli mnie na tych glupich forach. A ja placac 3099zł za metr zarobilem przynajmniej sto procent, w ciągu roku. To sie nazywa obrot kasa. A wy? Wy straciliscie wasz jak ze cenny czas na pisaniu bzdur. Moze chcecie wynajac ladne mieszkanko na Siewnej 26 - moze na tobedzie was stac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szuszu Re: /do wszystkich ktorzy nie wierzyli/ IP: *.tygodnik.com.pl / *.tygodnik.com.pl 23.08.06, 13:56 opomiarowanie miałem juz z miesiac temu, a teraz podobno sa juz odbiory techniczne I etapu. Czy ktoś kto odebral lokal moze napisac jak to wyglada? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyjec Re: /do wszystkich ktorzy nie wierzyli/ IP: *.ip.fastwebnet.it 27.08.06, 22:57 A ile czekałeś na swoje mieszkanie? Sam się zastanawiam czy nie kupi w Salwatorze. Mam dwa lata na przeprowadzkę i chce coś na pierwotnym kupić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaruga Re: /do wszystkich ktorzy nie wierzyli/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 09:21 do przeżycia-w sumie to koło 15 miesięcy-to nie jest długo Odpowiedz Link Zgłoś
grace76 kto już odebrał? 28.08.06, 19:52 Czy ktoś jest już po odbiorze mieszkań w pierwszym etapie? Ciekawi mnie jak to przebiega. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaruga Re: kto już odebrał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 12:02 Hej Grażynko! Znajomy mój odebrał już:) To nic wielkiego - idziesz z Panem technikiem inzynierem i sobie patrzysz czy ok. Jak tak to podpisujesz protokół. Jak nie odmawiasz a oni naprawiają co złe. U niego było dobrze.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kornel Re: kto już odebrał? IP: 202.159.212.* 29.08.06, 15:25 może dla ciebie to nic wielkiego. dla mnie było to bardzo ekscytujące i bardzo bardzo miłe. cos absolutnie twojego z czym mozesz zrobic wszystko. dla mnie nie bylo to byle co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szuszu Re: kto już odebrał? IP: *.tygodnik.com.pl 29.08.06, 15:46 bedzie to zupelnie wlasne jak podpiszesz akt notarialny... czy juz wiesz kiedy Salwator przygotuje papiery do podpisania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jago Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna IP: 82.103.131.* 29.08.06, 11:20 Wiecie jak, w jakim stanie oddawać będą nam te mieszkanka? Czy rzeczywiście wystarczy odmalować? Ile kosztuje wykończenie 28-metrowego lokalu? A może macie kogoś godnego polecenia? będę bardzo bardzo wdzięczny za jakiekolwiek informacje. Ostatnie 4 lata spędziłem w Oslo i ciężko mi tu cokolwiek znaleśc. Podobnie z cenami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1100 henio 0011 Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.06, 11:52 Kupiłem 75 metrów na kredyt. Kredytuje również wykończenie na które bank przeznadczył u mnie 30 000 u ciebie pewnie będzie koło 15 - 20 000, w zależności od tego co chcesz tam miec. Jedź najlepiej do castoramy i sobie sprawdź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budda Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna IP: 202.159.212.* 30.08.06, 10:31 Prawdopodobnie jeśli nie chcesz mieć salonów i jeśli jakoś rozsądnie rozplanujesz wydatki - oprzesz się na dobrych artykułach, ale będących w promocji - zrobisz to za 10tysięcy. To nic trudnego. Odpowiedz Link Zgłoś
tuja444 miejsca parkingowe eko 30.08.06, 12:14 powiedzcie coś prosze o miejscach parkingowych. wykupiliscie jakieś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikoś Re: miejsca parkingowe eko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 16:27 ja kupiłem. nie wiem jak mozna mieć auto i zdecydować się na mieszkanie bez miejsca postojowego. bez tego ani rusz. pozatym nie było jakoś bardzo drogie. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: miejsca parkingowe eko IP: *.range86-144.btcentralplus.com 30.08.06, 16:56 Ile kosztuje miejsce postojowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: miejsca parkingowe eko IP: *.lastnet.pl 30.08.06, 20:10 niestety Salwator zdziera z przyszłych mieszkańców, życzą sobie za miejsce postojowe 33 tysie razem z komórką ok. 3-4 m2, bez komórki to chyba ok. 28 tysi. Na początku inwestycji była mowa o 25 tys razem z komórką lokatorską. Pozdrawiam przyszłych sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozef frut Re: miejsca parkingowe eko IP: 202.159.212.* 30.08.06, 22:13 A gdzie masz taniej? Wszyscy tak liczą. Tak to już jest, wszędzie zakłada się, że jak kogoś stać na samochód i mieszkanie to stać go też na miejsce postojowe. Poniekąd racja. Ja sobie kupiłem bo to spora wygoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ///\\\ leo ///\\\\ Re: miejsca parkingowe eko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 22:36 A mnie niestety na to nie stać. auta nie mam a przynajmniej wiekrze mieszkanie mogłem wziąśc. ogólnie nie narzekam. Odpowiedz Link Zgłoś
tuja444 Re: miejsca parkingowe eko 04.09.06, 14:42 Kiedyś też tak do tego podchodziłam, ale obecnie bardzo ciężko jest coś sprzedać bez miejsca parkingowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAŚKA Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 18:04 Mój etap IV będzie wyglądał identycznie:) Fajnie ogrodzili ogródki! Chciałam tuje a teraz sobie moge winorośl po siatce puścic - mniej miejsca zajmie a efekt podobny salwator.com.pl/pl_,aktualna_oferta_prd_dziennik_budowy_eko_park_krakow--adkd--a--sv.phpgal=5#nad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CPRIAN KAMIL DUDEK Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna IP: *.cache.telstra.net 06.09.06, 13:22 A ILE ZAPŁACIŁAS kATARINO? JA SIĘ ZASTANAWIAM CZY NIE KUPIĆ BO PARTERY WCIĄŻ CHODZĄ NISKO 4100 Z METR. ILE BYLO JAK TY KUPOWALAS? Odpowiedz Link Zgłoś
