IP: 80.48.253.* 10.01.03, 00:35
Przy Okulickiego budowany jest blok. (na mapie widać, w którym miejscu - dla
zabawy jest to mapa z 1986 roku - zwróćcie uwagę na nazwy ulic ;).

wwxw.w.interia.pl/bloczek.jpg

Zastanawiajacy jest fakt, że jest on aż tak blisko tej drogi (zaledwie 14
metrów). W owiele większej odległości od drogi Lublańskiej stoją po jej
południowej stronie, przy rondzie (i wczęsniej) Polsadu bloki mieszkalne, dla
których wybudowano ekrany akustyczne.

Ja mam takie dyskretne pytanie?
Kto zapłaci za ekrany austyczne dla tego budowanego przy Okulickiego bloku?
Jak będzie się mieszkało mieszkańcom gdy, po rozbudowaniu, w odległości 5
metrów od ich okien będzie przebiegała, w przyszłości wybudowana, druga
jezdnia drogi Okulickiego?
Może miasto będzie musiało zapłacić im odszkodowanie? A może będzie musiało
uzyskać teren od szpitala Rydygiera?

Jak to mawiają: "coś mi tutaj śmierdzi"

KAwałek dalej wybudowano, z resztą, Bożnicę (przy skrzyżowaniu z fatimską).

Co o tym myślicie?

Obserwuj wątek
    • Gość: mouset Re: Błąd? IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 10.01.03, 19:37
      Budownictwo today to jeden wielki burdel, zasada naczelna: gdzie popadnie na
      minimum gruntu maximum mieszkań, pewnie okna w tym bloku będą głównie na łąki,
      ale i tak nikt nie pomyślał zapewne o ekranie itp
      Podobny chaos: ul łużycka balkonybędą wiszące nad ulica , nawet przystanek MPK
      przeniesiono spod nich tjaaaa
      Kuźnica Kołł: tu z kolei dwa bloki juz stoją na planowanym przebiegu nowej
      odnogi Kuźnicy
      • Gość: X afera? n/t IP: 80.48.253.* 10.01.03, 20:02
    • ruppert Re: Błąd? 11.01.03, 01:45
      o kurde! dajcie mi cala taka mape prosze was~!
      • Gość: mouset Pełno tych map IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 11.01.03, 09:54
        .....Krakowa ze starych lat kupisz w przejściu pod dworcem PKP (tunel na
        Bosacką) ostatnio dostałem z 1981 roku
        • Gość: Clint Re: Pełno tych map IP: Odrzanska4:* 11.01.03, 10:24
          Kiedys taka mialem, ale nie moge jej znalezc :) Na liscie linii tramwajowych
          byla np. #22Bis :)
          • Gość: X Re: Pełno tych map IP: 80.48.253.* 11.01.03, 21:20
            Gość portalu: Clint napisał(a):

> Kiedys taka mialem, ale nie moge jej znalezc :) Na liscie linii tramwajowych
            > byla np. #22Bis :)

Nie oddam mojej mapy:) Przykro mi. Ale chętnie odkupię tą z 1981 roku. Ile za
            nią chcesz ? ;)

Chciałbym mieć taką z 1970....

czuję wielkie do niej przywiązanie. Nie gniewasz się nie?
            • Gość: mouset Re: Pełno tych map IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 11.01.03, 22:27
              Ja mam mapy 1968, 1977 , 1981 i chyba 1983 kiedyś sobie myślałem coby zrobić
              zestawienie historii każdej linii autobusowej
              • yzb Re: Pełno tych map 17.01.03, 16:40
                Ja mam bardzo duzo (z 20-30) starych map Krakowa, poczynajac od chyba 1968
                albo 62 roku...
                • Gość: mouset Re: Pełno tych map IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 18.01.03, 21:14
                  Zrób na swojej stronie historie kazdej linii!!! Ja chętnie pomogę!!
                  • yzb Re: Pełno tych map 18.01.03, 22:26
                    Gość portalu: mouset napisał(a):

> Zrób na swojej stronie historie kazdej linii!!! Ja chętnie pomogę!!