tuja444 Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna 06.09.06, 13:30 Wcześniej - tak do maja pewnie ceny chodzily w okolicach 3500 na parterze. Nie ma tragedi. Po oddaniu będą po 6000. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAŚKA Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 23:40 Ja też płaciłam po 3000 z kawałkiem! Kto pierwszy ten lepszy! i piekny i gładki! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seba " Eko Park " ==== Os. " W.A. Mozarta ":) IP: 195.226.230.* 14.09.06, 09:37 Nasze osiedle zmienia nazwę. Osiedle Mozarta. Troche patetyczne ale lepsze od "ukrytych pragnień" czy "kolorowego" heh. Oby tylko wszytkie instrumenty zdązyły na czas:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: " Eko Park " ==== Os. " W.A. Mozarta ":) IP: *.lastnet.pl 14.09.06, 17:34 Hej Seba! Mam pytanko, skąd ta zmiana nazwy z Eko Park na Os. Mozarta ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAŚKA Re: " Eko Park " ==== Os. " W.A. Mozarta ":) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 17:51 Bo to nie mozna sobie w Krakowie nazwac osiedla jak się chce. Jest jakaś lista. I się wybiera. Oni wybrali O.Mozarta, co moim zdaniem średnio pasuje. Ale jak tam sobie chcieli tak zrobili:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YYYYYYYYYYYY Re: " Eko Park " ==== Os. " W.A. Mozarta ":) IP: *.cache.telstra.net 15.09.06, 11:11 MI TAM SIĘ PODOBA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ylop kto był na koncercie mozartowskim na Wawelu??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 12:01 witka sąsiady!:)Jak wam się podobał koncercik? Jak dla mnie to troche zamulające ale bankiet był spoko. To całkiem dobra promocja dla osiedla. Ja chce swoje mieszkanie sprzedac zaraz po oddaniu. Mam nadzieje że dzięki temu wczorajszemu wydażeniu troche drozej:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: kto był na koncercie mozartowskim na Wawelu?? IP: 195.175.37.* 17.09.06, 13:41 Najbardziej podobało mi sie miejsce, bo nigdy tak późnym wieczorem na Wawelu nie byłem. A koncert jak koncert. Nie jestem wielkim amatorem W.A.M.. I w ogóle chyba takich tam nie spotkałem - nie widziałem owacji na stojąco. PS. ciekawe ile sąsiadów wczoraj się tam przemknęło. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koneser Re: kto był na koncercie mozartowskim na Wawelu?? IP: 80.55.145.* 17.09.06, 14:25 Ludzie, to po co poszliście? Dla mnie koncert był piekny, ślicznie oprawiony, a co najwazniejsze niemal perfekcyjnie wykonany. tutaj coś o tym piszą: serwisy.gazeta.pl/cjg/1,31911,3620430.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyna Re: kto był na koncercie mozartowskim na Wawelu?? IP: 201.229.253.* 17.09.06, 16:10 Całe szczęście! Bałam się że komuś przyjdzie na myśl zarejestrowac nazwę "eko- park". Osiedle Mozarta brzmi ładnie i dobrze sie kojarzy. Bradzo sie cieszę z tej zmiany. A na koncert nie dotarłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wolfgang Re: kto był na koncercie mozartowskim na Wawelu?? IP: *.chello.pl 17.09.06, 19:43 Zamiast fundować koncert za nasze pieniądze proponował bym żeby SM Salwator zainwestował w likwidacje niedoróbek w Eko/Mozart Parku! Promować to oni sie potrafią...kilka sponsorowanych artykułów w prasie, mały spocik w radiu tylko jakoś nie wspominają że klientów mają w "głębokim poważaniu" od samego początku do końca...! Na koncercie nie byłem bo chciałem uniknąć kolejnego bolesnego widoku ekipy SMS. Odpowiedz Link Zgłoś
tuja444 Re: kto był na koncercie mozartowskim na Wawelu?? 17.09.06, 21:53 Raaaaany? I ty tez tam będziesz mieszkał! To straszne. A ja po wczorajszym tak się cieszyłam że ludzie na poziomie się tam wprowadzą. A propos, "niedoróbek". Co masz na myśli? Jak zwykle głupie gadanie o niczym. Jeśli chodzi o sam koncert to był dobrym pomysłem chociaż z tego tylko względu że stał się okazją do poznania i pogadania o miejscu gdzie wszyscy zamieszkamy. . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lida Re: kto był na koncercie mozartowskim na Wawelu?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 13:58 Tuja , tówj poziom świadczy że udajesz mieszkańca a siedzisz w kieszeni salwatorskich oszustów. Odpowiedz Link Zgłoś
tuja444 Re: kto był na koncercie mozartowskim na Wawelu?? 18.09.06, 14:16 Nie. Nie siedzę w niczyjej kieszeni. Moje pieniądze siedzą w ich bo włożyłam w to moje wszystkie oszczędności i mam nadzieje mieszkać na normalnym osiedlu z normalnymi ludźmi. Nie stać mnie na obrót nieruchomościami. To osiedle to coś co zwiąże mnie z tym miejscem i tymi ludźmi na lata i uwierz mi że zależy mi na tym żeby kłaniać się im na ulicy a nie udawać że się nie znamy mieszkając drzwi w drzwi. Może Cię to dziwić ale to właśnie jest kultura o której mówiłam i której to co poniektórym brak! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lida Re: kto był na koncercie mozartowskim na Wawelu?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 14:37 To jak chcesz wiedzieć te gęby to oficjele i wyrobnicy z S. Powinni ci się kłaniać za wazeline. Gdybys czekała na mieszkanie wiedziałabyś o co chodzi niedoszłym mieszkanćom z których były jednostki. Lepiej by było żeby sie postarali finalizować mocno przeterminowane przekazanie mieszkan a nie uprawiali medialna fikcje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: kto był na koncercie mozartowskim na Wawelu?? IP: 203.113.13.* 19.09.06, 09:58 Lidko...chłopcze:) Daj sobie spokuj. Ja już tam wykańczam dwa mieszkania (budynek drugi od ulicy pierwszy etap) i będe zaraz wrzucał je na wtórny do sprzedaży. Zarabiam tak od 7 juz prawie lat. Kupowałem u Wawel Service, Activ, Proins i Salwatora na poprzedniej inwestycji na Pilotów - bo za każdym razem robie na tym świetny interes. Pozatym znam sie na tym. Sam kiedyś pracowałem dla jednej z podobnych firm w Warszawie w tym pół roku w Niemczech na delegacji. Każda z wymienionych firm i każde mieszkanie jakie mi sprzedali było opóźnione. W Proins były nawet jakies niedoróbki które po dwuch tygodniach usuneli. Ale co z tego? Co to ma do rzeczy jak ja i tak zarabiam. Jak i tak sie opłaca. A jak ci nie pasuje developer to zawsze masz wybór. Gazeta do łapy i leć po ogłoszeniach, płać wiecej bez poślizgu. Albo rybki albo akwarium. Nie mozna miec wszystkiego! Pociesze Cię że to typowo polska mentalność - dziad co udaje Pana. westycji. Ja wiem że najprawdopodobniej nie masz własnego ani nawet nie kwapisz się do kupna mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lida Re: kto był na koncercie mozartowskim na Wawelu?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 11:59 Piotrus, dziecko, czemu nie zainwestowałeś na słomczyńskiego, bobrzyńskiegol albo mehoffera w wa-wie? Skad wiedziałeś że tam sie nie da zarobić tylko trzeba stracić? Dostałeś cynk z salwatora że tam klientów oszwabią? Odpowiedz Link Zgłoś
tuja444 Re: kto był na koncercie mozartowskim na Wawelu?? 19.09.06, 13:49 Już miałam z Tobą nie rozmawiać. Ale to przechodzi ludzkie pojęcie. Mam kontakt z kilkoma osobami które na Siewnej kupiły mieszkania i pokazałam im Twoje posty. Uwierz mi. To nie tylko mnie przeraża. Wszystko,nawet negatywne opinie można wyrazić z kultura albo bez niej. Tobie ewidentnie jej brak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAŚKA Re: kto był na koncercie mozartowskim na Wawelu?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 13:59 no to jest niestety smutne:( z chamem nie pogadasz ehhhhhh , ale z tego co on pisze to wcale nie kupił na naszym osiedlu mieszkania, wiec nie ma się co martwić! Zresztą pamiętaj Tuja że wszędzie są różni ludzie. Niektórych po prostu się omija:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gucio Re: kto był na koncercie mozartowskim na Wawelu?? IP: *.chello.pl 19.09.06, 21:07 Witam...czytam wasze posty i mi się włosy prostują! Co wy z ta kulturą, widać że "tutaj" pierwszy raz miała okazje być na koncercie to jest zachwycona! Salwator to banda może nie oszustów (działają w zasadzie na granicy prawa) ale na pewno można ich nazwać cwaniakami! A fakt że robią wielką pompie która jest niczym innych jak ordynarną autoreklama i mydleniem oczu po kolejnym "przekręcie" jaką była zmiana nazwy osiedla jest żenujący i niesmaczny. Fuszerek jest mnóstwo, na razie widać tylko te drobne ale wprawne oko doszuka sie tylu partactw że ja na ich miejscu schował bym się głęboko do swojego Tower na Bronowicach! Mieszkanie mam juz odebrane więc będziecie mieć jednego "chama" więcej:)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack poswiadczenie nieprawdy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 14:00 Czy to prawda ze przy odbiorze waszych mieszkan salwator żadał poświadczenia nieprawdy , ze mieszkania przekazano w terminie i bez usterek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Re: pytanie idiotyczne IP: *.cache.telstra.net 21.09.06, 14:54 Ty chyba jestes jakiś niezrównoważony. Myślisz że jak zadasz jakieś głupie sugerujące odpowiedź ptanie to znajdzie się grupka podobnych oszołomów co napisza tak..tak było? Ja swoje odbieram wprawdzie za tdzień ale znajomi odbierali już jakiś czas temu w pierwszym etapie i byłem przy tym i nic takiego durnego nie było! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: pytanie idiotyczne IP: *.chello.pl 21.09.06, 21:56 Przy odbiorze mieszkania faktycznie należy podpisac dokument który jest sprytnie "zmajstrowanym" rozgrzeszeniem SM Salwator! Na dole jest dopisane min. że deweloper oddał mieszkanie w terminie i zgodnie z umową. Jest to oczywista nie prawda bo opóźnienie było gigantyczne - zreszta jak na wszystkich inwestycjach SMS. Niestety deweloper doskonale wie że kazdy ma już dość kolejnych utarczek i awantur więc dla świętego spokoju przypuszczam że i tak wszyscy podpisują! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geo kłamie Re: pytanie idiotyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 01:09 Raz Marek, raz Gucio, raz Wolfgang - a to ciągle ten sam palant z Geo! Z tego samego adresu mało nie posika sie ze szczęścia jak to pięknie i fajnie buduje Geo, po czym wchodzi na eko, wieżę etc i opluwa. Spadaj ceiniasie, my się cieszymy z odbioru mieszkań a w geo nic się nie dzieje. Może S do najświętszych nie należy, może ma i opóźnienia ale na eko mogę narzekać tym bardziej że zastanawiałem się nad wyborem cenowego hitu na górce narodowej, kawałek dalej który w geo od dwóch lat nie zaczął się budować i zniknął z ogłoszeń. Każdy deweloper to mniejszy lub większy syf, także salwator ale twoje geo to tragedia. Nie potrafią nawet zatrudnić kogoś w miarę inteligentnego do pisania postów, cóż - prezes tępy to i pracownicy nie lepsi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wprowadzajacysie Re: poswiadczenie nieprawdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 10:46 Rzeczywiście tak było. Chello i jack nie przejmujcie sie kameleonami. Pozdrawiam nielicznych PRAWDZIWYCH sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Marketing szeptany IP: *.gemini.net.pl 26.09.06, 21:48 Widze ze czesc optymistow wypowiadajacych sie tutaj prowadzi marketing szeptany na uslugach SM Salwator. Pomijam ze czesc piszacych jest na bakier z zasadami pisowni polskiej. Robienie tak kardynalnych bledow o czym swiadczy. Z SMS wspolpracuje nam sie z Zona bardzo ciezko. Kupilismy mieszkanie w poczatkowych etapach. Ciagle nas zwodza jesli chodzi o termin ktorego (wliczajac 3-miesieczne zalozone w umowie opoznienie) nie dotrzymuja. Denerwuje nas to ze klamia w zywe oczy, na wiele pism w ktorych pytalismy o plan oddania mieszkania odpisali zbywczo - zapewniajac za kazdym razem ze planowany termin nie bedzie przesuniety, lekcewaza klienta poczawszy od momentu podpisania umowy. Cene miejsca postojowego i boksu podwyzszali juz dwukrotnie. Maja klienta za smiecia, odzywki w stylu: "skonczmy polemike", "ja juz z panem skonczylam" sa tam naprawde na porzadku dziennym. Pracownicy obslugi klienta to chyba jacys amatorzy. Przy ustalaniu szczegolow dot. mieszkania jeden z Panow, pewnie inzynier, wykazal sie kompletnym brakiem znajomosci zasad obmiarowywania pomieszczen, pomijam ze scianki na planie rysowal ... dlugopisem i to w dodatku od reki. Reasumujac, jesli ktos ma inny (sprawdzony) wybor to niech nie pakuje sie w uklady z SMS. Jesli ktos zarabia na obrocie nieruchomosciami, nie obchodzi go dotrzymywanie terminow to smialo moze wchodzic we wspolprace z ta "społką". Ps. Pozdrawiam przyszlych sasiadow, majac nadzieje ze farsa zwiazana z walka z SMS wkrotce sie skonczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wprowadzajacysie Re: Marketing szeptany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 12:07 Gość portalu: Adam napisał(a): > Z SMS wspolpracuje nam sie z Zona bardzo ciezko. > Kupilismy mieszkanie w poczatkowych etapach. > > Ciagle nas zwodza jesli chodzi o termin ktorego (wliczajac 3-miesieczne zalozone > w umowie opoznienie) nie dotrzymuja. > > Denerwuje nas to ze klamia w zywe oczy, na wiele pism w ktorych pytalismy o pla > n > oddania mieszkania odpisali zbywczo - zapewniajac za kazdym razem ze planowany > termin nie bedzie przesuniety, lekcewaza klienta poczawszy od momentu podpisania > umowy. > Niestety. Jezeli spojrzysz do umowy to nawet z 3-miesięcznego opóżnienia powinni sie wytłumaczyć. Masz równiez prawo do odpowiedzi na zapytanie o termin zwłaszcza gdy juz nie dotrzymali terminu. Nie odpowiadaja bo nie wiedza ile klienci maja cierpliwosci. Z tego co sie mozna dowiedziec to ekipom rozszerzono zadania i sa co chwila przerzucane miedzy ich innymi budowami na żądanie salwatora. Dlatego nie mozna sie spodziewac że salwator będzie ich cisnąć o spóznienia które sam powoduje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Marketing szeptany IP: *.gemini.net.pl 30.09.06, 00:23 > Z tego co sie > mozna dowiedziec to ekipom rozszerzono zadania i sa co chwila przerzucane > miedzy ich innymi budowami na żądanie salwatora. Dlatego nie mozna sie > spodziewac że salwator będzie ich cisnąć o spóznienia które sam powoduje. To by tlumaczylo opoznienia, na budowie przy 2-gim etapie w ciagu miesiaca nie zrobiono zbyt wiele, a nas uparcie przekonuja ze opoznienie wynika z przekladki rury gazowej oraz braku pozwolenia na wyciecie drzewostanu. Szkoda tylko ze my Wszyscy za to placimy. Czy orientuje sie ktos czy z prawnego punktu widzenia moga sobie tak do woli przesuwac termin oddania mieszkania (wbrew postanowieniom umowy) ? Czy Was jako Klientow, Salwator informowal listownie ze termin oddania mieszkan sie wydluzy? Do nas nie dotarlo zadne pismo - ani nie przeprosili ani nie starali wytlumaczyc dlaczego opoznienie wystapilo, ani w koncu nie probowali proponowac jakiegokolwiek zadoscuczenienia. Czy ktos z Was podpisywal juz aneksy do umow? Czy w tych aneksach byl zapis ze SMS oddal mieszkania na czas? Czy sa w aneksach jakies zapiski na ktore wyjatkowo trzeba zwrocic uwage? Czy mial ktos z Was jakies buble do poprawienia ktore wyszly przy obmiarze tudziez przy odbiorze mieszkania? Jak na to reagowal Salwator? Szybko usuwali wady czy wciskali kit ze to nie ich wina? Z gory dzieki za info. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mozart Re: Marketing szeptany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 01:05 Palantunie, dawno nie widziałem tak ładnego osiedla, plujecie i plujecie, czemu nie zrezygnujecie. Jak taki syf to chętnie odkupię po waszej cenie zakupu + 150% odsetek od wpłaconej kasy. Czekam na oferty, jestem w stanie kupić do 5 mieszkań, więc spieszcie się żeby uciec od tych chamów i pomnożyć swoje pieniążki! Odpowiedz Link Zgłoś
tuja444 nowobogackie cwaniactwo 03.10.06, 09:27 Dokładnie tak! Wydaje im się że mogą lepiej zainwestować pieniadze, że mogli kupić gdzie inndziej bo tu jest brzydko! A czemu wcześniej nie zrezygnowali. Czemu nie kupili na rynku wtórnym, tylko łasili się na developera który jak świat swiatem ma poślizgi i opóźnienia. Inwestowanie to ryzyko. Ja dobrze się zastanowiłam zanim je podjełam. Trzeba było myśleć wcześniej. Przeanalizować rynek. Banda cwaniactwa i hipokryzji! Nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Re: nowobogackie cwaniactwo IP: *.net.autocom.pl 03.10.06, 09:48 Opóźnienia są ewidentnym naruszeniem umowy z powodu którego klienci ponoszą określone koszty. Podsuwanie (i niejako) zmuszanie klientów do podpisania oświadczenia, że wszystko odbyło sie w terminie i zgodnie z umową jest dla mnie zmuszaniem do poświadczenia nieprawdy i jest karygodne. To, że S. miał opóźnienia i poślizgi wcześniej, niczego nie usprawiedliwia. Zresztą wcale nie jest to regułą bo były inwestycje, które oddawali na czas. Co do ryzyka to oczywiście każdy podjął je (bardziej lub mniej) świadomie. Tak samo podjął ryzyko, że gdyby np. S. ogłosił upadłość to kasa przepadła i zostaje do końca życia z kredytem i bez mieszkania. No ale nie oczekuj, że w takiej sytuacji wszyscy będą zadowoleni i będą bezkrytycznie przyjmować działania S. które po prostu naruszają umowę i drogo ich kosztują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: specjalista Re: nowobogackie cwaniactwo IP: *.cache.telstra.net 03.10.06, 14:28 No i ja zgadzam się z wami wszystkimi. bo jak to zwykle bywa prawda znajduje się ni mniej ni wiecej ale na samym srodeczku. "Co w umowie, święte" - tego powinni trzmać się wszyscy i ani na krok nie ustepować. Mielibysmy wtedy ład i poządek. Ściągalne podatki. Mniej bankrutów bo każdy każdemu płacił by w terminie. "Życie to życie" - deweloperzy zlecaja wykonawcą prace tamci tracą pracowników wyjeżdżającch na zachód, deweloperz się spóźniają, żeby nie bankrutować zamrażają inwestycje, przedłuzają ją etc. .....wszystko to prawda i wszystkie wasze opinie takie rzeczy bardziej lub mniej swiadomie (Konradzie z tą świadomością to własnie różnie bywa) opisują. Pozdrawiam serdecznie specjalista ds. nieruchomości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAŚKA Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 15:26 Jak tam sąsiady? Z tego co słyszałam ten nasz 4 etap zamknie się w terminie z przedwstępnej ale ledwiusio tj. do końca czerwca (I kwartał 2006+3miesiace). A jak tam wrażenia z oddanego pierwszego? Jak dla mnie bomba. Porządnie wgląda.:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna IP: *.net.autocom.pl 03.10.06, 09:19 A skąd te informacje bo S. twierdzi, że wszysko idzie zgodnie z harmonogramem. Chociaż jak widzę co robią wewnątrz (czyli nic) to rzeczywiście wątpię żeby byli w stanie skończyć do kwietnia. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAŚKA Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 09:37 nom:) ...no niby tak, ale ja zakładam pesymistyczny a zarazem realny termin. Do wakacji powinni skończyć co i tak bedzie zgodne z umową jaką podpisałam. Najważniejsze ze jak sobie wejdziesz na trader.pl to zobaczysz ile na tym zarobimy: nieruchomosci.onet.pl/search-form-post.asp?categoryId=191&Operacja=Sprzeda%BF&Miasto=KRAK% D3W&Dzielnica=&tmpDzielnica=&Region=&Wartosc_from=&Wartosc_to=&Powierzchnia_from =&Powierzchnia_to=&Ile_pokoi_from=&Ile_pokoi_to=&Ulica=siewna&Kategoria=&Materia l=&rok_from=&rok_to=&pietro_from=&pietro_to=&Liczba_pieter_from=&Liczba_pieter_t o=&Kuchnia=&Nr_oferty=&Opis=&SearchRange=all&SortColumn=SumaWag&SortDirection=de sc i tio jest super:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: figiel eko IP: *.Red-80-58-205.staticIP.rima-tde.net 03.10.06, 14:49 Ja się nie podniecam bo nie kupiłem tego na sprzedaż. Gdzies trzeba mieszkać. Ale dobrze miec taką perspektywe. Moze kiedyś będzie mnie stać na więkrze i to się sprzeda. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna IP: 61.47.15.* 08.10.06, 15:08 Spokojna głowa. Mam mieszkanie w bloku narożnym na IV etapie i tam napewno nie ma opóźnień. A czy będą? To przecież zalezy od zimy bo jak będzie taka jak rok temu -25`C to nawet najlepsza ekipa nie da rady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciumek Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna IP: 125.245.213.* 08.10.06, 15:31 Problem w tym że ja nie moge czekac. Musze gdzieś mieszkac. A od przyszłego roku zaczynam prace w kraku i nie mam wyjścia! Radze im się spieszyc, bo ja przy minus 25 nie chce mieszkac na ulicy! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RóŻ@ Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna IP: 195.175.37.* 08.10.06, 15:52 Strasznie ich zjechali na TVN24 a i tu na forum ich nie oszczędzają. A ja nie wiem, co myśleć. Kupiłam mieszkanie na wiosnę (9/03/06) na 5tym etapie. Zapłaciłam 3500zł za metr - to był ostatni rzut względnie tanich mieszkań. Jak na razie nie ma opóźnień a oni są mili. Nie kazali podpisać żadnego Aneksu. Za budowę się już wzięli. Po za tym rozmawiałam zupełnie przypadkiem z ludźmi którzy jak się okazało na pierwszym epapie robią sobie juz wykończenia. Oni naprawdę są zadowoleni. A ja nie wiem o co chodzi? Cały czas czekam kiedy się "zacznie". Kiedy czekają mnie te wszystkie przygody z firmą S.? Boje się tego co słyszę ale muszę by dobrej myśli! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tulipan Co było w TVN 24? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.06, 17:26 Kto ogladał? O których inwestycjach i co tam było? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cytator Re: Co było w TVN 24? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.06, 17:04 Tak było w Rzepie. www.rzeczpospolita.pl/dodatki/nieruchomosci_061009/nieruchomosci_a_19.html Deweloper stawia ultimatum Klucze do mieszkań przy ul. Mehoffera w Białołęce inwestor, czyli spółka Salwator, miał wręczać klientom półtora roku temu. Teraz zaś, pod groźbą zerwania umowy, deweloper każe podpisywać kolejny aneks, w którym data ukończenia lokali jest nieokreślona Deweloper zapewnia, że budynki są ukończone, ale teren inwestycji wciąż wygląda jak plac budowy (c) JERZY DUDEK Klienci spółki tracą już cierpliwość. - To niewiarygodne, jak się nas traktuje. Salwatora nie obeszło nawet to, że Polski Związek Pracodawców Budownictwa zawiesił mu Certyfikat Dewelopera za uchybienia w trakcie realizacji inwestycji przy ul. Mehoffera - denerwują się. Twierdzą, że inwestor robi wszystko, by odstąpić od umów z nimi po to, by obiecane mieszkania sprzedać za wyższą cenę. Pod koniec września krakowska spółka została wykluczona także z Polskiego Związku Firm Deweloperskich. Słowo inwestora O inwestycji w Białołęce pisaliśmy już w kwietniu. Przedstawiliśmy przestoje na budowie, konflikt z sąsiednią wspólnotą o przyłącze kanalizacyjne i niepokój kilkudziesięciu rodzin czekających na mieszkania. Przypomnijmy. Budowa przy ul. Mehoffera 103 zaczęła się w 2004 roku. Pierwsze z czterech bloków miały być oddane na początku 2005 roku. Tak się jednak nie stało. Salwator wszedł w spór z wykonawcą, stwierdzając, że to on ponosi winę za opóźnienia w budowie. - Deweloper szukał pretekstów, by nie oddać mieszkań na czas - ocenia część klientów spółki. - Za jeden metr kilka lat temu żądano od nas niewiele ponad 3 tysiące złotych, teraz Salwator chce dostać więcej, dlatego próbuje pozbyć się pierwszych klientów, którzy rezerwowali mieszkania - takie podejrzenia padały pod adresem inwestora. W odpowiedzi na zarzuty na naszych łamach Janusz Sułowski, pełnomocnik spółki, zapewnił: - Dwa pierwsze budynki zostaną oddane do czerwca 2006 roku. Ten termin jest nieprzekraczalny. Czerwiec jednak minął. Ico? I nic. - Widać, ile znaczy słowo inwestora dawane publicznie - mówią niedoszli mieszkańcy białołęckiego osiedla. - Potem obiecano nam, że klucze dostaniemy we wrześniu. Kiedy minął wrzesień, termin przesunięto na listopad, by w końcu wręczyć nam aneksy, w których akceptujemy nowe warunki - opowiada jedna z załamanych klientek (nazwisko do wiadomości redakcji). Aneksem w klienta Salwator stwierdził w ostatnim piśmie, że nie może oddać mieszkań, bo... zaistniały obiektywne przeszkody z podziałem działek. - Czy oznacza to, że mieszkania są już gotowe, tak jak nam obiecano, i tylko problemy z działkami nie pozwalają dać nam kluczy? Otóż nie, lokale są nieukończone, a deweloper korzysta z kolejnego pretekstu, by zerwać z nami umowy - ocenia jeden z klientów. - Poza tym inwestor przed przystąpieniem do inwestycji powinien załatwić absolutnie wszystkie formalności, a nie stawiać nas pod ścianą za pięć dwunasta. W piśmie Salwatora do naszej redakcji czytamy, że budowa przy ul. Mehoffera jest już zakończona, ale nadal trwa usuwanie wad i usterek w izolacji balkonów, wymiana balustrad na balkonach i klatkach schodowych. - Mieszkania zostaną oddane do użytku zgodnie z przepisami prawa budowlanego, to jest po uzyskaniu ostatecznej decyzji o pozwoleniu na użytkowanie wszystkich czterech budynków lub każdego z osobna. Jej brak uniemożliwia przekazanie mieszkań oraz zawieranie umów sprzedaży - wyjaśnia Witold Zamorski, rzecznik firmy. Dodaje, że do tej pory nie uzyskano takich zezwoleń, bo nie został zatwierdzony podział działki, na której powstaje inwestycja. Kiedy mieszkańcy otrzymają klucze, nie wiadomo. Nie otrzymaliśmy odpowiedzi na to pytanie. Do ponownej sprzedaży Klientom Salwatora przedstawiono aneksy do umów przedwstępnych. Dano im osiem dni na zastanowienie się i przyjęcie nowych warunków. Zgodnie z zapisem w aneksie lokale mają być oddane... nie wiadomo kiedy. - Zawarcie umowy przyrzeczonej sprzedaży ma bowiem nastąpić dopiero po ostatecznej decyzji zatwierdzającej projekt podziału działek. A kiedy to nastąpi, Salwator nie napisał - denerwują się klienci. Dodają, że jeśli nie zgodzą się na ultimatum, deweloper odstąpi od umowy. Firma już wysłała osobom, które nie podpisały aneksów, pismo z informacją o rozwiązaniu przedwstępnej umowy sprzedaży z dniem 31 października br. Firma zażądała podania rachunku, na który będzie przelewać wpłacone wcześniej zaliczki. - Klienci spółki otrzymali aneksy do podpisu już w marcu wraz z informacją dotyczącą decyzji podziałowej. Wówczas podpisało je kilka osób. W celu wyjaśnienia sytuacji ponowiliśmy temat aneksów. Klienci mieli ponad sześć miesięcy, aby zapoznać się z problemem i podjąć decyzję - twierdzi Witold Zamorski. Z danych przedstawionych przez firmę Salwator wynika, że 35 proc. klientów wyraziło zgodę na podpisanie przesłanych aneksów. - Pozostała część nie podpisując ich, potwierdziła w związku z tym wolę odstąpienia od zawartych z nami umów. Zwolnione lokale mieszkalne zostaną sprzedane po uzyskaniu decyzji o pozwoleniu na użytkowanie. W tej chwili zarząd nie podjął decyzji odnośnie do ceny sprzedaży - informuje rzecznik dewelopera. Grupa ok. 70 nabywców mieszkań nie godzi się na warunki stawiane przez dewelopera w aneksie. Wysłali do niego list z prośbą o negocjacje w sprawie rozpoczęcia podpisywania przedwstępnych aktów notarialnych. - Na razie nie otrzymaliśmy żadnej odpowiedzi. Jeśli Salwator się nie zgodzi na nie, podejmiemy kroki prawne - mówią przedstawiciele grupy. ANETA GAWROŃSKA, JANINA BLIKOWSKA -------------------------------------------------------------------------------- KRAKOWSKIE PROBLEMY SALWATORA Spółka Salwator problemy z prowadzeniem inwestycji ma także w Krakowie. W tym mieście w mieszkaniach przy ul. Bobrzyńskiego lokatorzy mieli zamieszkać w trzecim kwartale tego roku. Deweloper pozwolenie na budowę dostał jednak dopiero w maju. Wcześniej części klientów wypowiedział umowy przedwstępne, tłumacząc, że zaistniały obiektywne przeszkody w ich realizacji. Na naszych łamach przedstawiciele Salwatora wyjaśniali, że opóźnienia spowodowała m.in. skłócona rodzina. - Na etapie decyzji o warunkach zabudowy zmarła jedna ze stron postępowania. Ustalenie jej spadkobierców wymagało wiele czasu. Rodzina jest skłócona, a jedna z osób mieszka na stałe w USA - tłumaczył Janusz Sułowski, pełnomocnik firmy. Niedoszli mieszkańcy krakowskiego domu podkreślają tymczasem, że deweloper prowadzi przemyślaną politykę. - Wypowiada umowy, żeby przyobiecane mieszkania sprzedać po wyższych cenach - uważa część klientów z Krakowa. Deweloper nie zaprzeczał, że ceny wzrosną. Wątpliwości wzbudził też fakt, że w umowach przedwstępnych klienci są nazywani inwestorami, a deweloper - realizatorem. - A przecież inwestor i wykonawca ponoszą solidarną odpowiedzialność za zapłatę wynagrodzenia za roboty. Ryzyko finansowe przy tak sformułowanych umowach ponoszą przyszli mieszkańcy osiedla - niepokoją się klienci. A Salwator odpowiada, że żadnego ryzyka nie ma. W sporze z Salwatorem są też wykonawcy warszawskiego osiedla przy ul. Mehoffera, którym spółka nie zapłaciła za część prac. Deweloper tłumaczył, że roboty zostały wykonane byle jak. - Do dziś nie zobaczyłem ani złotówki, chociaż obiecywano mi uregulować należności - mówi jeden z wykonawców (nazwisko do wiadomości redakcji). - A do władz spółki nie można się dodzwonić, bo prezesi są ciągle na spotkaniach - dodaje. aig Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Co było w TVN 24? IP: *.gemini.net.pl 11.10.06, 23:19 Dla tych wszystkich optymistow i ludzi piszacych dobre slowa o SM Salwator a ktorzy nie wylapali tego z kontekstu notatki przytoczonej przez autora poprzedniego posta. SM Salwator zostala WYKLUCZONA z Polskiego Zwiazku Firm Developerskich! www.pzfd.pl/read.php?id=10129 Radze kilkukrotnie przemyslec decyzje o wchodzeniu w umowe z ta spolka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczygieł Re: Co było w TVN 24? IP: 195.175.37.* 11.10.06, 23:29 Ja kupiłem Mieszkanie na Siewnej etap V (inwestycji, o której traktuje to forum) i co? Absolutnie nic! Żadnych problemów! Jeżeli kwestionujesz to...Jeżeli uważasz, że nie mam racji i bronie kogokolwiek i co kolwiek po za własnym zdaniem na ten temat to wytłumacz mi argumentując gdzie się mylę? Gdzie Eko się nie składa? Czego mu brakuje? Szkalować to każdy umie - zwłaszcza osoba niezwiązana w żaden sposób z tematem a lubiąca zaszczepiać niepokój jak ty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Co było w TVN 24? IP: *.gemini.net.pl 12.10.06, 00:04 Pewnie jestes zadowolony bo dostales zolty kask na szczescie, a moze poczestowali Cie kawa jak podpisywales umowe? Ja kupilem mieszkanie na siewnej w etapie ktory juz na poczatku lipca powinien byc oddany. Teraz etap ten chca oddawac pod koniec roku. Ze strony SM Salwator nie ma zadnych wyjasnien, zadnych konkretow, nie otrzymalem od SM zadnego pisma z informacja o przyczynie(ach) opoznienia. Reakcją spolki na moje niezadowolenie bylo juz kilkukrotne proponowanie mi aby rozwiazac umowy ... Sadze (choc Ci tego nie zycze) ze bedziesz mial podobne zdanie o Salwatorze jak bedzie zblizal sie termin oddania Twojego mieszkania. Mysle ze PZFD wiedzial co robil i swojej decyzji nie podjal pochopnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczygieł Re: Co było w TVN 24? IP: 195.175.37.* 12.10.06, 00:49 Ja nie sądze, a to z prostych przyczyn. Kasku nie dostałem. Kawe dostałem (często w wielu firmach proponują mi kawe i nie było to dla mnie nic spesjalnego)Opóźnień nie mam. A inwestycje monitoruje do bulu. Jestem Bardzo wrednym i bardzo upierdliwym klientem. Jak narazie denerwuje mnie tylko żadko aktualizowane zdięcia na www. Poślizgi owszem mieli ale mniejsze niż piszesz. Bo 1 i 2 są oddawane od września czy tam sierpnia a miały by na czerwiec. Przy kilkudziesięciu blokach jestem w stanie przymknąc na to oko. Ważne żeby przez 35 lat kiedy bede to spłacał sufit nie spadł mi na głowę. Chyba wszyscy się z tym zgodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Co było w TVN 24? IP: *.becomo.com 12.10.06, 10:59 Nie przesadzam z poslizgami o ktorych pisze. Najgorsze jest to ze od blisko miesiaca nie widac zeby przy moim bloku cos sie dzialo, a bywam na budowie kilka razy w tygodniu. Poslizgi sie zdarzaja - rzecz jasna, ale w takim wypadku jako Klient oczekuje od Spolki rzetelnej informacji oraz poinformowania mnie o finansowym zadoscuczynieniu - chyba mam do tego prawo (?!). A wszystkie informacje jakie posiadam (co do opoznien) zdobylem poprzez ciagle dzwonienie do BOK i wysylanie wielu pism. Nie tak to powinno byc! Nie jestem typem Klienta awanturnika, jednak krew mnie zalewa jak widze jak jestem obslugiwany w firmie w ktorej zostawilem duzo kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAŚKA BLA BLA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 12:27 po co sie rozwodzicie nad goopimi rzeczami?:) zawałów dostaniecie chłopaki wojaki hehe Ja na luziku sobie czekam i krwi nie psuje, a jak mi się spóźnią o wiecej niż 3 miesiące do pół roku (z waznych jakiś przyczyn) będe się domagać bonifikat! Spokojem wiecej wywalczycie! spoczko spoczko:) Kasia (etap 4) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: BLA BLA IP: *.becomo.com 12.10.06, 16:38 Tak gwoli wyjasnienia. Nie chodzi o klotnie a raczej o to, ze czesc osob nie wierzy w problemy jakie maja ludzie z Salwatorem. A takie problemy wystepuja, jak nie wczesniej to pozniej. Na poczatku tez nie mielismy z Zona powodow do niezadowolenia. Pozniej olewactwo Salwatoru siegnelo zenitu i miarka sie przelala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wprowadzajacysie Re: BLA BLA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 16:50 Gość portalu: Adam napisał(a): Nie chodzi o klotnie a raczej o to, ze czesc osob nie wierzy w problemy jakie > maja ludzie z Salwatorem. Nie wnioskuj po postach na Forum ze ludzie nie wierza. Kto miał z nimi do czynienia wie co jest grane. A kto pisze te wybielajace posty i udaje tzw. głupa to czytajac forum wywnioskuj sam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carlo Re: BLA BLA IP: *.clients.your-server.de 12.10.06, 17:26 Nie mam mieszkania w salwatorze i wogóle na pierwotnym bym nie kupował. Ale handluje mieszkaniami z lokatorami i znam rynek! To jakaś paranoja co wy mówicie. Jak można forum bra za wyznacznik czegokolwiek? Na zdrowy chłopski rozum częś klientów wcale nie martwi się opóźnieniami, czy zmianami umów, inni z kolei są jak wrzod na doopie! Ze wszystkim mają problem. A Ci normalni zadowoleni na jakieś tam fora nie wchodzą tylko włuczą się jak kołki po IKEI i z bananem na twarzy mieszkanie meblują. I wy sugerujecie się forum? To wszystko szyte jest grubymi nicmi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antysalwator do łebka maskujacego się poprzez obce serwery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 19:00 Gościu mieszkania moze nie masz bo ci salwator marnie płaci ale nie wtryndalaj sie z niby-opinią bo i tak nie dostaniesz za to premii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany?? Salwator -> powiedz mu NIE IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 17.10.06, 09:58 Zastanawiające jest to że osoby które twierdzą że wszystko jest Ok piszą z serwerów które są za granicą i jak pan o IP 195.175.37.* (TURCJA) może śledzić na bieżąco stan budowy? :/ -------- Salwator -> powiedz mu NIE www.mehoffera.yoyo.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pogromca układu Anty PiS Anty LPR Anty głupek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 10:07 Masz zaiste PiSowsko - LPRowska retoryke! "Powiedz mu nie!" - ty jakiś nawiedzony jesteś! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAŚKA Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 10:12 W czwartym okna zaczeli zakładać. A ma ktoś info co z elewacją? Kiedy styropianem budynki obtoczą? Ja chce żeby było ciepło w domku!:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ELISSA Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna IP: 200.149.248.* 15.10.06, 22:48 wIEM, BYŁAM, WIDZIAŁAM:) CIEKAWE JAK ZIME PRZETRWAJĄ CI NASI BUDOWNICZY. JA TEZ MAM 4 ETAP TYLKO BLOK NAROZNY - A. POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna IP: *.tpnet.pl 17.10.06, 10:15 Witam sąsiadke! Mam pierwsze pietro w tym samym budynku. Odpowiedz Link Zgłoś
tuja444 Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna 19.10.06, 12:29 Widzę że coraz więcej nas tu zagląda. Jesteś już piątą naliczona przeze mnie osobą z 4 etapu. Okaże się że jak się tam wprowadzimy każdy każdego będzie już znał:) Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona76 Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna IP: *.range86-144.btcentralplus.com 31.10.06, 10:07 Hej:) czy ktos sie orientuje na jakim etapie jest budowa? Czy sa jakies duze opoznienia??Ja mam wprawdzie VII etap dopiero, ale mam nadzieje, ze sie wyrobia do konca nastepnego roku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna IP: *.lastnet.pl 31.10.06, 19:43 Hej! Pod koniec listopada mają oddawać blok 2A30, w grudniu 2A32 a później 2A31. Niestety nie wiem co z dalszzymi etapami, ale widziałem, że bloczki pną się do góry. Ja już sie nie mogę doczekać przeprowadzki. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona76 Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna IP: *.range86-144.btcentralplus.com 01.11.06, 11:28 :) dzieki za wiadomosci...oby tak dalej:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwik Pozwolenie na uzytkowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.06, 15:07 Dlaczego na Waszym osiedlu nie macie jeszcze pozwolenia na użytkowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAŚKA drogi oszuście IP: *.internetdsl.tpnet.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 14:06 Dlatego że są jakieś tam procedury budowlane z ktorymi powinienes sie zapoznac i które trzeba przejśc! :) Ciekawe dlaczego się tak tym interesujesz... i ciagle zgłaszasz wątpliwości apropo wszystkiego? hmmmm? Chyba koteczek głupotki gada! A mój 4 etap jest właśnie ocieplany:D do julki: Twój 4 ma montowane okna pozdrooooofki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAŚKA Re: drogi oszuście IP: *.internetdsl.tpnet.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 14:10 tzn Twój 7:) - o ile pamiętam masz 7 etap ps. ciekawe dlaczego Salwator nie pamieta o nas i nie zamieszcza zdięc z innych etapów (zwłaszcza 4 i 7)...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Kaski Re: drogi oszuście IP: *.internetdsl.tpnet.pl IP: *.range86-144.btcentralplus.com 13.11.06, 12:47 Kasiu dzieki za wiadomosci:))) bardzo sie ucieszylam, ze cos juz rosnie.Tez staram sie przegladac na biezaca zdjecia z budowy i juz dlugo czekam na jakies nowe...no coz..Salwator nie ma na to czasu..ale wazne , ze budujacy maja czas budowac:)) Pozdrawiam serdecznie sasiadke:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona76 do Kaski:) IP: *.range86-144.btcentralplus.com 13.11.06, 12:47 Kasiu dzieki za wiadomosci:))) bardzo sie ucieszylam, ze cos juz rosnie.Tez staram sie przegladac na biezaca zdjecia z budowy i juz dlugo czekam na jakies nowe...no coz..Salwator nie ma na to czasu..ale wazne , ze budujacy maja czas budowac:)) Pozdrawiam serdecznie sasiadke:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona76 do Kaski:) IP: *.range86-144.btcentralplus.com 13.11.06, 12:50 Kasiu dzieki za dobre wiadomosci, ciesze sie, ze idzie do przodu, tez na biezaco przegladam zdjecia z budowy i nie moge sie doczekac informacji z dalszych etapow..no coz..Salwator nie ma na to czasu...wazne, ze budujacy maja czas:)));) Pozdrawiam serdecznie!J Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gringo Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna IP: *.eranet.pl 10.12.06, 11:15 teraz już w czwartym elewacja powstaje. prawdopodobnie skoncza jeszcze przed nowym rokiem. pozdrawiam GG etap4 Odpowiedz Link Zgłoś
kidlero Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna 12.12.06, 17:24 Mam takie pytanie: czy istnieje gdzieś jakies inne forum tego osiedla założone przez mieszkańców, bo chciałem sie dowiedzieć coś od osób które już odebrały mieszkania jak to wyglądało i czy były jakies niedociągnięcia itp. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eko Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna IP: *.lastnet.pl 12.12.06, 19:35 A w którym bloku i etapie będziesz mieszkać? Pytam się bo tu pełno krec się ludzi któtórzy podszywają sie pod konkurencję i teraz tak naprawdę nie wiadomo kto kim jest i jakie ma zamiary! Odpowiedz Link Zgłoś
kidlero Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna 14.12.06, 19:59 w siodmym etapie B2.1 Odpowiedz Link Zgłoś
kidlero Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna 14.12.06, 20:04 dzieki wielkie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Kto będzie mieszkał? - Eko park Siewna IP: *.miechow.com 12.12.06, 23:23 istnieje: www.siewna.fora.pl Odpowiedz Link Zgłoś