Oki, tez jestem ciekaw, co z tego wyjdzie. Ale to dopiero w ferie. Jak
                    bedziecie miec jakies inne plany niz ja, to uzupelnicie. Mam tylko nadzieje,
                    ze na tych planach nie ma bykow, tak jak na tych z kilku ostatnich lat.
                    • Gość: mouset Re: Pełno tych map IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 19.01.03, 13:13
                      Hohoho ja mam np plan gdzie uwzględniono remont Cechowqej i 107 leci p. Rżąkę
                      • Gość: kuba203 Re: Pełno tych map IP: *.biezanow.net 19.01.03, 15:13

> Hohoho ja mam np plan gdzie uwzględniono remont Cechowej i 107 leci p. Rżąkę

Chyba też go mam :))
                        • yzb Re: Pełno tych map 19.01.03, 16:15
                          Na moim obecnym jest uwzgledniony remont remont Sawiczewskich i 101 jedzie
                          Landaua. I rowniez, jak na wiekszosci planow, 502 przez Teligi. A mam teraz
                          plan, na ktorym 6 i 24 jada Wolska :)))) O jeszcze fajna rzecz znalazlem na
                          tym nowym - 116 jedzie z Borku do Fortecznej, a potem... Warowna i Korpala,
                          odcinkiem ktory w real-life nie istnieje, za to na mapie nie istnieje
                          przedluzenie Fortecznej.
                          • Gość: mouset Re: Pełno tych map IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 19.01.03, 20:27
                            A czy ktoś z was ma plan na którym jest mój 177?
                            • pavlack Re: Pełno tych map 19.01.03, 21:19

> A czy ktoś z was ma plan na którym jest mój 177?

Ja mam plan na którym nie ma żadnego busa przez Kuźnicy K. :-)
                              • Gość: mouset Re: Pełno tych map IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 19.01.03, 21:22
                                Taki to ja też mam co gorsza wydany po jego uruchomieniu, ciekaw jestem czy
                                ktoś prawidłowo zaznaczy 177 i 477 , na razie widziałem plan na którym Kuźnicą
                                jedzie 164, oby to był prorok....
                                • yzb Re: Pełno tych map 26.01.03, 12:52

> Taki to ja też mam co gorsza wydany po jego uruchomieniu, ciekaw jestem czy
                                  > ktoś prawidłowo zaznaczy 177 i 477 , na razie widziałem plan na którym
                                  Kuźnicą
                                  > jedzie 164, oby to był prorok....

Na moim jest 177 i 477, trasa prawidlowa, tylko ze nie zaznaczyli, ze kazdy z
                                  nich jedzie tylko w jednym kierunku. Poza tym jest jeszcze 185, a takze 610,
                                  ktory wjezdza w Dozynkowa i dalej sie dematerializuje :)
                                  • Gość: mouset Re: Pełno tych map IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 27.01.03, 07:54
                                    Wiedziałem że sknocą 177 i 477 a zdematerializowane linie to specjalność map,
                                    mam plan na którym jest 147 na Zakopiańskiej i..... tyle go widzieli
      • tymon2 ulice na mapach 20.01.03, 14:51
        Bardzo mi się też podobają ulice na mapach, które trudno jest zidentyfikować w
        rzeczywistości (bo ich już nie ma, lub zostały małe resztki). Takim przykładem
        są Hoża Gminna i Bohuszewicz - te ulice już nie istnieją od kilkunastu lat
        przynajmniej w praktycznym użyciu.
        Bo na upartego to jako Bohuszewicz można przyporządkować ulicę (parking)
        dojazdową do zajezdni WD i osiedla, ale żaden budynwek przy tej ulicy nie stoi.
        • Gość: mouset Re: ulice na mapach IP: proxy / *.cm-uj.krakow.pl 20.01.03, 15:04
          Tudzież Tuchowska w górnym odcinku i Orszańska
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka